Találatok a következő kifejezésre: Milyen okai annak, akinek nem (8 db)

Milyen okai lehetnek annak, akinek nem sikerül egyáltalán teherbe esnie? Mik azok a betegségek amik kizárják a babát?

Ma hallottam, hogy egyik kollégan?m elindította 2 éve az örökbefogadást, mert tuti nem lehet gyereke. Szerintetek mi az a betegség ami meggátolhatja a babát?

Legjobb válasz: Pl az, ha valakinek egyáltalán nincs peteérése vagy ha nem fejlõdött ki rendesen a petefészke.

Pl az, ha valakinek egyáltalán nincs peteérése vagy ha nem fejlõdött ki rendesen a petefészke.
Pl.: ha a petevezeték átjárhatatlan még átfúvássalis!!! Max egy idõ után regenerálódik a szervezet, akkor van esély!!! Nekem 7 év után sikerült, bár azt mondták ne reménykedjek benne! Sok sikert a kolléganõdnek! valamint a clamédia, ez is volt nálam
Ezen az oldalon megtalálod a választ: http://www.abbcenter.com/index.php?t=meddoseg&m=OKOK%20ÉS%20.. A petevezeték átjárhatatlansága nem akadály, akkor lombikbébi programban vesz részt a pár. Én találkoztam olyan anyukával, akinek azt mondták, nem lehet gyereke, és miután örökbefogadtak egy gyereket, terhes lett. A reményt sosem szabad feladni!

Milyen okai lehetnek annak, ha egy szegénységben élő családhoz családsegítő, gyermekjólétis jár (nem tudom pontosan minek nevezik azt az illetőt, akit kirendelnek hozzájuk)?

Legjobb válasz: mindketönek szokták nevezni. a mi családunkhoz is járnak ki néha. az okai olyanok lehetnek h megnézék h hogy él a család, esetleg van e valami amiben segiteni kell nekik. mijen körülmények közöt élnek. és ha tudnak valamiben akkor segitenek. meg megnézik h ha vannak gyerekek rendszeresen járnak e iskolába, ha van valami támogatás akkor segitenek hozájutni meg ilyenek. remélem segitetem valamenyit amit tudtam rola most leirtam. aztán lehet más tud majd még neked valamit hozá irni mert lehetséges h van amit nem irtam le neked:) (egy 17éves lány)

mindketönek szokták nevezni. a mi családunkhoz is járnak ki néha. az okai olyanok lehetnek h megnézék h hogy él a család, esetleg van e valami amiben segiteni kell nekik. mijen körülmények közöt élnek. és ha tudnak valamiben akkor segitenek. meg megnézik h ha vannak gyerekek rendszeresen járnak e iskolába, ha van valami támogatás akkor segitenek hozájutni meg ilyenek. remélem segitetem valamenyit amit tudtam rola most leirtam. aztán lehet más tud majd még neked valamit hozá irni mert lehetséges h van amit nem irtam le neked:) (egy 17éves lány)
Próbáld ki valószinû intézetbe kerülnek a kicsik.
A kérdező hozzászólása: Ezt nem nagyon értem. Ha én, mint 21 éves egyetemista, normális családban felnevelkedett lány, elkapnál a családvédelmist, hogy tanú vagyok rá, hogy a szülõk isznak, úgy beszélnek a gyerekekkel, mint a kutyákkal, néha verik is õket, az nem elég megbízható forrás???
Ezek a dolgok elhanyagolhatók ezek szerint a családvédelmis szemében? Sajnos igen elméletben persze figyelnek az ilyesmire de ha nincs egy megbizható rokon, a 18 éves tesó meg a barátnõje nem ilyen, a gyerekek maradnak intézetbe csak akkor viszik ha már vér folyik.
Szivesen remélem tudtam neked/nektek/nekik segiteni valamenyit:) És remélem helyre jönek majd a dolgok. Majd ird le légyszi h mitörtént persze csak ha gondolod:)
A kérdező hozzászólása: Köszi, beszélni fogok vele errõl.
Értem. Hát szerintem mindenképp az lene a legjobb ha ö beszélne a családsegitövel, de viszont ez neki is rosz lehet mert látom már nagykoru és gondolom ö is tisztába van vele h a testvérei akár álamigondozásba is kerülhetnek. De mivel még ö is azért fiatal gondolom még a családjával él ezért még az a lehetöség sincsen h esetleg magához vegye a testvéreit mint gyámjuk mert ahoz még sajna fiatal. igy marad h beszéljen a családsegitövel csak ezt tudom tanácsolni
A kérdező hozzászólása: Idén töltötte be a 18-at. A kicsik 11-13 körüliek.
Értem. Akor azt tudom neked tanácsolni hogy akor beszéljél a szerelmeddel és akkor ö beszéljen a családsegitövel... Neki mindenképp hinni fog a családsegitös. ö hány éves a legidösebb fiu? elmult 18vagy még nem?
A kérdező hozzászólása: A legidõsebb fiú a szerelmem 9 hónapja. A gyerekek (két kicsi) pedig imádnak engem, segítek nekik tanulni, beszélgetnek velem, mesélnek nekem, stb.
hát normálisnak semi képen nem mondanám én se ezt. viszont eben igazad van h a család segitö meg elküldene téged..:( viszont egy kérdés mijen kapcsolatban vagy te evvel a családal? és föleg a gyerekkel?
A kérdező hozzászólása: Attól félek, hogy a családsegítõ, aki jár hozzájuk, elküldene azzal az indokkal, hogy semmi közöm ahhoz, hogy egy idegen család hogyan él - és ebben igaza is van teljes mértékben. Arra nem hivatkozhatnék, hogy márpedig engem zavar, ahogy viselkednek a gyerekekkel, mert szerintem ez nem normális...... :(
Értem. Hát szerintem ez lenne a legjobb megoldás hogy beszélned kéne evvel a gyerek évdelmisel tényleg a gyerekek érdekében mert ez igy nem jo a gyerekeknek én is gyerek vagyok én tudom, hogy mijen ilyen körülmények közöt élni én se lakkok épp a legjobb körülmények közöt. De ha a gyerekeket akarod védeni akkor az ö érdekükben tényleg beszélj evel a családsegitövel hátha lehet valamit csinálni mert gondnolom a gyerekek meg félelemben élnek ez miatt. ami meg szintén nem jo h ha félniük kell föleg a saját családjuktol. És lehet az is jobb lene ha a családsegitö nem szolna elöre hogy mikor megy hanem bejelentés nélkül oda menne egy váratlan családlátogatásra akokr meglátná hogy mijen körülmények közöt élnek. Remélem megoldodik a család helyzete. Bár tudom h ha az lenne a vége h a gyerekeket álamigondozásba kéne venni ami sajnos elég esélyes igy amit igy leirtál. Egy ideig biztos rosz lenne nekik h nem otthon a saját helyükön aludhatnak nem a saját környezetükben lehetnek. De egy idö után rájönek h igy szeretnének/szeretnétek nekik segiteni és megfogjátk érteni remélhetöleg
elsö vagyok ezek nem elhanagyolhatok ezeknek a megoldására szükség van és én a család helyébe vigyáznék mert igy van esély h akár az lesz a vége h a gyerekeket álami gondozásba veszik föleg igy h veri öket meg ilyenek. én ismerek egy családot náluk is volt ilyen és amig nem teremtetek jobb körülményeket a gyerekeknek elveték tölük h jobb életük lehesen
Több oka is lehet. Ellenõrzik, hogy a gyerekek ellátása, gondozása megfelelõ-e? Higiénia, fûtés stb. De van olyan szolgáltatásuk, amelyik segít a pénz jó beosztásában.
A kérdező hozzászólása: Én nem szeretném õket elszakítani az anyjuktól. Csak az anyát szeretném rádöbbenteni arra, hogy nem olyan helyes, amiket csinál, vagy ahogyan csinálja. Próbáltunk már vele errõl szépen is, csúnyán is beszélni, de õ csak azt hajtja, hogy õ mindent megtesz a gyerekeiért, õ a mintaanya, és más örülne, hogyha ilyen anyja lenne...

Olyanokhoz szólna a kérdésem, akik jelenleg középiskolások. Ki testesíti meg számotokra a jó tanárt? Milyen ő? Milyen a hozzáállása? Milyen az a tanár, akit úgymond nem bántotok, nem gúnyoltok? Mi az oka annak, ha kikészítetek egy tanárt?

Az elméleti tanárképzésem és a tanítási gyakorlatok sajnos nem adnak erre a kérdésemre választ, így gondoltam, ha itt kérdezem meg, akkor árnyaltabb képet kapok err?l. írjatok bátran, minden vélemény számít nekem!

Legjobb válasz: Én tanitóképzõt végzek, úgyhogy gyakorlati szinten is van tapasztalatom:D szerintem a jó tanár diákközpontú (nem felejtette el azt, hogy õ is volt diák), de határozott fellépése van (nekünk volt egy tanárnõnk aki elsõ órán alig mert megszólalni, és remegett a keze, ragadt is rá egybõl a gúnynév.) Fontos szerintem, hogy egy tanár jól leadja az anyagot, használjon változatos módszereket, ne csak egész órán daráljon, mert azt a dák megunja. Osztályozásnál, ne adja "pofára" a jegyet (sajnos ez nálunk elég gyakran történt), azt hiszem ez a legidegesitõbb, amikor a "seggny...ló" kapja a nagyobb jegyet és nem az aki tanult is valamit. Felmérõkor, legyen kedves és magyarázza el, hogy miért annyi amennyi, nem csak úgy eldünnyögi hogy kész, 2-es. Fontos szerintem, hogy tudja kezelni a tanár a problémahelyzetet, ugyanakkor legyen humora. Tudjon alkalmazkodni az osztályhoz. Hozzátenném, ne engedje a puskázást, de méltányosan osztályozzon! Azt hiszem miost ennyi jut eszembe, sok sikert:)

Én tanitóképzõt végzek, úgyhogy gyakorlati szinten is van tapasztalatom:D szerintem a jó tanár diákközpontú (nem felejtette el azt, hogy õ is volt diák), de határozott fellépése van (nekünk volt egy tanárnõnk aki elsõ órán alig mert megszólalni, és remegett a keze, ragadt is rá egybõl a gúnynév.) Fontos szerintem, hogy egy tanár jól leadja az anyagot, használjon változatos módszereket, ne csak egész órán daráljon, mert azt a dák megunja. Osztályozásnál, ne adja "pofára" a jegyet (sajnos ez nálunk elég gyakran történt), azt hiszem ez a legidegesitõbb, amikor a "seggny...ló" kapja a nagyobb jegyet és nem az aki tanult is valamit. Felmérõkor, legyen kedves és magyarázza el, hogy miért annyi amennyi, nem csak úgy eldünnyögi hogy kész, 2-es. Fontos szerintem, hogy tudja kezelni a tanár a problémahelyzetet, ugyanakkor legyen humora. Tudjon alkalmazkodni az osztályhoz. Hozzátenném, ne engedje a puskázást, de méltányosan osztályozzon! Azt hiszem miost ennyi jut eszembe, sok sikert:)
Én 10edikes lány vagyok:D Szerintem a jó tanár szigorú, jól magyaráz, és ha kell akár többször is. Jártas mindenben. Nem hagyja h punnyadjunk, csak néha:D...és megkéri az anyagot. Nem lusta, minden órán leckét vesz, nem osztályoz szigorúan, de nem is túl "lágyan". Ennyi röviden. remélem segitettem:)
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm az eddigi válaszokat, nagy hasznosak voltak. Kedves utolsó hozzászóló! írd csak le nyugodtan, milyen számodra a pocsék tanár, azért tettem fel a kérdésemet, mert minden vélemény érdekel, ami a tanárjelölt személyiségével kapcsolatos.


Ha egy notebook egyáltalán nem reagál a bekapcsoló gombra, akkor annak milyen okai lehetnek?

A helyzet a következ?: Van egy Toshiba Satellite A500-D1N noti, amely 45.000 ft-ért eladó.A legnagyobb problémája, hogy ha hálózatra van dugva, akkor a LED-ek világítanak, viszont a bekapcsoló gombra nem reagál egyáltalán.Mi lehet az oka? A táppellátásra, vagy az alaplapra gondoltam, mivel ha a proci,ram,vga valamelyike kimegy, attól még be kellene kapcsolnia.Ha a tápellátással vannak gondok, akkor annak mennyi lehet a javítása?

Legjobb válasz: Hát a tápellátást a legolcsóbb javítani, ha tényleg csak annyi baja van. Inkább akkor vedd meg, ha tutira el is tudod adni, javított laptopot kevesen vesznek, hiába mondod, hogy "csak" a táppal volt baj. Persze nem feltétlenül kell elmondani, hogy javított, de illik

Hát a tápellátást a legolcsóbb javítani, ha tényleg csak annyi baja van. Inkább akkor vedd meg, ha tutira el is tudod adni, javított laptopot kevesen vesznek, hiába mondod, hogy "csak" a táppal volt baj. Persze nem feltétlenül kell elmondani, hogy javított, de illik
A kérdező hozzászólása: Eladni tuti el tudom.Arra lennék leginkább kíváncsi, hogy mi lehet a problémája.
Csak akkor nem kapcsol, ha hálózatra van kötve? akkut tölt és arról megy?
A kérdező hozzászólása: Sehogy sem megy.
Ha az alaplapja hibás, akkor sem feltétlenül kapcsol be. Én ASUS-t láttam, amin a memóriavezérlõ IC ment ki, az sem reagált semmire.
A kérdező hozzászólása: Akkor nem igazán lehet tudni, hogy mi baja.Valami alaplap teszter van notikhoz?
Létezik, de olyat még csak szervizben láttam
A kérdező hozzászólása: Van apámnak ismerõse, akinek van notebook szervíze, aki megcsinálná úgy, hogy nem kell munkadíjat fizetni.Akkor el kéne vinni oda.Ahogy most nézegettem, egy Toshiba töltõ 10k körül van.Egy HDD 15 mondjuk.Idáig 25k.Meg van ugye az ismeretlen hiba, aminek a javításáról nem tudjuk, hogy mennyi lenne.AkkorIdáig akkor 70 a gép meg minden, a hiba orvoslása nélkül.Egy ilyen notit mennyiért lehetne eladni?

Hogyha sok egyforma számot látsz egymás után, akkor meg tudod számolni őket? Milyen betegsége lehet annak, aki erre nem képes?

Hogyha pl sok 0 van egymás után akkor nem tudom megszámolni, mennyi. Összefolynak, pedig élesen látom ?ket!! (Ezt én magam sem érteném, ha nem tapasztalnám, de így van:)) Ez mit?l lehet? Valami betegség? Vagy esetleg ez természetes dolog, más is így van vele?

Legjobb válasz: Nemtudom természetes e,de nekem is nehezen megy.(szinte nem is)

Nemtudom természetes e, de nekem is nehezen megy.(szinte nem is)
szerintem ez normális. én is így vagyok vele és soha nem merült fel bennem hogy ez vmi rendellenes lenne.
Teljesen természetes dolog, nincs mögötte betegség. Miközben számolunk, a szemünket újabb és újabb 0-án fixáljuk, mivel elõtte és utána ugyanazt a sok nullát látjuk, hacsak nem használunk valami ceruzát, vagy nem koncentrálunk nagyon, belekavarodunk.
Erre találták ki a ceruzát. Fogod, és sorban kihúzod, amit már beleszámoltál. Nehéz anélkül, mert miután minden szám egyforma, nincs semmilyen kapaszkodó az agyadnak, hogy épp hol tartasz. Vagy koncentrálsz, mint a güzü, vagy ha egy pillanatra lazítasz, kezdheted állandóan elõrõl.
Nem teljesen ide tartozik, de talán lehet hogy van köze mégis. Ha pl színek neveit különbözõ színnel írják fel, azaz azt a szót, hogy kék pirossal, zöldet sárgával, stb, és ezt kéne felolvasnod, nem tudnád. Lassan csinálnád, és sokszor tévednél Vagy pl leírnak egy számsorozatot ami tele van számmal, és meg kéne számolnod hány szám van bene, ha a sorozatot ügyesen csinálják meg, elõfordul, hogy belezavarodsz. Ez mind teljesen normális. A nullás dolog is. Ezért találták ki a 3massával való csoportosítást.
Nem akar barátnõt.
Félelem:D
Vaaagy azt hiszi úgyis nemleges választ kap, és meg akarja spórolni a megalázkodást.
Lehet, hogy a lány nem adott neki pozitív visszajelzéseket, ezért a srác nem mer lépni. Vagy eleve gátlásosabb típus, vagy nem akar a lánytól komolyabbat. Nem tudom, elég sok oka lehet. De mindenre van megoldás. :)
Félelem a visszautasítástól az eddigi tapasztalataim alapján!
Nekem meg az a tapasztalatom, hogy van barátnõje. Többször voltam úgy, hogy szemmel láthatóan tetszettem egy srácnak, adtam a pozitív jeleket ezerrel, de nem történt semmi. Már én is gondolkodtam rajta, hogy biztos félénk, kezdeményezzek én? Szerencsére nem tettem, mert minden esetben kiderült, hogy van valakije.
Lehetséges hogy nem ér rá, mert napfényt próbál rakni a szájába!

Milyen pszihcikai okai lehetnek annak, ha egy túlsúlyos ember (rövid idő alatt hízott nagyon sokat), azt mondja, azért nem fogyókúrázik, mert akkor rosszul lesz, elájul? Mivel lehetne segíteni neki?

Legjobb válasz: Fel kell hívni a figyelmét az elhízás következményeire. (magas vérnyomás, cukorbetegség, ízületi bántalmak, szívbetegség...) Meg kell gyõzni, hogy nem lesz rosszul, és nem ájul el, ha egy személyre szabott, és fokozatos diétába kezd. Mondjuk ennek az eredménye csak hosszú távon látszik, nem fog leolvadni róla a fölösleg pár nap alatt! Én pusztán azzal, hogy odafigyelek, hogy ne zabáljam tele magam, a nassolás csak ritkán megengedett és a szénhidrátbevitelt lecsökkentettem, 8 kg-ot fogytam 2 és fél hónap alatt.

Fel kell hívni a figyelmét az elhízás következményeire. (magas vérnyomás, cukorbetegség, ízületi bántalmak, szívbetegség...) Meg kell gyõzni, hogy nem lesz rosszul, és nem ájul el, ha egy személyre szabott, és fokozatos diétába kezd. Mondjuk ennek az eredménye csak hosszú távon látszik, nem fog leolvadni róla a fölösleg pár nap alatt! Én pusztán azzal, hogy odafigyelek, hogy ne zabáljam tele magam, a nassolás csak ritkán megengedett és a szénhidrátbevitelt lecsökkentettem, 8 kg-ot fogytam 2 és fél hónap alatt.
Szerintem ez csak kifogás, mert most nincs kedve, nem akar fogyni. Mennyi az a nagyon sok? Hány kiló most mennyi centihez? Amúgy nem ér sokat a gyõzködés, lefogyni csak akkor fog, ha talál személyes motivációt.
Elõször azért érdemeslenne megnézni, hogy milyen fiziológiai okai vannak a gyors elhízásnak és ez milyen hatással van rá. Plcukorbetegség, pajzsmiirigy okozhat valóban ájulást ha leesik a cukra. Tehát elõször kivizsgálás, utána pedig már nincski fogás, akkor lehet fogyókúrázni.
Jól mondja, nem pszichikai ok, hanem kifogás. A normális fogyókúrától senki nem lesz rosszul, csak a koplalástól. És ha már próbálta, és elájult, nem ártana - a túlsúlyára tekintettel - megnézni, nem cukorbeteg-e. Rövid idõ alatt csak betegségtõl lehet sokat hízni, zabálástól nem. Amíg nem derül ki a betegsége, pl. pajzsmirigy, cukor stb., addig attól is hízni fog, ha ránéz az üres(!) tányérra. Úgyhogy kivizsgálásra próbáld rávenni. Minden nap számít, mert 10 kilót még mindig könnyebb leadni, mint 20-at, 30-at, pedig ha nem tesz valamit, elõbb utóbb ennyi lesz belõle.
A kérdező hozzászólása: Teljesen egyetértek veletek, hogy nagy valószínûséggel csak kifogás. Nem arról van szó, hogy ne egyen, csak mást és máshogyan. Pontosan nem tudom hány kg, de oan 165 cm, és 100 kg körül( tényleg csak becslés). Én is a kivizsgálásra gondoltam. Amúgy kb 2-3év alatt hízott mondjuk 25 kgt. Nagyon szeretem, és ezért szeretnék neki segíteni. Ha szóvá teszik neki, akkor kiborul, tehát nagyon óvatosan kell. Nem tudom egyszerûen mivel lehetne segíteni, ehhez még nagyon fiatal (30éves), hogy így "tönkretegye" a szervezetét. Nagyon köszönöm a válaszokat, és továbbra is lelkesen fogadom õket!
szerintem pedig elég keményen kellene megmondani neki, akkor talán észhez tér és elgondolkodik. Én nekem csak 10 kg feleslegem volt és azt mondták lefolyok egyszer az ágyról. Ez hatott.
A kérdező hozzászólása: uhhh, most látom csak, hogy csúnyán elírtam:) pszichikait akartam természetesen...

Ovulációs teszt használatával ki milyen hamar esett teherbe? És előtte mennyi ideig próbálkoztak? Vagy aki még nem esett teherbe, de használja, annak mi a véleménye róla? Tapasztalatok? És ők mióta próbálkoznak?

Én ma rendeltem el?ször vaterán 25 db-ot.Fél éve próbálkozunk.

Legjobb válasz: Szia! Én januárban rendeltem a vaterán one step ovulációs tesztet.Februárban próbálkoztunk elõször és egybõl összejött a baba.Most vagyok 7 hetes.

Szia! Én januárban rendeltem a vaterán one step ovulációs tesztet.Februárban próbálkoztunk elõször és egybõl összejött a baba.Most vagyok 7 hetes.
A kérdező hozzászólása: Szia!Gratulálok.Igen, én is one step fajtát rendeltem.Hátha nekem is összejönne vele elsõre!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!