Találatok a következő kifejezésre: Milyen papírt és hogyan (110 db)

Tartós beteg vagyok. Azt mondta egy volt koleszos csaj, hogy ő ugyanezzel a betegséggel könnyebben kapott kollégiumi helyet. Milyen papírt és hogyan kell beküldeni a jelentkezési lappal együtt?

Legjobb válasz: Azt nem tudom, hogy volt-e nálunk ilyen lehetõség a kollégiumi jelentkezésnél, de abban viszont biztos vagyok, hogy a szoc. támogatásnál figyelembe vették a tartós betegséget (nem csak a hallgatóét, hanem még a Vele egy háztartásban élõkét is). Az orvostól kellett szerezni egy igazolást, amin szerepelt a betegség BNO kódja. A kódok alapján történt a besorolás. A BNO kódokat a következõ oldalon találod meg: http://www.oali.hu/bno.php Azt tudom tanácsolni, hogy a kollégiumi jelentkezési lapon biztosan van egy telefonszám (ha nincs, akkor google), hívd fel és biztosan segíteni fognak Neked. Sajnos amit kérdezel, az intézményenként változó.

Azt nem tudom, hogy volt-e nálunk ilyen lehetõség a kollégiumi jelentkezésnél, de abban viszont biztos vagyok, hogy a szoc. támogatásnál figyelembe vették a tartós betegséget (nem csak a hallgatóét, hanem még a Vele egy háztartásban élõkét is). Az orvostól kellett szerezni egy igazolást, amin szerepelt a betegség BNO kódja. A kódok alapján történt a besorolás. A BNO kódokat a következõ oldalon találod meg: http://www.oali.hu/bno.php Azt tudom tanácsolni, hogy a kollégiumi jelentkezési lapon biztosan van egy telefonszám (ha nincs, akkor google), hívd fel és biztosan segíteni fognak Neked. Sajnos amit kérdezel, az intézményenként változó.
Elsõ vagyok. Már fáradt vagyok. Persze, hogy figyelembe vették, mert a kollégiumi jelentkezési pont az átlagodért kapott pontszámból és a szoc.pontokból állt össze. Így többletponthoz juthatsz és valóban könnyeben bejuthatsz. Arra viszont már nem emlékszem, hogy az elsõ évben ez hogyan zajlott le. Nekem akkor max pontszámom volt (akkor még 120 volt), így alapból kaptam kollégiumot, mivel 95 ponttal be lehetett jutni arra a szakra. Telefonálj bátran, segíteni fognak!

Hogyan kell elkészíteni az adóbevallást, milyen papírokat és hogyan kell kitölteni?

Magánszemély részére

Legjobb válasz: Az APEH honlapjáról töltsd le a javas keretprogramot, és hozzá a 0853-as bevallást.Ezt kell kitölteni a kaott adóigazolások alapján.

Az APEH honlapjáról töltsd le a javas keretprogramot, és hozzá a 0853-as bevallást.Ezt kell kitölteni a kaott adóigazolások alapján.
Egy papírt kell kitölteni a 0853-as számú személyi jövedelemadó bevallást május 20-ig. Ha még nem adtál be bevallát, akkor nem küldenek adócsomagot, egyébként igen. Az apeh ügyfélszolgálatokon ingyenesen beszerezhetõ illetve mint ahogy elõttem írták az apeh honlapjáról is letölthetõ és kitölthetõ az abev keretprogrammal, amely segít a számolásban, csak az adatokat kell beírni és kiszámolja az adót, hogy fizetni kkel még vagy visszajár. Illetve a 0853NY nyomtatvány kitöltésével kérhetõ, hogy az apeh készítse el a bevalllást, ezt február 16-ig kell az apeh részére eljuttatni, papír alapon vagy elektonikusan.

Svájcba szeretnék kivinni 5 db 3 hónapos kis spitz kutyust. Milyen papírok és következménye van a dolognak, hogy lehet odakint eladni õket számla, orvosi igazolás? Minden érdekelne ezzel kapcsolatban!

Értékesíteni szeretném õket! Bejelentett tenyésztõ vagyok!

Legjobb válasz:
Ehhez amit te kérdezel nem tudok konkrétan hozzászólni, de Szerintem nem fogsz tudni kint eladni ekkora kutyákat. Svájcban a kutyázás kutyavétel nem úgy mûködik mint nálunk, hogy kimegyek a piacra és veszek egyet... Ha jól tudom engedélyt kell minden kutya elõtt kérni a szomszédoktól. Ami bonyolítja a dolgokat. Minden szomszéddal beszélsz stbsbt, vannak még egyéb elõírások is be kell nyújtani papírokat.. Azaz arra akarok utalni hogy úgy nem mûködik a dolog hogy kimész elpaszolod a kicsiket délutn és haza jössz. mindenképpen több hetes project amíg ott kell lenned és akkor szerencséd volt ha nem vagy kint egy hónapig :D Én voltam többször svájcban, 5kutya eladása nem fogja az étkezésedet sem kihozni nullára nem hogy a szállást (amit nem is tudom hogy hogy tudsz megoldani 5kutyával az elõbb említettek miatt :)

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ehhez amit te kérdezel nem tudok konkrétan hozzászólni, de Szerintem nem fogsz tudni kint eladni ekkora kutyákat. Svájcban a kutyázás kutyavétel nem úgy mûködik mint nálunk, hogy kimegyek a piacra és veszek egyet... Ha jól tudom engedélyt kell minden kutya elõtt kérni a szomszédoktól. Ami bonyolítja a dolgokat. Minden szomszéddal beszélsz stbsbt, vannak még egyéb elõírások is be kell nyújtani papírokat.. Azaz arra akarok utalni hogy úgy nem mûködik a dolog hogy kimész elpaszolod a kicsiket délutn és haza jössz. mindenképpen több hetes project amíg ott kell lenned és akkor szerencséd volt ha nem vagy kint egy hónapig :D Én voltam többször svájcban, 5kutya eladása nem fogja az étkezésedet sem kihozni nullára nem hogy a szállást (amit nem is tudom hogy hogy tudsz megoldani 5kutyával az elõbb említettek miatt :)
És ismét csak a közönség kedvéért: Tenyésztõnek meri titulálni magát, de még törzskönyve sincs a kölyköknek. Megkérdeztem, nem a hasamra csaptam.
Nem is kell foglalkozni velünk, de leginkább a kutyákkal nem kéne. Mocskos szaporító vagy, aki kiáll az utcára és vigye bárki a kölyköt, csak fizessen érte. Nem is azért írom, hogy tanulj belõle, mert az ilyennek semmi lelkivilága, úgysem lehet rá hatni. Hanem, hogy aki véletlen idetéved és elolvassa, az lássa, milyen alja emberek vannak.
A kérdező hozzászólása: Hát öreg a tiéd volt a legértelmesebb, megtudtam mindent kösz :S Ha meglátnád, hogy a kutyák milyen körülmények közt vannak, lehet te is kérnél egy kis kaját... Büdös szaporító? :) ez a fajfenetartás és mivel törzskönyves, hiteles, de elég belõled amatõrökkel és hozzá nem értõkkel nem foglalkozom..
Értelmes válaszokat kaptál. Ennél értelmesebben (és pláne finomabban) nem tudjuk megfogalmazni, hogy elítéljük az ilyen büdös szaporítókat.
A kérdező hozzászólása: MInek szólsz bele olyan dologba amihez semmi eszed? tipikus Magyar mentalitás. Lehet neked keverékek vannak, de nekem törzskönyves kutyák amik többet érnek a te kis parányi életednél öcsi.. :) Igen kinéztem a leggazdagabb országot és? Te dolgod? Nem ezért írtam ki a kérdést, hogy te itt kritizáld.. hanem hogy ÉRTELMES válaszokat kapjak, de köszi megoldom. Nem büdös a munka mert mellette melózok csak nem akarok por lenni.. Többre akarom vinni minthogy kritizáljak hülye oldalakon... kösz az értelmetlen kommented..
bejelentett tenyésztõ :D hát mindjárt én is bejelentem magam a navnál, hogy eladom a keverék kutyám kölykét, aztán fizetnék nekik is egy kicsit. kinézted a leggazdagabb országot vagy mi a fene? büdös a munka? :D nevetséges.
De ugyanaz a szaporító kategória vagy. Egyébként Svájcban még jól meg is büntetnek, ha elkapnak, hogy utcán vagy piacon árulsz kutyát.
A kérdező hozzászólása: Elsõ köszi! 2. igen a Navhoz nem is a copphoz.. :S igen csak Gyálon nem kapok annyit érte..
Bejelentett tenyésztõ? Hova? Remélem a NAV-hoz. Ennyi erõvel a gyáli piacra is kiviheted, semmi különbség, csak megspóroltad az útiköltséget meg az útlevelet.
ezt mondjuk a NAVos válasz után már sejtettem :D


Milyen hivatalos papírokat és hogyan kell intézni a szülés után? Mire ügyeljek?

Gondolok itt arra, hogy hogyan kerülök át táppénzről tgyásra. Le kell mondanom a táppénzt? Baba anyakönyvi kivonata, taj kártyája, személyi-lakcím kell neki? Gyerekorvost mikor válasszak neki és hogyan kell?

Legjobb válasz: Anyakönyvit a kórházba adják...mi nem intéztük még se a taj kártyát se a lakcímkártyát se az adókártyát és 10 napon belül mind kijött postán :),kivéve az adókártya mert az 1,5 évbe telt (de küldtek az elején olyan papírt amin rajta volt az adószáma). Személyit csináltattunk neki mert nagyon közel a határ és sokat mászkálunk át. Szülés elõtt már választottam gyerekdokit és õ adta elõre a recepteket fürdetõre stb stb

Anyakönyvit a kórházba adják...mi nem intéztük még se a taj kártyát se a lakcímkártyát se az adókártyát és 10 napon belül mind kijött postán :) , kivéve az adókártya mert az 1, 5 évbe telt (de küldtek az elején olyan papírt amin rajta volt az adószáma). Személyit csináltattunk neki mert nagyon közel a határ és sokat mászkálunk át. Szülés elõtt már választottam gyerekdokit és õ adta elõre a recepteket fürdetõre stb stb
Jah azt kihagytak, hogy mondták a kórházba, hogy nem kell intézni a taj stb kártyát mert postán meg fogjuk kapni. Gondolom õk intézték vagy ez automatikus lenne passz.
SZia! Ez terület függõ. Az elsõ gyerekemet Vácon szültem. Ott mindent a kórházi adminisztrátor kezdeményezett és kaptuk is postán a doksikat. Most Zuglóban szülök és csak az anyakönyvit intézik. Aztán mindenért a hivatalokba kell mászkálni majd, kivéve a taj kártyát, amit elvileg automatikusan küldenek majd ki.

Egy ügyvéd menyibe kerül hogy a jogi és támogatási papírokat össze szedje meg utánna járjon milyen papírok és engedélyek kellenekmég?

Csak ennyi lenne a kérdésem!

Legjobb válasz: Ezek a díjak az ügyvéded tarifájától függenek. Van drága is meg olcsóbb is. Általános árak: konzultáció: 5 000 Ft-tól munkaóra díja: 10 000 Ft-tól megbízási díj: ügylettõl függ Szerintem egy értelmes ügyvédet nem úszol meg 40 000 Ft alatt.

Ezek a díjak az ügyvéded tarifájától függenek. Van drága is meg olcsóbb is. Általános árak: konzultáció: 5 000 Ft-tól munkaóra díja: 10 000 Ft-tól megbízási díj: ügylettõl függ Szerintem egy értelmes ügyvédet nem úszol meg 40 000 Ft alatt.
A kérdező hozzászólása: köszönöm

Milyen papírok és mik kellenek hogy kilehessen költözni Amerikába?

Legjobb válasz: Röviden: nem fogsz tudni. Kicsit hosszabban: 1 papir kell, vizum. A legegyszerûbb a tanulói, de csak 1 évre adják, jobb a dolgozói, de nyilván mindkettõhöz kell egy cég, aki ezt vállalja. Ha már ott vagy 1-2 éve, dolgozol, megpróbálhatsz beinditani egy vállalkozást, és ha eléred asszem az évi 4 milliós forgalmat, akkor kaphatsz ideiglenes letelepedésit, ami kb. 10 év múlva érhet egy zöldkártyát. Sok pénz, sok idõ, sok macera, de ennél rövidebb út max. a házasság.

Röviden: nem fogsz tudni. Kicsit hosszabban: 1 papir kell, vizum. A legegyszerûbb a tanulói, de csak 1 évre adják, jobb a dolgozói, de nyilván mindkettõhöz kell egy cég, aki ezt vállalja. Ha már ott vagy 1-2 éve, dolgozol, megpróbálhatsz beinditani egy vállalkozást, és ha eléred asszem az évi 4 milliós forgalmat, akkor kaphatsz ideiglenes letelepedésit, ami kb. 10 év múlva érhet egy zöldkártyát. Sok pénz, sok idõ, sok macera, de ennél rövidebb út max. a házasság.
Az alkalmazkodással már nem lesz baj kérdezõ! Ugyanolyan tyúkeszû vagy mint az amcsik!
Annyi ész bizonyára kell oda, hogy ha már magadtól nem találod meg a kb 1 sec alatt megtalálható információt; akkor észrevedd, hogy ezt a kérdést már vagy százszor feltteték.
*feltették
Vizutom nehezen tudsz szerelni, de ha beállsz az amcsi hadseregbe és lehúzol egy év aktiv szolgálatot akkor megkapod az életre szóló vízumot. Ezt valahol olvastam a többi pappira meg google-z re. :D
Az elõzõnek: a valahol olvastam és a haverom mondta címû történeteket ismerjük. NEM IGAZAK.. Ha egy kicsit is utánanéznél, látnád, hogy csak állandó lakosok és állampolgárokat várnák a hadseregbe. -.-
A kérdező hozzászólása: 4. Válaszadó....tudod mindeni magából indul ki!!!
A kérdező hozzászólása: Többieknek meg köszi

Segítsen már nekem valaki. Kintről behozott autót szerenék vásárolni. Milyen papírokra figyeljek hogy meg legyenek a magyarországi forgalomba helyezéshez? És milyen járulékos költségekkel számoljak?

Legjobb válasz: Bocs, de konkrétan nem tudok segíteni, de miért nem egyezel meg a kereskedõvel, hogy forgalomba helyezve adja el? Igaz én már rég vettem behozott autót, de akkor a kereskedõ kért egy nem nagy összeget, és 3 nap mûlva mehettem az autóért. Névre írva friss vizsgával kaptam meg, csak be kellett ülnöm és menni. Mégis csak nekik van gyakorlatuk ebben.

Bocs, de konkrétan nem tudok segíteni, de miért nem egyezel meg a kereskedõvel, hogy forgalomba helyezve adja el? Igaz én már rég vettem behozott autót, de akkor a kereskedõ kért egy nem nagy összeget, és 3 nap mûlva mehettem az autóért. Névre írva friss vizsgával kaptam meg, csak be kellett ülnöm és menni. Mégis csak nekik van gyakorlatuk ebben.
-Ha kint megvetted az autót akkor kétnyelvû adásvételit kell írnotok. Ez feltétele az itthon papírozásnak. - Kell igényelned ott kint a helyi okmányirodában egy ideiglenes rendszámot ami 1 hónapra szól. Ebben kérheted az eladó segítségét. (nem nagy összeg ez a rendszám) - Itthon eredetiségvizsga, mûszaki vizsga, a rendszám+forgalmi díja merül fel költségként. Kb. 50-70 000ft - Plusz a regadó amit itt tudsz kiszámolni: http://www.mgoe.hu Ennyi. Személyes véleményem szerint jobban megéri kintrõl behozni olcsóbban egy jó autót mint itthon megvenni valami romhalmazt egy vagyonért.
Ja, és ha az adásvételin illetve majd a magyar forgalmiban is a te neved szerepel akkor nincs átírási költség. (vagyonszerzési illeték)
A kérdező hozzászólása: Ok, köszi.

Hogyan tudok itthol magamnak rendszámtáblát nyomtatni? Milyen papírra és milyen programmal?

Legjobb válasz: Minek az? Az ember arra gondolna, hogy valami olyan dolgot akarsz csinálni, amikor nem jó, ha felírják az ember rendszámát. Nem nagyon tudok olyan esetet, amikor ez elfogadható szituációban történne meg. Le leszek pontozva, de ez van.

Minek az? Az ember arra gondolna, hogy valami olyan dolgot akarsz csinálni, amikor nem jó, ha felírják az ember rendszámát. Nem nagyon tudok olyan esetet, amikor ez elfogadható szituációban történne meg. Le leszek pontozva, de ez van.
A kérdező hozzászólása: Én nem rossz célra akarom, hanem sküvõre szeretnék csinálni a haveromnak egyet, mert megígértem neki. Csak nem tudom, hogyan kezdjek hozzá.

Milyen papírokat, és milyen szabályokat kell betartanom ahhoz hogy hollandiába egy munkaközvetítő céget alapíthassak?

Legjobb válasz: bocsi, de azt inkább egy holland oldalon kérdezném meg. vagy google. ha viszont nem tudsz hollandul, akkor ne ott alapíts munkaközvetítõ céget.

bocsi, de azt inkább egy holland oldalon kérdezném meg. vagy google. ha viszont nem tudsz hollandul, akkor ne ott alapíts munkaközvetítõ céget.
A kérdező hozzászólása: jó ötlet:D még csak alapszinten beszélek hollandul, 1 év múlva ilyenkor már jol fog vszínû menni, és utána akarok kezdeni magammal vmit:D többre vinni mint magyarországon. de azért köx


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!