Találatok a következő kifejezésre: Milyen szülő ilyen (36 db)

Beleolvastam egy másik témakör kérdéseibe és válaszaiba. Szerintetek milyen szülõ-gyermek, elsõsorban anya-lánya kapcsolat lehet az ilyen családokban?

Tini lányok kérdezik, terhes lehetek-e attól hogy olyan padra ülök amelyen elõtte egy fiú ült? Tényleg nagyra nõ a mellem ha mindig lenyelem? A másik azt kérdezi hogy terhes lehetek-e ha lenyelem? Mielõtt azt mondanátok hogy persze a buta tinik! Rákérdeztem többnél is hogy mit mondott nekik az édesanyjuk ezekrõl a témákról. A válaszok: még a menstruációról sem enged kérdezni nemhogy másról. Azt mondta ott az internet nézzek pornót, abból majd mindent megtudok. Ügyvéd anyuka 17 éves lányának: kicsi vagy még, hogy a fogamzásgátlásról beszéljek veled. A gyerekek kérdésére hogy miért nem beszélsz velem, a válasz legtöbbször. Az okos, felelõsségteljes szülõ részérõl: "mert csak". Nektek mi a véleményetek arról hogy ezek után ugyanezek a szülõk szidják a fiatalokat, tudatlannak nevezve õket?

Legjobb válasz: Ilyen dolgokról és a serdülõk pszichoszexuális fejlõdésérõl írom a disszertációmat.... Talán nem véletlenül. Én is alig mertem elmondani anyámnak, hogy mejött a menstruációm, 19 évesen meg, mikor 2 év kapcsolat után utaztam a páromhoz, azt kérdezte hol fogok aludni? 20 évesen meg megjegyezte, hogy nem akar összefektetni a párommal...:-S Elég sok idõbe és nem kevés önismeretbe telt, ameddig ezeketa dolgokat fel tudtam fogni, fel tudtam dolgozni s eltudtam fogadni, hogy anyám egyáltalán ilyen. Kb. semmilyen a kapcsolatunk, mert egy igazi anya-gyerek kapcsolathoz ezeknek a dolgoknak a megbeszélése alapvetõ...Nálunk nem csak a szex, de a párkapcsolat is tabu volt. A szüleimet például sosem láttam még csókolózni sem, anyám mai napig elkapcsol, ha valaki csókolózik a tévében... Úgyhogy ezeket a tiniket sajnálom, de nem tudom hibáztatni õket. A szülõk és az oktatás butaságainak az eredménye :(

Ilyen dolgokról és a serdülõk pszichoszexuális fejlõdésérõl írom a disszertációmat.... Talán nem véletlenül. Én is alig mertem elmondani anyámnak, hogy mejött a menstruációm, 19 évesen meg, mikor 2 év kapcsolat után utaztam a páromhoz, azt kérdezte hol fogok aludni? 20 évesen meg megjegyezte, hogy nem akar összefektetni a párommal...:-S Elég sok idõbe és nem kevés önismeretbe telt, ameddig ezeketa dolgokat fel tudtam fogni, fel tudtam dolgozni s eltudtam fogadni, hogy anyám egyáltalán ilyen. Kb. semmilyen a kapcsolatunk, mert egy igazi anya-gyerek kapcsolathoz ezeknek a dolgoknak a megbeszélése alapvetõ...Nálunk nem csak a szex, de a párkapcsolat is tabu volt. A szüleimet például sosem láttam még csókolózni sem, anyám mai napig elkapcsol, ha valaki csókolózik a tévében... Úgyhogy ezeket a tiniket sajnálom, de nem tudom hibáztatni õket. A szülõk és az oktatás butaságainak az eredménye :(
Szerintem anno a Bravo magazinos kérdések minimum fele is kamu lehetett, itt is az ilyen kérdések egy része az lehet (vagy remélem, hogy az). Tizenéves koromban az összes barátom, haverom, mindenki tisztában volt az alapvetõ dolgokkal, fel nem fogom hogy egyesek hogy lehetnek ennyire elmaradottak, milyen szüleik vannak ezeknek, és hogy nem képesek egy google keresõt használni, ha már otthon luxus volt elmagyarázni nekik hogyan lesz a gyerek (és hogyan ne legyen).
A kérdező hozzászólása: Igen az iskolai felvilágosítás. Én nem tartozom a tini korosztályhoz. Emlékszem a mi iskolai "felvilágosításunkra". Az idõs mélyen vallásos igazgatóhelyettes elmagyarázta nekünk hogy ilyet csak azok tesznek akik "nem bírnak magukkal". Mindezt kb. félóráig taglalva.
Úgy látom viszont, hogy nem csak a felvilágosítás hiányával van baj, valami más is sántít, mert van rengeteg fiatal, akiknek szépen elmagyaráztak mindent, könyvben és iskolában is megtanulták.Mégis tesznek magasról az egészre.Nem egy olyan lány/nõ van, aki már a sokadik abortuszon van túl, de nem védekezik, mert az neki macerás, vagy lusta/fél elmenni nõgyógyászhoz, meg drága a tabletta, stb..(!)Meg a sok férfi, aki totál ráhagyja az egész felelõsséget a nõre, mondván, ha nem akar terhes lenni, szedjen tablettát, vagy csináljon, amit akar, õ ugyan nem fog piszmogni holmi óvszerrel.Na, ezektõl lehet a falra mászni.Ezért ki a a felelõs??
A kérdező hozzászólása: Akik azt mondják hogy ott az internet, tájékozódjon arról a gyermek, azok egyéb nevelési kérdésekben is az internetet ajánlanák? Akkor minek is van a szülõ? A SZÜLÕ neveli a gyermekét, anya, apa foglalkozik a gyermekével! Aki nem így tesz, az nem gyermeket nevel, csupán együtt laknak és felnõ mellette egy másik emberi lény. Saját példámon, én férfi vagyok, de a lányom minden hasonló kérdésével hozzám fordult annak idején. Érdekes anyja, a feleségem nálunk is mereven elzárkózott az ilyen helyzetekben.
Igazabol nem a gyerek tehet arrol hogy ilyen kerdeseket tesznek fel hanem a szulo. Mikor eljon az ideje hogy a lany menstrual elotte meg kene mondani felkene vilagositani hogy van neki minden honapba meg hogy kell hasznalni a betetet vagy a tampont es milyen fajtat vegyen. Ha eljon az a korszak amikor egyutt van egy fiuval szinten fel kene vilagositani a szexrol, hogyan kell vedekezni es ha elszakad mi a teendo. Sose fogom megerteni az ilyen szuloket akiknek tabu es hogy egyszeru szoval le van zarva a tema. Nem is ertem miert szul gyereket. Igen is fontos hogy anya es gyerek kozott legyen normalis kapcsolat. Mi nalunk ez nem volt tabu es most sem. En egybol elmondtam neveloanyumnak hogy verzek es hogy mi a teendo szepen elmagyarazott mindent es nem volt szegyen. Sot 74 eves nagyim lazan beszelsz a szexrol. Kicsit vicces de o is elmondta ugyan ugy a neveloanyum is mikor egyutt jartam egy fiuval. Suliba minket felkeszitettek de attol a szuleim is elmondtak. Neveloanyum azt is elmondta elmagyarazta hogy nem kell minden fiuval egybol lefekudni. Csak belegondolok abba ha az en szuleimnek tabu lenne total szegyelnem magam ha meg van a havim es fingom se lenne arrol hogy mit kell csinalni. Szoval csak a tiniket sajnalom :( Vannak kiviteles szulok akiket igen is erdekli a lanya dolga es hogy ne legyen kellemetlen helyzetbe mas lanyok elott.
Valahol a tinik is buták. Tele van az internet tiniknek szóló felvilágosító oldalakkal. Ha valaki valamire kíváncsi, és az anyja nem hajlandó vele beszélni, akkor beüti és minden ott van. Mondjuk az anyukák sokszor azért nem beszélnek errõl, mert maguk is tudatlanok. Sokan meg nem tudnak szembenézni azzal a ténnyel, hogy a kicsi lányuk felnõtt és bizony érdeklõdik a fiúk után. Anno középsuliba már õk is biztos fiúztak, csak ma már annyira felgyorsult minden, hogy ezeknek nem elég félévig, évig kézen fogva sétálgatni, meg lopott csókot adni, hanem egybõl az ágyban kezdenek. Meg régebben azért prûdebbek voltak az emberek. Beszélni kell ezekrõl, nekem szerencsém volt, anyukámmal mindig meg tudtam ezeket a dolgokat beszélni.
Nem értem, hogy lehetnek ennyire szerencsétlenek ezek a tinik? Én sem beszélhettem meg semmit anyámmal, mert még alapvetõ kérdésekben is sík hülye volt. Pl. váltig állította, hogy szûznek nem való tampon, meg hasonló baromságok. Én feltaláltam magam magazinokból, meg késõbb netrõl. Nekem ne mondja senki, hogy egy mai átlag tini, aki számítógép elõtt nõ fel, nem tud felmenni netre körülnézni, mielõtt valami baromságot csinálna.
Amíg a szex és a fogamzásgátlás tabutémaként van kezelve, addig semmin nem kell csodálkozni. Sajnos az iskolában sincs megfelelõ szintû felvilágosítás, pedig ott is jó lenne (ha már a szülõ nem teszi meg). Én sajnálom az ilyen gyerekeket. Nem õk tehetnek róla, hogy ha a szülõ teljesen elzárkózik ettõl, vagy feleslegesnek tartja ezt megbeszélni. Mert hát végül is, honnan tudná? Oké, internet, meg modern telefonok stb. De nem hiszem, hogy valaki, aki soha nem beszélt errõl, nem tud róla semmit, önszántából rákeresne erre a neten. Az viszont bicskanyitogató, amikor az idõsebbek (vagy felnõttek) szidják a fiatalokat, és tudatlannak, felelõtlennek titulálják õket ilyen téren, pedig pont miattuk lettek ilyenek, errõl csak a szidalmazók tehetnek. A megoldás az lenne, ha nyitottabban kezelnék az emberek a párkapcsolati, és szexuális témát, valamint az iskolákban is kellene rendszeresen felvilágosítást tartani errõl, normálisan. (és nem "na legyünk már túl ezen a töltelékórán" módon)
6.! Te jó ég.. :D A Bravo, IM, Bravo Girl! adott anno teret valóban az ilyen kérdéseknek, tehát már akkor is voltak ilyen szülõk, sõt, mindig is voltak. Elég szomorú, hogy így nõ fel egy gyerek, hogy semmilyen nemû felvilágosítást úgymond nem kapnak, a biológia óra meg azért nem pótolja a szülõvel való normális kapcsolatot, ...a gyereknek éreznie kellene a szülõ bizalmát, támogatását, a szülõnek meg nyitottnak kellene lennie, mert igenis van az az életkor, amikor szüksége van a gyereknek az ilyen beszélgetésekre. Anya egyszer beleolvasott a Bravo-ba és akkor tudatosult benne pont ez a dolog, hogy mennyi ilyen gyerek van, aki ott kérdez, és hogy igenis szükség van arra, hogy beszélgessen velem. Áldom az eget! :)
"Volt viszont Ifjúsági Magazin, meg Bravo, amiben pont ugyanilyen kérdéseke voltak (válaszokkal), hogy terhes lehetek-e a szappantól stb" Erre én is emlékszem, hatalmas volt! :) ) Más a kaktuszától meg a fikuszától vélt teherbe esni. Régi szép idõk...
Igen, de a legtöbb tini még egy betegtájékoztatót sem képes elolvasni, és csodálkozik, hogy anti biotikum, szex, fogamzásgátló az egyenlõ azzal hogy nem véd... ÉS akkor õ azzal takarózik, hogy terhes lett, hogy õ szedte, meg õ jó tanuló. (Én még a vitaminhoz adott betegtájékoztatót is elolvasom) Az iskolákban pedig nagyon szépen nyomatják a felvilágosítást, úgyhogy még arra sem foghatják, hogy nem kaptak információt... A szülõk pedig szégyelhetik magukat, hogy képtelenek beszélni egy ilyen fontos témáról a csemetéjükkel.
Nézd, nekem még 20(!) évesen is, amikor megkérdeztem anyukámat, hogyan védekezhetnék úgy, hogy tuti ne legyek terhes, azt válaszolta, hogy "úgy, hogy ne csináljam". És nem segített. Életem egyik legnagyobb törése volt, és soha többé nem kérdeztem tõle semmit. Ennek ellenére nem lettem terhes, és már 15 évesen is pontosan tudtam, hogy lesz a gyerek. Pedig akkor nem volt még internet. Volt viszont Ifjúsági Magazin, meg Bravo, amiben pont ugyanilyen kérdéseke voltak (válaszokkal), hogy terhes lehetek-e a szappantól stb. Én már akkor is csodálkoztam, hogy ezek tényleg igazi kérdések? Mert nehéz volt elhinni. Biológiából már assszem 7. osztályban tanítják a "szaporodást", emlékszem, a mi tanárunk azt mondta, hogy "ezt a leckét kihagyjuk, mert már úgyis olvasta mindenki". És ez tényleg így volt. :) Természetesen egyetértek veled abba, hogy a szülõknek kellene válaszolniuk a gyerekeik kérdéseire (akár kérdés nélkül is), és biztosra veheted, hogy ha nekem lányom lesz, õ megkapja a válaszokat. És általánosságban is úgy gondolom, hogy nincs jogunk a fiatalokat szidni, sem azért, mert bunkók, sem azért, mert tudatlanok. Hanem azért, mert a gyerek nem úgy nõ, mint a gaz. A gyereket nevelni kell. És a gyerek olyan lesz, amilyennek nevelted. Ha tudsz elég erõs és jó példát és valódi értékeket mutatni neki, akkor nem a "mások gyerekét" fogja utánozni. Ha meg nem tanítottál neki semmit, akkor magadra vess. Ha szarrá tesszük a világot meg a társadalmat, akkor ne csodálkozzunk azon, milyen a következõ generáció.
Nekem ilyenkor mindig az jut eszembe, hogy biztos kamu kérdés.Ha 60 éve kérdeztek volna ilyeneket, akkor még érthetõ lett volna.De most, hogy már bárki számára elérhetõek a felvilágosító könyvek, filmek, vagy itt van a net, az orvosi oldalak stb.Tehát ha nincs is normális szülõ, aki ezekrõl beszéljen, akkor is megtudja a választ, ha veszi a fáradtságot és megfelelõ helyen utánanéz.De sajnos az is tény, hogy valóban sok a sík hülye tini és szülõ.Nekem is van gyermekem és el sem tudom képzelni, hogy lehet olyan rideg, bizalom nélküli egy szülõ-gyermek kapcsolat, hogy a legalapvetõbb dolgokat sem tudják megbeszélni.Tényleg ahogy valaki már elõbb mondta, közhelyeket puffogtatnak.Talán csak egyszerûen lusták rászánni a beszélgetésre az idõt. Sokszor épp azok a gyerekek kallódnak el, akik nem tudnak bármikor bármivel a szülõhöz fordulni.
Ez az X generáció sajátossága, legalábbis így tapasztalom.Az én szüleim sem beszélgettek soha semmilyen érzelmi témáról velünk.Szerencsére eléggé sokat tanultam a témáról az elmúlt 1-2 évben, így valamennyire tudok segíteni a fiatalabb hugomnak, ugye most éli át a következõ dolgokat: elsõ párkapcsolat, pályaválasztás, érzelmi bizonytalanság.A szüleink annak ellenére, hogy racionális téren az átlag többszörösét keresik, érzelmi téren abszolút nem mondhatóak példaképeknek, mert csak a kötelezõ közhelyeket puffogtatják, tanulj mert jó lesz, de a saját élményeiket a tanulásról, a félelmekrõl nem osztják meg.Ha egy ilyen témáról sem mernek beszélni, akkor a szexrõl? És nagyon sokaknál látom ezt az elb*szott szülõi mintát. Az évfolyamtársaim között is, a fiatalabb ismerõseim körében is.A megoldás szerintem az lenne, ha elkezdenének személyiségfejlesztõ könyveket olvasni, valamint szakemberhez fordulni.Ha 1-1 apró dolgon változtatnának, pl leülnének a gyerekkel és elmondanák a saját negatív és pozitív élményeiket õszintén, akkor sokkal kevesebb lelki sérült emberke mászkálna az utcákon.
A kérdező hozzászólása: 16-os. Igazad lehet. Annak idején a Bravo magazinban én is olvastam olyat, hogy elgurult a szûzhártyám, mit tegyek.

Miért szülnek gyereket ha utána megölik őket? Milyen az ilyen szülő?

Legjobb válasz: miért nevezed ezeket szülõknek?? ezek selejtek,nem szülõk. Ezt a "szülõ" címet ki kell érdemelni!!! Egy 2 gyermekes SZÜLÕ!

miért nevezed ezeket szülõknek?? ezek selejtek, nem szülõk. Ezt a "szülõ" címet ki kell érdemelni!!! Egy 2 gyermekes SZÜLÕ!
Ettõl ordítani tudnék én is! És hány ilyen van!!!! Más rendes ember abba nyomorodik bele, hogy nem lehet gyereke, SAJNOS!!!! más meg "véletlen" megöli!Az utolsó történetére összeszorult a torkom! Baromira igazságtalan az élet!!!
Nem idevág, de elmesélem. Volt egy nõ aki akkor szült amikor én is bennt feküdtem. Meghalt a babája, volt nagy csend meg szomorúság a kórház szülészeti osztályán. Orvosok is olyan mélabúsak voltak, csend volt. Másnap nagy duruzsolás mérgelõdés, szemekben gyûlölet. Hát kiderül "anyuka" legnagyobb problémája az volt, hogy most akkor megkapja e a pénzt a babára vagy nem. Épp a büfében voltunk, nagy telefonálgatásban volt hogy most járjanak már utána jár e az a 60 ezer vagy sem. Hánynom kellett. Istenem szegény baba. Életre se kap esélyt, és gyakorlatilag nem õt siratják hanem a pénzt.
nem a kisebbség mûveli, de valóban iszonyatosan felháborító és borzalmas. minimum börtön jár érte.
Honnan tudod, hogy nem-e a temetésre kellett a pénz???
Hát gondolom nem kifejezetten gyermeknemzés céljával kezdenek neki, hanem csak ösztönbõl, mint a kutyák.Aztán meg hoppá, hát 'gyün a purgyeee' és akkor már majd lesz valami.Ezek úgy vannak vele, mint a viccben, a lényegét leírom: hogy Gazsikát megtanítja az apja úszni, bedobja a tóba, ússzál bazzeg, ússzál bazzeg, na ússzál má bazzeg....na bazzeg.. Majd lesz másik.
Az egyik anyuka történetére: Ne törjetek pálcát az anya felett! Biztos, hogy veletek is elõfordult már, hogy ha valami hirtelen tragédia ér, akkor mindegy mivel, de elfoglalod magad, csakhogy ne kelljen a tragédiával szembenézned. A 1, 5 éves kisfiú halálára nincs mentség, magyarázat, sajnálom szegénykét...
A kérdező hozzászólása: Örülök, hogy sok rendes anyuci van.:) Sok nõ mindent megadna, hogy legyen egy babája más meg saját kezüleg veszi el a gyereke életét.:(Sajna ezek tényleg nem szülõk.Kedves utolsó:nem hiszem, hogy ezeknek a temetés jut az eszükbe.
A kérdező hozzászólása: Most volt a híradóba a 1, 5 éves kisfiú.Hogy lehet gy bántani egy ilyen picit, hogy belehaljon?
A kérdező hozzászólása: Végülis mindegy, hogy kik mûvelik.Olyan indulat van most bennem...ÁÁÁ
Nem bírom komment nélkül hagyni a történetet amit akorházról meséltem. Nem hiszem, hogy bárkinek, soha ne adja meg az úristen, hogy ilyen történjen, de 12 órával a baba halála után a temetésen járna az esze, hogy honnan szerez rá pénzt.

Barátnőm péntek délután felhivta az apját hogy a pasijánál alszik és ma ment haza a barátnőm 16 éves a barátja meg 17. milyen szülő az ilyen? Ti megengednétek?

Legjobb válasz: Jaa akkor itt nem is az a baj h ott aludt meg a szülei milyenek hanem hogy nem törõdött veled. most ha szüleid tiltják sem biztos hogy veled akarja tölteni az idejét. Ha igazi barátnõd akkor örülj h boldog és azzal van akit szeret....

Jaa akkor itt nem is az a baj h ott aludt meg a szülei milyenek hanem hogy nem törõdött veled. most ha szüleid tiltják sem biztos hogy veled akarja tölteni az idejét. Ha igazi barátnõd akkor örülj h boldog és azzal van akit szeret....
:) Semmi gond nincs vele.
A kérdésedben azt fogalmazod meg, hogy milyen szülõ az ilyen. Többen írták, hogy elfogadó, megért, engedékeny. A további hozzászólásodban kritizálod a barátságotokhoz való hozzáállását. Szerintem nem bírod õt, s talán ezért akarsz itt megerõsítést kérni. :(
Minden szülõ máshogy neveli a gyerekét és másképp gondolja az ilyen témákat.én 17éves vagyok, mégis a barátomnál lehetek egész hétvégén:) Tudod, nem minden fiatal buta is, hogy hülyeségeket csináljon és felelõtlen legyen
Milyen szülõ az ilyen! Engedékeny. Tele van bizalommal! Harmonikus kapcsolatban élnek. Bíznak a srácban.
akk mond meg neki h szarul esik h leszarja a fejed, de ha gáz van nyalizik...de attól még nem szólhatsz bele h hogy nevelik õt, neki ilyen jófej szülei vannak...
Szerintem picit féltékeny vagy. Nem? Ha megbízik a srácban, akkor nem gond szerintem.
Neked ehhez rohadtul nincs közöd, törõdj a magad dolgával. Ne legyél irigy dög, nem áll jól.
Aha tök logikus. 14 évesen elvesztette a szüzességét, mert 18 évesen nem aludhat a pasijával, akivel egyébként nem is élvezi a szexet. Egyébként ezt írtam.A korán tiniként elkezdett szex mind fizikálisan, mint lelkileg káros. Kevés az a 16-17 éves, aki mint testileg, lelkileg fejlett hozzá. Viszont ezek a lányok könnyen felismerhetõk:nõiesebbek társaiknál, felelõsségtudatuk van(nem kezdenek hisztériázni, ha takarítani, mosogatni kell és a kistesó se a balesetin köt ki, ha vigyázni kell rá)tisztába vannak önmagukkal(se túl, se alá nem becsülik önmagukat)harmóniában élnek a körülötte lévõkkel(nem akarnak összeköltözni, férjhez menni a pasijukkal két hét után, mert olyan szemét szülei vannak), reális jövõképük van(tanulok, aztán továbbtanulok, vagy xy munkahelyen dolgozok-és ez a teljesítményükkel összhangban is van) Tehát egy ilyen 16-17 évest lehet engedni a barátjához/engedni hozzá a barátját hétvégére, amennyiben nem áll fenn az a nézet a családban, hogy bizonyos dolgok hiányában nincs összeköltözés/együttalvás.Persze ez megint olyan nevelés eredménye, amikor a kamaszgyerek ezt természetesnek veszi. De azon állítás, hogy minden tini engedhetõ, eléggé nem fedi a valóságot.A tinik nagyon kis részének engedhetõ, és itt nem a lazaanyuka imídzsnek kellene a fontosnak lennie.
Nem tartom normális dolognak, hogy egy 16 éves lány egy teljes hétvégét a barátjával töltsön. kötelességei vannak, pl tanulni se ártana, meg esetleg otthon segíteni. biztos én vagyok konzervatív, de nálunk ilyenrõl szó se lehetett. természetesen sose tiltottak a barátomtól, nyugodtan talizhattunk, de csak ha kész volt a lecke és elvégeztem azokat a házimunkákat, amikre anyukám megkért. bár, ahogy a kislányt elnézem, és már 12 éves kora óta nem szûz, egyértelmû, hogy itt a szülõk a hibásak. normális nevelést kapott gyerek nem kezd ilyen korán nemi életet. különben kérdezõ szerintem te irigy vagy. de hidd el, sok okod nincs rá, mivel a barátnõd sajnos a nevelés csõdje. a szülei meg nem jófejségbõl meg lazaságból tartják ilyen hosszú pórázon, hanem felelõtlenségbõl. ezen meg igazán nincs mit irigyelni. 24 L 24 N
Milyenek a szülei? Hát vagy linkek és le se tojják mi van a gyerekükkel, vagy belefásultak abba, hogy neveljék. A barátnõd szempontjából egyik sem túl jó kilátásokhoz vezet. Kivéve, ha nagyon erõs jelleme van. Szerintem ebben a kapcsolatban a fiút kellene félteni.17 éves koráig ha "várt" akkor fontos lehet neki a barátnõd.Inkább a barátnõdnek lehet egy újabb trófea a fiú.Sajnos túl korán kezdte így valószínûleg sose fogja felfogni, hogy milyen egy igazi kapcsolat.Élete végéig azt fogja hinni, hogy a szerelem/szeretet egyenlõ azzal, ha szexel valakivel, minnél többet és mindenkt/mindenkit kizárva ezzel az életébõl.Nagyon sajnálom a barátnõdet.
Utolsó hét jön a suliból, ilyenkor már tanulni sem igazán kell. Milyen szülõk az ilyenek? Valószínûleg mindent elmondtak a lányuknak, amit a szexrõl és a védekezésrõl tudni kell, így megbíznak benne... Tiszteletben tartják a döntését, és bíznak abban, hogy nem csinál semmi hülyeséget a leányzó. 16 évesen már én is simán ott aludhattam a barátomnál. Sõt, eldöntöttem, hogy két hét után alszok vele együtt elõször, vagy két hónap után... anyu csak annyit kérdezett, hogy "biztos nem korai?", de nem szólt bele, akkor sem, ha a kérdés ellenére is elmentem. Normális ember lett belõlem, úgy gondolom normális gondolkodásmóddal, feltudom mérni, mikor van itt az ideje kicsit többnek is, mint kézfogás, nem lettem rövidebb, mert elengedtek már akkor is. Ha a barátnõddel van problémád, akkor ne ezt a kérdést tedd fel. Mond el neki, hogy téged ezek a dolgok bántanak és kész... ne irigykedj amiatt, mert az õ szülei megengedik, hogy együtt aludjanak.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a rendes és normális válaszokat! egyébként nem vagyok éretlen és nem azért nem engedik h ott aludjak a barátomnál hanem csupán FÉLTENEK nem tudom ki hallotta ezt a szót. egyébként 17 vagyok és 2 éve van barátom és nem engedik és? ez van! de akkor is felelötlen dogok ez
16.04:kihagytad a legfontosabbakat:az életre való nevelést, a stabil erkölcsi alapokat. Amibe beletartozik, hogy nem hagyjuk, hogy éretlen, sérülékeny gyermekeink papás-mamást játszanak élesben, majd 25 évesen elválnak, mert a párjuk nem akar kézenfogva vásárolni, meg bulizni járni velük, mert nem tudnak háztartást vezetni, mert nem tudják/értik, hogy megtartani is kell tudni a párunkat nem csupán megszerezni, mert a gyerekeküket nem lehet kikapcsolni, hogy õk eggyütt lehessenek(mint sokan a családjukkal ezt teszik) Arról nem is beszélve, hogy egy lány nem attól lesz nõ, egy fiú férfi, hogy tinikorában szexszel és kipróbálja fél iskolát, hogy ki jön be neki, miközben fogalmuk sincs róla, hogy ki bírnak -e tartani egymás mellett, ha már nem asszisztál két család is a kapcsolatukhoz, hanem önnálló családként kellene mûködniük.
16 évesen jöttem össze a barátommal, aki akkor 22 volt. Alig pár hónap után együtt aludtunk, péntektõl-vasárnapig, náluk. Semmi rossz nem történt, persze volt szeretkezés, de nem estem teherbe, védekeztünk, nem volt semmi probléma. Azóta is együtt vagyunk. Nem ismerem a barátnõd, de én el tudom magamról mondani, hogy mindig is felelõsségteljes voltam. 20/L
17.25:az a gond, hogy mire te kamaszgyermek anyukája leszel, fogalmad sem lesz róla mik az aktuális veszélyek, addigra pl az italba kevert partydrog rég a múltté lesz.
szerintem ez már nem barátság...te kibeszéled õt a háta mögött õ meg nem is nagaoyn foglalkozik veled.Még mi az ami össze tart titeket mint barátnõk?
Ilyen hülye lennél énis leszarnálak. Örülhetsz h egyáltalán a barátnõd még.
A barátnõd 12 évesen vesztette el?? Asszem könnyen megoldható a gondotok. Menjetek ki a térre, aztán tépjétek meg egymást. Sajnos egyébként rosszkor jött ez a dolog, mert már nincsen mónikasó, pedig még kereshettetek is volna vele. Hát, a sors iróniája...
A kérdező hozzászólása: Jó evvel nincs baj h hétvégén együtt vannak de én nem alszok ott barátomnál reggeltöl estig együtt vagyunk de nem elszunk egymásnál. Ám nem vok féltékeny csak tudod levoltam szarva legalább egy hétig nem hivott fel h mi van velem aztán mikor ugy volt h lehet h terhes akkor egybõl jó voltam neki. Én a gyerekemnek nem engedném meg h 2 honap után ott aludjon a barátjánál legalább félévet járjanak és akkor is ugy h másnap már jöjjön haza
A kérdező hozzászólása: anyádat! egyébként meg õ az irigy mert állandoan mikor a megyek barátomhoz mindent kitalál h ne találkozunk! de ti nem akadnátok ki h levagytok szarva és vmi baj van vele akk egybõl hozzám jön segitségért?
Nekem is megengedték a szüleim, aztán normális felnõtt lett belõlem. Te viszont valóban féltékeny vagy. Más kérdés, hogy ennyi idõsen a lányok hajlamosak mindenki másról elfeledkezni ha pasijuk van. Késõbb majd megtanulja kezelni ezt is (szerencsés esetben, mert vannak, akik így maradnak), de 16 évesen normális, hogy csak a pasijának él. Elhiszem, hogy téged zavar, hogy te ilyenkor le vagy tojva, de ezzel nem tudsz mit csinálni. Csak az elég gáz, hogy a kérdést úgy tetted fel, mintha a szüleit hibáztatnád, miközben egy tök normális dologról van szó, miközben valójában az a bajod, hogy a barátnõd többet van a pasijával mint veled.
A kérdező hozzászólása: ez normális dolog? milyenek ezek a fiatalok az normális dolog h a barátjánál alszik 16 évesen ráadás alig ismerik egymást? Jó féltékeny vagyok talán egy picit, de csak féltem mivel mindig vmi rosszba keveredik és mindig én huzzom ki abbol a rosszbol a csávonak a barátnöm az elsõ és bnõm már 4 éve elvesztette és félek h csak arra kell neki h gyakoroljon és ott haggyja fenébe és megint ki vigasztalja? hát én ráadás én mondok vmit meg se hallja és ha beszélünk pl 20 percet abbol 18-at a pasijárol beszél aztán megkérdezi mizu és ott hagy
hát te hülye vagy... idióta
Ha szeretik egymást akkor miért ne? Különben meg nem gondolod, hogy látatlanba elengedik a barátnödet a szülei. Biztos ismerik már a gyereket. Másrészt ha tiltják, attól csak rosszabb. Úgy gondolom jót tenne Neked is, ha lenne barátod, majd másképp látnád!
En nem engedném meg, igazad van teljesen.Nagyon fiatal még, hogy ott aludjon a baratjanal.
Miért, szerinted szexelni csak akkor lehet, ha ott alszik? Akkor meg az ottalvás nem oszt nem szoroz. És ezt úgy mondom neked, hogy nekem is van gyerekem, és szülõként sem ellenzem, ha nem egy egyéjszakás kalandról van szó, és védekeznek megfelelõen. Szerintem jó lenne, ha a magad dolgával törõdnél. De amúgy az írásodból is látszik, hogy te eléggé éretlen vagy még, szóval nem csodálom, hogy neked nem engedik, hogy a pasidnál aludj.
Olvastam a hozzászólásokat, és néhány ember úgy viselkedik, mintha tragédia lenn, hogy egy 16 éves lány lefekszik a pasijával...Szerintem inkább jó dolog, ha egy szülõ és a gyerek között ilyen kapcsolat van, hogy ezeket a dolgokat is meg tudják beszélni.Amúgy meg ha nem engedné, hogy ott aludjon, azzal sem érne el semmit: mint már páran írták, szexelni nem csak éjjel lehet... L/19

"Azt csinálsz, amit akarsz, engem nem érdekel. " Milyen szülő az ilyen? Ismersz ilyet?

Apukám nevel, és mindig, mindenben ezt a választ kapom t?le. Nem is mondok neki semmit, és nem is kérem ki a véleményét már soha, mert mindig ezt a választ kapom. És ett?l a választól valahogy félek is (nem tudom miért). Ez van amióta az eszemet tudom. Persze az egy dolog, hogy nem mond semmit. De általában soha nem tetszik neki a véleményem, és habár ezt mondja, pofákat vág nekem és megjegyzéseket tesz. 19/L

Legjobb válasz: Attól függetlenül, hogy hány éves vagy, kikérheted a szüleid véleményét. Ez nem normális hozzáállás. Az én anyám meg is sértõdne, ha soha semmirõl nem kérnék vélemény vagy tanácsot. Ha az lenne a célja, hogy önálló legyen, akkor nem évek óta mondaná ezt a kérdezõtõl, és nem is ilyen durva, bunkó és sértõ módon.

Te jó ég néhány válaszolónak szerintem nem, hogy szíve de esze sincsen! Attól, hogy 19 éves még kikérheti az apja véleményét, nem ettõl lesz kevésbé önállóbb. Nekem is mondja néha anyukám, szóval tudom, hogy mirõl beszélsz és, hogy milyen érzés ez neked! Próbálj meg elmagyarázni neki, hogy fontos neked a véleménye! Hiszen nem olyan dolgokról beszélsz neki, hogy" jajj elhagyott a pasim" Hanem továbbtanulás, iskola, munka, amik nagyon fontosak, fõleg, hogy a nagy betûs élet elõtt állsz még!
Én nem értek egyet a többiekkel. Szerintem ez nem önállóságra nevelés, hanem nemtörõdömség. A mai világban egy 19 éves lány még nem teljesen felnõtt. Épp csak elkezdte az egyetemet vagy érettségizik. Még gyerek. És egy jó szülõhöz mindig lehet fordulni. Én már 21 vagyok, de bármikor felhívhatom a szüleimet, ha a tanácsukra van szükségem - és nem ettõl leszek kevésbé önálló. Sõt, a 44 éves anyukám is fel szokta hívni az anyukáját tanácsért. Akkor most a nagyi rossz szülõ az anyukám meg nem önálló?
Attól függetlenül, hogy hány éves vagy, kikérheted a szüleid véleményét. Ez nem normális hozzáállás. Az én anyám meg is sértõdne, ha soha semmirõl nem kérnék vélemény vagy tanácsot. Ha az lenne a célja, hogy önálló legyen, akkor nem évek óta mondaná ezt a kérdezõtõl, és nem is ilyen durva, bunkó és sértõ módon.
Nem jó szülõ és nem ismerek ilyen szülõt. Az a jó szülõ akihez fordulhatsz tanácsért, igaz nagykorú vagy már, de ez még mindig nem ok arra, hogy ennyire lesz*rjon.
Az én szüleim is ilyenek. Örülök is neki, mert önálló vagyok, nem szorulok anyuci-apucira minden kis piti dologban. Mehetek is ahova csak akarok, tudják, hogy felelõsségteljes vagyok. (ennek ellenére havonta 1x megyek el koncertre) 16/L
Szerintem apuci belefaradt a hisztis kamasz lanyaval valo vitakba. Amikor 13-14 eves korodban mondott/javasolt neked valamit, akkor mi volt a te reakciod? Na ugye. Most meg sirsz, hogy szarika fejedre. Ne hisztizz mar, 19 evesen tudnod kellene, mit tegyel. Pl. segits a mosogatasban es a takaritasban, valamint vasald ki apud cuccait, es minden napp fozz valami finomat. Es fejezd be a sertodott kiskamasz hisztit.
19 vagy, felnõtt ember, nyilván szeretné ha végre magad döntenél. ha megtanulnád a döntéseid súlyát. nem hinném h rossz szülõ, inkább csak szeretné ha végre felnõnél-épp itt az ideje!
nõj fel! apukád elfáradt, elege van, amit megértek, és pont attól jó szülõ h igyekszik rávenni, h végre önállósodj!
A kérdező hozzászólása: Ezt nem most kezdte. Ez van kb. 14 éves korom óta. Még azt is mondja, hogy "Azt csinálsz amit akarsz, én nem tudok tanácsot adni neked." vagy: "én nem tudok segíteni".
A kérdező hozzászólása: Mirõl beszélek? Pl.: továbbtanulás kiválasztása, nyelvvizsga, jogsi, vmi vásárlás, fogszabi, munkavállalás stb.

Milyen szülő az ilyen?

van egy rokongyerek aki csak édességen él, csoki, sütemény, cukrok, jégkrém, cukros üdítők és semmi mást nem eszik, a szülei meg nemhogy megpróbálnák mással etetni, ha hisztizik a gyerek még ezzel nyugtatják meg, a 7. csoki vagy jégkrém után a gyerek:ehetek még? hát persze

Legjobb válasz: Én is ismerek ilyet. Hát sajnos nem a legjobb szülõ. De ez nem is kérdés gondolom. Te is tudod.

Én is ismerek ilyet. Hát sajnos nem a legjobb szülõ. De ez nem is kérdés gondolom. Te is tudod.
A kérdező hozzászólása: na igen, az van, hogy én már régen túljutottam ezen az édesség témán, nem is ez a dolog lényege, teljesen másra gondoltam én már a kérdés feltevésekor is, hogy te nem vetted észre az más, de sajnos az én figyelmemet elkerülte, mindegy is
ja persze ha sütit kap rossz lesz az önértékekése. sok gyerek csak vágyna ilyen rettenetes romboló gyerekkorra... örülj neki h csak ilyen problémáid voltak, vannak. iskolába se viszik a gyereket nehogy rendes ételt kapjon?
A kérdező hozzászólása: tudom ki de te sosem fogod megtudni ezeket, hogy nem az éheztetés, meg az ütés-verés bugyuta példáid teszik tönkre a gyerek önértékelését, tiporják szét az önbizalmát, terelik el teljesen máshova lelki fejlõdését, én tudom mirõl beszélek
javaslom ne mások életérõl irj listát hanem éld a sajátodat.
azért a kérdésed példája nem élet elrontás. ütik verik rugják éheztetik lealázzák, gátolják a továbbtanulását?
A kérdező hozzászólása: nos mivel minden a környezetemben akár tudatosan is végrehajtott baklövésrõl "listát készítek" és megjegyzem, a válaszom igen, minden erõmmel azon vagyok hogy még véletlenül se rontsam el azon életét akikért és tartozom felelõsséggel
És te mindenben felelõs vagy kérdezõ?
Nekem csak az a véleményem, hogy nem csak az autóhoz, hanem a gyerekvállaláshoz is jogosítvány kéne, viszont akkor lehet, hogy kihalna az emberiség..
a sógornõm is ilyen 20 évesen...
A kérdező hozzászólása: hihetelenül képes vagyok kiborulni mások végtelen fokú felelõtlenségén, de ez még semmi...
hehe nem vettem észre hogy másra gondoltál. milyen rettenetesen figyelmetlen gondolat olvasó vagyok...

Milyen az ilyen szülő?

Olvastam egy kérdést, kelle a gyermeknek a szüleit anyagilag támogatni. Milyen az a szülő aki el is várja?

Legjobb válasz: Azért megnézném milyen ember az, aki nem segít az idõ szülein, amikor kellene nekik. Egy bevásárlás, egy-egy csekk feladása senkit sem vág földhöz. Tudom, ez a másik oldal, de talán a 2. válaszoló volt olyan, aki egybõl kizárta a lehetõséget.

Azért megnézném milyen ember az, aki nem segít az idõ szülein, amikor kellene nekik. Egy bevásárlás, egy-egy csekk feladása senkit sem vág földhöz. Tudom, ez a másik oldal, de talán a 2. válaszoló volt olyan, aki egybõl kizárta a lehetõséget.
Nem hiszem, hogy konkrét helyzet ismerete nélkül erre korrekt választ lehetne adni. Minden szituáció más.
Az egyik barátom olyan helyzetben van hogy kénytelen támogatni a szüleit, meg 9 testvérét, mert az apja egy alkoholista, az anyja meg felelõtlen.Én teljesen kiakadtam ezen, hogy neki ezek szerint nem lehet majd önálló élete és erre apám benyögte, hogy pedig szerinte ez a normális(apám soha nem fizetett gyerektartást, semmit és folyton kölcsönkéreget a húgától ...szóval milyen szülõ az ilyen?Felelõtlen, ostoba, életképtelen és nem felnõtt, úgy viselkedik mint egy gyerek..szóval egy szóban:szar
Ez nem körkörös, hanem lineáris! A szüleim támogattak engem, én is támogatom az én gyerekemet, õ is a sajátját, és így tovább... Szerintem.
Nekem anyukámék elváltak és sokat beszélgettünk errõl. Se anya se apa nem várja el tõlem, hogy én a jövõben segítsek nekik anyagilag. Azt mondták, hogy nagyon remélik, hogy a tanulmányaim befejezése után találok majd egy olyan munkahelyet ahol reálisan megfizetnek és el tudom magam tartani esetlegesen a családom. Ennek ellenére én azt mondom, hogy mivel õk is rengeteget segítettek nekem tartozom annyival nekik, hogy támogassam õket. Azt hiszem ezt a kérdést láttam és mintha olyan lett volna, hogy a szülõk elvárják ezt az illetõtõl. Szerintem ha a kérdezõnek egy luxus keresete lenne valószínûleg támogatná õket, de nem minden esetben lehetséges ez hisz saját magát is fenn kellene tartania... 17/L
Az a szülõ, aki ezt elvárja, az beteg és ezért nem tudja saját magát eltartani vagy kevés a fizetése, nyúgdíja. Vagy azt gondolja, hogy a gyereke tartozik egy ennyivel, hiszen õ is 18 vagy annál több éven át eltartotta, talán nagyon nehezen. Szerintem, ha a szülõ rászorul, akkor a gyereknek mindenképp kell támogatni. Elvégre õ pottyantott ki és nevelt fel.
Nagyon ironikus vagy. Én törvény nélkül is támogatom anyukámat. Ki támogatná? Én vagyok a gyereke.
A kérdező hozzászólása: Jó, akkor majd oda adod a fizud anyuciéknal és majd a számláid meg majd Isten befizeti. Sajnállak. De a törvény ki mondja, hogy köteles vagy gondoskodni gyermekedrõl.
"Olvastam egy kérdést, kelle a gyermeknek a szüleit anyagilag támogatni." Mi az, hogy kell-e? Magyarország Alaptörvénye, XVI. cikk 4. bekezdés: A nagykorú gyermekek kötelesek rászoruló szüleikrõl gondoskodni.
Anyós is elvárt érdekes dolgokat (a nyakunkba varrta a rokonságát, hogy lássuk õket el, meg a könyvutalványát a fiával vásároltatta le, amikor nem volt fedezetünk könyvre, miközben kifizettette az értékét vele), fûnyírót vetetett magának, aztán mondtam a férjemnek, hogy talán jó volna, ha anyós év elején jelezné az igényeit, hogy tudjuk beosztani a családi kasszát, és visszakértem a fûnyíró árát, mondván, hogy mialatt a fia neki ezt megveszi, még a rokonait is etetjük 2 héten keresztül. Azóta nem vár el semmit.
A kérdező hozzászólása: Hát , igen. De mi van akkor amikor a gyermekük részérõl a szülõk irántiszerttel élnek vissza. Nincs gondjuk a szülõknek, van nyugdíjuk, stb.
A kérdező hozzászólása: Szóval az tény és való, hogy egy életre el lehet tolni.

Milyen szülő az ilyen?

Férjemnek van egy igencsak "különleges" anyukája. Az alapszitu az, hogy egész életében uralkodó természet volt, mindenki úgy ugrált ahogy ? fütyült, beleértve a saját szüleit, férjét és a gyerekeit (2fiú).

Legjobb válasz: Nem könnyû, az biztos... De látom, tök értelmesen kezeled/kezelitek a dolgot. Szerintem - tudom, hogy borzasztó nehéz - de próbáljatok meg ne foglalkozni ezzel. Szerencsére ti itt vagytok egymásnak, és ez a legfontosabb! Még nagyobb öröm, hogy nemsokára bõvül a kis családotok! :-) Egymásra figyeljetek, egymást szeressétek! Van elõttetek egy rossz példa, hogy hogyan nem szabad élni. Ebbõl tanulva, ti biztosan mindent meg fogtok adni a picinek, aki majd büszke lesz a szüleire! :-) Éljétek a saját kis boldog életeteket, és örüljetek neki, hogy ti egymásra találtatok!

Nem könnyû, az biztos... De látom, tök értelmesen kezeled/kezelitek a dolgot. Szerintem - tudom, hogy borzasztó nehéz - de próbáljatok meg ne foglalkozni ezzel. Szerencsére ti itt vagytok egymásnak, és ez a legfontosabb! Még nagyobb öröm, hogy nemsokára bõvül a kis családotok! :-) Egymásra figyeljetek, egymást szeressétek! Van elõttetek egy rossz példa, hogy hogyan nem szabad élni. Ebbõl tanulva, ti biztosan mindent meg fogtok adni a picinek, aki majd büszke lesz a szüleire! :-) Éljétek a saját kis boldog életeteket, és örüljetek neki, hogy ti egymásra találtatok!
AZ ILYEN ANYÓSNAK KELL VENNI EGY XXL-VIBRÁTORT ÉS MEGLÁTJÁTOK MENYIVEL KIEGYENSÚLYOZOTTABB LESZ A VÉN SPINÉ:) HA ÍGY IS SZEMÉTKEDIK AKKOR MEG KELL NEKI EGY PECEKREZGETÕ AMI 220V-RA VAN BEKÖTVE. DE HA VALÓBAN ILYEN KÖCSÖG AKKOR EZT MÉG A 220V SEM FOGJA MEGBA...NI
Az ilyen anyósért nem sokára jön a kaszás, rák vérbaj vagy a guta fogja megütni.A halálos ágyán sem lesz belátóbb mert ÖNZÕ MAGAMISTA. A sok hülye meg nem igazítja el akkor SZENVEDJEN.
Eleget futott már az anyja után. Nyugodjatok bele és örüljetek a nyugalomnak.
Szia! 14 évig éltem a férjemmel.Született 2 lányunk . Az anyósomék mindíg bántottak.A szüleim segítettek a családi házunk építésében .Apukám kõmûves egyedül csinált mindent.Három évig anyuéknél laktunk mindent nekik köszönhetek.Nem bírtam tovább az anyósomék szekálását a férjem külföldön dolgozot.Állandóan billérezték ellenem .Ivott és verekedett, õ mindent csak borban mért.A saját gyereküket sem nézik semmibe sem . Addig ügyködtek még teljesen kikészítetek és vissza költöztem a szüleimhez és kértem idõpontot egy ügyvédtõl.Kiderült , hogy õk is elindították a válópert. A válás megtörtént.A gyerekek jártak az apjukhoz a gyerektartásért mert õk nem tudták a számlára utalni. A családi házat még a tárgyalás elõt árulták.Én meg akartam venni a részét nem egyeztek bele az anyósomék. Azt sem lehetet megbeszélni velük , hogy a gyerektartásról lemondok a házért.Nekik a pénz kellet a nagyobbik lány szerete azt a házat nem tudja meg szokni azt amit vettem De az ügynek még nincs vége mert az anyósék perelnek a gyerek tartásért mert a fiuk külföldön dolgozot és haza parancsolták , hogy ne keljen tartás díjat fezetni. Most lesz a harmadik tárgyalás nekem nincs pénzem ügyvédre.Örülök , hogy amit kell ki tudom fizetni.Neked szerencséd van mert a férjed nem tudják manipulálni.Válás után az após azt mondta a gyerekeknek, hogy ezt akarta régen hogy elváljunk . A dologban az az érdekes , hogy soha nem kellet a fiuk csak a lányuk.Most a pénzért vissza fogadták.Ehez mit mondhatnék még?
Ugzanabban a helyzetben vagyok, annyi külõmbséggel hogy nálunk a teeror mindig tart. 8 éve vagyunk házsok 2 gyerek van és most is a férjemet az nyja ugráltatja.Sok vitánk volt e miatt, de nincs olyan szerencsénk, hogy anyosom kilépjen az életünkbõl.
Szerintem felejtsétek el az anyóst, majd keres õ ha akar. Az ilyen ember megérdemli ha idõs korára egyedül marad. Ti mindent megtettetek a normális kapcsolat fenntartásáért, mostmár lépjen õ.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a bíztatást, igazatok van! Amúgy nem konkrétan a jobb megélhetés miatt élünk itt, hanem otthon a szakmánkkal nem is igen tudnánk elhelyezkedni, itt azt a munkát végezhetjük amit szeretnénk, de otthon sajnos nincs rá kereslet.(klasszikus zene) Teljesen átlagos keresetünk van, albérletben élünk, semmi extra. Anyósom matektanár, (zenéhez semmi köze, botfülü), és szerintem elégedett az életével, különben miért alakította volna így? Férje szó nélkül kitart mellette, mindent elvisel tõle, úgyhogy nemigen panaszkodhat.
Persze, hogy bant a dolog. De tudod mit? Meg kellene szabadulnod a mergezo gondolatatol is az anyosodnak. En a helyedben mindenkeppene rtesitenem oket, hogy megszuletett az unokajuk de csakis levelben. Azt nem tudja radcsapni es halal ciki lesz a szamara, hogy a fia inkabb mar fel sem hivja ha netalan szamon ker, akkor el kell neki mondani miert van ami. Nem az egesz sztorit csak annyit, hogy amilyen az adjon isten, olyan a fogadj isten. S bizony nem erdemes leallni vele vitatkozni, mert nem lennetek azonos rangu vitapartnerek. Attol fajobb egy anyanak nincs amikor a fia rakja ki a szuret....es igazabol tok mindegy hogy mit mond a boszorkany es az is, hogy a kisocsi minden szart megkap. - Nallunk a ferjem huga volt a kiskedvenc sokaig... - Igazabol miutan mi is kulfoldon elunk en is mindig kuldom a csomagot. Tok mindegy, hogy mit gondol a kiscsaj - nem erdekel nekem jol esik ha adhatok neki fizikai fajdalmat jelent pedig megcsak nem is hulye szegeny. Szoval tudom, hogy nem konnyu. De a sajat eleteteket kell elnetek. Szerencsere a te szuleid normalisak. Kell ennel tobb? Ne erdekeljen ha tok egyedul marad anyosod. A lenyeg az, hogy ne keseritse az eleteteket.
Szia. Tudom eleg nehez helyzetben vagytok, megertelek benneteket. De gondolj mindig arra, hogy a parod mindent sajat erobol ert el...mig occsenek mindent a szajaba kellett rakni. Az ilyen ember sose fog megallni a sajat laban, mig a ferjed nagyon talpraesett es ez hidd el, nagyon sokat er a mai vilagban az onallosag. Gondolom, hogy a jobb megelhetes vegett eltek kulfoldon..nem lehet, hogy az anyosod arra is feltekeny?? Azok a szulok szoktak ilyenek lenni, akik azt a szemelyt latjak gyerekukben, akik ok soha nem lehetttek...vagyis szerintem az anyosd a parod minden sikerere feltekeny...es arra, hogy mindent egyedul ert el...(nem tudom ismered-e az anyosod multjat)...de lehet, hogy o is ilyen eletre vagyott, de nem sikerult elernie, es ezert bant mindenkit a kornyeteben, es a sajat kudarcaiert masokat hibaztat....ne torodj vel...legyetek boldogok...ne hagy, tonkretegye az eleteteket. En szurkolok nektek. Amugy en is kulfoldon elek, a paromnak is van egy baratja, akinel ugyanez a szituacio van mint nalatok, csak naluk a nagymama a rosszakaro....o is mindent maga erejebol ert el, mig az occsenek minden az olebe hullott... de ha a sajat szemszogembol nezem a dolgokat, a parom baratja, talpraesettebb, sikeresebb a munkaba, megvan mar az anyagi haterre, barmi is tortenjen, van egy komoly kapcsolata, es most ujitanak fel egy hazat, ahova kesobb bekoltonek...(azt is sajat erobol csinaljak) es boldogok....mig az occse elvegezte most az egyetemet....munkat vallalt....de korantsem olyan ugyes, mert hat ugye eddig mindent a szajaba tettek, most meg, hogy kikerult a nagybetus eletbe, nem tud mit magaval kezdenni....ugyhogy fel a fejjel, ti ottvagytok egymasnak, lassan babazni fogsz....szerintem, most csakis ezezel fogalalkozzatok...ez a te csaldod, es a parodnak is te(ti) vagytok a vilag kozepe...ne hagy, hogy egy egy 3.(4.) szemely megmergezze ezt a kapcsolatot...
szerintem egy ijen anyós mennyen a pokolba mert ez nagyon perverz!!!!!!♥
Én igazából nem látom itt a problémát. Van 1 darab elmebeteg tyúk, akit magasról le kell szarni, és el kell küldeni a k***a anyjába, ha jelentkezik. Ennyi.

Milyen elme szül ilyen számokat? :D

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Hop8K..

Legjobb válasz: Hát ez nagyon komoly volt, bearanyozta a napomat :D És az a dudás emberke az elején.. nem hiszem el.XD Az biztos, hogy átlagember fejében ilyen nem fordul meg :D

Hát ez nagyon komoly volt, bearanyozta a napomat :D És az a dudás emberke az elején.. nem hiszem el.XD Az biztos, hogy átlagember fejében ilyen nem fordul meg :D
Állati jóóóóóó! :D
Ez egyszerûen olyan rossz hogy az már fáj.
Jo¾in z Ba¾in, komolyan. Olyan amelyik csehszlovák :D
Szkeptikus.

Szerintetek milyen szülő az ilyen?

Van egy 18hós lányom,ma átmentünk a szüleimhez és "nem akart" hazajönni a lányom.Toporzékolt a ajtóban és mamázott.Mondta édesanyám hogy nyugodtan hagyjam ott,majd holnap hazahozzák.(Van neki ott külön minden a kiságytól,a pelusig)Jó volt kicsit délután nyugiba pihenni,takarítani.Viszont most már lelkiismeret furdalásom van hogy lepasszoltam a gyereket! Szokott amúgy nagyszülőknél aludni,vagy délutáni programokra vinni máskor is. Mielőtt azért durva hozzászólásokat kapnék,nem ők nevelik a lányom,rengeteg törődést kap itthon is.Minden nap 2-3órát játszón vagyunk,vagy sétálunk,itthon is mindig bevonom minden tevékenységbe amibe lehet stb.

Legjobb válasz: ne aggódj! Ez nem lepasszolás! Képzeld el, hogy vidáman játszik a nagyszülõknél, jól fogja magát érezni ;) aludj nyugodtan, másnap mész érte, hidd el, mesélni fogja, milyen jól érezte magát!

ne aggódj! Ez nem lepasszolás! Képzeld el, hogy vidáman játszik a nagyszülõknél, jól fogja magát érezni ;) aludj nyugodtan, másnap mész érte, hidd el, mesélni fogja, milyen jól érezte magát!
Semmi rosszat nem csináltál -bár én a toporzékolás miatt nem hagytam volna ott, csak ha normálisan "kéri".
ebben semmi rossz nincs. Idõnként ez belefér ha a gyerek is akarja, nézd el van ott a szüleid is szívesen vigyáznak rá idõnként, és te is kitudsz egy kicsit kapcsolni.
okos és jó szülõ. emberbõl vagy, neked is kell néha egyedüllét. egyébként hidd el, a nagyszülõk mind örülnek, ha náluk lehet az unokájuk.: ))
Nekem a tesóm szokta lepasszolni a két fiát. Olyankor õ pld. fodrászhoz megy vagy találkozik barátnõivel. Kezdetben neki is lelkiismeret furdalása volt, de én meggyõztem, hogy neki is jár ez a kis szabadság+ én meg gyakorlok a saját gyerekre :) . Egyébként már az anyukám is bejelentkezett a lurkókra, így minden hónapban van egy szabad, gyerektelen hétvégéjük a férjével! Szóval, attól, mert idõnként néhány órára vagy akár napra anyukádnál marad a kishölgy, attól még nem vagy önzõ, rossz anya!
Jól tetted.A Kicsi örül, mert a Mamánál lehet, a nagyszülök örülnek, mert unokázhatnak.Te meg csinálhatod a dolgod, és ha az az alvás, akkor az alvást. A szeretetet meg ne keverd össze a majomszeretettel. Nyugodtan ott alhat, nem fogja megsínyleni a fejlõdése. Nevetséges, hogy sokan azt hiszik, hogy attól jó anyák, hogy egy percre se válnak meg tõle.Ez nem így van. Te biztos vagy a szeretben, ezért el mered engedni. Így kell csinálni.
De aranyos vagy! Semmi rosszat nem tettél, pont a kislányod kedvében jártál.(a hisztit tényleg ne engedd)
A kérdező hozzászólása: Kicsit megnyugodtam, jól esnek a pozitív, kedves szavak! Igen imád a nagyszülõknél lenni és szerencsém is van anyáékkal és anyósomékkal is mert imádnak a lányunkkal lenni és mindig betartják a kéréseinket is ami a nevelését illeti. Sajnos most kezdõdik a hiszti korszak, küzdünk is vele:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, ment a zöld kezecske! Azért jutott eszembe a kérdés mert mindig olvasom hogy a gyerek nem aludhat 2-3éves (vagy még tovább) koráig a nagyszülõknél, meg nem szeretik a szülõk ha más van a kicsivel. Ezen gondolkodtam -most van rá idõm-, hogy én csinálom rosszul?
Kislányos maradni akart, anyukád nem bánta és te is megengedted. Ennél ideálisabb helyzet nincs. Bárcsak nekünk is ilyen jó kapcsolat lenne a nagyszülõkkel. Nem passzoltad le a gyereket. Õ akart maradni a nagymama meg lehet, hogy még örült is neki. Mert ahogyan kivettem a hozzászólásaidból a nagyszülõk benneteket is szeretnek, hát nem még az unokát. Nem csak jó anya vagy, de nagyon jó családotok is van. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm kedves utolsó, igen tényleg nagyon jó családunk van:)
ne aggódj, nincs ebben semmi rossz. amikor én ennyi idõs voltam, és anyukám még gyesen volt, kitalálta, h felhasználja az idejét, és megtanul egy másik szakmát. heti pár napot kellett ehhez pesten töltenie, míg én vidéken voltam a nagyiéknál. semmi bajom nem lett, én inkább akkor voltam megborulva mikor ment el otthonról én pedig nem mehettem vele. :) nagyon szerettem a nagyszüleimet (sajnos már nem élnek), és a mai napig kiváló a viszonyom anyukámmal. itt nem arról van szó, h lexart, és lepasszolt, mert amikor hazajött, akkor minden percét velem töltötte, nagyon sokat törõdött velem.
szia! na, jól érezte magát a picúr?

Milyen szülő az ilyen?

A szüleim állandóan csak b*sztatnak, nem vesznek komolyan. Anyukám azt mondja hogy engem soha nem vennének fel sehova se dolgozni, de mert nem vagyok jó semmire. Hogyha elmondom nekik a problémáimat, akkor én egy hülye vagyok. Anyukám azt mondja hogy én nem vagyok olyan mint a tesóm, mert csak egy béna vagyok. Nem beszélhetek neki pasis ügyekr?l sem, mert akkor meg azt mondja hogy egy idióta vagyok, mert vele tárgyalom ezeket meg, és inkább tartsam meg magamnak. A barátn?mmel se engedett el a discoba, mert az volt a kifogása hogy az drága mulatság, és ne legyek már olyan hülye hogy vele elmegyek bárhova is. Emiatt a barátn?mmel összevesztünk. S?t az eddigi pasijaim se jöttek be neki túlságosan.

Legjobb válasz: Hány éves vagy?? Tudod jól, hogy az ilyen esetekre az egyetlen megoldás, ha nem veszed figyelembe, amit mond és munkát keresel, és amint tudsz elköltözöl!

Hány éves vagy?? Tudod jól, hogy az ilyen esetekre az egyetlen megoldás, ha nem veszed figyelembe, amit mond és munkát keresel, és amint tudsz elköltözöl!
1. Hány éves vagy? 2. Mindennek két oldala van.. 3. A barátnõd nem igaz barát ha ilyen f*szság miatt összeveszik veled.
bocsi mindenkitõl...de ezt az irományt nem akarom elhinni, van egy olyan érzésem, hogy kissé ki vannak színezve a dolgok... lehet lepontozni, de ezt érzem, ne legyen igzam 23N
Hát márpedig vannak ilyen szülõk, "kedves" utolsó. Nem is kevesen. Tudod, nem csak az idilli családi modell létezik, de lehet ezt neked nehéz felfogni. Kérdezõ, hány éves vagy?
3. vagyok Na ácsi-ácsi 1. Attól, mert szeretõ családban élek, még nem kell nekem ugrani, tudom, hogy nem csak a szép, és jó család létezik, azért is írtam, hogy ne legyen igazam abban, amit írtam. 2. ha annyira segíteni akartok minek kérdezgetitek a korát? Mert ti is kételkedtek. Akkor segítsetek kortól függetlenül... Igen tudom, ha nagykorú azt írjátok, hogy el is lehet költözni, mindig ezt írjátok, mintha az olyan egyszerû lenne, hogy fogja magát az ember, és elmegy otthonról, fizeti a számláit, a kaját magának stb stb.... nem olyan egyszerû saját életet kezdeni, mint ahogy itt írogatja mindenki, ahhoz pénz is kell...
A kérdező hozzászólása: 18 éves vagyok, és jövõre fogok érettségizni.
ahogy itt olvasom a kérdéseket rengetek szülõ akaratlanul de õ maga teszi tönkre a gyereke életét azzal hogy vissza húzza nem hagyja önálló döntéseket hozni. próbáld kizárni amit õ mond ne befolyásoljon a véleménye azt csináld amit te szeretnél.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!