Találatok a következő kifejezésre: Milyen pózban aludni (10 db)

Milyen pózban szoktál aludni?

Legjobb válasz: Általában a "magzati" pózban, oldalt összehúzódzkodva. Nagy ritkán háton, meg hason, de ugy folyik a nyálam :D

Általában a "magzati" pózban, oldalt összehúzódzkodva. Nagy ritkán háton, meg hason, de ugy folyik a nyálam :D
Én általában hason alszom, viszont ha melegem van akkor háton kiterülve :D
Én a hátam.....és csak a hasam lehet betakarva(a tobbit nem mert melegem van..télen is) :)
Én hason alszom, tehát nem akarok nagy melleket:D És nehogy azt higgyétek, nem folyik a nyálam:D
Hú, hát nekem szerintem óránként változó. :D Általában hason alszok el, de van amikor oldalt, sõt, ha hideg van, akkor a takarót berakom a lábam közé. Ez már olyan berögzõdött mozdulat. :D Aztán van, amikor arra eszmélek, hogy a hátamon vagyok, és fel van húzva a lábam, de legtöbbször ébredésnél vagy a hátamon fekszek és a kezeim a fejem felett vannak, vagy hason fekszek és folyik a nyálam össze vissza :D
Oldalt fekszem "lovagló" pózban.. a lábam közé veszem a takaróm a kezem meg beteszem az állam alá amihez az kell h teljesen behajtsam a csuklómat amitõl eláll a keringés és kb óránként kelek arra h zsibbad a kezem :D
a lehetõ leghülyébben! :D Anyuék mesélték, h. még kiskoromban, amikor bejöttek este, mindig az egekbe voltak a lábaim, össze voltak kulcsolva, a lábam bal oldalamon, a kezem a jobbomon, vizont magzat pózban alszok el. Aztán alakul valahogy :D
hátamon, vagy az oldalamon
Fejjel lefelé. Amúgy általában az oldalamon :D
Én általában hason szoktam, fejem a párnán, két kezem a párna alatt és a jobb lábam lelóg az ágyról x) Nagyon kényelmes :)
oldalt, és egyfolytában átfordulok a másik oldalamra:) )
Általában oldalt.
a bal oldalamon,
Misszionárius! XD Neem...Ált..ilyen magzati pózban! :P :)

Kismamik, akiknek már nagy pocakjuk van, illetve, akik már túl vannak a szülésen! Hogy tudtok, milyen pózban tudtok jól aludni, illetve ilyen nagy hassal lehet egyáltalán?

Nekem kb 1 hónapja vannak alvásgondjaim a pocakom miatt, mert nem jó feküdni sehogy sem.Oldalt tán a legkényelmesebb, de ahogy lehúz a hasam, nehezebben veszem a leveg?t.Érdemes esetleg kismamapárnát kipróbálni?

Legjobb válasz: Nekem is nehéz aludni miatta. 40+3hkm

Nekem is nehéz aludni miatta. 40+3hkm
Hát bár én még csak 23hetes vagyok, de nagyon nagy a hasam ahhoz képest.Nekem még félig háton kényelmes, meg inkább a jobb oldalamon.Meg félig hason úgy, hogy a lábam alatt van a vastag téli takaró és az alsó lábam kinyújtva, a felsõ meg felhúzva.Így is kényelmes, de ez is csak a jobb oldalon.A pici benn nagyon reklamál ha bal oldalt fekszem.
Szia! én 4, 5kg-os babával voltam terhes és mindig vékony voltam.gondolhatod mekkora pocakom volt.a magzatpóz volt a legkényelmesebb.:)
Én 31 hetes vagyok, oldalt szoktam aludni úgy, hogy a paplant begyûröm a poci alá, egy nem túl duci kispárnát pedig a térdemnél a lábaim közé veszek. Egyelõre mûködik...
Szia, nekem meg sehogyan sem jó. Borzasztóan fáj a csípõm, muszáj oldalt feküdni, de úgy meg nyomom a csípõcsontom, ezért 15 percenként meg kell fordulnom. A párna hasam alatt jó lenne, ha nem lenne ez hozzá....Mi lesz velem a többi 14 hétben :-) ?
Szia, nekem is iszonyú kényelmetlen volt aludni, aztán a hasam és a lábam alá gyûrtem a takarómat. Olyan mint a szopi párna, csak ezt úgy alakítod ahogy neked kényelmes. Azóta nagyon jól alszom. :-)
Én is szopipárnát használok, most már a pocak megtámasztása miatt is és nekem nagyon megfájdult a derekam, mert a lábamat felhúzom így a lábam között van amire felfektetem és a karomat is rá tudom tenni, így nem nyomom a cicijeimet. Kényelmesebben alszok, ha alszok, viszont megfordulni vele kész mûvészet.... A nem alvás sajnos nem ettõl van ekkora pocakkal :) 36 hetes kismama
Én mindig hason szerettem aludni, így mikor terhes lettem, voltam bajban, hogy mi legyen! :) Féltem, hogy álmomban ráfordulok és megnyomom (ami egyébként nem valószínû). Vettem szopipárnát.... hát, nekem a menyország lett! :D Olyan jókat aludtam. Annyiból jobb, mint a párna, hogy jobb tartása van. ráraktam a lábam, a pocakom is támaszotta, iszonyat jókat aludtam vele végig a terhesség alatt. Míg a kórházban voltam, oda is vittem, ott is nagy hasznát vettem, mert a kórházi ágy valamit borzalmas kényelmetlen volt. Utána a férjem "kobozta" el, mert neki is nagyon bejött. Most újra babát várok és már elég nagy a pocim, így ismét én használom, ha elõbb érek az ágyba, mint a férjem. :) Bár, hozzáteszem, hogy a majdnem 4 éves fiam, mikor hajnalban átjön hozzánk aludni, õ is a szopipárnára fekszik! :D Szóval nálunk nagyon bejött ez a párna az egész családnak!
Tegyél kispárnát a hasad alá, az megtámasztja. Szültem kétszer, mindig így csináltam és jelenleg is babás vagyok. Kezd nehéz lenni nekem is, bár most még a takarót gyûröm be a lábaim közé és a hasamat is a takaró tarja meg. De hamarosan kelleni fog a párna. Az nagyon jó! 30hkm.
En a bal felemen tudok aludni es azt is csak ugy ha a parom hataba bujok es a jobb labam rateszem, ha ez nem jon ossze akkor egy parnat teszek a terdeim koze...csodakat tesz:) 39hkm :)

Milyen pozban szoktatok a parotokkal aludni?

Legjobb válasz: Háttal egymásnak. Pedig nagyon szeretem õt, de nekem úgy kényelmes,úgy érzem magam egyedül az ágyban, és úgy pihentetõ az alvásom. Ha felé fordulok el sem tudok aludni.

Háttal egymásnak. Pedig nagyon szeretem õt, de nekem úgy kényelmes, úgy érzem magam egyedül az ágyban, és úgy pihentetõ az alvásom. Ha felé fordulok el sem tudok aludni.
Én nem tudok vele összegömbölyödve aludni, nagyon sajtkukac vagyok, így kényelmetlen, ha valaki "lefog". Plusz a "lélegeztetõgépe" miatt nem menne. (alvás közben a légcsöve összeszorul, nem megy le levegõ, horkant, mikroébredés, nem alussza ki magát, ezért volt vizsgálaton és lett egy ilyen gépe, ami erõszakolja le a levegõt, és nincs baja) 20/L
este ugy alszunk el, hogy õ háttal nekem, és meg hozzábujva, de utána szinte egybõl elfordulok, én is hason szeretek aludni (még az elején probáltuk erõltetni az összebujva alvást, mert hogy az milyen romantikus, de a hátfájás már messzirõl sem az , ugyhogy éjszaka max a lábunk ér össze) de reggel pótoljuk, amint egyikönk megébred, bujik oda a másikhoz
"Kis-kifli"!!!!Mindig:D
Amilyen pózban egyedül is szoktam, kivéve, hogy kicsit össze kell húzzam magam, mert nincs annyi hely.
Van, hogy ölelve alszunk el, de aztán szétmegyünk, mert nem kényelmes így aludni. Van, hogy külön, és alvás közben egymáshoz bújunk - nem direkt, csak álomban :D - De legtöbbször kézenfogva. :) Mindig úgy, hogy kényelmes legyen, és ne zavarjuk a másikat.
Nincs semmilyen póz. Mindenki alszik a saját oldalán szépen, aztán jól van. Az alvás nem társas tevékenység, idegesítõ, ha nem tudok szabadon mozogni közben.
Vagy én ölelem õt, vagy õ ölel át.
Engem át szokott ölelni a párom. Eddig senkivel nem tudtam így aludni, idegesített. Õ az elsõ, aki nem zavar, vele az elejétõl így van.
Különágy pózban.:D
Ö háttal van és én megölelem. ez a legjobb
Amig tv-zunk addig atolel. Amikor mar almosodok el akkor fordulok kifele es o is :)
Külön ágyban! 16 éve vagyunk együtt, imádjuk egymást, de aludni csak nyugodtan, horkolásmentesen, rugdosásmentesen és levegõtkapva tudok. Este összebújás, reggel összebújás. De éjszaka külön szoba és ALVÁS van.
Elalvás elõtt kicsit összebújunk, néha beszélgetünk még egy kicsit. Aztán mikor már beálmosodunk, akkor mindenki elhelyezkedik a számára kényelmes pozícióba. Attól, mert nem fogom a kezét még éjszaka is attól még imádom. Reggel viszont aki elõbb kel az odabújik a másikhoz. Remélem ez még sokáig így lesz. :)
Sajnos nincs lehetoseg a kulon agy, kulon szobara, de ugyis nemsoka koltoznunk kell, akkor az is szempont lesz..:D Igy van egy relativ nagy agyunk, es mindketten kigurulunk az ag szelere, es ugy alszunk, mindenki ahogy neki tetszik.
Külön külön mindenki a maga térfelén, én velem amúgy se könnyû egy ágyban, eléggé ficánkolósan, vergõdõsen alszom, van hogy fejbe csapom, vagy vesén rúgom (persze nem direkt)azt aki melettem fekszik, annó kollégiumi szobátársam egyszer véletlenül lerúgtam az ágyról:S...Nekem sajnos kell a hely hogy a testrészeim mozoghassanak.
Utolsó nagyon jót nevettem:D A kérdésre válaszolva.Én az ágy 1ik szélén õ a másik szélén vagy háttal egymásnak vagy hason.régen még ment az átölellek dolog de aztán az 1ik albiba volt köztünk 1 bukkanó és kényelmetlen lett volna ha az 1ikönk vagy a másikunk odabújik ezért elszoktunk 1 mástól.
A kiskifli nálunk is megy:D õ a nagy. Aztán elkezdem lopkodni a takaróját mert nekem ugye 3 kell (egyet a lábaimmal s karjaimmal kulcsolok át másikat rugdosm, harmadikal takarózok :DDD) s miután 5ször visszaszerzi már alszunk is. Azt tudom, hogy reggel õ háton alszik mert a babánk a reggeli szopizás után mindig rámászik dombocskázni. :D
Kiskifli nagy kifli összegömbölyödve.. VAgy egymás vállán..
Mi úgy alszunk el, hogy õ ölel hátulról, persze egy idõ után valamelyikõnk úgyis fordul egyet és ez felborul, de akkor is mindig egymáshoz érünk valahogy. Vagy fogjuk egymás kezét, vagy átölelem a kezét vagy õ bujik hozzám, vagy csak összeérünk valahogy. A lényeg, hogy érezzük a másik közelségét. 22/L
õ általában a hátán szeret aludni én meg oldalt így lett ez: a bal lábamat rácsavarom az õ bal lábára a fejem pedig a válla és a nyaka között van(imádom érezni az illatát, megnyugtat:) és átkarolom meg õ is a bal karjával.igazából õ már a párna felett 5 centivel alszik és olyan mélyen h azt csinálok vele amit akarok, viszont ha eltávolodom tõle azonnal felébred:D annyira cuki!:D
Tudni kell rólam, nagyon szeretek fészkelõdni alvás közben. Egyszer mondtam a páromnak, hogy elég, sok helyen olvastam, hogy aludhatnak jól együtt a párok. Innentõl kezdve hozzábújok, karoljon át hátulról. Oké. 10 perc után elkezdtem feszengni, forgolódni, de tartottam magam a "nagy" elhatározáshoz. 20 perc után nem bírtam tovább, kész, letoltam a kezét, és kényelmesen elhelyezkedtem :) Rájöttem: szabadon szeretek aludni, nincs mese :)
vagy a hátára fekszek, vagy összegömbölyödve egymáshoz bújunk
Álltalában külön ágyban, mivel borzasztóan horkol. Ha együtt alszunk kb 1 hét után hulla vagyok.

33 hét körüli kismamik, hogy, milyen pózban tudtok aludni? Nehezen megy nektek is a forgolódás?

Legjobb válasz: Szia!Én csak oldalasan tudok aludni szopipárnával:-)Átölelem és úgy:-)Egyébként kb óránként fordulok egyik oldalról a másikra.A kislányom nem nagyon értékeli ha jobb oldalamon fekszem,addig boxol mig meg nem fordulok.34 hetes kismami

Szia!Én csak oldalasan tudok aludni szopipárnával:-)Átölelem és úgy:-)Egyébként kb óránként fordulok egyik oldalról a másikra.A kislányom nem nagyon értékeli ha jobb oldalamon fekszem, addig boxol mig meg nem fordulok.34 hetes kismami
szia.nekem a jobb oldalamon a legkényelmesebb, de sajna a babámnak nem mindíg.a takarót a lábam közé kapom+begyûröm egy részét a pocim alá és úgy kényelmes.hát az átfordulás nagyon rossz.és sajna amég nem tudok elaludni addig van olyan h 10 percenként fordulok meg mert sehogy nem jó. 33+5 hetes km
Szia! Én is nagyon nehezen fordulok meg.Idáig a jobb oldalamon tudtam aludni kb.1 hete reklamál a baba.Azt hittem én vagyok ilyen nyûgi, csak kitartástkívánok a végéig.33h.km.
Szia! Én is csak az egyik oldalamon tudok aludni, történetesen jelenleg a jobb oldalam, néha megpróbálkozom a bal oldallal, de addig reklamál a fiam, míg megfordulok. Ami kicsit nehezen, lassan, öregasszonyosan megy..:) Kispárnát, vagy a paplanomat begyûröm a hasam alá, úgy a legkényelmesebb. Mire elaludnék, addigra a kicsi fiam kemény discóba kezd, kb 1, 5-2 óra a lefekvéstõl, mire el is alszom. A délutáni alvás még rosszabb. Akkor még nehezebben alszom el, akkor egyik póz sem jó a manónak. Ilyenkor fáj a hátam is, nyakam is, kész kínszenvedés, de nem adom fel.... Már nem tart sokáig, kitartást lányok! 34 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Akkor jó, nem csak én vagyok olyan, mint öreganyám :)
Nekem szerencsére egyáltalán nem gond a forgolódás (33 hetes voltam vasárnap). Szopipárna a lábam közé, nagypárna az ágyvégébe, arra meg felteszem a lábaimat. Általában bal oldal jön be, de újabban egyre jobban tolerálja a kiskölyök a jobb oldalt is (eddig nem szerette, reklamált érte). Sõt, az elmúlt két hétben kétszer is úgy ébredtem reggel, hogy rendesen a hasamon feküdtem - mondjuk nincs nagy hasam, de akkor is... Inkább a csípõforgóm szokott néha fájni, ha sokat fekszem egy oldalon.

Milyen pózban tudtok aludni?

Ma töltöm a 40. hetet. Az oldalamon szoktam de már nagyon kényelmetlen, fordulni sem nagyon tudok. Félig ül? helyzetben is próbáltam már de az sem vált be, egy id? után annyira megfájdul a farokcsontom, hogy kénytelen vagyok az oldalamra feküdni. Ja és kétszer, háromszor megyek pisilni utána mire megtaláljuk a babóval a helyünket itt a reggel.

Legjobb válasz: Ezzel mi is így vagyunk...3 nappal a kiírt idõpont után... csak én sûrûbben járok pisilni. Egyedül a jobb oldalamon tudok aludni, mert a babóm feje (az u.hang szerint) jobb oldalon félig "behelyezkedve van" a csatornába. Boldog babavárást!

Ezzel mi is így vagyunk...3 nappal a kiírt idõpont után... csak én sûrûbben járok pisilni. Egyedül a jobb oldalamon tudok aludni, mert a babóm feje (az u.hang szerint) jobb oldalon félig "behelyezkedve van" a csatornába. Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Lehet, hogy nem farokcsontnak hívják. :)
Nekem az vált be, ha párnát tettem a lábam közé, úgy tudtam oldalt feküdni. De nekem is szenvedés volt, bár inkább a közepe, mint a vége.
Mi vettünk szopipárnát és a terhességem 33.hetétõl csak avval tudtam aludni, de nagyon jókat.Engem csak a hólyagom keltett fel!Igaz a párnát szoptatásra nem nagyon használtam/használom!
Szia! Mintha en irtam volna ki a kerdest azzal a kulonbseggel h en holnap toltom a 39.hetet. En is az oldalamon szoktam aludni, a hatamon egyaltalan nem tudok a picurnak is kenyelmetlen.Pisilni mi is legalabb 3-szor jarunk, ilyenkor a pici is felebred es elkezd mozogni vagy csuklani, szoval en is mire visszaalszok, csorog az ora es a parom indul dolgozni. Nagyon rossz es mar nagyon turelmetlen vagyok. Raadasul ugye mivel oldalt alszok allandoan felebredek arra is h elzsibbad a labam ami amugy is bevan dagadva a viztol. Es meg a raadas:allandoan jon fel a gyomor savam ami vegig egeti a torkomat, igy muszaly felig ulve aludnom de nekem is mindig megfajdul a farok csontom.Altalaba hideg tej szokott segiteni ezen a gyomor probleman de akkor meg meg tobbet jarok pisilni. Szoval ez egy ordogi kor:) Remelem hamarosan mind ketten szulni fogunk. Jol esett kicsit "panaszkodni". Konnyu szulest es egezseges babat kivanok neked!

Ti milyen pózban szoktatok aludni a párotokkal?

Mi egész éjjel ölelgetjük egymást. :) Kiskifli vagy nagykifli szerettek inkább lenni? :)

Legjobb válasz: mindíg a pasim ölel engem :) és a lábát behúzom a lábam közé csak így tudok elaludni mikor összejöttünk akkor egymással szemben ölelve aludtunk nem tudom h mostmár nem bírnék úgy

mindíg a pasim ölel engem :) és a lábát behúzom a lábam közé csak így tudok elaludni mikor összejöttünk akkor egymással szemben ölelve aludtunk nem tudom h mostmár nem bírnék úgy
Mi sosem tudtunk összebújva aludni, nekünk az kényelmetlen. Ha néha magunkhoz térünk éjszaka, akkor kicsit összebújunk, egyébként mindenki alszik úgy ahogy szeretne.
De jó már egyeseknek, én világéletemben egyedül feküdtem le, de ami késik nem múlik, remélem. :) 22f
Én inkább croissant szeretek lenni.
A férjem az ágy egyik végében, én a másikban. 180cm széles az ágy, két 90-es matraccal, hogy még egymás forgólódását se érezzük meg :) ) Teljesen eltérõek az alvási szokásaink, ilyen szempontból legcélszerûbb lenne külön szobában aludnunk, de hát azt már mégse... :)
a puncimban szokta tárolni a farkát alvás közben de jó lenne egy új 19L
kifli:)
összebújva szoktunk aludni :)

Milyen póz lehet a legkényelmesebb 16 hós lányomnak egy 4 órás utóbuszon aludni?

Eddig az ölembe szemben ült, széttett lábakkal,feje a mellkasomon. De már elég nagy, elgondolkodtam, hogy lehet, már valahogy másképp kéne altatni. A nagyszékben próbáltam, hogy hátradöntöttem, amennyire lehetett, de utoljára az még nem jött be..

Legjobb válasz: Vonattal nem tudod megoldani az utazást? Ott el is tud feküdni az ülésen. Ha nem, talán még mindig az öledben való megoldás a legjobb. Vagy hátha azóta menni fog a nagyüléses dolog. Vigyál neki vmi párnát vagy plédet, hogy jó puha legyen, na meg abba jól be tud vackolódni.

Vonattal nem tudod megoldani az utazást? Ott el is tud feküdni az ülésen. Ha nem, talán még mindig az öledben való megoldás a legjobb. Vagy hátha azóta menni fog a nagyüléses dolog. Vigyál neki vmi párnát vagy plédet, hogy jó puha legyen, na meg abba jól be tud vackolódni.
A kérdező hozzászólása: Köszi:-) A busz közvetlen, a vonattal legalább 1X át kell szállni, drágább, és hosszabb idõben is, ezért marad a busz. Plédet mindenképp viszek neki, és megpróbálom majd letenni az ülésre, hátha:-)Bár imádom, ha az ölemben alszik, csak félek, nem kényelmes neki, és össze is izzadunk... Hétfõn kiderül:-)

Milyen pózban fektetitek le aludni újszülött babátokat?

én általában oldalt fekve..,mert úgy még tud kajcsi után büfizgetni...Szerintetek ez nem baj? Ha sokszor úgy fektetem...azaz majdnem mindíg...

Legjobb válasz: Nagyon jó az oldalt fekvés. (én is úgy altatom) Háton is jó,bár a büfi szempontjából tényleg nem a legjobb. Én a hasonfekvéstõl óckodom -bölcsõha..- le se írom. Hason inkább csak felügyelettel szoktam fektetni-még ott vagyok mellette.

A kérdező hozzászólása: köszi a választ mindenkinek!!! azért ez jellemzõ a dokikra... ki ezt mond..., ki azt... már a kórházban is csodálkoztam mennyire nincs egyetértés semmiben sem... mindenkinek más a véleménye mindenrõl...
Oldalt fektetem, de hol egyik oldalára hol másik oldalára hogy el ne feküdje a fejét, mert el tud defomálódni ha csak egyik oldalt van mindig, ellaposodik az az oldal. Szerintem hülyeség hogy nem jó oldalt fektetni a babát. NAgyon sok újszülött nem bíjra tartani emelni forgatni a fejét, s ezért sokszor felkel éjjel, ill. meg is fulladhat ha nem bírja fordítani a fejét, ill. ha bukik oldalt fektetve kifolyik a szájából, míg hason abban fekszik s beszippanthatja.
elõttem szólónak igaza van. ortopédián, a csípõszûrésen kifejezetten mondta a doktornéni, hogy csak hason vagy csak háton aludjon!! Oldalt ne!!
Nagyon jó az oldalt fekvés. (én is úgy altatom) Háton is jó, bár a büfi szempontjából tényleg nem a legjobb. Én a hasonfekvéstõl óckodom -bölcsõha..- le se írom. Hason inkább csak felügyelettel szoktam fektetni-még ott vagyok mellette.
Én is hason altatom. Próbáltam hátra rakni itthon, de fél óra múlva felébredt, pedig a kórházban háton aludt. Érdekes dolgok ezek. Szerintem a baba tudja, mi jó neki és kitapasztaljátok együtt. Nálunk az elején sok kaja visszajött, ezért is jobb a hason alvás. Nem kell félni, a csecsemõhalál miatt ijesztgetig a szülõket, hogy háton altassuk, de ez csak a nagyon pici, vagy koraszülött babáknál lehet veszélyes, vagy akinek eleve van valami problémája. És a háta is erõsödik így hason, hamarabb megtanulja fordítani, emelgetni a fejecskéjét. Jó babázást. 11 hós kisfiú anyukája.
Nem szabad oldaltfektetni a csípõje miatt. 6 hetesen majd mentek csípõszûrés miatt ortopédiára, kérdezd meg az orvost!
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a válaszokat!!! akkor megnyugodtam, hogy ez nem rossz neki hosszútávon... :) ennek örülök!! mondjuk én szoktam hason is fektetni /kb 3-szor volt rá példa/, mert mikor fájt a pocija, csak úgy összegömböjödve tudott a vállamon elaludni, és könnyebb volt úgy lerakni, hogy ne keljen fel. De mondjuk alatta ott figyel a légzésfigyelõ..!
Nekem a kórházban is azt mondták, hogy oldalra fektessem, és itthon a gyerekorvos is. De az én babám nem sokáig, talán 2-3 hetes koráig maradt úgy, aztán addig fészkelödött, amig hátára nem fordult. Most 7 hetes, csak háton alszik, de a fejét mindig oldalra forditja, igy ki tud jönni a tej. Szóval tedd nyugodtan az oldalára, kis idö múlva úgy is ö dönti el hogy jó neki.
elsõ válaszoló vagyok. Az én fiam nagyon erõs és születésétõl fogva saját maga forgatja a fejét alvás közben. Pocakfájós, így a hason alvás tökéletes számára. Ja és van légzésfigyelõnk a kiságyban, bár napközben a mózesben alszik, ami mellettem van a kanapén, így olyankor én figylelem :) Az olyan pici babát, amelyik nem tudja forgatni a fejét, szerintem, ha hasra fektetjük, akkor nem arccal lefele tesszük le, hanem a fejecskéjét oldalra fordítva, így nem hiszem, hogy a visszabüfizett tejet visszaszippanthatná...bár ki tudja Az biztos, hogy a babód saját maga fogja eldönteni, hogy mi jó neki :) Jó babázást
Nekem is azt mondták, hogy túl sokat ne fektessem oldalra, a csípõje miatt. Sajnos a barátnõm meg is járta, kellett a speciális pelenkát hordania pár hónapig a babájának emiatt. Nekem nem szeretett hason aludni a kisbabám, úgyhogy túl sok opció nem maradt :) . A büfivel nem volt gond, mivel a fejét mindig oldalra fordította, ezért szépen ki tudott jönni, soha nem volt ebbõl probléma. Csak 7 hónapos kora óta alszik hason, addig mindig háton aludt, vagy esetleg picit oldalt fekve.
Az én fiam (1 hónapos) hason szeret aludni. Oldalt csak a babaágyban születése után aludt.(amíg a kórházban voltunk - 5 napig) Most már az sem jó neki, mert az átkaroló reflex miatt felébreszteti önmagát, ahogyan kalimpál a kis kezeivel. Szerintem ugyanezért a háton alvás sem túl jó, és ráadásul szerintem a hátonfekvés (amit úgy erõltetnek mostanában) a böfi szempontjából sem túl praktikus, mert visszanyelheti a felbüfizett tejcit. A böfi szempontjából a hasra fektetés szintén jó (a csecsemõsnõvérek is úgy altatták a kórházban a megetett babákat), és még a nyak, kar és hátizma is erõsödik :)

13-hetes kismami vagyok! Milyen pozban ajánlatos aludni, hogy ne nyomjuk a babát, és hogy kényelmes legyen?

Legjobb válasz: Utolsó válaszolónak!! Igen egy pici nöt már,jóval a köldök alatt:-))

A kérdező hozzászólása: Utolsó válaszolónak!! Igen egy pici nöt már, jóval a köldök alatt:-))
13hetesen szerintem feküdj úgy ahogy neked kényelmes:) Késõbb meg úgyis a baba mondja majd meg hogy hogy feküdj:) )) boldog babavárást! 28hetes kismama
Oldalt fekve a legjobb, de tényleg, most még bárhogyan fekhetsz, ahogy neked jólesik. Késõbb, úgy is dörömböl a gyerek, ha ráfekszel, vagy nem tetszik neki a póz, ahogyan alszol. Tulajdonképpen, elõbb-utóbb lassan minden kényelmetlen lesz. Használd ki az idõt! :)
most még nyugodtan bárhogyan :) késõbbiekben pedig azt tanácsolták az okosok, h a bal oldalon célszerû, mert úgy a Te és a kicsi keringése is jobb. Én a kispárnámat a mellkasomhoz szorítva, takarót a poci alá tömködve alszom. boldog babavárást. 21hetes kismami
Aludj úgy, ahogy kényelmes, amíg lehet! Én lassan 17 hetes leszek és még mindig hason alszom, a cicim szokott inkább nyomódni. Ilyenkor még olyan pici a baba, hogy õ bõven elfér és nem nyomódik. Szép álmokat :) ))
szia én nem tudok tanácsot adni, viszont szeretném megkérdezni töled, hogy mekkora a pocid 13 hetesen? nött már? vagy még ilyenkor nem látszik? bocsi hogy nem tanácsot adok, hanem kérek. de elöre is köszi a válaszod.
köszi szépen a válaszod boldog babavárást :)

Milyen pózban tudtok aludni?

20 hetes kismama vagyok, eléggé megugrott a pocim, és egész éjszaka fordulok egyik oldalamról a másikra több kevesebb sikerrel.Kispárnát tömök a pocim alá, de az is nyom.Egyszer?en nem találok megfelel? pózt, és egyre rosszabbul, és kevesebbet alszok.

Legjobb válasz: párnázd ki magad,de a ábadat is vagy feküdj hanyadt.nekem ez vált be.1éves fiúcska anyukája

párnázd ki magad, de a ábadat is vagy feküdj hanyadt.nekem ez vált be.1éves fiúcska anyukája
Próbálj meg vagy háton, úgy hogy a hátadat feltámasztod, kicsit féligüllõ helyzetben, vagy oldalt, ahogy alszol, csak próbálj meg valami puhább párnát keresni.Én még nem teszek a pocim alá, de én is forgolódok oldalról-oldalra, nekem a csípõm fáj, ha sokat fekszem egyik oldalon, háton ahogy írtam, meg nekem a derekam fáj, szval tanácsot adni könnyû, de nem biztos hogy neked is beválik, sajnos ki kell tapasztalni, de az is lehet hogy így marad végig, és be kell érni a kevés alvásokkal.Próbálj napközben többet pihenni. Lehet kapni, olyan párnát, amivel nem fordulsz oldalra, és kényelmes, de lehet meg tudopd oldani otthoni párnákkal. Minden jót nektek:-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, sajnos a problémám hatványozódik meg a derekam majd leszakad és neeem tudok a hátamon aludni.Olyankor nagyon nyom a pocim.Ha úgy vesszük annyit pihenhetk amennyit csak akarok, lassan elkezdek tornázni otthon míg végre a várólistáról behívnak a kismama tornára.abban reménykedek, hogyha fáradtabb vagyok, akkor nem figyelek majd a kellemetlenségekre.
22hetes vagyok, én oldalt alszok, és a lábam közé/ térdhez/ teszek egy nagyobb párnát ez megakadályoz a hasra fordulásban, egyébként mindig hason ébrednék. háton egyáltalán nem kényelmes nekem. boldog babavárást, és kényelmes alvást
Én nem párnázgatok, hanem egy plusz pehelypaplant gyömöszölök magam mellé, aztán rámászok a lábammal, átölelem, a hasamat is szuperül támasztja :) Így fekszem oldalt. A háton fekvést hosszú távon nem ajánlják, mivel állítólag elnyomja az ereket, így a baba nem jut elég oxigénhez.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!