Találatok a következő kifejezésre: Milyen papírok egy (221 db)

Általában mit kérnek, milyen papírokat egy jelzáloghitelhez?

Legjobb válasz: Köszönöm, olyan gyorsak voltunk, mint a villám. Jövõ hétre már meg lesz a kérelem.

A kérdező hozzászólása: Köszönöm, olyan gyorsak voltunk, mint a villám. Jövõ hétre már meg lesz a kérelem.
szia, én írtam a listát Neked. Már választottál bankot is? nincs kedved átküldeni a paramétereid emailen és hátha tudok kedvezõbbet kínálni, mint amit kinéztél. Tényleg nem kell érte fizetned. Szerintem egy próbát megér :) Ha Bp-i vagy, akkor pedig még a földhivatalt is elintézem Neked és ezért sem kérek pénzt. (félreértések elkerülése végett: nem szeretetbõl, de a bank fizet érte. tehát azt a pénzt, amit az adott fióknak fizetne ki a hiteled után, megosztja a fiók és a tanácsadód között) Remélem meggyõztelek és teszel egy próbát! :) Várom! :)
A kérdező hozzászólása: Nem vagyok pesti. ERSTE lett a nyerõ, mert ott van folyószámlánk és 2 papírral kevesebbet kell beszerezni. Az 1 misi 5 évre 21700 körül van havonta.
na jó 1milliós hitelért nem teperek :) amúgy intéztem távhitelt már Debrecenben, Egerben és Szegeden is... Erste gyors és rugalmas. ilyen összegnél én sem variálnék más bankkl, ha a munkabéred is odaérkezik... pár száz ft-tal lenne olcsóbb másnál... sok sikert! :)

Milyen kötelezettségeim vannak naponta használt gyógyszer kivitele esetén az Egyesült Királyságba? Milyen papirok kellenek, hogy kivihessem őket egy éves ott tartozkodásra? Tudok e ott váltani gyógyszert bejelentett állás mellett?

Legjobb válasz: Semmilyen kötelezettséged nincsen, semmilyen papír nem kell hozzá, én is utánajártam ennek annak idején. Kiváltani úgy gondolod, hogy valami, amit már rendszeresen szedsz itt is, vagy úgy általában? Ha rendszeres, rögtön szerezned kell egy GP-t (körzeti orvos), és vele megdumálni, hogy vagy írja fel ugyanazt, vagy valami hasonlót, hogy ki tudd váltani.

Semmilyen kötelezettséged nincsen, semmilyen papír nem kell hozzá, én is utánajártam ennek annak idején. Kiváltani úgy gondolod, hogy valami, amit már rendszeresen szedsz itt is, vagy úgy általában? Ha rendszeres, rögtön szerezned kell egy GP-t (körzeti orvos), és vele megdumálni, hogy vagy írja fel ugyanazt, vagy valami hasonlót, hogy ki tudd váltani.
Gondolom gyógyszer fajtájától is függ, pl morfiumot nehezebben. Átlagos gyógyszert annyit viszel ki amennyi jól esik, kint orvos felírja (esetleg nem hivatalos irodában egy leletedet lefordíttatod itthon). Anno allergiagyógyszert kellett kérnem, megnéztem az itthon szedett gyógyszerem hatóanyagát, majd annak a wikipedia oldalát kinyomtatva elmentem az ottani dokihoz aki egy szép mosolyért (no meg 50euróért) felírta egy post-it papírra az ottani megfelelõjének a nevét. Itthon el kell menni hozzá fél évente a tüdõgondozóba és a házidoki is csak limitált számban írhatja fel.

Milyen inzézkedések szükségesek ahhoz, hogy egy másik egyetemen ugyan ezt a szakot folytathassam? Milyen papírok szükségesek hozzá?

Legjobb válasz: En is iratkoztam mar at, ezek kellettek: 1. Atiratkozasi kerelem, benne szemelyes adatok, az elozo egyetemed neve, szakod, elmult ket feleved atlaga (sulyozott!) 2. Az a hatarozat, amit akkor kaptal, amikor felvettek az egyetemre, valamint jogviszonyt igazolo papir 3. Neptunbol/tanulmanyi rendszerbol kinyomtatott elvegzett tantargyi lista 4. Oneletrajz, alairassal, esetleg fenykeppel Postazhatod az egyetem tanulmanyi osztalyanak cimezve.

En is iratkoztam mar at, ezek kellettek: 1. Atiratkozasi kerelem, benne szemelyes adatok, az elozo egyetemed neve, szakod, elmult ket feleved atlaga (sulyozott!) 2. Az a hatarozat, amit akkor kaptal, amikor felvettek az egyetemre, valamint jogviszonyt igazolo papir 3. Neptunbol/tanulmanyi rendszerbol kinyomtatott elvegzett tantargyi lista 4. Oneletrajz, alairassal, esetleg fenykeppel Postazhatod az egyetem tanulmanyi osztalyanak cimezve.
A kérdező hozzászólása: és mikor lehet megtudni, hogy átvettek? kb mikor kell beadni?
Kb egy honap mulva kuldik a hatarozatot, azzal kell menni a beiratkozasra. Barmikor beadhatod, de mivel ugye a targyfelvetel nem lehetseges barmikor, igy erdemes ugy idoziteni, hogy az aktualis felev 3-4. heten azert mar tudj jarni az uj egyetemre, ha nagyon keson iratkozol at, valszeg nem fogjak engedelyezni, hogy az adott felevben barmit is csinalj. Ami mondjuk ertheto. :)


Milyen papírt kaphatok ha beiratkozok egy erre zenei iskolába alapfokú zeneoktatás céljából? Egyáltalán kapok ezért valamilyen bizonyítványt vagy papírt vagy csak az OKJ-s képzésért adnak ilyet?

Zeneiskolában tanulók, zenészek, hozzáértők válaszát várom köszönöm.

Legjobb válasz: Valamint ennek van-e valamilyen anyagi vonzata és ha igen akkor kb milyen mértékû?

A kérdező hozzászólása: Valamint ennek van-e valamilyen anyagi vonzata és ha igen akkor kb milyen mértékû?
6év után (bár hangszertõl függõen, van ahol talán 4év) vizsgázhatsz, kapsz egy papírt, hogy van alapfokú zenei képzésed. semmit nem tudsz kezdeni vele, most hozták be, lesz egy ilyened is :D az okj-s képzés meg egy teljesen más történet
ja, és ha 18éven aluli vagy, vagyis inkább az számít, hogy tanuló legyél (nem hallgató), akkor sulitól változóan 5-8-10ezer ft/félév. ha már felnõtt vagy, akkor van ahol mondjuk 120ezer ft/félév, akkormár olcsóbb magántanárhoz járni.
A kérdező hozzászólása: köszönöm.
Nem egészen értem: alapfokú zeneoktatás, vagy zenetanulás céljából akarsz-e beiratkozni? Anyagi segítségrõl, vagy keresetrõl beszélsz?

Gyerekeimet egyedül nevelem tovább. Milyen állami segítségekhez folyamodhatok (gyermekvédelmi támogatás, emelt családi pótlék, lakásfenntartás stb. ), és milyen papírokat vigyek magammal?

A gyerekelhelyezési per csak jöv?re lett kiírva, és addig is kellene valami segítség! A gyerekek születési anyakönyvi kivonata bent van a bíróságon....

Legjobb válasz: A lakásfenntartásihoz kell:az adott havi keresetedrõl papir(elég a számlakivonat is). Bemész a polgármesteri hivatalba,megigényled.Aztán eldöntik hogy jár e vagy sem.(asszem a keresetedet elosszák.Ha fejenként nem haladja meg a 35 ezer/fõt,akkor megkapod..) Jah,meg nézik a lakás nagyságát is. Remélem segitettem..

A lakásfenntartásihoz kell:az adott havi keresetedrõl papir(elég a számlakivonat is). Bemész a polgármesteri hivatalba, megigényled.Aztán eldöntik hogy jár e vagy sem.(asszem a keresetedet elosszák.Ha fejenként nem haladja meg a 35 ezer/fõt, akkor megkapod..) Jah, meg nézik a lakás nagyságát is. Remélem segitettem..
A rendszeres gyermekvédelmi támogatás az rendszeres, kedves 10:21! Nem rendszeres pénzbeni juttatást jelent, hanem azt, hogy 1 évig rendszeresen, minden hónapban, amit a gyerek az intézményben tölt ingyen étkezik. Az évi kétszeri készpénztámogatás az egy kis plusz juttatás. A havi étkezési költség most egy iskolában 10e körül van...
A rendszeres gyermekvédelmi támogatás nem rendszeres!!!!!! csak a neve az!! Nézz utána, én igényeltem és sok más egyedülálló anyuka is, és egyikünk se kapott minden hónapban fix összeget!!! Ingyen volt az ovis kaja és a tankönyv, ennyi és ünnepek elõtt dobtak egy ötöst.
Emelt családi pótlék, hivatalban ki kell töltened egy nyomtatványt, nekem kérték, hogy igazoljam a válást, én vittem a végzést lefénymásolták és elfogadták. Rendszeres gyerekvédelmi támogatás, szintén nyomtatvány, itt is azt hiszem kellett igazolni, hogy egyedülálló lettem, igazolás a keresetedrõl(gyes)de sajna ez nem egy havi juttatás, néha dobnak ötezret , suli elõtt, karácsony elõtt de viszont ha ovis a gyerek vagy sulis akkor ingyenesen kapja a napi étkezést ami nagy segítség, és iskolásnál pedig a tankönyvet is.Ha lejár a gyesed akkor kérhetsz szociális segélyt, nem tudom gyes elõtt mennyi munkaviszonyod volt, nekem nem sok, így nekem fél évig járni kellett a munkanélkülibe jelentkezni úgy, hogy pénzt nem kaptam, de miután lejárt a fél év igényelhettem a segélyt, kaptam még fûtéstámogatást havi tízezret, nem tudom ez jár-e még, mert már nem veszem igénybe ezeket újra férjhez mentem, de két éve még járt.Azt hiszem ennyi.
A kérdező hozzászólása: Az a kérésem, hogy ne egymással veszekedjetek, hanem próbáljatok inkább a kérdésre válaszolni, mert ez engem nem visz elõrébb... De köszönöm a hozzászólásokat.
09:04-es nincs igazad, honnan tudhatta volna, amikor felvették a hitelt, hogy otthont teremtsenek a boldog együttélés reményében, hogy ilyen hamar vége lesz a kapcsolatnak? Nyilván ilyenkor az ember a közös jövedelemmel kalkulál.
Ha az ember tudja h elesik, elõtte leül.. Oké h nem volt helyes döntés a hiteleket felvenni, nade van aki csak így tud pl:otthont teremteni..
mindig csak addig nyújtózkodj amíg a takaród ér. én pl sosem vettem még fel 1 ft hitelt sem... mivel nélküle jobban tudunk élni, pedig nem keresünk átlag felett
Lehet én vagyok a tudatlan, de ha eddig el tudtátok õket tartani (apa és anya), akkor mostantól pontosan miért is nem tudjátok? Mert ti elváltok?
A kérdező hozzászólása: Azért, mert eddig együtt éltünk, az egész havi keresete befolyt a háztartásba... Most viszont adja a gyerektartást, és fizeti a hitelek felét!!!!!! Én viszont GYES-t kapok, és két kicsi gyermekem van. Próbálj meg ebbõl élni, hiteleket fizetni.....
A kérdező hozzászólása: És mi van akkor, ha nem voltam házas, csak élettársi kapcsolatban éltem, ami nem volt regisztrálva?
Akkor csak nyilatkozatot kell tenned az egyedülállóság tényérõl.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.
A helyi önkormányzat szociális osztályán kell megkérdezni mert az ilyen támogatásokat ök fizetik ki és nem mindenhol egyforma a segélyezési rendszer.
Gázártámogatást ad az önkormányzat, a szomszédom is kapott, ez biztos. Kb. 1200 ft-tal több a családi pótlék/gyerek. Viszont , ha vagyonos vagy pl. 200 m2-es családi házat vettetek hitelre és van autód is, akkor az önkormányzat a gázártámogatást nem biztos, hogy megadja.

Az államkincstár és az APEH ellenőrzi, hogy jogosan igényeltem-e a gázártámogatást. Küldtek egy köteg adatlapot. Kihez fordulhatok segítségért, aki segít kitölteni és tudja, hogy milyen papírokat kell elküldenem?

Legjobb válasz: Tavaly engem is megtaláltak. Azt hogy milyen papírokat kell elküldeni, a levélben felsorolják! A kérdõív meg nem sokban különbözik az igénylõ laptól. Fordulj ahhoz, aki segített kitölteni az igénylõ lapot!

Tavaly engem is megtaláltak. Azt hogy milyen papírokat kell elküldeni, a levélben felsorolják! A kérdõív meg nem sokban különbözik az igénylõ laptól. Fordulj ahhoz, aki segített kitölteni az igénylõ lapot!
A kérdező hozzászólása: Szia! Az igaz, hogy felsorolják a kért dokumentumokat, de mivel én tavaly több helyen is dolgoztam, ezért nem tudom, hogy a jövedelem igazolására megfelelõ-e az adóbevallás. Kicsit bonyolult lenne mindenhova elmenni, hogy adjanak 1-2 éves kereseti igazolást, ráadásul 15nap alatt.
Egyáltalán nem kell kereseti igazolás! Az adóbevalláshoz kapott papírok elegendõek!

El akarok cserélni egy motort egy autóra, ilyenkor milyen papírok és átírási díjak vannak?

Egy 50 köbcentis enduro motorról, és egy 800 köbcentis maruti suzukiról lenne szó.

Legjobb válasz: Egy nyomtatvany boltba vegyel adasveteli szerzodest vagy a netrol nyomtass ki egyet , bele kell irni a tipust rendszamot mindket jarmurol a fontos dolgokat es az eladonak az adatait szemelyigazolvany szam es hogy ez a sajat tulajdonat kepezi nem lopott , ervenyesek valodiak a papirjai stb meg kell ket tanu annak is az adatai es akkor nem kothet beled a rendorseg hogy elcsereled meg akkor se ha amit elad lopott mert nem tudtal rola , szoval kb ennyi aztan meg a jarmuvet valahol gondolom ra lehet iratni a nevedre vagy ilyesmi de a cserehez ennyi eleg hogy hivatalos legyen , Adasveteli szerzodes !

Egy nyomtatvany boltba vegyel adasveteli szerzodest vagy a netrol nyomtass ki egyet , bele kell irni a tipust rendszamot mindket jarmurol a fontos dolgokat es az eladonak az adatait szemelyigazolvany szam es hogy ez a sajat tulajdonat kepezi nem lopott , ervenyesek valodiak a papirjai stb meg kell ket tanu annak is az adatai es akkor nem kothet beled a rendorseg hogy elcsereled meg akkor se ha amit elad lopott mert nem tudtal rola , szoval kb ennyi aztan meg a jarmuvet valahol gondolom ra lehet iratni a nevedre vagy ilyesmi de a cserehez ennyi eleg hogy hivatalos legyen , Adasveteli szerzodes !
A költségek ugyanazok, mintha vennéd az adott dolgot. Tehát az autónál ugyanúgy kell az eredetvizsga, ugyanúgy van átírás, aminek van illetéke, és a forgalmi+tk. is pénzbe kerül. Ami kell, az mindkettõhöz visszterhes vagyonátruházási szerzõdés. Fontos, hogy visszterhes, de nem kell ráírni vételárat. A nem visszterhesnél a vevõnek dupla illetéket kellene fizetnie!

Összekoccantam egy kocsival amikor parkoltam, megnéztük és nem volt semmi baja, most írt a csaj észrevett egy horzsolást rajta és majd a szerelő megmondj mennyi lenne kijavtani. Ilyenkor mi a teendő? Biztosító? Fizessek? Milyen papírokat kérjek róla?

Legjobb válasz: Együtt döntsétek el, hogy lenne a legjobb mind a kettõtöknek. 1. Adsz betétlapot, elismered a felelõsségedet, és a biztosító kifizeti a javítást. A biztosítási évfordulón rosszabb kategóriába fogsz kerülni, drágább lesz a kötelezõd. 2. Kifizeted zsebbõl a javítást, és kihagyjátok a biztosítót. Túl nagy összeg nem lehet, ha csak egy horzsolás van rajta. Ebben az esetben én aláíratnék vele egy papírt, hogy több követelése nincs a balesettel kapcsolatban, ne járkáljon vissza hozzád, hogy még ezt is meg azt is találta. 3. Az is lehet, hogy elhajtod és letagadsz mindent, de egyrészt nagyon nem szép dolog, másrészt ha vannak tanúk, akkor bajod lehet belõle.

Együtt döntsétek el, hogy lenne a legjobb mind a kettõtöknek. 1. Adsz betétlapot, elismered a felelõsségedet, és a biztosító kifizeti a javítást. A biztosítási évfordulón rosszabb kategóriába fogsz kerülni, drágább lesz a kötelezõd. 2. Kifizeted zsebbõl a javítást, és kihagyjátok a biztosítót. Túl nagy összeg nem lehet, ha csak egy horzsolás van rajta. Ebben az esetben én aláíratnék vele egy papírt, hogy több követelése nincs a balesettel kapcsolatban, ne járkáljon vissza hozzád, hogy még ezt is meg azt is találta. 3. Az is lehet, hogy elhajtod és letagadsz mindent, de egyrészt nagyon nem szép dolog, másrészt ha vannak tanúk, akkor bajod lehet belõle.
Szerintem trükközik a csaj, miért mondta elõször hogy semmi baja. Lehet máshol lett meghorzsolva, és téged akar rávenni hogy fizesd ki. A pénztártól való távozás után reklamációnak helye nincs.
Ha már el hagytátok a koccanás helyszínét és utána vette észre a horzsolást, akkor hagyd a fenébe. Tagadd le aztán keressen szemtanúkat hogy ott jártál. Nálam is volt már ilyen.

Egy 50cm3-as robogóra milyen papírok kellenek?

Legjobb válasz: legjobb egy papír húszezres. Avval elmegy egy darabig...

legjobb egy papír húszezres. Avval elmegy egy darabig...
biztosítás, adásvételi
A kérdező hozzászólása: erre is kell biztosítást fizetni?
Miért ne kéne? Amúgy évi 6000 ft környékére jön ki, ami nem vészes összeg.

Milyen papírok kellenek ahhoz, hogy Magyarországról Romániába átvihessek egy kiskutyát, most, hogy már Románia is Eu tag, bár nem schengeni határ?

Romániába szeretnék vinni egy kiskutyát ottani rokonjaimnak, és ellátjuk kiskönyvvel, oltásokkal, mégis félek, nem-e szükséges neki petpassport (állat útlevél)? Egyes oldalakon azt találtam, hogy eus országogkba átvihet? állatoknak, mint macska, vadászgörény, kutya, kell petpassport, másik oldalakon romáéniánál ugyanezt a követelményt nem találtam, csak a horvát, olasz, stb országokénál... légszíves, segítsetek, hogy ti hogyan tudjátok ezt...?! El?re is köszi

Legjobb válasz: Ennek nincs köze az unióhoz. Azt hogy egy országba hogy vihetsz be egy állatot azt maga az ország határozza meg. A világ minden területére kell élö állatnak hogy papírjai legyenek, és ez pl kutyáknál az állatúlevél. Erre az egészségügyi okok miatt van szükség,így biztos hogy kell állatútlevél neki.

Ennek nincs köze az unióhoz. Azt hogy egy országba hogy vihetsz be egy állatot azt maga az ország határozza meg. A világ minden területére kell élö állatnak hogy papírjai legyenek, és ez pl kutyáknál az állatúlevél. Erre az egészségügyi okok miatt van szükség, így biztos hogy kell állatútlevél neki.
Az útlevél az szükséges, minden országhoz. Romániába nem hiszem, hogy nagy hangsúlyt fektetnek erre, de sok országnak elõírása a fél éves karantén is. De nem hiszem, hogy ez ide kell. Az útlevél feltétlenül, hiszen az egy nemzetközi oltási könyv, ha a magyaron nem tudnának eligazodni, akkor ezen igen.
Kötelezõ az állatútlevél európai országokba is! Ezért hívják európai uniós állatútlevélnek. És kell neki chip az útlevélhet, illetve ahhoz, hogy kiutazhasson az útlevél kiállítása után kell megkapnia a veszettség elleni oltást, hogy az útlevélben (is) regisztrálva legyen az oltása.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!