Találatok a következő kifejezésre: Milyen nikotinmentes tudtok (1 db)

Milyen nikotinmentes megoldásokat tudtok ajánlani, ha le akarok szokni a dohányzásról?

Legjobb válasz: Volt már itt korábban egy ilyen kérdés, ésv alaki belinkelt ide egy képet. Az szerintem nagyon hatásos. Na meg is van ez volt az. http://www.webio.hu/pathpath/dia/index.php?FrmLang=0&FrmTabN ev=dia&FrmLstTip=1&FrmId=667085&FrmXTab=&FrmXMez1=szerv&FrmX Tart=23&FrmScWi=640&FrmEnc=1%7D%7D1%7D

Volt már itt korábban egy ilyen kérdés, ésv alaki belinkelt ide egy képet. Az szerintem nagyon hatásos. Na meg is van ez volt az. http://www.webio.hu/pathpath/dia/index.php?FrmLang=0&FrmTabN ev=dia&FrmLstTip=1&FrmId=667085&FrmXTab=&FrmXMez1=szerv&FrmX Tart=23&FrmScWi=640&FrmEnc=1%7D%7D1%7D
A kérdező hozzászólása: hát ez engem annyira nem rettentett meg. inkább nem mondom mire hasonlit
Mindenképpen fordulj orvoshoz szerintem. Ez betegség, sokan nem fogják fel pedig igen. Vannak erre szakosodott oldalak, is. Az is nagy segítség, ha olyanokkal beszélsz akik átélik amit te. Jobb ha leszoksz.
A kérdező hozzászólása: tudnál ajánlani esetleg valamit/valakit?
Nekem ez az oldal segített http://www.eroaleszokashoz.hu/ Írhatsz egy szakembernek e-mailt. Õ mindenben segít neked. Kérdezd bátran.
Egyet tudok érteni, sokan nem gondolnák, hogy ez komoly probléma. Pedig az, legszívesebben mindenkinek egy szétmálott fekete tüdõt mutogatnék. Térjenek észhez.
Én alternatív megoldásokat ajánlanék.Kerüld például a fûszeres ételeket, a kávét. Nyugtasson az a tudat, hogy van nálad cigi, bármikor rá gyújthatnál.Ha mégis rá akarnál gyújtani igyál elõtte mondjuk narancslevet, vagy elõtte moss fogat signal-lal(nekem még az életkedvem is elment :) ).Foglald el magad, találj valami olyan idõtöltést, ami elfeledteti veled a dohányzást.Sok Sikert! :)
15 évig dohányoztam, és nem tudtam leszokni még a terhességem alatt sem.Egyszer úgy döntöttem hogy megpróbálom a nikotintapasszal, párommal együtt.Sikerült.Fokozatosan csökkenti a szervezetben a nikotint, így nincs elvonási tünet ami miatt nem megy sok embernek.Volt versenyszellem is, mert gondoltam ha a párom még bírja akkor én is fogom.Ezzel sem ment minden ismerõsömnek, az akarat a legfontosabb, és a tapasz segít mellette.A megszokott rágyújtási alkalmakat helyettesíteni kell, cukor, szotyi valami.Én régen elkönyveltem hogy nem tudok leszokni, s most azt mondom ha én le tudtam le tud más is.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

1 hónap alatt a füből mennyi értékes anyag veszík el?

4

Melyik kevésbé ártalmas az egészségre? A vizipipa, v az e-cigi?

1

Nem zavar titeket ha a párotok cigizik ti meg nem?

4

Akiknek már sikerült leszokniuk önerőből a dohányzásról, azoktól kérdezem, hogy, hány nap elteltével volt az amikor azt mondtad, hogy már egyáltalán nem kivánod a cigit?

5

Mennyi idő aktív dohányzás kell ehhez?

Olvastam a dohányzás utáni leszokásról,hogy mennyi minden javul,áll helyre a dohányzás abbahagyása után, van amihez 5 év is kell,van ami pár nap. Ez igazából hogy működik? Gondolom ha x elszív 1 szál cigit utána nem kell 5 év,hogy kitisztuljon a tüdeje, van valamennyi idő,amit el kell tölteni aktív dohányzással ehhez,vagy esetleg emberfüggő is a dolog?

1

Dohányzásról való leszokás után milyen pozitív változásokat vettél észre magadon?

Bőröd feszesebbé vált..haj fényesebbé..ilyesmi..de a negítvumokra is kíváncsi vagyok...illetve,h menyi idő után tetted le?

3

Miért mondják hogy drága cigi? Szerinted az?

Szerintem 600-800 nem drága. Ha mondjuk 1600 lenne 1 doboz akkor mondanám hogy hű de drága. De így...

5

Életemben először cigiztem és lehet valamit rosszul csináltam, lent leírom. Ebből lehet valami bajom?

Nem akarok én cigizni csak ki akartam próbálni, mert apa meg anya meg a bátyám meg a papám is cigiznek meg az osztálytársaim is mind kipróbálták már és én csak kíváncsi voltam milyen. És nagy nehezen töltöttem egy cigit szerintem egész jóra sikerült bár a végénél ott az a rész előtt amit a szádba veszel nem sok dohány volt. A szüleim most nincsenek itthon és kimentem elszívni, az első néhány szívásnál semmi bajom nem volt nem is köhögtem meg semmi, bár elég rossz, nem tudom mit szeretnek ezen az emberek. Aztán eszembe jutott hogy annyiszor mondták már meg filmekbe is láttam hogy csak a szádba szívod így és hogy le kell tüdőzni. Hát megpróbáltam, nagyon köhögtem utána de beleszívtam mégegyet utána már jobb volt. Nagyjából el is fogyott a cigi de még egy kicsi volt. Nem tudtam azt az egy szívást elszívjam-e, de beleszívtam és nagyon rossz volt. Nem tudom miért. A végét már nem lehet vagy mi? Nagyon nagyon köhögtem, sokkal jobban mint az azelőtti szívásnál mikor tüdőre szívtam és nagyon rossz érzés volt valami a torkomban és rögtön el is nyomtam a cigit, de tovább köhögtem nagyon mint aki mindjárt megfullad, olyan volt mint amikor vizet nyelsz és akkor olyan rossz meg az orromba is, az elkezdett miatta folyni is és kishíjján hánytam is és bementem gyorsan inni mert majdnem megfulladtam de utána se volt sokkal jobb. Most ittam sokat és még mindig elég rossz, fáj a torkom vagy a nyelőcsövem vagy nem tudom mim van ott, de fáj és még mindig köhögök de már nem annyira. de néha még mindig úgy min mikor vizet nyel az ember és olyan fura érzés. Ez mitől van? Lesz valami bajom? Rosszul csináltam valamit vagy ez normális? Másnak ha először szív cigit akkor sem szokott ilyen lenni max köhög. Esküszöm többet nem cigizek, ez nagyon rossz :(

14

Miért dohányoznak sokan a korombeli fiatalok?

16F
Az iskolámban az emberek 70% dohányos. Miért dohányoznak egyre többen?

2

Hogyan szokjak le a gondolatról is, hogy rágyújtsak?

Én nem úgy vagyok rászokva a cigire, mint más, hogy amikor csak tehetem rágyújtok. Hanem mikor volt cigim, mert buliból haverokkal cigiztem, és megmaradt, azt otthon elszívtam. kiültem a teraszra és jó volt.
És rá szoktam, hogy ha volt egy kis időm, haza mentem, kajáltam, kiültem és cigiztem. Nem sokat, de olyan napi 2-3 szálat.

De most elfogyott a cigim, és 1. nem valami olcsó. 2. nem akarok 40 évesen megfulladni. 3. lusta vagyok elmenni a boltba... xD

De mindig valahogy azon jár az eszem, hogy kéne 1 szál. Pedig tudom, hogy nincs értelme a dohányzásnak.

Mit csináljak, hogy a gondolat se jusson eszembe, hogy kiüljek a terasza cigizni?

1

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!