Találatok a következő kifejezésre: Milyen nyugtatót ha (12 db)

Annyira ideges, stresszes vagyok, mit javasoltok, milyen nyugtatót szedhetek, ha szoptatok?

Legjobb válasz: A B-vitamin jó.Èn ha ilyen napom van B-vitamin komplexet szedek napi 1-szem elég,(több féle b-vitamint tartalmaz).

A B-vitamin jó.Èn ha ilyen napom van B-vitamin komplexet szedek napi 1-szem elég, (több féle b-vitamint tartalmaz).
A b-vitamin nem nyugtató hanem egy létfontosságú vitamin aminek hiányában az idegek gyengülnek, nem jól müködnek.
Szerintem az okot kell kezelni nem a tünetet.
A kérdező hozzászólása: Igazad van, de szeretnék végre aludni is, és nem itt ülni. Jobb lenne nekem is és a babámnak is, mert õ nemsokára megint cicil, én pedig képtelen vagyok már aludni is.
Igyál citromfû teát (akár a szoptatós tea mellé lógasd be, ha azt iszol). Nagyon jó!!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat. A babám nyügös, sírós, alig mosolyog, és magamat okolom, ha nem tudom az igényeit kielégiteni. 4 hós, éjjel-nappal 2-3 óránként szopizik, és egy mell mindig elég neki. Jól hízik, 7 kg. Csak ez az állandó nyafogás, sirás kikészit. Néha rendesen "félek" tõle.
estleg sedatif pc, homeopátiás nyugtató, de inkább kérd ki orvos, vagy gyógyszerész tanácsát
Szia! Próbáj ki homeopátiás szert, errõl kérd ki az orvos vagy a gyógyszerész tanácsát.Én magneB6-ot is szedtem, szerintem az is jót tett az idegeimnek(4 hónapos koráig hasfájós volt, állandóan ordított szegényke még éjszaka is).És próbálj úgy szoptatni ahogy az elõttem szólók mondták.Nyugi kialakul a napirend és ahogy nagyobb lesz úgy hozzászokik, hogy átaludja az éjszakát. Tudom nagyon nehéz, de a baba megérzi ha magadat marcangolod és rosszkedvû vagy.Bár nem könnyû nyugodtnak, türelmesnek és boldognak lenni ha éjszkánként nem tud aludni az ember.Én mindig azt mondogattam magamnak, hogy ezen is túl leszünk egyszer. Remélem megoldódnak a gondok és rendben lesz veletek minden! 8 hónapos baba anyukája!
szia, az én babám is ilyen nyafi volt mindig, és sokat kelt szopni éjjel. könnyû mondani, hogy úgy kell szoktatni...nem minden babát lehet úgy szoktatni. na mind1, nem is ez a lényeg. a citromfû teát én is javaslom, vagy esetleg veronicát (veronica officinalis), és azzal tudlak bíztatni, hogy majd jobb lesz, hidd el, ha kitartó és türelmes vagy, és kielégíted az igényeit. az enyém 15 hós, és már sokkal jobb. alapjában mmost is nehéz gyerek, de nagyon nevetõs, jó humorú kislány, akkor nyûglõdik, ha álmos, vagy beteg. éjjel már "csak" 1-2x kel, ami a régebbi 7-8hoz képest valóságos felüdülés.

Milyen nyugtatót szedhetek ha szoptatok?

Alapból is ideggyenge vagyok, de az utóbbi id?ben teljesen a padlón vagyok, minden idegesít és mindenen nagyon felhúzom magam. Már magamat sem tudom elviselni meg más sem engem. Remélem létezik valamilyen homeopátiás vagy természetes alapanyagú nyugtató, amit lehet szedni a szoptatás alatt. Ha tudtok ilyet, légyszi írjátok meg. El?re is köszömöm!

Legjobb válasz: Nem tudom, hogy van-e ilyen, de csak akkor szedj, ha alapból hat rád ( amikor nem voltál még terhes próbáltál ilyen gyógynövény alapú szereket)? Nekem nem hatottak, errõl jutott eszembe. :o( Kitartást és sok pozitív gondolatot. Nem lehet, hogy csak aludnod kellene egy picit? Van segítséged! Drukkolok Neked! Sok szép napot!!!!

Nem tudom, hogy van-e ilyen, de csak akkor szedj, ha alapból hat rád ( amikor nem voltál még terhes próbáltál ilyen gyógynövény alapú szereket)? Nekem nem hatottak, errõl jutott eszembe. :o( Kitartást és sok pozitív gondolatot. Nem lehet, hogy csak aludnod kellene egy picit? Van segítséged! Drukkolok Neked! Sok szép napot!!!!
Én Nux vomica-t szedtem vizsgaidõszakban.Igaz én akkor nem voltam terhes, de most 6 hetes babával az allergiámra szedem. Sok mindemre jó.Írd be a google-ba.
A van segítséged kérdés akart lenni, de véletlen felkiáltójellel írtam, mert ( nekem) aludnom kellene, ezért vagyok szétszórt. :O))
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Az alvás valószínûleg jót tenne, de hát az sajna nem csak rajtam múlik... Férjem van, de mint segítség nem sokat jelent, a gyerekezésbõl annyira veszi ki a részét, hogy elkészíti az esti fürdõvizet...
Én a hova-t szedem már a tehességem 32-dek hetétõl, nagyon jó, az orvosom is javasolta, és most még a tejem is több tõle, mivel nyugodtabb vagyok.Reggel és délben vedd be mert lehet este belealszol a szopiba(velem nem 1x elõfordult).Macskagyökér komló kivonat.Csak ajánlani tudom.Én sokmindenne probálkoztam de ez vállt be.Kitartás.

Milyen nyugtató kúpot, vagy teát lehet adni 2, 5 hós babának, ha maximum 1-2 órákat alszik csak egyhuzamban éjjel és nappal is?

Legjobb válasz: Semilyet. Valószínûleg hasfájós és azért nem alszik. Vegyél Infacolt vagy espumisan cseppeket. Nézesd meg a gyerekorvossal, hátha fáj valamije. Az is lehet, hogy õ egy ilyen baba. Majd kinövi, késõbb könnyebb lesz vele. Kitartás.

Semilyet. Valószínûleg hasfájós és azért nem alszik. Vegyél Infacolt vagy espumisan cseppeket. Nézesd meg a gyerekorvossal, hátha fáj valamije. Az is lehet, hogy õ egy ilyen baba. Majd kinövi, késõbb könnyebb lesz vele. Kitartás.
ez ennyi idos babanal ha hasfajos normalis. amugy vannak a batikaba nyugtato teak -jo ejt teak .vagy esetleg homeopatias bogyot-azok jok szoktak lenni.
hát szerintem nem nyugtatót kéne adni hanem kideríteni hogy mi baja és azt kezelni. A hasfájás simán lehet gond, de lehet hogy fázik, melege van, szoros a pelenkája, stb. Az is lehet hogy testközelségre vágyik és ha rászoksz a hordozókendõzésre akkor napi 1-2 óra hordozás árán rendezõdik a helyzet.
A kérdező hozzászólása: Infacolt kap, rengetegszer újrapelenkázzuk, az nem segít, ha ringatjuk, egy darabíg elhalgat, aztán megint elkezd sírni, éhesnek nem éhes, mert sokat eszik, de akkor legalább nem sír...
Az enyém ennyi idõsen reggeltõl estig ordított és napközben ha egy órát aludt összesen akkor sokat mondok, ja és azt is 3-4 részletben. Hasfájás...elmúlt...túléltük!
Meg akarsz halni vagy csak meg akarod ijeszteni a hozzád közeállókat?
Ha nem áll szándékodban begyógyszerezni magad akkor mi a bánatért kérdezel ilyet? Hogy juthat ilyen eszedbe fõleg, ha most boldog vagy?!
A kérdező hozzászólása: Már egyáltalán nem töröm ilyenen a fejemet, csak érdekel. Viszont 2 éve tényleg megakartam halni. Most úgy tûnik, hogy sikerült 'célt találnom', amiért érdemes élnem, úgyhogy nem!
Elsõsorban a májad menne tropára - és anélkül nem igazán lehet élni.
A cigi csak akkor nyugtat meg, ha már rá vagy szokva. A vérnyomást meg emeli, sõt érszûkületet okoz.
A dohányzás semmire sem megoldás azt tom. A többit nem tom :DD
nekem nyugtatólag hatott a cigi, de elvileg emeli a vérnyomást..A kettö eggyüt háát lehet hogy nem jó ötlet
Igen, egy dohányos idegesebb és feszültebb, mert állandóan nikotinhiányban szenved. Csak arra a pár percre nyugszik le egy kicsit, amíg szívja a cigarettát.
A nikotin kis adagban izgató, nagyobb adagban nyugtató hatású. Még nagyobb adagban pedig hányingert, gyomorfájást stb. okoz. A nikotin javítja a koncentrációt, figyelmet, ugyanakkor nyugtató és fájdalomcsillapító hatása is van. Ha kicsiket szívunk egy cigarettából, akkor a serkentõ hatása kerül elõtérbe. Jó mélyeket szívva egy erõs cigibõl hangsúlyosabbá válik a nyugtató hatás (feltéve, hogy nem abszolút kezdõ szívja, mert õ csak okádni fog meg szédelegni). Ugyanakkor persze a nikotin kölcsönhatásba lép más anyagokkal a szervezetben, pl. a koffein hatását fokozza, meggyorsítja a felszívódását.

Mennyi idő alatt lehet rászokni a nyugtatókra és milyen mellékhatásai vannak ha abba akarom hagyni?

Szedtem Rivotrilt de azt abbahagytam attól nem lett semmi bajom és nem éreztem semmi furcsát.Pánikbetegséget állapítottak meg nálam és mos xanaxot írt fel nekem a doki.Naponta 2felet veszek be.Voltam egy természetgyógyágysznál aki azt tanácsolta hogy inkább igyak nyugtató teákat.Vettem is.És már 2napja iszom.Tegnap1-et vettem be és ma is(felet).az az érzésem hogy miután megiszom a teát kb.30perc múlva vagy többid? elteltével elkezd nagyon fájni a fejem.Ha beveszem a gyógyszert elmúlik.Lehet azért van mert már rászoktam a gyógyszerre.

Legjobb válasz: Nagyon gyorsan rálehet szokni az ilyen gyógyszerekre,én nem szedném,inkább a nyugtató tea még ha fáj a fejem akkor is,amugy tuti nem a teától fájdult meg a fejed! A rivotril hallucináciokat is okozhat! A xanax meg totál lelassít,olyan leszel tõle mint egy alvajáró,én tapasztaltam!!!

Nagyon gyorsan rálehet szokni az ilyen gyógyszerekre, én nem szedném, inkább a nyugtató tea még ha fáj a fejem akkor is, amugy tuti nem a teától fájdult meg a fejed! A rivotril hallucináciokat is okozhat! A xanax meg totál lelassít, olyan leszel tõle mint egy alvajáró, én tapasztaltam!!!
Van természetes megoldás erre a problémádra. Egy természetgyógyász adott nekem jó tanácsokat ezügyben, be is váltak! Ha írsz egy üzit tudok segíteni ezügyben.
sziasztok. a xanax-tól nagyon állmos az ember, és fáradékony, én a rivotrilt szedem napi 2x-felet , és nincs semmi mellékhatása, szerinttem a rászokáshoz , azért több gyógyszer kel, és hosszú folyamat.

6 hónapos a babám. Szoptatás alatt milyen dózisban tudnék nyugtatót szedni, ha muszáj?

Mindenképpen szükséges,többet árt,ha nem szedek. Aki szedett,annak a tanácsát várom. Frontin legenyhébből,mennyit szedhetnék be?

Legjobb válasz: Semennyit nem szedhetsz, maximum homeos szereket. Ha nincs más megoldás, akkor hagyd abba a szoptatást, 6 hónap is már nagyon sokat számított. Hiába szednéd a leggyengébb Frontint, a babának az a pici is nagyon sok, függõvé válhat.

Semennyit nem szedhetsz, maximum homeos szereket. Ha nincs más megoldás, akkor hagyd abba a szoptatást, 6 hónap is már nagyon sokat számított. Hiába szednéd a leggyengébb Frontint, a babának az a pici is nagyon sok, függõvé válhat.
Miért kell szedned? Másként nem tudod "lenyugtatni" magad? Esetleg homeopátiás cuccok, vagy vmi teák?
ezt a gyerkorvossal vagy a háziorvossal aki felirja neked azzal ebszéld meg. Szeritnem jobb lenne ha már inkább abbahagynád a szoptatást ha muszáj szedned, fél év már jó idõ a szoptatásból. nem lesz semmi ha leválasztod.
Szerintem sajnos semennyit, nekem még köhögésre sem adtak semmit.
A Magne B6 is feszültségoldó, az nem jöhet szóba, gyenge?Szerintem egy próbát megér, és azt szerintem szoptatás ideje alatt is lehet.
Sedatif PC-t próbáld! Nagyon jó. És próbáld kerülni, az életedbõl kiiktatni a bajok forrását. Sok sikert!
Neurológushoz(ideggyógyász) menj el , ír fel receptre olyat és annyit amennyit lehet, így találomra ne szedj be semmit szerintem. Ha megteheted magánhoz. Hol laksz? Ezt írhatod privibe is.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, sarvar fele.
MINDENKÉPP A GYEREKORVOSSAL BESZÉLD MEG, HA KELL SZEDNED ANTIDEPRESSZÁNST!! ( Akörzeti, és a nögyógyász nemértenek hozzá ennyire jól, mint a neonatológusok! )

Milyen hatást érek el, ha nyugtatót (Xanax) szipuzok? Mi bajom lehet tőle?

Legjobb válasz: nem lesz semmi. csak szétcseszed vele a nyálkahártyádat :D inkább vedd be az hatásosabb ;D

nem lesz semmi. csak szétcseszed vele a nyálkahártyádat :D inkább vedd be az hatásosabb ;D
Irány az elsõ pszichiátria!
Szerintem nem hallasz semmilyen hangokat csak be meséled magadnak! Nyugodj meg tereld a gondolataidat beszélj róla valakivel mindenképp ne virtuálisan személyesen és hidd el hogy megfogsz nyugodni de beszélni kell róla. Mert ahogy te írtad "Normális ez" hát nem......Tea itt nem segít maximum amit írtam vagy egy orvos. De ne félj gondolom ezen jár az agyad egész nap ugye? Ne......

Hogyan vezessem le a feszültséget, el fogom rontani a vizsgát, ha nem nyugtatom le magamat. Milyen gyógyszert szedjek be előtte? (pánikbetegek is írjanak)

Nagyon fontos lenne nekem, hogy tanácsokat kapjak. Kedden, meg szerdán fogok kisérettségizni, oké, tanultam rá, meg minden, de ha nem lesz ötös, akkor az évvégi jegyem rosszabb lesz törib?l, meg spanyolból. Az a baj velem, hogy pánikbeteg vagyok, ami néha enyhül (pl. télen egész jól voltam), néha er?södik, mint pl. most. Nem szedek rá semmit, de nagyon rossz. Elpróbáltam sokszor itthon a felelést, gyakoroltam, de még így is izgulok, mint az állat, és leblokkolok emiatt, meg nem jól veszem a leveg?t és már fuldoklom. Valamit muszáj lesz tennem, nyugtatót bevenni vagy akármi, mert el fogok ájulni. Mit javasoltok? Ha gyógyszert, akkor milyet, ami csökkenti a fezsültséget, esetleg teát, vagy valami légz?gyakorlatot? Bármi jól jönne, csak hatékony legyen. Nagyon hálás lennék, ha segítenétek! 17/L

Legjobb válasz: Mindig is izgulós voltam, de a pánikbetegségem óta stresszhelyzetben nem kapok levegõt, elkezdek rettegni, a szívem ki akar ugorni és teljesen leizzadok, meg remegek. Nagyon nehéz így végigcsinálni egy vizsgát. Pedig tanultam rá, meg még tanulok is, mégis rettegek!

A kérdező hozzászólása: Mindig is izgulós voltam, de a pánikbetegségem óta stresszhelyzetben nem kapok levegõt, elkezdek rettegni, a szívem ki akar ugorni és teljesen leizzadok, meg remegek. Nagyon nehéz így végigcsinálni egy vizsgát. Pedig tanultam rá, meg még tanulok is, mégis rettegek!
esetleg feküdj be a kádba, valami olaj bele(lehetõleg ne benzinXD) és egy jó könyv, és egy kis emotion. az nagyon finom, fõleg a rebarbara-menta variáció.
ha most hiperventillálsz, akkor ajánlok vbalamit, amit összetörhetsz. utána meg takaríthatod.:P Olvass, bírod a harry pottert? ha igen, Merengõzz. szuper oldal. Ha nagyobb vagy slashalhetsz(nem csak az van) is a Töviskapun, ha slash PWP(cselekmény nélküli pornó)-t akarnál esetleg, Nigella's Inn(bár én azt nem nagyon bírom...) OLVASSS
Semmit nem kell bevenni tisztán kell odaállni mert hogy akarsz majd a állásinterjúra menni? mert jobb helyeken oda kell állni a fõnök elé. Ha rám hallgatsz bogyók nélkül szóbelizz mert am kába leszel meg bamba :)
Semmiképpen ne vegyél be xanaxból még egy felet sem, ha nem vagy hozzászokva. Az én lányom vizsgaidõszakban este 2 citromfûtablettát szokott bevenni. A vizsga elõtt is vehetsz be szükség szerint, de elõtte próbáld ki hogyan hat rád. Én amikor még tanultam vizsga elõtt 1/2 Rudotelt vettem be, mert nagyon stresszes voltam. Semmi esetre ne hagyd a kipróbálást az utolsó pillanatra.
Kezdj el most orbáncfû-teát inni. Az egy enyhe nyugtató és antidepresszáns, és nem szoksz rá, mint a szintetikus társaira. (gyógyszerek)
A xanax 0.25mg annyira nem erõs. Próbálj ki egy szemet és meglátod mennyire lassit be. A valeriana egy gyógynövényes tabletta. Az ilyen gyógynövényes tabletták nem igazán szoktak erõs stresszhelyzetben pánikos, szorongós embereknél használni.
A kérdező hozzászólása: Xanax az nem nagyon erõs? Azért nem akarok elájulni, vagy teljesen belassulni. Valeriana-ról mit gondolsz? Azt szedtem egy idõben. Egyébként persze, hosszútávú megoldás kéne, most pár hónapja nem sportoltam, de vissza kéne szoknom rá, mert tudom, hogy mennyire jótékony hatása van. Amint lezajlottak a vizsgák, meg minden, magamra is szánok idõt.
Xanax vagy frontin egy feszültségoldó gyógyszer. 0.25mg a legkisebb kiszerelése. De mivel írtad , hogy nem szedtél sosem gyógyszert igy lehet hogy túlságosan is elnyomna téged. A gyógyszer hosszú távon amúgy nem megoldás , a probléma forrását kell megtalálnod és kiiktatnod az életedbõl , ami miatt pánikbetegséged van. A pánikbetegeknél amúgy nagyon hasznos a rendszeres kardió sportolás. Próbáld ki!
A kérdező hozzászólása: Szóban kell felelni, és emiatt félek. Mert írásban még nem lenne olyan gáz, sõt. De pánikbetegségem óta nem tudok rendesen megnyilvánulni. És tudom ötösre is, csak ez a feszültség leblokkol. De légyszí ne oktass ki, hanem inkább próbálj meg segíteni valami hatékony ideiglenes megoldással, mert vészesen közeleg, és egyre jobban félek.
Az a te bajod h maximalista akarsz lenni azon a 2napon. Ha nem így állnál hozzá h márpedig 5ösnek kell lennie, mert akk ugrott a 2 tantárgyból a jobb jegy Ha 4esre megírod mi lesz? semmi
Én pánikbeteg voltam és vagyok, és ilyen helyzetekbe én is nagyon szoktam izgulni, és amikor már annyira izgulok h már nem bírom akkor azt gondolom: már úgyis mind1 és úgy csinálok mintha feladnám vagy h nem is annyira fontos. És ezzel "becsapom magam" egy idõre és ilyen laza leszek.Ez általába nekem be szokott válni. Vagy ha van vmi példaképed, akire felnéznél, akkor gondolj arra h õ hogy viselkedne és próbáld leutánozni :D.Pl ez vérvételnél segített nekem. Vagy ha pánikrohamom volt akk észleltem hogy nekem sokszor volt ilyen rohamom hiába, mert nem is voltam veszélybe, és ekkor mély lélegzetet veszek, átadom magam a félelmeimnek (elfogadom õket) és vhogy elmúlik.Ezt például metróban csináltam és bevált, meg amúgyse tudtam sehova se menekülni xd Remélem tudtam segíteni, nem szoktam tanácsokat adni :/ 19/L

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!