Találatok a következő kifejezésre: Milyen sulit elvégezni, ha (11 db)

Ha valaki postás akar lenni, milyen sulit kell elvégeznie?

Legjobb válasz: Attól függ, hogy milyen munkát akarsz végezni a postán. Kézbesítõ akkor is lehetsz, ha egy olyan szakmát végeztél, aminek semmi köze sincs a postához. Egy barátom például kertész szakmával végezte ezt a munkát.

Attól függ, hogy milyen munkát akarsz végezni a postán. Kézbesítõ akkor is lehetsz, ha egy olyan szakmát végeztél, aminek semmi köze sincs a postához. Egy barátom például kertész szakmával végezte ezt a munkát.
Postásnak még a 8oszt is elég.
Igazából a mai európai munkabérek/költségek és a elektronikai holmik ázsiai elõállításának költségei között akkora az eltérés, hogy itt nem éri meg javítgatni ezeket - legtöbbször simán cserélik. Amennyire én tudom megszûnt a rádió- és tévémûszerész képzés is, mert manapság vagy egészben cserélik a nyomtatott áramkört, vagy kidobják az egészet... Nincs az mint régen, például a tévéknél, hogy a monoszkópon megnézte a mûszerész a hibát, aztán nekiállt cserélgetni az alkatrészeket, mondjuk eletroncsöveket... :) Ha elektronikával akarsz foglalkozni, akkor arra viszont van bõven lehetõséged. Ha jól megy a suli és a tanulás, akkor villamosmérnök, ha inkább a gyakorlati része érdekel, akkor elektronikai mûszerész, ilyesmik...
A kérdező hozzászólása: Csak azért kérdezem, mert vannak olyan álláshirdetések, ahol konkrétan ezek a tudások a feltételek. Amúgy köszönöm a válaszokat.

Ha lovász szeretnék lenni, akkor érettségi után milyen sulit/képzést kell elvégeznem?

Legjobb válasz: Lótartó-tenyésztõ OKJ, de egy Lovastúravezetõ-ivel szerintem többet érsz. Amúgy azt tudnod kell, hogy a lovászok elég keveset keresnek és rengeteget kell dolgozniuk, sokszor be sincsenek jelentve, vagyis feketén dolgoznak, ami késõbb nagy problémát jelenthet (azokat a munkával töltött éveidet nem számolhatod el sehova). Sokszor munkaszerzõdést sem adnak és bármikor kirúghatnak. Külföldön talán meg lehet belõle élni, de ott is a maximumon túl kell nyújtani és onnan is különösebb indok nélkül hazaküldhetnek. Én is ez akartam lenni anno, vagy bárki aki lovakkal foglalkozik, de emellett igényem van a kényelmes életre is, ráadásul a párválasztásnál is hátrány lehet, fõleg, hogy a legtöbb lovászmeló bentlakásos. Én most arra gyúrok, hogy a diplomám után munkát szerezzek és ha egész magasra jutok, akkor veszek egy két lovat magamnak otthonra, azokkal elleszek.

Lótartó-tenyésztõ OKJ, de egy Lovastúravezetõ-ivel szerintem többet érsz. Amúgy azt tudnod kell, hogy a lovászok elég keveset keresnek és rengeteget kell dolgozniuk, sokszor be sincsenek jelentve, vagyis feketén dolgoznak, ami késõbb nagy problémát jelenthet (azokat a munkával töltött éveidet nem számolhatod el sehova). Sokszor munkaszerzõdést sem adnak és bármikor kirúghatnak. Külföldön talán meg lehet belõle élni, de ott is a maximumon túl kell nyújtani és onnan is különösebb indok nélkül hazaküldhetnek. Én is ez akartam lenni anno, vagy bárki aki lovakkal foglalkozik, de emellett igényem van a kényelmes életre is, ráadásul a párválasztásnál is hátrány lehet, fõleg, hogy a legtöbb lovászmeló bentlakásos. Én most arra gyúrok, hogy a diplomám után munkát szerezzek és ha egész magasra jutok, akkor veszek egy két lovat magamnak otthonra, azokkal elleszek.
Ahhoz aztán marha fölösleges sulit elvégezni, mert sima betanított fizikai munka. valahol bedolgozod magad és annyi. Rádásul úgyse maradsz lovász sokáig, senki nem marad az, mert nem élet, aki próbálta, az tudja, majd rájössz te is.
Ne akarj lovász lenni, mert nem kimondottan a lovakkal foglalkozik. Azon kívül, hogy behozza õket a karámból, és max lecsutakolja õket, HA megkérik erre, de a legfõbb dolga a takarmányozás, az almolás és az istálló tisztán tartása. Meg pályakarbantartás. Elég kevés fizetést kapnak egész napos melóért, és kevés a szabadnapjuk is, ahogy az elsõ írja sokszor bentlakásos a munka, szóval még csak a hétvégék sem szabadok. Inkább végezz el egy edzõit vagy egy lovastúra vezetõit, ha ennyire lovazni szeretnél, de itthon ezekbõl sem igazán lehet megélni.
Az ún. "tanult lovászok még a "lovin is csõdöt mondtak már a "gnajászás során!
Semmit! Irány a Hortobágy és beállsz csicsásnak valahová 100x-többet tanulsz mint az iskolapadban és még fizetést is szépen kapsz érte!!
utolsó kommentelõnek ha érdekel a parelli saját lovaddal megtaníthatlak rá, csak keress meg! :)
vagy legyél lovasedzõ, de valamivel emelkedj ki a többiek közül, pl. Parelli-módszerrel oktass. Akkor megyek hozzád én is:D
Utolsónak igaza van, abból talán meg is lehet élni.
ha nagyon lovakkal szeretnél foglalkozni, én azt is tudom ajánlani, hogy kezdj bele egy gyógytornász képzésbe, arra aztán ráépítve vmi lovas terápiát, elmehetsz lovas terapeutának.Lovakkal, és gyerekekkel foglalkozik az ilyen.
A kérdező hozzászólása: engem nagyon érdekel a Parelli-módszerrel való oktatás..csak nem tudom hol lehet ilyen képesítést szerezni.


Milyen sulit tudnék elvégezni, ha itthon vagyok a 3 hónapos babámmal?

Valami gyorstalpalóra gondoltam, vagy tanfolyam. Valami olyasmit, ami mellett nem szorul háttérbe egy picit sem a babám! És persze nem utolsó sorban nem kell érte fizetni, vagy vmi minimálisat. (tankönyv) El?re is köszi

Legjobb válasz: ha már van szakmád, vagy elmúltál 22 (azthiszem ez még mindig így van) akkor sajnos fizetned kell minden szakmáért és tanfolyamért... Hogy milyenre akarsz elmenni, azt neked kéne kitalálni :) Vannak pár hetes, hónapos és 1 - 2 éves tanfolyamok (szakmák) is. Itt találsz tanfolyamokat: http://tanfolyam.lap.hu/ pá:)

ha már van szakmád, vagy elmúltál 22 (azthiszem ez még mindig így van) akkor sajnos fizetned kell minden szakmáért és tanfolyamért... Hogy milyenre akarsz elmenni, azt neked kéne kitalálni :) Vannak pár hetes, hónapos és 1 - 2 éves tanfolyamok (szakmák) is. Itt találsz tanfolyamokat: http://tanfolyam.lap.hu/ pá:)
http://www.elo.hu/hu/ talán ez is segít. Fizetned sajnos kell, de tudsz válogatni kedvedre és otthon is tanulhatsz a baba mellett. Sok sikert, jó tanulást!

Ha nyomozó szeretnék lenni, milyen sulit kell elvégeznem? Mennyire nehéz?

Most nyolcadikos vagyok(lány). Nyomozó szeretnék lenni, viszont nemigazán tudom, hogy hová kéne érettségi után mennem. Osztálytársam azt mondta, hogy valahol van erre suli, de nagyon kemény a fizikai képzésük(és történetesen én abban elég gyengusz vagyok). Szóval érettségi után merre? Mennyire lesz nehéz?

Legjobb válasz: NKE Rendészeti Kara Igen komoly felvételi van, fizikai, pszichikai, egészségügyi téren is, nem csak elméleti tudás kell.

NKE Rendészeti Kara Igen komoly felvételi van, fizikai, pszichikai, egészségügyi téren is, nem csak elméleti tudás kell.
A kérdező hozzászólása: Köszi!

Ha "health care administration" szeretnék lenni, akkor milyen sulit kell elvégeznem?

Legjobb válasz: Semmelweis Egyetem- egészségügyi szervezõ ( egészségügyi ügyvitelszervezõ (health care administration) szakirány:)

Semmelweis Egyetem- egészségügyi szervezõ ( egészségügyi ügyvitelszervezõ (health care administration) szakirány:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! :) )

Milyen sulit, vagy tanfolyamot erdemesebb elvegeznem, ha aerobik edzo szeretnek lenni?

Erdemesebb foiskolat, vagy egyetemet vegezni, vagy ezek az Okj-s tanfolyamok is elegendoek? Tudnatok esetleg Debrecenben ajanlani sulit, vagy tanfolyamot? Edzek rendszeresen tobb eve, csak nem tudom hol erdemesebb tanulnom. Tapasztalatok esetleg?

Legjobb válasz: sportoktatói elég. Testépítõ és fitnessedzõ.

sportoktatói elég. Testépítõ és fitnessedzõ.

Milyen sulit kell elvégeznem, ha dietetikus szeretnék lenni?

Legjobb válasz: Egészség tudományi karra kell menni, de hogy azon belül, azt sajna nemtudom..de ezzel legalább már elõrébb vagy egy fél fokkal:D

Egészség tudományi karra kell menni, de hogy azon belül, azt sajna nemtudom..de ezzel legalább már elõrébb vagy egy fél fokkal:D
Barátnõm is ET Karra jár, a szak megnevezése ápolás és betegellátás, de ott vannak különbözõ szakirányok, dietetikus, betegápoló, gyógytornász stb.
A kérdező hozzászólása: kösz
testnevelési egyetemet
FIFA-nál kell valamit elvégezni! Részleteket nem tudok
Nem kell semmit elvégezni a FIFA-nál, vagyis nem kötelezõ. (az már megint más kérdés, hogy szövetségi kapitány akarsz e lenni, de ebbe most ne menjünk bele :D) Edzõk általában azokból lesznek, akik elõtte sportolók voltak. Persze ez nem törvényszerû, azonban ha pl. állásinterjún vagy, sokkal nagyobb az esélyed, ha elõtte x évig versenyszerûen, akár hivatásosan ûzted az adott sportágat, mert értelemszerûen sokkal tapasztaltabb leszel. Testnevelést kell tanulnod, ez egyértelmû, én jókat hallok a Semmelweis Egyetem testnevelési és sporttudományi karáról.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!!!!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!