Találatok a következő kifejezésre: Milyen szülei annak, (25 db)

Milyen szülei vannak annak, akinek 16 évesen egyáltalán megfordul a fejében, hogy babát vállal?

Vagy én nem értem, hogy jut eszükbe? Az anyjuk nem tanította meg ?ket, hogy néha nem árt védekezni is? Meg hogy egy gyerek ne szüljön? És egyáltalán, mire alapoznak? Hogy majd a nagyszül?k eltartják? Meg azzal a baromi sok végzettségükkel majd ?k felel?s családanyák lesznek, akik majd gyes után nem tudom, mit kezdenek magukkal, hova mennek dolgozni? Hogy gondolják az életet????

Legjobb válasz: vagy szerelmesek és megakarják fogni a z apát vele vagy csak kislányként babázni akarnak. de szerintem nemmindig a szülõk az okai ennek mert a társaság sokat ront egy gyereken

vagy szerelmesek és megakarják fogni a z apát vele vagy csak kislányként babázni akarnak. de szerintem nemmindig a szülõk az okai ennek mert a társaság sokat ront egy gyereken
én 16 évesen lettem anya..a szüleim becsületesen felneveltek és az hogy teherbe estem az én hülyeségem volt..de vállaltam érte a felelösséget egyedül.ugyhogy ök is akartak segiteni de nem engedtem.nincs szakmám, még is joval minimálbér felett keresek és nem a burger king-ben:Dez nem a szülökön mulik.én ugy érzem jo anya lettem és mindent megadok a lányomnak.sok lemondással járt, de egy gyerekkel sem áll meg az élet.és büszke vagyok arra hogy ilyen fiatalon lehetk anya
Sajnos a világ egyre morbidabb.Én még fiatal vagyok és tátott szájjal hallgattam a fodrásznál, hogy a mai 12-13 éves lányok azon versenyeznek, hogy ki tud rövidebb idõ alatt több fiút kielégíteni szájjal. Ehhez képest, hogy 16 évesen terhes lesz, szinte semmi.Örülök, hogy nem lányt hordotk a szívem alatt, pedig arra készültünk, de ezek a dolgok felháborítóak.
En ezt a kerdest nem kicsit erzem pikirtnek. Inkabb arra iranyul, h megmutassa a kerdezo, mi a negativ velemenye errol. De ez az oldal nem erre valo, hanem arra, h ha van vmi, amiben neked segithetnek itt masok a valaszukkal, akkor tedd fel a kerdesed.
Nem feltétlenül kell, hogy rossz szülei legyenek. 17 éves vagyok és a barátommal beszélgettünk róla, hogy milyen jó dolog is volna egy közös kisbaba, igaz a szüleim ellennék még ezt a dolgot.És akkor kérdezhetnéd, hogy nekem is milyen szüleim vannak mert megfordult a fejembe, hogy milyen lenne gyereket vállalni? Nem lehetséges, hogy te vagy egy kicsit éretlen még ehez a témához?
A kérdező hozzászólása: Én miért lennék éretlen? Nekem fél éves fiam van, és nem a szüleimnek szültem, nem a semmire, én kérlek elõtte dolgoztam eleget, hogy ne kelljen másoktól remélni, hogy támogatnak. Szóval pont talán nem én vagyok az, aki éretlen.

Aki Epidurális érzéstelenítővel szült, annak milyen élményei vannak? Fájt a beadása? Mellékhatások?

Legjobb válasz: Édesanyámra tukmálták rá 2004-ben, félreszúrták. Érezni a lábujjain kívül mindent érzett, de cserébe lett több hónapig egy hatalmas fekete folt a szúrás helyén... Ezek után a barátnõm is kért (2010). Nála leejtette a szívhangot (ez egyébként egy gyakori mellékhatás, csak elfelejtik közölni), SOS császár lett a vége... Ezek után én nem szeretnék :D

Édesanyámra tukmálták rá 2004-ben, félreszúrták. Érezni a lábujjain kívül mindent érzett, de cserébe lett több hónapig egy hatalmas fekete folt a szúrás helyén... Ezek után a barátnõm is kért (2010). Nála leejtette a szívhangot (ez egyébként egy gyakori mellékhatás, csak elfelejtik közölni), SOS császár lett a vége... Ezek után én nem szeretnék :D
Nekem nem fájt egyáltalán. Ügyesen adta be a doktornõ. Viszont utána hányingerem volt és egyszer hánytam is. Valamint azt mondják, hogy nem szabad emelgetni a fejét az embernek 12 óráig talán. Na ezt szerintem senki sem tudja megtenni, ha a kezébe adnak szülés után szinte rögtön egy 3 kilós gyereket, hogy onnantól a tied. TErmészetesen, emelgeted, nézegeted, ezt pedig nem lehet megtenni fejemelgetés nélkül. Szóval utána jön a fejfájás. Nekem legalábbis utána 2 napig fájt a fejem. De arra meg adnak fájdalomcsillapítót. Nekünk minden reggel hozták és este is.
A beadása nem fájt egyáltalán, igaz az nagyon rossz volt hogy miközben nyomták belém a tût, közben jött egy fájás amit el kellett szuszognom... Oxitocin mellett megváltás volt az EDA, igaz a végén nem hatott, de legalább pár órát nem szenvedtem, mert oxitocin elõtt még el is viseltem a fájásokat, de amint bekötötték, na az kegyetlen volt.
Szülésznõm szerint ez a gél puszta üzlet, pontosan ugyanazt a funkciót látja el, mint a gátmasszázsolaj, amibõl egy flakon kb. 2000 Ft, és ebbõl nem sok fogy szüléskor. Ha szeretnél gátvédelmet, akkor ilyet használjatok.
A kérdező hozzászólása: Bírom a fájdalmakat és végülis a tûtõl se félek...csak ez még ismeretlen terep számomra. Mensi görcseim se nagyon voltak, ha mégis azt is simán bírtam.szóval nem tudom elképzelni milyen lehet és kimerem mondani, h félek...sokan áldják az EDAt mások meg szídják.Ja a fogorvost én se bírom:-) De pl. a szemöldök tetoválást simán bírtam...van aki meg azt se.Minden ember más. Már utána olvastam a gélnek, de azt a pénzt inkább a gyerekre költöm.
5. válaszoló vagyok. A Dianatal egy szülést könnyítõ gél. Horror ára van, viszont nagyon jó. Itt egy link róla: http://www.dianatal.eu/hungary/
én kértem, de semmit se használt, ugyanúgy éreztem a fájásokat, sõt egyre jobban....ráadásul elkezdett zsibogni a bal lábam, de csak a bõröm, és ez még pluszban zavart, nem elég, hogy a fájásokkal bajlódtam, még az is gáz volt. De a beadás nem fájt, mondjuk kb úgy, mint egy vérvétel
A kérdező hozzászólása: Lesz még ezredik ilyen kérdés is... :-) Hát köszi a hozzászólásokat, majd meglátjuk mi lesz....nem döntöttem még. Van 2 hónapom a szülésig addig ráérek. Azt nem értem, hogy miért esik le a szívhang ha helyi érzéstelenítés és állítólag a babához nem jut el. Dianatal? az mire való? :-)
ez már a századik ilyen kérdés.
Nem fájt a beadás, mellékhatása sem volt. Elõször csak csökkentette a fájdalmat, utána meg csak féloldalra hatott. :( Úh nincs jó élményem vele kapcsolatban.
A beadas nem fajt es mellekhatas sem volt.Egyébként alairatnak veled egy beleegyezo nyilatkozatot elotte legalabbis itt nalunk, ugyh tajekoztatva vagy a lehetseges negativ kovetkezmenyekrol.Nagyon jo!!
A beadás kicsit sem fáj, max valami hideget érzel, de fájdalmat egyáltalán nem (gondolom lehet fájdalmas is, ha bénán adják be, de én 2x kértem és egyszer sem fájt, pedig én is a szúrástól féltem a legjobban). EDA után nyugodtan lehet mozogni, fejet emelgetni, ülni....nem okoz mellékhatást. A szívhang nálunk is leesett, de gyorsan rendezõdött, így mindkét alkalommal természetesen szültem. Elsõnél hatott a tolóknál is, így az igazi fájdalmas szülésélményt a második szülésnél tapasztaltam meg. Viszont a varrásnál is nagyon jól jött, semmit nem éreztem, bár egyszer sem volt nagy vágásom és mivel Dianatalt használtunk, egyáltalán nem repedtem. Én csak ajánlani tudom!
nem akartam, mert pont a beadástól féltem én is... aztán kértem, jó döntés volt: észre sem vettem, mikor beadták, utána volt másfél óra pihi, amikor nem fájt semmi :) mellékhatása nálam nem volt, sem fejfájás, semmi.
A kérdező hozzászólása: Én a beadásától félek csak :) Nem szeretnék úgy járni, hogy amikor felajánlják nem kérem, mert még bírom aztán meg amikor kérném már nem lehet... :)
A kérdező hozzászólása: Lehet majd abban a pillanatban fogok inkább dönteni :-)
Én még ilyenrõl nem hallottam... te jó ég! errõl a tamgocsi jutott eszembe...
éRDEKES LEHET...
Én az MTV-n láttam a tini mamikban hogy így készítették fel az egyik tizenévest aki kb a 6. hónapban járt az anyaságra.Címet nem tudom.de szerintem itthon nincs ilyenre lehetõség.


Milyen az amikor távozik a nyákdugo? Aki már szült annak mennyivel utána indult meg a szülés?

Legjobb válasz: Szia! Nekem szülés elõtt 1 héttel ment el a nyákdugó. Kocsonyás, áttetszõ anyag. Én pisilés után, a wc-papíron találtam meg, és kb a kis ujjam negyede, akkora volt. Remélem tudtam segíteni

Szia! Nekem szülés elõtt 1 héttel ment el a nyákdugó. Kocsonyás, áttetszõ anyag. Én pisilés után, a wc-papíron találtam meg, és kb a kis ujjam negyede, akkora volt. Remélem tudtam segíteni
Nekem 3 részletben ment el, véres nyákos cucc. Elkezdett szivárogni a magzatvízem, rá nem sokkal egy adag nyákdugó, majd sorba a többi.Ez volt szerda d.u. 4-kor és csütörtök reggel fél 8-ra szültem meg.(14, 5 óra)
Az elsõ babónál nem is vettem észre ilyesmit, teljesen zárt méhszájjal kezdõdtek a fájások és már a vajúdás alatt ment el valamikor, fogalmam sincs, mikor. A második babóval már egy ujjnyira nyitva voltam szülés elõtt egy hónappal, majd a nyákdugó több részletben való távozása után egy héttel szültem.
Elso babamnal 2 hettel elotte ment el a nyakdugo. Masik 2-nel nem talalkoztam vele, egeszsegugyi okokbol tervezett csaszarosok voltak.
Kicsi véres trutyi volt a bugyimban, eléggé megijedtem, de a doki megnyugtatott, hogy az valószínûleg a nyákdugó. Ez hétfõn volt, szerdán hajnalban kezdõdtek a fájások.
Nem ment el az egész, csak kb. egy 1 Ft-os nagyságú darab, amikor a doki megvizsgált az utolsó héten. Rá 2 napra szültem.
Nekem 3 hete vasárnap reggel, kocsonyás anyag kicsit véresen, és hétfõ hajnalban 1 órakor elfolyt a magzatvíz, 2-38-kor megszületett a kisfiam.
Szia, nekem péntek hajnalban ment el pisilés közben ilyen véres nyákos valami, péntek délutánra meglett a lányom.

33+3 hetes kismama! Aki idő előtt szült annak milyen előjelei voltak? Mit érzett? Vagy csak az a tipikus magzatvízelfolyás, fájások stb.

Legjobb válasz: Szia!Nekem a kislányom Januárba lessz 4-éves nálla nyilalások kis görcsök jöttek de éreztem a külömbséget,hogy közeledünk a szülés felé,ez mielõtt szûltem elõtte 1-héttel kezdödött.Sajnos most ma megint érzem azért írom,hogy sajnos mert tegnap este ment ki a férjem külföldre dolgozni 2-hétre és ma reggel óta jelentkeztek ilyen josló félék,egyébként meg a kislányom 37-hétre született 2590-el.:-)Boldog Babavárást!:-)33km

Szia!Nekem a kislányom Januárba lessz 4-éves nálla nyilalások kis görcsök jöttek de éreztem a külömbséget, hogy közeledünk a szülés felé, ez mielõtt szûltem elõtte 1-héttel kezdödött.Sajnos most ma megint érzem azért írom, hogy sajnos mert tegnap este ment ki a férjem külföldre dolgozni 2-hétre és ma reggel óta jelentkeztek ilyen josló félék, egyébként meg a kislányom 37-hétre született 2590-el.:-)Boldog Babavárást!:-)33km

Milyen előnyei vannak egy gyerek számára annak, hogy a szülei házasok?

Legjobb válasz: 7: Cikizni?????? Ki cikiz kit? Ugyan már, a gyerekek nagy része olyan családban él, ahol elváltak a szülõk, van ahol apuka nem az apuka hanem nevelõapa... Voltunk olyan bulin, ahol nem volt az anyuka, mert külön élnek, az apa rendezte a lányának... Ahol meg együtt élnek a gyerekek a saját szüleikkel, ott sem tudjuk ki házas ki nem, az egyik anyukáról most derült ki, hogy õk csak élettársak (20 éve), és nem foglalkozik vele senki.

Attól függ, milyen a házasság. Ha jó, akkor a gyereknek csak haszna lehet belõle, de ha rossz, akkor a gyerek amiatt fog szenvedni, hogy otthon állandóan feszültség van és rossz a hangulat.
Semmi, apu és anyu házasok ez a mostani korosztályban már nem számít... Max a szülõk érzik jobban magukat (és azok közül is a nõk). A gyereknek édes mindegy, hogy anyu xy-né ként ír e alá vagy sem...
7: Cikizni?????? Ki cikiz kit? Ugyan már, a gyerekek nagy része olyan családban él, ahol elváltak a szülõk, van ahol apuka nem az apuka hanem nevelõapa... Voltunk olyan bulin, ahol nem volt az anyuka, mert külön élnek, az apa rendezte a lányának... Ahol meg együtt élnek a gyerekek a saját szüleikkel, ott sem tudjuk ki házas ki nem, az egyik anyukáról most derült ki, hogy õk csak élettársak (20 éve), és nem foglalkozik vele senki.
Szerintem nem attól lesz egy gyereknek elõnye vagy hátránya, hogy a szülei házasok-e avagy elváltak. Csak a szülõk gyerek felé tanúsított szeretete, viselkedése és hozzáállása számít. Lásd: nekem azelõtt sem volt igazán apukám, hogy a szüleim elváltak. Utána még kevésbé lett. Mégis boldogabbak voltunk a válás után, mert nem volt otthon feszültség és veszekedés. Szóval nem az számított, együtt voltak-e.
Szerintem alapvetõen az õ szempontjából mindegy.
Semmilyenek, úgy igazából. Meg hátránya se igazán :D
Semmilyen.
Szerintem azért a házasság egy jó példa (lehet, nem feltétlen az!) a gyerek elõtt arra, hogy ha szeretek valakit, azért felelõsséget vállalok, felvállalom mindenki elõtt, hogy egy család vagyunk, számomra a másik nem "eldobható" stb stb. Lehet mondani, hogy de papír nélkül is meg van ez meg stb, de még a (gonosz-gonosz) médiában is azt hallani, hogy azért a házasság egy erõs elkötelezõdési lépcsõfok az ember életében, amihez felnõtteknek és érettnek kell lennie a feleknek. Nem hiszem, hogy a gyereknek mindegy, hogy mit lát otthon ezzel kapcsolatban (és igen, van rengeteg rossz házasság, épppúgy ahogy rengeteg rossz együttélés is, csak arról talán kevesebbet hallunk, mert ott hamarabb lépnek le a felek, míg a házasságból ez nem annyira egyszerû, neadjIsten, még a megjavításán is elgondolkoznak a felek).
szerintem napjainkban már tök mindegy
Jó példát mutatnak a szülõk. Az iskolában nem fogják cikizni.

Kútvölgyi kórházban milyen a szülészet? Aki szült ott annak milyen véleménye van róla?

Legjobb válasz: Szerintem szuper a szülészete a Kútvölgyinek! 1 hónapja szültem ott a kislányomat! Szuper orvos, szuper védõnõ, szuper csecsemõs nõvérek :) Van 3 nagyon szép szülõszoba, végig ott folyik a vajúdás, aztán szülés után ott vagy még az apukával + babával 2 órát. Én utána 3 ágyas szobában voltam, az is teljesen rendben volt, tartozik hozzá zuhanyzó is. A babának nem kellett vinni semmit, kapott minden napra ruhát is, pelenkát is, meg amire még szüksége van. Szülés utáni nagy betétet is kaptunk, azt sem kell vinni. Nagyon segítõkész mindenki, nekem csak pozitív élményeim vannak! És ami a legfontosabb, hogy nonstop veled lehet a baba! Szia!

Szerintem szuper a szülészete a Kútvölgyinek! 1 hónapja szültem ott a kislányomat! Szuper orvos, szuper védõnõ, szuper csecsemõs nõvérek :) Van 3 nagyon szép szülõszoba, végig ott folyik a vajúdás, aztán szülés után ott vagy még az apukával + babával 2 órát. Én utána 3 ágyas szobában voltam, az is teljesen rendben volt, tartozik hozzá zuhanyzó is. A babának nem kellett vinni semmit, kapott minden napra ruhát is, pelenkát is, meg amire még szüksége van. Szülés utáni nagy betétet is kaptunk, azt sem kell vinni. Nagyon segítõkész mindenki, nekem csak pozitív élményeim vannak! És ami a legfontosabb, hogy nonstop veled lehet a baba! Szia!
A kérdező hozzászólása: Válszodat köszönöm!

A debreceni Sápy Tamás doktorról milyen véleménye van annak, aki esetleg szült nála?

Érdekelne, hogy milyen a terhesgondozás során? Érdemes-e hozzá járni? Minden vélemény érdekel.

Legjobb válasz: Nekünk egyik ismerõsünk ajánlotta. Én nem hozzá járok, de azt mondta az ismerõsünk, hogy ha végképp nem jön össze a baba akkor hozzá menjünk, õ ebben nagyon jó. Nem tudom, hogy szülésnél milyen.

Nekünk egyik ismerõsünk ajánlotta. Én nem hozzá járok, de azt mondta az ismerõsünk, hogy ha végképp nem jön össze a baba akkor hozzá menjünk, õ ebben nagyon jó. Nem tudom, hogy szülésnél milyen.

Ha nincs fogadott orvosa a kismamának és annál szül aki ép bent van a kórházba az milyen? Itt Dunaújvárosra gondoltam. Azért segít a doki mindenben vagy leszarja az ember fejét? Valakinek volt ilyen téren tapasztalata?

Legjobb válasz: Én 3x szültem ügyeletsnél, igaz nem ott ahol te fogsz. A doki nem, viszont a szülésznõk foglalkoztak velem. Nincs etéren rossz tapasztalatom.

Én 3x szültem ügyeletsnél, igaz nem ott ahol te fogsz. A doki nem, viszont a szülésznõk foglalkoztak velem. Nincs etéren rossz tapasztalatom.
Hát itt Dunaújvárosban nagyon ki kell fogni ki van éppen bent. De a szülésznõ biztos hogy ott lesz és segít.
Szülj otthon! :) nekem olyan gyorsan jött a második lányom, hogy még a mentõsök sem étek idõben ki, így a saját ágyamon szültem meg a picit. és bátran kijelentem, sokkal jobb volt mint kórházban
én 5x szültem.....sokat érnek a szülésznõk legtöbbet õk vannak veled, nekem sincs rossz tapasztalatom, ennél is annál is volt részem, volt hogy kedvesebb volt az ügyeletes dr :) mint akinek havi szinen adogadttam zsebébe.....
Szülj otthon...persze...ha meg gond van, akkor azt is old meg magadnak...Nem az volt a kérdés, hogy hogy szüljön. Én fogadtam orvost, igaz én Sopronban szülök, de nem az orvos van végig az emberrel, hanem a szülésznõ. Talán jobban figyel rád a doki, ha megfogadod, de ha "szarik" rád pénz nélkül, akkor az sokat elárul a jellemérõl...
3as vagyok..elsõ szülésem kórházban történt, ugyan nem fogadtam dokit, hisz az a dolguk hogy ott legyenek ahol kell, anélkül hogy pénzt adnál nekik. ügyeletes orvos be sem dugta a képét egész nap, nem hogy a szülésem idõpontján. igaz a szülésznõk kedvesek voltak, értettek mindtn, de a doki miért is van akkor??
Azért van a doki, hogy a szülést levezesse.....Erre a szülésznõ is képes HA komplikációmentes a szülés....mondjuk egy sürgõsségi császárt nem hiszem, hogy el tud végezni....
Nálunk foglalkozik az emberrel, ha kell. Velem nem sokat kellett, burkot repesztett vizsgálat után, 20 perc múlva megszületett a kicsi. Utána összevarrt, és csók. :) Ennél többet hova foglalkozott volna velem?

Holnap szeretnénk meghívni hozzánk anyósomékat és a sógorom szüleit ebédre. Kb 13-an leszünk. Milyen kaják legyenek, és mennyi ital?

Legjobb válasz: A barátom húgának a ballagásán 25-n voltunk és akkor mi kaját rendeltünk a közeli csárdából. Megúsztuk 20 ezer Ft-ból és ez még mindig olcsóbb volt mint az én ballagásom, amikor 23-n voltunk és mindent mi fõztünk, nem elég, hogy a belefektetett munka stb, de közel 40 ezer Ft ment el mindenre.

A barátom húgának a ballagásán 25-n voltunk és akkor mi kaját rendeltünk a közeli csárdából. Megúsztuk 20 ezer Ft-ból és ez még mindig olcsóbb volt mint az én ballagásom, amikor 23-n voltunk és mindent mi fõztünk, nem elég, hogy a belefektetett munka stb, de közel 40 ezer Ft ment el mindenre.
- Lehet akár gulyást, akár pörköltet + köretet bogrács körül hömpölygõ-sétáló-sörözõ laza társasági formában - Lehet húst sütni grillezni, vagy nyárson-sütni, szintén szabadban megterítve lazára venni - Fehér-asztalos hagyományos húsleves, pörkölt nokedlivel, sült/rántott rizibizivel És természetesen sós/édes apró süteményekkel, 1-2 tortával. Az italmennyiség attól függ, hogy a társaságban hány fõ lesz a felnõtt, ill. gyermek, és a felnõttek mennyire "visszafogottak" e tekintetben, vagy ilyenkor szeretnek belemerülni az élvezetekbe.
Nagytetelben fozz, inkabb atlagos kozkedvelt kajakat, ami mindenkinek izlik. Husleves, gulyasleves, zoldsegleves, frankfurti leves. Foetelnek valami egytaletelt korettel, pl brassoi sultkrumplival, vadas tesztaval vagy zsemlegomboccal, paprikas krumpli, gombapaprikas galuskaval, paprikas csirke galuskaval, bolognai ragu tesztaval, szekelykaposzta, toltott kaposzta stb. Desszertnek valami egyszerut, amibol ebed utan is lehet.csipegetni, pl pogacsa, linzeres aprosutik, kokuszgolyo, raffaello golyo, isler, csokis miniperec, sajtos rudak.
Nálunk most voltak 15-en, én ezeket csináltam, hangulatos volt nagyon és sikeres. Elõételnek csináltam: Egy lapos tányérra tettem saláta leveleket, rá paradicsom szeleteket, közepébe pedig mozzarella sajt golyókat, ezeket megszórtam egy kis bazsalikommal és közepébe, szélekre petrezselymet tettem. Grissini kenyér rudacskákat vettem, ezeket pedig az egyik csomaggal baconbe tekertem, másikat füstölt sajtba és ezt is kitettem mellé. Hozzá vörös vagy fehér bor. Ebédre húleves karaj csontokból és pulykacombból. Zöldségeknek répák, kelbimbó, karfiol rózsák, hagyma, kelkáposzta, fokhagyma, krumpli. Külön fõztem ki cérnametéltet és csináltam májgombócot is hozzá. Mindent külön tálaltam, így mindenki azt szed bele és annyit, amennyit szeretne. Fõétel vajaskrumpli, petrezselymes rizs Egy nagy tálcára tettem salátaleveleket. Erre ment középre fasítgolyók-kb 30db, felülre rántott gomba és cukkini-kb 20-20 db, alulra pedig rántott csirkemell-kb 10 szelet, rántott karaj kb 8-10 szelet, rántott sajt-kb 5d-6 szelet. Tejfölös piros paprikás uborkasaláta, csalamádé. Sajtos mini pogácsa, szezám magvas mini pogácsa, kömény magos mini pogácsa kókuszos tekercs, õszibarackos piskóta, reszelt túrós dinnye szeletek, gyümölcsök kelyhekbe mazsola és mogyoró, másikba aszalt szilva és sárgabarack kávé tejjel vagy tejszínhabbal, cukorral vagy édesítõ cappucchino üdítõ-rostos alma és õszibarack, fanta, sprite, cola, tonic, gyömbér, nestea, cappy ásványvíz-mentes és bubis Minden elfogyott, lett siker.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!