Találatok a következő kifejezésre: Milyen papírok a szüléskor (18 db)

Ha a szülés szabadságomat a szülés előtt 3 héttel ki szeretném venni, akkor milyen papírokat kell vinnem a munkahelyemre? 1. gyereknél ezt szülés után intéztem, de ugye azok a papírok még nincsenek meg.

Legjobb válasz: Kell az igénylés, ugyanúgy, és kell az igazolás a nõgyógyásztól a szülés várható idõpontjáról, ami alapján a háziorvos kiállítja a papírt, amit a REP kér. Kellenek az irataid másolatban.

Kell az igénylés, ugyanúgy, és kell az igazolás a nõgyógyásztól a szülés várható idõpontjáról, ami alapján a háziorvos kiállítja a papírt, amit a REP kér. Kellenek az irataid másolatban.

A TGYS-t a szülés előtt 1 hónappal lehet igényelni (ha jól tudom). Ki az aki igényelte, milyen papírokat kellett beadni, és mennyi idővel előtte?

Egyáltalán megéri-e szülés előtt megkezdeni a TGYS-t? Én december 8-ra vagyok kiírva.

Legjobb válasz: szülés elõtt 28 nappal lehet kérni, egy orvosi papír kell hozzá a háziorvostól is akár, hogy terhességi állományba vesz. 6 hónapig jár, akármikor igényeled (tehát nem a szüléstõl számítva), de csak a szülés után folyósítják. a mennyivel elõtte kérdésre sajnos nem tudok mit mondani, én még a szabimat töltöm :) (és nincs is már egy hónapom a szülésig)

szülés elõtt 28 nappal lehet kérni, egy orvosi papír kell hozzá a háziorvostól is akár, hogy terhességi állományba vesz. 6 hónapig jár, akármikor igényeled (tehát nem a szüléstõl számítva), de csak a szülés után folyósítják. a mennyivel elõtte kérdésre sajnos nem tudok mit mondani, én még a szabimat töltöm :) (és nincs is már egy hónapom a szülésig)
A tgyas kivant megkezdesenek napjan, vagyis a kiirt datum elotti 28. napon kell kelnie az orvosi igazolasnak (haziorvostol). Ehhez meg van ket kitoltendo igenylesi nyomtatvany, ezt elore meg tudod kerni kitoktesre a munkaltatod szemelyugyesetol. A kitoltott nyomtatvanyokat az orvosi igazolassal egyutt a fent irt napon leadod a munkaltatodnal. Kovetkezo fizunapon mar fizetik is (mindezt ugy irtam, ha a munkaltato kifizeto hely).
Ja, es a baba szuletese utan az o papirjait is be kell kuldeni potlolag (masolatokat).
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!
A kiírt idõpont elõtt 28nappal el lehet indítani az igénylést, de csak akkor kezdik utalni, miután bemutattad a babó anyakönyvi kivonatát!

Terhességi-gyermekágyi segély? Ha a szülés előtt 28 nappal szeretném igénybe venni akkor milyen orvosi igazolás kell a terhességről, foglalkoztató igazolás mellé még milyen papírok kellenek?

Legjobb válasz: Én is a szülés elõtt igényeltem a TGYÁST. Kell: - terhes kiskönyv - a TB papírod, amiben a jogviszonyok fel vannak tüntetve - személyes iratok - foglalkozató igazolás 2 példányban - nyilatkozat a TGYÁS igényléséhez - pótlap TGYÁS igényléséhez Utóbbi hármat az OEP honlapjáról tudod letölteni. Remélem, tudtam segíteni.

Én is a szülés elõtt igényeltem a TGYÁST. Kell: - terhes kiskönyv - a TB papírod, amiben a jogviszonyok fel vannak tüntetve - személyes iratok - foglalkozató igazolás 2 példányban - nyilatkozat a TGYÁS igényléséhez - pótlap TGYÁS igényléséhez Utóbbi hármat az OEP honlapjáról tudod letölteni. Remélem, tudtam segíteni.


Milyen papírok kellenek a szüléskor? Milyen utána?

Az anyának milyen papír kell, hogy kéznél legyen, amikor bemegy a kórházba szülni. És a baba születése után mit kell és hol elintézni, beszerezni, nyomtatványokat kitölteni.....

Legjobb válasz: A saját irataid (szig, TAJ, lakcím kártya) a kiskönyved az összes vizsgálati eredménnyel. Házasságianyakönyvi vagy apasági nyilatkozat. Más nem kell. Szülés után megkapod a baba Születési anyakönyvikivonatát, ezzel mehet ahhoz az önkormányzathoz ahol a kórház van. Ott megkapod a baba lakcímkártyáját. ÉN a többi papír csak megvártam (TAJ, adókártya) pár hét és postán elküldik a címedre. de ha akarod el is lehet érte menni a hivatalban. (én pesti vagyok, nekünk az árpád hídhoz kellett menni) Azt hiszem ennyi.

A saját irataid (szig, TAJ, lakcím kártya) a kiskönyved az összes vizsgálati eredménnyel. Házasságianyakönyvi vagy apasági nyilatkozat. Más nem kell. Szülés után megkapod a baba Születési anyakönyvikivonatát, ezzel mehet ahhoz az önkormányzathoz ahol a kórház van. Ott megkapod a baba lakcímkártyáját. ÉN a többi papír csak megvártam (TAJ, adókártya) pár hét és postán elküldik a címedre. de ha akarod el is lehet érte menni a hivatalban. (én pesti vagyok, nekünk az árpád hídhoz kellett menni) Azt hiszem ennyi.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ.

Milyen hivatalos papírokat és hogyan kell intézni a szülés után? Mire ügyeljek?

Gondolok itt arra, hogy hogyan kerülök át táppénzről tgyásra. Le kell mondanom a táppénzt? Baba anyakönyvi kivonata, taj kártyája, személyi-lakcím kell neki? Gyerekorvost mikor válasszak neki és hogyan kell?

Legjobb válasz: Anyakönyvit a kórházba adják...mi nem intéztük még se a taj kártyát se a lakcímkártyát se az adókártyát és 10 napon belül mind kijött postán :),kivéve az adókártya mert az 1,5 évbe telt (de küldtek az elején olyan papírt amin rajta volt az adószáma). Személyit csináltattunk neki mert nagyon közel a határ és sokat mászkálunk át. Szülés elõtt már választottam gyerekdokit és õ adta elõre a recepteket fürdetõre stb stb

Anyakönyvit a kórházba adják...mi nem intéztük még se a taj kártyát se a lakcímkártyát se az adókártyát és 10 napon belül mind kijött postán :) , kivéve az adókártya mert az 1, 5 évbe telt (de küldtek az elején olyan papírt amin rajta volt az adószáma). Személyit csináltattunk neki mert nagyon közel a határ és sokat mászkálunk át. Szülés elõtt már választottam gyerekdokit és õ adta elõre a recepteket fürdetõre stb stb
Jah azt kihagytak, hogy mondták a kórházba, hogy nem kell intézni a taj stb kártyát mert postán meg fogjuk kapni. Gondolom õk intézték vagy ez automatikus lenne passz.
SZia! Ez terület függõ. Az elsõ gyerekemet Vácon szültem. Ott mindent a kórházi adminisztrátor kezdeményezett és kaptuk is postán a doksikat. Most Zuglóban szülök és csak az anyakönyvit intézik. Aztán mindenért a hivatalokba kell mászkálni majd, kivéve a taj kártyát, amit elvileg automatikusan küldenek majd ki.

Ha szülés előtt már igényeltem Tgyást és meg is kaptam, milyen papírt kell még elküldenem, ha megszületett a baba?

Legjobb válasz: Azt nem tudom,hogy személyesen tudod-e intézni,de én mindig ajánlott elsõbbségi levélként küldöm nekik a papírokat(a TGYÁS elõtt táppénzen voltam)az 1-2 nap alatt odaér.

Azt nem tudom, hogy személyesen tudod-e intézni, de én mindig ajánlott elsõbbségi levélként küldöm nekik a papírokat(a TGYÁS elõtt táppénzen voltam)az 1-2 nap alatt odaér.
NYILATKOZAT terhességi-gyermekágyi segély igényléséhez.Ez azért kell, mert ezzel bizonyítod, hogy megszületett a baba(mivel ki kell tölteni az adataival, amiben a születési dátum is szerepel).Én is elõbb igényeltem(a szülés várható ideje elõtt 28 nappal)-most vagyok a 38. hétben-már az igényléshez is elküldtem ezt a nyilatkozatot, csak még ugye nincs kitöltve a baba adataival(mivel nem tudom mikor is fog születni).Amennyiben ezt nem küldöd el, nem fogják utalni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Éppen ez a bajom, már 7 hetes a lányom és teljesen kiment a fejembõl, hogy kell más papír is egyáltalán. 80.000 forinttal kevesebbet kaptam. Akkor ezért lehetett. Remélem utólag megkapom ha intézkedek. Vajon lehet személyesen is? Nem tudod véletlenül? Köszönöm, hogy írtál!

Szülés előtt pontosan milyen hivatalos papírok kellenek és a szülésre mit kell magunkkal vinni a kórházba?

Legjobb válasz: Szia! Én is ezen gondolkodom, amit biztos kell: személyes iratok, taj kártya, házassági anyakönyvi kivonat vagy apasági nyilatkozat, kiskönyv és ehhez tartozó vizsgálatok eredményei(vérvételek, uh-k, stb...) Üdv: 36 hkm

Szia! Én is ezen gondolkodom, amit biztos kell: személyes iratok, taj kártya, házassági anyakönyvi kivonat vagy apasági nyilatkozat, kiskönyv és ehhez tartozó vizsgálatok eredményei(vérvételek, uh-k, stb...) Üdv: 36 hkm
Azt a munkáltatónál kell intézni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek :)
Házassági, ha nincs, akkor apasági nyilatkozat, a te személyes irataid és a baba összes lelete, kiskönyve.
A kérdező hozzászólása: Okés köszönöm és a tgyáshoz kell valami? vagy azt automatikusan kapjuk?
Kell a személyid, a lakcímkártyád (a baba automatikusan az anya bejelentett lakcímére kerül), kell a tb kártyád, a házassági anyakönyvi kivonat (eredeti is jó), ennek hiányában apasági nyilatkozat. Kell még a terhes kiskönyv az igazoláshoz, hogy legalább négyszer voltál gondozáson, illetve fontos a vércsoport meghatározás.
Köszi a linket 6 válaszoló!!!:) ))

Szülés után hol kell milyen papírt bemutatni, hogy kapjam a Tgyást? 10 napos a babám, de eddig még nem kaptam semmit, pedig már egy egy hónapja Tgyáson vagyok.

Legjobb válasz: Nekem a munkahelyemen elintézték, csak ki kellett töltenem a papírokat. Ha neked is van munkahelyed,akkor elméletileg ott kitöltik a bérszámfejtõk.

Nekem a munkahelyemen elintézték, csak ki kellett töltenem a papírokat. Ha neked is van munkahelyed, akkor elméletileg ott kitöltik a bérszámfejtõk.
Nekem a munkahelyemen kiadták a papírt, hogy töltsem ki az adatokat, kellett nekik még az anyakönyvi kivonat másolata és a többit elintézték õk. Meg persze aláírni is én írtam.
Ezek szerint szülés elõtt igényelted. A Baba születése után be kell mutatni az EREDETI szül. anyakönyvi kivonatot és egy Nyilatkozat Tgys megállapításához nyomtatványt beadni az illetékes OEP-nél. Míg ezt nem kapják meg, szüneteltetik a folyósítást.
Persze, elintézi a munkahely, ha olyan. De az anyakönyvi kivonatot akkor is az Anyukának kell leadni és a papírt aláírni.
Én úgy emlékszem a THGY-hez nem kellett papír, jó persze az anyakönyvi kivonat igen, a GYEDhez kellett aláírni és nyilatkozni, hogy szabadságon vagy. De persze nem esküszöm meg rá. A GYEDhez biztosan két papír kell, egy a munkáltatótól (helyesen kitöltve) és tõled.

A szülési szabadság igényléséhez milyen papírok kellenek?

Azt tudom, hogy a szülés el?tt 28 nappal lehet igényelni már. A háziorvosom ad egy papírt, amit le kell majd adnom elvileg a munkáltatómnak. Kell még más is hozzá, valamilyen adatlap mondjuk?

Legjobb válasz: Nem, a szülés várható idõpontjáról szóló igazolás kell. Majd még ki kell töltened egy nyomtatványt, de azt a munkáltatód tudja biztosítani.

Nem, a szülés várható idõpontjáról szóló igazolás kell. Majd még ki kell töltened egy nyomtatványt, de azt a munkáltatód tudja biztosítani.
Kell kérni a munkáltatótól foglalkoztatói igazolást tgyás igényléséhez.Figyelj oda, hogy minden oldalt írjanak alá és pecsételjenek le és pontosan töltsék ki.Kell egy pótlap is amit ehhez csatolnak-abban a fizetésed van hónapra lebontva.Ez kell a munkáltatótól.Kell a háziorvostól egy rózsaszínû papír amit te is mondassz, hogy terhesállományba vesz fel-ez olyan mint az elsõ táppénzes papír, kivéve, hogy feltüntetik rajta a szülés várható idõpontját.KEll a terhes kiskönyvrõl egy másolat-azt hiszem az elsõ és második oldalról-ahol az idõpont van feltüntetve.Ennyi kell ha 28nappal elõtte igényeled, DE ha megszületik a baba kell egy igénylés, amit te töltessz ki a baba adataival stb.., a kházi igazolás amit távozáskor adnak..sztem egy fénymásolat elég-mert ez kell sok helyre majd még, és a baba iratai , ha jól tudom taj szám lakcímkártya.Elvileg ennyi de ha felhívod a tbt elmondják.Az eleje tuti , mert én is most igényeltem meg 28nappal elõtte.39hetes kismama

Tgyás-hoz milyen papírok kellenek? Ha szülést előző hónapban megszűnt a munkaviszonyom, de biztosított voltam, álláskeresési támogatást kaptam, akkor is kapok Tgyás-t?

Legjobb válasz: Szülés után három hónappal igényelhetõ a Tgyás? Ha már nem vagyok biztosítotti jogviszonyban,viszont megvan hozzá a szükséges napom!

A kérdező hozzászólása: Szülés után három hónappal igényelhetõ a Tgyás? Ha már nem vagyok biztosítotti jogviszonyban, viszont megvan hozzá a szükséges napom!
Igen igényelhetõ! Munkaügyibe kell regisztrálni és ott kell szólni hogy adjanak foglalkoztatói igazolást és azt kell tovább vinni az oephez! Én túl vagyok egy ilyen torúrán sajna én is hasonló helyzetbe voltam! Minél hamarabb menj be és intézd el mert valamivel több mint a gyes és utánna gyedet is kapsz! Remélem érthetõen írtam ha nem akkor kérdezz nyugodtan és segítek amiben tudok!:-D
Ja azt el is felejtettem azt hiszem hogy ha a szülés napján nem voltál biztosított akkor nem jár a tgyás sem gyed! De viszont ha be vagy regisztrálva vagy ahogy megszûnt a munkaviszonyod mentél a munkaügyibe akkor nincs
Gond! De mindenesetre megér egy próbát kérdezz rá a mük. ba!
A kérdező hozzászólása: köszönöm a választ!Az nem baj, ha kaptam GYES-t, mert nekem senki nem mondta, hogy csak egy dolog igényelhetõ!vagy gyes, vagy tgyás... Milyen papírok kellenek a tgyás igényléséhez? Mennyi idõ múlva folyosítják? válaszod elõre is köszönöm! Elsõ babás anyuka


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!