Találatok a következő kifejezésre: Milyen szövődményei a (16 db)

Egyáltalán nem biztos, hogy elkapja. Pláne, ha szoptatott baba.
A szoptatás nem véd a betegségek ellen, igen elkaphatja!!! Vegyél egy száj maszkot a patikában, mindig moss kezet mielõtt felveszed a babát!!! Ne puszilgasd!
Kedves második. Valóban nem véd a betegségek ellen, de ha szoptatott baba, akkor a betegséggel együtt az ellenanyagot is megkapja, igy nagy eséllyel nem lesz beteg. A en gyerekemnek legalábbis egyszer sem sikerült semmit el kapnia tõlem a szoptat ásni idõszak alatt.
Elkaphatja. Ha beteg lesz elviszed orvoshoz és kap gyógyszert. A szoptatás nem védi meg. Egy tápszeres baba még kevésbé kapja el, mert ha van rá lehetõség megeteti más. Fõleg így hétvégén lehet hogy az apuka is ráér.


Ha nem pihenem ki a náthát, milyen szövődményei lehetnek?

Pár napja szemgyulladásom volt, még azt is kezelem. Tegnap nagyon fájt a torkom, köhögtem. Ma is sokat köhögök,h?emelkedésem van, könnyezik a szemem, bedugult az orrom. Ha jól tudom ezek a nátha tünetei. De már olyan sokat hiányoztam az idén a suliból..kedden-szerdán pedig 4 dogát is kéne írnom. Elmenjek így szerintetek? Szívem szerint mennék a sok hiányzás miatt, de anyum nem akar így engedni. Barátn?m is lecseszett, hogy sokat hiányzok :/ Mi bajom lehet, ha nem maradok itthon és nem pihenem ki?

Legjobb válasz: Most este inhalálj, kamillás gõzzel, egyél C vitamint, és igyál sok citromos teát, vegyél egy forró fürdõt, és irány az ágy! Holnap reggelre kutya bajod.

Most este inhalálj, kamillás gõzzel, egyél C vitamint, és igyál sok citromos teát, vegyél egy forró fürdõt, és irány az ágy! Holnap reggelre kutya bajod.
Szerintem a náthát nem is kell kipihenni. Én nem szeretem azt a hozzáállást, ha már egy náthát is nagy gondnak titulálnak... Persze elég nagy torokfájás, láz (38 környékén), nagyobb levertség, fejfájás, amitõl nem tudsz koncentrálni - más. De amíg csak fáj a torkod, dugul az orrod, szárazon köhögsz, addig azért ne pihengess, nincs miért. Huhúúú én mennyit hiányoztam volna a suliból... Egyébként azok, akik azt mondják, ritkán betegek, háát.. nem teljesen igaz. Õk is ugyanúgy évente kb. négyszer náthásak, csak épp nem veszik fel, nem foglalkoznak vele. Szóval csak ne foglalkozz vele. Kezelésnek pedig házipraktikák kellenek, izzadás, inhalálás, orröblítés, infralámpázás, gyógytea, méz, fokhagyma. Ezektõl ne várj gyors tünetenyhülést, mert ezek nem tüneti kezelések, hanem a szervezetnek segítenek legyõzni a náthát. Jobbulást!
Igaz még csak holnap lesz , de bementél suliba?
A kérdező hozzászólása: Nem mentem be, nem voltam jól..:/
Elfertõzõdhet.
A leggyakoribb a sebek elfertõzõdése, ezek csúnya nagy piros gennyezõ sebek lesznek! Aztán lehet tüdõgyulladás, mandulagyulladás, középfülgyulladás, nagyon sok mindenre rámehet.
Legsúlyosabb-bár ritka-szövõdmény a központi idegrendszer gyulladásos betegsége lehet (agyhártya-agyvelõgyulladás). Én emiatt fogom beoltatni a gyermekemet.

Milyen jelekből jöttek rá, hogy refluxos a kisbabátok, milyen szövődmények lehetnek?

Milyen kezelést kaptatok rá?

Legjobb válasz: Mi antirefluxos tápszert eszünk.A simákat kibukta, 100 ml-bõl a felét kb, de nem egyszerre.Most a tápszert egyáltalán nem, viszont, az innivalót, teát , vizet, stb. azt igen, de nem mind.A dokinak mondtam, azt mondta kinövi majd, most 5 hós, ez még belefér, elõfordul.Gondolom, ha nem növik ki a babák a bukást akkor van nagyobb gond.

Mi antirefluxos tápszert eszünk.A simákat kibukta, 100 ml-bõl a felét kb, de nem egyszerre.Most a tápszert egyáltalán nem, viszont, az innivalót, teát , vizet, stb. azt igen, de nem mind.A dokinak mondtam, azt mondta kinövi majd, most 5 hós, ez még belefér, elõfordul.Gondolom, ha nem növik ki a babák a bukást akkor van nagyobb gond.
szia. Mi valami hasonloval kuzdunk a gyermekorvos szerint, bar mostanaban nem bukik a babam. Igazan ejjel an problema mert folyton jon fol neki valami es mar nagyon felek, hogy megful, ezert egesz ejjel figyelem ugyanis nincs legzesfigyelonk, mert emelt a matrac es ahhoz nem lehet hasznalni. Szerintem gyomorsavja van, de hetfon megyunk vegre a gasztroenterologushoz es remelem kiderul pontosan mi is a baj.Harom hetet kellett varni, hogy eljuthassunk ide, erthetetlen hogy egy ilyen pici babat nem fogadnak ilyen esetben. Mindenesetre a refluxnak is van tobb valtozata, akar lehet, hogy az. de ha megemelem a babam nem jon neki semmi csak kapar a torka es nyel meg kohog, mintha marna valami.

A sterilizalasnak milyen szovodmenyei lehetnek?

Noknel, s ferfiaknal egyarant erdekelnek a valaszok, tapasztalatok.

Legjobb válasz: http://hu.wikipedia.org/wiki/Steriliz%C3%A1ci%C3%B3

A kérdező hozzászólása: Koszi, aranyos vagy. Ezt mar en is olvastam azelott, de ebbol nem derulnek ki a szovodmenyek.

Milyen szovodmenyei lehetnek annak, ha a szules alatt kapott fertozes miatt a babanak legzeskimaradasai vannak?

Legjobb válasz: Az attól függ mennyi idõre.Pár perces kimaradás esetén agyi hipoxia léphet fel, tehát az agy nem kap megfelelõ oxigént.Ez a legsúlyosabb szerintem.Van légzésfigyelõd?

Az attól függ mennyi idõre.Pár perces kimaradás esetén agyi hipoxia léphet fel, tehát az agy nem kap megfelelõ oxigént.Ez a legsúlyosabb szerintem.Van légzésfigyelõd?
Gondolom rögtön kapott oxigént.Akkor szerintem nincs gond.Legalábbis nálunk adtak.Ne gondolj semmi rosszra minden rendben lesz.
1 vok.Ha a kórházban fordul/t elõ akkor nem kell aggódnod, különös figyelmet fordítanak az ilyen újszülöttekre és ha elõfordul 1-1 légzéskimaradás akkor azonnal közbelépnek.Én azt hittem arra vagy kíváncsi, ha több percig kimarad a légzés annak milyen következményei lehetnek.Légzésfigyelõt használj mindenképp.
Nálunk volt ilyen, most hat hónapos, és eddig szerencsére semmi gond nem merült fel. Elsõsorban a reflexeket és a mozgásfejlõdést, valamint a figyelmi funkciókat (látás, hallás, memória) kell fokozottabban figyelni, ezt a fejlõdésneurológián három havonta nézik. Ha a fertõzést maradéktalanul kikezelték, akkor az apnoe magától megszûnik. Nálunk arra kell még odafigyelni, h' nem hagyhatjuk magára, ha sír, mert bizony az elején többször belelovallta magát, és szürkült. Szervi szövõdménye nem igazán szokott lenni ennek a fajta légzéskimaradásnak, ha mégis volna valami, azt szakember (neurológus) korán ki tudja szûrni, és minden további nélkül fejleszthetõ.
21:38-as vagyok. A fejlõdésneurológiára nem magunktól vittük, hanem a kórházi zárójelentés alapján kellett megvizsgáltatni, illetve egy éves koráig három havonta visszajárni. Nálunk olyan komoly volt a fertõzés, h' egy napig inkubátorban is volt, összesen pedig 9 napig kezelték az intenzíven. Az elsõ három nap rendben volt, csak utána derült ki a fertõzés, és aztán nagyon gyorsan elhatalmasodott. Nálatok gondolom nem volt ennyire súlyos, mert akkor nem csak antibiotikumot kapott volna, és továbbirányítottak volna fejlõdésneurológiára. (Bár nem tudom, h' R.-ban hogy mûködnek ezek a dolgok, de ha aggódsz, mindenképpen vidd el szakorvoshoz. Inkább egy felesleges vizsgálat, minthogy késõbb kiderüljön valami szövõdmény. Mindenesetre ne aggódj elõre, valószínûleg minden rendben van. A forgolódással sincs még elkésve, általában egyszer véletlenül sikerül, aztán sokáig semmi, majd egyik napról a másikra mindennapossá válik. Önmagában a mozgásfejlõdés nem minden, nagy egyéni eltérések vannak azok között is, akiknél nem volt ilyen probléma az elején. Ezért tényleg ne félj, vidd el egy vizsgálatra és megnyugodsz. Ha esetleg valamit kell segíteni a babának (általában tornát, vagy bizonyos fejlesztõ játékokat javasolhatnak), szépen elvégzed vele otthon. Nem lesz semmi gond! Minden jót nektek!
Sziasztok! Bocs, hogy így belekotyogok a beszélgetésetekbe, de nálatok milyen fertõzés lépett fel? KÉrdezõ és válaszoló? Az én lányom is apnoézott, van is légzésfigyelõnk, még mindig használom, pedig már 20 hós. 2 hónapos volt amikor észrevettük, evés közben és néha sírásnál, hogy szürkült. Voltunk intenzíven és polisomnographon is. De én arról nem tudok, hogy szülés közben kaphatott-e fertõzést. Nekem nem mondták és nem is voltunk bent sokáig. Ezért érdekelaz esetetek.
A kérdező hozzászólása: Azt elfelejtettem mondani, hogy csak akor mondtak meg, hogy mi tortent, amikor keszultunk haza a korhazbol! Azelott, ha kerdeztem, mi ez az injekciot, amit a babamnak adnak, akor csak annyit mondtak a noverek, hogy kerdezzem az orvosunkat, akit pedig sose lehetett elerni! Csapnivalo nalunk az egeszsegugy!
A kérdező hozzászólása: Szia! Hat itt nalunk ugy latszik, nem szokas az anyukak orrara kotni azt, hogy mi tortenik a babaval! Nekem semmit az eg vilagon nem mondtak, csak annyit, hogy miutan felvittek, akor legzeszavara volt, es ezert kap antibiotikumot. A gyerekorvostol kerdeztem kesobb, hogy nem lehet-e baja emiatt, azt mondta, nem...legzesfigyelot sem vettem, de nem is veszek eszre rajta szurkulest, vagy hasonlokat.
A kérdező hozzászólása: Nagyon koszonom a batoritast! Boldog babazast kivanok!
Szia! Nálunk is ez volt a helyzet. Szülés után inkubátor 1 napig, azután napi 2x antibiotikum szuri. Bennünket úgy engedtek haza a kórházból, hogy csináltak a kislányom vizeletébõl egy tenyésztést, és így derült ki, hogy milyen antibiotikumot kell pontosan majd szednie. Addig csak széles spektrumú antibiotikumot kapott. Itthon 2 héten keresztül adtam neki a gyógyszert, aztán vizelet kontroll és azóta semmi baja sincs! Nekem mindent elmondott a gyerekgyógyász a kórházban, minden reggel jött vizitelni és felvilágosított minden fejleményrõl. (Szeged)

Milyen szövődményei lehetnek a rotavírus elleni oltásnak?

Legjobb válasz: így van! Az utolsó válaszolóval értek egyet. A második oltás beadásától kezdve védekezik a szervezet a rotavírus ellen,nem csak 1 éves korág. Szerintem nagyon is érdemes beadatni!!

így van! Az utolsó válaszolóval értek egyet. A második oltás beadásától kezdve védekezik a szervezet a rotavírus ellen, nem csak 1 éves korág. Szerintem nagyon is érdemes beadatni!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!
Nos, ez mind szép, de én is megkérdeztem a gyerekorvost. Érdemes-e beadatni a rota-ellenes védõoltást.? Az ára kb. 36 ezer ft, tehát nem kevés. Azt mondta, hogy az oltás 1 (!!!) éves koráig nyújt védettséget, tovább nem. Tehát, ha otthon vagyok vele GYED-en semmiképp nem éri meg költeni rá, hiszen nem viszem közösségbe, senkitõl sem fogja elkapni. Akkor érdemes, ha külföldre viszed, vagy esetleg van egy nagyobb testvér, aki az óvodából hazaviszi.
Rosszul tudod. Az oltás egész életére megvédi a ROTAtól.
Akkor a doki tudja rosszul. Nekem ezt mondta.

Milyen szövődményei lehetnek a méhgyulladásnak? A dokim szerint az van. Mitől alakul ki?

Legjobb válasz: A bakteriális fertõzés mindig magában rejti a kismedencei fertõzés kialakulásának lehetõségét, ezért, ha nincs megfelelõen kezelve, komoly szövõdményekhez vezethet, petefészek-gyulladás, méhgyulladás, esetleg ebbõl adódóan meddõség is kialakulhat.

A bakteriális fertõzés mindig magában rejti a kismedencei fertõzés kialakulásának lehetõségét, ezért, ha nincs megfelelõen kezelve, komoly szövõdményekhez vezethet, petefészek-gyulladás, méhgyulladás, esetleg ebbõl adódóan meddõség is kialakulhat.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!