Találatok a következő kifejezésre: Milyen sulit elvégezni, (25 db)

hát inkább maradj szakács, a többszörösét is megkeresed vele mint a rendõri szakmával
Jeletkezhetsz a Rendõrtiszti Fõiskolára bármilyen középiskolával. De oda jó sok pont kell, idén legalábbis.
Ahhoz, hogy rendõr legyél nem minden esetben kell iskola. Van, hogy felvesznek érettségivel és igazából õk fognak beiskolázni, ha megfelelsz a pszichikai és erõnléti vizsgálaton. Ilyen esetben õrmester leszel. A Rendõrtiszti annyival lenne jobb, hogy ha elvégzed alapból magasabb rendfokozattal kezdel ami több pénzt is jelent. Na meg az érettségivel csak bizonyos rendfokozatig léphetsz csak elõre.

Milyen sulit (kat) kell elvégeznem ahhoz hogy villamosmérnök lehessek?

13 éves lány vagyok nem annyira jó tanuló most leszek 8.-as nem tudom eldönteni milyen suliba menjek..gondolkoztam a lakberendez?n,fodrász, vagy valami német-magyar könyfordítás vagy hogy hívják..:D szeretnék találni egy jól fizet? állást amihez (nem azt mondom hogy nem kell nagy ész mert manapság mindenhez kell)...hát nem tudom el?re is köszi a válaszokat

Legjobb válasz: Most akkor mi szeretnél lenni? Villamosmérnök, vagy fodrász, lakberendezõ, vagy fordító? Ha fodrász, akkor ajánlom, hogy szakközépbe menj, ahol ezt a szakmát tanítják, viszont a szakközép az érettségire is felkészít, tehát utána tanulhatsz is tovább akár rögtön egyetemen (mûszaki egyetem, villamosmérnöki szak), de már szakmád is lesz. Ha fordítani akarsz, akkor olyan sulit válassz, ahol erõs a német nyelvoktatás, aztán érettségi után germanisztika szak. A lakberendezést nem tudom, de én úgy látom, hogy ahhoz nagyon jónak kell lenned, hogy azzal munkát kapj. Mondjuk a fodrászra is ezt mondom, mert nagyon sok a fodrász, telített szakma.

Most akkor mi szeretnél lenni? Villamosmérnök, vagy fodrász, lakberendezõ, vagy fordító? Ha fodrász, akkor ajánlom, hogy szakközépbe menj, ahol ezt a szakmát tanítják, viszont a szakközép az érettségire is felkészít, tehát utána tanulhatsz is tovább akár rögtön egyetemen (mûszaki egyetem, villamosmérnöki szak), de már szakmád is lesz. Ha fordítani akarsz, akkor olyan sulit válassz, ahol erõs a német nyelvoktatás, aztán érettségi után germanisztika szak. A lakberendezést nem tudom, de én úgy látom, hogy ahhoz nagyon jónak kell lenned, hogy azzal munkát kapj. Mondjuk a fodrászra is ezt mondom, mert nagyon sok a fodrász, telített szakma.
Szerintem te még nem tudod igazán, hogy mi akarsz lenni. A villamosmérnök és a fodrász együtt az kb olyan, mintha szívsebész és kõmûves akarnál lenni egyszerre. A kérdés az, hogy mennyire nem vagy, "annyira jó tanuló" mivel akkor be lehetne tájolni, hogy kb mit lenne érdemes továbbtanulnod. (Ha pl. kettes vagy fizikából és matekból, akkor el is felejtheted a létezõ összes mérnöki pályát.) Írd le, hogy milyen tárgyakból vagy jó, akkor talán tudok segíteni!
A kérdező hozzászólása: németbõl, hittanból, fizika, biosz, ének, technika, tesi, nyelvtan, infó. ezekbõl vagyok jó :D

A büntetés-végrehajtásnál dolgozom, milyen úton módon tudok átkerülni a rendõrséghez? Milyen sulit kell elvégezni, milyen feltételek vannak stb.

Legjobb válasz: Hivatásosként dolgozol? Úgy elméletileg könnyedén átszerelhetsz, mivel mindkettõ BM szerv. Mivel nekem még nincs tapasztalatom ezzel kapcsolatban így egy másik, hasonló kérdésre érkezett válaszból idézek: "Kell keresned egy beosztást amibe átvennének. Aztán fogadó nyilatkozat, aztán áthelyezési kérelem elindítása!" Mi miatt szeretnél váltani, ha szabad kérdeznem?

Hivatásosként dolgozol? Úgy elméletileg könnyedén átszerelhetsz, mivel mindkettõ BM szerv. Mivel nekem még nincs tapasztalatom ezzel kapcsolatban így egy másik, hasonló kérdésre érkezett válaszból idézek: "Kell keresned egy beosztást amibe átvennének. Aztán fogadó nyilatkozat, aztán áthelyezési kérelem elindítása!" Mi miatt szeretnél váltani, ha szabad kérdeznem?


Ha valaki postás akar lenni, milyen sulit kell elvégeznie?

Legjobb válasz: Attól függ, hogy milyen munkát akarsz végezni a postán. Kézbesítõ akkor is lehetsz, ha egy olyan szakmát végeztél, aminek semmi köze sincs a postához. Egy barátom például kertész szakmával végezte ezt a munkát.

Attól függ, hogy milyen munkát akarsz végezni a postán. Kézbesítõ akkor is lehetsz, ha egy olyan szakmát végeztél, aminek semmi köze sincs a postához. Egy barátom például kertész szakmával végezte ezt a munkát.
Postásnak még a 8oszt is elég.

Ha nyomozó szeretnék lenni, milyen sulit kell elvégeznem? Mennyire nehéz?

Most nyolcadikos vagyok(lány). Nyomozó szeretnék lenni, viszont nemigazán tudom, hogy hová kéne érettségi után mennem. Osztálytársam azt mondta, hogy valahol van erre suli, de nagyon kemény a fizikai képzésük(és történetesen én abban elég gyengusz vagyok). Szóval érettségi után merre? Mennyire lesz nehéz?

Legjobb válasz: NKE Rendészeti Kara Igen komoly felvételi van, fizikai, pszichikai, egészségügyi téren is, nem csak elméleti tudás kell.

NKE Rendészeti Kara Igen komoly felvételi van, fizikai, pszichikai, egészségügyi téren is, nem csak elméleti tudás kell.
A kérdező hozzászólása: Köszi!

Pszichoterapeutának milyen sulit kell elvégeznie?

Hol van lehetőség rá, milyen feltételek kellenek, levelezőn is lehet, milyen végzettséget ad?

Legjobb válasz: Pszichológia szak BSC képzés 3 év. (ELTE, DE, KRE, PPKE PTE, SZTE) Utána pszichológia szak MSC 2 év. (ELTE, DE, KRE, PPKE PTE, SZTE) Ezek után tudsz klinikai szakpszichológus irányba szakosodni, ez szakirányú továbbképzés 2 év. (csak a klinikai szakpszichológus lehet pszichoterapeuta) Van levelezõ képzés is, mindegyik képzési szinten.

Pszichológia szak BSC képzés 3 év. (ELTE, DE, KRE, PPKE PTE, SZTE) Utána pszichológia szak MSC 2 év. (ELTE, DE, KRE, PPKE PTE, SZTE) Ezek után tudsz klinikai szakpszichológus irányba szakosodni, ez szakirányú továbbképzés 2 év. (csak a klinikai szakpszichológus lehet pszichoterapeuta) Van levelezõ képzés is, mindegyik képzési szinten.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm :-)
Igazából a mai európai munkabérek/költségek és a elektronikai holmik ázsiai elõállításának költségei között akkora az eltérés, hogy itt nem éri meg javítgatni ezeket - legtöbbször simán cserélik. Amennyire én tudom megszûnt a rádió- és tévémûszerész képzés is, mert manapság vagy egészben cserélik a nyomtatott áramkört, vagy kidobják az egészet... Nincs az mint régen, például a tévéknél, hogy a monoszkópon megnézte a mûszerész a hibát, aztán nekiállt cserélgetni az alkatrészeket, mondjuk eletroncsöveket... :) Ha elektronikával akarsz foglalkozni, akkor arra viszont van bõven lehetõséged. Ha jól megy a suli és a tanulás, akkor villamosmérnök, ha inkább a gyakorlati része érdekel, akkor elektronikai mûszerész, ilyesmik...
A kérdező hozzászólása: Csak azért kérdezem, mert vannak olyan álláshirdetések, ahol konkrétan ezek a tudások a feltételek. Amúgy köszönöm a válaszokat.

Óvodapedagógusnak milyen sulit kell elvégezni? (Többi lent)

Azt szeretném tudni h milyen tanulmányi eredmény kell hozzá

Legjobb válasz: http://www.felvi.hu/felveteli/szakok_kepzesek/szakleirasok/!..

Ha lovász szeretnék lenni, akkor érettségi után milyen sulit/képzést kell elvégeznem?

Legjobb válasz: Lótartó-tenyésztõ OKJ, de egy Lovastúravezetõ-ivel szerintem többet érsz. Amúgy azt tudnod kell, hogy a lovászok elég keveset keresnek és rengeteget kell dolgozniuk, sokszor be sincsenek jelentve, vagyis feketén dolgoznak, ami késõbb nagy problémát jelenthet (azokat a munkával töltött éveidet nem számolhatod el sehova). Sokszor munkaszerzõdést sem adnak és bármikor kirúghatnak. Külföldön talán meg lehet belõle élni, de ott is a maximumon túl kell nyújtani és onnan is különösebb indok nélkül hazaküldhetnek. Én is ez akartam lenni anno, vagy bárki aki lovakkal foglalkozik, de emellett igényem van a kényelmes életre is, ráadásul a párválasztásnál is hátrány lehet, fõleg, hogy a legtöbb lovászmeló bentlakásos. Én most arra gyúrok, hogy a diplomám után munkát szerezzek és ha egész magasra jutok, akkor veszek egy két lovat magamnak otthonra, azokkal elleszek.

Lótartó-tenyésztõ OKJ, de egy Lovastúravezetõ-ivel szerintem többet érsz. Amúgy azt tudnod kell, hogy a lovászok elég keveset keresnek és rengeteget kell dolgozniuk, sokszor be sincsenek jelentve, vagyis feketén dolgoznak, ami késõbb nagy problémát jelenthet (azokat a munkával töltött éveidet nem számolhatod el sehova). Sokszor munkaszerzõdést sem adnak és bármikor kirúghatnak. Külföldön talán meg lehet belõle élni, de ott is a maximumon túl kell nyújtani és onnan is különösebb indok nélkül hazaküldhetnek. Én is ez akartam lenni anno, vagy bárki aki lovakkal foglalkozik, de emellett igényem van a kényelmes életre is, ráadásul a párválasztásnál is hátrány lehet, fõleg, hogy a legtöbb lovászmeló bentlakásos. Én most arra gyúrok, hogy a diplomám után munkát szerezzek és ha egész magasra jutok, akkor veszek egy két lovat magamnak otthonra, azokkal elleszek.
Ahhoz aztán marha fölösleges sulit elvégezni, mert sima betanított fizikai munka. valahol bedolgozod magad és annyi. Rádásul úgyse maradsz lovász sokáig, senki nem marad az, mert nem élet, aki próbálta, az tudja, majd rájössz te is.
Ne akarj lovász lenni, mert nem kimondottan a lovakkal foglalkozik. Azon kívül, hogy behozza õket a karámból, és max lecsutakolja õket, HA megkérik erre, de a legfõbb dolga a takarmányozás, az almolás és az istálló tisztán tartása. Meg pályakarbantartás. Elég kevés fizetést kapnak egész napos melóért, és kevés a szabadnapjuk is, ahogy az elsõ írja sokszor bentlakásos a munka, szóval még csak a hétvégék sem szabadok. Inkább végezz el egy edzõit vagy egy lovastúra vezetõit, ha ennyire lovazni szeretnél, de itthon ezekbõl sem igazán lehet megélni.
Az ún. "tanult lovászok még a "lovin is csõdöt mondtak már a "gnajászás során!
Semmit! Irány a Hortobágy és beállsz csicsásnak valahová 100x-többet tanulsz mint az iskolapadban és még fizetést is szépen kapsz érte!!
utolsó kommentelõnek ha érdekel a parelli saját lovaddal megtaníthatlak rá, csak keress meg! :)
vagy legyél lovasedzõ, de valamivel emelkedj ki a többiek közül, pl. Parelli-módszerrel oktass. Akkor megyek hozzád én is:D
Utolsónak igaza van, abból talán meg is lehet élni.
ha nagyon lovakkal szeretnél foglalkozni, én azt is tudom ajánlani, hogy kezdj bele egy gyógytornász képzésbe, arra aztán ráépítve vmi lovas terápiát, elmehetsz lovas terapeutának.Lovakkal, és gyerekekkel foglalkozik az ilyen.
A kérdező hozzászólása: engem nagyon érdekel a Parelli-módszerrel való oktatás..csak nem tudom hol lehet ilyen képesítést szerezni.

Ha "health care administration" szeretnék lenni, akkor milyen sulit kell elvégeznem?

Legjobb válasz: Semmelweis Egyetem- egészségügyi szervezõ ( egészségügyi ügyvitelszervezõ (health care administration) szakirány:)

Semmelweis Egyetem- egészségügyi szervezõ ( egészségügyi ügyvitelszervezõ (health care administration) szakirány:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! :) )


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!