Találatok a következő kifejezésre: Milyen sorrendben elkezdeni (3 db)

Ha 2 egyetemet szeretnék elkezdeni egyszerre, akkor milyen sorrendben kell őket berakni?

Legjobb válasz: Egyszerre nem tudsz két egyetemet elkezdeni.

Egyszerre nem tudsz két egyetemet elkezdeni.
De lehet asszem, csak ahhoz két külön lap kell, meg minden vacak, szerintem bármelyik suliban adnak tájékoztatást a TO-n, hogy is megy ez mostanában. :D Más kérdés, hogy csinálni szinte lehetetlen, még akkor is, ha levelezõs legalább az egyik, de sok sikert mindenesetre.
Elkezdeni NEM lehet egyszerre. Utána már annyi szakot veszel fel mellé amennyit akarsz/bírsz pénzzel és idõvel, de egy felvételi eljárásban csak egy helyre lehet felvételt nyerni. Nincsenek különeljárások, hiszen gondolj bele, a ponthatárokat sem tudnák rendesen meghúzni, ha mindenki annyi szakra jutna be, ahányra akarna.
második szakot csak következõ évtõl kezdhetsz.
vagy keresztfélévben is elkzedhetsz egy másikat

Milyen sorrendben érdemes tanulni a spanyolt és a francia nyelvet? Továbbá lehet az egyik újlatin nyelvet egyszerre elkezdeni a némettel?

Angolból már van fels?fokú nyelvvizsgám.

Legjobb válasz: bár franciául nem beszélek, de spanyolul igen, ezért az elõbbi nyelvtanával stb-jével kapcsolatban nem tudok hozzá szólni, de van egy barátnõm aki franciául tud, és az a tapasztalatom, hogy õ több szót megértett abból amit én spanyolul mondtam mint én a franciából, bár ez csak 1 nézõpont. viszont a 2 nyelv egyszerre szerintem sok. én 3al szenvedek és iskolai és magán tanárok keretében és eléggé zavaró tud lenni, amikor pl a németben használt szórendet akarom beleeröltetni az angolba a tanárom meg ott vigyorog, aztán amikor már látja hogy eleget szenvedtem akkor közli velem, hogy ez nem német óra :D

bár franciául nem beszélek, de spanyolul igen, ezért az elõbbi nyelvtanával stb-jével kapcsolatban nem tudok hozzá szólni, de van egy barátnõm aki franciául tud, és az a tapasztalatom, hogy õ több szót megértett abból amit én spanyolul mondtam mint én a franciából, bár ez csak 1 nézõpont. viszont a 2 nyelv egyszerre szerintem sok. én 3al szenvedek és iskolai és magán tanárok keretében és eléggé zavaró tud lenni, amikor pl a németben használt szórendet akarom beleeröltetni az angolba a tanárom meg ott vigyorog, aztán amikor már látja hogy eleget szenvedtem akkor közli velem, hogy ez nem német óra :D
Ha nyelvet akarsz tanulni a 0-ról, akkor egyszerre egyel foglalkozz. Tökm1. hogy spanyol vagy francia, amelyik jobban tetszik.
en beszelek spanyolul es 2 honapja eldontottem, hogy nekiallok a francianak. nagyon hasonlit a nyelvtan, ez hatalmas elony, mert nem kell ujratanulnom mindent. szavak nagy resze is hasonlit vagy a spanyolra vagy az angolra, az is nagy segitseg! szerintem rajtad all, hogy melyikkel szeretnel kezdeni, egy biztos, a kovetkezot sokkal konnyebb lesz elsajatitani :)
Én franciául és spanyolul is beszélek, középsuliban öt évig tanultam 2. nyelvként, emelt szintûztem belõle, majd egyetemen két és fél év után spanyolból nyelvvizsgáztam.
A kérdező hozzászólása: A németre szükségem van, azt "kell" tanulnom, meg nem is közömbös számomra, illetve nem is a 0-ról kezdeném újra. A francia és spanyol nyelveket pedig nagyon akarom tudni. :)

Milyen sorrendben kell elkezdeni takarítani?

El?ször porszívózni kell és utána port törölgetni mindenhol vagy fordítva?

Legjobb válasz: hát ez attol függ mekkora a kosz, ha normális akkor elöször portörölni mindent le takarítani és csak a végén porszívozni. de ha nagyon poros olyan hogy szinte menni sem lehet a lakásba (pl nem volt takarítva vagy lakva a ház) akkor érdemesebb elöbb felporszívozni, és aztán a portörlés végeztével megint.

hát ez attol függ mekkora a kosz, ha normális akkor elöször portörölni mindent le takarítani és csak a végén porszívozni. de ha nagyon poros olyan hogy szinte menni sem lehet a lakásba (pl nem volt takarítva vagy lakva a ház) akkor érdemesebb elöbb felporszívozni, és aztán a portörlés végeztével megint.
Én úgy szoktam, hogy por törlés, porszívózás, felmosás.
Hát, ha az ember logikusan belegondol, akkor én a következõképpen szoktam: Mivel a porszívózás felveri a port (valamilyen szinten szerintem igen), ezért én ezzel szoktam kezdeni, fõleg ha ki kell porolni valamit, utána jöhet a portörlés és a felmosás. De ahogy neked a legjobb, én így csinálom. :)
Hívj egy takarítónõt, lehetõleg csúnyát hogy a pasid nem gerjedjen be rá.Aztán õ majd tudja a dolgát!!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!