Találatok a következő kifejezésre: Milyen szószhoz tészta illik (3 db)

Milyen szószhoz milyen tészta illik?

Valahol olvastam, hogy nem mindegy, milyen tésztát adunk s?r?bb, darabosabb, vagy hígabb szószokhoz.Tudja valaki a "szabályt"?

Legjobb válasz: SZia. A szoszokat pl. - sima paradicsomszosz, paradicsomszosz mozarellaval, mehet mondjuk spaghettire, fusillire, farfallere, elvileg barmire. A raguk (bolognai, zoldseges raguk) a penne (csoteszta) pipe rigate (konyokteszta) conchiglie (kagylok)tesztahoz illenek a legjobban, mivel a szosz belemegy az uereges reszbe. DE pl. vannak specialis teszta etelek, amik csak 1 tesztafelevel jok, es nem is keszitik massal: Spaghetti carbonara - amit csak bucatinivel, azaz ureges makaronival keszitenek. Spaghetti alo scoglio (spaghetti kagylokkal), amit csak spaghettival vagy ettermenket makaronival keszitik. PL. a bolognai spaghetti nem letezeik, ez magyar talalmany...bolognai ragut itt (Olaszorszagban) pennevel eszik. A tesztanal viszont az a jo, ha minnel sargabb. Ha viszont minoseget akarsz, akkor tudom ajanlani a Barilla tesztakat es szoszokat...

SZia. A szoszokat pl. - sima paradicsomszosz, paradicsomszosz mozarellaval, mehet mondjuk spaghettire, fusillire, farfallere, elvileg barmire. A raguk (bolognai, zoldseges raguk) a penne (csoteszta) pipe rigate (konyokteszta) conchiglie (kagylok)tesztahoz illenek a legjobban, mivel a szosz belemegy az uereges reszbe. DE pl. vannak specialis teszta etelek, amik csak 1 tesztafelevel jok, es nem is keszitik massal: Spaghetti carbonara - amit csak bucatinivel, azaz ureges makaronival keszitenek. Spaghetti alo scoglio (spaghetti kagylokkal), amit csak spaghettival vagy ettermenket makaronival keszitik. PL. a bolognai spaghetti nem letezeik, ez magyar talalmany...bolognai ragut itt (Olaszorszagban) pennevel eszik. A tesztanal viszont az a jo, ha minnel sargabb. Ha viszont minoseget akarsz, akkor tudom ajanlani a Barilla tesztakat es szoszokat...
A hígabb tészta való az olyanhoz mint pl spagetti, vagy fusili, a darabosabb szósz, az olyanhoz való mint pl a makaróni, vagy az a vastagabb és rövidebb csõtészta ( nem tudom a nevét) hogy bele tudjon folyni, vagyis meg tudja tölteni. Én így tudom.

Wellington husihoz milyen szósz illik a tészta alá a gombáson kívül?

Legjobb válasz: amennyire én tom többnyire a Wellington szelethez madeira mártást szoktak adni.

amennyire én tom többnyire a Wellington szelethez madeira mártást szoktak adni.
A madeira mártás tökéletes hozzá!

Tésztához milyen köret szósz illik?

fél éves évfordulónkra különleges formájú (szív) tésztát vettem, piros-tészta szin? variációban. Mit csináljak hozzá, ami nem rontja el a tésztát? (nem kell összekeverni, ezáltal nem törik össze)

Legjobb válasz: Ha szereti a párod, akkor szerintem egy bolognai szósz is jó lenne. Vagy valami tejszínes, az is jól mutat még a piros tésztán. Ezt nem fontos összekeverni, ráhalmozod a tetejére és kész. :) Sok boldogságot!

Ha szereti a párod, akkor szerintem egy bolognai szósz is jó lenne. Vagy valami tejszínes, az is jól mutat még a piros tésztán. Ezt nem fontos összekeverni, ráhalmozod a tetejére és kész. :) Sok boldogságot!
A kérdező hozzászólása: köszönöm! :) én is valami bologaira gondoltam, azt nagyon szereti:) csak gondoltam gyûjtök még ötleteket! :)
szia! én tejszínes gombaszószra szavaznék, tetejét zöldpetrezselyemmel, vagy metélõhagymával megszórni. üdv.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!