Találatok a következő kifejezésre: Milyen oltás egy cicának (5 db)

Milyen oltás kell egy cicának és mikor kell beadatni?

Legjobb válasz: Szia! Ha a cica még kicsi kb 4-6 hetes akkor vidd állatorvoshoz ekkor kap egy féregtelenítõ tablettát és akkor figyeld hogy amikor ürít távozik e féreg a székletében. Az elsõ oltás várhatóan 8 hetes korában lesz ez egy kombinált ami mindent tartalmaz ami kell. 10 hetesen kap ismét egy féregtelítõ tablettát.12 hetesen egy kombinált oltás és egy féregtelnítõ tabletta.16 hetesen veszetség és féregtelnítés ált. minden oltásnál kéne egy féregtelenítés...20 hetes Macska-leukózis elleni védõoltás.24 hetesen szintén mert ez 2 oltásból áll.30 hetesen Fertõzõ hashártya-gyulladás elleni védõoltás.Ezek után évente 1x kell menni mint a kutyusoknál ilyenkor már minden oltást egybe kap meg és mindig kap féregtelenítõ tablettát.

Szia! Ha a cica még kicsi kb 4-6 hetes akkor vidd állatorvoshoz ekkor kap egy féregtelenítõ tablettát és akkor figyeld hogy amikor ürít távozik e féreg a székletében. Az elsõ oltás várhatóan 8 hetes korában lesz ez egy kombinált ami mindent tartalmaz ami kell. 10 hetesen kap ismét egy féregtelítõ tablettát.12 hetesen egy kombinált oltás és egy féregtelnítõ tabletta.16 hetesen veszetség és féregtelnítés ált. minden oltásnál kéne egy féregtelenítés...20 hetes Macska-leukózis elleni védõoltás.24 hetesen szintén mert ez 2 oltásból áll.30 hetesen Fertõzõ hashártya-gyulladás elleni védõoltás.Ezek után évente 1x kell menni mint a kutyusoknál ilyenkor már minden oltást egybe kap meg és mindig kap féregtelenítõ tablettát.
Szia! Az én cicám 8 hetesen kapott elõször egy kombinált oltást, 3 hét múlva ennek az ismétlõjét, újabb 3 hét múlva a leukózis ellen, aztán ismétlõ, és újabb 3 hét múlva a veszettség elleni! Plusz 3 havonta a féregtelenítés nagyon ajánlott!

Lesz egy cicám! És hogy egy cicának mennyi oltás kell és milyenek? Csak érdeklődöm mielőtt megvesszük!

Legjobb válasz: Elõször is inkább hozz ki egyet menhelyrõl vagy állatmentõktõl ideiglenes befogadójuktól, így 2 életet mentesz meg és sokkal hálásabbak, mint a tenyésztettek, ráadásul erõsebb immunrendszerük van. Általában így már kaptak oltást a picik is, de ha nem akkor mondjuk 1 nagy kombináltat (macskanátha,hashártyagyulladás meg még vmi van benne mi ezt kaptuk) ezt ismételni kell majd mégegyszer, meg esetleg vmi válaszhatót amit a doki javasol. ha csak kizárólag benti macska akkor nem kell a veszettség elleni

Elõször is inkább hozz ki egyet menhelyrõl vagy állatmentõktõl ideiglenes befogadójuktól, így 2 életet mentesz meg és sokkal hálásabbak, mint a tenyésztettek, ráadásul erõsebb immunrendszerük van. Általában így már kaptak oltást a picik is, de ha nem akkor mondjuk 1 nagy kombináltat (macskanátha, hashártyagyulladás meg még vmi van benne mi ezt kaptuk) ezt ismételni kell majd mégegyszer, meg esetleg vmi válaszhatót amit a doki javasol. ha csak kizárólag benti macska akkor nem kell a veszettség elleni
állatorvost meg kell kérdezni
Veszettség elleni és kullancs ellen.
Az elõzõvel értek egyet, vigyél menhelyrõl, vagy fogadj be utcáról, esetleg olyan helyrõl ahol már nem kell a kiscica! És ha betöltötte az 5-6 hónapos kort, ivartalanítani is vidd állatorvoshoz!
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat! És nem tenyésztett cicát vettünk!
A kérdező hozzászólása: vagyis vittünk haza
Mi anno ideiglenes befogadóktól hoztuk, úgyhogy a féregtelenítést megspóroltuk, + megmentettük õket :) Szerintem egy veszettség+kombinált (átlagosan 6500.-) ami spórolás is, és esetleg egy Purevax oltást (8000.-) ami 5 vírus ellen véd. Ha gyerek közelben van, akkor ajánlatos + Féregtelenítés, mert az fertõzhet. Éééés, még egy bolhairtás amikor hazahozzátok, mert ilyenkor a legtöbb cica bolhás, fõleg ha kertes háztól hozzátok el. Ha nem csináljátok elég hamar, akkor akár a házban lepetézik, é titeket is összecsipkedhet, ha van benne. Ezt jó megelõzni :)

Milyen oltásokra van szüksége egy cicának? (többi lent)

csak lakásban lenne, panelban lakunk, fürdőszobában lesz az alma. az érdekelne, hogy milyen oltásokra van szüksége ahhoz, hogy egészséges maradjon. esetleg bolhanyakörv? Kezdő cicatartó leszek, jó tanácsokat szeretettel várom. Előre köszi :)

Legjobb válasz: Nekünk nincs bolhanyakörvünk mert kicsi a cicánk és megölné..(csak felnõtt macskákra lehet!) Mi ilyen bundába kenhetõ cuccot használunk ami elvileg egy hónapig tart de nem nagyon használ az se:/bolha ellen a legbiztosabb a fürdetés!:) Ami az oltást illeti nem árt beoltani de sajna az enyémet nem oltottuk be:/ Jó tanácsnak azt adom hogy ne itasd tejjel! Bár én az eddigi macskáimat tejjel itattam de rájöttem hogy belehalhatnak fõleg a kicsik mert a macskák laktóz-érzékenyek.. (de csak megjegyzem hogy ismerõsöm 12 éve tejen neveli a cicáját és semmi baja) Én száraz táppal és konzervvel.is etetem nem tudom te hogy vagy vele:) Amúgy az enyém kerti cica:D Nemtudom segítettem-e csak úgy jól esett ezeket leírni xD

Nekünk nincs bolhanyakörvünk mert kicsi a cicánk és megölné..(csak felnõtt macskákra lehet!) Mi ilyen bundába kenhetõ cuccot használunk ami elvileg egy hónapig tart de nem nagyon használ az se:/bolha ellen a legbiztosabb a fürdetés!:) Ami az oltást illeti nem árt beoltani de sajna az enyémet nem oltottuk be:/ Jó tanácsnak azt adom hogy ne itasd tejjel! Bár én az eddigi macskáimat tejjel itattam de rájöttem hogy belehalhatnak fõleg a kicsik mert a macskák laktóz-érzékenyek.. (de csak megjegyzem hogy ismerõsöm 12 éve tejen neveli a cicáját és semmi baja) Én száraz táppal és konzervvel.is etetem nem tudom te hogy vagy vele:) Amúgy az enyém kerti cica:D Nemtudom segítettem-e csak úgy jól esett ezeket leírni xD
Ha panelban laktok, akkor elég neki egy öt komponensû kombinált oltás, amit évente ismételni kell. Még ami nem árt neki, az három havonta-félévente féreghajtás, de kizárólag benti cicára én nem tennék bolhanyakörvet, szerintem felesleges a bõrét irritálni vele. Nyilván kijárós macskánál más a helyzet.
én egy hónaposan taláétam a cicámat, kapott 2 kombinált oltást és egy veszettség ellenit! Sokat nem jár ki mert a kutya miatt nem lehet, de azért beoltattam, mert a cipõddel meg a ruháddal is beviheted a bacikat! Én azt mondom ne sajnáld a pénzt rá! Nekem most 5 hónapos és még szó sem volt bolháról!


Ajándékba kaptam egy kb. egy éves nőstény cicát. Milyen oltások kellenek neki?

eddig nem kapott semmilyen oltást, még állatorvosnál sem volt. Milyen oltásokat kell mindenképpen megkapnia?

Legjobb válasz: Mindenképpen semmit, cicáknál nincsenek kötelezõ oltások. Ami ellen érdemes, az a macskanátha, meg ha kijárós cica és város szélén laktok, akkor a veszettség.

Mindenképpen semmit, cicáknál nincsenek kötelezõ oltások. Ami ellen érdemes, az a macskanátha, meg ha kijárós cica és város szélén laktok, akkor a veszettség.
Elviszed az állatorvoshoz, és õ megmondja! Attól is függ, hogy kinti cica lesz, vagy benti! Egy ivartalanítás mindenképp ajánlatos, ha még ivaros a cica!
Féregtelenítés...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Még ivaros a cica(nõstény).Mindenképpen ajánlatos ivartalanítani? Úgy tudom drága is, és lehet, hogy a jövõben majd szeretnénk kiscicákat... Benti cica, csak ritkán viszem el sétálni a parkba pórázon. Érdemes valami ellen mindenképpen beoltani? Lehet olyan betegsége, ami az embert is megfertõzheti?
Ajánlatos ivartalanítani, bár a nõstény ritkán jelöl, de elõfordul! A cica tüzelése, nagyon megviseli õt magát a cicát! Beoltani nagyon ajánlott! A kombi oltást legalább. Féregtelenítés az pedig 3 havonta kötelezõ. A férgek az emberek számára komoly veszélyt jelentenek!
Vidd el dokihoz, õ majd megmondja az árát és a fontosságát az oltásnak. Ivartalanítás is ajánlott, hiszen egy nem tenyész macska csak több kóbor állatot hozna világra, és a nõstény is betegségeknek van kitéve, ill. kevesebb ideig él majd.
Gondolom akkor már van kennelneved regisztrálva ha akarsz kiscicákat, törzskönyv megvan, egyebek, hm?... Ne szaporíts, kérlek... Ivartalaníttasd a cicádat. Állatorvos megmondja pontosan milyen oltások kellenek, egyébként vlsz. hogy ; -(macska)Leukózis, ill. leukopénia ellen -macskanátha ellen -veszettség ellen Plusz ahogy elõttem is mondták; féreghajtás, nem egyszer hanem 3-4 havonta. Benti macskának is.
Ivartalanítsátok. Ha akartok még kiscicát, akkor inkább menhelyrõl fogadjatok örökbe.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat!

Milyen oltások kellenek egy cicának?

A kertben élne. Hány hetes koruktól választhatók el az anyjuktól? Mire kell ügyelni feltétlen, ha 2 gyerkőc mellé kerülne?

Legjobb válasz: Ivartalanítás az nagyon fontos, hogy ne kóboroljon el, ne harcoljon a területért, ne verjék meg, és ne legyen vemhes, és ne kapjon el semmi betegséget! Az oltásokról az orvos felvilágosít, egy ingyenes tanácsadás keretében! 3 havonta féregtelenítõ, plusz bolha és kullancs ellen!

Ivartalanítás az nagyon fontos, hogy ne kóboroljon el, ne harcoljon a területért, ne verjék meg, és ne legyen vemhes, és ne kapjon el semmi betegséget! Az oltásokról az orvos felvilágosít, egy ingyenes tanácsadás keretében! 3 havonta féregtelenítõ, plusz bolha és kullancs ellen!
Az oltások árát nem tudom, de ha cica oltva van, akkor lenni kell oltási könyvnek! Anélkül csak kamu az oltottság! Érdemes az állatorvost aki oltotta felhívni, hogy valóban minden rendben van e! Érdemes neki adni valami minõségi száraztápot, és nyers husit (csirke, pulyka, marha, csont nélkül). Hidd el meghálálja a cica, a szõre, az emésztése, az egész cica másképp fog kinézni, mintha házi kosztot enne! De õszintén megmondom, ha már ennyit ráköltenék a cicámra, akkor nem tartanám kint, mert kint bármi történhet vele!
Ami kimaradt, hogy legkorábban 12 hetesen lehet õket elválasztani az anyjuktól és a tesóitól. Ez az idõ mindenképp kell, hogy késõbb ne legyenek emiatt "lelki" problémái a cicának.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen. Mennyibe kerülnek ezek az oltások? És hogyan tudom ellenõrizni, hogy a cica már megkapta az elsõ oltásait? Errõl van- kellene lenni- valami oltási könyvük? Más: tényleg nem ehet egyáltalán házikosztot?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!