Találatok a következő kifejezésre: Milyen orvos Banó (15 db)

Akik Debrecenben a Kenézybe jártak Boros főorvoshoz a véleményeteket kérném. Milyen orvos, érdemes-e nála szülni, hogyan bánik a kismamákkal és mennyi pénzt adjak neki alkalmanként ha őt fogadnám meg orvosomnak?

Legjobb válasz: Szia!Nem nála szültem, de úgy hallottam, hogy jó orvos, csak sok pénzt kér:S Én Demeter Miklósnál szültem, nagyon jó orvos, neki nem sokat adtunk mégis nagyon kedves volt velem és számíthattam rá, pedig a szülés után kapott csak pénzt).

Szia!Nem nála szültem, de úgy hallottam, hogy jó orvos, csak sok pénzt kér:S Én Demeter Miklósnál szültem, nagyon jó orvos, neki nem sokat adtunk mégis nagyon kedves volt velem és számíthattam rá, pedig a szülés után kapott csak pénzt).
Nekem a kolléganõm szülte nála mindhárom gyermekét, õ nagyon dícséri. Állítólag ült az ágya mellett, simogatta, beszélgetett vele. Azt mondja, még máshol nem hallott ilyet (én sem!), h mivel nagy babái születtek, kapott hipermangános méhöblítést is. Ez állítólag segített kimosni az esetlegesen bent maradt placenta darabkákat... Nem volt fájdalmas - azt mondja - egyáltalán, csak amikor a szülésznõ ment ezután és félóránként "átmasszírozta" a méhét a hasán keresztül, az fájt neki. így jobban ürült az a hipermangános cucc. Sokáig és alaposan varr, azt is mesélte. Ennyit tudok.
Igen, mindenképpen menj orvoshoz, mert lehet más is a háttérben. Sajnálom ami történt.
Endokrinológushoz.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen

Ha csomót találtam magamon/ban milyen orvoshoz forduljak?

Legjobb válasz: Háziorvos, vagy onkológus.

Háziorvos, vagy onkológus.
Elõször háziorvoshoz, aki ad beutalót arra a szakrendelésre ahova tartozik a probléma.(ha szükséges beutaló, pl nõgyógyászatra, bõrgyógyászatra, fül-orr-gégészetre, urológiára, szemészetre nem kell) Ha ezek közül valamelyikkel függ össze, akkor oda beutaló nélkül is el tudsz menni, ellõtte viszont hívd fel õket és kérdezd meg, hogy kell-e idõpontot kérni.


Én bõrgyógyászhoz mentem a beteg körmömmel.
Én simán lekaptam. Alatta már jött az új köröm. Gombásodás elleni spray-vel kezeld napjában többször.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat.
Pedikûrös el tud látni megfelelõ tanáccsal. Orvoshoz semmiképp ne menj, barbárok ilyen téren, nekik az az elsõ, hogy lekapják tõben, aztán az életben nem nõ úgy ahogy kellene. Ki lehet az ilyent kezelni. A férjemnek is hasonló volt, bár neki még nem jött le 90%-ban, de a pedikûrösünk adott egy Derma-Pure nevû szert, ami jó drága és jó büdös, de használt. Sokáig kell vele kezelni, hónapokig is akár, de ha most elkezded, az új köröm már jó eséllyel egészséges lesz.
masszív gombás fertõzés esetén gyógyszert kell szedni ill vényköteles kenõcsöt/oldatot írnak fel...a pedikûrös ezt nem tudja megtenni, ellenben a bõrgyógyász igen
A kérdező hozzászólása: Nagyon-nagyon szépen köszönöm a tanácsokat:-)))

A Doktor House-ban ki milyen orvos?

House és a csapata.

Legjobb válasz: House - A nefrológia és a fertõzõ betegségek specialistája Wilson –onkológus Foreman – neurológus Cameron – immunológus Chase- belgyógyász (eredetileg sebész) Taub – plasztikai sebész Kutner – sportorvos specialista 13-as – belgyógyász

House - A nefrológia és a fertõzõ betegségek specialistája Wilson –onkológus Foreman – neurológus Cameron – immunológus Chase- belgyógyász (eredetileg sebész) Taub – plasztikai sebész Kutner – sportorvos specialista 13-as – belgyógyász
A kérdező hozzászólása: köszönöm. :)
De Chase még az intenzív terápia szakértõje is :D jaa ésnagyon lááwõõt (L)(L) :)

Milyen orvos Dr. Banó László (Pécs, Megyei kórház)?

Legjobb válasz: én egyszer voltam nála. hát nem voltam elájulva tõle. szerintem olyan semmilyen... inkább nem ajánlanám.

én egyszer voltam nála. hát nem voltam elájulva tõle. szerintem olyan semmilyen... inkább nem ajánlanám.
Szülész, nõgyógyász, én nagyon meg vagyok elégedve vele!
Nem elájulni kell Tõle :) Szerintem nagyon aranyos. Nem beszél feleslegesen végzi a dolgát! Tõlem mindig megkérdezi van-e kérdés, gondolom mindenkitõl. Szerintem nagyon jó fej.
Hogy milyen? Bunkó! Nem szereti a kövér nõket és ennek hangot is ad, de csak õ hiszi magáról mindeközben, hogy vicces..hát nem az, hanem sértõ. Ha nõgyógyászhoz megyek, nem azt várom el, hogy táplálkozási tanácsokat osztogassanak, mint ahogy egy gastroenterológushoz sem fordulok nõgyógyászati panasz esetén. Én nem javaslon ezt az ürgét, nagyon nem!!!

Mit kell tennem ha az USA-ban szeretnék tanulni? Milyen jó orvosi egyetemek vannak ott, ahol ösztöndíjra is van esélyem?

Legjobb válasz: Ösztöndíjra csak akkor van esélyed, ha részleges ösztöndíjra gondolsz, mert teljes ösztöndíjat csak akkor adnak, ha van felmutatható kutatómunkád és PhD-t akarsz szerezni kint. Részleges ösztöndíjak vannak, általában úgy, hogy felvettek már az egyetemre és az ottani tanulmányi átlagodért kaphatsz, de ez egyetemenként elterõ, járj utána. Milyen jó orvosi egyetemek vannak? Az USA-ban általában baromi nagy egyetemek vannak, nincs külön orvosi egyetem, csak az egyetemek orvosi részei, szakjai. Sok jó egyetem van az USA-ban, de az igazán elit egyetemekre (Harvard, Yale, Stanford, UCLA, MIT, CIT, CSU) baromi nehéz bejutni. Általában itt a tandíjak évi 50-60.000$ körül mozognak és orvosin még ennél is drágábbak. Amit én ajánlok, hogy szúrj ki egy egyetemet és az Admissions menüpontban nézz utána mindennek. Egyébként még kell TOEFL-nyelvvizsga (min középszinten) és rendkívül jó SAT-teszt. Ha van még valami kérdés, írj. Keeping my fingers crossed :)

Ösztöndíjra csak akkor van esélyed, ha részleges ösztöndíjra gondolsz, mert teljes ösztöndíjat csak akkor adnak, ha van felmutatható kutatómunkád és PhD-t akarsz szerezni kint. Részleges ösztöndíjak vannak, általában úgy, hogy felvettek már az egyetemre és az ottani tanulmányi átlagodért kaphatsz, de ez egyetemenként elterõ, járj utána. Milyen jó orvosi egyetemek vannak? Az USA-ban általában baromi nagy egyetemek vannak, nincs külön orvosi egyetem, csak az egyetemek orvosi részei, szakjai. Sok jó egyetem van az USA-ban, de az igazán elit egyetemekre (Harvard, Yale, Stanford, UCLA, MIT, CIT, CSU) baromi nehéz bejutni. Általában itt a tandíjak évi 50-60.000$ körül mozognak és orvosin még ennél is drágábbak. Amit én ajánlok, hogy szúrj ki egy egyetemet és az Admissions menüpontban nézz utána mindennek. Egyébként még kell TOEFL-nyelvvizsga (min középszinten) és rendkívül jó SAT-teszt. Ha van még valami kérdés, írj. Keeping my fingers crossed :)
Kicsit késik a válaszom de remélem még aktuális a dolog. :) Én az USA-ban élek de majd ha eljön az ideje mindenképp Magyarországon vagy egyéb uniós országban szeretnék egyetemre menni. Azt javaslom tedd ezt te is! Még ha sikerülne is kapnod ösztöndijat a megélhetés nehéz lenne.
Sokkal olcsóbban megúszod, ha itthon elvégzed aztán külföldi fizetéssel visszafizeted. Tulajdonképpen az egész itthoni képzésed, tandíjjal, albérlettel kajával mindennel együtt kevesebbe kerülne, mint kint egy évi tandíj, és akkor még a megélhetésrõl, utazásról nem is beszéltünk. Teljes ösztöndíj tulajdonképpen nem létezik, akkor lenne esélyed bármiféle kedvezményre, ha diákolimpiát nyernél, de feltételezem, nem vagy ilyen szinten. :) Ha itthon elvégzed és baromi jó vagy, akkor phd-ra kimehetsz akár ingyen is.
oda kéne születni
IU Indiana University n belul az orvosi nagyon eros, Nezd utana.
Nem muszáj itt maradni, csak vissza kell fizetni a képzés árát, ami külföldi fizetéssel azért nem olyan vészes, meg van jó pár külföldi kórház, ahol ki is fizetik (legalább is tavaly láttam egy azt hiszem svájci kórházat). Sok sikert :)
A kérdező hozzászólása: Az elsõ válaszolónak pedig nagyon köszönöm :) írni fogok ha kérdésem van.
A kérdező hozzászólása: Szívesen tanulnék itthon is, de az egyetem után kötelezõ Magyarországon maradni, legalább annyi idõre, amennyit az államilag finanszírozott karon töltöttél. Tehát ha orvosi, akkor még 6 évig itt kellene maradnom... :/
Ha orvos akarsz lenni, maradj itthon, mert itt nagyon jó a képzés, és nagyon sok külföldi jár itt az orvosira, mert olcsó nekik, és a képzés is magas színvonalon mûködik. Persze nem Amerikából, csak annyiból jó, hogy gyakorolhatod az angol tudásod, orvosi szempontból.
Az ösztöndíjak nagyon sokszor nemcsak a tandíjat, hanem a kollégiumot is fedezik. És a megélhetés annyira nem drága.

Milyen, ha nincs orvosod? Hogyan bánnak veled?

f?leg a sote 1-es tapasztalatok érdekelnek. de persze más is.

Legjobb válasz: és a terhesgondozás alatt? nem érezted hiányát a saját orvosnak? nem kérdezgették gyakran: "ki az orvosa" ?

A kérdező hozzászólása: és a terhesgondozás alatt? nem érezted hiányát a saját orvosnak? nem kérdezgették gyakran: "ki az orvosa" ?
Nem kérdezték. Fiatal doktornõ a területileg illetékes mindig hozzá fordultam ha gondom volt Õ halk szavú csendes tipus tökéletesen kiegészitettük egymást. Igazándiból nem vizsgáltak belsõleg csak egyszer az elején. Nem feltétlenül anyagi okokból döntöttünk az ügyeleti rendszer miatt hanem mert igy is megkaptam a szükséges törõdést. Amiket nem tudtam pl. kórházi lista ott inkább mindent vittem végül tõlem kértek pl. konzervnyitót és mosogatószert a szobatársak mert én gondoltam rá Õk nem. szóval fel voltam készülve a legrosszabbra de végül +an csalódtam egyedül a kaja volt nagyon ehetetlen de hoztak be amit kellett..
Ugyan én nem sote-dote kismama vagyok, de a terhesgondozásomat végzõ dokit holnap lesz a napja, hogy megtépem... 2, 5héttel vagyok kisebb terhes, mert máskor volt a beágyazódás mint ahogy õ számol... Már fejlõdési rendellenességekkel rémisztgettek, mikor egy független, életemben elõször látott doki megnézte az összes addigi leletem, és kibökte, h hülye az orvosom, magának ha jól sejtem nem 28napos ciklusai voltak... a dokim meg meg sem kérdezte, szerinte terhes kornak megfelelõen küldött mindenhová pl uh, ahol ugyan látták, hogy kicsi a gyerkõc, de már belevették, alkatilag is talán kicsi babó lesz, mert kis-terhesen 6-7hetesen kell korrigálni a babó korát, nem 30hetesen azon agyalni, hogy akkor most beteg a baba, vagy mennyi idõs... Szóval ha én ezt tudom, akkor több szem többet lát alapon nem egy dokihoz jártam volna eddig, és megspóroltam volna magamnak egy kiadós gyomorideget...
13:20 ez durva! ilyen alapvetõ hibát véteni. állítom, hogy én is jobban megállapítottam volna
Kedves elõttem szóló.Pont ilyen ok miatt reptettem meg a dokimat 2 hete.Én meg idõsebb terhes vagyok majdnem két héttel, mint amit õ mondott.Súlyos 10 ezrekért ennyi figyelem...?!! Kérdezõnek!nem hiszem ezek után, hogy nincs elõnye annak, hogy mindenkor más lát-több szem többet lát alapon. Miért nem gondoltál arra, hogy dokit fogadj?Szülésnél amúgy a szülésznõvel többre mész.

Anyukák, akik a Baross u-ban, a SOTE-n szültek! Aki ügyeleten szült itt, fogadott orvos nélkül, annak mik a tapasztalatai? Milyen az ellátás a "pórnép" felé?

Én a Péterfybe járok terhesgondozásra,de biztos,hogy nem megyek oda szülni...A SOTE 1-re megyek be ha itt az id? (kb. 2 hét),de nem tudom,ott hogy m?ködnek a dolgok,és mivel nincs fogadott dokim,gyakorlatilag a véletlenre bízom magam...Persze a neten minden le van írva a kórházról,de az nem nekem szól,hanem a fizet? anyukáknak...Minden tapasztalat érdekel!!!!El?re is köszönöm!Nyco

Legjobb válasz: Szia, Ne aggódj minden rendben lesz!!!Nagyon kedvesek voltak velem is és segítettek mindenben.Végül császár lett,de nagyon rendesek az orvosok és a szülésznõk is!!!Nem volt választott orvosom és benttartottak,mert csak az ügyeletre mentem be egy vizsgálatra.(nem éreztem magam túl jól magam..)Nagyon sokan csak úgy "beesnek" oda..szóval nem leszel egyedül.Jó egészséget nektek!

Szia, Ne aggódj minden rendben lesz!!!Nagyon kedvesek voltak velem is és segítettek mindenben.Végül császár lett, de nagyon rendesek az orvosok és a szülésznõk is!!!Nem volt választott orvosom és benttartottak, mert csak az ügyeletre mentem be egy vizsgálatra.(nem éreztem magam túl jól magam..)Nagyon sokan csak úgy "beesnek" oda..szóval nem leszel egyedül.Jó egészséget nektek!
szia. én ugy szültem ott, 2010.12.20án, de gondolom már tul vagy rajta. Nagyon rendesek és csak pozítiv véleményem van!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!