Találatok a következő kifejezésre: Milyen rokonságot a (22 db)

Semmilyen rokonságban nincsenek.
A Mikók több családvonalon vannak. Nem mind rokonok egymásal.
Attól függ hogy melyik ág.
A kérdező hozzászólása: Az ERdélyi ágra gondoltam.
A kérdező hozzászólása: Azaz a nemesire.
Az sem mind az volt, nézd meg a nemesi katasztert.
Százhuszonötöd unokatestvérek, 2 generációs eltéréssel, a közös õsük a neolitikumban élt a mai albánia területén!
Nono, Albánia! Vak tyúk?
azért ez jobb válasz volt, mintha azt mondod: elég tyúk ☺

A múzeumalapító Hopp Ferenc milyen rokonságban állt a dalból ismert Hopp Juliskával és Hopp Mariskával?

Legjobb válasz: Én úgy gondolom, hogy semmilyen rokonságban nem állnak. A gyermekdalban szerepelõ Juliskának és Mariskának nem a személyneve a hopp, hanem így kérik táncra õket. Hopp Juliska, hopp Mariska, sej gyere vélem egy pár táncra...

Én úgy gondolom, hogy semmilyen rokonságban nem állnak. A gyermekdalban szerepelõ Juliskának és Mariskának nem a személyneve a hopp, hanem így kérik táncra õket. Hopp Juliska, hopp Mariska, sej gyere vélem egy pár táncra...
A kérdező hozzászólása: Pedig már reménykedtem, hogy felfedeztem valamit, amire más nem gondolt. Azért köszönöm.

A nővérem gyerekei milyen rokonságban állnak velem?

Legjobb válasz: unokaöcs, unokahúg

unokaöcs, unokahúg
A nagynénjük vagy!
te meg a nagynénjük vagy
nagynénjük/nagybátyjuk vagy, õk meg neked azok, amit az 1. írt :-)


A Spanyol Bourbonokkal milyen rokonságba vannak/voltak Sándor Pál Lajos württembergi herceggel?

Sándor Pál Lajos württembergi herceg,Bourbon,Bourbonok,Spanyol trón,Spanyolország,

Legjobb válasz: Ez most komoly? Egy GYK-snak honnan kellene ilyet tudni?? :D

Ez most komoly? Egy GYK-snak honnan kellene ilyet tudni?? :D

Kik nekem? Milyen rokonságban állnak a gyerekeimmel? (többi lent)

1. A testvéreim gyerekei 2. A testvéreim unokái 3. A szüleim testvéreinek a gyerekei 4. A szüleim testvéreinek az unokái 5. A nagyszüleim testvéreinek a gyerekei 6. A nagyszüleim testvéreinek az unokái 7. A nagyszüleim testvéreinek a dédunokái

Legjobb válasz: Ez egy nagyon jó kérdés. Nálam az a helyzet, hogy keresztapám az anyai nagyapám bátyja. Keresztapámnak 5 gyermeke és 13 unokája valamint 1 dédunokája van, akik valamilyen szintû vérrokonság áll fenn köztünk. De milyen? A húgom (14) esetében már bonyolultabb a dolog. A keresztapja az apai nagyanyai dédapánk öccsének a fia. A keresztanyja a felesége volt. Sajnos a felesége elhunyt. Újra megházasodott. A kérdés az, hogy Van-e keresztanyja vagy sem? Egyébként onnan is vannak rokonok, hiszen a keresztapjának 4 gyereke és 9 unokája és 2 dédunokája van. Milyen rokoni szál áll fenn a húgom és a keresztapjának a gyerekei között?

Ez egy nagyon jó kérdés. Nálam az a helyzet, hogy keresztapám az anyai nagyapám bátyja. Keresztapámnak 5 gyermeke és 13 unokája valamint 1 dédunokája van, akik valamilyen szintû vérrokonság áll fenn köztünk. De milyen? A húgom (14) esetében már bonyolultabb a dolog. A keresztapja az apai nagyanyai dédapánk öccsének a fia. A keresztanyja a felesége volt. Sajnos a felesége elhunyt. Újra megházasodott. A kérdés az, hogy Van-e keresztanyja vagy sem? Egyébként onnan is vannak rokonok, hiszen a keresztapjának 4 gyereke és 9 unokája és 2 dédunokája van. Milyen rokoni szál áll fenn a húgom és a keresztapjának a gyerekei között?
1. Neked: unokaöccs/unokahúg. Gyerekeidnek: unokatestvér. 2. Nincs erre a rokoni fokra megfelelõ egyszavas kifejezés (továbbiakban "rokon") 3. Neked: unokatestvér. Gyerekeidnek: (rokon) 4. Neked: rokon. Gyerekeidnek: másodfokon unokatestvér 5. Neked: rokon, gyerekeidnek: rokon 6. Neked: Másodfokon unokatesó. Gyerekeidnek: rokon 7. Neked: rokon. Gyerekeidnek: harmadfokon unokatesó
Ezt nem tudni de gyereked van :(.Sajnos ezért tart itt az Ország.
Ezt jól levezetted, elsõ. Néha én is belegabalyodom ezekbe. :) Egyébként az angolban van kifejezés arra a rokonsági fokra, hogy pl. nagyszüleim testvérének dédunokája: ugye a nagyszülõm testvérének az unokája az nekem másod-unokatesó "second cousin", és az õ gyereke (nagyszülõ testvérének dédunokája) az "my second cousin once removed". Ha a nagyszülõ tesójának ükunokája lenne, akkor az "my second cousin twice removed". Valami ilyesmi, remélem, jól írtam. Ez tök izgi amúgy. A családban nemrég született egy kisbaba, a nagymamám testvérének az ükunokája (!!!), és azon gondolkoztam, vajon milyen rokonsági fokban lehetek vele. Hát magyarul csak "távoli rokon"-ként tudom emlegetni.

Ki nézi a TSC-t? Tőlük kérdezem. Ki van benne Amelia Blake körében és ki john blackvel körében? A neve és h milyen rokonsággal van kapcsolatban a 6 főszereplővel!

EZ FONTOS TEHÁT GYORSAN PLS!!

Legjobb válasz: Amelia Blake Cassie anya. John Blackwell pedig Cassie es Diana apja.

Amelia Blake Cassie anya. John Blackwell pedig Cassie es Diana apja.

A nagyapám vagy nagyanyám testvére nekem rokonom? Ha igen, akkor milyen rokonságban állunk?

Olvastam már korábbi hasonló kérdést, de nem volt egyértelm? a válasz. Az igazi kérdés az az, hogy a kislányom milyen rokonságban van az anyai vonali nagymama testvérével?

Legjobb válasz: A szüleidnek nagynénjük,vagy nagybácsijuk. Neked és a gyerekednek felmenõi apai vagy anyai ágon. Külön megnevezés erre már nincs.

A szüleidnek nagynénjük, vagy nagybácsijuk. Neked és a gyerekednek felmenõi apai vagy anyai ágon. Külön megnevezés erre már nincs.
Hát...Dédnagymama felõl nagynéni:D vagy valami ilyesmi:D
Nemtom nekem a(z apai) nagyanyámnak az öccsét csak xybátyának hívjuk :D am rokonod
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen mindenkinek a válaszokat.

Milyen rokonság áll fenn köztem és a papám unokatestvérének a gyereke (fia) között? Van ennek külön elnevezése?

Köszi a választ!!

Legjobb válasz: Edesanyadnak/ edesapadnak masodunokatestvere, ha jol ertelmezem. A gyereke lesz neked a harmadunokatestvered. De ezt ma mar csak ugy nevezik, hogy "szegrol- vegrol rokon" :)

Edesanyadnak/ edesapadnak masodunokatestvere, ha jol ertelmezem. A gyereke lesz neked a harmadunokatestvered. De ezt ma mar csak ugy nevezik, hogy "szegrol- vegrol rokon" :)
"távoli rokon" :-)
É is úgy látom, ahogy a második, így elsõ logikai lefuttatás alapján ...
külön elnevezése nincsen, olyan nagybácsi féle...és igen: majd az Õ gyereke lesz a Te harmad unokatestvéred :)
a te másodunokatestvéred
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen :)

Milyen rokonságot takar a "másodunokatestvér" fogalom?

Legjobb válasz: A másodunokatastvéreknek a dédijük a közös.

A másodunokatastvéreknek a dédijük a közös.
A dédijük közös, és az unokatestvérek gyerekei ugyanazt jelenti.... mégis egyik hasznos, másik nem? Mindkettõnek igaza van.
Az én unokatestvéreim gyerekei és az én gyerekeim MÁSODUNOKATESTVÉREK.
Sõt az elsõ is, csak bonyolultabban fogalmaznak a másodikkal, mint a harmadik :-)
Õszintén szólva én az anyukám unokatestvéreit szoktam másodunokatestvéreimnek hívni....(õk a nagymamám testvérének a gyerekei) lehet hogy hülyeség....
A szüleim unokatestvérei nekem másodunokateóim.
Pl. a nagyszülõ testvérének az unokája az én másodunokatestvérem.
és az unokatesómnak az unokatesója.?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!