Találatok a következő kifejezésre: Milyen rokonsági következnek időben (1 db)

Milyen rokonsági fokok következnek időben távolodva az ükszülők után?

Legjobb válasz: A szépszülõk után jön az õszülõ, és innen tovább csak számok jeleölik...2., 3.

A szépszülõk után jön az õszülõ, és innen tovább csak számok jeleölik...2., 3.
Az õszülõ után az oszló!
szépapa, szépanya


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Ki a bérmakeresztszülő?

6

Családom összeomlik lassan, így szerintetek be merjem vállalni az orvosi egyetemet?

Kertészkedéssel foglalkoznak szüleim, nem mondhatni, hogy rosszul állunk anyagilag, de szüleim nagyon sokat veszekednek, minden nap csak a probléma, elégedetlenség. Az igazgatás anyukám kezében van, apukám ezt nehezen viseli sokszor. Tudom, hogy értünk dolgoznak, és édesapám kitart amelett, hogy orvosira menjek, de sajnos eléggé összeomlóban van a család, van még egy elsős öcsém is. Édesanyám idegileg kivan, sokszor mondja, hogy ő nem szeretné megérni az öregkort, és hogy ha apám megütné, akkor nem érdekelné, hogy börtönbe kerülne se, de nem lenne jó vége. Tegnap tettem fel egy kérdést és igen, ez kb annak a folytatása. Ma beszéltem édesanyámmal egyenlőre, hogy ez így nem jó és hagyják az egészet inkább, neveljék fel a testvérem, mert engem már nem igazán érdekel, hogy mit csinálnak, csak az öcsém legyen biztonságban. Végzős vagyok, pályaválasztáson kellene gondolkodnom. Szerencsére van egy alaptőkém a nagyszüleimtől, persze nem annyi, hogy a 6 év orvosit biztosítsam magamnak(6 szemesztert tudnék fizetni a nem államilag támogatotton). Én így nem merném bevállalni az orvosit és gondoltam, hogy valamilyen más egészségügyi Diplomát cserkésznék be, mondjuk egy 4 éves ált. assziszt. vagy egy 3 éves balneofiziokinetoterápiát a Marosvásárhelyi orvosi és gyógyszerészeti egyetemen. Mindkét szakot végig tudnám fizetni és még ismerek olyanokat akik emelett tudnak némi munkácskát is vállalni. Ti mit tanácsolnátok? Előre is köszönöm.

13

A Feidinger milyen eredetű név lehet, milyen számazásúak lehetnek az ilyen vezetéknevű emberek?

Neten nem találtam róla semmit!

2

Nektek mennyire megértő és közreműködő a család ha betegség miatt nem ehettek valamit?

Példáuk kiderül,hogy cukros/lisztérzékeny/mogyoróallergiás vagy valami hasonló miatt szenvedsz.
Akkor ha mész látogatóba pl szülőkhöz,akkor úgy főznek,hogy te is ehess?
Vagy tesznek rá magasról és fulladj meg kb?

33

Mi az a dolog amiért nem tudsz megbocsátani a szüleidnek?

10

A nagypapa ilyen szituációban joggal haragszik meg a lányára és vejére? (tipikus generation gap probléma)

Adott egy kb. 77 éves özvegy nagypapa.Volt már neki jópár súlyosabb műtétje,betegsége:szívbillentyűproblémák,egyik lába műláb,de viszonylag szépen jár bottal és még vezet is.De nem mondható kifejezetten egészségesnek,most állapota inkább stagnál.

A papának adott a lánya és a veje (közel járnak az ötvenhez).Fontos,hogy a nagypapa foglalkozása agrármérnök és van egy nagy kertje,amit mindig mániákusan teleültet növényekkel,amiknek a felét se hasznosítják,hanem kidobják.Õ úgymond csal hobbyból csinálja ezt.
DE! Mivel az egészségi állapota már nem a régi,ezért nem mindnet tud egyedül megcsinálni,ezért megkéri a vejét és a lányát,hogy segítsenek.De ezek azért nem olyan kis dolgok,hogy pl. fűnyírás,mert azt persze hogy megcsinálják,hanem hogy nagyon sok mindent megcsináljanak a papa helyett a kerben.

A feleség és a férj viszont ki nem állhatják a kerti munkát.Sokat dolgoznak (fáradtak) és azt mondják,nekik a "turkálás" nem hiányzik munka után.A kisebb segítség oké,de a minden?

Ha ezt próbálják finoman a papa tudtára adni,megsértődik,hogy mi az,hogy nem segítenek neki.Beállítja magát áldozatnak,hogy akkor eladja stb..A vej felvette,hogy be is lehetne füvesíteni,mert az milyen jó,de a papának ez nem tetszik.

Ehelyett a (meghalt) feleségének a nővérének a lánya segít neki ingyen,mert úgymond őt is nagyon szereti és jóban van vele,pedig fiatalabb a lányánál ez a csaj.Õ szívesen dolgozik szívességből,de persze a papa azért mindig ad neki valamit...a papa édeslánya viszont ezt nem nézi jó szemmel,féltékeny egy kissé.

Mit lehetne ezzel kezdeni?

Röv.:a papát a kert élteti,de csinálni nem bírja.Aki meg tudná,az meg nem szeretné.

12

Kérdésem. A nagybátyámnak a feleségének az anyja az nekem kim?

Tehát
Apám testvérének a feleségének az anyja nekem milyen rokonom?
Mert ugye apám testvérének a gyerekei az én unokatestvéreim és ugye az unokatestvéreimnek az anyjának az anyja az unokatestvéreim nagyanyja.
Picit kaotikus de remélem valaki megérti :D

10

Hány évesen alapítottál családot? Mikor számít későnek?

Egyre több huszonéves barátnőmnek születik babája, és kezdek elbizonytalanodni. A többségük már több éves párkapcsolatban él és vagy már megszületett vagy a közeljövőben tervezik a gyereket. A többségüknek sikerült önálló albit szerezni a párjával de van amelyik szó szerint az utcára vállalja, mert max a szüleihez mehet haza mivel a pasija kidobta meló és pénz nélkül.
Kezdek bepánikolni, hogy lemaradok tőlük. Nekem nincs párkapcsolatom sem lakásom ahová vállalhatnék gyereket. Igaz, én tovább tanultam, ezért sincs még munkám, de a párkapcsolatot nem tudom minek a számlájára írni, valahogy még nem jött össze az igazi...
Én már mindig csak az ismerőseim babáival fogok játszani? Mit csináljak hogy ne féljek ennyire hogy nekem sose lesz családom? :S Vagy ők valamit jobban csinálnak mint én?
Mind 23-25 év közöttiek vagyunk.

16

Tőletek milyen gyakran kérdezik meg, hogy vagytok?

Családtagok, barátok, kollégák stb. Tényleg mindenki csak magával törődik? Nyilván olyan kapcsolatokra gondolok, akikkel nem minden nap találkozik az ember.

Én mindig megkérdezem, még azoktól, akiket nem kedvelek különösebben: "Na, és hogy vagy?". Egy-egy eseményen összefutunk kollégákkal, barátokkal, és csak néznek ki a fejükből, nekem ez annyira furcsa.

17

Mi a véleményetek a Sebestyén névről?

A becézése (Sebi) nekem nagyon tetszik :)
Ti adnátok a gyereketeknek? Nekem vannak még favorit neveim emellett, de ez is jól hangzik.

19

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!