Találatok a következő kifejezésre: Milyen nyomtatványokat kitöltenem (18 db)

Milyen nyomtatványt kell kitöltenem ha a büntetésre részletfizetést kértem?

...vagy csak egy papírra megfogalmazok egy indoklást és kész? köszi

Legjobb válasz: nincs semmiféle nyomtatvány, egy sima A4-es lapra kell egy normál kérelmet írni, alaposan megindokolva a kérelem miértjét - ez fontos, mert ez alapján döntenek, hogy egyáltalán megkaja-e az ember, ill. ha igen, akkor milyen idõtartamra, mekkora részletekben...

nincs semmiféle nyomtatvány, egy sima A4-es lapra kell egy normál kérelmet írni, alaposan megindokolva a kérelem miértjét - ez fontos, mert ez alapján döntenek, hogy egyáltalán megkaja-e az ember, ill. ha igen, akkor milyen idõtartamra, mekkora részletekben...

Legelőször milyen nyomtatványokat kell kitölteni a gyermek születése előtt, és mennyi idővel? Milyen papírokra van szükség még? Pl:Eredeti házassági ak. kiv? Stb.

Az eredetit azt hogy kell érteni,mert mi kaptunk amikor összeházasodtunk.Kicsit bonyodalmas ez az egész.

Legjobb válasz: Szia! A baba születése elõtt semmit nem kell kitölteni, a kórházba a személyidet és a TAJ kártyádat kell vinned, meg persze a terhes-kiskönyvet, és a házassági anyakönyvi kivonatról kérdezd a védõnõdet, mert nekem pl. (Nyíregyházán lakunk, itt házasodtunk, és itt szültem) nem is kellett egyáltalán. A baba születése után pedig még a kórházban elintézõdik a születési anyakönyvi kivonata, a lakcímkártyája és a TAJ kártyája (bemegy hozzád valaki, hogy kitöltsétek a szükséges papírokat) a többit pedig (Tgyás, családi pótlék, anyasági támogatás) neked kell majd intézned az Államkincstárnál meg az Egészségbiztosítónál, de csak azután, ha meglesz a baba TAJ kártyája - ezt pár hét múlva postán kapjátok meg.

Szia! A baba születése elõtt semmit nem kell kitölteni, a kórházba a személyidet és a TAJ kártyádat kell vinned, meg persze a terhes-kiskönyvet, és a házassági anyakönyvi kivonatról kérdezd a védõnõdet, mert nekem pl. (Nyíregyházán lakunk, itt házasodtunk, és itt szültem) nem is kellett egyáltalán. A baba születése után pedig még a kórházban elintézõdik a születési anyakönyvi kivonata, a lakcímkártyája és a TAJ kártyája (bemegy hozzád valaki, hogy kitöltsétek a szükséges papírokat) a többit pedig (Tgyás, családi pótlék, anyasági támogatás) neked kell majd intézned az Államkincstárnál meg az Egészségbiztosítónál, de csak azután, ha meglesz a baba TAJ kártyája - ezt pár hét múlva postán kapjátok meg.
A kérdező hozzászólása: Szia!Köszönöm szépen a válaszod, így már kezdem kapizsgálni.Csak ez a sok "papírmunka" ettõl vagyok már most zavarban.Nekem ez még bonyolult.Mégegyszer köszönöm szépen!

Milyen nyomtatványt kell kitöltenem és elküldenem, ha gyesről táppénzre megyek?

Jön a testvér,és átmennék gyesr?l tp-re.Tudom h 3 napon belül jeleznem kell az illetékes hivatalhoz,de milyen formában?Tudjátok?

Legjobb válasz: sima levélben lemondod a gyest, majd leadod a táppénzes papírt a munkáltatódnál. Erre külön nyomtatvány nincsen.

sima levélben lemondod a gyest, majd leadod a táppénzes papírt a munkáltatódnál. Erre külön nyomtatvány nincsen.
Szia! A munkáltatódnak foglalkoztatói igazolást kell kitöltenie, neked pedig le kell mondanod a gyes-t. A munkahelyednek kell intéznie mindent, kivétel az orvoshoz járás.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen Mindenkinek a választ!:)


Hol és milyen nyomtatványt kell kitölteni ha munkanélküli vagyok és magam fizetném a TB-t? Oep vagy nav?

Legjobb válasz: Nav. Egészségügyi szolgáltatási járulék: 12T1011-es nyomtatvány. http://www.nav.gov.hu/nav/letoltesek/nyomtatvanykitolto_prog..

Nav. Egészségügyi szolgáltatási járulék: 12T1011-es nyomtatvány. http://www.nav.gov.hu/nav/letoltesek/nyomtatvanykitolto_prog..

Tavalyi szja adóbevalláshoz önellenőrzésre milyen nyomtatványt kell kitölteni és meddig kell beadni?

A volt munkáltatóm utólag fizetett még, tehát tavaly nem tudtam bevallani, de ahhoz tartozik. Voltam már múlt héten NAV ügyfélirodában, de eléggé túlbonyolították. Netről tudok letölteni nyomtatványt? Hétfőig kell azt is beadni?

Legjobb válasz: Ha jól sejtem, akkor a 2010. évre vonatkozó bevallásról van szó. Azt a 1053 nyomtatványon kell beadni, ugyanazon, amin az eredeti bevallást is beadtad, gyakorlatilag újra ki kell tölteni a helyes adatokkal. Az elsõ oldalon jelezni kell, hogy önellenõrzésrõl van szó, és ki kell tölteni a 16-os lapokat is. Nem kell papíron beszerezni, a kitöltõprogrammal is elkészítheted. Határidõ nincs, de minél hamarabb, annál jobb.

Ha jól sejtem, akkor a 2010. évre vonatkozó bevallásról van szó. Azt a 1053 nyomtatványon kell beadni, ugyanazon, amin az eredeti bevallást is beadtad, gyakorlatilag újra ki kell tölteni a helyes adatokkal. Az elsõ oldalon jelezni kell, hogy önellenõrzésrõl van szó, és ki kell tölteni a 16-os lapokat is. Nem kell papíron beszerezni, a kitöltõprogrammal is elkészítheted. Határidõ nincs, de minél hamarabb, annál jobb.
Minden jövedelmet akkor, abban az évben kell bevallani, amikor azt megkaptad. Teljesen mindegy, hogy pl. 2011-re érvényes, vagy pl. 5 évvel korábbi évekre szóló jövedelem, de amit 2011-ben kaptál meg, akkor azt a 1153-as bevallásba kell beállítanod.

Lakás eladásából származott jövedelmem után kifizettem a szja-t. Most a gyermekem által vásárolt lakás árába adtam egy nagyobb összeget. Milyen nyomtatványt kell kitölteni, hogy az utólagos kedvezményt igénybe tudjam venni?

Legjobb válasz: Leginkább a fizetési könnyítés, mérséklés témakörben fogsz ehhez nyomtatványt találni... Amennyiben az eladott ingatlan a TE neveden volt, a VÁSÁROLT ingatlan pedig NEM A TE NEVEDRE került, akkor TE azt a pénzt, amit az INGATLANOD eladásából kaptál, NEM FORDÍTOTTAD ingatlan vásárlására. Sõt hozzáteszem: Amennyiben a gyermekednek a pénzt nem BANKSZÁMLÁRA TÖRTÉNÕ BEFIZETÉSSEL, vagy BANKI ÁTUTALÁSSAL teljesítetted, hanem mondjuk készpénzben adtad át, ÚGY A LÁNYOD RÉSZÉRÕL ajándékozás utáni illetékfizetési kötelezettsége keletkezett, mely az átadott pénz értékének a 25%-a!!!!!!

Leginkább a fizetési könnyítés, mérséklés témakörben fogsz ehhez nyomtatványt találni... Amennyiben az eladott ingatlan a TE neveden volt, a VÁSÁROLT ingatlan pedig NEM A TE NEVEDRE került, akkor TE azt a pénzt, amit az INGATLANOD eladásából kaptál, NEM FORDÍTOTTAD ingatlan vásárlására. Sõt hozzáteszem: Amennyiben a gyermekednek a pénzt nem BANKSZÁMLÁRA TÖRTÉNÕ BEFIZETÉSSEL, vagy BANKI ÁTUTALÁSSAL teljesítetted, hanem mondjuk készpénzben adtad át, ÚGY A LÁNYOD RÉSZÉRÕL ajándékozás utáni illetékfizetési kötelezettsége keletkezett, mely az átadott pénz értékének a 25%-a!!!!!!
Január 1-tõl megváltozott az szja törvény, már ilyen jellegû kedvezmény nincsen benne, ezt kivették a kedvezmények közül, tehát ha te eladsz, de abból a pénzbõl veszel másik lakást, akkor is fizetni kell az adót, nem lehet kedvezményként levonni/be nem fizetni. Valóban max csak részletfizetést tud kérni a gyereked mivel az õ nevén van gondolom a lakás. Egyébként jan egytõl úgy van, hogy ha a megvásárlástól számított 5 év után adod el a LAKÓINGATLANT akkor már nem kell fizetni adót, más ingatlanok esetében pedig maradt a régi szabály (15 év kell hogy egyáltalán ne keljen fizetni.)
Igen, január 1-tõl megváltozott, tehát ha 2008-ban történt az eladás, akkor sajnos az adót nem lehet visszaigényelni, ha még elõbbi az eladás, akkor érvényesítheted a lakásszerzési kedvezményt.

Milyen nyomtatványt kell kitölteni TGyás igényléshez?

A munkahelyemen ezeket adták( IGÉNYBEJELENTÉS tgyás megállapításához és NYILATKOZAT tgyás megállapításához).Ki is töltöttem már, de ezen semmi adat nincs, se egy lakcím, se az hova kérem h folyósítsák a pénzt.

Legjobb válasz: Én is a héten adtam be: [link]

Én is a héten adtam be: [link]

Milyen nyomtatványt kell kitölteni a méltányossági táppénz igényléséhez?

Legjobb válasz: http://www.oep.hu/portal/page?_pageid=34,35358&_dad=portal&_..

A kérdező hozzászólása: Köszönöm.Itt a legfelsõt?
A kérdező hozzászólása: Akkor nem errõl az oldalról a 4-diket? http://www.oep.hu/portal/page?_pageid=34, 26645934&_dad=porta.. Erre gondolok: Igénybejelentés táppénz, gyermek ápolása címén igényelt táppénz, terhességi-gyermekágyi segély, gyermekgondozási díj, baleseti táppénz igénylésehez

Milyen nyomtatványt kell kitöltenem, ha diákmunkából is van jövedelmem, plusz egy hónapnyi felnőtt munkavállalásból?

..kellett volna kapnom a NAV-tól vmit levélben?

Legjobb válasz: 1253-ast. Nekem sem küldtek, pedig kellett csinálnom bevallást.

1253-ast. Nekem sem küldtek, pedig kellett csinálnom bevallást.
Nem feltétlenül kellett volna, Neked kell ezeket fejben tartanod. Ha nem küld, de volt adóköteles jövedelmed, akkor menned kell a nyomtatvány után... 1253. a száma a bevallásnak.

Gyes megszakításakor közalkalmazottként milyen nyomtatványokat kell kitöltenem és kinek kell elküldenem?

A főnökömnek magától érthetődően meg kell fogalmaznom egy levélben visszatérési szándékom, ez világos. Ezen kívűl kell a MÁK-nak küldenem valamilyen formanyomtatványt? Keresgélek, de analfabéta vagyok ehhez és nem találok semmit. :( Kérem segítsen, aki mostanában lett túl ezen! :((( Köszönöm nagyon!!!!

Legjobb válasz: A MÁK -nak nincs formanyomtatvány csak annyit kell írni hogy: Alulírott XY 2013. 05.XX. -naptól szeretném az XZ nevû gyermekem után folyósított gyes-t lemondani.

A MÁK -nak nincs formanyomtatvány csak annyit kell írni hogy: Alulírott XY 2013. 05.XX. -naptól szeretném az XZ nevû gyermekem után folyósított gyes-t lemondani.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a gyors választ. :)
Nem muszáj megszakítanod a gyest, mellette 6 órában dolgozhatsz.
A kérdező hozzászólása: Teljes munkaidõben szeretnék visszaállni dolgozni.
A kérdező hozzászólása: Még egy kérdés: most 60 nappal munkába állási szándékom elõtt kell a fõnökömnek szólni, hogy visszamegyek. Akkor jól gondolom, hogy a MÁK-nak is azt a 60napot rászámolt idõpontot kell megírnom megszüntetés kezdetére? Kacifántosan fogalmaztam, de remélem értitek. (pl május 13-án szólok a fõnöknek, és + 60 nap= július 13. Ez a nap kerül a MÁK levélbe)
Kérelmet írsz a fônöködnek hogy pl július 1tôl szeretnéd megkezdeni a fizetett szabadságod letöltését majd munkába állni és ha rábólint, akkor írodd meg a MÁK felé leveled, melyben kéred a gyes megszakítását július 1tôl, mert munkába állsz.Remélem a segítségedre voltam.Én most ugyanezt jártam végig...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!