Találatok a következő kifejezésre: Milyen statisztikai vannak a dohányzásról (1 db)

Milyen statisztikai adatok vannak a dohányzásról és hatásukról?

Legjobb válasz: Azon országokban, ahol évtizedek óta általánosan elterjedt a dohányzás: a tüdõrák halálozás 90-95%-áért, az összes rákhalálozás 30-35 %-áért, – kiemelten: a férfiak esetében 40-45 %-áért – , az idült légúti betegségekben bekövetkezõ halálozás 80-85 %-áért, a szív és érrendszeri halálozás 20-25 %-áért a dohányzás okolható. A statisztikai adatok s a számítások figyelembevételével kijelenthetõ, hogy 6 másodpercenként 1 (egy), naponta 13500, évente pedig 4,9 millió világpolgár hal meg a dohányzás következményeként. Hazai vonatkozásban az elemzések azt mutatják, hogy 19 percenként 1 (egy), naponta 77, évente pedig 28000 honfitársunk halála hozható összefüggésbe a dohányzással.

Azon országokban, ahol évtizedek óta általánosan elterjedt a dohányzás: a tüdõrák halálozás 90-95%-áért, az összes rákhalálozás 30-35 %-áért, – kiemelten: a férfiak esetében 40-45 %-áért – , az idült légúti betegségekben bekövetkezõ halálozás 80-85 %-áért, a szív és érrendszeri halálozás 20-25 %-áért a dohányzás okolható. A statisztikai adatok s a számítások figyelembevételével kijelenthetõ, hogy 6 másodpercenként 1 (egy), naponta 13500, évente pedig 4, 9 millió világpolgár hal meg a dohányzás következményeként. Hazai vonatkozásban az elemzések azt mutatják, hogy 19 percenként 1 (egy), naponta 77, évente pedig 28000 honfitársunk halála hozható összefüggésbe a dohányzással.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Nemzeti dohányboltban mennyire fogják komolyan venni, hogy tizennyolcadik életévét betöltött embernek adnak csak ki cigarettát?

Tudom, most jönnek az offolók, hogy szokjak le, stb.
Igazából azért kérdezem, mert eddig nem nagyon vették komolyan, legalábbis tőlem soha az életben nem kértek még személyit sehol, holott nem mentem direkt arra, hogy idősebbnek nézzek ki.
Ilyen boltok árusait jobban ellenőrzik majd, hogy kiadják-e kiskorúnak a cigit?
17/L

7

Hol gyártják a cigarettát?

Azt tudom, hogy Pécsen a BAT termékeit gyártják, Szofi, Pall Mall stb., de a többit honnan hozzák. Marlboro érdekelne leginkább, csak az van ráírva, hogy származási hely: EU, de hol az nincs.

3

A trafikok szabályzása után most Szegeden hol lehet majd cigit venni 18 alatt?

2

Hány mm átmérőjű egy szál cigi? (nem a vékony fajta) Valaki le tudná mérni? (:

1

Szerintetek 'gáz'?

Hali. Rasta csaj vagyok, de nem cigizek és nem füvezek. Szerintetek gáz? (mivel minden rasta füvezik csak én nem) de nekem így jó büszke vagyok rá.

6

Ha a dohányzás nem menő, mégis miért van egy olyan "megjelenése" ha valaki rágyújt?

pl:
Azt mondják nem menő dolog cigizni... Mégis ha meglátok valakit, hogy elővesz egy szál cigit, rágyújt... Annak van egy olyan megjelenése.

Akkor mégis csak menő valamely szinten?

2

1 hónap alatt a füből mennyi értékes anyag veszík el?

4

Melyik kevésbé ártalmas az egészségre? A vizipipa, v az e-cigi?

1

Nem zavar titeket ha a párotok cigizik ti meg nem?

4

Akiknek már sikerült leszokniuk önerőből a dohányzásról, azoktól kérdezem, hogy, hány nap elteltével volt az amikor azt mondtad, hogy már egyáltalán nem kivánod a cigit?

5

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!