Találatok a következő kifejezésre: Milyen oltás egy cicának és (2 db)

Milyen oltás kell egy cicának és mikor kell beadatni?

Legjobb válasz: Szia! Ha a cica még kicsi kb 4-6 hetes akkor vidd állatorvoshoz ekkor kap egy féregtelenítõ tablettát és akkor figyeld hogy amikor ürít távozik e féreg a székletében. Az elsõ oltás várhatóan 8 hetes korában lesz ez egy kombinált ami mindent tartalmaz ami kell. 10 hetesen kap ismét egy féregtelítõ tablettát.12 hetesen egy kombinált oltás és egy féregtelnítõ tabletta.16 hetesen veszetség és féregtelnítés ált. minden oltásnál kéne egy féregtelenítés...20 hetes Macska-leukózis elleni védõoltás.24 hetesen szintén mert ez 2 oltásból áll.30 hetesen Fertõzõ hashártya-gyulladás elleni védõoltás.Ezek után évente 1x kell menni mint a kutyusoknál ilyenkor már minden oltást egybe kap meg és mindig kap féregtelenítõ tablettát.

Szia! Ha a cica még kicsi kb 4-6 hetes akkor vidd állatorvoshoz ekkor kap egy féregtelenítõ tablettát és akkor figyeld hogy amikor ürít távozik e féreg a székletében. Az elsõ oltás várhatóan 8 hetes korában lesz ez egy kombinált ami mindent tartalmaz ami kell. 10 hetesen kap ismét egy féregtelítõ tablettát.12 hetesen egy kombinált oltás és egy féregtelnítõ tabletta.16 hetesen veszetség és féregtelnítés ált. minden oltásnál kéne egy féregtelenítés...20 hetes Macska-leukózis elleni védõoltás.24 hetesen szintén mert ez 2 oltásból áll.30 hetesen Fertõzõ hashártya-gyulladás elleni védõoltás.Ezek után évente 1x kell menni mint a kutyusoknál ilyenkor már minden oltást egybe kap meg és mindig kap féregtelenítõ tablettát.
Szia! Az én cicám 8 hetesen kapott elõször egy kombinált oltást, 3 hét múlva ennek az ismétlõjét, újabb 3 hét múlva a leukózis ellen, aztán ismétlõ, és újabb 3 hét múlva a veszettség elleni! Plusz 3 havonta a féregtelenítés nagyon ajánlott!

Lesz egy cicám! És hogy egy cicának mennyi oltás kell és milyenek? Csak érdeklődöm mielőtt megvesszük!

Legjobb válasz: Elõször is inkább hozz ki egyet menhelyrõl vagy állatmentõktõl ideiglenes befogadójuktól, így 2 életet mentesz meg és sokkal hálásabbak, mint a tenyésztettek, ráadásul erõsebb immunrendszerük van. Általában így már kaptak oltást a picik is, de ha nem akkor mondjuk 1 nagy kombináltat (macskanátha,hashártyagyulladás meg még vmi van benne mi ezt kaptuk) ezt ismételni kell majd mégegyszer, meg esetleg vmi válaszhatót amit a doki javasol. ha csak kizárólag benti macska akkor nem kell a veszettség elleni

Elõször is inkább hozz ki egyet menhelyrõl vagy állatmentõktõl ideiglenes befogadójuktól, így 2 életet mentesz meg és sokkal hálásabbak, mint a tenyésztettek, ráadásul erõsebb immunrendszerük van. Általában így már kaptak oltást a picik is, de ha nem akkor mondjuk 1 nagy kombináltat (macskanátha, hashártyagyulladás meg még vmi van benne mi ezt kaptuk) ezt ismételni kell majd mégegyszer, meg esetleg vmi válaszhatót amit a doki javasol. ha csak kizárólag benti macska akkor nem kell a veszettség elleni
állatorvost meg kell kérdezni
Veszettség elleni és kullancs ellen.
Az elõzõvel értek egyet, vigyél menhelyrõl, vagy fogadj be utcáról, esetleg olyan helyrõl ahol már nem kell a kiscica! És ha betöltötte az 5-6 hónapos kort, ivartalanítani is vidd állatorvoshoz!
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat! És nem tenyésztett cicát vettünk!
A kérdező hozzászólása: vagyis vittünk haza
Mi anno ideiglenes befogadóktól hoztuk, úgyhogy a féregtelenítést megspóroltuk, + megmentettük õket :) Szerintem egy veszettség+kombinált (átlagosan 6500.-) ami spórolás is, és esetleg egy Purevax oltást (8000.-) ami 5 vírus ellen véd. Ha gyerek közelben van, akkor ajánlatos + Féregtelenítés, mert az fertõzhet. Éééés, még egy bolhairtás amikor hazahozzátok, mert ilyenkor a legtöbb cica bolhás, fõleg ha kertes háztól hozzátok el. Ha nem csináljátok elég hamar, akkor akár a házban lepetézik, é titeket is összecsipkedhet, ha van benne. Ezt jó megelõzni :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!