Találatok a következő kifejezésre: Milyen papírokat vinni (60 db)

Ha Amerikában születik meg a baba, milyen papírokat kell vinni a szülőknek? Hol kell a gyerek papírjait kikérni, mik a folyamatok?

Legjobb válasz: Magyar vagy Amcsi papírokat? Az én lányom kint született. Én is és a párom is aláírtuk a születési anyakönyvi kivonatot a kórházban, talán kellett valami személyiség azonosító papír..szerintem az útlevél elég. Aztán 4 hetet kell várni, hogy a rendszerbe bekerüljön az anyakönyvi kivonat, azt pedig interneten rendeltem, talán 8-10 dollár volt (nem biztos, de nem volt vészes) és azt kipostázták. Amikor hazajöttünk, bementünk az városi önkormányzathoz és ott beküldték és elintézték nekünk a magyar anyakönyvi kivonatot. Azzal lakcímkártya igénylés, azzal tb kártya igénylés.

Magyar vagy Amcsi papírokat? Az én lányom kint született. Én is és a párom is aláírtuk a születési anyakönyvi kivonatot a kórházban, talán kellett valami személyiség azonosító papír..szerintem az útlevél elég. Aztán 4 hetet kell várni, hogy a rendszerbe bekerüljön az anyakönyvi kivonat, azt pedig interneten rendeltem, talán 8-10 dollár volt (nem biztos, de nem volt vészes) és azt kipostázták. Amikor hazajöttünk, bementünk az városi önkormányzathoz és ott beküldték és elintézték nekünk a magyar anyakönyvi kivonatot. Azzal lakcímkártya igénylés, azzal tb kártya igénylés.
Még nem. És babás sem vagyok, de szeretnék az lenni hamarosan. :) Nyár eljén megyünk ki. Majd írok onnan is privátot vagy valami, érdeklõdöm én is... :)
A kérdező hozzászólása: Rendben van, bár nem lesz egy gyalog-galopp:) Ti itt éltek kint?
Elõzõ vagyok. Kérlek írj, ha jutottál valamire. :)
A kérdező hozzászólása: Ennek utánanézek!Köszönöm!
De elvileg ha a baba amerikai, lehet kérvényezni a családegyesítést, és amíg az ügy folyamatban van (évek) addig nem dobhatnak ki. A gyereknek szerintem joga van eldönteni hol akar élni. De a szülei nélkül nem lenne jó neki.
A kérdező hozzászólása: Szia! Igen, mi is ebben a cipõben vagyunk és a gyerek állampolgár lesz, viszont Te akkor sem kapod meg a gyereken keresztül sem!Ti milyen támogatást kaptok, vagy biztosítást?
Sziasztok! Bocsi, ha eltérek a témától, de azt nem tudjátok, hogy ha én nem vagyok állampolgár, a gyermekem lehet az? Azáltal, hogy kint születik meg?
Igen, én is az vagyok..ezért is szültem kint.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Így a Te lányod kettõs állampolgár?
Elõzõ vagyok. A http://www.vitalcheck.com website-on lehet kérni a gyerek birth certificate-jét.
Nekem lenne egy olyan kérdésem, hogy tervezek a párommal kimenni Amerikába és ottanra szeretnék egy kicsi babát. Azt tudom, hogy õ autómatikusan megkapja az állampolgárságot, de minket kitoloncolnak? A gyerek meg ott marad? Vagy ez hogy folyik?

Szülhet-e valaki, aki magyar vagy más állampolgársággal-nem EUs- rendelkezik hollandiában? Illetve milyen papirok szükségesek, hogy át tudjuk vinni a babát a határon?

Legjobb válasz: szülni persze hogy szülhetsz, vissza ne tudják tolni a babát ha egyzser ki akar jönni. Hogy milyen papirok kellenek azt kérdezzétek meg a nagykövetségen. Meg hogy ott hoyg van milyen állampolgár lesz a baba. De ha jól tudom a szülõ állampolgárságát kapja. Ha nem ugyanaz akkor Ti döntitek el melyik legyen. Egyik rokonom most szült belgiumban a párja spanyol a baba elsõdlegesen spanyol állampolgár lett majd késöbb fogja intézni a magyart. Útlevél mindenképp kell neki az utazáshoz.

szülni persze hogy szülhetsz, vissza ne tudják tolni a babát ha egyzser ki akar jönni. Hogy milyen papirok kellenek azt kérdezzétek meg a nagykövetségen. Meg hogy ott hoyg van milyen állampolgár lesz a baba. De ha jól tudom a szülõ állampolgárságát kapja. Ha nem ugyanaz akkor Ti döntitek el melyik legyen. Egyik rokonom most szült belgiumban a párja spanyol a baba elsõdlegesen spanyol állampolgár lett majd késöbb fogja intézni a magyart. Útlevél mindenképp kell neki az utazáshoz.
Szia!! En Hollandiaban szultem a kis fiam!! A polgarmesteriben kell tenni a baba szuletese elott az apanak egy nyilatkozatot, hogy a babat elismeri, es a nevere veszi!! A szuletes utan azonnal (ha jol tudom 3 nap van ra)bekell jelenteni a kicsi szuleteset szinten a polgarmesteriben!! Az allampolgarsaga automatikusan magyar, ha ti mindketten azok vagytok!! A nagykovetsegen tudod intezni majd a magyar anyakonyvet, es utlevelet, amig az nincs, addig nem tudod elhagyni a kicsivel az orszagot!! Remelem tudtam segiteni :)

A válóperi második tárgyalásra, nem kell vinni olyan papírt ahonnan megállapítják a gyerektartás díját? Vagy milyen papírok kellenek egyátalán?

Legjobb válasz: Majd a bíró/bírónõ kéri, ha kell neki. Csak azok a papírok kellenek, amik az idézésen szerepelnek.

Majd a bíró/bírónõ kéri, ha kell neki. Csak azok a papírok kellenek, amik az idézésen szerepelnek.
A gyermektartás dij összege, lehet meg egyezéses, de a jövedelem 25%-a is kérhetö.Nem kell hozzá semilyen irat, legfeljebb csak akkor, ha az aki kötelezve van a gyermektartás meg fizetésére, az munkanélküli, rokkantnyugdijas, tartosan beteg állományban van akkor nem lehet%-ot, csak minimum összeget meg határozni.


Ha a szülés szabadságomat a szülés előtt 3 héttel ki szeretném venni, akkor milyen papírokat kell vinnem a munkahelyemre? 1. gyereknél ezt szülés után intéztem, de ugye azok a papírok még nincsenek meg.

Legjobb válasz: Kell az igénylés, ugyanúgy, és kell az igazolás a nõgyógyásztól a szülés várható idõpontjáról, ami alapján a háziorvos kiállítja a papírt, amit a REP kér. Kellenek az irataid másolatban.

Kell az igénylés, ugyanúgy, és kell az igazolás a nõgyógyásztól a szülés várható idõpontjáról, ami alapján a háziorvos kiállítja a papírt, amit a REP kér. Kellenek az irataid másolatban.

Milyen papír kell a lónak, ha ki vinném az országból?

Legjobb válasz: nemzetközi lóútlevél, friss vérvétel( max. 1 hónapos) és friss féreghajtás ( 2 napos), fél évesnél nem régebbi oltást igazolni kell, ezeket mind az állatorvosnak igazolnia kell. De ezek minden országban különböznek, valahol szigorúbbak és egy csomó vizsgálatot kérnek. Ezek az alapok. Melyik országba vinnéd?

nemzetközi lóútlevél, friss vérvétel( max. 1 hónapos) és friss féreghajtás ( 2 napos), fél évesnél nem régebbi oltást igazolni kell, ezeket mind az állatorvosnak igazolnia kell. De ezek minden országban különböznek, valahol szigorúbbak és egy csomó vizsgálatot kérnek. Ezek az alapok. Melyik országba vinnéd?
A kérdező hozzászólása: Németországba
Lóútlevél.
Ha Németbe viszed akkor amit fentebb leírtam azok, oda más nem kell.

Elvesztettem a jogosítványomat és a lakcímkártyámat. Milyen papírokat kell vinni az okmányirodába, hogy újat kapjak?

Legjobb válasz: Személyiigazolvány. Orvosi alkalmassági papír a jogsihoz (vagy a régi jogsi még sokáig volt érvényes akkor ez nem fontos)

Személyiigazolvány. Orvosi alkalmassági papír a jogsihoz (vagy a régi jogsi még sokáig volt érvényes akkor ez nem fontos)

Debrecenben a Tb-hez, hogy fizesse az önkormányzat, milyen papírt kell vinni magammal az önkormányzathoz?

Legjobb válasz: személyi lakcímkártya taj kártya, kiskönyv amivel a munkaügyibe jársz 5-6 papírt adnak amit ki kell tölteni

személyi lakcímkártya taj kártya, kiskönyv amivel a munkaügyibe jársz 5-6 papírt adnak amit ki kell tölteni
A kérdező hozzászólása: Kösziszépen.

S. O. S. állásinterjúra milyen papírokat kell vinnem?

Kérdés adott

Legjobb válasz: Papírokat? Én nem vittem semmit, az önéletrajzomat már elõre elküldtem emailen, az alapján hívtak be. Semmi nem kellett.

Papírokat? Én nem vittem semmit, az önéletrajzomat már elõre elküldtem emailen, az alapján hívtak be. Semmi nem kellett.
Mit mondtak, amikor felhívtak? Jó, ha van nálad egy toll például. Engem egyszer felkészületlenül ért, hogy tesztírás lesz, mert nem vittem tollat. De meg kell mondjam, a telefonban csak azt mondták, hogy a bizonyítványaimat vigyem, és rá is kérdeztem, hogy CSAK azt? Megerõsítették, hogy igen, utána persze tök kínos volt, hogy kérhettem tollat a teszthez magához. :S
Ezt normális helyen elõre megadják, mivel egy állásinterjú is sokféle lehet. Van, ahová semmi nem kell, mert csak egyfajta elbeszélgetés és többkörös, de van ahová vinni kell minden értékesnek tûnõ papírt.
A kérdező hozzászólása: senki sincs itt?
A kérdező hozzászólása: értem, én a személyi ig, lakcím ig stb , bizi fénymásolatára gondoltam, toll mindig van nálam, teszt nem hiszem hogy lesz, nem mondtak semmit, a hívás pedig váratlanul ért, szinte csak a tali idõpontját beszéltük meg, hiszem majd személyesen könnyebb mindent átbeszélni, késõbb vártam a visszajelzést ugyh hirtelenjébe nem kérdeztem meg kell e valami. Pályakezdõ vagyok ez lesz az elsõ, ezért kérdeztem Milyen kérdésre számítsak? tanulmányokon kívül? telefonos állás...
Áh, személyes iratok fénymásolata biztos nem kell, mint ahogy az iskolai bizonyítványok is ráérnek még. Vagyis ha ezek kellenek, azt már szerzõdéskötésnek hívjuk:) Úgy látszik, ez csak egy beszélgetés lesz akkor, amire elég az önéletrajzod( ha nem küldted el korábban e-mailben) Telefonos munka alatt remélem arra gondolsz, hogy használni kell a telefont, és nem összeszerelni a Jabilban:D Ha elõbbi, akkor valszeg a "jó kommunikációs készség"-ed meglétére lesznek kíváncsiak, ami kb annyit jelent, hogy nem dadogsz-e.
Utolsó vagyok. Mivel nincs korábbi munka tapasztalatod, valahogy megpróbálnak megismerni, ezért 1-2 kérdés rólad, úgy általánosságban elõfordulhat. Pl, szeretsz e csapatban dolgozni, vagy inkább egyedül, irányító típus vagy e, vagy inkább irányított, mennyire vagy rugalmas, hogy oldasz meg egy problémát(szituációs helyzet) Talán még lehet érdeklõdés a közeljövõbeli terveidrõl, de ennél komolyabb kérdéseket én nem tartok elképzelhetõnek.

Munkaügyhöz regisztráláshoz milyen papírokat kell vinni?

Két munkahelyem volt eddig, a kett? között egy nap szünet sem volt. Most ért véget a 2. munkám, lejárt a szerz?désem... Az utóbbi munkahelyes papírok kellenek, amiket utólag kipostáztak vagy az el?z?b?l is???

Legjobb válasz: Ha 5 éven belül volt az elõzõ munkahelyed, akkor arról is kellenek a papírok.

Ha 5 éven belül volt az elõzõ munkahelyed, akkor arról is kellenek a papírok.

Fajtatiszta tacskó kiskutyát szeretnék Olaszországba vinni, mert kint élek. Milyen papírok/oltások kellenek, hogy kivihessem? Lent.

Bizonyos oltásokat megkaphat kint is, ha már nagyobb?

Legjobb válasz: Veszettség elleni nélkül nem szállítható, illetve kell neki a chip és az útlevél. Beszéld meg a dokival, hogy felcserélhetitek-e az oltások sorrendjét, hogy ki tudd vinni. Itt amúgy minden infót megtalálsz: http://www.petpassport.hu/

Veszettség elleni nélkül nem szállítható, illetve kell neki a chip és az útlevél. Beszéld meg a dokival, hogy felcserélhetitek-e az oltások sorrendjét, hogy ki tudd vinni. Itt amúgy minden infót megtalálsz: http://www.petpassport.hu/
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen :) !
Az EU-n belül állatútlevél, mikrochip minden kutya, macska és görény számára. Valamint minden 3 hónapos kort betöltött kutya számára kötelezõ a veszettség oltás, A fiatalabbakanak elég a koruknak megfelelõ oltás. Ezen kívül persze a kombinált oltás. Jó, ha kezelve van -és persze vezetve az útlevélben - Echinococcus ellen (féreghajtó tabletta), ill. kullancs elleni szerrel. De a fent említett linken tényleg mindent megtalálsz... Utána természetesen kint kereshetsz egy állatorvost, aki folytatja az oltásokat.
Nem régen hoztam ki Olaszországba a kiskutyámat.Mint ahogy már elõttem is írták útlevél és chip kötelezõ, az elsõ oltást otthon kapta meg a másodikat felcserélte az orvos a veszettség ellenivel (erre nem lett volna szükség).Olaszban kerestem egy orvost, de itt egészen máshogy oltanak mint otthon, mert nem azok a betegségek az elterjettebbek.Pl. a kullancsok itt nem annyira fertõzöttek....de a szúnyogok annál inkább.De ha elõször elviszed dokihoz teljesen ki fogja vizsgálni, az enyémtõl széklet mintát is kért.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!