Találatok a következő kifejezésre: Milyen sűrűn a babák (22 db)

Milyen sűrűn látogatjátok babával a párod ill a te szüleid? Mennyi idős a baba? Õk milyen sűrűn jönnek hozzátok?

Legjobb válasz: 5 hónapos a kisfiam, anyósomékat kb másfél 2 hetente, õk 70 km-re laknak, de anyósom van, hogy feljön hétközben is valami miatt. Anyut (elváltak a szüleim) én a babával fixen heti egyszer, és kb szintén két hetente közösen is férjemmel is. Õ is van, hogy amúgy hétköznap megjelenik picit, pár órára maximum, de nem jellemzõ. Ez igy van a kezdetektõl, azaz akkor anyu kb heti 2-3x jött még olyan másfél-két hónapig szülés után.

5 hónapos a kisfiam, anyósomékat kb másfél 2 hetente, õk 70 km-re laknak, de anyósom van, hogy feljön hétközben is valami miatt. Anyut (elváltak a szüleim) én a babával fixen heti egyszer, és kb szintén két hetente közösen is férjemmel is. Õ is van, hogy amúgy hétköznap megjelenik picit, pár órára maximum, de nem jellemzõ. Ez igy van a kezdetektõl, azaz akkor anyu kb heti 2-3x jött még olyan másfél-két hónapig szülés után.
a szüleim szlovákián laknak-hozzájuk úgy 2-3hetente megyünk, és õk is így jönnek.de van hogy hetente eljönnek egy kicsit. a párom szülei elváltak.apósommal egy udvarban lakunk, úgyhogy vele sûrûn találkozik a fiam(imádja is), anyósom meg bécsben él, de ha hazajön havi 2 hétvégét, akkor elmegyünk hozzájuk
ma 8 hós és se testápoló, se olaj
Szia, A kislányom 9 hónapos lesz, én még sohasem kentem be testápolóval. Gyógyszertári fürdetõkenõcsöt használunk a fürdéshez, és nem száraz a bõre.
Akkor kenek a fiam bõrére testápolót, ha érzem, hogy száraz a bõre. Én Neogranormont használok. A fiam most 14 hónapos.
3 hónapos korától Gabi és Johnson fürdetõvel fürdetem (felváltva, mikor melyik akad a kezembe a boltban), sosem kentem se olajjal, se testápolóval. Nagyon finom, puha bõre van a 16 hónapos fiamnak.
Gyógyszertári fürdetõvel fürdetem és nem testápolózom mert nem száraz a bõre!9 hós
Gyógyszertári cremor aquosus testápolót használunk újszülött kortól, minden este a fürdés után, meg gyógyszertári fürdetõt, így nem száraz a bõrük. 1, 5 és 3 éves gyerekek.
Eleinte nem kentem, de súlyos ekcémás lett, így minden nap kenem fürdés után Babe testápolóval, sõt amikor nagyon csúnya volt a bõre reggel-este kentem. Már több, mint 1 éve tünetmentes. Már nem baba, 2 éves, de kb. 4 hónapos kora óta kellett kenni. Gyógyszertárival kezdtük, de az az ekcémára nem vált be.
1 éves a lányom és attól függ mennyire nyügös, de heti 4-5 alkalommal biztos, ha tudnám minden nap, mert neki nagyon kényes a bõre és hamar kiszárad.jelenleg még a gyógyszertári testápolót használom.
19 hónapos, hetente egyszer bekenem Nivea Baby-vel. Feltéve, hogy eszembe jut. :-)
Minden nap fürdik és pancsi után bekenem gyógyszertári testápolóval. 7hós
7, 5 hós. Nivea van hogy naponta vagy hogy kétnaponta.
Eleinte használtunk nivea baba testápolót, de párszor elmaradt, és anélkül is nagyon szép volt a bõre - azt hittem, hogy a víztõl száraz lenne krémezés nélkül, de nem az. Így elhagytuk a krémet, és gyönyörû puha bõre van - 16, 5 hónapos.
1 eves, nem hasznalok nala testapolot. A noverenel - mar 6 eves - sem hasznaltam. A vizunk nem annyira kemeny, nem szaritja a boruket.
minden nap fürdik, és fürdés után mindig bekenem tetõtöl talpig. Eleinte a gyógyszertári vitaminos krémmel, utána meg johnson, meg rossman-dm saját márkás babaápoló krémekkel. 8hónapos most. Egy idõben babaolajat tettem a fürdõvizébe- hát attól volt igazán gyönyörû bõre!! csak már utáltam mosni a kádat utána- így váltottam a krémekre. :-)
Szia! Ennek a kérdésnek már én is próbáltam utána járni, mert egy darabig nem kentem õket, de aztán úgy döntöttem, hogy idõnként (egy héten kb.háromszor) bekenem õket testápolóval. Általában Neogranormont használok. Kellemes az állaga és tetszik, hogy pumpás, mert nem tudják egybõl szétlocsolni, viszont jutalomból egyet õk is nyomhatnak. 1 és 2 évesek.

Segís El döntöttük párommal, hogy babát szeretnénk. Milyen lépéseket kel tennem? El menjek nőgyogyászhoz? Mire figyeljek, hogy hamamrabb összejöjjön? Hogy tudom kiszámolni mikor érdemes "rástartolni a babára? Milyen sűrűn érdemes szexelni?

Legjobb válasz: Hagyjátok abba a védekezést és szerelmeskedjetek sokat(2 naponta elég). Közbe keres fel nõgyógyt, hogy megnézze minden rendben van-e. És persze ne dohányozz, ne igyál alkoholt, ne drogozz , egyél kiegyensúlyozottan, egészségesen, elkezdhetsz vitamint szedni. Ha vezetsz hõmérsékleti görbét akkor fogod tudni mikor van a peteérésed. Sok sikert!:)

Hagyjátok abba a védekezést és szerelmeskedjetek sokat(2 naponta elég). Közbe keres fel nõgyógyt, hogy megnézze minden rendben van-e. És persze ne dohányozz, ne igyál alkoholt, ne drogozz , egyél kiegyensúlyozottan, egészségesen, elkezdhetsz vitamint szedni. Ha vezetsz hõmérsékleti görbét akkor fogod tudni mikor van a peteérésed. Sok sikert!:)
A nõgyógyásztól akarsz teherbe esni?:)


Milyen sűrűn kell a babák fogkeféjét cserélni? Mikor kell baba fogkrémről áttérni " felnőtt" fogkrémre? Mikor kell először fogorvoshoz vinni őket és hogyan készítsük fel őket a nagy találkozásra?

Gyermekem másfél éves és nenedent-el mosom a fogát, amióta megjelentek az els? fogai, kb 2 hónapja áttértünk Oral gyerek fogkefére. Úgy tudom, 2 éves korig lehet használni a nenedentet. Azt mondták, hogy 2 éves korban kell ?ket el?ször fogorvoshoz vinni.

Legjobb válasz: Én akkor cserélem, ha már látom, hogy használt, de talán hivatalosan havonta kéne. Én is nenedentet használok, addig kell ezt, amíg nem tanul meg köpni. Ez az egyetlen fluoridmentes fogkrém, és ha lenyeli a fluoridot, nem tesz jót. Tehát ha már öblít, jöhet a többi baba fogkrém, amiben van fluorid. Én már vittem 8 hósan a babám fogorvoshoz, mert fehérnek láttuk a fogait a dokival, de a fogorvos megnyugtatott, hogy nincs gond. Azt mondta, félévente ajánlott elvinni a babákat , a baj megelõzése végett. Ha látod, hogy gond van a fogaival-van akinek már feketén bújnak ki-mindeképp vidd, ha nincs , szerintem akkor is jobb minél elõbb, hogy "szokja" és még ne ellenkezzen annyira.

Én akkor cserélem, ha már látom, hogy használt, de talán hivatalosan havonta kéne. Én is nenedentet használok, addig kell ezt, amíg nem tanul meg köpni. Ez az egyetlen fluoridmentes fogkrém, és ha lenyeli a fluoridot, nem tesz jót. Tehát ha már öblít, jöhet a többi baba fogkrém, amiben van fluorid. Én már vittem 8 hósan a babám fogorvoshoz, mert fehérnek láttuk a fogait a dokival, de a fogorvos megnyugtatott, hogy nincs gond. Azt mondta, félévente ajánlott elvinni a babákat , a baj megelõzése végett. Ha látod, hogy gond van a fogaival-van akinek már feketén bújnak ki-mindeképp vidd, ha nincs , szerintem akkor is jobb minél elõbb, hogy "szokja" és még ne ellenkezzen annyira.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Hogy érted hogy fehérnek láttátok a fogát??
Szerintem úgy érti hogy egyes részein mintha fehérebb lenne ilyen pici foltokban..legalábbis nekünk ilyen volt. De semmit se kellett csinálni vele, elmúlt. Mi 1 évesen vittük elõször fogorvoshoz a fehér foltok miatt, és most 2 évesen vittük megint, csak úgy hogy minden oké e. Nem akarom hogy annyira féljen a fogászattól mint az apja aki képes hetekig szenvedni amikor már annyira fáj neki h muszáj elmenjen...:// Én 2 havonta cserélem a fogkeféjét de kettõ van neki és igy körforgásban cserélödik lényegében. Az egyik egy gyerek elektromos fogkefe szenzitiv feje, a másik meg egy hagyományos gyerekfogkefe. A bölcsibe is vinni kell egyet. Fogkrémbõl elmex egereset használunk 2 éves kora óta itthonra, bölcsibe 1-7 éves korig való tejfogkrémet (gabi).
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm! Sajnos én is olyan félénk vagyok mint a férjed, 2 évig nem mentem dokihoz(terhesség alatt se), mert nem fájt, aztán az egyik bedurrant, most már 2 hónapja járok, 9 fogam ment tönkre....

6-hetes terhes vagyok, első babámat várom. A dokitól nem mertem megkérdezni, de lehet ilyenkor szeretkezni a párommal? Meg milyen sűrün lehet? Nem okoz problémát a babának?

Legjobb válasz: Nekem elsõ alkalommal megtiltotta.De ha nem tiltotta volna meg,akkor is vártam volna az elsõ trimeszter végéig.

Nekem elsõ alkalommal megtiltotta.De ha nem tiltotta volna meg, akkor is vártam volna az elsõ trimeszter végéig.
Ha minden rendben, persze, hogy lehet.
Ha valami okból nem lenne neked szabad, akkor mondta volna a dokid.
Szia! Lehetni lehet és ha minden rendben, elvileg probléma se lehet. De mivel ilyenkor még nagyon pici a baba és fõleg az elsõ trimeszterben még bármi történhet, ha megoldható, akkor azért vigyázzatok. Nekem sajna volt már elhalt terhességem, nem tudom, volt-e köze ahhoz, hogy akkor mi is együtt voltunk a párommal. De most inkább nem kockáztattunk, és eddig minden rendben, már a 17. hetet taposom. Szóval ha kibírjátok, inkább várjatok még pár hetet, míg biztosabb nem lesz a dolog. Ja, és az orgazmuskor méhösszehúzódások vannak, és emiatt nem szokták javasolni valakinek a szeretkezést a terhesség elsõ szakaszában.
És nyugodtan kérdezz az orvostól!Neki ez nem új téma, nem tabu. Most õ van érted.Bátran kérdezz, minthogy kétségek közt légy. 33 hetes kismama
nálunk a férjem féltett minket 9 hónapig nem szeretkeztünk- túléltem de nagyon sz*r volt
Lehetni lehet. Én is az elsõ babát várom, de mi nem szeretkeztünk a 25. hétig. Az elsõ trimeszterben nem mertünk, mert ugyebár az a kritikus idõszak. A 12 hetes ultrahangon veszélyeztetett lettem rossz helyen lévõ méhlepény miatt, akkor azért nem lehetett. Aztán a 18 hetes ultrahangon azt mondták, hogy minden oké, szabad a pálya, de a páromban alakult ki egyfajta félelem, hogy nehogy valami gondot okozzunk a babának. A 24 hetes ultrahangon is ráírták a papírra, hogy medencevégû fekvés miatt veszélyeztetett, de mondta a szonográfus nõ, hogy ez nem jelent igazából semmit, mert még 100szor megfordulhat. Nah, ez újabb gátat vetett a párom elé. 1 hét kellett, hogy megértessem vele, hogy semmi gond, mert azóta már rég megfordult a picúr, aznap este már a másik oldalon ficánkolt. Azóta 1szer szeretkeztünk, mert most éjszakás a héten, de már nincsenek gátlásai. 26hetes kismami

Milyen sűrűn kell a tápszeres babák adagját emelni? Igény szerint vagy van valami módszer?

Legjobb válasz: Én úgy csinálom, hogy pl. kórházból kijöttünk, 50-et kaptak. Amikor ott tartottak, hogy mind elfogyott, akkor csináltam 60-at, ha az is, akkor 70-80-at... és így tovább. Most 150-nél tartunk. Van, hogy mind elfogy, van, hogy 10-20 marad, de múltkor pl. 160 lett, azt is megették. Szóval ha látod, hogy elfogy, amit csinálsz, akkor következõre kicsit többet készíts.

Én úgy csinálom, hogy pl. kórházból kijöttünk, 50-et kaptak. Amikor ott tartottak, hogy mind elfogyott, akkor csináltam 60-at, ha az is, akkor 70-80-at... és így tovább. Most 150-nél tartunk. Van, hogy mind elfogy, van, hogy 10-20 marad, de múltkor pl. 160 lett, azt is megették. Szóval ha látod, hogy elfogy, amit csinálsz, akkor következõre kicsit többet készíts.
Én elsõnek 60t aadtam neki.Utána mikor elfogyott és sirt még, akkor többet kapott.De mikor már 120t evett, akkor is volt hogy 3*40be ette meg, mert nem akartam hogy a lefolyóba menjen.Ha nagyon hamar megeszi, akkor lehet neki emelni már.Én 30ml-nként emeltem.4, 5hónapos most és már 3, 5hónaposan 180-200t evett, a vacsija már 240ml.Bár õ csak este kap tápszert, ha tudnak annyi anyatejet adni.De a tápból eszi a 240t.Az anyatejbõl is lenyel ennyit max 10 perc alatt.
Elvileg ez a követendõ példa: testsúly x 150 , osztva az étkezések számával, a végeredmény kiadja, hogy egy étkezésnél hány ml-t kell ennie. De természetesen ha látod, hogy éhes marad, vagy e neki sok, akkor az õ igényeihez igazítsd. Viszont azt tudni kell, hogy az ilyen kicsik még nem érzik rögtön, hogy többet esznek-e a kelleténél, amíg tartod az üveget, õ eszik, ezért könnyû túletetni. Szerintem elõször add neki a kiszámolt adagot, böfiztesd, ringasd, és ha ezek után is látod, hogy tényleg éhes maradt, akkor adj többet.
Hát mi elsõ alkalommal le lettünk cseszve, hogy túletetjük a babát, pedig annyit evett, ami a dobozra volt írva az õ korára! (szombaton jöttünk haza a kórházból és hétfõn jött ki a védõnõ). Én mindig nézem, hogy a dobozon mit ajánl, illetve, mindig számolgattam a testsúlykilogrammon*150 és az elosztva az étkezések számával...ha jól emlékszem. Szóval, hogy tudjam kb-ra mennyit kéne ennie. Ha mindig emelném, mikor megeszi az adagját, akkor már nem is tudom hol tartanánk :) õ annyit enne, amennyit kap, utána fájna a hasa és ki is bukná, stb. Sokat szenvedtünk a hasfájástól, gyakori-sok bukástól, csak 3 hónapos kora után tudtam neki növelni rendesen az adagját úgy, hogy benne is maradjon! (Én akkor még napközben anyatejet adtam neki, estére-éjszakára pótoltam tápszerrel, szóval nem szívesen csináltam, hogy több anyatejet készítek és a maradékot max kibukja, meg kiöntöm...minden cseppje kincs volt :)
A kérdező hozzászólása: Ma 17 napos a szentem.
1. vagyok. pontosan, amikor észreveszed, hogy az adagot megeszi, akkor próbáld többel. Mennyi idõs?
Minden babának más az igénye. Ha éhes, csinálj többet. Hidd el, semmi baja nem lesz, max jól lakik. :)
Igény szerint emeld neki.Én is elsõ babás vagyok, nekünk is a doki mondta , hogy ne adjak többet az elõírtnál, de szegénykém éhes volt, ezért emeltem neki hisz te vagy vele otthon és nem a doki, nem neki kell hallgatnia ha ordít a gyerek az éhségtõl.Ha most sír a 90ml után akkor kavarj be neki 100-110ml és látod hogy elfogyott e v hogy mennyit eszik.Mi 60ml-el jöttünk ki a kórházból de 2hét után simán megette a 110-120ml-t is.
A kérdező hozzászólása: És mennyi idõ telt el kb. az emelések között?Vagy ez hülye kérdés?Mert az én kis lányom eddig 90ml kapott orvosi utasításra, de most 17 naposan már üvölt, hogy kevés neki.Nem lesz beteg vagy hasfájós még jobban?Bocsi 1 baba és nem akarok neki rosszat.
9.vagyok. Õ 60al kezdett 4naposan.2hetesen 90, 4hetesen 120, 7hetesen 140-160, 10hetesen 160-180.Utána meg már 180-200.Azóta meg van hogy eszik 100t, rá 1 órára 120t.Alszik 1órát és eszik 100t, rá egy órára 200t majd alszik 4 órát, eszik 100t és vacsira 240t.De alap adag 200neki.Annyit eszik, ha épp rendesen éhes és nem csak iszogat.

Milyen sűrűn lehet fölkeresni a nőgyógyászt, hogy ne mennyek az agyára? Babát szeretnénk már fél éve.

Múlt hónapban ráksz?résen voltam említettem azt,hogy babát szeretnénk,14.nap vérvételt és ultrahangot csináltatott. 21mm tüsz?m volt,a hormonokkal is rendben volt minden. De asszem elfelejtettem mondani a menszi el?tti maszatolást, ami 5nap is szokott lenni. Felkereshetem megint? Telefonon is lehet keresni? Megadta a mobilszámát.

Legjobb válasz: Szerintem most még csak telefonon keresd hiszen valószínû azért adta meg, h elérd ha vmi baj van! és majd õ elmondja, h mit gondol!

Szerintem most még csak telefonon keresd hiszen valószínû azért adta meg, h elérd ha vmi baj van! és majd õ elmondja, h mit gondol!
Szerintem fölöslegesen izgulsz.Fél év még nagyon kevés idõ, orvoshoz csak akkor kell menni, ha 1 évig nem sikerül összehozni.Nyugi!!!
Nekem semmi bajom nem volt mégis 1 év után lettem terhes.Túl sokat foglalkozol a témával!Ez nem tesz jót, hidd el!
egyetértek az utolsó válaszolóval. sajnos én is ugyanebben a cipõben vagyok, fél éve jöhetne már a baba, de semmi... szerintem ne görcsölj. egy év után mondják, hogy érdemes dokihoz menni... szerintem a maszatolás nem akkora probléma, ha minden más rendben van. lehet, hogy onnan fogod észrevenni, hogy egyszer nem lesz maszatolás, aztán mensi sem... :)
Én fizetõs orvoshoz járok és 2 hetente, bármikor hívhatom, megértõ és türelmes.Ez a dolga, az egészség mindennél fontosabb.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ, a családom még ezt a pár vizsgálatot is fölöslegesnek találta!! Szerintük csak türelmetlen vagyok!! Már teljesen kivagyok!! Jövõ hónapban pont akkor nem lesz itthon a párom, mikor összejöhetne a baba!! Fél éves próbálkozás után türelmetlenség, ha felkeres valaki orvost?
A kérdező hozzászólása: Nem könnyû nyugodtnak lenni, mikor tudom, hogy mindent elkövetünk, hogy legyen, és mégsem. Bár még a más naponta szeretkezést nem próbáltuk, de hõmérõzök, teákat iszom, Elevitet is szedek már. Nem értem ezt.
A kérdező hozzászólása: Nekem is magándokim van, Fel is hívom mindjárt.

1 hónapos babának milyen sűrűn kell szopiznia vagy inkább az igény szerinti szoptatás a jobb? A fiam 7 órát is képes aludni!

Legjobb válasz: szerintem, ha sokat eszik egyszerre, szépen fejlõdik, akkor nem kell keltegetni. igény szerintire szavazok én is, de azért nappal 2-2,5 órát igyekeztem minimumnak venni, ha hagyta. (addig játék, átpelusozás, masszírozás... de ha akkor is sírt, akkor megszoptattam.) ezt az oldalt ajánlom, én sokat tanultam tõlük: www.lll.hu

szerintem, ha sokat eszik egyszerre, szépen fejlõdik, akkor nem kell keltegetni. igény szerintire szavazok én is, de azért nappal 2-2, 5 órát igyekeztem minimumnak venni, ha hagyta. (addig játék, átpelusozás, masszírozás... de ha akkor is sírt, akkor megszoptattam.) ezt az oldalt ajánlom, én sokat tanultam tõlük: http://www.lll.hu
Szerintem mindenképp igény szerint fogsz szoptani, mivel nem hagyod üvölteni a babát. Ha 2 óránként igényli, akkor úgy, ha 4 óránként akkor me úgy. Ha össze-vissza, akkor is kénytelen leszel megetetni. 1. babám 3 óránként evett már pár naposan, 4 hónapos korától szabályos 4 óránként, mert így kérte. 2. babám néha másfél, máskor 4 óránként, össze-vissza lesz éhes. Mindkettõt igény szerint szoptattam.
Azt szokták mondani hogy ha nem koraszülött és nem vékonyka akkor hagyni lehet aludni. Nem kell ébresztgetni. Igény szerint a legkényelmesebb neki de ha az életviteletek megengedi - nem jártok el sokat akkor érdemes- de késõbb ez azzal jár hogy a közértben megéhezhet mig ha 3-4 óránként enne akkor meg nem. Mérlegeljetek.
Én az igény szerinti szoptatásra szavazok. Viszont a 7 óra az sok. Nekem a védõnõm is azt mondta, hogy legsûrûbben 2 óránként szoptassak, viszont 4 óránál tovább ne várjak. Persze az éjszakai alvás kivétel. Szóval ha nappal alszik 7 órát, azt szerintem ne hagyd. Gratulálok a picidhez :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors és hasznos tanácsokat! Minden jót!
7 órát?? Mázlista!
Ne aggódj az én kisfiam is ilyen volt és semmi baja. Valószínûleg tápláló a tejed. Ne keltsd fel enni, ha õ nem kéri! Szólni fog, ha éhes emiatt ne aggódj!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!