Találatok a következő kifejezésre: Milyen oltás egy (54 db)

Milyen oltásokra van szüksége egy 5-6 hetes kutyusnak? Milyen időközönként kell oltatni? Mennyibe kerülnek az oltásai? [Tacskó és Angol Cocker Spániel keverék]

Köszönöm mindenkinek aki normális választ ad!! :)

Legjobb válasz: Szia! A fajta ilyen szempontból mindegy. :) De biztos édes lehet! :D:D:D Küldök egy oldalt, ahol láthatod mire van szüksége egy ilyen kis babának. :) http://www.retrieversport.hu/labikalauz/oltasok.htm Mint mondtam oltások szempontjából nem lényeges a fajta. Viszont az oltások árai elég eltérõek lehetnek 3000 Ft-tól 5000-ig is terjedhetnek.

Szia! A fajta ilyen szempontból mindegy. :) De biztos édes lehet! :D:D:D Küldök egy oldalt, ahol láthatod mire van szüksége egy ilyen kis babának. :) http://www.retrieversport.hu/labikalauz/oltasok.htm Mint mondtam oltások szempontjából nem lényeges a fajta. Viszont az oltások árai elég eltérõek lehetnek 3000 Ft-tól 5000-ig is terjedhetnek.
Jaj.. elsõ vagyok! :) Ezen az oldalon elég sok mindent felsorolnak. Ne ilyedj meg, ennyiszer nem kell fizetni. :D Általában kombinált oltásokat kapnak a picik is. Mi konkrétan (ha jól emlékszem) 4 kölyök oltással rendelkezünk, most kell februárban mennünk még egyre aztán májusban is még egyre. :) Az elején két hetente kell járni, utána ritkulnak, aztán már csak évente. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm :) http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash2/hs606.ash2/15586.. A sötétebb az enyém :) Most hétvégén hozhatom el vagy jövõhéten.. :)
Elsõ vagyok! :) Nagyon édes a picúrka. :) Én nem látnám ilyen drasztikusan a helyzetet, ha 8 hetesen hozod el (és nálad kapja meg a második oltását) akkor sem történt semmi. Én is akkor hoztam el a kutyust és nekem 3 kutya várta itthon a kertben, én sem lakásban tartottam. Szerintem a drasztikus elzárás sokkal rosszabb, mintha a saját kutyáinkkal találkozik (persze csak sajáttal és csak a saját kertünkbe), ennyi immunerõsítés kell neki. Nálunk nem volt baja a kiskutyának, még csak a hasa sem ment (még az anyja és a testvérei után sem nyavajgott éjjel), pedig sokszor mondják, hogy valamelyik kölyköt ez megviseli, tehát ne lepõdj meg, ha esetleg másnap kicsit bágyadt. A lényeg, addig ne vidd ki az utcára amíg az orvos azt nem mondja, hogy lehet. :) Ha esetleg nincs kertetek, és kénytelen lennél kivinni az utcára hogy elvégezze a dolgát, akkor kérdezd meg az állatorvost mit javasol, ugyanis ilyen szituációban nem tudok segíteni. :D

Milyen oltás kell egy cicának és mikor kell beadatni?

Legjobb válasz: Szia! Ha a cica még kicsi kb 4-6 hetes akkor vidd állatorvoshoz ekkor kap egy féregtelenítõ tablettát és akkor figyeld hogy amikor ürít távozik e féreg a székletében. Az elsõ oltás várhatóan 8 hetes korában lesz ez egy kombinált ami mindent tartalmaz ami kell. 10 hetesen kap ismét egy féregtelítõ tablettát.12 hetesen egy kombinált oltás és egy féregtelnítõ tabletta.16 hetesen veszetség és féregtelnítés ált. minden oltásnál kéne egy féregtelenítés...20 hetes Macska-leukózis elleni védõoltás.24 hetesen szintén mert ez 2 oltásból áll.30 hetesen Fertõzõ hashártya-gyulladás elleni védõoltás.Ezek után évente 1x kell menni mint a kutyusoknál ilyenkor már minden oltást egybe kap meg és mindig kap féregtelenítõ tablettát.

Szia! Ha a cica még kicsi kb 4-6 hetes akkor vidd állatorvoshoz ekkor kap egy féregtelenítõ tablettát és akkor figyeld hogy amikor ürít távozik e féreg a székletében. Az elsõ oltás várhatóan 8 hetes korában lesz ez egy kombinált ami mindent tartalmaz ami kell. 10 hetesen kap ismét egy féregtelítõ tablettát.12 hetesen egy kombinált oltás és egy féregtelnítõ tabletta.16 hetesen veszetség és féregtelnítés ált. minden oltásnál kéne egy féregtelenítés...20 hetes Macska-leukózis elleni védõoltás.24 hetesen szintén mert ez 2 oltásból áll.30 hetesen Fertõzõ hashártya-gyulladás elleni védõoltás.Ezek után évente 1x kell menni mint a kutyusoknál ilyenkor már minden oltást egybe kap meg és mindig kap féregtelenítõ tablettát.
Szia! Az én cicám 8 hetesen kapott elõször egy kombinált oltást, 3 hét múlva ennek az ismétlõjét, újabb 3 hét múlva a leukózis ellen, aztán ismétlõ, és újabb 3 hét múlva a veszettség elleni! Plusz 3 havonta a féregtelenítés nagyon ajánlott!

Egy 2 hónapos kiskutyának milyen oltások kellenek és kb. mennyibe kerülnek?

Legjobb válasz: A kölyök a tenyésztõnél 6-7 hetesen megkapja az elsõ védõoltását, ami vagy csak a parvovírus ellen véd, vagy kombinált oltás, mely szopornyica, hepatitis és leptospirosis ellen is védettséget ad. Mivel a kicsi immunrendszere nem elég fejlett ezért a kombinált oltást (Nobi-Vac DHPL) 8-9 hetesen, 12-13 hetesen, 9hónaposan, meg kell ismételni. Ezután már elég évente egyszer oltani. A kiskutyákat csak a 3. oltás után egy héttel, lehet elõször kivinni az utcára! Veszettség elleni oltást a kölykök 4 hónapos koráig elõször, majd 6 hónap múlva másodszor kell megkapja az új szabály szerint. Innentõl kezdve már csak évente egyszer kell ezt az oltást beadni.

A kölyök a tenyésztõnél 6-7 hetesen megkapja az elsõ védõoltását, ami vagy csak a parvovírus ellen véd, vagy kombinált oltás, mely szopornyica, hepatitis és leptospirosis ellen is védettséget ad. Mivel a kicsi immunrendszere nem elég fejlett ezért a kombinált oltást (Nobi-Vac DHPL) 8-9 hetesen, 12-13 hetesen, 9hónaposan, meg kell ismételni. Ezután már elég évente egyszer oltani. A kiskutyákat csak a 3. oltás után egy héttel, lehet elõször kivinni az utcára! Veszettség elleni oltást a kölykök 4 hónapos koráig elõször, majd 6 hónap múlva másodszor kell megkapja az új szabály szerint. Innentõl kezdve már csak évente egyszer kell ezt az oltást beadni.
Neked ez hasznos lehet: 7-8 hetes korban: parvovirus elleni oltás 10 hetes korban: kombinált oltás kutyabetegségek ellen (parvo, szopornyica, fertõzõ májgyulladás, leptospirosis) 3 hónaposan: veszettség 4 hónaposan: kombinált oltás ismétlése 6 hónapos korban: veszettség ismétlése 12 hónaposan: kombinált oltás ismétlése Ezután a kutyát évente egyszer kell oltásra hozni: veszettség és kutyabetegségek elleni kombinált vakcinát kap. Egyéb fontos vakcinák: Lyme kór Herpes vírus Kennelköhögés elleni vakcina Macska:
darabja kb 4000 Ft

Egy 4 honapos kislany vizslanak milyen oltasokat kell (ett) megkapnia?

Nem nalunk szuletett, 4 honapos koraban kerult hozzank. Oltasi konyve van, de abbol en nem tudok meg sokat, foleg azt nem, hogy mi hianyzik - ha hianyzik valami.

Legjobb válasz: Ha mindene megvan, akkor 4 oltásnak kell lennie, ami nálunk speciel több matricával lett feltüntetve az oltási könyvben, de ezt látod, hiszen egy dátummal vannak felcímkézve. A legjobb, ha azt nézed hány pecsét van. Ha 4, akkor minden rendben:) De részletesebben: 6 hetesen- Parvo 8 hetesen- kombinált (több betegség ellen véd) 10 hetesen- mi még egy kombináltat kaptunk (ez leginkább az elõzõ oltásokra való emlékeztetõ oltás) 12 hetesen- veszettség elleni

Ha mindene megvan, akkor 4 oltásnak kell lennie, ami nálunk speciel több matricával lett feltüntetve az oltási könyvben, de ezt látod, hiszen egy dátummal vannak felcímkézve. A legjobb, ha azt nézed hány pecsét van. Ha 4, akkor minden rendben:) De részletesebben: 6 hetesen- Parvo 8 hetesen- kombinált (több betegség ellen véd) 10 hetesen- mi még egy kombináltat kaptunk (ez leginkább az elõzõ oltásokra való emlékeztetõ oltás) 12 hetesen- veszettség elleni
A kérdező hozzászólása: Koszonom szepen. Ha valamelyik elmaradt (most nincs nalam az oltasi konyv, igy nem latom), akkor ugyanugy beadhato neki utolag is? Teszem azt az elso kimaradt, akkor 4 honaposan is beadhato?
Inkáb 5-öt. 2 parvo, 2 kombi és 4 hónaposan már kötelezõ a veszettség elleni is.
* és persze beadható neki ez elmaradt utólag is. A kombit egyébként ajánlatos évente ismételni, a veszettség ellenit pedig kötelezõ is. Utsó

Milyen oltásokat kell megkapnia egy vadászgörénynek és mennyibe kerülnek?

Szeretnék vadászgörényt,és az oltások mennyisége és ára érdekelne,egy baba görény esetében.A kutyámnak pl 4-5 oltást is be kellett adatni amikor kicsi volt,hetente egyet,és 4 ezer ft körül volt 1 darab oltás.

Legjobb válasz: mint görénygazda:én feleslegesnek tartom az oltásokat.esetleg egy kombináltat.de ne oltasd halálra.fajkutyákkal foglalkoztam és sose voltak oltva!pedig jártam kirándulni,kirándulásokra velük.ismerõsöm meg minden oltást beadatott és eléggé parvótól kezdve minden nyavajája lett.A görényeimmel is igy avgyok.8éves a legidõsebb,viszem minden hova és egy oltást se kapott még soha.barátnõmék vagy 5-ször oltattak de sajna elpusztult.elég egy kombinált is én azt mondom.

mint görénygazda:én feleslegesnek tartom az oltásokat.esetleg egy kombináltat.de ne oltasd halálra.fajkutyákkal foglalkoztam és sose voltak oltva!pedig jártam kirándulni, kirándulásokra velük.ismerõsöm meg minden oltást beadatott és eléggé parvótól kezdve minden nyavajája lett.A görényeimmel is igy avgyok.8éves a legidõsebb, viszem minden hova és egy oltást se kapott még soha.barátnõmék vagy 5-ször oltattak de sajna elpusztult.elég egy kombinált is én azt mondom.
17:34 Te a kombináltat is beadatod neki, vagy azt se? És az mire jó?

Ha egy kutyát fogadok be és elviszem dokihoz akkor milyen oltást fog kapni? Mert nem tudjuk eddig miket kapott meg.

Befogadtam egy kutyát, akinek a füle kicsit csúnya, és holnap viszem orvoshoz. 2-3 éves lehet szerintem. Mivel nem tudom eddig milyen oltásokat kapott, ilyenkor mi a teend?? A doki beoltja? Ha igen mire? Milyen összegre számítsak az oltásokkal kapcsolatban? Hallottam valami kombó oltásról, amit ilyen esetben szoktak adni, ez hogy m?ködik?

Legjobb válasz: A kötelezõ veszettség elleni oltást értelemszerûen kötelezõ beadnia, minden más tõled függ. A kombinált oltást is ajánlott évente adatni, elég csúnya betegségek ellen véd. Úgy mûködik, hogy azt mondod, szeretnél neki veszettség elleni és kombinált oltást, és megkapja a kutya. De azt jó ha tudod, hogy két hétig köteles vagy keresni az eredeti gazdáját, és odaadni neki, ha megjelenik. Szóval mindenekelõtt nézess benne chipet a dokival, lehet, hogy rögtön meg is lesz a gazdi.

A kötelezõ veszettség elleni oltást értelemszerûen kötelezõ beadnia, minden más tõled függ. A kombinált oltást is ajánlott évente adatni, elég csúnya betegségek ellen véd. Úgy mûködik, hogy azt mondod, szeretnél neki veszettség elleni és kombinált oltást, és megkapja a kutya. De azt jó ha tudod, hogy két hétig köteles vagy keresni az eredeti gazdáját, és odaadni neki, ha megjelenik. Szóval mindenekelõtt nézess benne chipet a dokival, lehet, hogy rögtön meg is lesz a gazdi.
kb 8000 ft lesz, a kombinált, meg a veszettségi összesen. ilyenkor ez a szokás, hogy biztos, ami tuti megkapja.
Plusz a chip. De oltás elõtt féreghajtás kell.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.

Egy kutya oltási könyvében szerepelnie kell, hogy mikor milyen oltásokat kapott és hogy mennyi idős és milyen fajta? Jól gondolom?

Legjobb válasz: Igenigen:D és még az oltásának a címkéje is, amibõl ugye a doki szívja fel a fecskendõbe a cuccost!:D A fajtája, színe, neme, neve, születési ideje.:D

Igenigen:D és még az oltásának a címkéje is, amibõl ugye a doki szívja fel a fecskendõbe a cuccost!:D A fajtája, színe, neme, neve, születési ideje.:D
Valamint a féreghajtások, a kullancs elleni kezelések, ésminden egyéb beavatkozás (pl. ivartalanítás) szukánála tüzelések, fedezések, ellések én beletûzöm a vérképeket, minden laborlelet is
igen
A kutya azonosítására szolgáló adatok: Fajtája, neme, színe, születési ideje, tulajdonos neve, címe, telefonszáma és ami nagyon fontos: a chip matricája. Utána jönnek az oltások, az összes, amit kapott a kutya. Lehet még egyebeket is beleírni, de nem szükséges.
Chip szám, kutya neve, ivara, Tulaj neve, cime. És egyedül a veszettségi oltása megléte a kötelezõ. A többi oltás a "szerveket" nem érdekli.
A "szerveket" nem, de másképp hogy tartod fejben, hogy mikor esedékes a következõ? Az orvos is innen tudja. Valóban nem kötelezõ, de elengedhetetlen a többi oltás beírása is. A mûtéteket meg az ivartalanítást valóban felesleges beírni, anélkül is tudom melyik kutyám töketlen.:) ))
Én még igy sem tartom fejben, a dokival szoktuk a gépben ellenõrizni, ki hol tart:) ))) A kérdés az volt, hogy "kell" erre irtam, hogy nem kell csak a veszettség elleninek kötelezõ bennt lennie.

Ma kaptam egy 8 hetes kis németjuhászt. Mit kaphat enni? Milyen oltást kell kapnia ilyenkor?

Legjobb válasz: amikor nekem volt ekkora a németjuhászom, kölyök tápot+konzervet kevertem neki össze, azt a mai napg imádja:)a tenyésztõjétõl is tudsz informálódni, hogy õ milyen fajta ételt adott neki. a tejjel vigyázz, nem mindegyik kiskutya bírja, a laktózmentes simán mehet neki. és a kalcium kiegészítést se feledd, nagyobb áruházakban, állatos boltokban tudsz neki venni. elméletileg már kellett kapnia oltásokat, de még fog pár emlékeztetõt kapni, keress 1 állatorvost, õ meg tudja neked mondani, és a kutyushoz kellett kapnod 1 oltási könyvet is, abban is van tájékoztató. remélem minden kérdésedre válaszoltam, gratulálok a kutyushoz:)

amikor nekem volt ekkora a németjuhászom, kölyök tápot+konzervet kevertem neki össze, azt a mai napg imádja:) a tenyésztõjétõl is tudsz informálódni, hogy õ milyen fajta ételt adott neki. a tejjel vigyázz, nem mindegyik kiskutya bírja, a laktózmentes simán mehet neki. és a kalcium kiegészítést se feledd, nagyobb áruházakban, állatos boltokban tudsz neki venni. elméletileg már kellett kapnia oltásokat, de még fog pár emlékeztetõt kapni, keress 1 állatorvost, õ meg tudja neked mondani, és a kutyushoz kellett kapnod 1 oltási könyvet is, abban is van tájékoztató. remélem minden kérdésedre válaszoltam, gratulálok a kutyushoz:)
A kiskutyához legalább egy oltási könyvet kellett, hogy adjanak. Vedd elõ, ennyi idõs korban legalább 3 féregtelenítésen és 1 parovírusos bélgyulladás elleni oltáson kell a kölyöknek túllennie. Ha nem adtak oltási könyvet, vagy nem azt látod, amit fent leírtam, akkor elõször is a féregtelenítést kell elkezdeni. Ne tévesszen meg, ha nem látsz a székletben gilisztát, ez csak nagyon súlyos fertõzés esetén jelenik meg a kakiban, addig csak a peték ürülnek. Vegyél állatpatikában féreghajtót neki (pl. Cestal plusz) amibõl 10 testtömeg kilogrammonként kell egy tabletta, de féregtelenítésnél alapszabály, hogy mindíg többet adunk a kutyának egy kicsivel, nem kevesebbet! A másik az, hogy ha több állatod van otthon, akkor mindet le kell féreghajtani egyszerre, mert ha akár egy esetleg fertõzött kimarad, akkor a tablettára kiadott pénzt kidobod az ablakon, ugyanis pillanatok alatt visszafertõzi a többit. Még egy ezzel kapcsolatban, féreghajtani minimum 3-szor kell 10-14 naponta ahhoz, hogy az eredmény biztos legyen. Ha ez megvan, akkor jönnek az alapimmunitást biztosító oltások. A már említett parvo az elsõ, két hétre rá kell kapnia az elsõ kombinált oltását (szopornyica–fertôzô májgyulladás–leptospirosis) újabb két hét múlva a második parvo, majd két hét múlva a második kombinált (szopornyica – fertôzô májgyulladás – Leptospirosis –Parvovírus). Ha ez megvan, a kutyus alapesetben 4 hónapos kor körül van. Ekkor kell megkapnia a törvény értelmében az elsõ veszettség elleni oltását, amit 9 hónapos kor körül kell megismételni (ez az ismétlõ oltás is törvényi elõírás!). Ezután évente kombinált és veszettség elleni oltás. Ha nagyon gondos gazdi akarsz lenni, akkor megkaphatja a kicsi a coronavírus bélgyulladás elleni oltást is. Enni elõször azt kapjon, amit eddig evett a tenyésztõnél, igazság szerint rendes tenyésztõ mindíg ad pár napra való tápot az átszoktatáshoz. Utánna szerintem elsõsorban jó minõségû kutyatápot kapjon (pl.: Pro Plan, Pro Pac, Acana), ami mellé nem kell kalcium kiegészítést adni. Azokat a tápokat, amit minden boltban megkaphatsz, kerüld el, annyi bennük a kukorica és búza, hogy inkább valók a disznóknak, mint kutyának. Ha a jóminõségû tápok drágák neked, akkor inkább fõzz neki, pl. csike farhátat rizzsel, répával, nagyon enyhén sózva (a kutya azonos testtömeg kilogrammra vetített sóigénye negyede az emberének!) Ha fõzöl neki, akkor viszont kapjon valamilyen vitamin készítmény is. Sok örömet a kicsihez!
nem tudom, én Pedigreevel etetem a kutyusom( a táp és a konzerv is az)és semmi baja, kiskorában Purina mellett kellett neki a kalcium pótlás, állatorvos ajánlotta nekem a Pedigreet, szerintem simán megfizethetõ, és tápanyagban gazdagabb, mint a csirke farhát, meg ezek a rizses vackok (mellesleg sok kutyát pl puffaszt a rizs)de mindenképpen vidd minnél elõbb állatorvoshoz, mert ha nem kapott parvo ellenit és összeszedi valahol, abba belehalhat! és tud személyre (kutyára) szabott tanácsokat adni:) ui:az elsõ válaszoló voltam
Ezek a Pedigree, Chappi, és társaik nem sokkal jobbak a teszkógazdaságos kutyatápnál. Egy fél-prémium kutyatápból (pl Fides), ami már jól kielégíti a kutya tápanyag-szükségletét 8-10000Ft-ért lehet venni 20Kg-os zsákkal, amit ha a változatosság miatt házi koszttal keverve adsz neki, elég két hónapra. Mi a kutyáinkkal egy 1-1, 5 éves korukig Royal Canin-t etetünk, ez drága, de az elsõ években ezek a prémium tápok a legjobbak. Ezután már az említett fél-prémium tápok is elegendõek. Annak érdekében, hogy a kutya "ne unja meg" a tápot, lehet hetente egy-két napon házi kosztot is adni neki, vagy a tápot folyamatosan ezzel keverve. Persze itt is azért figyelni kell, pl a sárgaborsó-fõzelék nem feltétlenül kutyának való étel:)
az enyém megrögzött csokievõ:) a kutyacsoki, néha a sima nagy "sztár" nálunk:)
Második válaszadó vagyok. Igencsak csodálkozom, hogy egy állatorvos ilyen tápot javasol. Bár, ha belegondolok, olyan is van még sajnos, akitõl azt is hallani, hogy: "a szukának egyszer ellenie kell", úgyhogy simán elõfordulhat ez is. Az egyik kutyás oldalon van egy nagyon jó írás, a kutyák táplálásával és a kutyatápokkal kapcsolatban, érdekes olvasmány mindenkinek. http://www.kutya.hu/read.php?u=belso/../0706/mit_egyen_a_kut.. Még egy: a táptörvény elõírása alapján Magyarországon az összetevõk listáját mennyiségi sorrendben kell feltüntetni, tehát ami legelõre van írva, abból van a tápbban a legtöbb. Egy növekedésben lévõ kölyökkutyának pedig szerintem nem gabonafélére van a legnagyobb szüksége.
Szia! Nemrég a Chappinek volt egy nagy pere, olyan problémák miatt amit a második válaszoló is írt. Tényleg ne add a kutyának a chappi, pedigré és társait A prémium kateg. tápok, valóban nagyon drágák, kb 900 ft per kg, ha ez drága, akkor inkább tényleg fõzz neki sk.

Egy hónap múlva kapok egy 8 hetes keverék kiskutyát. Miket kell neki venni? Milyen oltások kellenek neki és kb mennyibe kerülnek az oltások?

Legjobb válasz: A pontos oltási programot az állatorvosodnak kell összeállítani,nekünk 20 ezer ft körül volt,mire mindent megkapott. Ajánlott a chip,a kutya esetleges eltûnésekor fontos és egyre több helyen lesz kötelezõ. Jobb minõségû kölyöktáp(vitamin,kálcium stb.nem kell mellé,persze nem a Pedigree és társai szintû "tápra"gondolok)a kiskutya felnõtt kori méretének megfelelõen,egy 15 kilós zsák 11 és 16 ezer ft körül van,napi 3x kell a kicsit etetni a zsákon lévõ táblázat alapján.Olcsóbban jössz ki,mintha fõznél neki+vitaminok,kiegészítõk stb. Puha kis nyakörv,olcsó,mert hamar kinövi,póráz(flexi nem praktikus),játékok.

A pontos oltási programot az állatorvosodnak kell összeállítani, nekünk 20 ezer ft körül volt, mire mindent megkapott. Ajánlott a chip, a kutya esetleges eltûnésekor fontos és egyre több helyen lesz kötelezõ. Jobb minõségû kölyöktáp(vitamin, kálcium stb.nem kell mellé, persze nem a Pedigree és társai szintû "tápra"gondolok)a kiskutya felnõtt kori méretének megfelelõen, egy 15 kilós zsák 11 és 16 ezer ft körül van, napi 3x kell a kicsit etetni a zsákon lévõ táblázat alapján.Olcsóbban jössz ki, mintha fõznél neki+vitaminok, kiegészítõk stb. Puha kis nyakörv, olcsó, mert hamar kinövi, póráz(flexi nem praktikus), játékok.
ha szuka, akkor mindenképpen ivartalaníttasd még az ivarérés elõtt lehetõleg. a mûtét A zöld zebra akció keretén belül 10e forint.
Az Acana táp nagyon jó és jó árban is van
ja mert olyan jót tesz akutyának, ha élete végig hormoninjekciókkal nyomják tele..egy idõ után el is rékosodik tõle.. az ivartalaníytásnak csak elõnye van!!rengeteg halálos betegséggel szemben megvédjük a kutyát és tovább is él.. kedves elõzõ ajánlom, hogy olvasd el a http://www.olcsokutya.uw.hu-t híres tenyésztõk, állatvédõk, fajatemtõsök csinálták.. egyébként az állatorvosi kamara is állást foglalt az ivartalanítás mellet már.. a mûtét hozzá tartozik a kultúr állatartáshoz, nyugaton ez már alap, sajnos itthon nem.. a kutya személyisége nem változik meg tõle, semmit sem érez a mûtét után..

Egy Golden Rertiever kiskutyának mikor és milyen oltásokat kell megkapnia? Ez a chip-es dolog hogy van? Éjszaka ha sír menjek ki hozzá megnyugtatni vagy akkor ha otthagyom még jobban fog, , sírni"?

Előre is köszönöm az értelmes és normális válaszokat! :)

Legjobb válasz: Az a chipes dolog úgy van, hogy a kutyádban benne kell lennie. Ha nincs, akkor törvényt szegett, aki a kezedbe nyomta. Minden kutyának ugyanolyan oltásokat kell kapnia. Mivel az állatorvos adja be, az oltási könyvével és a kiskutyával el kell menni egy rendelõbe és ott megmondják mikor mit kell neki beadni.

Az a chipes dolog úgy van, hogy a kutyádban benne kell lennie. Ha nincs, akkor törvényt szegett, aki a kezedbe nyomta. Minden kutyának ugyanolyan oltásokat kell kapnia. Mivel az állatorvos adja be, az oltási könyvével és a kiskutyával el kell menni egy rendelõbe és ott megmondják mikor mit kell neki beadni.
szia, a chip 4 hónapos kor felett elvben kötelezõ és a doki chip nélküli kutyust elvben nem láthat el, nem olthat. a kiskutyáknak pedig orvos által összeállított oltási programot célszerû csinálni, ha jól tudom 6 hetes kor körül kaphatják az elsõ oltást.Ez nem a veszettségoltás - ill nem is azzal kezdik , hanem a még gyakrabban elõforduló parvo/szopornyica oltásokkal , melyeket ismételni is kell pár héten belül h tényleges védettség alakuljon ki. Elvben míg az oltási program tart, még az utcára sem szabad kivinni, mert szegények nagyon védtelenek ezen fertõzésekkel szemben, melyek bárhol elõfordulhatnak, és könnyen halálosak. Ha az oltási program véget ért akkor utána csak évente kell ismételni a kombit+veszettséget. (veszettséget törvény írja elõ, a kombináltat nem írja elõ de célszerû hogy a védettség fennmaradjon)
Elviszed az orvoshoz és õ pontosan tudni fogja az oltások sorrendjét. Ha sír, és odamész, megtanulja, hogy érdemes sírni, mert akkor foglalkoznak vele. Amúgy a golden is munkakutya, amelynek az ember közelségére van szüksége. Ezért ajánlatos volna veled lennie egy kijelölt helyen a lakásban egy ideig.
A kérdező hozzászólása: Értem , és köszönöm a válaszokat! :) )
Ha tenyésztõtõl vetted, már alapból kellett volna kapnia oltást, féreghajtót, chipet, és ezeknek az oltási könyvben mind szerepelnie kéne.Továbbá adásvételi szerzõdést is. Ha ez nem így van, szaporítót fogtál ki és neked kell mindent pótolni.
kutya csak chippel cserélhet gazdát, tehát mikor megkapod és nincs benne akkor aki eladta az megszegte a törvényt.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!