Találatok a következő kifejezésre: Milyen nyomtatványokat kitöltenem a (11 db)

Milyen nyomtatványt kell kitöltenem ha a büntetésre részletfizetést kértem?

...vagy csak egy papírra megfogalmazok egy indoklást és kész? köszi

Legjobb válasz: nincs semmiféle nyomtatvány, egy sima A4-es lapra kell egy normál kérelmet írni, alaposan megindokolva a kérelem miértjét - ez fontos, mert ez alapján döntenek, hogy egyáltalán megkaja-e az ember, ill. ha igen, akkor milyen idõtartamra, mekkora részletekben...

nincs semmiféle nyomtatvány, egy sima A4-es lapra kell egy normál kérelmet írni, alaposan megindokolva a kérelem miértjét - ez fontos, mert ez alapján döntenek, hogy egyáltalán megkaja-e az ember, ill. ha igen, akkor milyen idõtartamra, mekkora részletekben...

Hol és milyen nyomtatványt kell kitölteni ha munkanélküli vagyok és magam fizetném a TB-t? Oep vagy nav?

Legjobb válasz: Nav. Egészségügyi szolgáltatási járulék: 12T1011-es nyomtatvány. http://www.nav.gov.hu/nav/letoltesek/nyomtatvanykitolto_prog..

Nav. Egészségügyi szolgáltatási járulék: 12T1011-es nyomtatvány. http://www.nav.gov.hu/nav/letoltesek/nyomtatvanykitolto_prog..

Legelőször milyen nyomtatványokat kell kitölteni a gyermek születése előtt, és mennyi idővel? Milyen papírokra van szükség még? Pl:Eredeti házassági ak. kiv? Stb.

Az eredetit azt hogy kell érteni,mert mi kaptunk amikor összeházasodtunk.Kicsit bonyodalmas ez az egész.

Legjobb válasz: Szia! A baba születése elõtt semmit nem kell kitölteni, a kórházba a személyidet és a TAJ kártyádat kell vinned, meg persze a terhes-kiskönyvet, és a házassági anyakönyvi kivonatról kérdezd a védõnõdet, mert nekem pl. (Nyíregyházán lakunk, itt házasodtunk, és itt szültem) nem is kellett egyáltalán. A baba születése után pedig még a kórházban elintézõdik a születési anyakönyvi kivonata, a lakcímkártyája és a TAJ kártyája (bemegy hozzád valaki, hogy kitöltsétek a szükséges papírokat) a többit pedig (Tgyás, családi pótlék, anyasági támogatás) neked kell majd intézned az Államkincstárnál meg az Egészségbiztosítónál, de csak azután, ha meglesz a baba TAJ kártyája - ezt pár hét múlva postán kapjátok meg.

Szia! A baba születése elõtt semmit nem kell kitölteni, a kórházba a személyidet és a TAJ kártyádat kell vinned, meg persze a terhes-kiskönyvet, és a házassági anyakönyvi kivonatról kérdezd a védõnõdet, mert nekem pl. (Nyíregyházán lakunk, itt házasodtunk, és itt szültem) nem is kellett egyáltalán. A baba születése után pedig még a kórházban elintézõdik a születési anyakönyvi kivonata, a lakcímkártyája és a TAJ kártyája (bemegy hozzád valaki, hogy kitöltsétek a szükséges papírokat) a többit pedig (Tgyás, családi pótlék, anyasági támogatás) neked kell majd intézned az Államkincstárnál meg az Egészségbiztosítónál, de csak azután, ha meglesz a baba TAJ kártyája - ezt pár hét múlva postán kapjátok meg.
A kérdező hozzászólása: Szia!Köszönöm szépen a válaszod, így már kezdem kapizsgálni.Csak ez a sok "papírmunka" ettõl vagyok már most zavarban.Nekem ez még bonyolult.Mégegyszer köszönöm szépen!


Lakás eladásából származott jövedelmem után kifizettem a szja-t. Most a gyermekem által vásárolt lakás árába adtam egy nagyobb összeget. Milyen nyomtatványt kell kitölteni, hogy az utólagos kedvezményt igénybe tudjam venni?

Legjobb válasz: Leginkább a fizetési könnyítés, mérséklés témakörben fogsz ehhez nyomtatványt találni... Amennyiben az eladott ingatlan a TE neveden volt, a VÁSÁROLT ingatlan pedig NEM A TE NEVEDRE került, akkor TE azt a pénzt, amit az INGATLANOD eladásából kaptál, NEM FORDÍTOTTAD ingatlan vásárlására. Sõt hozzáteszem: Amennyiben a gyermekednek a pénzt nem BANKSZÁMLÁRA TÖRTÉNÕ BEFIZETÉSSEL, vagy BANKI ÁTUTALÁSSAL teljesítetted, hanem mondjuk készpénzben adtad át, ÚGY A LÁNYOD RÉSZÉRÕL ajándékozás utáni illetékfizetési kötelezettsége keletkezett, mely az átadott pénz értékének a 25%-a!!!!!!

Leginkább a fizetési könnyítés, mérséklés témakörben fogsz ehhez nyomtatványt találni... Amennyiben az eladott ingatlan a TE neveden volt, a VÁSÁROLT ingatlan pedig NEM A TE NEVEDRE került, akkor TE azt a pénzt, amit az INGATLANOD eladásából kaptál, NEM FORDÍTOTTAD ingatlan vásárlására. Sõt hozzáteszem: Amennyiben a gyermekednek a pénzt nem BANKSZÁMLÁRA TÖRTÉNÕ BEFIZETÉSSEL, vagy BANKI ÁTUTALÁSSAL teljesítetted, hanem mondjuk készpénzben adtad át, ÚGY A LÁNYOD RÉSZÉRÕL ajándékozás utáni illetékfizetési kötelezettsége keletkezett, mely az átadott pénz értékének a 25%-a!!!!!!
Január 1-tõl megváltozott az szja törvény, már ilyen jellegû kedvezmény nincsen benne, ezt kivették a kedvezmények közül, tehát ha te eladsz, de abból a pénzbõl veszel másik lakást, akkor is fizetni kell az adót, nem lehet kedvezményként levonni/be nem fizetni. Valóban max csak részletfizetést tud kérni a gyereked mivel az õ nevén van gondolom a lakás. Egyébként jan egytõl úgy van, hogy ha a megvásárlástól számított 5 év után adod el a LAKÓINGATLANT akkor már nem kell fizetni adót, más ingatlanok esetében pedig maradt a régi szabály (15 év kell hogy egyáltalán ne keljen fizetni.)
Igen, január 1-tõl megváltozott, tehát ha 2008-ban történt az eladás, akkor sajnos az adót nem lehet visszaigényelni, ha még elõbbi az eladás, akkor érvényesítheted a lakásszerzési kedvezményt.

Milyen nyomtatványt kell kitölteni a méltányossági táppénzhez?

Valaki el tudná nekem küldeni azt a linket ahonnan le tudom tölteni? Keresgéltem az OEP oldalán, de nem tudom melyik kell hozzá.

Legjobb válasz: Az mit jelent?

Az mit jelent?
A kérdező hozzászólása: Ha valakinek lejár a táppénze akkor kérhet méltányossági táppénzt. Ugyanis a táppénz csak annyi idõre jár amennyi idõt elõtte dolgoztál. Pl. ha táppénz elõtt csak 3 hónapot dolgoztál akkor csak 3 hónapra jár táppénz.

Milyen nyomtatványokat kell kitöltenem a családi pótlékhoz, gyes igényléshez?

Segítsetek, milyen nyomtatványokat kell kitöltenem, ill. letöltenem a mák oldaláról.

Legjobb válasz: lofaszt

lofaszt
ha bemész akkor gyorsabb, már ha sorra kerülsz. Szerintem legegyszerûbb ha bemész a hozzád legközelebbi családsegítõ vagy gyermekjóléti szolgálathoz és ott biztos fognak neked segíteni, hogy melyiket kell kitölteni + van igénylõ lapuk is és szerintem meg tudják az illetékes mák címét is mondani. Ezt tapaszatlatból mondom mivel én is gyeremkejólétinél vagyok családgondozó. VAn olyan pótlap amit ki kell tölteni de van amit csak akkor ha egyedülállóként igényled a csp-t, sajna így fejbõl nem tudom a pótlap számát:-(((
A kérdező hozzászólása: Látom éppen munka közben voltál:s

Milyen nyomtatványt kell kitölteni a méltányossági táppénz igényléséhez?

Legjobb válasz: http://www.oep.hu/portal/page?_pageid=34,35358&_dad=portal&_..

A kérdező hozzászólása: Köszönöm.Itt a legfelsõt?
A kérdező hozzászólása: Akkor nem errõl az oldalról a 4-diket? http://www.oep.hu/portal/page?_pageid=34, 26645934&_dad=porta.. Erre gondolok: Igénybejelentés táppénz, gyermek ápolása címén igényelt táppénz, terhességi-gyermekágyi segély, gyermekgondozási díj, baleseti táppénz igénylésehez

Ha a férjem Németországban dolgozik, akkor pontosan milyen nyomtatványokat, hol, kikkel kell kitöltetni illetve kinek kitölteni a kiegészítő családi pótlékkal kapcsolatban?

E401, E411-RE GONDOLOK, VALAMINT AZ "Antrag auf Kindergeld"-re vagy "Antrag auf Auszahlung des anteiligen Kindergeldes" vagy "Antrag auf deutsches Kindergeld / Ausland"
A kérdező hozzászólása: Ügyfélkapun keresztül el tudom intézni?
Nem kell csinálnod semmit. A munkaügyi központ lejelenti, hogy most õ fizet. Ha vége, majd megint küldi neked a TB a csekket.
Ugyanazon a nyomtatványon lehet kijelentkezni, mint amin bejelentkeztél. Beküldheted ügyfélkapun keresztül is. Elméletileg a munkáltató bejelentése alapján törlik a járulék fizetési kötelezettséget, gyakorlatilag jobb, ha te is bejelented. Viszont ha lejár a jogosultságod, újra be kell majd jelentkezned (attól, hogy a munkaügyi kijelent majd, nem fogják újra küldeni a csekkeket. Bejelentkezési kötelezettség van: ha nem vagy már jogosult, neked kell bejelentkezned) Itt a nyomtatvány: http://apeh.hu/bevallasok/nyomtatvany/adatbejelentok/11t1011..
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Azt megkérdeztem a munkaügyibe, ez nem megy automatikusan, nekem kell bejelenteni.
A kérdező hozzászólása: Még egy kérdés, hogy a járulékfizetési kötelezettség megszûnésének okához mit kell ez esetben beírni?
3-ast: eü.szolgáltatásra jogosulttá válás.
A kérdező hozzászólása: köszi

Jelenleg külföldön dolgozom bejelentett jövedelemmel. Az előző éves adóbevallásom készítése közben mondta a könyvelőm, hogy mivel nem itthon végzek munkát, ezt az APEH felé kell jeleznem. Milyen nyomtatványt kellene ehhez kitöltenem?

Legjobb válasz: A kérdés az,hogy mikor kezdtél el külföldön dolgozni. Ha év közben még otthon Magyarországon dolgoztál,és után a mentél ki,akkor a könyvelõd jól mondta.Akkor simán készíteni kell otthon a szokásos évi adóbevallást,és bele kell írnod a külföldi jövedelmet is. De ha január elseje óta külföldön dolgozol(vagyis nem dolgoztál otthon az adott évben) akkor nem kell semmi adóbevallást készítened otthon.(csak a TB fizetését szüneteltesd,ha nem akarsz nagyobb büntetést)

A kérdés az, hogy mikor kezdtél el külföldön dolgozni. Ha év közben még otthon Magyarországon dolgoztál, és után a mentél ki, akkor a könyvelõd jól mondta.Akkor simán készíteni kell otthon a szokásos évi adóbevallást, és bele kell írnod a külföldi jövedelmet is. De ha január elseje óta külföldön dolgozol(vagyis nem dolgoztál otthon az adott évben) akkor nem kell semmi adóbevallást készítened otthon.(csak a TB fizetését szüneteltesd, ha nem akarsz nagyobb büntetést)
Kérdés, hogy EGT országban dolgozol-e. Feltételezzük, hogy igen, ekkor nem a NAV felé kell jelezni, hanem az OEP felé. A honlapjukról le lehet tölteni a nyomtatványt és a tájékoztató anyagot, ez a neve: Bejelentõ lap és tájékoztató a külföldön biztosítással rendelkezõ személyek számára. http://www.oep.hu/portal/page?_pageid=34, 35358&_dad=portal&_.. Itt találod: Nyomtatványok természetes személyeknek. Jól gondold meg, mert amíg külföldön vagy biztosított, addig a magyar TAJ számod érvénytelenítik, így itthon nem leszel jogosult semmilyen ellátásra sem (sürgõsségin kívül). Amennyiben ezt nem szeretnéd elveszíteni, akkor fizetned kell Magyarországon az egészségügyi szolgáltatási járulékot (6390, -Ft/hó)és ne jelentsd be, hogy külföldön dolgozol. Az eü.szolg.járulék alá a NAV-nál tudsz bejelentkezni a 12T1011 sz. nyomtatványon.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat
Én voltam otthon orvosnál úgy, hogy szüneteltetem a kinti munka miatt a magyar TAJ számom (jogosítványhosszabbítás miatt). A rendszerben benne volt a német szám, és simán ment minden ugyanúgy. Rákérdeztem az orvosnál, azt mondta, hogy a német társadalombiztosítás fogja fizetni a vizsgálatot. Másoktól is hallottam, hogy német TAJ kártyával gond nélkül el tudtak menni orvoshoz. De lényegében errõl van szó, hogy azért nem kell Magyarországon fizetni a hozzájárulást, mert azt külföldön befizetted, és az kettõs adóztatás lenne.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!