Találatok a következő kifejezésre: Milyen programra szükség (17 db)

Szükségem lenne egy olyan programra ami képes arra hogy akár több ezer képet (BMP-t) módosítson minél gyorsabban bizonyos követelmények alapján. Milyen programmal oldhatom ezt meg?

Pl. Három előre megadott színt nem módosít, az összes többit feketére festi az összes képen. Olyan valamire gondoltam ami 32 bites xp alatt is jól megy, a módosításra váró BMP-k pedig 24 bitesek. Automatizáláshoz kellene, ezért a legjobb lenne ha paraméterekkel tudna dolgozni a program, az sem gond ha nincs ilyen program viszont egyszerűen összerakható valamilyen programozási nyelvben (némi tapasztalatom van pascalban). Előre is köszönöm a segítséget.

Legjobb válasz: "lófasznyi idõ alatt összerakható egy ilyen program" a lófasznyi az nálad sok vagy kevés? :D egy lónak elég nagy fasza van

"lófasznyi idõ alatt összerakható egy ilyen program" a lófasznyi az nálad sok vagy kevés? :D egy lónak elég nagy fasza van
Photoshop. Talán. G.
A kérdező hozzászólása: Válasz a "a 3 szín alatt pontosan 3 darab színt értesz (pl. #111111, #222222, #333333), vagy úgy érted, hogy "a piros, kék, sárga színeket"?" kérdésre: Pontosan ahogy mondod, a három szín alatt nem három színt értek az összes árnyalatával hanem három színkódot. Minden más színkódot át kellene írni a fekete színkódjára.
Én összeraktam egyet free pascal-ba (mert azt írtad némi tapasztalatod van pascal-ba) Egy képen csinál átalakítást a be.bmp-bõl a ki.bmp-be (a bemeneti és kimeneti fájl lehet azonos is) A transzformáló eljárást kell többször meghívni, hogyha több képre is akarjuk hogy mûködjön, pl adott könyvtár fájljai szerint, ez már csak részletkérdés, ezt írd meg kedved szerint. Ha elárulod hogy mire kell akkor odaadom a forráskódot.
"Három elõre megadott színt nem módosít, az összes többit feketére festi az összes képen. " Ez miért manuális? "mert be kell kérni minden egyes fájlt és manuálisan módosítani mindegyiket" Az a lényeg, hogy minden egyes fájlt meg kell nyitni feldolgozásra.
a 3 szín alatt pontosan 3 darab színt értesz (pl. #111111, #222222, #333333), vagy úgy érted, hogy "a piros, kék, sárga színeket"?
A kérdező hozzászólása: Photoshop, Paint.net, MSPaint... stb. ... ezek kizárva, ez nem automatizálás, mert be kell kérni minden egyes fájlt és manuálisan módosítani mindegyiket. Ha a program amit pl. C-ben írok 1mp alatt 3 képet módosít az már elég gyors. A képek mérete pixelben 1024x768 és ezt a sebességet egy 2, 2 ghz AMD athlon-on kellene elérnie, 1gb rammal
*Szóval félreérthetõ :D Nem megy ma a gépelés :D
Jó, kicsit félérthetõ, legyen hangyaf*sznyi :D Azaz kevés :D
nem írtad konkrétan, hogy milyen módosításokat akarsz tömegesen végrehajtani! Ha csak a képek méretét, kimeneti formátumát (BMP, JPG, GIF, PNG, TIF), esetleg a fájlnév maszkokat, elforgatást, negatív vagy szépia hatást stb. akarsz módosítani, jav.lom a Fotoshizer ingyenes, csoportos képmanipuláló programot. http://www.fotosizer.com/Faq.aspx
Sztem C++ meg GDI+-al lófasznyi idõ alatt összerakható egy ilyen program, bár arról nem tudok nyilatkozni, hogy mennyire lenne gyors más megoldásokhoz képest. Már a programozási nyelv mindenképp C/C++ legyen, de hogy milyen library-t használsz, azon elég sok múlhat.
Nem kell ehhez programozni, biztos van valami komolyabb batch scripter ami ezeket tudja.
Hát. Több ezer bmp módosítása egyszerûen ÉS gyorsan semmiképp nem fog menni. Én C++/Qt összeállítással kezdenék neki, ott már van tapasztalatom képmanipulálásban, de ez nem triviális témakör, fõleg egy kezdõnek, az egyszerû, magasabb szintû könyvtárak meg általában nem elég gyorsak. Szóval szerintem nincs ideális megoldás a problémádra, keress valakit, aki lefejleszt neked egy ilyet C/C++-ban (nem bonyolult feladat, ha ért hozzá az ember).
A kérdező hozzászólása: A 13. válaszadó 100%-ban megoldotta a problémát amiért én kimondhatatlanul hálás vagyok. Szeretném tiszta szívbõl megköszönni neki a segítséget, az idõt amit a program megírására szánt és azt hogy ezt elküldte nekem. Ezek után a kérdést megválaszoltnak lehet tekinteni.

Olyan videoszerkesztő programra lenne szükségem, ami mozgó gifből avit tud csinálni. Milyen programmal tudok ilyet készíteni?

Sok mozgó gif képem van, amib?l szeretnék készíteni videót zenével, de sajnos a Windows Movie Maker nem játsza le a mozgó gif-et. :(

Legjobb válasz: http://www.formatoz.com/

A kérdező hozzászólása: Köszi ^^ :)

Szeretnék cover videót felvenni. Milyen programra van hozzá szükségem?

Szóval hangszerem (gitár), erősítőm, webkamerám (közepes minőségű) van, mi kellhet még?Mikrofon esetleg?

Legjobb válasz: elvileg veszi fel a hangot is de a miki az jól jön az tuti program meg.. a windows movie makert javaslom

elvileg veszi fel a hangot is de a miki az jól jön az tuti program meg.. a windows movie makert javaslom
Nem tudom milyen minõségben vesz fel a Web Camod, de ha szükséges még valamilyen hangszerkesztõvel javíthatsz rajta. Én így szoktam egyébként: Megcsinálom a dob alapot, felveszem külön sávba a gitárt, aztán külön sávba az éneket és végül ha minden megvan, akkor addig javítgatom, amíg a legjobb minõséget el nem érhetem. Aztán fogom a gitárt, a kamerát, elindítom a zenét és szépen eltátogom. Végül összevágom a zenét a videóval és kész! :D
A kérdező hozzászólása: Ilyen hangszerkesztõ programot tudsz mondani?
A kérdező hozzászólása: Ja, és ha mikrofonnal veszem fel, azt csak rakjam oda az erõsítõhöz, oszt mehet?


Gimp (ingyenes), Photoshop, de ezt a photoscape (ingyenes) is meg tudja csinálni szerintem.
a photofiltre is tudja ezt, mutatom hogyan : http://youtu.be/iwUA0g1mHjY
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! Nagy segítséget jelent számomra :)
miért delphi?! tanulj C-t, C++ -t, vagy javát. sokkal jobb.
Shokoban vagy pacman, snake, pong. Ezek mindmind egyszerû játékok.
Jah és még mondjuk egyszerû program ilyen fizikai szimulációs dolgok, mint ferdehajítás, rezgõmozgások, gravitációs szimulációk.

Ahozhogy nagyon jó weblapom legyn milyen program nyelvekre/milyen programokra van szükségem?

Legjobb válasz: Szerkeszteni: Notepad++ Lokálisan tesztelni: XAMPP FTP: FileZilla Programnyelvek: HTML, CSS, JAVASCRIPT, PHP, SQL (+AJAX).

Szerkeszteni: Notepad++ Lokálisan tesztelni: XAMPP FTP: FileZilla Programnyelvek: HTML, CSS, JAVASCRIPT, PHP, SQL (+AJAX).

Milyen programra van szükségem ahhoz, hogy egy képnek amin egy alakzat van a hátterét áttetszõre cseréljem?

Legjobb válasz: Az ingyenes Gimp-et szerzed meg a leggyorsabban. Kijelölöd a hátteret, törlöd, majd .png vagy .gif formátumba mented (ezek tartják meg az átlátszóságot). Ha az áttetszõségre gondolsz, az opacitás-csúszkával lehet azt módosítani.

Az ingyenes Gimp-et szerzed meg a leggyorsabban. Kijelölöd a hátteret, törlöd, majd .png vagy .gif formátumba mented (ezek tartják meg az átlátszóságot). Ha az áttetszõségre gondolsz, az opacitás-csúszkával lehet azt módosítani.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen

Több asztali háttérképeket szeretnék tölteni 1024*768 felbontásban, milyen programra van szükségem?

Legjobb válasz: Semmilyenre.Rákeresel a gugliban arra,hogy Wallpapers és utána csak letöltöd ami tetszik,majd beállítod háttérképként.

Semmilyenre.Rákeresel a gugliban arra, hogy Wallpapers és utána csak letöltöd ami tetszik, majd beállítod háttérképként.
Wallpapers 1024x768

Milyen programra van szuksegem?

letoltottem egy e-bookot,idaig mindig beolvasta a adobe reader,de most nem mer ez valami PRC file,bocsi a helyesirasert,tanultam ezt a nyelvet :)

Legjobb válasz: http://www.mobipocket.com/en/downloadsoft/productdetailsread..

Ha a böngészőm (Mozilla) előzményéből kitöröltem valamit, amire szükségem volna, nem tudom visszahozni valahogyan? Ha mégis, milyen programmal?

Legjobb válasz: Nagy valószínûséggel nem lehet visszahozni. (Vagy igen nyakatekerten, aminél az is egyszerûbb, ha újra megkeresed az oldalakat.)

Nagy valószínûséggel nem lehet visszahozni. (Vagy igen nyakatekerten, aminél az is egyszerûbb, ha újra megkeresed az oldalakat.)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszodat! Próbálom megkeresni azt az egy oldalt, de sajnos sehogy sem sikerül megtalálnom. Ezért gondoltam hátha van erre is ilyen módszer. :( De ezek szerint folytathatom a keresgélést tovább.
A kérdező hozzászólása: Rendszer visszaállítással vissza lehetne hozni? Tegnapi elõzményrõl van szó.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!