Találatok a következő kifejezésre: Milyen papírok a (597 db)

Akvarell+pasztell vegyes technikához milyen papír a legjobb?

A 300g/m2 -es normál akvarellpapírokat túl rücskösnek találom a pasztellhez. (A pasztellt szárazon használnám.)

Legjobb válasz: akvarellpapírból is van sokféle, simább is. mûvészellátókban szokott lenni.

akvarellpapírból is van sokféle, simább is. mûvészellátókban szokott lenni.
300g-os akvarellpapírok nagyon jók, van köztük teljesen sima, félig érdes, és érdes. (Arches szuper, Marumanból még a 120 g-os jó) Pasztellhez Ingres jó szerintem.
Az akvarellpapír jó a pasztellhez még önmagában is. A rücskök miatt jobban tapad a por. A bolyhosabb felületû papírokon (ami szintén jó pasztellhez) megfolyik az akvarell.
A kérdező hozzászólása: Köszik!

Milyen papír a DIPA?

írták, hogy grafikára kell vinni, de én sima rajzlapról hallottam eddig, világosítsatok fel, hogy a DIPA miben különbözik a többit?l?

Legjobb válasz: Mûszaki rajzlap. Sokkal keményebb a rajzlapnál, és teljesen fehérített, gyakran gyári kerettel. http://bolthely.hu/iroszertar/id/02289_Muszaki_rajzlap_A4_ke..

Mûszaki rajzlap. Sokkal keményebb a rajzlapnál, és teljesen fehérített, gyakran gyári kerettel. http://bolthely.hu/iroszertar/id/02289_Muszaki_rajzlap_A4_ke..

Milyen papirnak hivják azt, amelyeket a tetoválók használnak a munkáik megvalósitásához? Hol lehet olyat kapni? Megköszönném a választ.

Legjobb válasz: Pontosan milyen papirra gondolsz?bõrindigó esetleg,de a favoritom,én mindig ezzel csinálom,sütõpapír,egy tekercs 20 méter,kb.250 ft,old spice deóstift,650ft,csak átmásolod a mintát golyóstollal a sütõpapírra,bedörzsölöd a deóval a bõrfelületet,és hozzányomod a mintát.Kocsit megpaskolod8D,és már varrhatod is

Pontosan milyen papirra gondolsz?bõrindigó esetleg, de a favoritom, én mindig ezzel csinálom, sütõpapír, egy tekercs 20 méter, kb.250 ft, old spice deóstift, 650ft, csak átmásolod a mintát golyóstollal a sütõpapírra, bedörzsölöd a deóval a bõrfelületet, és hozzányomod a mintát.Kocsit megpaskolod8D, és már varrhatod is
tetováló kiegészítõk :koji-point.hu , inox-tgi.hu , vame.hu


TGYÁS igényléshez milyen papírok szükségesek? A dokiktól milyen papírokat kell beszerezni?

37 hetes kismama vagyok, és már MOST megszeretném igényelni. Hallottam, hogy a n?gyógyásztól is kérni kell valami papírt.

Legjobb válasz: Köszönöm a válaszod! Ezt már én is olvastam, de még mindig nem tudom, hogy a dokitól milyen papír is kell pontosan!? Szülés elõtt akarom igénybevenni a TGYÁS-t.

A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod! Ezt már én is olvastam, de még mindig nem tudom, hogy a dokitól milyen papír is kell pontosan!? Szülés elõtt akarom igénybevenni a TGYÁS-t.
A nõgyógyásztól NEM kell semmi papaít a thgys igényléshez, HANEM a háziorvosodtól kell egy olyan papír, mint amit táppénzkor kapunk, csak most az lesz ráírva, hogy terhesállományba vételrõl szóló orvosi igazolás!

Milyen papírral kell alátámasztani a felvételi jelentkezési papíron azt, hogy fogyatékossággal élő vagyok?

Jelenleg tartós betegség miatt emelt összeg? családi pótlékot kapok. Magas fokú gerincferdülésem van csak nem tudom milyen papír kell ahhoz, hogy megkapjam a plusz pontokat.

Legjobb válasz: Szia! Szerintem orvosi papírral. Az orvos kiállít egy igazolásszerûséget. Legalábbis én úgy hiszem.

Szia! Szerintem orvosi papírral. Az orvos kiállít egy igazolásszerûséget. Legalábbis én úgy hiszem.

Milyen papírt kell kérnem a t. gyással kapcsolatban?

Főnököm könyvelője kért ma, hogy majd kérjek egy papírt az orvosomtól, hogy most hétfőtől fogom igényelni a t.gyást. Mi ez a papír?

Legjobb válasz: Szia! Nem tudom, hogy segítek-e ezzel a válasszal, mert konkrétan nem tudom mi az a papír, de elmesélem nálunk, hogy volt. Én táppénzen voltam, mert szinte folyton kórházban feküdtem. Egyik nap felhívott a HR-es, hogy kérjem el a háziorvostól a TGYÁS-os papírt és vigyem be. Elmentem a háziorvoshoz, aki közölte velem, hogy nem adja ki, mert ez csak akkor kell, ha szülés elõtt veszem igénybe a TGYÁS-t és szerinte anyagilag jobban járok, ha megvárom a szülést. És végül szülés utána ha jól emlékszem nem kaptam tõle semmilyen papírt, csak a születési anyakönyvi kivonatot meg a baba Taj számát meg természetesen a saját irataimat kérték az igényléshez. Most a GYED-nél sem kellett a háziorvostól papír.

Szia! Nem tudom, hogy segítek-e ezzel a válasszal, mert konkrétan nem tudom mi az a papír, de elmesélem nálunk, hogy volt. Én táppénzen voltam, mert szinte folyton kórházban feküdtem. Egyik nap felhívott a HR-es, hogy kérjem el a háziorvostól a TGYÁS-os papírt és vigyem be. Elmentem a háziorvoshoz, aki közölte velem, hogy nem adja ki, mert ez csak akkor kell, ha szülés elõtt veszem igénybe a TGYÁS-t és szerinte anyagilag jobban járok, ha megvárom a szülést. És végül szülés utána ha jól emlékszem nem kaptam tõle semmilyen papírt, csak a születési anyakönyvi kivonatot meg a baba Taj számát meg természetesen a saját irataimat kérték az igényléshez. Most a GYED-nél sem kellett a háziorvostól papír.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! Akkor nekem azért kell valószínû, mert szülés elõtt veszem igénybe. Nekem a táppénz kimaradt, szabin voltam most, elõtte meg dolgoztam. Csak nem emlékeztem, hogy van valami papír, amit kérni kell, pedig az elsõ gyereknél is szülés elõtt igényeltem.

Nemrég olvastam, hogy a Vodafone-hoz besétálva kb 10k-ért független lesz a telóm 3 nap alatt. Ez egész pontosan hogy megy, milyen papírokat kell bevinnem? (nem első tulaj vagyok, a telefon szűz, nem jailbreakelt, papírjai megvannak)

Legjobb válasz: Hogy milyen papír kell nem tudom, de a vodafone-bban csak akkor függetlenítenek ha a mobil vodafone függõ, de a vodafone-tól a legnehezebb szabadulni. Ragaszkodó társaság...

Hogy milyen papír kell nem tudom, de a vodafone-bban csak akkor függetlenítenek ha a mobil vodafone függõ, de a vodafone-tól a legnehezebb szabadulni. Ragaszkodó társaság...

Miután megszültem, milyen papírokat kell intézni a gyereknek? Mi az, amit intézhet a párom, és mi az, amit csak én intézhetek? (Tgyást fogok kapni. ) És ezekhez milyen papír kell?

Legjobb válasz: Mindent intézhet a párod is, legfeljebb adj neki meghatalmazást. A tgyás igénylõt kitöltöd, aláírod, és a papírokkal együtt õ is be tudja vinni a munkáltatódnak. Az anyakönyvi kivonatot neki is kiadják, hiszen õ az apa, a TAJ kártya meg úgyis postán jön.

Mindent intézhet a párod is, legfeljebb adj neki meghatalmazást. A tgyás igénylõt kitöltöd, aláírod, és a papírokkal együtt õ is be tudja vinni a munkáltatódnak. Az anyakönyvi kivonatot neki is kiadják, hiszen õ az apa, a TAJ kártya meg úgyis postán jön.
a kórházban felkeres az anyakönyvezetõ.Egy hét múlva a párod elmehet az anyakönyvi kivonatáért.A lakcímkártyát kipostázzák, ugyan úgy a tb kártyát is.Valamint az adókártyát is, de azt kb 1-2 hónap alatt.Ha kitöltötted a papírokat, akkor a párod is leadhatja.Mi is így csináltuk.
Én még semmit nem intéztem magam. Most hogy beteg lett a fiam, a GYESt, emelt családit, közgyógyot is anyukám intézte és mire kijöttünk a kórházból minden el volt rendezve. Meghatalmazást sem adtam neki.

Szerencsesütihez mindegy milyen papírt használunk? A sima papíron nem lesz kiolvashatatlan az írás?

Recepteket olvasva nem ír különleges papírról, de félek elmosódik ha beteszem a masszába a papírokat.

Legjobb válasz: Hajtogasd össze a papírt, lehetõleg minél több rétegre (de persze azért nem kell egy egész A4-es lapot beletenni :) ).

Hajtogasd össze a papírt, lehetõleg minél több rétegre (de persze azért nem kell egy egész A4-es lapot beletenni :) ).
Sütõpapírra írd alkoholos filccel. picire összehajtod, semmi baja nem lesz sütéskor. nem ázik el, nem ég meg.

Ha Amerikában születik meg a baba, milyen papírokat kell vinni a szülőknek? Hol kell a gyerek papírjait kikérni, mik a folyamatok?

Legjobb válasz: Magyar vagy Amcsi papírokat? Az én lányom kint született. Én is és a párom is aláírtuk a születési anyakönyvi kivonatot a kórházban, talán kellett valami személyiség azonosító papír..szerintem az útlevél elég. Aztán 4 hetet kell várni, hogy a rendszerbe bekerüljön az anyakönyvi kivonat, azt pedig interneten rendeltem, talán 8-10 dollár volt (nem biztos, de nem volt vészes) és azt kipostázták. Amikor hazajöttünk, bementünk az városi önkormányzathoz és ott beküldték és elintézték nekünk a magyar anyakönyvi kivonatot. Azzal lakcímkártya igénylés, azzal tb kártya igénylés.

Magyar vagy Amcsi papírokat? Az én lányom kint született. Én is és a párom is aláírtuk a születési anyakönyvi kivonatot a kórházban, talán kellett valami személyiség azonosító papír..szerintem az útlevél elég. Aztán 4 hetet kell várni, hogy a rendszerbe bekerüljön az anyakönyvi kivonat, azt pedig interneten rendeltem, talán 8-10 dollár volt (nem biztos, de nem volt vészes) és azt kipostázták. Amikor hazajöttünk, bementünk az városi önkormányzathoz és ott beküldték és elintézték nekünk a magyar anyakönyvi kivonatot. Azzal lakcímkártya igénylés, azzal tb kártya igénylés.
Még nem. És babás sem vagyok, de szeretnék az lenni hamarosan. :) Nyár eljén megyünk ki. Majd írok onnan is privátot vagy valami, érdeklõdöm én is... :)
A kérdező hozzászólása: Rendben van, bár nem lesz egy gyalog-galopp:) Ti itt éltek kint?
Elõzõ vagyok. Kérlek írj, ha jutottál valamire. :)
A kérdező hozzászólása: Ennek utánanézek!Köszönöm!
De elvileg ha a baba amerikai, lehet kérvényezni a családegyesítést, és amíg az ügy folyamatban van (évek) addig nem dobhatnak ki. A gyereknek szerintem joga van eldönteni hol akar élni. De a szülei nélkül nem lenne jó neki.
A kérdező hozzászólása: Szia! Igen, mi is ebben a cipõben vagyunk és a gyerek állampolgár lesz, viszont Te akkor sem kapod meg a gyereken keresztül sem!Ti milyen támogatást kaptok, vagy biztosítást?
Sziasztok! Bocsi, ha eltérek a témától, de azt nem tudjátok, hogy ha én nem vagyok állampolgár, a gyermekem lehet az? Azáltal, hogy kint születik meg?
Igen, én is az vagyok..ezért is szültem kint.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Így a Te lányod kettõs állampolgár?
Elõzõ vagyok. A http://www.vitalcheck.com website-on lehet kérni a gyerek birth certificate-jét.
Nekem lenne egy olyan kérdésem, hogy tervezek a párommal kimenni Amerikába és ottanra szeretnék egy kicsi babát. Azt tudom, hogy õ autómatikusan megkapja az állampolgárságot, de minket kitoloncolnak? A gyerek meg ott marad? Vagy ez hogy folyik?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!