Találatok a következő kifejezésre: Milyen oltást be (26 db)

Pekingi Palota kutyám van, 2 hónapos lessz 17-én és még nem volt be oltva! Hány hónaposan kell elsőnek be oltani és milyen oltást? Kb mennyi lessz az ára?

Legjobb válasz: Itt egy ajánlott oltási program. Már kéne lennie oltásnak is, és több féreghajtáson át kellett volna esnie. De nem vagy elkésve :) 6 hetes korban Parvovírusos bélgyulladás elleni oltás. 8 hetes korban kutya kombinált oltás. (10 hetes korban Parvovírusos bélgyulladás elleni oltás. 10 hetes korban kutya kombinált oltás. 12 hetes korban veszettség elleni oltás. 6 hónapon belül veszettség elleni oltás ismétlése

Itt egy ajánlott oltási program. Már kéne lennie oltásnak is, és több féreghajtáson át kellett volna esnie. De nem vagy elkésve :) 6 hetes korban Parvovírusos bélgyulladás elleni oltás. 8 hetes korban kutya kombinált oltás. (10 hetes korban Parvovírusos bélgyulladás elleni oltás. 10 hetes korban kutya kombinált oltás. 12 hetes korban veszettség elleni oltás. 6 hónapon belül veszettség elleni oltás ismétlése
Bocsi, kicsit elírtam. Szóval 6 hetes kortól 2 hetente van oltás, felválta parvo és kombi (2-2 kell mindkettõbõl). 3 hónaposan veszettség elleni, 6 hónap múlva ismétlés. Utána évente. Féreghajtót kapjon most, ha nem férges, akkor csak 3 havonta kell ismételni.
tegnap 22:15 Valahol igazad van a 8 hétben. Az orvosok mélységesen hallgatnak arról, nem mindegy, a 6 hetes kiskutya szopik-e még, vagy már önállóan eszik. ha szopik, az anyatejben lévõ immunanyagok átmennek a kölyökbe. Erre oltani nem igazán hasznos. Viszont egyszerûbb az orvosoknak a 6 hetest ajánlani, mert így kényelmesebb. Hogy éppen az az elsõ oltás nem ér sokat, az nem érdekli õket.Legalább is a legtöbbjét.
nem hat hetesen hanem 8 hetesen kell az elsõt adni.
Akiknél én megfordultam mind 8 hetesen kezdi az oltási sort.

2 éves kor után mikor van oltás? Milyen oltásokat adattál be gyermekednek? Bárányhimlő elleni oltás mennyibe kerül hány vakcina? és volt e mellékhatása?

Legjobb válasz: 6 évesen van legközelebb kötelezõ oltás! Én csak a kötelezõket adatam be+a prevenart,és a kullancs ellenit fogom!

6 évesen van legközelebb kötelezõ oltás! Én csak a kötelezõket adatam be+a prevenart, és a kullancs ellenit fogom!
Csak részben tudok válaszolni, egy másfél éves lányom van. Most fogja kapni a kötelezõvel együtt a bárányhimlõ ellenit, 2 injekció van, és 7-8000Ft körül van egy adag belõle.
Kötelezõ oltás már csak 18 hónaposan és 6 évesen lesz. Én minden nemkötelezõt is beadattam. Rotavírus , agyhártyagyulladás, kullancs által terjesztett vírusos megbetegedés, és bárányhimlõ ellen is. Emiatt az én fiam, aki két éves múlt jövõre kap 2 oltást, mert az influenza, és a "kullancs betegség" elleni oltás 3 lépcsõs, és ezekbõl 2-2 adagot kapott. A bárányhimlõ elleni oltás úgy emlékszem vakcinánként 2000 Ft körül van, neki nem volt semmilyen mellékhatása. Az orvos annyit mondott, hogy a szokásos émelygés, nyûgösség, láz mellett, bárányhimlõszerû kiütések is lehetnek az oltás beadásától számított 2-3 héten belül, de õ hála istennek megúszta.
3-as vagyok, igaza lehet az elõttem szólónak az árral kapcsolatban, lehet, hogy az influenza elleni árával kevertem.
6 évesen, ahogy elõttem is írták A Prevenárt adattuk be neki és a bárányhimlõ ellenit, és sajnos az utolsó válaszoló emlékszik jól, 7-8ezer forint között van egy oltás (2 oltás: Varilrix). Legalábbis tavaly nyáron ennyi volt. Annyi mellékhatása volt, hogy kb. másfél héttel az oltás után náthaszerû-tünetei lettek, a dokinõ szerint az oltástól.
kislányomnak rotán kivül illetve a tüdögyuladás ellenin kivül , minden nem kötelezöt is beadatam.bárányhimlönek nálunk semmi melékhatása nem volt max nyügöség .és 7 ezer lehet tényleg .

Ha egy kutyát fogadok be és elviszem dokihoz akkor milyen oltást fog kapni? Mert nem tudjuk eddig miket kapott meg.

Befogadtam egy kutyát, akinek a füle kicsit csúnya, és holnap viszem orvoshoz. 2-3 éves lehet szerintem. Mivel nem tudom eddig milyen oltásokat kapott, ilyenkor mi a teend?? A doki beoltja? Ha igen mire? Milyen összegre számítsak az oltásokkal kapcsolatban? Hallottam valami kombó oltásról, amit ilyen esetben szoktak adni, ez hogy m?ködik?

Legjobb válasz: A kötelezõ veszettség elleni oltást értelemszerûen kötelezõ beadnia, minden más tõled függ. A kombinált oltást is ajánlott évente adatni, elég csúnya betegségek ellen véd. Úgy mûködik, hogy azt mondod, szeretnél neki veszettség elleni és kombinált oltást, és megkapja a kutya. De azt jó ha tudod, hogy két hétig köteles vagy keresni az eredeti gazdáját, és odaadni neki, ha megjelenik. Szóval mindenekelõtt nézess benne chipet a dokival, lehet, hogy rögtön meg is lesz a gazdi.

A kötelezõ veszettség elleni oltást értelemszerûen kötelezõ beadnia, minden más tõled függ. A kombinált oltást is ajánlott évente adatni, elég csúnya betegségek ellen véd. Úgy mûködik, hogy azt mondod, szeretnél neki veszettség elleni és kombinált oltást, és megkapja a kutya. De azt jó ha tudod, hogy két hétig köteles vagy keresni az eredeti gazdáját, és odaadni neki, ha megjelenik. Szóval mindenekelõtt nézess benne chipet a dokival, lehet, hogy rögtön meg is lesz a gazdi.
kb 8000 ft lesz, a kombinált, meg a veszettségi összesen. ilyenkor ez a szokás, hogy biztos, ami tuti megkapja.
Plusz a chip. De oltás elõtt féreghajtás kell.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.

Ti milyen oltást adattatok be a babátoknak a kötelező oltasokon kívül?

Úgy tudom vannak oltások amik nem kotelezok fizetni kell értük.de melyikek azok amiket mindenképp érdemes beadatni?

Legjobb válasz: meningococcus.Csak ezt adattam be a kötelezõn kívül.Mindenki másképp gondolja mit érdemes és mit nem:) Más nem kötelezõt én nem tartom érdemesnek beadatni.

meningococcus.Csak ezt adattam be a kötelezõn kívül.Mindenki másképp gondolja mit érdemes és mit nem:) Más nem kötelezõt én nem tartom érdemesnek beadatni.
A kötelezõkön kívül semmit. A kötelezõket sem szívesen...
Beadattam mindent, amit az orvos ajánlott: Rota, bárányhimlõ, kullancs ellenit. Mindegyiket egészségpénztári kártyával vettük meg, így a pénztárcánknak nem fájt. Tudom, hogy nem véd egyik sem 100%-osan, de ha el is kap valamit, és az oltás miatt enyhébb lesz a lefolyása, már megérte.
Én csak az agyhártyagyulladás ellenit adattam be.
Mindegyiket, pontosabban a bárányhimlót, majd csak pár hónap múlva kapja.
prevenar, meningococcus, varilrix
prevenar, meningococcus, rota
A kötelezõkön kívül semelyiket, azokat sem szívesen... Ahogy elõttem is írták már!
Prevenar, menigococcus eddig, jövõ hónapban kapja meg a bárányhimlõ elleni oltás elsõ adagját, akkor lesz 16hónapos.

Milyen oltásokat adattok be kutyátoknak a veszettség elleni oltáson kívül?

Legjobb válasz: az állat doki pontosan tudja mit kell adni a kutyunak. Van szopornyica ellen, parvo virus ellen, kullancs ellen... sorolhatnám!

az állat doki pontosan tudja mit kell adni a kutyunak. Van szopornyica ellen, parvo virus ellen, kullancs ellen... sorolhatnám!
Elsõ két oltásunk kölyök korában parvo volt, utána pedig 2 kombi (7 vakcinát tartalmazott, az összeset fel se tudnám sorolni).
veszettség elleni oltáson kívül nem kapott a mienké semmit. de soha nem volt még beteg, pedig már 11 éves.
kombinált van még, ami többféle betegség ellen véd. Önmagában a veszettség elleni kevés, mert van egy csomó a kutyára nem de rád nézve fertõtõ betegség ami ellen be lehet oltani a kutyát.
Parvovírus elleni védõoltás, PureVax RCPCh+Leukózis, Lyme védõoltás (úgy tudom nem kötelezõ), Myxomatosis VAGY RHD elleni védõoltás, Myxomatosis ÉS RHD elleni védõoltás, FIP
mixo és RHD a nyulaknál van :D Utolsó, neked is van nyuszid?
Nem, nekem nincs! Én csak találtam az állatorvosi oltásoknál összesítve és bemásoltam. :/
Évente kombinált oltást adatok neki. Hála az égnek nem volt beteg még sose. Én nem teljesen hiszek ezekbe a csodaszerekbe. Nekem is ajánlottam kullancs ellen, ez ellen, az ellen, de mondtam, hogy köszönöm nem!! Egyedül parazita ellen, (kullancs, bolha) szoktam becsepegtetni spot-onnal

A 15 hónapos kötelező oltás mellé milyen oltást adattatok még be a kicsinek?

én még ezután akarok beszélni a dokinővel vagy avédőnővel mert szeretném az agyhártyagyulladás ellenit beadatni,de látom hogy valaki meg a tüdő és mandulagyulladás ellenit adatja....ti????

Legjobb válasz: Mi beadattuk mindent. 2-3-4-14 hósan kapta a kombináltat (hepatitis, tetanus stb...) + pneumokokkent 11-18 hósan a MMR 11 hósan a bárányhimlö elleni 15 hósan az agyhártya ellenit. nálunk más nincsen.

Mi beadattuk mindent. 2-3-4-14 hósan kapta a kombináltat (hepatitis, tetanus stb...) + pneumokokkent 11-18 hósan a MMR 11 hósan a bárányhimlö elleni 15 hósan az agyhártya ellenit. nálunk más nincsen.
Én semmilyent! A 15 hónapos oltástól annyira tartottam, meg az orvosunk is így tanácsolta, hogy akkor csak azt kapta magában. 13 hónaposan kapta a prevenart 14 hónaposan a menjugate-et 15 hónaposan a kötelezõt, és 18 hónaposan is a kötelezõt
Kislányom a Prevenar-t kapta a 15 hónapos oltással együtt, szerencsére semmi baja nem lett. 16 hónaposan kapta a bárányhimlõ ellenit, most megyünk majd az agyhártyagyull. emlékeztetõ oltásra, aztán majd 18 hónapos kötelezõ.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, akkor lehet most én sem erõltetem ha olyan gáz ez az oltás majd megkérdem mitévõ legyek.

A kutyatenyésztők a veszettség elleni oltáson kívül még milyen oltásokat adatnak be kutyáiknak?

A válaszokat el?re is köszönöm.

Legjobb válasz: kölyökbénulás, szopornyica.

kölyökbénulás, szopornyica.
szopornyica fertõzõ májgyulladás leptospirozis parvivirus kennelköhögés az én kutyámnak legalábbis ez mind be lett adatva
+ féregtelenítés
igen azt kihagytam :) köszi elõzõ író :)
Nincs különbség, nem csak a tenyésztõk, a gazdák is beadatják ugyanazokat az oltásokat.
Akiteki, én mondjuk nem adattam be a kennelköhögést, se a herpesz vírus, sõt ha jól emlékszem a Coronavírusos hasmenés ellenit sem, és Lyme-kór oltás sincs. Ezutóbbi azért, mert nem fertõzött területen élünk, elõbbieket meg azért, mert ezek olyasmik, amiket azért illik túlélni, és szerintem jobb, ha hagyunk valami munkát az immunrendszernek is. De ezt is megbeszéltem az orvossal, egyetértett. Nyilván nem tenyésztésre szánt, hanem ivartalanított kan kutya. Ellenben tenyészállatnak biztos, hogy mindet beadatnám, a kölykök épsége érdekében.
esetleg lyme kór, illetve tenyésztõknek kötelezõ a herpesz vírus elleni is.
Veszettség ellenit kapásból nem adnak be 3 hónapon aluli kiskutyának.
Amíg Pesten laktam, a coronária elleni oltást is megkapta mindkét kutyám. (akkor még csak két kanom volt) Azt mondják, hogy már olyan ritka, hogy nem érdemes oltani ellene. Herpesz nemi fertõzõdéssel terjed, két szûz kutya esetén nem érdemes oltani. Lyme kór ellen én inkább advantixot használok:) )

Ti milyen oltásokat adattatok be babátoknak a kötelezőkön kívül?

Minden ismerősünk mást mond, hogy mit kéne, mit nem kéne, van olyan is, aki szerint az összeset adassuk be, van, aki szerint egyet sem.. Az orvosunk pedig azt mondja, hogy nem szeretne minket befolyásolni. Anyukák, Ti hogyan döntöttetek? És miket adattatok be? Köszönöm a válaszokat, 3 hetes picúr anyukája

Legjobb válasz: a rotát nem adtuk be egyik gyermeknél se mert csak pár törzs ellen véd és már akkor itt olvastam hogy sokak akik kapták ugyanúgy kórházban voltak rotával. prevanar-t kapták meg a gyerekeim. semmit mást. hegyekbe nem járunk de ha tudjuk hogy megyünk B6 vitamint adok elötte és átnézzük a testüket utánna. most a gennyes agyhártygyuszi ellenit szeretném a 10 hós fiamnak . Jó egészséget a kisbabához!

a rotát nem adtuk be egyik gyermeknél se mert csak pár törzs ellen véd és már akkor itt olvastam hogy sokak akik kapták ugyanúgy kórházban voltak rotával. prevanar-t kapták meg a gyerekeim. semmit mást. hegyekbe nem járunk de ha tudjuk hogy megyünk B6 vitamint adok elötte és átnézzük a testüket utánna. most a gennyes agyhártygyuszi ellenit szeretném a 10 hós fiamnak . Jó egészséget a kisbabához!
prevenar és menincoccocus
Szintén "mindent". Rota, Meningococcus elleni Neis Vac C, Prevenar pneumococcus ellen.
mindent amit lehetett. mindegyiknek.
Az én lányom a prevanert és az agyhártyagyulladás elleni oltást kapta meg.
Két gyerkõcöm van, õk szinte mindent megkaptak. A lányom a prevenart, mennigococcus, bárányhimlõ, illetve kullancs ellenit. A rota ellenit azért nem, mert az akkori védõnõnk a lányom 8 hónapos korában kérdezte meg, hogy akartuk volna, és bocsi, hogy nem szólt... A fiam eddig megkapta a prevenart 2 ill 4 hónaposan, 1 évesen a menningococcus ellenit, 2 hete az 1. kullancs ellenit. Nemsokára kapja a 2. kullancs szurit, majd a 15-és 18 hós között a bárányhimlõ ellenit és a prevenar ismétlõt. Az influenza ellenit nem adattam be egyiknek sem és nem is tervezem. Nem voltak még influenzások, és én sem 16 éve, remélem, a továbbiakban is megússzuk.
A Prevenart nálunk alapból megkapják a gyerekek a kötelezõ mellé egyszerre így az nem volt kérdés. A Meningococcus ellenit 1 éves kora után kapta meg. A kullancs elleniket szintén beadatom, ebbõl 3 db kell, 2-n túl vagyunk, sokat vagyunk a szabadban. A Rota elleni vakcinát is megkapta a lányom. A bárányhimlõ ellenin gondolkodunk, mert elég húzós az ára(bár a Rotához képest Kismiska), a dokinéni szerint elég akkor, ha majd bölcsis lesz, de nem akar rábeszélni, nekünk kell dönteni. Én a saját megítélésemre alapozok.Az influenza ellenit pl nem adattam be, pedig a védõnõ javasolta, de nem akartam, mert ugye megy a híresztelés...Nem lett influenzás, de ha az is lett volna a babám akkor túl lenne egy jó kis betegségen.Ennyi. 16 hós tündérke anyuja
Szerintem mindenki azt adatja be amitöl leginkább fél, és amiröl kevesebet hallott azt nem. Nekem sógorom gyerekorvos, és pár évet fertözö osztályon volt, így sok mindent hallottam ahhozz hogy mindent beadassak ami csak létezik. Ami még mellette szól, hogy én semmi nem estem át, így óriási parában vagyok mikor leszek bárányhimlös vagy hasonló. Sógorom szép sztorikkal látott el szinte hetente minket (még gyerek elött) és sajnos rengeteg esetben vagy életreszóló lebetegedések vagy halál esetek lettek még rotától is, így valahogy nem is volt kétség, hogy beadatom-e. De van egy jó ismerösöm akinek az unokaöccse az MMR oltásba halt bele, habár bizonyított hogy a gyerek beteg volt az oltás idején és még 2 másikat is bele nyomott az orvos, ez már közel 10 éve volt. Másnapra össze omlott a gyerek, teljesen orvosihiba volt, de ez az ismerösöm nagyon elgondolkodott hogy mit adasson be a gyereknek, és iszonyatos félelemmel állt minden oltás elé.
Mi ezeket adattuk be: - Prevenar (3 oltás, ha jól emlékszem 2, 4 és 15 hónapos korban) - 1 éves kora után Menincoccocus (ha egy éves kor elõtt adatod be még 3 oltás kell, 1 éves kor után viszont csak egy) - bárányhimlõ elleni (ez mindig vitás kérdés, mi azért adattuk be, mert mi nem voltunk a férjemmel bárányhimlõsek, így mindegyikünk megkapta biztos, ami biztos alapon - ha elkaptam volna gyerekkorban lehet másképp gondoltam volna, nem tudom) - most a kullancs elleni oltáson gondolkozom, mert sokat járunk kirándulni erdõbe
prevenar és menincoccocus
elirtam: PREVENAR.
A kötelezõn kívül még a Prevenart!
Eddig még semmit, most szeretném kérni a prevenart. Most múlt egy éves a fiam.

Lehet kérni milyen oltási sorozatot adjanak be a kutyának?

Van itt egy állatorvos, de a többiek elmondása alapján elég lehúzós. Már mint hogy képes akár 5-6 hét kölyökkori oltást is beadatni, holott elég egy olyat is hogy

Legjobb válasz: Szerintem is vidd az orvoshoz!

Szerintem is vidd az orvoshoz!
Kölyökkutyánál nagyon fontosak az alapoltások, nem elég egy kombinált!!!
Bõven elég a parvo-kombi-kombi. Én is úgy vittem oda az állatorvoshoz, hogy kérek egy utolsó kombináltat, mert a parvó+kombit már a tenyésztõnél megkapta.
Bocsánat, én valamit nagyon félreértettem! :O A parvo + 2 kombinált + veszettségi szerintem is elég
A kutyám tenyésztõje is állatorvos, õ javasolta, hogy 4 helyett csak 3-at kapjon, azután átrágtuk a témát egy immunulógus proffal, aki szintén azt mondta, hogy elég a 3.
A kérdező hozzászólása: Na akkor így fogom kérni. parvó-kombi-kombi? Én úgy emlékszem kombi-parvó-kombi volt a kutyámnak, de majd megnézem. Õt az utcáról szedtem össze kb 2 hós kiskeverék nagyon mix. Szóval neki nincsenek oltásai.
én 10-15 éve oltatok kombi+kombi+kombi + veszettségik és soha nem volt problémám vele. Kinek mi válik be!

Egy talált kutyának milyen oltást ad be az állatorvos?

Kb 1,5-2 éves lehet,játékos kis keverék.Nem hinném,hogy bármi oltása is lenne.Ilyen esetben mit szoktak adni nekik?

Legjobb válasz: Ha nincs benne chip meg semmi, tehát nem tudni h mije van és mije nincs, alapból veszettség ellenit és féreghajtót kap, mert ezek a kötelezõk.

Ha nincs benne chip meg semmi, tehát nem tudni h mije van és mije nincs, alapból veszettség ellenit és féreghajtót kap, mert ezek a kötelezõk.
Ezen kívül meg olyan védõoltásokat, amit te kérsz neki. A doki majd elmondja, hogy mi mennyibe kerül. És ha meg szeretnéd tartani, akkor chipeltetni is kell.
A kérdező hozzászólása: A chip az tudom, hogy kell, meg veszettség csak nem lesz abból gond ha pl nincs más oltása?Betegségek miatt kérdem. Chip nincs benne mert valószínûleg, jól át lett tapogatva.
Tapogatással nem valószínû, hogy megtalálod a chipet, azt az állatorvos meg tudja nézni a chipolvasóval. A többi (leginkább kombinált) oltást meg azért érdemes beadatni neki, mert olyan betegségek ellen véd, amit ha elkap a kutya, akkor a kezelése többe kerül, mint amennyibe a megelõzés került volna.
Az en kutyim ket kombinaltat meg egy veszettseg ellenit kapott. A doki ezeket mindenkepp javasolta.
Tapogatással nem találod meg a chipet. Arra való a leolvasó. Kombinált és veszettségi oltás kell neki. Rá egy hétre féreghajtás.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!