Találatok a következő kifejezésre: Milyen papírokat kitölteni (14 db)

Legelőször milyen nyomtatványokat kell kitölteni a gyermek születése előtt, és mennyi idővel? Milyen papírokra van szükség még? Pl:Eredeti házassági ak. kiv? Stb.

Az eredetit azt hogy kell érteni,mert mi kaptunk amikor összeházasodtunk.Kicsit bonyodalmas ez az egész.

Legjobb válasz: Szia! A baba születése elõtt semmit nem kell kitölteni, a kórházba a személyidet és a TAJ kártyádat kell vinned, meg persze a terhes-kiskönyvet, és a házassági anyakönyvi kivonatról kérdezd a védõnõdet, mert nekem pl. (Nyíregyházán lakunk, itt házasodtunk, és itt szültem) nem is kellett egyáltalán. A baba születése után pedig még a kórházban elintézõdik a születési anyakönyvi kivonata, a lakcímkártyája és a TAJ kártyája (bemegy hozzád valaki, hogy kitöltsétek a szükséges papírokat) a többit pedig (Tgyás, családi pótlék, anyasági támogatás) neked kell majd intézned az Államkincstárnál meg az Egészségbiztosítónál, de csak azután, ha meglesz a baba TAJ kártyája - ezt pár hét múlva postán kapjátok meg.

Szia! A baba születése elõtt semmit nem kell kitölteni, a kórházba a személyidet és a TAJ kártyádat kell vinned, meg persze a terhes-kiskönyvet, és a házassági anyakönyvi kivonatról kérdezd a védõnõdet, mert nekem pl. (Nyíregyházán lakunk, itt házasodtunk, és itt szültem) nem is kellett egyáltalán. A baba születése után pedig még a kórházban elintézõdik a születési anyakönyvi kivonata, a lakcímkártyája és a TAJ kártyája (bemegy hozzád valaki, hogy kitöltsétek a szükséges papírokat) a többit pedig (Tgyás, családi pótlék, anyasági támogatás) neked kell majd intézned az Államkincstárnál meg az Egészségbiztosítónál, de csak azután, ha meglesz a baba TAJ kártyája - ezt pár hét múlva postán kapjátok meg.
A kérdező hozzászólása: Szia!Köszönöm szépen a válaszod, így már kezdem kapizsgálni.Csak ez a sok "papírmunka" ettõl vagyok már most zavarban.Nekem ez még bonyolult.Mégegyszer köszönöm szépen!

Az államkincstár és az APEH ellenőrzi, hogy jogosan igényeltem-e a gázártámogatást. Küldtek egy köteg adatlapot. Kihez fordulhatok segítségért, aki segít kitölteni és tudja, hogy milyen papírokat kell elküldenem?

Legjobb válasz: Tavaly engem is megtaláltak. Azt hogy milyen papírokat kell elküldeni, a levélben felsorolják! A kérdõív meg nem sokban különbözik az igénylõ laptól. Fordulj ahhoz, aki segített kitölteni az igénylõ lapot!

Tavaly engem is megtaláltak. Azt hogy milyen papírokat kell elküldeni, a levélben felsorolják! A kérdõív meg nem sokban különbözik az igénylõ laptól. Fordulj ahhoz, aki segített kitölteni az igénylõ lapot!
A kérdező hozzászólása: Szia! Az igaz, hogy felsorolják a kért dokumentumokat, de mivel én tavaly több helyen is dolgoztam, ezért nem tudom, hogy a jövedelem igazolására megfelelõ-e az adóbevallás. Kicsit bonyolult lenne mindenhova elmenni, hogy adjanak 1-2 éves kereseti igazolást, ráadásul 15nap alatt.
Egyáltalán nem kell kereseti igazolás! Az adóbevalláshoz kapott papírok elegendõek!

Számlára utalták eddig a GYES-t, de lakcímre szeretném kérni. Lehetséges ez? Ha igen, milyen papírt kell kitölteni hozzá?

Azt a számlát szeretném megszüntetni, amire jelenleg utalják a GYES-t. Ezentúl lakcímre kérném. A helyzetet bonyolítja, hogy hivatalosan nem vagyunk egy lakcímen a párommal. Õ önkormányzati lakásban él, be is van jelentve oda. A fiúnk is oda van bejelentve, de engem elutasítottak. Nem vagyunk házasok. Ilyenkor kiküldenék egyáltalán a párom címére a GYES-t?

Legjobb válasz: Be kell menni a mák-hoz és kitölteni egy formanyomtatványt, arra rá kell írni a címet, hogy hova kéred ezentúl. Sokan laknak albérletben, ahova nincsenek hivatalosan bejentve, ez nem lehet gond.

Be kell menni a mák-hoz és kitölteni egy formanyomtatványt, arra rá kell írni a címet, hogy hova kéred ezentúl. Sokan laknak albérletben, ahova nincsenek hivatalosan bejentve, ez nem lehet gond.


Milyen papírokat kell kitöltenem a gépen? (lent)

Egy hét múlva repülök New Yorkba és ez lesz az els? utam. Mivel 2 hetet leszek kint, így vízum nélkül utazom, de az ESTA papírt természetesen kitöltöttem. Azt hallottam, hogy a gépen fel fognak ajánlani papírokat, amib?l nekem 2-t kell kitöltenem, melyik kett?t? Átszállással utazom Budapestr?l Amszterdamig 2 órát, majd onnan NYig tovább, csak az átszállás után kell kitölteni a papírokat? Ezenkívül kell még bárhol valamilyen el?zetes intézkedést vagy papírmunkát csinálnom?

Legjobb válasz: Nocsak, nocsak, én is pont egy hét múlva megyek :) AZ I94-es nyomtatványt fogod megkapni az utaskísérõktõl a transzatlanti járaton, leszállás elõtt kb 1 órával Így néz ki: http://www.vikingtravel.mk/images/I-94%20copy.jpg Adja magát, hogy mit hogy kell kitölteni, esetlen a city where you boarded-nél megjegyezném, hogy az mindig az a város neve legyen, ahol arra a gépre szálltál fel, ami már egyenesen az Egyesült Államokba repít. Jelen esetben neked Amsterdam.

Nocsak, nocsak, én is pont egy hét múlva megyek :) AZ I94-es nyomtatványt fogod megkapni az utaskísérõktõl a transzatlanti járaton, leszállás elõtt kb 1 órával Így néz ki: http://www.vikingtravel.mk/images/I-94%20copy.jpg Adja magát, hogy mit hogy kell kitölteni, esetlen a city where you boarded-nél megjegyezném, hogy az mindig az a város neve legyen, ahol arra a gépre szálltál fel, ami már egyenesen az Egyesült Államokba repít. Jelen esetben neked Amsterdam.
Jól írta az elsõ! Annyit tennék hozzá, hogy mivel már nem kell vízum, így a magyaroknak az I94W nevû zöld nyomtatványt kell kitölteni, nem pedig a fehéret! (Kivéve, ha régi típusú útlevéllel és vízummal utazol.)
A kérdező hozzászólása: Köszi mindkettõtöknek! :) Elsõ válaszoló, Te is New York?
ahaa :) Airbus A380-nal :)
Ez a kérdés most nekem is segített :) Bár én hosszabb idõre, és nem NY-ba, hanem LA-ba utazom és bõ 2 hét múlva, de segített :)
A masik papir amit ki kell tolteni (meg az amcsi allampolgiknak is) az a vamnyilatkozat. Szallitasz-e valami tiltott dolgot, gyumolcsot, hust, erintkeztel-e joszagokkal stb. Mindegyikre nem-el valaszolj es akkor minden rendben lesz ;) Igy nez ki: http://www.cbp.gov/xp/cgov/travel/vacation/sample_declaratio..

Hogyan kell elkészíteni az adóbevallást, milyen papírokat és hogyan kell kitölteni?

Magánszemély részére

Legjobb válasz: Az APEH honlapjáról töltsd le a javas keretprogramot, és hozzá a 0853-as bevallást.Ezt kell kitölteni a kaott adóigazolások alapján.

Az APEH honlapjáról töltsd le a javas keretprogramot, és hozzá a 0853-as bevallást.Ezt kell kitölteni a kaott adóigazolások alapján.
Egy papírt kell kitölteni a 0853-as számú személyi jövedelemadó bevallást május 20-ig. Ha még nem adtál be bevallát, akkor nem küldenek adócsomagot, egyébként igen. Az apeh ügyfélszolgálatokon ingyenesen beszerezhetõ illetve mint ahogy elõttem írták az apeh honlapjáról is letölthetõ és kitölthetõ az abev keretprogrammal, amely segít a számolásban, csak az adatokat kell beírni és kiszámolja az adót, hogy fizetni kkel még vagy visszajár. Illetve a 0853NY nyomtatvány kitöltésével kérhetõ, hogy az apeh készítse el a bevalllást, ezt február 16-ig kell az apeh részére eljuttatni, papír alapon vagy elektonikusan.

Még kezdő vagyok a témába hol kell beadnom a válást és milyen papírt kell kitöltenem hozzá?

Legjobb válasz: Persze a papírok kitöltéséhez helyesen kell írni.

Persze a papírok kitöltéséhez helyesen kell írni.
Ha tetted is ilyen átgondolt, mint a kérdésed (megfogalmazása), a "válást" elõször a nyelvtan tanárodnak add át (ha volt...).
bemész a bíróságra kitöltessz egy papírt és befizetsz 30 ezer forintot
A biroságon van ingyenes panasnap, ott minden felvilágositást megkapsz, segitenek megirni a keresetet is.
a bíróságra kell beadni a kérvényed. de jól gondold végig a döntésed ha gyerek is lett idõ közben akkor bonyolitja a dolgokat.vagyon megosztás stb az is fontos függ az idõtöl hogy mennyi ideje vagy házas ha még nincs 5 év és nincs gyerek akkor pik-pak meg lessz.ami nem lényegtelen még próbáld olyan idõben be adni hogy ne legyen valami féle szünet a bíróságon mert akkor akár 6 hónapoig is tudják húzni vagy tovább.sok sikert
Be kell menned a bíróságra. Ott adnak egy ûrlapot (házasság felbontás kereset levél) és azt 3 példányban kell kitöltened. De ha bemész pénteken egy panasz nap alkalmával, akkor ott ki is töltik neked és segítenek mindenben. Kell hozzá a házassági anyakönyvi kivonat eredetben és mindenféle személyes adat mindkettõtök részérõl. De tudsz kérni költségmentességet is, ha jogosult vagy rá. Ott megtudod kérdezni és akkor nem kell kifizetned. A jelenlegi ára: 12.000, - Ft (úgy tudom).
Még kezdõ vagyok a témában :D :DDDDD XD XD XD

Leszázalékolásnál a háziorvosnak milyen papírokat kell kitöltenie? Igaz, hogy amit Õ küld el papírt abban véleményt ír rólam vagy csak a leleteim alapján kell pár sort írnia?

Legjobb válasz: Egy négyoldalas nyomtatványt tölt ki, abban vannak kérdések amikre válaszolnia kell. egy 90%-os rokkant

Egy négyoldalas nyomtatványt tölt ki, abban vannak kérdések amikre válaszolnia kell. egy 90%-os rokkant

GYED alatt születik a második babám, akivel a születése napjától TGYÁS-ra szeretnék menni, milyen papírokat kell kitöltenem?

Tud valaki linket ajánlani, ahonnan letölthetem a papírokat? Gondolom le kell mondani a GYED-et és igényelni a TGYÁST, ill. a családi pótlékot módosítani. Kell még valami?

Legjobb válasz: meg még a szokásos, a papírok másolata, szül.kiv.

meg még a szokásos, a papírok másolata, szül.kiv.
A kérdező hozzászólása: Bocsi, de vagy lemaradt az eleje, vagy tényleg csak ennyit írtál. Szeretném a fent említett papírokat letölteni valahonnan. Ebben kérnék segítséget.

Milyen papirokat kell kitölteni a GYES igényléséhez?

Legjobb válasz: http://www.allamkincstar.gov.hu/maganszemelyek/gyermekgondoz..

Valamint mellékelni kell fénymásolatokat az irataitokról, nekünk kellett: születési anyakönyvi kivonat lakcímkártyák TAJ-kártyák személyik
A kérdező hozzászólása: Ez eddig rendben és köszönöm a válaszokat, de az Államkincstár lapjáról nem tudom kinyomtatni. Az még a kérdésem, hogy az igénylõlapon kivül kell-e mást kitölteni. Nem a fénymásolt személyi adatokra, hanem igénylõlapokra gondolok.
Csak az igénylõlapot. Én utoljára a GYET-es papírt töltöttem, nem tudtam én sem itthon kinyomtatni valami oknál fogva, a férjem pendrive-n elvitte, máshol sikerült. Az valami 8-10 lap volt.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!