Találatok a következő kifejezésre: Milyen semleges vannak a (4 db)

A gesztenye milyen hatással van a babák emésztésre? Fog? Hajt? Semleges?

Most vagyunk 7 hósak és szeretném megkóstoltatni kisfiammal. De nem tudom h adhatom e magában? Vagy inkább keverjem valamivel?

Legjobb válasz: az alma nem hasfogó? mindenhol azt olvasom... de a lényeg h ezek szerint a gesztenye elég nehéz így mindenképp érdemes valamivel keverni.

A kérdező hozzászólása: az alma nem hasfogó? mindenhol azt olvasom... de a lényeg h ezek szerint a gesztenye elég nehéz így mindenképp érdemes valamivel keverni.
almával szokták keverni és én is azt ajánlom mert az alma emésztést serkentõ és segiti megemészteni a nehezzen emészthetõ gesztenyét. az én babám hasa fáj a gesztenyétõl (fõzöm) pedig imádja
Igen, hasfogó lehet az alma is, de nem minden babánál. A gesztenye szintén, legjobb ha barackkal kevered vagy meggyel. A koncentrációja miatt érdemes ezenkívül még "higgítani", akár almával is...

Mi a mutáció, mi az evolúciós szerepe, lehet a mutáció előnyös, hátrányos, semleges? mutagénekre milyen példák vannak?

Legjobb válasz: A mutáció az örökítõanyagban bekövetkezõ öröklõdõ változás. Evolúciós szerepe, hogy új változatokat hoz létre, amelyek között lehet, olyan, amelyik jobban tudja hasznosítani a környezetben lévõ forrásokat, vagy jobban szaporodik, azaz nõ a fitnesze. Ez egy elõnyös mutáció. Természetesen nem minden mutáció jelent elõnyt az õt hordozó egyedeknek, van amelyik nem jár semmilyen elõnnyel (semleges mutáció) és van olyan is amely csökkenti az egyed életképességét (káros mutáció). Tehát a mutációk lehetnek elõnyösek, semlegesek és károsak is. A mutagének olyan anyagok, amelyek mutációt okoznak. Két típusuk van fizikai és kémiai. A fizikai mutagének különbözõ sugárzások, pl. UV, röntgen, gamma. A kémiai mutagének pedig különbözõ vegyületek, amelyek lehetnek bázisanalógok, deaminálószerek, interkaláló szerek, alkaloidok.

A mutáció az örökítõanyagban bekövetkezõ öröklõdõ változás. Evolúciós szerepe, hogy új változatokat hoz létre, amelyek között lehet, olyan, amelyik jobban tudja hasznosítani a környezetben lévõ forrásokat, vagy jobban szaporodik, azaz nõ a fitnesze. Ez egy elõnyös mutáció. Természetesen nem minden mutáció jelent elõnyt az õt hordozó egyedeknek, van amelyik nem jár semmilyen elõnnyel (semleges mutáció) és van olyan is amely csökkenti az egyed életképességét (káros mutáció). Tehát a mutációk lehetnek elõnyösek, semlegesek és károsak is. A mutagének olyan anyagok, amelyek mutációt okoznak. Két típusuk van fizikai és kémiai. A fizikai mutagének különbözõ sugárzások, pl. UV, röntgen, gamma. A kémiai mutagének pedig különbözõ vegyületek, amelyek lehetnek bázisanalógok, deaminálószerek, interkaláló szerek, alkaloidok.
Újabban fel szokás sorolni a biológiai mutagéneket, amik olyan biológiai struktúrák, amik képesek a DNS-t megváltoztatni. Ilyenek a transzpozonok, retrovírusok és egyéb mobil genetikai elemek.
Laikus vagyok, de majd javítanak. Mi a mutáció - az örökítõanyag megváltozása (sérülése), ami változást hoz az egyed vagy utód tulajdonságaiban is. Lehet a mutáció elõnyös, hátrányos, semleges - Persze, lehet. Mi az evolúciós szerepe - Az ilyen módon megváltozott tulajdonságok adhatnak elõnyöket és hátrányokat is az egyednek vagy a populációnak, és ennek megfelelõen fog elterjedni vagy éppen visszaszorulni az adott tulajdonságú populáció. Ha elterjed, akkor evolúciós lépést tett.
A mai ember, a homo sapiens sapiens is egy evolúció útján keletkezett. Az evolúció az állatok körében általában egy elõnyös változást jelent, mert egy háromlábú szarvast úgyis hamarabb felfal egy vadállat, mint ha az egy elõnyös változást tesz, pl. gyorsabb lesz, mert mondjuk könnyebb lett egy testrésze... Mellesleg az evolúció által szoknak egyre inkább hozzá az állatok (vagy emberek) a környezeti változásokhoz. A globális felmelegedést, lehet, valamelyik állat túléli (mondjuk a csótány), és az fejlõdik tovább, akár ki is alakulhat belõle egy új faj, aminek már jobb a gondolkodása...
Elõnyös volt az ember evolúciójában például az, hogy felnõttkorban is termelõdik a tejcukrot bontó enzim. Semleges, amitõl például megváltozik a vércsoport, vagy a haj- és a szemszín. Hátrányos, ami genetikai betegséget okoz, vagy növeli például a rák kockázatát.
http://hu.wikipedia.org/wiki/Mut%C3%A1ci%C3%B3 A definíció miatt. http://hu.wikipedia.org/wiki/Evol%C3%BAci%C3%B3 És itt a Mutáció címszó. A kérdésre válaszolva. Van még pár másik kérdés (kapcsolt öröklõdés meg rekombináció), részben ezekre is találsz választ ebben a cikkben. Hasznos, tényleg, egyszer nem árt elolvasni.

Milyen olyan köszönési ill elköszönés van a magyarban ami tegezés/magázás szempontjából semleges?

Legjobb válasz: Üdv, Jó reggelt, Jóéjt, Viszlát most ennyi jutott eszembe

Üdv, Jó reggelt, Jóéjt, Viszlát most ennyi jutott eszembe
Szép napot! Minden jót!
üdvözletem


Milyen semleges alapanyagok vannak a 90 napos diétában?

Ahogy olvastam, a gomba és a káposzta teljesen semleges,tehát gyümölcs nap kivételével mindíg ehet?. Imádom a gombát és a káposztát is. Ehetem minden nap?

Legjobb válasz: Igen, eheted, de ez vonatkozik az összes többi zöldségre is, nyersen bármelyik nap eheted, gyümölcsnap kivételével.

Igen, eheted, de ez vonatkozik az összes többi zöldségre is, nyersen bármelyik nap eheted, gyümölcsnap kivételével.
A kérdező hozzászólása: A gombát ugye nem nyersen??!!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!