Találatok a következő kifejezésre: Milyen szülei annak, akinek (19 db)

Kútvölgyi kórházban milyen a szülészet? Aki szült ott annak milyen véleménye van róla?

Legjobb válasz: Szerintem szuper a szülészete a Kútvölgyinek! 1 hónapja szültem ott a kislányomat! Szuper orvos, szuper védõnõ, szuper csecsemõs nõvérek :) Van 3 nagyon szép szülõszoba, végig ott folyik a vajúdás, aztán szülés után ott vagy még az apukával + babával 2 órát. Én utána 3 ágyas szobában voltam, az is teljesen rendben volt, tartozik hozzá zuhanyzó is. A babának nem kellett vinni semmit, kapott minden napra ruhát is, pelenkát is, meg amire még szüksége van. Szülés utáni nagy betétet is kaptunk, azt sem kell vinni. Nagyon segítõkész mindenki, nekem csak pozitív élményeim vannak! És ami a legfontosabb, hogy nonstop veled lehet a baba! Szia!

Szerintem szuper a szülészete a Kútvölgyinek! 1 hónapja szültem ott a kislányomat! Szuper orvos, szuper védõnõ, szuper csecsemõs nõvérek :) Van 3 nagyon szép szülõszoba, végig ott folyik a vajúdás, aztán szülés után ott vagy még az apukával + babával 2 órát. Én utána 3 ágyas szobában voltam, az is teljesen rendben volt, tartozik hozzá zuhanyzó is. A babának nem kellett vinni semmit, kapott minden napra ruhát is, pelenkát is, meg amire még szüksége van. Szülés utáni nagy betétet is kaptunk, azt sem kell vinni. Nagyon segítõkész mindenki, nekem csak pozitív élményeim vannak! És ami a legfontosabb, hogy nonstop veled lehet a baba! Szia!
A kérdező hozzászólása: Válszodat köszönöm!

Milyen szülei vannak annak, akinek 16 évesen egyáltalán megfordul a fejében, hogy babát vállal?

Vagy én nem értem, hogy jut eszükbe? Az anyjuk nem tanította meg ?ket, hogy néha nem árt védekezni is? Meg hogy egy gyerek ne szüljön? És egyáltalán, mire alapoznak? Hogy majd a nagyszül?k eltartják? Meg azzal a baromi sok végzettségükkel majd ?k felel?s családanyák lesznek, akik majd gyes után nem tudom, mit kezdenek magukkal, hova mennek dolgozni? Hogy gondolják az életet????

Legjobb válasz: vagy szerelmesek és megakarják fogni a z apát vele vagy csak kislányként babázni akarnak. de szerintem nemmindig a szülõk az okai ennek mert a társaság sokat ront egy gyereken

vagy szerelmesek és megakarják fogni a z apát vele vagy csak kislányként babázni akarnak. de szerintem nemmindig a szülõk az okai ennek mert a társaság sokat ront egy gyereken
én 16 évesen lettem anya..a szüleim becsületesen felneveltek és az hogy teherbe estem az én hülyeségem volt..de vállaltam érte a felelösséget egyedül.ugyhogy ök is akartak segiteni de nem engedtem.nincs szakmám, még is joval minimálbér felett keresek és nem a burger king-ben:Dez nem a szülökön mulik.én ugy érzem jo anya lettem és mindent megadok a lányomnak.sok lemondással járt, de egy gyerekkel sem áll meg az élet.és büszke vagyok arra hogy ilyen fiatalon lehetk anya
Sajnos a világ egyre morbidabb.Én még fiatal vagyok és tátott szájjal hallgattam a fodrásznál, hogy a mai 12-13 éves lányok azon versenyeznek, hogy ki tud rövidebb idõ alatt több fiút kielégíteni szájjal. Ehhez képest, hogy 16 évesen terhes lesz, szinte semmi.Örülök, hogy nem lányt hordotk a szívem alatt, pedig arra készültünk, de ezek a dolgok felháborítóak.
En ezt a kerdest nem kicsit erzem pikirtnek. Inkabb arra iranyul, h megmutassa a kerdezo, mi a negativ velemenye errol. De ez az oldal nem erre valo, hanem arra, h ha van vmi, amiben neked segithetnek itt masok a valaszukkal, akkor tedd fel a kerdesed.
Nem feltétlenül kell, hogy rossz szülei legyenek. 17 éves vagyok és a barátommal beszélgettünk róla, hogy milyen jó dolog is volna egy közös kisbaba, igaz a szüleim ellennék még ezt a dolgot.És akkor kérdezhetnéd, hogy nekem is milyen szüleim vannak mert megfordult a fejembe, hogy milyen lenne gyereket vállalni? Nem lehetséges, hogy te vagy egy kicsit éretlen még ehez a témához?
A kérdező hozzászólása: Én miért lennék éretlen? Nekem fél éves fiam van, és nem a szüleimnek szültem, nem a semmire, én kérlek elõtte dolgoztam eleget, hogy ne kelljen másoktól remélni, hogy támogatnak. Szóval pont talán nem én vagyok az, aki éretlen.

A debreceni Sápy Tamás doktorról milyen véleménye van annak, aki esetleg szült nála?

Érdekelne, hogy milyen a terhesgondozás során? Érdemes-e hozzá járni? Minden vélemény érdekel.

Legjobb válasz: Nekünk egyik ismerõsünk ajánlotta. Én nem hozzá járok, de azt mondta az ismerõsünk, hogy ha végképp nem jön össze a baba akkor hozzá menjünk, õ ebben nagyon jó. Nem tudom, hogy szülésnél milyen.

Nekünk egyik ismerõsünk ajánlotta. Én nem hozzá járok, de azt mondta az ismerõsünk, hogy ha végképp nem jön össze a baba akkor hozzá menjünk, õ ebben nagyon jó. Nem tudom, hogy szülésnél milyen.


Milyen az amikor távozik a nyákdugo? Aki már szült annak mennyivel utána indult meg a szülés?

Legjobb válasz: Szia! Nekem szülés elõtt 1 héttel ment el a nyákdugó. Kocsonyás, áttetszõ anyag. Én pisilés után, a wc-papíron találtam meg, és kb a kis ujjam negyede, akkora volt. Remélem tudtam segíteni

Szia! Nekem szülés elõtt 1 héttel ment el a nyákdugó. Kocsonyás, áttetszõ anyag. Én pisilés után, a wc-papíron találtam meg, és kb a kis ujjam negyede, akkora volt. Remélem tudtam segíteni
Nekem 3 részletben ment el, véres nyákos cucc. Elkezdett szivárogni a magzatvízem, rá nem sokkal egy adag nyákdugó, majd sorba a többi.Ez volt szerda d.u. 4-kor és csütörtök reggel fél 8-ra szültem meg.(14, 5 óra)
Az elsõ babónál nem is vettem észre ilyesmit, teljesen zárt méhszájjal kezdõdtek a fájások és már a vajúdás alatt ment el valamikor, fogalmam sincs, mikor. A második babóval már egy ujjnyira nyitva voltam szülés elõtt egy hónappal, majd a nyákdugó több részletben való távozása után egy héttel szültem.
Elso babamnal 2 hettel elotte ment el a nyakdugo. Masik 2-nel nem talalkoztam vele, egeszsegugyi okokbol tervezett csaszarosok voltak.
Kicsi véres trutyi volt a bugyimban, eléggé megijedtem, de a doki megnyugtatott, hogy az valószínûleg a nyákdugó. Ez hétfõn volt, szerdán hajnalban kezdõdtek a fájások.
Nem ment el az egész, csak kb. egy 1 Ft-os nagyságú darab, amikor a doki megvizsgált az utolsó héten. Rá 2 napra szültem.
Nekem 3 hete vasárnap reggel, kocsonyás anyag kicsit véresen, és hétfõ hajnalban 1 órakor elfolyt a magzatvíz, 2-38-kor megszületett a kisfiam.
Szia, nekem péntek hajnalban ment el pisilés közben ilyen véres nyákos valami, péntek délutánra meglett a lányom.

Aki Epidurális érzéstelenítővel szült, annak milyen élményei vannak? Fájt a beadása? Mellékhatások?

Legjobb válasz: Édesanyámra tukmálták rá 2004-ben, félreszúrták. Érezni a lábujjain kívül mindent érzett, de cserébe lett több hónapig egy hatalmas fekete folt a szúrás helyén... Ezek után a barátnõm is kért (2010). Nála leejtette a szívhangot (ez egyébként egy gyakori mellékhatás, csak elfelejtik közölni), SOS császár lett a vége... Ezek után én nem szeretnék :D

Édesanyámra tukmálták rá 2004-ben, félreszúrták. Érezni a lábujjain kívül mindent érzett, de cserébe lett több hónapig egy hatalmas fekete folt a szúrás helyén... Ezek után a barátnõm is kért (2010). Nála leejtette a szívhangot (ez egyébként egy gyakori mellékhatás, csak elfelejtik közölni), SOS császár lett a vége... Ezek után én nem szeretnék :D
Nekem nem fájt egyáltalán. Ügyesen adta be a doktornõ. Viszont utána hányingerem volt és egyszer hánytam is. Valamint azt mondják, hogy nem szabad emelgetni a fejét az embernek 12 óráig talán. Na ezt szerintem senki sem tudja megtenni, ha a kezébe adnak szülés után szinte rögtön egy 3 kilós gyereket, hogy onnantól a tied. TErmészetesen, emelgeted, nézegeted, ezt pedig nem lehet megtenni fejemelgetés nélkül. Szóval utána jön a fejfájás. Nekem legalábbis utána 2 napig fájt a fejem. De arra meg adnak fájdalomcsillapítót. Nekünk minden reggel hozták és este is.
A beadása nem fájt egyáltalán, igaz az nagyon rossz volt hogy miközben nyomták belém a tût, közben jött egy fájás amit el kellett szuszognom... Oxitocin mellett megváltás volt az EDA, igaz a végén nem hatott, de legalább pár órát nem szenvedtem, mert oxitocin elõtt még el is viseltem a fájásokat, de amint bekötötték, na az kegyetlen volt.
Szülésznõm szerint ez a gél puszta üzlet, pontosan ugyanazt a funkciót látja el, mint a gátmasszázsolaj, amibõl egy flakon kb. 2000 Ft, és ebbõl nem sok fogy szüléskor. Ha szeretnél gátvédelmet, akkor ilyet használjatok.
A kérdező hozzászólása: Bírom a fájdalmakat és végülis a tûtõl se félek...csak ez még ismeretlen terep számomra. Mensi görcseim se nagyon voltak, ha mégis azt is simán bírtam.szóval nem tudom elképzelni milyen lehet és kimerem mondani, h félek...sokan áldják az EDAt mások meg szídják.Ja a fogorvost én se bírom:-) De pl. a szemöldök tetoválást simán bírtam...van aki meg azt se.Minden ember más. Már utána olvastam a gélnek, de azt a pénzt inkább a gyerekre költöm.
5. válaszoló vagyok. A Dianatal egy szülést könnyítõ gél. Horror ára van, viszont nagyon jó. Itt egy link róla: http://www.dianatal.eu/hungary/
én kértem, de semmit se használt, ugyanúgy éreztem a fájásokat, sõt egyre jobban....ráadásul elkezdett zsibogni a bal lábam, de csak a bõröm, és ez még pluszban zavart, nem elég, hogy a fájásokkal bajlódtam, még az is gáz volt. De a beadás nem fájt, mondjuk kb úgy, mint egy vérvétel
A kérdező hozzászólása: Lesz még ezredik ilyen kérdés is... :-) Hát köszi a hozzászólásokat, majd meglátjuk mi lesz....nem döntöttem még. Van 2 hónapom a szülésig addig ráérek. Azt nem értem, hogy miért esik le a szívhang ha helyi érzéstelenítés és állítólag a babához nem jut el. Dianatal? az mire való? :-)
ez már a századik ilyen kérdés.
Nem fájt a beadás, mellékhatása sem volt. Elõször csak csökkentette a fájdalmat, utána meg csak féloldalra hatott. :( Úh nincs jó élményem vele kapcsolatban.
A beadas nem fajt es mellekhatas sem volt.Egyébként alairatnak veled egy beleegyezo nyilatkozatot elotte legalabbis itt nalunk, ugyh tajekoztatva vagy a lehetseges negativ kovetkezmenyekrol.Nagyon jo!!
A beadás kicsit sem fáj, max valami hideget érzel, de fájdalmat egyáltalán nem (gondolom lehet fájdalmas is, ha bénán adják be, de én 2x kértem és egyszer sem fájt, pedig én is a szúrástól féltem a legjobban). EDA után nyugodtan lehet mozogni, fejet emelgetni, ülni....nem okoz mellékhatást. A szívhang nálunk is leesett, de gyorsan rendezõdött, így mindkét alkalommal természetesen szültem. Elsõnél hatott a tolóknál is, így az igazi fájdalmas szülésélményt a második szülésnél tapasztaltam meg. Viszont a varrásnál is nagyon jól jött, semmit nem éreztem, bár egyszer sem volt nagy vágásom és mivel Dianatalt használtunk, egyáltalán nem repedtem. Én csak ajánlani tudom!
nem akartam, mert pont a beadástól féltem én is... aztán kértem, jó döntés volt: észre sem vettem, mikor beadták, utána volt másfél óra pihi, amikor nem fájt semmi :) mellékhatása nálam nem volt, sem fejfájás, semmi.
A kérdező hozzászólása: Én a beadásától félek csak :) Nem szeretnék úgy járni, hogy amikor felajánlják nem kérem, mert még bírom aztán meg amikor kérném már nem lehet... :)
A kérdező hozzászólása: Lehet majd abban a pillanatban fogok inkább dönteni :-)
Gyes és családi pótlék.
gyes és családi, ahogy az elõzõ írta. Ha lenne fél év munkaviszony a nappali suli mellett, akkor járna tgyás, gyed... De addig nem jön össze.
Az élettársnak jár még családi adókedvezmény, ha dolgozik. Ez 10.000ft. Valamint az egyszeri anyasági ami 64e körül van. Ez neked jár, de csak akkor, ha rendesen jársz terhesgondozásra. Egyébként ezek mind szülés után járnak csak. Vagyis, ha van férjed, akkor az adókedvezményt már korábban is igénybe tudja venni.
Gyes, családi. Éppen elég :( Nekünk legalább is.

33+3 hetes kismama! Aki idő előtt szült annak milyen előjelei voltak? Mit érzett? Vagy csak az a tipikus magzatvízelfolyás, fájások stb.

Legjobb válasz: Szia!Nekem a kislányom Januárba lessz 4-éves nálla nyilalások kis görcsök jöttek de éreztem a külömbséget,hogy közeledünk a szülés felé,ez mielõtt szûltem elõtte 1-héttel kezdödött.Sajnos most ma megint érzem azért írom,hogy sajnos mert tegnap este ment ki a férjem külföldre dolgozni 2-hétre és ma reggel óta jelentkeztek ilyen josló félék,egyébként meg a kislányom 37-hétre született 2590-el.:-)Boldog Babavárást!:-)33km

Szia!Nekem a kislányom Januárba lessz 4-éves nálla nyilalások kis görcsök jöttek de éreztem a külömbséget, hogy közeledünk a szülés felé, ez mielõtt szûltem elõtte 1-héttel kezdödött.Sajnos most ma megint érzem azért írom, hogy sajnos mert tegnap este ment ki a férjem külföldre dolgozni 2-hétre és ma reggel óta jelentkeztek ilyen josló félék, egyébként meg a kislányom 37-hétre született 2590-el.:-)Boldog Babavárást!:-)33km

Dr. Cseh Erikáról vélemények? Milyen tapasztalatai vannak annak, aki nála szült? Mennyit adtatok a szülésért?

Legjobb válasz: Nagyon segitõkész, barátságos orvos.Egy hibája volt hogy sokat kellett rá várni a magánrendelésen:( Amúgy amikor szültem épp vidéken volt kb 2 óra alatt felért hozzám, és szinte végig velem volt:) Mi 40.000-et adtunk neki.

Nagyon segitõkész, barátságos orvos.Egy hibája volt hogy sokat kellett rá várni a magánrendelésen:( Amúgy amikor szültem épp vidéken volt kb 2 óra alatt felért hozzám, és szinte végig velem volt:) Mi 40.000-et adtunk neki.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszodat! Megkérdezhetem, hogy Te mikor szültél nála? S hol? A SOTE II-n? Köszi!
Szia! Tavaly nyáron a Doktornõnél szültem második gyermekemet.Akkor még a Flór Ferenc Kórházban dolgozott, így a SOTE II-rõl, ahol jelenleg a szüléseit levezeti személyes tapasztalatom nincs.Lelkiismeretes, kedves, türelmes orvosnak ismertem meg.Pártolja a természetes szülést.60000 forintot adtunk neki.

Milyen lelki sérülésekben lesz része annak a gyereknek, akit elhanygaolnaka és nem szeretik a szülei?

Legjobb válasz: Emlékszem, le kellett rajzolni a családot. Lerajzoltam, de én nem voltam rajta. Áldozat típussá tett, a pedofil emberkék pedig tudták, hogy ki az aki gyenge. Zárkózott és szorongós lettem, voltam azt hittem így születtem . Önértékelési zavarom volt (alul értékeltem magam). Szinte bármit megtettem volna egy csepp szeretetért, figyelemért ezt voltak akik kihasználták. Az utcán mindig azt hittem ha megnéztek, hogy azért néznek mert csúnya vagyok, csúnya az öltözékem, nevetséges vagyok. Kevés barátom volt mindig, mert zárkózottságom miatt amíg közel nem kerültem valakihez, nem nagyon beszélgettem, féltem, hogy rosszat mondok. Aztán találkoztam olyan emberekkel akik elfogadtak és szerettek, majd megismertem a férjem. Õ volt az, aki megmutatta, hogy szép vagyok kívül, belül. Ma már teljesen másképpen élek, érzek. Egyedül nem ment volna, hogy megváltozzak. Gyenge voltam. Mitõl is lett volna erõm? Most már családom van. Bátran az emberek szemébe nézek és anyatigrisként védem a gyermekeimet ha kell. Sokáig nyalogattam a sebeimet, de ma már gyógyulnak. Szörnyû és bár igyekszem csak elõre nézni, idõnként felszakad közülük egy-egy és sajog.

Emlékszem, le kellett rajzolni a családot. Lerajzoltam, de én nem voltam rajta. Áldozat típussá tett, a pedofil emberkék pedig tudták, hogy ki az aki gyenge. Zárkózott és szorongós lettem, voltam azt hittem így születtem . Önértékelési zavarom volt (alul értékeltem magam). Szinte bármit megtettem volna egy csepp szeretetért, figyelemért ezt voltak akik kihasználták. Az utcán mindig azt hittem ha megnéztek, hogy azért néznek mert csúnya vagyok, csúnya az öltözékem, nevetséges vagyok. Kevés barátom volt mindig, mert zárkózottságom miatt amíg közel nem kerültem valakihez, nem nagyon beszélgettem, féltem, hogy rosszat mondok. Aztán találkoztam olyan emberekkel akik elfogadtak és szerettek, majd megismertem a férjem. Õ volt az, aki megmutatta, hogy szép vagyok kívül, belül. Ma már teljesen másképpen élek, érzek. Egyedül nem ment volna, hogy megváltozzak. Gyenge voltam. Mitõl is lett volna erõm? Most már családom van. Bátran az emberek szemébe nézek és anyatigrisként védem a gyermekeimet ha kell. Sokáig nyalogattam a sebeimet, de ma már gyógyulnak. Szörnyû és bár igyekszem csak elõre nézni, idõnként felszakad közülük egy-egy és sajog.
Akkor vagy õ lesz az ellenpélda és a saját gyerekit nagyon szeretni fogja, vagy olyan lesz mint a saját szülei.
A kérdező hozzászólása: Én nem tudom, hogy most velem van a baj vagy a szüleim nem foglalkoznak velem eleget..én kevésnek érzem nagyon:S
Bár már nem vagyok gyerek (22), de én anorexiás lettem miatta. Azt akartam, h figyeljenek rám, lefogytam hát. Megszívtam, mert ugyanúgy lesz.rnak, csak most kaparhatom össze magam. Egyébként sokat sírok, jelentéktelennek érzem magam, feleslegesnek, csúnyának. Eltûnt belõlem a tûz, az életkedv, minden, ami voltam, és élõhalottá váltam. Régen novelláztam, írtam, énekeltem, sportoltam, most sokszor naphosszat csak bámulok magam elé, és azt kérdezgetem, mit csinálok rosszul? ÉN mit csinálok rosszul.
Ez annyira relatív, hogy elhanyagolják, és nem szeretik... Erre a kérdésre nem lehet választ adni. Semmi konkrét info nincs. Nagy általánosságban lehet hablatyolni...
Ezt senki nem tudja elõre megmondani. Freud biztos, hogy visszavezetné ide, bármit csinál is a gyerek életében. Adler szerint a saját sorsodért te magad vagy a felelõs. Úgyhogy lehet belõle egy érzõ, tökéletes ember. Édesanyáméknak szörnyû gyereksors jutott. És egyébként a 7 gyerekbõl valóban a többség alkoholista, de 3-an megtalálták a helyüket az életben, dolgoztak, megbecsülték õket és nem lettek hideg, érzéketlen emberek. Sõt egyszer kell említeni nekik bármit és szó szerint ugranak és megcsinálnak mindent. Például anyukám kérdezte, nincs e az unokádnak egy gyerekbiciklije, amit nem használ. Másnap ment Pestre és hozta a biciklit, örömmel. Ez a baj ezzel, hogy elõre nem lehet megmondani.
Sajnos visszafordíthatatlan lelki sérüléseket okoz egy gyermeknek! Iskolás korban pedig szépen jönnek elõ a mindenféle zavarai, pszichológus/pszichopedagógus segítségére lesz szüksége!
ha kezdettol fogva igy szokta meg akkor nem tanulja meg a szeretetet atadni o sem es felnott koraban hideg termeszetu lesz. gondolom en.erre a kerdesre inkabb pszichologus adhatna kielegitobb valasz!
A kérdező hozzászólása: Akkor leírom konkrétabban..nem nevelik rendesen hanem feladják idõ elõtt.. vagy nem foglalkoznaka gyerek problémáival inkább a homokba dugjáka fejük mintha nem lenne semmi baj, vagy esetleg túlzottan elkényeztetik.. vagy mondjuk egy puszit se kap egyik szülõzõl sem a gyerek?
alacsony önértékelés, önbizalom hiány, párkapcsolati problémák, különbözõ függõségek

Anyukák, akik a Baross u-ban, a SOTE-n szültek! Aki ügyeleten szült itt, fogadott orvos nélkül, annak mik a tapasztalatai? Milyen az ellátás a "pórnép" felé?

Én a Péterfybe járok terhesgondozásra,de biztos,hogy nem megyek oda szülni...A SOTE 1-re megyek be ha itt az id? (kb. 2 hét),de nem tudom,ott hogy m?ködnek a dolgok,és mivel nincs fogadott dokim,gyakorlatilag a véletlenre bízom magam...Persze a neten minden le van írva a kórházról,de az nem nekem szól,hanem a fizet? anyukáknak...Minden tapasztalat érdekel!!!!El?re is köszönöm!Nyco

Legjobb válasz: Szia, Ne aggódj minden rendben lesz!!!Nagyon kedvesek voltak velem is és segítettek mindenben.Végül császár lett,de nagyon rendesek az orvosok és a szülésznõk is!!!Nem volt választott orvosom és benttartottak,mert csak az ügyeletre mentem be egy vizsgálatra.(nem éreztem magam túl jól magam..)Nagyon sokan csak úgy "beesnek" oda..szóval nem leszel egyedül.Jó egészséget nektek!

Szia, Ne aggódj minden rendben lesz!!!Nagyon kedvesek voltak velem is és segítettek mindenben.Végül császár lett, de nagyon rendesek az orvosok és a szülésznõk is!!!Nem volt választott orvosom és benttartottak, mert csak az ügyeletre mentem be egy vizsgálatra.(nem éreztem magam túl jól magam..)Nagyon sokan csak úgy "beesnek" oda..szóval nem leszel egyedül.Jó egészséget nektek!
szia. én ugy szültem ott, 2010.12.20án, de gondolom már tul vagy rajta. Nagyon rendesek és csak pozítiv véleményem van!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!