Találatok a következő kifejezésre: Milyen pozitív vannak a (62 db)

Kinek milyen emlékei vannak a középiskolai koleszos életről? A nevelőitek pozitív illetve negatív tulajdonságairól. Érdekelne a csínytevésektől kezdve minden.

Legjobb válasz: Nevelõk pozitív illetve negatív tulajdonságairól? Negatív: kora reggel beront a szobába, felkapcsolja a villanyt, kiabál, hogy ébresztõ. (egész addig míg ki nem vettük az ajtót, nekitámasztottuk az ajtófélfának, és szó szerint egy következõ alkalommal be nem döntötte az ajtót) Pozitív: tanulási idõszakban rá lehetett néha venni, hogy nézzünk sorozatokat. Amúgy meg semmi extra. Csínytevéseket órákon át írhatnám. Lógtunk a suliból, és a szoba legeldugottabb helyeire bújtunk el (hogy mikor a nevelõk 8 után körbemennek ne vegyenek észre). Lepedõbõl "kötelet" raktunk össze, és kimásztunk az ablakon, hogy leereszkedjünk és kicsit kiszökjünk. Már fél úton voltunk amikor telibe a nevelõi szoba ablaka elõtt csüngtünk. Átszökdöstünk éjjelente másik szobákba (lányok fiúkéba és fordítva) Még majd írok, de most sietek.

Nevelõk pozitív illetve negatív tulajdonságairól? Negatív: kora reggel beront a szobába, felkapcsolja a villanyt, kiabál, hogy ébresztõ. (egész addig míg ki nem vettük az ajtót, nekitámasztottuk az ajtófélfának, és szó szerint egy következõ alkalommal be nem döntötte az ajtót) Pozitív: tanulási idõszakban rá lehetett néha venni, hogy nézzünk sorozatokat. Amúgy meg semmi extra. Csínytevéseket órákon át írhatnám. Lógtunk a suliból, és a szoba legeldugottabb helyeire bújtunk el (hogy mikor a nevelõk 8 után körbemennek ne vegyenek észre). Lepedõbõl "kötelet" raktunk össze, és kimásztunk az ablakon, hogy leereszkedjünk és kicsit kiszökjünk. Már fél úton voltunk amikor telibe a nevelõi szoba ablaka elõtt csüngtünk. Átszökdöstünk éjjelente másik szobákba (lányok fiúkéba és fordítva) Még majd írok, de most sietek.

A speed milyen hatással van a testre, szervezetre, mind "pozitív", mind negatív értelemben?

Legjobb válasz: "Pozitív" hatása a fáradhatatlanság, szellemi frissesség (ezért szokták használni vizsgaidõszakban). Negatív hatása a másnapi levertség, immunrendszer legyengülése, étvágytalanság, függõség.

"Pozitív" hatása a fáradhatatlanság, szellemi frissesség (ezért szokták használni vizsgaidõszakban). Negatív hatása a másnapi levertség, immunrendszer legyengülése, étvágytalanság, függõség.
elõzõ nagyjából mindent elmondott. klasszikus jó gyorstól udvarias leszel, kedves, nyugodt, pörögsz, jönni-menni akarsz, mindenben benne vagy. másnap jól be kell rúgni és azzal minden helyreáll. ahogy jösz le róla ébren álmodsz, fázol és összezsugorodik a fütyid. ha közben füvezel, akkor ügyelj, hogy elég bungi legyen. igazából más dolgokkal jó vegyíteni: altatókkal, alkohollal, gombával, bélyeggel. az összhatás lenyûgözõ. ugyanakkor rászokni nagyon rossz. inkább kerüld. hidd el nem olyan jó hely az elvonó.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat. lány vagyok amúgy, és eszemben sincs rászokni, nagyon kipróbálni sem szeretném, se egyéb társát, elég nekem az alkohol is :D csak érdekelt, mert annyi ismerõsöm rászokott, és semmi rosszat nem látnak benne.
Most még nem látnak benne semmi rosszat, de én láttam már egy két kati junkyt, és nem volt szép látvány
Hát, én már próbáltam és durván felpörögtem tõle és vitatkoztam fûvel-fával...utána hiányzott a "pörgés", levert voltam. Szóval, nem a legjobb.

Milyen tapasztalataitok vannak a Samoyed és az Újfullandi kutyákkal? Pozitív és Negatív ok egyaránt érdekelnek.

Legjobb válasz: Nekünk volt egy Újfundlandi kutyánk még kisebb koromban. Imádtuk, nagyon értelmes, szelíd kutya volt. Nagyon ragaszkodott hozzánk, és nagyon szófogadó is volt. Újfundlandiról csak jót tudok mondani. :)

Nekünk volt egy Újfundlandi kutyánk még kisebb koromban. Imádtuk, nagyon értelmes, szelíd kutya volt. Nagyon ragaszkodott hozzánk, és nagyon szófogadó is volt. Újfundlandiról csak jót tudok mondani. :)
Én ezek közül az újFOUNDlandit választanám, de azt azért tudni kell róla, hogy a szõr karbantartása egy horror az átlagos szõrû kutyákhoz képest. Egész évben rendszeres fésülést igényel, nem szabad hagyni, hogy összecsomósodjon, tavasszal a vedlésnél különösen oda kell figyelni és napi szinten zsákszámra szedni belõle a levedlett aljszõrzetet, különben csúnya lesz, büdös és beteg lesz a bõre. Mivel vizi kutya, biztosítani kell számára a rendszeres úszási lehetõséget. Samoyedeket is ismerek, de nekem õk nem szimpatikusak.
Nekünk is újfundlandink volt. A mai napig visszasírom, pedig 32 éves vagyok... Nyugodt, szelíd, jámbor, szófogadó, értelmes kutya. Nem egy ugatós fajta. Imádtuk! Negatívum annyi, hogy mint minden nagytestû kutya (bernáthegyi, bernipásztor, újfundlandi) hajlamos a csípõdiszpláziára. A mienk 10évesen ment el:( Elõtte nagyon beteg volt már pár éve, a fent említett betegség miatt. A végén már menni, lábraállni alig tudott. Olyan hely nem való neki, ahol sok a lépcsõ, emelkedõ. Ja, és igazi kinti kutya:) A havat imádják. És vízimentõ kutya, de a miénk félt a vízbe belemenni:(
utolsó vagyok... Na igen a szõr. Mi hetente fésültük. A szõre, bõre sosem volt problémás, úgy értem nem volt büdös, koszos, beteg. Még valami, ember és gyerekszeretõ. Nagy, de nem bánt senkit.
10 év, az nagyon szép kor egy ekkora kutyának!
Samojed ezzel szemben röhögve megéri a 14-16 évet. A szõre nem problémás, vedléskor jól ki kell fésülni, egyébként öntisztuló. A szánhúzók közül a legkönnyebben tanítható, talán azért, mert pásztorkutyának is használták. Szeret ugatni, de ez nevelés kérdése is, leszoktatható. Ha jó helyrõl veszed, kevés az esélye az örökletes betegségeknek.
Nekünk Újfullandink van :D és csak pozitívat tudok elmondani róla. egyszerûen szeretetre méltó. a miénk nem szereti annyira a vizet. a havat viszont imádja :D
Hát a szamojéd nem éppen alkalmas az agilityre, mert ahhoz kissé önfejû.(mint minden más sporthoz) Társnak tökéletes, nagyon kedves, játékos fajta. A sarkikutyák közül a leg engedelmesebb, de a tanítása azért kissé macerás, nogyon fontos a következetesség! Nagyon jó taktika, ha pl. virslivel jutalmazod egy jól teljesített feladat után. Ha kitartó vagy, sok mindent elérhettek. A szõrével nem kell sokat foglalkozni, heti egy fésülés elég, többször nem szabad, mert akkor kárt teszel alsó puhább szõrrétegekben. Szinte mindent megeszik, de komolyan! Még a zöldséget is! Az embereket egyáltalán nem bántja, ezért házõrzõnek alkalmatlan, jelzõkutyaként viszont bevált. Nekem már 8 hónapos, nagyon cuki és hihetetlenül játékos :D Elég önfejû, de imádom =)
ja bocs az agilityt lemondom az elejérõl :D

Milyenek a halak nők? Milyen pozitív van benne? Szerintetek.

Én utálom a horoszkópom! :S

Legjobb válasz: nekem a legjobb barátnõm halak ki tud borítani a variálásaival vagy a feledékenységével de senki se tökéletes amúgy imádom õ a legigazabb barátnõm

nekem a legjobb barátnõm halak ki tud borítani a variálásaival vagy a feledékenységével de senki se tökéletes amúgy imádom õ a legigazabb barátnõm
Én azért utálom már a Halak horoszkopót, mert egy ismerõsöm állandóan ezzel dicsekszik..már megutáltam, ne haragudj..viszont van még ezen kivûl ilyen jegyû ismerõsöm, és semmi bajom vele, csak ne a horoszkopokkal jöjjön!utálom hogy egyesek ez után azonositanak be bárkit is
van egy halak lány ismerõsöm, és én õt olyannak ismertem meg aki túl rendezett, van egy "jól elkészített cselekvési sorrendje", pl hazaér a suliból, eszik, tanul és csak utána csinál bármi mást. túl precíznek találom. néha kedves, (nagyon szeretem ha egy nõ kedves és nõies) de néha annyira hidegszívû is tud lenni ami teljesen kiábrándító. ha problémája van akkor magába folytja, és még a hozzá legközelebb állóval sem osztja meg. Van igaz ebben az egész horoszkópos dologban, mert ismerõseimen is látom. Pl az oroszlán lobbanékony, a skorpió féltékeny és szintén hirtelen mint az oroszlán. Mondok pozitív dolgokat is a halakról. Néha kedves és nagyon vidám, ilyenkor olyan mintha tündökölne. Precíz, pontos, többnyire határozott. Tisztességes.
Én is halak vagyok és az általános horoszkópommal nem vagyok kibékülve. Még hogy befolyásolható...grrr Pár szóban a pozitívumok: toleráns, õszinte, kedves, együttérzõ, visszafogott. Ami horoszkópban is benne van és igaz is és baromi zavaró az a hullámzó közérzet.
Énis halak vagyok...Nagyon érzékeny vagyok és sértõdékeny is, viszont sokan mondják hogy jó a természetem. Precíz vagyok és maximalista, de nem munkamániás. Általában elég nyitott vagyok, és a humorom/iróniám is jó, de néha bezárkózom. Sok barátom van, de van egy igazi, akinek mindig kiöntöm a lelkem ha valami bánt. Nagyon feledékeny vagyok és néha szétszórt, sok hülyeségben benne vagyok, sokszor megõrülnek tõlem :P Okos vagyok, a külsõmmel is megvagyok elégedve, ne tartsatok beképzeltnek :P Szeretem a mûvészeteket, fõleg a zenét és a filmmûvészetet. Nagyon álmodozó vagyok, hiszek az ezoteriában, álmokban meg ilyesmikben.

Milyen tapasztalataitok vannak a diákmunkákkal kapcsolatban? Pozitív és negatív egyaránt érdekelne.

Legjobb válasz: Nekem rossz, én árufeltöltõ voltam és a legnehezebb emelgetõs,raktári munkákat bízták rám, pedig lány vagyok. nem fizettek szinte semmit és még b.sztattak is. szõrnyû volt.

Nekem rossz, én árufeltöltõ voltam és a legnehezebb emelgetõs, raktári munkákat bízták rám, pedig lány vagyok. nem fizettek szinte semmit és még b.sztattak is. szõrnyû volt.
Hali! Én 5 évet húztam le az egyik diákszövetkezetnél.(nem akarom reklámozi) Sikerült kifognom a világ legjobb munkahelyét, amit csak egy diák kívánhat magának:P Kötetlen munkaidõ, darabbéres fizetés, jó légkör, könnyû fizikai munka. Nyomdai meló volt elárulom. Késöbb ott lettem csoportvezetõ. Hatalmas lóvékat lehetett keresni. Volt olyan hónapom, h suli mellett megkerestem a 140e nettót kb 150 óra alatt:) , de olyan 80-90 körül volt az átlag havi szinten. Nem volt rossz munkakör... Átlag órabér 8-900 nettó huf. de nem volt ritka az 1000 fölötti sem. Na meg persze a csoportvezetõi pótlék, óránként 300 huf. Mit mondjak: pozitív dolog talán annyi, h lehet ismerkedni, rengeteg embert meg tudsz ismerni. Na meg persze mivel saját fizetésed van, kialakul benned egy (feltehetõen normális) értéktrend a pénz kezelésében. Magyarul meg fogod becsülni azt a pénzt, amit megkeresel. Én 16 évesen kezdtem. Szinte minden nap mentem. Nagyon sokat köszönhetek annak, h diákmunkáztam. Végigdolgoztam az egész középsulit meg a technikumot is. A diákszövetkezetekkel kapcsolatban: Nézd meg nagyon, h melyikhez mész! Próbálj informálódni, melyiknél van több munkalehetõség (kérdezz meg belsõs tagokat). Próbálj meg olyan munkakörben elhelyezkedni, ahol számít a gyakorlat! Olyan helyeken általában jobban fizetnek, mint az átlagos helyeken. És ami nagyon fontos: legyél kitartó! Fõleg ha olyan munkáról van szó, ami jól fizet, de sok betanulást igényel (itt az én példám: voltak olyan munkák a nyomdában, amire betanulni több hónap volt. elõször kb 200 huf-os órabérért nyomtam [elég szar nem?], de aztán mikor a régi emberek mondták, h õk meg már majd ezerér, akkor elkezdtem gondolkodni, h ez hosszú távon nagyon megéri és megtanultam). A másik jó benne az, h ha sikerül a szakmádnak megfelelõ helyre bejutnod, akkor akár suli végeztével úgymond beprotezsálhatod magad (a szövetkezetet is kérheted, h segítsenek meggyõzni õket, h jó munkaerõ vagy, plusz odavaló szakmád van meg te már x ideje ott dolgozol stb). De ha szerencséd van, akkor akár a diákszövetkezetnél is feljebb tudsz lépni, persze ahhoz kell egy "kis" idõ. Még talán arra figyelj, h ha mész melózni, akkor ne legyen ott konkurens diákszövetkezet. Elég rendesen megy az egymás alá rakás! Negatív dolog: vannak iszonyat paraszt témavezetõk, vagy felettesek a munkahelyen, ahova bekerülsz. Na meg néha késhet a fizu. Vannak olyan szopatós melók, mint állat! Ezeket próbáld meg elkerülni. A régi tagok uis fogják majd mondani, h mi jó, mi nem jó. Általános tendencia, h ritkán vagy egyáltalán nem hívják az embert miután bereggel. Ez amolyan szûrés. Ha viszont sokszor jársz a nyakukra (akár személyesen is, söt, inkább úgy kéne), akkor valszeg lejön nekik egy olyan kép rólad, h szeretnél melózni és talán érdemes foglalkozni veled. Tudod mindegyik ilyen helyen megvan egy bevált banda az adott munkahelyre. Ezért is foglalkoznak ritkán az új tagokkal. Senki nem kockáztat szívesen, fõleg ha nagy pénzekrõl van szó. Ki kell érdemelni, h jó helyed legyen:) . Ja! És még vmi: ha elvállalsz egy munkát, akkor azt ne mond vissza. Ha így teszel, akkor hamar átkerülsz az asztal egyik felérõl a másikra. Szeretik a megbízható munkaerõt. ui.: Remélem nem tûnt nagyképûségnek az elején lévõ történetem. Nem akartam arcoskodni, csak azért írtam le, h lásd, vannak azért jó helyek is a szóbeszéddel ellentétben.

2 hete szerdán kiszakadt a gumink! Aznap bevettem a 72 orás tabit! Még nem jött meg a havim! Ma reggel csináltam terhességi tesztet és pozitív lett. Mennyi az esélye annak h tévedett és milyen utohatásai vannak a 72 orás tabinak?

akkor voltam a 14. napba, ma pedig a 27. napba és a 23. nap körül szokott ált. +jönni!

Legjobb válasz: Basszus szegénykém!Én január 18án vettem be a központi felvételi napján,most csináltam tegnap tesztet,nekem negatív lett(HUUUH).Úristen remélem nem vagy naon fiatal,mert ha igen,akk csak abortusz maradt...Csinálj mindenképpen egy új tesztet,mert annak meg kicsi az esélye,hogy mint a kettõ tévedt!Lehet h valami baj volt a teszttel és az kavart be.Tényleg sajnálom!Sok szerencsét!!!!Bea

Basszus szegénykém!Én január 18án vettem be a központi felvételi napján, most csináltam tegnap tesztet, nekem negatív lett(HUUUH).Úristen remélem nem vagy naon fiatal, mert ha igen, akk csak abortusz maradt...Csinálj mindenképpen egy új tesztet, mert annak meg kicsi az esélye, hogy mint a kettõ tévedt!Lehet h valami baj volt a teszttel és az kavart be.Tényleg sajnálom!Sok szerencsét!!!!Bea
Nyugi egyáltalán nem biztos a baba. Barátnõmék nem is védekeztek, mert úgyvolt vele, hogy évekig erõs fogamzásgátlót szedett és még védi és nem jött meg neki, csinált tesztet az pozitív lett.Elment dokihoz meg ultrahangra és kiderült, hogy semmi baba sincs sehol.Sok szerencsét!
Szerintem ha még aznap bevetted a 72 órásat, akkor tuti, hogy nem vagy terhes! A 72 órás bolygatott meg! Csinálj még egy tesztet, majd irány a doki!
Az elõttem szólónak: szegény ha már így járt, akkor nem kell, hogy belerúgj. Arról nem tehet, hogy nem hatott a 72 órás tabi!
szerintem elég nagy a valoszinûsége hogy baba lesz , mindenképpen menj el orvoshoz. amugy a tabit 72 órán belül vetted be? csak azért mert akkor hatnia kellene. amugy attol is késhet a menzes, mert a tabletta megzavarja a hormonrendszert. de a tesztes pedig pozitiv, így mindenképpen menj el orvoshoz még idõben!
Szerintem is baba lesz.Nem hiszem hogy téves a teszt, de végezd el még egyszer, s kiderül.
A kérdező hozzászólása: szerdán kell visszamennem mert még nem tudja pontosan h az csak egy petezsák-> nincs benen embrio magyarul abbol nem lesz soha baba vagy pedig egy megtermékenyitett petesejt és ezrét kell visszamennem! amugy még mindig nem érzek semmilyen tünetet és semmi furcsát azon kivül h nem j9ött meg a havim.. de az pedig valszeg a 72 orás tabletta számlájára irhato!:)
szerintem nem neki esni kellene, szegény kis csajnak, hanem segítséget kért, és normális válaszokat adni... mire rendelt vissza a dokid?
A kérdező hozzászólása: mellesleg csüt. voltam dokinál, nála a teszt negativ lettm utána elmentem ultrahangra és csak egy gyanus terület van ami lehet attol mert nem jött meg a havim és lehet petezsák is, szoval nagy valoszínûséggel mégiscsak hatott a gyogyszer, csak nem akarom elkiabálni...:) és köszönöm a válaszotokat:)
A kérdező hozzászólása: köszönöm h még te ráteszel egy lapáttal a problémámra, ilyen hozzászolásokra és megnyilvánulásokra nem vagyok kiváncsi! és nem tehetek arrol h az a hülye gumi kiszakadt és arrol sem h nem hat a tabi!
Nem hiszem hogy rögtön érzel változásokat, de nemsokára fogsz.Idõvel! Gratulálok hogy ilyen fiatalon anyuka leszel.Fel is neveled vagy eldobod a gyermeket hagy szenvedjen örök életében !?Felelõtlen csitrikbõl áll a világ!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek aki válaszólt! Még csak 15 éves leszek márciusban , ma is csináéltam egy tesztet , az is pozitív lett...viszont semmit nem érzek magamon ami megváltozott volna , ez normális szerintetek? Elvileg éreznem kéne , hogy állapotos vagyok nem? Nem jelentkezik semmilyen érzés?
A kérdező hozzászólása: sajnos terhes lettem:( élõ embrios terhesség, szoval nem elhalt! már voltam vérvételen meg ekg-n meg rákszûrésen meg vizeletvizygálaton! a szülinapomon kedden este kell befeküdnöm és szerdán lesz a mûtét! utána tényleg nagyon fáj??? kicsit félek légyszi nyugtassatok meg ha tudtok.. puszi

Hahota jóga klubban volt már valaki? Milyen pozitív hatása van a sok nevetésnek, még akkor is ha rossz kedvem van?

Legjobb válasz: Nem voltam, viszont voltak olyan idõim, amikor sokat nevettem. Suliban még anno... :D Jó volt. 10 percig mindenen. Szó szerint. És igen, sok pozitív hatása van. Ha rossz kedved van, akkor egy idõ után jó lesz, utána optimista leszel egy ideig :)

Nem voltam, viszont voltak olyan idõim, amikor sokat nevettem. Suliban még anno... :D Jó volt. 10 percig mindenen. Szó szerint. És igen, sok pozitív hatása van. Ha rossz kedved van, akkor egy idõ után jó lesz, utána optimista leszel egy ideig :)
Voltam már, nekem nem tetszett. A színház meg a TV-sorozatok jobban hatnak nekem. Meg a tánc!!
a nevetés az egyik legjobb dolog a világon.. nem csak jó kedved lesz tõle, de csomó egészséget javító hatása van.. nevetéskor endorfin termelõdik, ami fájdalomcsillapító, oldja a stresszt, fogyasztó is lehet, jó hatással van az érrendszerre..stb.. nem voltam még én sem ilyen klubban, de egyszer biztosan elmennék

A jód tabletta szedésének milyen pozitív hatásai vannak? Tapasztalatok?

Legjobb válasz: A jódtablettának CSAK akkor van pozitiv hatása, ha egyébként jódhiányod van. Minden más esetben komoly bajod lehet csak belöle, söt, ha szükséged lenne rá, akkor is csak annyit szedhetsz, amennyi feltétlen szükséges, mert különben csak megbetegszel töle.

A jódtablettának CSAK akkor van pozitiv hatása, ha egyébként jódhiányod van. Minden más esetben komoly bajod lehet csak belöle, söt, ha szükséged lenne rá, akkor is csak annyit szedhetsz, amennyi feltétlen szükséges, mert különben csak megbetegszel töle.
sugárzás esetén jól jön, mert kiszorítja elvileg a radioaktív jódizotópokat. Amúgy meg amit elõttem írtak. Csak úgy nem érdemes szedni.

Milyen töltésű a pozitron? A pozitron az elektron "párja", de milyen töltésű ha a protonnak már van pozitív töltése az elektron mellett?

Legjobb válasz: A nevében is benne van, hogy POZItív. Egyébként párja, hanem anti részecskéje, ahogy az antiproton is negatív töltésû.

A nevében is benne van, hogy POZItív. Egyébként párja, hanem anti részecskéje, ahogy az antiproton is negatív töltésû.
pozitív. A protonnak pedig ott van az antiproton ami pedig negatív töltésû. Megvan mindenkinek a "párja" a helyén. : )
Pontosan.
Jelenlegi méréseink és elméleteink szerint. De mivel EGYFÉLE különbség van, mások az alkotóelemei, könnyen kiderülhet, hogy vannak más különbségek is. Nem véletlen, hogy az univerzum anyagból van és nem semmisült meg egy anyag-antianyag robbanásban.
Ejnye miszter, gyorsabb volt!
A kérdező hozzászólása: Akkor a pozitron is akkora tömegû és méretû, mint az elektron?
A kérdező hozzászólása: És, hogy odajöjjenek hozzám beszélgetni.!!
Bocs, de nálam az mínuszpont, ha a srác várja, hogy én menjek oda hozzá :) -az egy dolog, hogy küldök jelzéseket, de igenis tegye meg az elsõ lépéseket, õ jöjjön oda hozzám... Egyébként ami nálam bejön, az az, ha egy srác humoros, kicsit álmodozó (vagy legalább lehessen vele beszélgetni színházról és mûvészetekrõl), magabiztos, sokat mosolyog, õszinte és van véleménye a dolgokról, és nem fél azokat kimondani.
Hû ez elég összetett dolog... Az én párom a kitartásával, a kedvességével, és a humorával vett le a lábamról. Elõször nem igazán jött be csak tetszett, hogy tetszem neki. 5 hónapig találkozgattunk mint barátok, engedte, hogy vezessem az autóját (tanított vezetni), elvitt kirándulni stb. Végül egy buliban bevallotta hogy belém szeretett és abban a pillanatban nekem is megdobbant a szívem. :) 3 éve vagyunk együtt. 24L
A lányok sem egyformák! VAn akinek ez jön be van akinek az
a szeme a legfontosabb.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!