Találatok a következő kifejezésre: Milyen papírt és (347 db)

Pécsi kismamik mikor megszületett a pici milyen papírokat és hol intéztétek el? Az anyakönyvi kivonatot a kórházban kaptátok kézhez? Az anyasági segélyt egyből megkaptátok?

Legjobb válasz: Házassági anyakönyvi kivonat vagy másolata elég, nincs dátumra megkötés, ha pécsi vagy, ha nem hívd fel az Anyakönyvi Hivatalt, õk részletesen tájékoztatnak. Apa intézett mindent, az Államkincstárhoz kellett beadni a családi pótlék igénylést és az anyasági segélyes papírt, ehhez a kórház ad igazolást, hogy hányszor voltál orvosnál terhesgondozáson. A nyomtatványok a Kincstár honlapjáról letölthetõek. A TGYÁS, GYES papírokat nekem megküldte a munkahelyem, csak kitöltenem kellett a fiam megszületési után. CSP és az anyasági 1 hét volt.

Házassági anyakönyvi kivonat vagy másolata elég, nincs dátumra megkötés, ha pécsi vagy, ha nem hívd fel az Anyakönyvi Hivatalt, õk részletesen tájékoztatnak. Apa intézett mindent, az Államkincstárhoz kellett beadni a családi pótlék igénylést és az anyasági segélyes papírt, ehhez a kórház ad igazolást, hogy hányszor voltál orvosnál terhesgondozáson. A nyomtatványok a Kincstár honlapjáról letölthetõek. A TGYÁS, GYES papírokat nekem megküldte a munkahelyem, csak kitöltenem kellett a fiam megszületési után. CSP és az anyasági 1 hét volt.

Rávasalható címkét milyen papírra, és milyen tintával tudnék nyomtatni?

Óvodai jelet szeretnék nyomtatni a gyerekeknek, olyan rávasalható papírra, ami kicsit textilszer?, mosható legalább 40 fokon, színesben és fekete fehérben egyaránt. Van valami különleges hardverigénye is a m?veletnek, vagy hétköznapi nyomtatóval is lehet ilyet készíteni?

Legjobb válasz: Én csináltam ilyet nemrég, veszel ilyen papírt, kb. 500 Ft egy A/4-es, és sima tintasugaras nyomtatóval tudsz nyomtatni. Állítólag nem szereti a mosógépet, de én abban mosom.

Én csináltam ilyet nemrég, veszel ilyen papírt, kb. 500 Ft egy A/4-es, és sima tintasugaras nyomtatóval tudsz nyomtatni. Állítólag nem szereti a mosógépet, de én abban mosom.
Ha bemész a papírboltba és elmondod, hogy mit szeretnél akkor megmondják nyilván. Van többféle, amin látszik a fehér, amin nem, lézeres, tintasugaras, minõségi, kevésbé minõségi. Most mi mit mondjunk neked erre?
A kérdező hozzászólása: Ne haragudj, ezt én is tudom. A kérdés az volt, hogy MILYEN papírt vegyek hozzá.
A kérdező hozzászólása: bocs, azt hittem, erre való az oldal.... Ha csak a gyermekvállalás, nevelés rovatot nézem, 10-bõl 9 kérdés olyan, amit nõgyógyásztól, gyermekorvostól, védõnõtõl meg lehet kérdezni, mégis itt kérdezik. Merthogy erre találták ki ezt az oldalt. Ha te se tudsz konkrét választ adni, inkább ne töltsd az idõd feleslegesen, hogy letold a kérdezõt.

Svájcba szeretnék kivinni 5 db 3 hónapos kis spitz kutyust. Milyen papírok és következménye van a dolognak, hogy lehet odakint eladni õket számla, orvosi igazolás? Minden érdekelne ezzel kapcsolatban!

Értékesíteni szeretném õket! Bejelentett tenyésztõ vagyok!

Legjobb válasz:
Ehhez amit te kérdezel nem tudok konkrétan hozzászólni, de Szerintem nem fogsz tudni kint eladni ekkora kutyákat. Svájcban a kutyázás kutyavétel nem úgy mûködik mint nálunk, hogy kimegyek a piacra és veszek egyet... Ha jól tudom engedélyt kell minden kutya elõtt kérni a szomszédoktól. Ami bonyolítja a dolgokat. Minden szomszéddal beszélsz stbsbt, vannak még egyéb elõírások is be kell nyújtani papírokat.. Azaz arra akarok utalni hogy úgy nem mûködik a dolog hogy kimész elpaszolod a kicsiket délutn és haza jössz. mindenképpen több hetes project amíg ott kell lenned és akkor szerencséd volt ha nem vagy kint egy hónapig :D Én voltam többször svájcban, 5kutya eladása nem fogja az étkezésedet sem kihozni nullára nem hogy a szállást (amit nem is tudom hogy hogy tudsz megoldani 5kutyával az elõbb említettek miatt :)

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ehhez amit te kérdezel nem tudok konkrétan hozzászólni, de Szerintem nem fogsz tudni kint eladni ekkora kutyákat. Svájcban a kutyázás kutyavétel nem úgy mûködik mint nálunk, hogy kimegyek a piacra és veszek egyet... Ha jól tudom engedélyt kell minden kutya elõtt kérni a szomszédoktól. Ami bonyolítja a dolgokat. Minden szomszéddal beszélsz stbsbt, vannak még egyéb elõírások is be kell nyújtani papírokat.. Azaz arra akarok utalni hogy úgy nem mûködik a dolog hogy kimész elpaszolod a kicsiket délutn és haza jössz. mindenképpen több hetes project amíg ott kell lenned és akkor szerencséd volt ha nem vagy kint egy hónapig :D Én voltam többször svájcban, 5kutya eladása nem fogja az étkezésedet sem kihozni nullára nem hogy a szállást (amit nem is tudom hogy hogy tudsz megoldani 5kutyával az elõbb említettek miatt :)
És ismét csak a közönség kedvéért: Tenyésztõnek meri titulálni magát, de még törzskönyve sincs a kölyköknek. Megkérdeztem, nem a hasamra csaptam.
Nem is kell foglalkozni velünk, de leginkább a kutyákkal nem kéne. Mocskos szaporító vagy, aki kiáll az utcára és vigye bárki a kölyköt, csak fizessen érte. Nem is azért írom, hogy tanulj belõle, mert az ilyennek semmi lelkivilága, úgysem lehet rá hatni. Hanem, hogy aki véletlen idetéved és elolvassa, az lássa, milyen alja emberek vannak.
A kérdező hozzászólása: Hát öreg a tiéd volt a legértelmesebb, megtudtam mindent kösz :S Ha meglátnád, hogy a kutyák milyen körülmények közt vannak, lehet te is kérnél egy kis kaját... Büdös szaporító? :) ez a fajfenetartás és mivel törzskönyves, hiteles, de elég belõled amatõrökkel és hozzá nem értõkkel nem foglalkozom..
Értelmes válaszokat kaptál. Ennél értelmesebben (és pláne finomabban) nem tudjuk megfogalmazni, hogy elítéljük az ilyen büdös szaporítókat.
A kérdező hozzászólása: MInek szólsz bele olyan dologba amihez semmi eszed? tipikus Magyar mentalitás. Lehet neked keverékek vannak, de nekem törzskönyves kutyák amik többet érnek a te kis parányi életednél öcsi.. :) Igen kinéztem a leggazdagabb országot és? Te dolgod? Nem ezért írtam ki a kérdést, hogy te itt kritizáld.. hanem hogy ÉRTELMES válaszokat kapjak, de köszi megoldom. Nem büdös a munka mert mellette melózok csak nem akarok por lenni.. Többre akarom vinni minthogy kritizáljak hülye oldalakon... kösz az értelmetlen kommented..
bejelentett tenyésztõ :D hát mindjárt én is bejelentem magam a navnál, hogy eladom a keverék kutyám kölykét, aztán fizetnék nekik is egy kicsit. kinézted a leggazdagabb országot vagy mi a fene? büdös a munka? :D nevetséges.
De ugyanaz a szaporító kategória vagy. Egyébként Svájcban még jól meg is büntetnek, ha elkapnak, hogy utcán vagy piacon árulsz kutyát.
A kérdező hozzászólása: Elsõ köszi! 2. igen a Navhoz nem is a copphoz.. :S igen csak Gyálon nem kapok annyit érte..
Bejelentett tenyésztõ? Hova? Remélem a NAV-hoz. Ennyi erõvel a gyáli piacra is kiviheted, semmi különbség, csak megspóroltad az útiköltséget meg az útlevelet.
ezt mondjuk a NAVos válasz után már sejtettem :D


El akarok cserélni egy motort egy autóra, ilyenkor milyen papírok és átírási díjak vannak?

Egy 50 köbcentis enduro motorról, és egy 800 köbcentis maruti suzukiról lenne szó.

Legjobb válasz: Egy nyomtatvany boltba vegyel adasveteli szerzodest vagy a netrol nyomtass ki egyet , bele kell irni a tipust rendszamot mindket jarmurol a fontos dolgokat es az eladonak az adatait szemelyigazolvany szam es hogy ez a sajat tulajdonat kepezi nem lopott , ervenyesek valodiak a papirjai stb meg kell ket tanu annak is az adatai es akkor nem kothet beled a rendorseg hogy elcsereled meg akkor se ha amit elad lopott mert nem tudtal rola , szoval kb ennyi aztan meg a jarmuvet valahol gondolom ra lehet iratni a nevedre vagy ilyesmi de a cserehez ennyi eleg hogy hivatalos legyen , Adasveteli szerzodes !

Egy nyomtatvany boltba vegyel adasveteli szerzodest vagy a netrol nyomtass ki egyet , bele kell irni a tipust rendszamot mindket jarmurol a fontos dolgokat es az eladonak az adatait szemelyigazolvany szam es hogy ez a sajat tulajdonat kepezi nem lopott , ervenyesek valodiak a papirjai stb meg kell ket tanu annak is az adatai es akkor nem kothet beled a rendorseg hogy elcsereled meg akkor se ha amit elad lopott mert nem tudtal rola , szoval kb ennyi aztan meg a jarmuvet valahol gondolom ra lehet iratni a nevedre vagy ilyesmi de a cserehez ennyi eleg hogy hivatalos legyen , Adasveteli szerzodes !
A költségek ugyanazok, mintha vennéd az adott dolgot. Tehát az autónál ugyanúgy kell az eredetvizsga, ugyanúgy van átírás, aminek van illetéke, és a forgalmi+tk. is pénzbe kerül. Ami kell, az mindkettõhöz visszterhes vagyonátruházási szerzõdés. Fontos, hogy visszterhes, de nem kell ráírni vételárat. A nem visszterhesnél a vevõnek dupla illetéket kellene fizetnie!

Egy ügyvéd menyibe kerül hogy a jogi és támogatási papírokat össze szedje meg utánna járjon milyen papírok és engedélyek kellenekmég?

Csak ennyi lenne a kérdésem!

Legjobb válasz: Ezek a díjak az ügyvéded tarifájától függenek. Van drága is meg olcsóbb is. Általános árak: konzultáció: 5 000 Ft-tól munkaóra díja: 10 000 Ft-tól megbízási díj: ügylettõl függ Szerintem egy értelmes ügyvédet nem úszol meg 40 000 Ft alatt.

Ezek a díjak az ügyvéded tarifájától függenek. Van drága is meg olcsóbb is. Általános árak: konzultáció: 5 000 Ft-tól munkaóra díja: 10 000 Ft-tól megbízási díj: ügylettõl függ Szerintem egy értelmes ügyvédet nem úszol meg 40 000 Ft alatt.
A kérdező hozzászólása: köszönöm

Milyen papírok és mik kellenek hogy kilehessen költözni Amerikába?

Legjobb válasz: Röviden: nem fogsz tudni. Kicsit hosszabban: 1 papir kell, vizum. A legegyszerûbb a tanulói, de csak 1 évre adják, jobb a dolgozói, de nyilván mindkettõhöz kell egy cég, aki ezt vállalja. Ha már ott vagy 1-2 éve, dolgozol, megpróbálhatsz beinditani egy vállalkozást, és ha eléred asszem az évi 4 milliós forgalmat, akkor kaphatsz ideiglenes letelepedésit, ami kb. 10 év múlva érhet egy zöldkártyát. Sok pénz, sok idõ, sok macera, de ennél rövidebb út max. a házasság.

Röviden: nem fogsz tudni. Kicsit hosszabban: 1 papir kell, vizum. A legegyszerûbb a tanulói, de csak 1 évre adják, jobb a dolgozói, de nyilván mindkettõhöz kell egy cég, aki ezt vállalja. Ha már ott vagy 1-2 éve, dolgozol, megpróbálhatsz beinditani egy vállalkozást, és ha eléred asszem az évi 4 milliós forgalmat, akkor kaphatsz ideiglenes letelepedésit, ami kb. 10 év múlva érhet egy zöldkártyát. Sok pénz, sok idõ, sok macera, de ennél rövidebb út max. a házasság.
Az alkalmazkodással már nem lesz baj kérdezõ! Ugyanolyan tyúkeszû vagy mint az amcsik!
Annyi ész bizonyára kell oda, hogy ha már magadtól nem találod meg a kb 1 sec alatt megtalálható információt; akkor észrevedd, hogy ezt a kérdést már vagy százszor feltteték.
*feltették
Vizutom nehezen tudsz szerelni, de ha beállsz az amcsi hadseregbe és lehúzol egy év aktiv szolgálatot akkor megkapod az életre szóló vízumot. Ezt valahol olvastam a többi pappira meg google-z re. :D
Az elõzõnek: a valahol olvastam és a haverom mondta címû történeteket ismerjük. NEM IGAZAK.. Ha egy kicsit is utánanéznél, látnád, hogy csak állandó lakosok és állampolgárokat várnák a hadseregbe. -.-
A kérdező hozzászólása: 4. Válaszadó....tudod mindeni magából indul ki!!!
A kérdező hozzászólása: Többieknek meg köszi

érdekelne milyen papirok és egyéb kellene ennek az elinditásához? Milyen végetség kellene? Bővebben lent!

Párommal szeretnénk egyvállalkozást inditani, egy vasutnál, sokan jönnek mennek, sok aváróis, régebben sokan bejártakoda aho, csinálnánk, de valamiért befuccsolt.Valami olyasmire gondoltunk,hogy lehetne délelött melegszendvicset egyebet enni,délután meg már lenne házias étel is,aki sokáig várakozik és megéhezik az tud enni egy kis meleg ételt és mégsem gyors kaja.

Legjobb válasz: Függ attól, hogy milyen vállalkozásra gondoltatok, pl. Kft. vagy Bt. vagy esetleg valamelyikõtök lenne az egyéni vállalkozó. A lényeg, hogy adószámot kell kérni az apehnál, ha céget csináltok, akkor azt ügyvéd segítségével tehetitek meg. Kell mûködési engedélyt kérni az önkormányzattól, mindenképpen kell ántsz engedély.

Függ attól, hogy milyen vállalkozásra gondoltatok, pl. Kft. vagy Bt. vagy esetleg valamelyikõtök lenne az egyéni vállalkozó. A lényeg, hogy adószámot kell kérni az apehnál, ha céget csináltok, akkor azt ügyvéd segítségével tehetitek meg. Kell mûködési engedélyt kérni az önkormányzattól, mindenképpen kell ántsz engedély.
Az adószámot nem az APEH-nál kell kérni... Az egyéni vállalkozói igazolványt az okmányirodában kell kiváltani, ahhoz elõször erkölcsi bizonyítványt kell kérni. (Postán lehet venni nyomtatványt hozzá) Helyiséget kell keresni, az önkormányzatnál kell intézni a mûködési engedélyt. Ott megmondják, hogy még milyen engedélyekre van szükség. ANTSZ, kéményseprõ, tûzoltó. Kereset egy könyvelõt, aki a bevallást, bejelntést intézi az APEH felé.
Ez melyik állomáson lenne?Én szívesen ennék ott mert az ötlet jó.

Milyen papírok és engedélyek kellenek egy bolt üzemeltetéséhez?

Boltot szeretnénk nyitni. A házhoz kell hozzátoldani és csak úgy tudjuk megnyitni és azt szeretném kérdezni hogy milyen engedélyek meg mik a feltételek hozzá. Meg még annyi hogy a fiatal vállalkozok támogatását azt hogy kell igényelni és mi kell hozzá

Legjobb válasz: Attól függ, milyen boltot szeretnél nyitni. Más engedély és végzettség kell ruhabolthoz, húsbolthoz, iparcikk kereskedéshez, festékbolthoz. Fiatal vállalkozók támogatásáról még nem hallottam, van fiatal gazdálkodók támogatása, ez csak gazdálkodóknak adható, kereskedelemre nem, és van munkanélküliek önfoglalkoztatóvá válásának támogatása, ezt a munkaügyinél lehet pályázni (www.afsz.hu, vagy www.munka.hu)

Attól függ, milyen boltot szeretnél nyitni. Más engedély és végzettség kell ruhabolthoz, húsbolthoz, iparcikk kereskedéshez, festékbolthoz. Fiatal vállalkozók támogatásáról még nem hallottam, van fiatal gazdálkodók támogatása, ez csak gazdálkodóknak adható, kereskedelemre nem, és van munkanélküliek önfoglalkoztatóvá válásának támogatása, ezt a munkaügyinél lehet pályázni (www.afsz.hu, vagy http://www.munka.hu)
A kérdező hozzászólása: kis élelmiszer boltot szeretnénk nyitni

Milyen papírokat, és milyen szabályokat kell betartanom ahhoz hogy hollandiába egy munkaközvetítő céget alapíthassak?

Legjobb válasz: bocsi, de azt inkább egy holland oldalon kérdezném meg. vagy google. ha viszont nem tudsz hollandul, akkor ne ott alapíts munkaközvetítõ céget.

bocsi, de azt inkább egy holland oldalon kérdezném meg. vagy google. ha viszont nem tudsz hollandul, akkor ne ott alapíts munkaközvetítõ céget.
A kérdező hozzászólása: jó ötlet:D még csak alapszinten beszélek hollandul, 1 év múlva ilyenkor már jol fog vszínû menni, és utána akarok kezdeni magammal vmit:D többre vinni mint magyarországon. de azért köx

Hogyan tudok itthol magamnak rendszámtáblát nyomtatni? Milyen papírra és milyen programmal?

Legjobb válasz: Minek az? Az ember arra gondolna, hogy valami olyan dolgot akarsz csinálni, amikor nem jó, ha felírják az ember rendszámát. Nem nagyon tudok olyan esetet, amikor ez elfogadható szituációban történne meg. Le leszek pontozva, de ez van.

Minek az? Az ember arra gondolna, hogy valami olyan dolgot akarsz csinálni, amikor nem jó, ha felírják az ember rendszámát. Nem nagyon tudok olyan esetet, amikor ez elfogadható szituációban történne meg. Le leszek pontozva, de ez van.
A kérdező hozzászólása: Én nem rossz célra akarom, hanem sküvõre szeretnék csinálni a haveromnak egyet, mert megígértem neki. Csak nem tudom, hogyan kezdjek hozzá.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!