Találatok a következő kifejezésre: Milyen papirokra szükségük a (30 db)

Egy Spanyolországi (madridi) költözéshez milyen előkészületekre van szükségem? Milyen papírokra van szükségem továbbá, hogy munkát vállalhassak? Hol kell ezeket a dolgokat bejelentenem?

Minden ezzel a témával kapcsolatos információt szívesen fogadok.

Legjobb válasz: En Madridban elek, semmi kulonosre nincs szukseged, csak annyi hogy ha mar itt vagy, kell hogy legyen egy bejelentett lakcimed, a rendorsegen igenyelned kell a NIE szamot, ami egy papirlap lesz fenykep nelkul (ez lesz itt a "szemelyid") de csak egy masik fenykepes igazolvannyal egyutt ervenyes (utlevel, magyar szemelyi). Ezt 5 evente kell megujitani. Ezzel mar vallalhatsz is munkat.

En Madridban elek, semmi kulonosre nincs szukseged, csak annyi hogy ha mar itt vagy, kell hogy legyen egy bejelentett lakcimed, a rendorsegen igenyelned kell a NIE szamot, ami egy papirlap lesz fenykep nelkul (ez lesz itt a "szemelyid") de csak egy masik fenykepes igazolvannyal egyutt ervenyes (utlevel, magyar szemelyi). Ezt 5 evente kell megujitani. Ezzel mar vallalhatsz is munkat.

Ki akarom vonatni a forgalomból az autómat és egy bontóba szeretném leadni. Hogyan kell leadni egy autót a bontóban? Jelenleg 6 hónapra van kivonva a forgalomból.Hová kell mennem és milyen papírokra van ehhez szükségem?

ill a bontóban milyen papírokat fognak kérni és mennyit adnak egy Hunday Pony-ért. Köszönöm.

Legjobb válasz: Az, hogy mennyit adnak, az sok dologtól függ. Mivel a végleges kivonáshoz bontóigazolás kell, így az is elõfordulhat, hogy a bontóba adás még neked fog pénzedbe kerülni... Amúgy amire szükség van a bontóban (ide kell elõbb menned), az a gépkocsi forgalmija és a te papírjaid (illetve ha van törzskönyve.) Aztán ugyanezekkel + a bontási igazolással elmész az okmányirodába és megcsinálják a kivonást.

Az, hogy mennyit adnak, az sok dologtól függ. Mivel a végleges kivonáshoz bontóigazolás kell, így az is elõfordulhat, hogy a bontóba adás még neked fog pénzedbe kerülni... Amúgy amire szükség van a bontóban (ide kell elõbb menned), az a gépkocsi forgalmija és a te papírjaid (illetve ha van törzskönyve.) Aztán ugyanezekkel + a bontási igazolással elmész az okmányirodába és megcsinálják a kivonást.
Mi meghirdettuk az autonkat, mert annyira keveset adtak volna erte a bontoban, hogy nem volt erdemes elvinni. Igy, a hirdetesre tobbet adott valaki, mint amennyit a bonto. Csak egy otlet volt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a tippet.Már több hónapja hirdetem de eddig még semmi.

Milyen papírokra, illetve tevékenységekre van szükség ahhoz, hogy 2 éves kisfiamat be tudjam íratni a bölcsödébe?

Legjobb válasz: mindkét szülõtõl kell munkáltatói igazolás, ha még gyeden vagy annak a lemondó papírja, de csak akkor ha már beírattad és fel is tudják venni. védõnõtõl igazolás, hogy járhat közösségbe, oltási könyv. ha még valami kell akkor az elmondják, ha fizetõs a bölcsi akkor fizetési papírok is kellenek mert az alapján állapítják meg az összeget

mindkét szülõtõl kell munkáltatói igazolás, ha még gyeden vagy annak a lemondó papírja, de csak akkor ha már beírattad és fel is tudják venni. védõnõtõl igazolás, hogy járhat közösségbe, oltási könyv. ha még valami kell akkor az elmondják, ha fizetõs a bölcsi akkor fizetési papírok is kellenek mert az alapján állapítják meg az összeget
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen.


Milyen papírokra lesz szükségem ha Ausztráliában honosíttatni szeretném a szakmám?

Legjobb válasz: Minden papírodra!(diploma, leckekönyv, minden persze hivatalos fordítással kell benyújtani)

Minden papírodra!(diploma, leckekönyv, minden persze hivatalos fordítással kell benyújtani)
De ha szakács vagy, akkor semmire. Tudnod kell fõzni...
szülõi hozzájárulásra papíron, mert kiskorú még!
A kérdező hozzászólása: És errõl van forma nyomtatvány vagy elég egy egyszerû otthon megirt papír szülõi aláírással?!
Elvileg semmilyen papírra, ha a szülei beleegyeznek az utazásba. 2 hónapig maradhat bejelentés nélkül, 90 nap tartózkodás engedélyezett.
személyire, amit megnéznek majd a repülõn. kb ennyi
A kérdező hozzászólása: Tehát akkor ha jól értem a reptéren semmi féle fennakadásra nem kell számolni?! Egyszerûen kiutazik és kész a reptéren nem lesz probléma hogy 17 éves?!
A legnagyobb valószínûség szerint nem fog senki papírt kérni tõle. Nem olyan kicsi gyerek, hogy kísérõre lenne szüksége.
márpedig a beszállásnál a személyazonosításnál kibukik a dolog, onnan tudom hogy ezzel foglalkozom! nemhiába írtam! 17 évesen kell papír, vagy kísérõ az utazás idejére! kettõ közül valamelyik kell, míg 18 éves nem lesz valaki, mert addig gyerek!
Tényleg kell ilyen igazolás, mert 18 év alatt mindig valaki másnak kell felelnie a gyerekért. A papír ahhoz kell, hogy kísérõ híján a szülõ vállalta a felelõsséget azért, ha valami történik a gyerekkel az úton, mert a repülõtársaság erre nem hajlandó, és nem is várható el tõle.
hát, én 16 évesen 1 hónapot töltöttem Máltán, és tõlünk semmi papírt nem kértek tudtommal...

Legelőször milyen nyomtatványokat kell kitölteni a gyermek születése előtt, és mennyi idővel? Milyen papírokra van szükség még? Pl:Eredeti házassági ak. kiv? Stb.

Az eredetit azt hogy kell érteni,mert mi kaptunk amikor összeházasodtunk.Kicsit bonyodalmas ez az egész.

Legjobb válasz: Szia! A baba születése elõtt semmit nem kell kitölteni, a kórházba a személyidet és a TAJ kártyádat kell vinned, meg persze a terhes-kiskönyvet, és a házassági anyakönyvi kivonatról kérdezd a védõnõdet, mert nekem pl. (Nyíregyházán lakunk, itt házasodtunk, és itt szültem) nem is kellett egyáltalán. A baba születése után pedig még a kórházban elintézõdik a születési anyakönyvi kivonata, a lakcímkártyája és a TAJ kártyája (bemegy hozzád valaki, hogy kitöltsétek a szükséges papírokat) a többit pedig (Tgyás, családi pótlék, anyasági támogatás) neked kell majd intézned az Államkincstárnál meg az Egészségbiztosítónál, de csak azután, ha meglesz a baba TAJ kártyája - ezt pár hét múlva postán kapjátok meg.

Szia! A baba születése elõtt semmit nem kell kitölteni, a kórházba a személyidet és a TAJ kártyádat kell vinned, meg persze a terhes-kiskönyvet, és a házassági anyakönyvi kivonatról kérdezd a védõnõdet, mert nekem pl. (Nyíregyházán lakunk, itt házasodtunk, és itt szültem) nem is kellett egyáltalán. A baba születése után pedig még a kórházban elintézõdik a születési anyakönyvi kivonata, a lakcímkártyája és a TAJ kártyája (bemegy hozzád valaki, hogy kitöltsétek a szükséges papírokat) a többit pedig (Tgyás, családi pótlék, anyasági támogatás) neked kell majd intézned az Államkincstárnál meg az Egészségbiztosítónál, de csak azután, ha meglesz a baba TAJ kártyája - ezt pár hét múlva postán kapjátok meg.
A kérdező hozzászólása: Szia!Köszönöm szépen a válaszod, így már kezdem kapizsgálni.Csak ez a sok "papírmunka" ettõl vagyok már most zavarban.Nekem ez még bonyolult.Mégegyszer köszönöm szépen!

Kerítéseket gyártok, Ausztriából kaptam megrendelést, milyen papírokra van szükségem, hogy teljesíteni tudjam a megrendelést? Kell ausztriai engedély a vállalkozásom részére? Ha igen, hol tudom beszerezni ezeket a papírokat?

Legjobb válasz: Miért kéne? Gondolom nem akarsz egy osztrák céget csinálni,hanem csak eladni a termékedet. ugyanolan vevõ mint bárki más.A különbség csak az,hogy neki nettó számlát kiállítanod, ÁFA nélkül.

Miért kéne? Gondolom nem akarsz egy osztrák céget csinálni, hanem csak eladni a termékedet. ugyanolan vevõ mint bárki más.A különbség csak az, hogy neki nettó számlát kiállítanod, ÁFA nélkül.
Óvatosan a nettó számlával. Csak akkor adhatsz nettó számlát, hogyha igazolt és visszaellenõrzött EU-s adószámmal rendelkezik! Egyéb esetben a belföldön használatos ÁFA-szabályokat kell alkalmaznod.
Másrészt neked is ki kell váltanod a "Közösségi adószámot" ahhoz, hogy kifelé számlázhass. Ezért elõször kérdezd meg a megrendelõt, hogy õneki van-e "Közösségi adószáma".

Ha össze akarunk házasodni a párommal, akkor milyen papírokra lesz szükségünk abban a helyzetben, ha én román állampolgár vagyok?

1990 óta itt élek, most 25 éves vagyok, itt végeztem el az iskolákat (ált. isk., érettségi, szakma), aztán dolgoztam, most Gyeden vagyok, szóval úgy élek, mint bárki más. Megvan minden papírom (személyi, lakcímkártya, TB kártya, Adó kártya, stb., ami kell). Már régesrégen meg kellett volna csinálnom az állampolgárságot, nem tartana semmib?l (azt mondták a hivatalban, vizsgáznom sem kéne), le van fordítva az anyakönyvi kivonatom is (OFFI), csak gyerekkoromban anyámék nem intézték, utána meg én halasztgattam.

Legjobb válasz: Köszönöm a válaszod! Akkor nekem nem kell Romániából semmilyen papír, meg engedély, meg ilyesmi, igaz?

A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod! Akkor nekem nem kell Romániából semmilyen papír, meg engedély, meg ilyesmi, igaz?
Eredeti szül.akvi kivonat kell, de az nálad van, azt kell az OFI-nak magyarra fordítani.A többi szükséges iratot az elõzõ válaszomban megtalálod. Még vmi, férjed ...-né nevét ne vedd fel, mivel Románia ezt a névviselési formát nem ismeri, te pedig román állampolgár vagy. Hagyd meg a lánykori neved, aztán a magyar állampolgárság megszerzése után ha akarod felveheted a férjed nevét ...-né-ként is.
Bemész az ottani szolgáltatóhoz, és megkérdezed.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!