Találatok a következő kifejezésre: Milyen színe hogy (148 db)

Mi határozza meg hogy egy tárgy milyen színeket nyel el és miket ver vissza?

Ugyebár azt mondják hogy a tárgyak színét az határozza meg, hogy a ráes? fényb?l milyen színeket és milyen arányban nyelnek el és vernek vissza,de akkor azt mi határozza meg hogy melyeket kell elnyelnie és melyeket vissza?

Legjobb válasz: "a ráesõ fénybõl milyen színeket és milyen arányban nyelnek el és vernek vissza" Ez csak részigazság. Egy tárgyat olyannak látunk, amilyen fény a szemünkbe kerül róla, legyen az visszavert, vagy saját fény. Az, hogy milyen fényt ver vissza, azt a tárgy anyaga határozza meg, mégpedig olymódon, hogy az agyagot alkotó molekulák elektronfelhõje miképpen tud kölcsönhatásba lépni a fénnyel, milyen fényt tud elnyelni. Nyilván, amit nem nyel el, azt visszaveri. Amikor egy maghatározott hullámhosszú (azaz színû) fény képes gerjeszteni egy molekula elektronrendszerét, akkor elyelõdik. Az elnyelõdésnek különbözõ hatásfoka lehet, és a molekula szerkezetétõl függ.

"a ráesõ fénybõl milyen színeket és milyen arányban nyelnek el és vernek vissza" Ez csak részigazság. Egy tárgyat olyannak látunk, amilyen fény a szemünkbe kerül róla, legyen az visszavert, vagy saját fény. Az, hogy milyen fényt ver vissza, azt a tárgy anyaga határozza meg, mégpedig olymódon, hogy az agyagot alkotó molekulák elektronfelhõje miképpen tud kölcsönhatásba lépni a fénnyel, milyen fényt tud elnyelni. Nyilván, amit nem nyel el, azt visszaveri. Amikor egy maghatározott hullámhosszú (azaz színû) fény képes gerjeszteni egy molekula elektronrendszerét, akkor elyelõdik. Az elnyelõdésnek különbözõ hatásfoka lehet, és a molekula szerkezetétõl függ.
Nem olvastam végig, de talán ebben megtalálod a szakszerû választ: http://oktel.hu/szolgaltatas/kamerarendszer/a-kepalkotas-ala.. Ha nem tudományos választ akarsz, hanem egyszerû, szemléletest, akkor a következõ: Az anyag szerkezete. Következõt képzed el: Katonák felálltak díszszemléhez, egy 5x5 méteres rendben. Te csak szinuszvonalban tudsz mozogni. A hullámvonal hossza 10 méter. Fuss át a katonák között. Minden másodiknak neki fogsz menni, ami nagyon legyengít. Én ugyanazt teszem, de én 20 méteres hullámokban mozgok. Én csak minden negyediknek megyek neki. Vagyis messzebbre jutok, mint te, ugyanolyan számú ütközésnél.
Ezt nem lehet meghatározni egyszerûen tapasztalati tény hogy mit ver vissza.
A kérdező hozzászólása: Ez ki tudnád fejteni bõvebben ha megkérhetlek ?
Az anyaga, bár szerintem biztos van valami kémiai, fizikai módszer, hiszen rengeteg színes mûanyagot gyártanak, átlátszót és átlátszatlant.
Az anyagot alkotó molekulák elrendezõdése, a molekulák szerkezete, a molekulákat alkotó atomok szerkezete. Ha nem molekuláris, vagy nem szilárd, akkor az elsõ kettõ illetve egy felesleges. Például a kén azért sárga, mert a kék színnel lehet gerjeszteni, ezt elnyeli a ráesõ fénysugarakból, a maradék visszaverõdve sárga színérzetet ad. Vagy a fémek nagy része azért ezüstös színû, mert az atomtörzseket nem lehet látható fénnyel gerjeszteni, úgyhogy igen jelentõs részét visszaverik. Stb...
Annyival kombinálva még, hogy át is eresztheti a fényt, akkor pedig átlátszó vagy áttetszõ lesz.

Hogy kell 2 szinü szemfestékkel kifesteni a szemet? Arra gondolok mikor két hasonlo szint hasznalnak, csak nem tudom h a világosabbat hova, sötétebbet. Kicsi, kék szemem van, milyen szint hasznaljak

Legjobb válasz: A kék szemhez nagyon jól áll a lila,rózsaszín,zöld szemfesték. A világosabbat kend belülre a szemzugba a sötétet kívülre,és a mozgórésznél satírozd össze a két színt:)

A kék szemhez nagyon jól áll a lila, rózsaszín, zöld szemfesték. A világosabbat kend belülre a szemzugba a sötétet kívülre, és a mozgórésznél satírozd össze a két színt:)
Szia! A kék szemedet kiemeli fõképpen a halványkék és a halványzöld.Nagyon vékony vonalat húzz kékkel elõször aztán felül pedig zölddel folytasd és próbáld elérni azt a hatást mintha a középpontnál egybemosódnának a színek és átmegy a kék a zöldbe.próbálkozz még halványrózsaszínnel, ezüstös színekkel.Remélem érthetõen letudtam írni, ha nem jelezz vissza
belülre világosat, kívülre sötétet :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a segitséget :) És ha jol tudom akkor a kék szemhez a föld szinek is jok, ugye?
jól tudod;)

Mitől függ az, hogy egy bizonyos molekula milyen színt ver vissza – azaz milyen színű. Tehát mi az a szerkezet ami ezt előidézi?

kötéssz?g? kötésfajta? micsoda? esetleg van könyv ami ezzel a témával foglalkozik?

Legjobb válasz: Szín képzõdésekor a molekula eletronszerkezete lép kölcsönhatásba a fénnyel, ezért minden hatás, ami befolyásolja a molekula elektronszerkezetét a színére is kihat. Tehát függ az összes látalad felsorolt dolgotól + csomó mindentõl pl. oldószer, hõmérséklet, pH, stb.

Szín képzõdésekor a molekula eletronszerkezete lép kölcsönhatásba a fénnyel, ezért minden hatás, ami befolyásolja a molekula elektronszerkezetét a színére is kihat. Tehát függ az összes látalad felsorolt dolgotól + csomó mindentõl pl. oldószer, hõmérséklet, pH, stb.


Milyen színt adnak azok a hajfestékek, amelyekre az van írva, hogy "rezes", "rézfényû", stb. Sárgás? Világos? Sötét? Kinek áll jól?

Legjobb válasz: Az hogy sötét-e, az a színen múlik (pl van aranyszõke meg aranybarna is) Az ilyen rézszõke/aranyszõke általában vöröses, sárgás beütésû és ha eleve több vörös pigment van a hajadban, akkor az aranyszõkétõl pl vörös is lehet a hajad. A barnáknál az "arany" beütés kevésbé számottevõ, az inkább csak erõs fényben látszik jól. (de ott is inkább meleg árnyalatra számíts!) Leginkább a meleg, sárgás bõrtónusúaknak, szóval tavasz/õsz típusú embereknek.

Az hogy sötét-e, az a színen múlik (pl van aranyszõke meg aranybarna is) Az ilyen rézszõke/aranyszõke általában vöröses, sárgás beütésû és ha eleve több vörös pigment van a hajadban, akkor az aranyszõkétõl pl vörös is lehet a hajad. A barnáknál az "arany" beütés kevésbé számottevõ, az inkább csak erõs fényben látszik jól. (de ott is inkább meleg árnyalatra számíts!) Leginkább a meleg, sárgás bõrtónusúaknak, szóval tavasz/õsz típusú embereknek.
Ezek a rezes árnyalatok: [link] Hogy milyen világos, azt a színmélységet adó szám mondja meg: pl. 7.4 - ez középszõke , vagy 9.44 - ez intenzív rezes világosszõke. [link]
Elõzõ vagyok, még annyit, hogy a vörös haj általában a világos bõrû, zöld szemû nõknek áll nagyon jól. [link]

Mikor kezd el látszani, hogy a kis guppy fiú vagy lány? Illetve, hogy milyen színe lesz?

Legjobb válasz: 3 hetes korában már biztosan látszódik a párzószerv ha fiú,ha nincs neki lány.A színe és mintázata 1 hónapos kora körül látszódik,de ez ahogy növekedik még némikép változhat.

3 hetes korában már biztosan látszódik a párzószerv ha fiú, ha nincs neki lány.A színe és mintázata 1 hónapos kora körül látszódik, de ez ahogy növekedik még némikép változhat.

Rózsaszínből hogy tudok barnát csinálni, milyen színt kell hozzáadni?

Legjobb válasz: Ha jól tudom, barát a zöldbõl és pirosból lehet kreálni. Szerintem adj hozzá sötétzöldet, aztán majd meglátod, még melyik színt kell belevinni, hogy "barnásítsd". De szerintem nem lesz szép tiszta barna.

Ha jól tudom, barát a zöldbõl és pirosból lehet kreálni. Szerintem adj hozzá sötétzöldet, aztán majd meglátod, még melyik színt kell belevinni, hogy "barnásítsd". De szerintem nem lesz szép tiszta barna.

Szeretném sminkelni magam, de úgy hogy minél természetesebbnek hasson. Hogyan kezdjek neki? Milyen színeket használjak?

A hajam sötétbarna, a b?röm pedig nem túl világos, nem szoktam napozni és a szemem is barna.

Legjobb válasz: én a helyedben ilyen halványabb barnát, arany , bézs , halvány rózsaszín színeket használnék+ egy kis szempilla spirál, és egy kis szájfény :)

én a helyedben ilyen halványabb barnát, arany , bézs , halvány rózsaszín színeket használnék+ egy kis szempilla spirál, és egy kis szájfény :)
Fekete szemceruza, de csak vékonyan és fekete vagy átlátszó szempillaspirál. Ne használj alapozót. Esetleg szájfény.
Nagyon halványan árnyékold körbe a szemed bronz vagy barna szemhéjpúderrel, utána szemspirál, de csak felülre. használj kevés barackszínû pirosítót és a szemöldököd hangsúlyozd enyhén barna szemöldökceruzával. ilyenje a Rimmelnek van, kis kefe van a végén. én évek óta így sminkelek, nagyon szép, ízléses és természetes az összhatás. szájfényt én nem használok, nem szeretem, ahogy ragad. csak rózsaszín Bebét kenek a számra.
Nincs színe.
Az anyagokat csak halmazokban vizsgálhatjuk. Egy halmaz lényegében sokatomos rendszer. Önmagában az atomoknak nem nagyon van színe.
Pontosan olyan színe van, mint amilyen hullámhosszú fotont bocsát ki az atom magja körül keringõ elektron. Ha ezen kibocsátott foton hullámhossza az elektromágneses spektrum látható tartományába esik, akkor beszélhetünk ehte színrõl, egyébként csak sugárzásról (mivel szemünk nem képes érzékelni).
Nincs színe. A szín nem köthetõ az atomokhoz, ebben a formában nem értelmezhetõ. Mintha azt kérdeznéd, hogy a nulla törtszám-e.
Egy atomnak nincs színe. Gyakorlatilag teljesen átlátszó a látható fény tartományában. "...a visszavert fotonok menyisége miatt nem látjuk" Ha nem látjuk - nincs színe.
3 Azt honnan tudod hogy az elektron bocsájtja ki a fotont?
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ez a kérdés nagyon jó. A legtöbb válaszadó elhasalt. De az igazság az hogy errõl egy vékonyabb könyvet lehetne írni. Milyen színe van? A legtöbb szilárdtestnek azért van színe mert a ráesõ fehér fénybõl a különbözõ hullámhosszúságú fotonokat különbözõ mértékben reflektálja vissza. És ennek tényleg köze van az anyagot alkotó atomok és molekulák elektronjainak az állapotaihoz. Viszont ha egy piros üvegre nézel akkor azért látod pirosnak mert pont a piros fényt nem nyeli el hanem csak az tud áthatolni rajta.( a látható fénybõl) Tehát egy tárgy lehet piros azért mert azt a fényt reflektálja és azért is lehet mert azt csak azt engedi át. (transzmisszió) Attól függ hogy a reflektált vagy a transzmittált(átengedett) fény jut a szemedbe. Ez is az illetõ atom elektron állapotaitól függ tágabb értelemben az elektron szerkezettõl. Attól hogy valamit nem látsz azért annak még lehet színe. Példáúl veszel egy 1 mikrométeres piros golyót. Látod? Nem látod csak mikroszkóppal de azzal észreveheted hogy piros színe van.. Vissza az atomhoz. Az atom színe attól függ hogy milyen gerjesztett elektronállapotai léteznek tehát az elektron szerkezetétõl. Példa: A neon gáz. Nemesgáz tehát atomos formában és nem molekula részeként találkozhatunk vele. Ha gerjesztjük pl. megfelelõ fénnyel vagy egyéb módon akkor piros fotonokat bocsát ki. ~633nm hullámosszúságút. Tehát a neon atom piros színû. (több állapot és szín is lehetséges de ez már messzire vezet.) Az emberi szem olyan érzékeny hogy akár egy darab piros fotont is érzéleni tud ha sokáig teljes sötétben pihentetjük. Persze ahhoz hogy valójában lássál egyetlen atomot ahhoz egy komoly tudományos berendezés vagy kisérleti összeállítás kellene.
Huh. Ez az utolsó padlóra küldött. Na majd máskor.
Én még idehoznám a napfény Fraunhofer-féle elnyelési vonalait, amiket a légkörön való áthaladás okoz. Ezekért a levegõt alkotó atomok elektronátmenetei felelõsek (a molekuláris rezgési és forgási átmenetek tipikusan nem a látható tartományba esnek). Az elnyelés miatt az eredetileg fehér fény már nem pontosan fehér, mire átér a légkörön. De ha tetszik, akkor a kék ég a levegõ fõ alkotóelemeinek összetett színe, legalábbis ha a róla szóródó nappali fényt nézzük. Ha épp az áthaladó naplemente közeli fényt, akkor meg a vöröses maradék.

Nyuszik színe? Tudnátok segíteni? Milyen színt vagy mintázatot jelent a nyulaknál, hogy "vidra"?

Sziasztok! Le tudnátok írni, milyen színt vagy esetleg mintázatot takarnak ezek a kifejezések a nyulak színénél? - Vidra - Cser - Thüringiai A narancs, a krém, meg a fekete egyértelmű, még a vadast is megértem, na de milyen színű lehet egy "vidra" színű kisnyúl? :S

Legjobb válasz: Illetve lenne még 1 kérdésem: A kasmír és a szatén kifejezések a nyuszik szõrére vonatkoznak, ha jól tudom. Mindkettõ hosszú szõrt jelent? Mi a különbség közöttük?

A kérdező hozzászólása: Illetve lenne még 1 kérdésem: A kasmír és a szatén kifejezések a nyuszik szõrére vonatkoznak, ha jól tudom. Mindkettõ hosszú szõrt jelent? Mi a különbség közöttük?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, nagyon hasznosak voltak ezek a linkek! :) Még egyszer köszi a sok segítséget! :D
http://bunny4ever.5mp.eu/web.php?a=bunny4ever&o=8YDrlm_wj6 Itt egész jól le vannak írva a színek, bár kicsit "egybeolvadósan" írta az illetõ :s
Szia! 2.vagyok:) Köszönöm:) Nõstényeknél és bakoknál is van sziámim, nézd meg.;) Igazából sok féle színverzió van sziámin bellül is, kék-sárga-havanna... http://nzobunny.freewb.hu/fooldal
A kérdező hozzászólása: És azt még megkérdezhetem, hogy a sallander szín az milyen? Meg a sziámi és a havanna szín is érdekelne, hogy az hogy néz ki pontosan?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! :) És 2. válaszoló, nagyon szép és aranyos nyuszid van! :D
Szia! Õ az én fekete vidra színû színes/holland törpém.:) Szatén: http://bonusbunny.atw.hu/szaten.html Kasmír: http://makkocska.gportal.hu/gindex.php?pg=26397808 :)
A vidra nem igazán szín, hanem egy spéci mintázat a testen. A nyúl felsõ oldala sötét, de a lefelé nézõ testfelületek jóval világosabbak. Ez többféle színkombinációban elõfordulhat. A cser egy vörösesbarna árnyalat, a vidra nyúl fekete-cser változatánál a has színe például. A türingiai meg így néz ki: http://ecx.images-amazon.com/images/I/41Ryu0jAQBL._SL500_AA3..
Õ az én nyuszim, thüringiai színû :) http://kepfeltoltes.hu/view/120304/Lilus_www.kepfeltoltes.hu..

Festett, sötét vörös hajra milyen színá festéket kenjünk, hogy világos barna színt kapjunk?

Gesztenye barnát vettünk, de az sötéten, szinte feketén néz ki rajta. Valami ilyesmi szín az elképzelés:

Legjobb válasz: próbáld 12 %-os oxidal jobban kifakidja majd

próbáld 12 %-os oxidal jobban kifakidja majd
Ez fokozatosan kell, próbáld meg azzal amit az elsõ irt. :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!