Találatok a következő kifejezésre: Milyen oka a gyakori (5 db)

Milyen oka lehet a gyakori vizelésnek?

Kb. 3 hete csaknem minden 2 órában rohannom kell a vécére,eleinte terhességre gyanakodtam, majd felfázásra...de nem vagyok terhes és a megfázás egyéb tünetei sem mutatkoznak.

Legjobb válasz: Mindenképp érdemes kivizsgáltatni!Ha esetleg sokkal többet is iszol, cukorbetegségre is lehet gyanakodni. Menj orvoshoz!

Mindenképp érdemes kivizsgáltatni!Ha esetleg sokkal többet is iszol, cukorbetegségre is lehet gyanakodni. Menj orvoshoz!
lehet cukorbetegség jele is meg van ilyen agyi betegség is aminek tünete a sok folydék fogyasztás és sok vizelés.de lehet hólyaghurut és még sok betegség jele is.de a stressz is okozhatja. szerintem keress fel orvost!:)
Nekem is volt ilyen ... ugyan igy csak a vizelés volt meg de semmi más tünetem. Menj el orvoshoz nehogy ugy járj mint én. Mert én két hé után azt vettem észre hogy nem tudok pisilni és nagyon kell. És ez az inger estére nagyon erõs lett. Legszivesebben egész nap a wc-én ültem volna. Biztos volt már olyan neked is hogy rettenetesen kellett wcre menned. Nem jó érzés... engem este vittek az ügyeletre és irtak fel gyogyszert amit azonal ki kellett váltanunk.. hólyag gyulladásom volt... Vigyázz vele nehogy ugy járj mint én... Még az estét végigszenvedtem...mire hatott a gyogyszeres kezelés..

Mely kultúrákban és országokban bevett szokás vagy legalábbis gyakori a körülmetélés? Milyen társadalmi okai lehetnek?

Legjobb válasz: Arab országokban és zsidóknál.Nem is annyira a vallás volt az oka eleinte,hanem a meleg éghajlat adta higénés ok a könnyebb tisztán tartás miatt.Ha fiú vagy,tudod mirõl van szó,ha nem kérdezz.Persze lehet ilyen afrikai országokban is.Késõbb lett belõle akár vallási akár más közösségi tradicíó,de a lényeg elõször a higiénia volt.

Arab országokban és zsidóknál.Nem is annyira a vallás volt az oka eleinte, hanem a meleg éghajlat adta higénés ok a könnyebb tisztán tartás miatt.Ha fiú vagy, tudod mirõl van szó, ha nem kérdezz.Persze lehet ilyen afrikai országokban is.Késõbb lett belõle akár vallási akár más közösségi tradicíó, de a lényeg elõször a higiénia volt.
Afrikaban korulmetelik a ffi-akat, hiszen a nagy meleg miatt konnyebb tisztan tartani a nemi szervuket. A katolikusokat is ugyanugy korul metelik, mint a muzulmanokat, nem vallastol fugg naluk a dolog. Milyen orszagbeli ffi-val ismerkedtel meg?
A zuhanyzás egyik alternatívája lehet. Én inkább mosom...
Én is inkább mosnám... de nem lehet, mert lecsonkolták :( Most nyújtással próbálom visszanyerni valamelyest :(

Hogyha a gyógyszertári ovulációs teszt kimutatja az ovuláció időpontját, az illetőnek mégsem sikerül teherbe esnie, ennek milyen (gyakori) okai lehetnek a nő részéről?

Legjobb válasz: A párok közel felénél nem sikerül egy éven belül a teherbeesés. Ennek rengeteg oka van, stressz, munkakör.. sorolhatnánk, legtöbbször azonban egy idõ után sikerül. Nem kell egybõl gondra, bajra gondolni. Ált. az orvosok is azt javasolják, h 1 év sikertelen próbálkozás után kezdjenek bármilyen vizsgálatot. Ráadásul a spermának is kevés ideje van megtermékenyíteni a petesejtet, tehát ha a teszt mutatja is, nem biztos, h jó idõben érkezik a sperma. Semmi ok elkeseredésre.

A párok közel felénél nem sikerül egy éven belül a teherbeesés. Ennek rengeteg oka van, stressz, munkakör.. sorolhatnánk, legtöbbször azonban egy idõ után sikerül. Nem kell egybõl gondra, bajra gondolni. Ált. az orvosok is azt javasolják, h 1 év sikertelen próbálkozás után kezdjenek bármilyen vizsgálatot. Ráadásul a spermának is kevés ideje van megtermékenyíteni a petesejtet, tehát ha a teszt mutatja is, nem biztos, h jó idõben érkezik a sperma. Semmi ok elkeseredésre.
Amikor meguntam a naptárazást, meg a hõmérõzést, akkor vettem egy ovulációs tesztet, hogy biztosra menjek. Akkor persze, hogy nem jött össze a baba. De ennek a stressz és "nagyon akarás" lehetett az oka. Következõ hónapban, már próbáltam nem mindig arra gondolni, hogy most összejön-e. Neked is ezt tanácsolom, úgy látszik ez biztosabb, mint az ovulációs teszt, mert már 12 hetes vagyok. Ne izgulj, nem lesz semmi gond, össze hog jönni nektek is elõbb vagy utóbb. :)
Én ugyanebben a helyzetben vagyok! Vettem tesztet, pozitív, (ált.28-29 naposak a ciklusok, most a 13. napon volt a pém) mégsem jött össze! Szerintem ne idegeskedj, az a legrosszabb amit tehetsz! Amikor eljö a Te idõd összejön! Sok sikert!
Sajnos két teljesen egészséges párnál is elõfordulhat, hogy mégsem sikerül a baba, akár egy évig sem. Leggyakrabban genetikai összeférhetetlenség vagy stressz lehet az oka.
Miért szerinted ha veszel egy ovulációs tesztet, az már biztosíték arra hogy terhes leszel?? Ez, és a többi dolog amit a ciklus során segítségül hívunk hogy sikerüljön a babó mind-mind csak egy lehetõség, egy segítség arra, hogy nagyobb legyen az esély a babára. Az ovulációt biztosan, csak a szakorvos által kimutatott ultrahang alapján lehet kimondani. Én is használom (használtam) az LH tesztet. A terhességem a következõképpen jött össze az LH teszt nélkül: Amikor két csíkos lett az lh tesztem sajnos olyan dolgok jöttek közbe ami miatt nem tudtunk a párommal együtt lenni, két hétre el kellett utaznia. Feladtam teljesen az egész hónapot, de végül babás lettem, az lh tesztelés elõtti két nappal történõ együttlétbõl, miközben a nagy könyvben az van írva, hogy amikor az LH teszt két csíkos az után 24-36 óra múlva következik az ovuláció. Az LH elõször a vérben jelenik meg. Ez után a vizeletben. Lehet hogy elõbb is kellene próbálkozni? A legtutibb hogyha megpróbáltok másra koncentrálni, csak úgy elleni, élvezni egymást. Hidd el így sokkal hamarabb sikerül. Egyébként ha meg szeretnél nyugodni, a legjobb hogyha elmész a nõgyógyászhoz, és kérsz egy teljes körû kivizsgálást. Itt biztosan meg tudják mondani ha probléma van! Sok sikert! Egy 27 hetes kismami :)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat és bíztatást :)
Mert sunás vagy...
Jajjj, azt hiszed, kellenél valakinek innen? XD- bironyára :D Na, de a kérdésedre válaszolva, milyen kérdés ez???? Megis válaszoltad a saját kérdésedet! "Nincsen barátom, de nagyon szeretnék"
Tombolnak a hormonok.. nálam is xD ugyan ez van :DD
u.i.: csak én fiú vagyok (és a lányokat nézem)XDD
Mert van szemed.
Red Dot?
A kérdező hozzászólása: Ezt írta itt valaki
Ez van az új slimeknék 3led helyett.
A kérdező hozzászólása: És milyen gyakori?
olyan 40-50%

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!