Találatok a következő kifejezésre: Milyen nevet az (553 db)

Szerintetek milyen név az Igor?

Nem rég tudtuk meg, hogy terhes vagyok! :) Már van 1 lányunk.Neki én adtam meg a nevét, mert úgy egyeztünk meg párommal, hogy 1.gyereknek én, a 2-nak pedig párom ad nevet.Ha lány lesz akkor tuti, hogy Zsófia lesz, de párom hajthatatlan az Igor fiú névtől...én meg teljesen kiborultam!!!Egyszerűen annyira nem tetszik, hogy az valami iszonyat.Egyből egy hatalmas testű bernáthegyi jut az eszembe, amikor kimondom!!! Szóval szerintetek is ilyen szörnyű?Vagy azért annyira nem?Ja és apukámnak is nagyon tetszik. :/ Bele szólni, meg annyira nem akarok, mert páromnak sem volt beleszólása a lányunk nevébe...de persze nem hagyom szó nélkül azt gondolhatjátok!!!

Legjobb válasz: szláv nyelvterületen élek, így ismerek jónéhány "eredeti" Igort, és lehet, hogy ezért is, de nekem szimpatikus név :)

szláv nyelvterületen élek, így ismerek jónéhány "eredeti" Igort, és lehet, hogy ezért is, de nekem szimpatikus név :)
Nekem egy nagy darab orosz katona jut róla eszembe.
Szia.Én veled értek egyet, pláne hogy a szomszédom kutyája is Igor :/
Túl kemény név, én sem adnám a sajátomnak. Azért ha nagyon nem tudsz megbarátkozni vele, akkor próbálhatsz alternatívát ajánlani, nem? mégiscsak két szülõje van annak a gyereknek, gondolom az elsõnek sem úgy adtál nevet, hogy tudtad, a férjed utálja és te mégis-csakazértis... ha nem is "te döntesz", azért még nyilván számít, hogy milyennek érzed a nevet. Ha ennyire visszavonhatatlanul erõs ellenérzést kelt benned, akkor igenis keressetek mást. Persze lehet, hogy a hónapok során megbarátkozol vele, és mikor megszületik, rádöbbensz, hogy nem is lehetne más a neve. ;) Nálunk is mindenki szörnyülködött, hogy mi lett az ikrek neve - de csak míg megismerték õket, aztán rögtön mindenki visszakozott, hogy tényleg illik rájuk. Õk egyébként Bercel és Balián (Berci és Balu egyenlõre, még csak tejszagú gombócok), és szinte a légvégéig nem döntöttem a nevüket illetõen, és nekünk is van már kettõ, ott inkább apa akarata volt a mérvadó, itt meg az enyém. De nem adtam volna nekik olyan nevet, amit az apjuk hallani sem bír....
Számomra nagyon kemény hangzású, nem szép név. Biztos, hogy nem adnám a gyerekemnek.
Hát szerintem is szörnyû!
Szerintem nagyon szörnyû, semmiképpen nem választanám! 33/F
A pontozásból ítélve megjelent egy Igor név rajongó. :) Szerintem borzasztó név. Nem csak hogy kemény, idegen hangzású, bernáthegyi kutyanév és orosz katona név, de alapvetõen csúnya is.
Kemény hangzású a Koppány és az még magyar is, nekem ráadásul nagyon tetszik. Bár nekem az Igorral sem lenne bajom, ha nem lenne annyira idegen hangzású.
A kérdező hozzászólása: Páromnak pont a kemény hangzása miatt tetszik!! :( :( :(
szerintem tökéletes név a Doris.
Utolsó válaszoló vagyok..nagyon sajnálom az én kutyusom 1 éve halt meg :(Nekem is tavasszal érkezik a kutyusom csak Õ kan lesz és whippet :) Sok örömet a kiskutyához :)
A kérdező hozzászólása: Még nem végleges, csak tavasszal érkezik. A Bonnie szép név, de az elõzõ kutyusunkat is így hívták és nyáron pusztult el, rossz lenne ugyanúgy hívni :S
A Dorisz is illene rá :) ezek az én ötleteim : Flash, Fly, Bonnie, Chloe Vagy már meg lett a kutyus neve? :)
A kérdező hozzászólása: Miért ne? Ötleteket lehet kérni. Max nem az lesz a neve :D
Jó név, de szerintem itt nem a mi véleményünknek kéne döntenie, hanem, hogy mi illik a kutyára :D
Chili? Egy Bordernek tökéletes lenne :) Az i-végû nevek amúgy is jobbak.
A kérdező hozzászólása: A Dorka az olyan hagyományos falusi öregkutya név szerintem :D az a tipikus ami generációkon át öröklõdik. Nagymamámnak az összes kutyáját így hívták. Ha fiú volt ha lány xD
Esetleg a Dorka?
nem rossz, de nekem a Dina kedvesebb.:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.Neked is sok szép percet a jövendõbelivel :)

Szerintetek milyen név az Edit?

Milyen embert ugrik be nektek ez a név hallatán, és a Márió névrõl?

Legjobb válasz: Az Editrõl egy középkorú nõ ugrik be, a Márióról pedig egy c.gány kisfiú.

Az Editrõl egy középkorú nõ ugrik be, a Márióról pedig egy c.gány kisfiú.
Edit: pontos, ügyes, jól fõz, tiszta Márió: Márió.. hát sajnos errõl csak a varázsló jut eszembe..
Szerintem az Edit szép név. Nekem is megfordult a fejemben, csak valahogy a vezetéknévhez nem passzol. Ez a milyen ember ugrik be kérdés azért fura, mert olyan ember lesz belõle, amilyennek nevelitek :) Van Edit nevû ismerõsöm, több is, de mindegyiknek más a személyisége. Az biztos, hogy a játszótéren ha hívod, akkor nem fogja 8 kislány felkapni a fejét, és a mai világban nekem az is fontos, hogy külföldön is ki tudják mondani a nevét. A Márió nem tetszik.
Csatlakozom az elsõhöz.
Edit: slampos, középkorú, gondterhelt nõ. Márió: rossz, neveletlen c.gánygyerek.
Az Editrõl egy akaratos, gátlástalan, beképzelt, buta, önzõ, közönséges 30as nõ. Tudom, hogy az Editek most le fognak pontozni, de sajnos ez a tapasztalatom. A Márióról meg egy alacsony, duci, c*gány tinifiú márkás ruhában, fullcap-ben, fuxokkal.
Nekem is egy unszimpatikus, középkorú nõ jut eszembe az Editrõl. szuper Mario (játék)
Edit: középkorú, mosdatlan nõ Márió: a vízvezeték-szerelõ :)
... és most hallgassuk Mario Lanza énekét! http://www.youtube.com/watch?v=XT2kHxSFMS0
Az Editekkel sajnos nekem sincsenek jó tapasztalataim, így számomra barátságtalan név. A Márió egy gyönyörû olasz név. Olaszországban. Itt valóban csak gusztustalan cigánygyerekeket ismerek ilyen névvel.
A kérdező hozzászólása: Azért érdeklõdtem, mert nekem Edit a nevem, párom Márió de nem cigány, és anyos már kijelentette ha gyerekeink lesznek a mi nevünket kell kapniuk, Edit még elmenne mert szeretem a nevem, becézni is lehet, mondjuk a családban már van 5 editaz elég lenne, de a Márió névtõl én valahogy falra mászom, párom is csak akkor szólítom a nevén, ha haragszom rá, vagy azt akarom hogy felfigyeljem rám, amúgy a becenevén szólítom, amit én találtam ki rá
Huha! Ne haragudj! Kaptatok tõlünk hideget-meleget! Gondolom hogy eshetett...sajnálom!
Editrõl egy tiszta, értelmes, okos, törtetõ, önmagára is igényes, jószívû nõ jut eszembe; az édesanyám, akit nagyon szeretek. :) Más Editet én nem ismerek. A Márióról inkább nem nyilatkozom...
Semmi baj vele! Teljesen normális név.
Edit: középkorú, rosszindulatú , kicsit közönséges , kövér , képmutató. Márió: sötét mint az éjszaka , cigány .(Bocsi az Editektõl, rosszak a tapasztalataim)
Szörnyû. Át is szerkeszteném valami másra, ha lehetne. A Márió meg tényleg cigányos.
Egyébként miért csillagozzátok ki azt, hogy "cigány"? Tudtommal ez nem egy trágár kifejezés, hanem egy népcsoport neve.
Az Editrõl egy komoly, középkorú nõ ugrik be, nekem nem tetszik. A Márióról meg egy ilyen komolytalan fiú. Az sem tetszik.
A kérdező hozzászólása: És milyen tulajdonságú emberre gondoltok, mikor meghalljátok ezeket a neveket?
És miért is az anyós dönt?...

Milyen név az egy divatblognak, hogy Style for real?

:)

Legjobb válasz: Érdekes, de jól hangzik. :) Legalább nem a 600. 'Sminkes Blog' és társai...

Érdekes, de jól hangzik. :) Legalább nem a 600. 'Sminkes Blog' és társai...

Milyen név az hogy "Dusza"?

elméletileg női név, de honnan jött ez? van valami jelentése? esetleg becézése valaminek; pl.: Duszália, Duszánia, Duszella, Duszónia, Duszolína?? előre is köszönöm a válaszokat :"DD

Legjobb válasz: egészen biztos hogy nem a druszára gondolsz? azok hívják úgy egymást akiknek ugyanaz a keresztnevük.

egészen biztos hogy nem a druszára gondolsz? azok hívják úgy egymást akiknek ugyanaz a keresztnevük.
A kérdező hozzászólása: neem.. :D tényleg van ilyen nevû ember..

Szerintetek milyen név az Anett és a Gréta?

két kislányomnak ezeket a neveket szeretném adni

Legjobb válasz: Az Anett nem tetszik, a Gréta nagyon szép.

Az Anett nem tetszik, a Gréta nagyon szép.
A Gréta most tömegnév, az Anett meg nem tetszik.
A Gráta nagyon tetszik, az Anett nem annyira, bár szerintem nem csúnya
Gréta*
A Gréta nekem is nagyon tetszik, az Anett annyira nem.
Az unokatestvérem Gréta, és nagyon nem szereti. Nekem olyan semleges név, de nagyon ritka is, legalábbis a felnõttek között. Az Anett olyan semmilyen, nekem nem tetszik. De szerintem nem lenne jó ötlet ahogy többen is írják, hogy ha ikrek akkor hasonló nevük legyen. Pl Grácia, meg Gerda meg ilyesmi. Ez csak keveredést okoz mindig. Egy ismerõsünknél az ikreket Brigittának és Bernadettnek hívják. Mondanom sem kell hogy senki sem tudja melyik melyik.
Nálam szempont, hogy az adott néven ismerek-e embert, és õt milyennek tartom. Ez alapján az Anett jó, egyik legjobb barátnõm is Anett, a Gréta, Gerda nem tetszik, (azokat is ismerek és hát...) a Grácia meg... ajj olyan szappanoperás gagyi....
Nekem a nevekrõl rögtön beugrik egy személyiség. Az Anettrõl egy gyagyás csaj jut eszembe, nem szimpatikus. A Grétát túl erõszakosnak tartom, egyáltalán nem szép név, túl durva. Viszont, ha te úgy érzed tetszenek ezek a nevek, add õket a gyerekeknek. :) Nem egyformák az ízlések, de talán jobb is így.
A Gréta nem rossz, de akkor már inkább Margaréta... Az Anett névrõl meg egy tehén jut eszembe.. FÚJ.
Mindkettõ szép, de igazán csak az Anett tetszik nekem.
A Gréta szép, de az Anett nagyon unalmas név, ahogy az Anna is, akkor már inkább Hanna.
Egyik sem tetszik igazán. A Gerda viszont nem is rossz, illetve Anett helyett az Anna sokkal szebb.
A Gréta szép, tetszik. Az Anett nem tetszik. Legyen helyette esetleg Grácia, a Gréta után ez jutott eszembe, és nekem tetszik, szép. De ez csak az én véleményem.
Az Anett nem tetszik egyáltalán, a Gréta viszont nagyon szép szerintem.
az Anett tömegnév szerintem. Grétából is ismerek párat, de abból nem olyan sokat, de nekem nem annyira tetszik
A Gréta nagyon szép, így hívják a keresztlányomat is, aki gyönyörû. :) Az Anett nekem sem tetszik. Gerda?
Az Anett nekem sem tetszik pedig engem lassan 29 éve így hívnak:) Jelzem az egyik válaszolónak, hogy én egyáltalán nem érzem, hogy tömegnév lenne.Eddig életem folyamán összesen rajtam kívül 5 Anett nevûvel találkoztam (29 év alatt). A tömegnév nekem azt jelenti pl hogy minden második embert úgy hívnak aki szembe jön az utcán.Vagy pl az oviba, suliba egy csoportba vagy osztályba 3-4 ugyanolyan nevû gyerek van na azok tömegnevek. Nekem a Gréta sem teszik kedves kérdezõ. Nekem ha lányaim lesznek akkor Henrietta és Nóra lesz a nevük.
Az Anett már teljesen elcsépelt. A Gréta tetszik.
Na, mi??? Ikrek? Gratula!
Nekem mind a kettõ tetszik. Anett-tel sincs semmi bajom, akiket eddig ilyen névvel ismertem kedves, talpraesett leányzók voltak. És még a becenevük is jó volt, ált. Netti. Üdv! ui: Gréta is szép név.
Az Anett nagyon csúnya név! A Gréta nagyon szép! Inkább adj az Anett helyett valami szépet pl. Anna, Hanna, Laura, Nóra.

Milyen név az hogy aaron?

Legjobb válasz: Héber. Magyarul Áron.

Héber. Magyarul Áron.
Hát héber eredetû név, de ebben a formájában h Aaron, amerikai :P
Így van. Az Aaron az angol formája a héber Áron névnek.
A kérdező hozzászólása: Köszi.

Milyen név az hogy Ottília? Férfi vagy női?

Legjobb válasz: Persze, a legjobb barátnõmet is Gyulának hívják.

Persze, a legjobb barátnõmet is Gyulának hívják.
Istenem, hogy lehetnek ilyen retardált emberek... Az alól, hogy hosszú név és "a"- ra végzõdik, nõi név, nem minden esetre igaz. Persze, hogy vannak kivételek, csak "leggyakrabban"- ban mondta. -.-
Otíliát ismerek, az nõi. : D
Mellesleg tanulj meg helyesen írni. A "viszonylag hosszú "a"-ra végzõdõ nevek" azt jelenti, hogy hosszú az "a". Ha nem spórolnál a vesszõkkel, rögtön új értelmet nyerne. (N)
A Bonaventúra elég hosszú?
Az Otília nõi név. (egyébként csak egy kis 'gugli' is segít) Nekem is van Otília nevû ismerõsöm.
Hát igen, mert a Gyula viszonylag hosszú név, igaz?! Pont ezért írtam oda, hogy nehogy nekem gyertek a Bélával és a Gézával, de látom, így is megtalált vmi kretén...
A kérdező hozzászólása: ha csevegni akrtok akkor menjetek privibe de én nagyon nem vagyok kiváncsi ezekre az értelmes szóváltásokra. hálás lennék ha eltakarodnátok.
A viszonylag hosszú "a"-ra végzõdõ nevek általában nõi nevek, legalábbis nõies hangzásuk van.
Na és azt mondd meg, hogy az Orália milyen!? :D
Mert a szabály, amit mondott, helytelen és [email protected] Úgy lenne helyes, hogy vannak férfinevek, amikhez -a, -ia végzõdést kapcsolva nõi nevet képeztek belõle. De ennek meg semmi köze az Otíliához, mert az az Odilia német névbõl származik, az pedig az Odo névbõl...

Szerintetek milyen név az hogy Lolita? (a divatstílustól eltekintve)

Legjobb válasz: Nekem elsore a stilus jutott az eszembe. Bizonyara,hogyha ismernek ilyen nevu embert, akkor mar tobbet tudnek mondani. :]

Nekem elsore a stilus jutott az eszembe. Bizonyara, hogyha ismernek ilyen nevu embert, akkor mar tobbet tudnek mondani. :]
Olyat, amivel kapcsolatban megkérdlek, hogy SOHA NE ADD senkinek ezt a nevet. Nekem a pornófilmek jutnak róla az eszembe, de nem csak nekem.
hát jah..énis csak ezt tom mondani.. téll.olyan pornos..=//
Nekem az a pedofilos film jut róla eszembe.. Sõõt színházban is láttam már...
Nekem egy szexi sztriptíztáncosnõ jut az eszembe errõl a névrõl, ha érdekel.
Szappanoperás, borzalom.
Szerintem olyan buja szexualitást takar. Nem feltétlenül k*rvás, hanem csak olyan túlfûtött.

Szerintetek milyen név az a kutyának, hogy Mia?

igy hivják a lány kutyámat, nem én adtam neki, hanem a néni aki felnevelte .... nevezzzem át szerintetek vagy szép név ez

Legjobb válasz: nekem kifejezetten tetszik

nekem kifejezetten tetszik
Nekem is tetszik. Szerintem jó név egy kutyának.
Sztem nagyon-nagyon jó (: Milyen fajta kutyi?
A kérdező hozzászólása: örülök, hogy tetszik Nektek! amúgy keverék kutyus, az anyuka németjuhász keverék, az apját nem tudjuk, de a miénk úgy néz ki mint egy német juhász, csak kissebb változatban :)
Mi-a halál van??:D Szerintem jobb lenne egy olyan név, maelyikben van egy mássalhangzó is, amit meg lehet duplázni, ha rosszalkodik és rá akarunk szólni.
Amugy önmagába szép név.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!