Találatok a következő kifejezésre: Milyen súlyos sérülés, (4 db)

Volt-e bármilyen sérülésetek sportolás közben? Milyen súlyos volt a sérülés?

A 15 éves unokaöcsém sajnos fáradásos bokatörést szenvedett. A sérülés még szűk 2 hónappal ezelőtt (ápr. 8.) történt, de mivel a fájdalom nem volt folyamatos illetve csak hosszabb "erőltetésnél" azaz (elsősorban) edzéseken jelentkezett így nem foglalkozott mindaddig vele, míg az iskolai tesitanára kb. 1 hónap után meg nem kérdezte, hogy mi van a lábával és mikor történt?..! A tanár utána négyszemközt is beszélt vele, mely során elmondta neki, hogy ez akár súlyosabb sérülés is lehet. Néhány nappal később (máj. 17.) elment orvoshoz, ahol sorozatos vizsgálatok után kiderült, hogy Fáradásos bokatörést szenvedett. 1 hét gipszsín és 2 hét fekvőgipsz. Várhatóan a fekvőgipszet holnaphoz egy hétre (jún. 7.) kerül levételre. a; Mire számíthat? b; Idén mehet még iskolába? c; Mikor sportolhat (kézilabda) újra?

Legjobb válasz: Szia. a., Felfog épülni, és élhet teljes életet vele, csak minden sporttal óvatosan. b., Szerintem ha jó lesz addigra a lába, akkor igen! De ha az orvos kiírja tovább, akkor nem! c., Kis pihentetõ idõ után (itt a nyár. ez megfelelõ rá) szerintem sportolhat újra.. Ha nem is olyan intenzíven, de biztos hogy sportolhat. Nekem jelenleg most a térdemmel van baj, de az orvosok egyszerûen nem mondanak semmit, mivel a röntgen nem mutat semmit. kb. 1 hónapja alig birok járni, iszonyatosan fáj. Nem tudom hogy mitévõ legyek.. voltam orvosnál, szedem a fájdalomcsillapítót és semmi.. Lehet hogy a porccal van probléma, de nem tudni pontosan! :/ Nem ez az elsõ sérülésem a kosárlabdás múltamból.. Kosárlabdázom. Lány vagyok.

Szia. a., Felfog épülni, és élhet teljes életet vele, csak minden sporttal óvatosan. b., Szerintem ha jó lesz addigra a lába, akkor igen! De ha az orvos kiírja tovább, akkor nem! c., Kis pihentetõ idõ után (itt a nyár. ez megfelelõ rá) szerintem sportolhat újra.. Ha nem is olyan intenzíven, de biztos hogy sportolhat. Nekem jelenleg most a térdemmel van baj, de az orvosok egyszerûen nem mondanak semmit, mivel a röntgen nem mutat semmit. kb. 1 hónapja alig birok járni, iszonyatosan fáj. Nem tudom hogy mitévõ legyek.. voltam orvosnál, szedem a fájdalomcsillapítót és semmi.. Lehet hogy a porccal van probléma, de nem tudni pontosan! :/ Nem ez az elsõ sérülésem a kosárlabdás múltamból.. Kosárlabdázom. Lány vagyok.

Milyen súlyos égési sérülés, ha nagyon piros, fel van dagadva, és tiszta hólyagos, nagyon ronda?

Legjobb válasz: Köszönöm szépen. Akkor meglátogatom a dokit. :((

A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen. Akkor meglátogatom a dokit. :((

Tegnap az 5 hónapos kismacskám kiesett a 3. emeletről, túlélhette? Milyen súlyos lehet a sérülése? Hazatalál, ha épen maradt?

az a problémánk, hogy nem tudjuk hogy leesett-e vagy csak átugrott másik erkélyre mert közel vannak egymáshoz, bár a szomszédok nem látták.nyoma nincs lent hogy leesett volna, körbejártuk a környéket de még a táljának a csörgetésére se jött el?.vajon hazatalál legalább a panelhez?a macskák vissaztérnek? mert mindenhova képet ragasztottunk ki róla, szóval ha megtalálja valaki felismeri.

Legjobb válasz: A miénk is leesett. Szintén a 3.-ról. 4 nap múlva lett meg. Nem ment messzire és semmi baja nem volt csak félt elõjönni a bokrok közül. Ráadásul a miénk nem fiatal hanem öreg, 15 éves macsek.

A miénk is leesett. Szintén a 3.-ról. 4 nap múlva lett meg. Nem ment messzire és semmi baja nem volt csak félt elõjönni a bokrok közül. Ráadásul a miénk nem fiatal hanem öreg, 15 éves macsek.
Sajnos a mienk is kiesett a 4-rõl és el is pusztult :(
Az enyém egy évesen esett ki az 5.-rõl.Õ nem tudott elmenni, ott fekudt, amig leértem érte, elvittem orvoshoz, aki azt mondta, hogy ha túléli az éjjelt, akkor megmarad, pedig vér jött a szájából meg az orrából.Õriztem egész éjjel, reggelre jobban lett, de azóta csak 6 élete van....:-)))
Ismerõsömék macsekja is hármat lépett az ablakban, pedig csak kettõt kellett volna, õ a 4.rõl esett le.Az esés után még élt, de nagyon hamar meghalt.
Az én 6 hónapos cicám is leesett a 2-ik emeletrõl a betonra. Az õ esésének sem volt nyoma, de az orvosnál kiderült, hogy gerincsérülése van. Az orvos az elaltatást javasolta, mert lebénult a hátsó két lába. A fiam nem engedte, bízik a felgyógyulásában. Azóta (2 hónapja) pelenkázva van a cica. Csak húzza a hátsó két lábát. Alomra sem tud menni a bénulás miatt. Nem tudom meddig fog így élni, de nem ideális sem a cicának, sem nekünk. Sajnos csak a szerencsén múlik, hogy lesz-e baja a cicának. Ha megúszta, pár nap múlva elõkerülhet.
az enyém is tegnap kieseta 4.rõlnem találtuk meg pár órával késõb kideróült h egy szomszéd találta meg elvite rögtön dokihoz és így nem let súlyos csak kitört egy foga és megsérültaz állána bõr avgyis kicsit levált neki viszakel varni és rendbe jöön...


Baleset során ki milyen nagy veszteségeket szenvedett? A testi sérülésekre gondolok, aminek később súlyos következményei lettek.. Mint nálam.

30 éves nő vagyok. Gyerekkoromban (15)volt egy balesetem, felül az első négy fogam, ami már állandó volt, elvesztettem. A nagy foghiányt "áthidalták", úgy, hogy 3-3 egészséges fogat lecsiszoltak. A szüleimnek nem volt pénze az implantátumokra,(de gyereknek nem is szoktak felfúrni), a kivehetős részleges fogsor meg az iskolai csúfolódások miatt nem jöhetett szóba. Az évek alatt azonban mindig tönkrement 1-1 fog a híd alatt, 12 műtétem volt, mindig felvágták és kipucolták, ahol begyulladt, a hidat is többször lecserélték, egy vagyonba került! Most karácsony előtt annyira bedurrant, hogy megint le kellett szedni az idén februárban készített 250.000 Ft-os porcelán hidat, és három fogorvosnál is jártam, mindegyik foghúzást javasolt. Szomorú, de ha most kihúzzák az utolsókat, 10 fog fog felül hiányozni, csak a hátsó 3-3 marad! Hiába ápoltam a leggondosabban, ezek a lecsiszolt fogak 15 év alatt tönkrementek (pontosabban elhaltak és a szervezetem kilöki, mint idegen testet), és 30 évesen már kivehető műfogsorra kényszerülök! 30 évesen 170/50 modell alkattal és szép arccal (a többiek szerint) de kivetetős fogsorral? Nem tudom, hogy viseljem ezt el! Az implantátum ráadásul még egy jó darabig nem jöhet szóba,mert az arccsontom is gennyes. Az alsó fogsorom hibátlan, még lyukas sincs! Most felül is ilyen lenne, ha nincs az a baleset....tudom, az a 6 fog csonkra csiszolása egy gyereknél nagy hiba volt, de a fogorvos azt mondta, a nyugdíjig tart majd....a másik, amit nem lehetett előre tudni, hogy nálam az összes gyökérkezelt fog kilökődik,az immunrendszer "megtámadja",így ha egy elromlott és kezelték, 3 hónap után ki is kellett húzni.... Járt már valaki hasonló helyzetben? Sajnos ez mind, amit leírtam, egy baleset következménye, a csontok összeforrtak de a fogak nem regenerálódnak így! Lehet az én estem ritka, mint a fehér holló, talán nincs is még egy a Földön,de azért leírom......hasonló tapasztalatok? Másnak is így kilökődtek már a gyökérkezelt fogak? A családomban ez nem jellemző, az immunrendszer "nem támad",de ez vajon mennyire gyakori? Az implantátum emiatt megint csak kényes kérdés.....

Legjobb válasz: Erre mondják azt,hogy senki sem tökéletes.

Erre mondják azt, hogy senki sem tökéletes.
A kérdező hozzászólása: Sajnos annyira elgennyesedtek ezek a fogak, hogy a fogorvos mondta, könnyen lehet szövõdményként egy szívizomgyulladás belõle vagy az agyra is felhúzódhat a genny, emiatt "hagytak szenvedni" egy ideig és erõs gyulladáscsökkentõket kaptam, mivel az injekciók során a genny az agyba ürülhet....egy hétig szenvedtem, amíg lelohadt annyira, hogy ki lehessen húzni a fogakat! A hajam már hullott, a bõröm ekcémás lett foltosan, a fejem állandóan fájt, ez is a fogaktól volt.....ahogy huzogatták ki sorban ezeket a fogakat, úgy múltak el ezek a tünetek is!
Igen. Szerintem is az emberek megértik, hogy a baleseted miatt van szükséged ilyesmire. Nyilván nem az igénytelenség miatt, mert ha az lennél, ne is csináltatnál mûfogsort. Ez egyértelmû. (Vannak olyan nõk/férfiak sajnos akik az igénytelenségbõl szétrohadt fogaikkal sem törõdnek.) Aki meg nem fogja föl az idióta, azzal ne is foglalkozz, fölösleges. A kérdésedre szerencsére nem tudok válaszolni, mert nekem "csak" a kezem tört, mondjuk azt mûtötték, szóval van rajta hosszában egy nagy kalózvágás, amit nyáron mindenki lát, de egyáltalán nem zavar. Tudom ez nem vigasztal, de azért fel a fejjel. Soha ne legyen rosszabb! :-)
Figyelj! Akinek igazán számítasz, azt nem fogja érdekelni! A te hibád leplezhetõ, sõt a nagy hollywoodi színésznõknek már nem is lehetne mûvibb a mosolyuk, ki tudja nekik hány mûfoguk van, meg agyon van fehérítve ami szintén erõsen károsítja a fogzománcot. Szerintem akinek feltûnik az sem fog rákérdezni, de nyugodtan elmondhatod, hogy neked egy baleset miatt kell. Szerintem ezt az emberek megértik. Mit szóljon az akinek mûlába van?
Sajnos tudom, milyen önbizalomhiánnyal jár néhány ilyen hiba :( Nekem nem volt balesetem (kopkop), alapból csúnya vagyok, teljesen megértelek, de szerintem elég szerencsés helyzetben vagy. Az arcod szép, az alkatod jó, a fogad pedig önhibádon kívül lett ilyen. Szerintem, ha egy férfi beléd szeret, és van ennyi esze, nem fogja ez érdekelni. Az sokkal illúziórombolóbb lenne, ha például elrohadtak volna a fogaid, mert nem mosnád, vagy sok dohányzás miatt sárga lenne. (Amúgy az egyik kérdésedre a válasz: anyunak nem lökõdtek ki a gyökérkezelt fogai.)
Más meg tiszta pattanás vagy már 20 évesen kopaszodik/õszül (akár lány létére is...). Tényleg senki sem tökéletes. A te "hibád" legalább elfedhetõ, és nem feltûnõ. Gondolj bele most az egyiptomi buszbalesetben a kislány (õ is tizenéves) az egyik karját vesztette el...
A sztárok se tökéletesek, láttad már õket smink nélkül? A sok smink tönkre tette az arcukat, neked meg errõl a hiányosságodról nem kell tudnia senkinek csak a párodnak ha el akarod mondani, de õ biztosan megérti, szóval fel a fejjel :)
mért vennéd ki a mûfogsort...? nem értem... amirõl nem tudnak az nem fáj.
A kérdező hozzászólása: Így igaz, senki sem tökéletes....a férfiak megfordulnak utánam az utcán, de ha tudnának a "fogyatékosságomról"! Ha kivenném azt csodás több 100.000 Ft-os porcelán hidat? Néha elnézem a filmszínésznõket, és elgondolkodom, hogy vajon hány igazi foguk lehet a csodás mosoly mögött?
A kérdező hozzászólása: A legdurvább a szájpadlásom ekcémásodása volt fölül, szó szerint, az ezt okozó gennyes fogakat már eltávolították. Azóta teljesen rendbe jött. A fogtechnikusnál már jártam, mivel õ csinálta a korábbi pótlást is, most kapok kedvezményt is....azt hiszem, attól félek a legjobban, mit szól mindehhez egy férfi, ha éppen a nagy Õ-be botlanék.....én még úgy érzem, nem találtam meg életem párját, pedig több kapcsolatom is volt, de õszintén szólva egyik fiúba sem voltam igazán szerelmes! A nagy szerelem még várat magára!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!