Találatok a következő kifejezésre: Milyen szülés fogamzásgátlot (10 db)

Milyen szülés utáni fogamzásgátlot létezik, amit szoptatás alatt is szedhetek?

Olyat keresek aminek nincs magas hormontartalma hamar kiürül mert 2 éven bellül szeretnénkn még egy babát

Legjobb válasz: Cerazette, én is azt szedem, a doki írja fel. A hat hetes hontrollon nem írt fel Neked semmi fogamzásgátlót??

Cerazette, én is azt szedem, a doki írja fel. A hat hetes hontrollon nem írt fel Neked semmi fogamzásgátlót??
Nekem is cerazette-t írt fel a doki.Az jó ilyenkor.3 hóra elég egy doboz.
Szia! Nekem is cerazette-t írt fel a doki a 6 hetes kontrolon. Azt mondta , ezt lehet szoptatás alatt is szedni.
én óvszert használok, nem egyet hallottam már h bem fogadta el a baba acicit..

Milyen modern fogamzásgátló módszerek vannak hormonok bevétele nélkül szülés utánra?

2,5 hete szültem és szeretnék képben lenni a 6 hetes kontrollra, hogy milyen lehet?ségeim vannak.

Legjobb válasz: Pesszárium, hüvely gyûrû.A doki leveszi a méretet, s gyógyszertárban meg lehet venni. Ezeket mindig sex elõtt fel kell rakni. Barátnõm használja, náluk bevált. Én pharmatex hüvely tablettát használtam. Gyógyszertárban lehet venni recept nélkül, 10 db kis tabletta. Sex elõtt egyet felteszel, az ott bent elolvad, s a spermákat hatástalanítja.

Pesszárium, hüvely gyûrû.A doki leveszi a méretet, s gyógyszertárban meg lehet venni. Ezeket mindig sex elõtt fel kell rakni. Barátnõm használja, náluk bevált. Én pharmatex hüvely tablettát használtam. Gyógyszertárban lehet venni recept nélkül, 10 db kis tabletta. Sex elõtt egyet felteszel, az ott bent elolvad, s a spermákat hatástalanítja.
Spirál.
Elõzõ vagyok. A spirált leveszik, ha babát akarsz és minden gond nélkül jöhet a baba. De kérdezz rá a nõdokidnál.
Szia.Én most a Depo-provera nevû injekciót fogom kiprobálni, remélem bevállik. :) Ezt 3 havonta kell beadatni.
Pharmatex hüvelykrém. Nekünk nagyon bevált. A 6*1 darabosat érdemes venni mert az könyebben használható.

Ki, milyen fogamzásgátló módszert használt császáros szülés után?

Császáros szülés után milyen védekezési módszert ajánlanátok? Mire kell figyelni? Kinek, mi vált be?

Legjobb válasz: Szia!4 hónapja szültem,még szoptatok!És a 6 hetes kontrollon tettem fel a Mirena hormonális fogamzásgátló spirált!5 éven belül nem tervezünk másik babát!Így megéri az árát(44000ft)!Most ez a legfejlettebb fogamzásgátló!Eddig bevált!Kényelmes és megbízható,szoptatás alatt is alkalmazható!

Szia!4 hónapja szültem, még szoptatok!És a 6 hetes kontrollon tettem fel a Mirena hormonális fogamzásgátló spirált!5 éven belül nem tervezünk másik babát!Így megéri az árát(44000ft)!Most ez a legfejlettebb fogamzásgátló!Eddig bevált!Kényelmes és megbízható, szoptatás alatt is alkalmazható!
Óvszert használtunk, már 13 hós a fiam, most vagyok 11 hetes terhes. Akartuk a másodikat, hogy hamar jöjjön, sikerült.
Amíg szoptattam, nem akartam tablettát szedni, ezért Pharmatex vagy Patentex hüvelytablettát vagy hüvelykúpot használtunk (spermicid, tehát megöli a spermákat), amit aktus elõtt 10 perccel kell felhelyezni. 10-12 db kerül 1200 Ft-ba.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!
szia nekem fogigátlót irt fel a dokim, a Cerazette-t. bár olvastam róla nem túl jót is, de rtemélem én nem esek teherbe emellett.

Szülés után milyen fogamzásgátló módszert választotok majd?

Érdekelne, hogy ki melyik módszert tartja jobbnak, egyszerűbbnek, olcsóbbnak. Vagy ha valakinek van tapasztalata, az is érdekelne. Köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: Mi szülés után 6-7 hónappal már szeretnénk próbálkozni a testvérrel. Meg fogom kérdezni az orvost, milyen módszert ajánl ilyen rövid idõre. Szerintem óvszer lesz.

Mi szülés után 6-7 hónappal már szeretnénk próbálkozni a testvérrel. Meg fogom kérdezni az orvost, milyen módszert ajánl ilyen rövid idõre. Szerintem óvszer lesz.
Óvszer, aztán majd ha már nem szoptatok akkor tabletta.
Nekem fogalmam sincs mivel fogok védekezni, a felhelyezhetõ dolgokat nem, mert gyulladásra vagyok hajlamos, az óvszert nem szeretem mert akkor nem érzem a hapsimat, nekem eddig a gyógyszer vált be, de az meg tele van minden féle hormonnal. Szerintem marad a gyógyszer!
Óvszer, nem akarom magam teli tömni hormonokkal. De ha hosszú távon gondolkodsz elég ha a gyereket az ágyatokba szoktatod, jó ideig nem akar majd máshol aludni csak ott, löttek az együtléteknek jó ideig :D
spirált fogok feltetetni.
Óvszert, mert szeretnénk még egy babát, az elõzõ után is így védekeztünk, a tesó érkezéséig. Elsõre sikerült is, mert nem tömtem magam hormonokkal. A spirál pedig szóba nem jöhet, mert 5 év múlva már kicsúsznánk az idõbõl. (Én 35-36 éves koromig meg szeretném szülni a harmadik babát.) A fogamzásgátlótól sokaknak csökken a tejük, hiába a szoptatós anyáknak valót szedik... Az óvszer pedig akkor jó, ha nem idegenkedtek tõle és rövid idõn belül babát szeretnétek megint. Bár hosszú távon is jó, csak kicsit macerás. Amúgy a spirál összességében a legolcsóbb és a legjobb módszer (szerintem), fõleg, ha évekig nem terveztek újabb babát.
Én Mirena spirált rakattam, mert nem akarunk egyenlõre több babát...
Én gyógyszert szedtem, de nem nagyon vált be az a fajta. Így most a Nuvaring hüvelygyûrût kezdtem el használni. Olcsónak éppen nem olcsó, de csak havonta egyszer fel kell tenni, 3 hét múlva meg levenni. Sokkal biztonságosabb, mint a tabletta, mert nem szájon át alkalmazzuk, nem kerülnek be a hormonok a szervezetbe, nem terheli a májat. Hanem helyileg fejti ki a hatását.
Eddig megszakítással. 1 honapja elkezdtem szedni a gyogyszert, de nem jott be. Nem kívánom tole a szexet. Semmi sem tud felizgatni. Ugy néz ki, hogy abba fogom hagyni. Gumit nem nagyon szeretjuk, ugyhogy marad továbbra is a megszakítás. Az sem baj, ha hiba csuszik a számításba és jon majd a teso!
Nekem a gyógyszer nem vált be annyira összezavart, hogy csak nagyon nehezen tudtam teherbe esni az elsõ babával. Emiatt jelenleg óvszerrel védekezünk.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen az eddigi válaszokat. Sajnos kevés a tejmirigyem, így már elapadt a tejtermelés :( Emiatt akár gyógyszer is lehet. A feltehetõ dolgoktól félek, mert mint egy válaszoló írta, én is hajlamos vagyok a gyulladásra, és megmondom õszintén tartok tõle (nem tudom megindokolni). Testvért 2-3 év múlva szeretnénk majd. 1-2 évig biztosan nem. Nem tudom továbbra sem mi lenne a jó megoldás. Az elsõ baba elõtt gyógyszerrel védekeztünk, és miután letettem, rá fél évre sikerült a fogantatás.
Én azt hiszem, hormon tartalmú spirált fogok felrakatni (mirena). Ennek 5 év a "szavatossága", utána cserélni kell. Ez nem azt jelenti, hogy addig kell várni a tesóval, ha teherbe akar esni valaki, egyszerûen leveteti.
Én a cerazette tablettát szedtem de nem jött be! Most a második baba után amíg szoptatok marad az óvszer, fõleg amennyi idõnk energiánk van ez a legjobb megoldás.Szoptatás után majd elkezdem a gyógyszer.

Szülés után milyen fogamzásgátló módszert alaklmaztatok? PCO-s vagyok, ne szívesen szedném be a fogamzásgátlót!

Legjobb válasz: Mi a PCO??? Nekem spirálom van.És bevált.8 hónapja szültem

Mi a PCO??? Nekem spirálom van.És bevált.8 hónapja szültem
Én a spirálra szavazok szintén. De egyik barátnõm aki 3 évre rá tervezte a következõt csak valami pharmatex vagy hasonló kúpot használt, és neki az is bevált, mármint nem lett terhes amíg nem próbálkoztak. Szóval azért függ attól, hogy szeretnél-e még vagy nem gyereket. Ha már nem szeretnél többet, akkor szerintem mindenképpen a spirál a legjobb döntés, szóval mérlegelni kell. De az is biztos, hogy 2 baba között nem a legjobb a fogamzásgátló. Szerintem is legyen inkább pharmatex vagy gumi, vagy ilyesmi, legfeljebb kicsivel hamarabb jön a következõ, de legalább a foggátló tuti nem zavar be. Meg fõleg, hogy PCOS-d van, már csak azért is kerülnék minden hormonális készítményt, ami nem kifejezetten a betegségedre van, mert bezavarhat. Ok, mondjuk én eleve ótzkodok az összes hormonális cucctól, mert túl veszélyesnek tartom. Csak kifejezett betegségre lennék hahlandó bármilyen hormonális gyógyszert szedni.
Tudtommal PCOS-re éppen hogy fogamzásgátlót szoktak felírni, mert ha nincs peteérés, a ciszták kialakulása s gátolt. Persze biztos nem mindegy, hogy milyet, pl ha szoptatsz, akkor nem is lehet akármilyet szedni. Szerintem ezt kérdezd meg a dokitól mikor mész kontrollra, és kérd meg, magyarázza el, miért éppen az általa javasolt módszert találja a legjobbnak számodra. Hátha kapsz értelmes választ. Mi különben óvszert használtunk szülés elõtt és után is.

Szülés után milyen fogamzásgátló módszert válasszak szoptatás alatt, illetve majd elválasztás után?

Már 2 gyereket szültem, többet nem szeretnék (habár soha ne mondd, hogy soha!). A felhelyezett tárgyaktól írtózom és hízni sem szeretnék semmit?l sem :) Köszi a válaszokat el?re is!

Legjobb válasz: Hát, én úgy hallottam anyutól, hogy szülés után lehet csak spirált használni, de az jó..

Hát, én úgy hallottam anyutól, hogy szülés után lehet csak spirált használni, de az jó..
Én a spirálról rengeteg rosszat hallottam, én biztos, hogy nem használnám. Inkább egy alacsony hormontartalmú fog.gátló! De ha ez sem jó, még mindig ott van az óvszer, a kúpok és krémek!
Hát van a spirál, ebbõl van rezes vagy hormonos, illetve vannak a csupán progeszteron tartalmú fog.gátlók, ezeket lehet szoptatás közben is használni. csak mindig ugyanabban az idõben kell õket bevenni.Ettõl állitólag nem fogsz hizni mert nincs benne ösztrogén.de ezt a dokitól kérdezd meg.Meg persze vannak a gumi+krém verziók, amit nagyon jónak tartok, de látom te nem szeretnéd.Legvégsõ esetben a sterilizáció.Ja, és elválasztás után már lehet nyomatni a kétfázisú hagyományos tabikat.( bár én tabiellenes vagyok) Hát most ennyi jutott eszembe...

Szülés után milyen fogamzásgátló módszert választottatok?

1 hónapos a kislányom,nem sokára megyek 6 hetes vizsgálatra.Gondoltam rá,hogy nem gyógyszert kellene szednem,mert kb 20 évig még tömném magamba a hormonokat.A hüvelygy?r?re gondoltam,mert abban állítólag kevesebb hormon van,mint a gyógyszerben.Ti mit használtok?

Legjobb válasz: Én spirált rakattam fel, most pedig terhes lettem mellette. Tehát a spirált ÉN nem ajánlom:)

Én spirált rakattam fel, most pedig terhes lettem mellette. Tehát a spirált ÉN nem ajánlom:)
Nem szexelek. Eddig bevált! :) Óvszer nem jöhet nálatok szóba?
Óvszert.Gyógyszert nem lehet, spirált eleve elutasítom, másban nem bízom. Ja, és két éve szoptatok, 21 hónapja menstruálok, tehát erre nem lehet alapozni.
ajajjj, dehogynem! az elsõ menstruáció elõtt csak megérik az a fránya petesejt nem? különben mitõl jönne meg? kedves utolsó!
biztosra megyünk, gumizunk :)
Ha szoptatsz, nem menstruálsz, így nem is lehetsz terhes. Mi most választottuk el a kislányunkat 1 hete, de még mindig nem jött meg.
15 hónapig volt fent:)
A kérdező hozzászólása: Kedves elsõ!Mennyi ideig volt fennt neked, mire terhes lettél mellette?
A kérdező hozzászólása: A spirálról én is sok "rosszat" olvastam, én is elvetettem azt az ötletet.Most a hüvelygyûrûn és az injekción gondolkodom.Majd megbeszélem az orvosommal is.Ha egyiksem jön össze, marad a gyógyszer.
nem utolsó, hanem utolsó elõtti, 7-es. elnézést
Kedves 7-es! Jó nagy hülyeséget írtál! Már elõttem leírták, hogy miért! Jó sok baba született már az ilyen tudatlanság miatt! Mi is óvszerrel védekezünk. Még szoptatok de nekem meg is jött sajna hamar.
Hát, mi nem nagyon szexelünk, én egyáltalán nem kívánom (28 hónapos a nagy, fél éves a kicsi). Amúgy mi megszakításos módszerrel védekezünk évek óta, mondjuk nálunk tervben van még legalább egy gyerkõc, szóval nem lenne tragédia, ha be is csúszna.
Óvszerrel, abból is a latexmentessel mert sajna nem nagyon bírom a hagyományosat. Gyógyszert nem szeretnék szedni, spirálba és a megszakításos közösülésbe pedig nem bízom. Szerencsére a páromnak sem jelent gondot az óvszer.

Szülés után milyen fogamzásgátlót szedtek?

Van mellékhatása?Az ára mennyi?

Legjobb válasz: Azalia.nincs mellékhatása.szoptatok mellette.kb 8500 ft

Azalia.nincs mellékhatása.szoptatok mellette.kb 8500 ft
igaz. van még cerazette is, talán ez drágább. csak desogestrelt tartalmaznak, lehet velük szoptatni. viszont minden nap kell szedni, és itt tényleg azonos idõben.
Szia! nekem tegnap írták fel az azaliát. Aki szedi minden rendben volt vele? bocsi az offért
Én is Azaliát szedtem kb. 1, 5 évig, nekem leszámítva az elsõ hónapot, amit végigpecsételgettem, teljesen bejött és még azt sem mondhatom, hogy nagyon pontosan szedtem. Esténként vettem be, volt, hogy este 8-kor, volt, hogy éjjel 12-kor. Most is azt fogom szedni, miután megszültem és remélhetõleg lesz tejem. 39 hkm
Szülés után hat héttel elmentem a dokihoz, az Azaliát írta fel, mivel szoptatok. Kb. 8500 ft volt, folyamatosan kell szedni, nem kell szünetet tartani. Én is estefelé veszem be, 6-7 körül. Eddig nem tapasztaltam mellékhatást sem nálam, sem a Babánál, tejem is van még mindig. 2 hetes Kisfiú anyukája
5-ös vagyok. Az ár az kb. 3 havi adagot jelent, azaz 3*28 szem.

Ki milyen fogamzásgátló megoldásra gondolt a szülés utánra, ha már nem akar több gyereket?

Még 30 hetes vagyok a második babánkkal, de már azon gondolkodok, hogy majd esetleg spirált kéne felrakatni. Mert gyógyszert nem akarok életem végéig( legalábbis aktív életem végéig) szedni.

Legjobb válasz: A második: nem igazán 100%-os hosszútávú megoldás!

A második: nem igazán 100%-os hosszútávú megoldás!
Szerintem én el fogom magam köttetni, ha már nem akarok több gyereket. Lehet visszafordíthatóra is csináltatni állítólag.
ha a párod ennyire fél, akkor miért nem õ kötteteti el magát, hiszen az ambuláns, egy perc alatt megvan és visszafordítható? amúgy meg van nagyon vékony óvszer, ami nem csökkenti annyira az élvezeteket...a kúpok is jók, mi védekeztünk vele, nem lett azonnal baba, de számoltunk is mellette, és a ciklus közepén még alkalmaztunk kiegészítõ védekezést...
Az elkötés nem visszafordítható és szigorú feltételei vannak... Én is spirált fogok felrakatni, semmilyen gyógyszert nem szeretnék szedni (fõleg szoptatás alatt). 4hetes baba anyucija
Nem féltek a spiráltól? Mondjuk én már nem szeretnék több gyereket, de mégis tartok tõle, hogy egy esetleges fertõzés, gyulladás végzetes következményekkel járhat, mert ezt olvasom, hallom. De nem tudok jobb megoldást.
én sosem tetetnék és a férjem nem is engedi, mert folyamatos gyulladást okozhat és mellette simán lehetsz terhes, a hüvelykúpos, kiegészítõs módszer, amit írtam akkor már kímélesebb és biztonságosabb.
Nekem az 1. gyerek után volt spirálom, csak mutéti uton tudták kivenni, mert annyira belém nott.Altatás alatt vették ki, egyébként nem volt vele semmi gondom, csak most már ezek után én is félek.2 honapos a 2. fiam, én sem tudom mi volna a jo megoldás.
szptatás alatt csak a cerazettet lehet szedni ha nem szoptatsz akkor nem tudom
Igen! Ha szoptatsz a Cerazette nagyon jó! Én most hagytam abba 2 év után, és nem híztam tõle...De nem is fogytam.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, de sajnos nincs tejcsim, nem szoptatok :(
Én Yasminelle-t szedtem, nem hogy híztam, fogytam tõle... :-)
Sok nagyon jó készítmény van, de nem biztos, hogy neked is az lenne a legjobb, ami másnak. Mindenképp doki mondja meg, számodra melyik lenne a legjobb megoldás.
a spirál 100 %-os és nem zavarja a hormonokat

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!