Találatok a következő kifejezésre: Milyen papirokra szükségük (83 db)

Külföldi esküvőhöz milyen papírokra van szükség?

ha a lány magyar és a fiú külföldi és abban az országban lenne az esküv? ahol a fiú lakik mire van szükség? le kell fordíttatni valamit? engedély is kell hozzá? mi ennek a menete?

Legjobb válasz: Abban az orszagban kell megkerdezned, ahol az eskuvo lesz. Minden orszagban mas papirokra van szukseg. Ha most Magyarorszagon vagy, kerdezd meg az anyakonyvvezetot vagy a konzulatust Budapesten, remelhetoleg pontosan eltudjak mondani. A legpontosabban a kinti orszagban tudjatok meg! Viszont, ha most Magyarorszagon vagy, akkor jo lenne, ha mar a szukseges papirokkal tudnatok kiutazni, igy nem kellene postazni, es kulon hazautazni erte.

Abban az orszagban kell megkerdezned, ahol az eskuvo lesz. Minden orszagban mas papirokra van szukseg. Ha most Magyarorszagon vagy, kerdezd meg az anyakonyvvezetot vagy a konzulatust Budapesten, remelhetoleg pontosan eltudjak mondani. A legpontosabban a kinti orszagban tudjatok meg! Viszont, ha most Magyarorszagon vagy, akkor jo lenne, ha mar a szukseges papirokkal tudnatok kiutazni, igy nem kellene postazni, es kulon hazautazni erte.
kell sok papír. Az egyik hogy magyarország megkérdezi a leendö férjedet hogy önszántábol vesz -e el. Vicces de igen (ez Németországra vonatkozik) a völegénynek nyilatkoznia kell vagy otthon vagy itt kint a magyar konzulátuson. aztán anyakönyvi kivonat hivatalos másolata stb... nem két fillér és sokáig tart meddigre minden meg lesz. ha kint vagy kérdezd meg az adott ország/város anyakönyvi hivatalát, ha otthon vagy akkor a fiu országának konzulátusát.´ ami tuti az összes doksit az adott ország nyelvére hivatalos fordító irodával kell lefordítattni. Ja és ha nem beszéled az adott ország nyelvét akkor az esküvöhöz hivatalos tolmácsot kell fogadni.

94es suzuki swiftet akarok vásárolni, milyen papírokra van nekem ehhez szükség, illetve milyen papírokat kell kapjak az eladótól?

mire kell oda figyelni? még nem vettem autót

Legjobb válasz: Az elsõ szótól az utolsóig így van. Annyi kiegészítést fûznék hozzá, hogy ha kereskedésbõl veszed, ott a kötelezõt is meg tudod kötni. Ha magánszemélytõl veszed, akkor neked kell megkötnöd, de nekem anno. az okmányirodában azt mondták, hogy aznapra még az elõzõ tulaj kötelezõje érvényes, úgyhogy úgy is el lehet hozni az autót, de nem egészséges, ha rendõr megállít ezért meg is büntethet, ha olyan kötözködõs fajta. Azután pedig ha minden papírod rendben van, akkor okmányirodában a nevedre kell íratnod az autót, de ehhez kell egy eredetvizsga, és egy érvényes kötelezõ biztosítás, ha addig nem tetted volna meg. Az autó vásárlásánál mûszakilag, amire figyelj oda (nekem is ilyen autóm van): Összesen két dolog: 1, Az alját nézd meg, nyugodtan feküdj alá. Fõként a küszöbök és a kipufogó szokott rohadni. Két küszöb csere olyan 40 ezerben van, a kipufogó pedig olyan 20-ban, de ha a katalizátor is cserér szorul, akkor az még plusz 25. 2, Motor, ezek a motorok híresen jók a megbízhatóságukról, szóval valószínûleg nem lesz vele probléma. De elõfordul egy nagyon kicsi százalékuknál, hogy eszi az olajat és a hûtõvizet is dézsmálhatja. Olajszintet nézd meg, és hidegen indítsátok be a motort, és menjetek vele próbakörre. Ha nem füstöl, és normális hangja van, akkor valószínûleg nem lesz vele probléma.

Az elsõ szótól az utolsóig így van. Annyi kiegészítést fûznék hozzá, hogy ha kereskedésbõl veszed, ott a kötelezõt is meg tudod kötni. Ha magánszemélytõl veszed, akkor neked kell megkötnöd, de nekem anno. az okmányirodában azt mondták, hogy aznapra még az elõzõ tulaj kötelezõje érvényes, úgyhogy úgy is el lehet hozni az autót, de nem egészséges, ha rendõr megállít ezért meg is büntethet, ha olyan kötözködõs fajta. Azután pedig ha minden papírod rendben van, akkor okmányirodában a nevedre kell íratnod az autót, de ehhez kell egy eredetvizsga, és egy érvényes kötelezõ biztosítás, ha addig nem tetted volna meg. Az autó vásárlásánál mûszakilag, amire figyelj oda (nekem is ilyen autóm van): Összesen két dolog: 1, Az alját nézd meg, nyugodtan feküdj alá. Fõként a küszöbök és a kipufogó szokott rohadni. Két küszöb csere olyan 40 ezerben van, a kipufogó pedig olyan 20-ban, de ha a katalizátor is cserér szorul, akkor az még plusz 25. 2, Motor, ezek a motorok híresen jók a megbízhatóságukról, szóval valószínûleg nem lesz vele probléma. De elõfordul egy nagyon kicsi százalékuknál, hogy eszi az olajat és a hûtõvizet is dézsmálhatja. Olajszintet nézd meg, és hidegen indítsátok be a motort, és menjetek vele próbakörre. Ha nem füstöl, és normális hangja van, akkor valószínûleg nem lesz vele probléma.
"de nekem anno. az okmányirodában azt mondták, hogy aznapra még az elõzõ tulaj kötelezõje érvényes" Ez így ebben a formában nem igaz! Az adásvétel pillanatában megszûnik a biztosítás! Én szintén "anno" a frissen vett autóval a hazaúton csináltam balesetet és ki kellett fizetnem az utolsó forintig az okozott kárt!
Ha kereskedõtõl veszed az autót, ott jobb esetbe elintéznek mindent (biztosítás, törzskönyv, eredetiségvizsgálat, forgalmi...stb). Neked csak a papírokat kell aláírni, kifizetni a kocsit és az átírást és ha mindennel végeztek akkor már viheted is a kocsit. :) Viszont az egyik ismerõsöm úgy járt, hogy a kereskedõnél intéztek mindent, a kötelezõ kivételével. Azt neki még a vásárlás napján el kellett intéznie. :( De szerencsére sikerült. :) Ha kéztõl veszed a kocsit, akkor ott kell egy adás-vételi szerzõdés, + ha nem akarod rögtön átírni akkor egy üzembentartói szerzõdés! Ezután az okmányirodában már mindent el tudsz intézni. A kötelezõt meg ott kötöd meg ahol akarod. Illetve értelem szerûen ahol a legkevesebbet kell fizetned. Sikeres vásárlást kívánok. :)

Ki akarom vonatni a forgalomból az autómat és egy bontóba szeretném leadni. Hogyan kell leadni egy autót a bontóban? Jelenleg 6 hónapra van kivonva a forgalomból.Hová kell mennem és milyen papírokra van ehhez szükségem?

ill a bontóban milyen papírokat fognak kérni és mennyit adnak egy Hunday Pony-ért. Köszönöm.

Legjobb válasz: Az, hogy mennyit adnak, az sok dologtól függ. Mivel a végleges kivonáshoz bontóigazolás kell, így az is elõfordulhat, hogy a bontóba adás még neked fog pénzedbe kerülni... Amúgy amire szükség van a bontóban (ide kell elõbb menned), az a gépkocsi forgalmija és a te papírjaid (illetve ha van törzskönyve.) Aztán ugyanezekkel + a bontási igazolással elmész az okmányirodába és megcsinálják a kivonást.

Az, hogy mennyit adnak, az sok dologtól függ. Mivel a végleges kivonáshoz bontóigazolás kell, így az is elõfordulhat, hogy a bontóba adás még neked fog pénzedbe kerülni... Amúgy amire szükség van a bontóban (ide kell elõbb menned), az a gépkocsi forgalmija és a te papírjaid (illetve ha van törzskönyve.) Aztán ugyanezekkel + a bontási igazolással elmész az okmányirodába és megcsinálják a kivonást.
Mi meghirdettuk az autonkat, mert annyira keveset adtak volna erte a bontoban, hogy nem volt erdemes elvinni. Igy, a hirdetesre tobbet adott valaki, mint amennyit a bonto. Csak egy otlet volt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a tippet.Már több hónapja hirdetem de eddig még semmi.


Egy Spanyolországi (madridi) költözéshez milyen előkészületekre van szükségem? Milyen papírokra van szükségem továbbá, hogy munkát vállalhassak? Hol kell ezeket a dolgokat bejelentenem?

Minden ezzel a témával kapcsolatos információt szívesen fogadok.

Legjobb válasz: En Madridban elek, semmi kulonosre nincs szukseged, csak annyi hogy ha mar itt vagy, kell hogy legyen egy bejelentett lakcimed, a rendorsegen igenyelned kell a NIE szamot, ami egy papirlap lesz fenykep nelkul (ez lesz itt a "szemelyid") de csak egy masik fenykepes igazolvannyal egyutt ervenyes (utlevel, magyar szemelyi). Ezt 5 evente kell megujitani. Ezzel mar vallalhatsz is munkat.

En Madridban elek, semmi kulonosre nincs szukseged, csak annyi hogy ha mar itt vagy, kell hogy legyen egy bejelentett lakcimed, a rendorsegen igenyelned kell a NIE szamot, ami egy papirlap lesz fenykep nelkul (ez lesz itt a "szemelyid") de csak egy masik fenykepes igazolvannyal egyutt ervenyes (utlevel, magyar szemelyi). Ezt 5 evente kell megujitani. Ezzel mar vallalhatsz is munkat.

Milyen papírokra, illetve tevékenységekre van szükség ahhoz, hogy 2 éves kisfiamat be tudjam íratni a bölcsödébe?

Legjobb válasz: mindkét szülõtõl kell munkáltatói igazolás, ha még gyeden vagy annak a lemondó papírja, de csak akkor ha már beírattad és fel is tudják venni. védõnõtõl igazolás, hogy járhat közösségbe, oltási könyv. ha még valami kell akkor az elmondják, ha fizetõs a bölcsi akkor fizetési papírok is kellenek mert az alapján állapítják meg az összeget

mindkét szülõtõl kell munkáltatói igazolás, ha még gyeden vagy annak a lemondó papírja, de csak akkor ha már beírattad és fel is tudják venni. védõnõtõl igazolás, hogy járhat közösségbe, oltási könyv. ha még valami kell akkor az elmondják, ha fizetõs a bölcsi akkor fizetési papírok is kellenek mert az alapján állapítják meg az összeget
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen.

Legelőször milyen nyomtatványokat kell kitölteni a gyermek születése előtt, és mennyi idővel? Milyen papírokra van szükség még? Pl:Eredeti házassági ak. kiv? Stb.

Az eredetit azt hogy kell érteni,mert mi kaptunk amikor összeházasodtunk.Kicsit bonyodalmas ez az egész.

Legjobb válasz: Szia! A baba születése elõtt semmit nem kell kitölteni, a kórházba a személyidet és a TAJ kártyádat kell vinned, meg persze a terhes-kiskönyvet, és a házassági anyakönyvi kivonatról kérdezd a védõnõdet, mert nekem pl. (Nyíregyházán lakunk, itt házasodtunk, és itt szültem) nem is kellett egyáltalán. A baba születése után pedig még a kórházban elintézõdik a születési anyakönyvi kivonata, a lakcímkártyája és a TAJ kártyája (bemegy hozzád valaki, hogy kitöltsétek a szükséges papírokat) a többit pedig (Tgyás, családi pótlék, anyasági támogatás) neked kell majd intézned az Államkincstárnál meg az Egészségbiztosítónál, de csak azután, ha meglesz a baba TAJ kártyája - ezt pár hét múlva postán kapjátok meg.

Szia! A baba születése elõtt semmit nem kell kitölteni, a kórházba a személyidet és a TAJ kártyádat kell vinned, meg persze a terhes-kiskönyvet, és a házassági anyakönyvi kivonatról kérdezd a védõnõdet, mert nekem pl. (Nyíregyházán lakunk, itt házasodtunk, és itt szültem) nem is kellett egyáltalán. A baba születése után pedig még a kórházban elintézõdik a születési anyakönyvi kivonata, a lakcímkártyája és a TAJ kártyája (bemegy hozzád valaki, hogy kitöltsétek a szükséges papírokat) a többit pedig (Tgyás, családi pótlék, anyasági támogatás) neked kell majd intézned az Államkincstárnál meg az Egészségbiztosítónál, de csak azután, ha meglesz a baba TAJ kártyája - ezt pár hét múlva postán kapjátok meg.
A kérdező hozzászólása: Szia!Köszönöm szépen a válaszod, így már kezdem kapizsgálni.Csak ez a sok "papírmunka" ettõl vagyok már most zavarban.Nekem ez még bonyolult.Mégegyszer köszönöm szépen!
szülõi hozzájárulásra papíron, mert kiskorú még!
A kérdező hozzászólása: És errõl van forma nyomtatvány vagy elég egy egyszerû otthon megirt papír szülõi aláírással?!
Elvileg semmilyen papírra, ha a szülei beleegyeznek az utazásba. 2 hónapig maradhat bejelentés nélkül, 90 nap tartózkodás engedélyezett.
személyire, amit megnéznek majd a repülõn. kb ennyi
A kérdező hozzászólása: Tehát akkor ha jól értem a reptéren semmi féle fennakadásra nem kell számolni?! Egyszerûen kiutazik és kész a reptéren nem lesz probléma hogy 17 éves?!
A legnagyobb valószínûség szerint nem fog senki papírt kérni tõle. Nem olyan kicsi gyerek, hogy kísérõre lenne szüksége.
márpedig a beszállásnál a személyazonosításnál kibukik a dolog, onnan tudom hogy ezzel foglalkozom! nemhiába írtam! 17 évesen kell papír, vagy kísérõ az utazás idejére! kettõ közül valamelyik kell, míg 18 éves nem lesz valaki, mert addig gyerek!
Tényleg kell ilyen igazolás, mert 18 év alatt mindig valaki másnak kell felelnie a gyerekért. A papír ahhoz kell, hogy kísérõ híján a szülõ vállalta a felelõsséget azért, ha valami történik a gyerekkel az úton, mert a repülõtársaság erre nem hajlandó, és nem is várható el tõle.
hát, én 16 évesen 1 hónapot töltöttem Máltán, és tõlünk semmi papírt nem kértek tudtommal...

Milyen papírokra lesz szükségem ha Ausztráliában honosíttatni szeretném a szakmám?

Legjobb válasz: Minden papírodra!(diploma, leckekönyv, minden persze hivatalos fordítással kell benyújtani)

Minden papírodra!(diploma, leckekönyv, minden persze hivatalos fordítással kell benyújtani)
De ha szakács vagy, akkor semmire. Tudnod kell fõzni...

Most megyek elösször munkaügyi központba és segítségre lenne szükségem, hogy mi kell oda vagy milyen papírokat kérnek tõlem?

Munkaügy

Legjobb válasz: Ha volt elõtte munkahelyed, akkor a kilépéskor kapott összes papírt vidd. + Lakcímkártya, személyigazolvány

Ha volt elõtte munkahelyed, akkor a kilépéskor kapott összes papírt vidd. + Lakcímkártya, személyigazolvány
* elõször

Szült valaki németországban úgy hogy ő és az apa is magyar állampolgár, és német biztosítása van? Milyen papírokra van szükség?

Le tudnátok írni miket kellett bevinni a kórházba magatokkal, és hogyan zajlott a szülés? Köszönöm szépen előre is a válaszokat!

Legjobb válasz: szia,nálunk en magyar vagyok de a pärom német, de leirom hogy nekem mit kell vinni, akkor ugyanezt kell mindkettötöknek! szóval nekem lekelett forditatnom a születési kiskönyvemet németre kiskönyvedet kell vinni igazolväny nemtudom häzasok vagytok mert ha igen akkor arról papirt ha nem akkor apasäginyilaltkozatott hogy a pärod elismeri hogy öve a gyerek, kit éltek??

szia, nálunk en magyar vagyok de a pärom német, de leirom hogy nekem mit kell vinni, akkor ugyanezt kell mindkettötöknek! szóval nekem lekelett forditatnom a születési kiskönyvemet németre kiskönyvedet kell vinni igazolväny nemtudom häzasok vagytok mert ha igen akkor arról papirt ha nem akkor apasäginyilaltkozatott hogy a pärod elismeri hogy öve a gyerek, kit éltek??
Minden kórháznak van saját listája(packliste)hogy mit vigyél be.A lakhelyemhez közeli kórházat választottam (lehet választani kórházat)Oda be kellett vinni a nögyógyászomtól kapott papírt, kiskönyvet, és bejelentkezni hogy ott szeretnék szülni. Ott kaptam egy szülésznöt akihez tartoztam ezentúl. Már nem tudom pontosan de szülés elött párszor elmentem oda, hozzá megvizsgált, hogy minden rendben van-e? Császárt kértem.Ja a bejelentkezéskormegkérdezték, hogy honnan származok és a szülés kezdetekor mielött a gerincinjektiot kaptam oda varázsoltak egy magyar korházi dolgozót aki magyarul mondta:Minden rendben lesz! Nagyon jól esett ez a gesztus. Amúgy rendes szülés itt ambuláns is megy pár óra múlva mehetsz haza ha minden oké.
Ha itt biztosítva leszel elmész egy nögyógyászati rendelésre ott mindent elmondanak, kezedbe nyomják a papírt ha a biztosítódtól papír kell azt is a nögyógyász mondja meg én se tudtam magamtól.
A kérdező hozzászólása: Igen házasok vagyunk, és már 4 éve kint élünk. Német biztosításom van. A nõgyógyászom magyar, és akinél szülni fogok õ is. Az igazat megvallva eddig nem is gondoltam rá, hogy ezekre a dolgokra rákérdezzek, és most jutott eszembe, hogy lehet, hogy ezeket még le kellene fordíttatni, de már szorít az idõ, mert már 34 hetes vagyok. Ha valaki még tud pontos dolgokat, az legyen szíves írja le. pl a házasságit le kell fordíttatni? És ugye magyar állampolgár lesz, de akkor hogy kap személyit, vagy bármi mást, amivel igazolni tudjuk ki is õ? Elõre is köszönöm a segítséget!
Nekünk semmit nem kellett lefordítani, jó volt nekik az eredeti házassági anyakönyvi kivonat, személyi, lakcímbejelentõ, betegkártya, meg a kiskönyv. A kórházban kitöltötték a 36. héten a bejelentkezõ papírt, más nem is kellett. Szerintem ez is tartományonként változó, legalábbis ahogy az eddigi válaszokat olvasom. Nekem nem volt senki, aki magyarul beszélt volna hozzám, kivéve a férjemet :) De így is nagyon elégedett voltam mindennel, hozták az étlapot a kórházban, óránként bejöttek megkérdezni, hogy kérek-e valamit, szóval minden rendben volt.
Ja igen, a baba magyar állampolgár lesz, kapsz majd egy csomó papírt, német születési anyakönyvi kivonatot meg kell csináltatni, és aztán majd Magyarországon is kell anyakönyvezetni. Ezt és az útlevelet a követségen keresztül el lehet intézni, 3-4 hónap alatt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a választ! Jó egészséget kívánok az egész családnak!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!