Találatok a következő kifejezésre: Milyen nevet a (1940 db)

Szerintetek milyen név a Judit? Tetszik/nem tetszik és miért? Milyen lányt tudtok ehhez a névhez elképzelni?

Legjobb válasz: Szerintem jó név, manapság nem is annyira gyakori. Nekem általánosban a legjobb barátnõm neve Judit volt, így én a Judit névhez egy nagyon vicces, nagyon vidám, jókedvû és okos lányt képzelek el. De mondjuk ez pont egy olyan név, amit bármilyen típusú lányhoz el tudok képzelni.

Szerintem jó név, manapság nem is annyira gyakori. Nekem általánosban a legjobb barátnõm neve Judit volt, így én a Judit névhez egy nagyon vicces, nagyon vidám, jókedvû és okos lányt képzelek el. De mondjuk ez pont egy olyan név, amit bármilyen típusú lányhoz el tudok képzelni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! :) Igazából barátnõm gondolkozik baba neveken, és õ kért meg rá, hogy írjam ki itt, csak hogy mások véleményét is elolvashassa. Egyébként én is ismerek Juditokat. Az egyik alacsony és kicsit teltebb, de nagyon aranyos, szív-lélek, beszédes és cserfes. A másik magas, szõkésbarna, kék szemû, okos, értelmes lány, megvan a saját egyénisége (nem kihívó, de nem is slampos), õ is szív-lélek, helyén van az esze, de ugyanakkor nagyon is tud bolondozni. :D A 3. pedig alacsony és róla mindig egy ide-oda pattogó nikkelbolha jut eszembe (de persze jó értelemben).
Engem Juditnak hívnak, és meg vagyok elégedve a nevemmel. A becézéseket nem szeretem, fõleg a Jutkát nem, akkor már inkább Jucus, ha nagyon muszáj, de így csak azok hívnak, akiknek tényleg sokat jelentek, vagy nagyon kedvelnek. :)
Huhúú... 1. Mamám Judit. Kedves, segítõkész, házitündér nagyi, aki modern is. Hamarabb volt msnje, mint nekem :D Önfeláldozó, és aranyos. 2. Mamám lánya, nagynéném. Kicsit naiv, de nagyon aranyos, és sokra vitte abban, amit szeret. Eléggé karrierista, de a családjáért bármit megtenne. 3. Volt osztálytársnõm. Bõbeszédû, állandóan mosolygós-nevetõs lány, imádtam, meg lehetett benne bízni. Imádnivaló volt, de tényleg. 4. Egy távoli-messzi ismerõsöm. Õ is eléggé kedves, meg jókedvû, de naiv is nagyon.
15L vagyok. Azt még megjegyezném, hogy ugye a Judit oké, de a Jutka egyáltalán nem tetszik! Csak kis kiegészítés. :)
Nekem nem szimpatikus. Ismerek Juditot, 10bõl kb. 1 az, akit szeretek, a többi olyan, kétszínû, gonosz, szemét, stb.
Az egyik nõ akit utálok Juditnak hívják, de mi csak Julisnak. :D De amúgy van egy lány akit kedvelek és õ Juci. A volt tanáromat meg Judit néninek, és kedveltem nagyon. :) Szóval vegyes, de amúgy jó név.
5 Judit nevû ismerõsöm van. Egyik se pozitív egyéniség. 1. Tudálékos, okoskodó nõ. 2. Nagy darab, ordibálós, hisztis vénkisasszony. 3. A volt matektanárnõm a gimiben, akitõl 4 évig azt hallgattam, hogy "te egy hülye állat vagy, meg foglak buktatniiiiii" és közben villogott a szeme! :D 4. Általános iskolai matektanárnõm, sárga volt a körme, láncdohányos volt és olyan szájszaga volt, hogy a görény sírna a receptért! :D 5. Egyik volt osztálytársam. Buta, kötöszködõ, tanulatlan, bunkó paraszt, akinek mindig piszkos volt a körme alatt és olyan fura szag áradt belõle, nem hiszem, hogy túl sokszor látott fürdõszobát... Egyébként valahogy olyan furcsák a Juditok...de nekem a becézése sem tetszik, "Jutka", olyan, mintha azt mondanád, hogy csutka... xD
Anyukámat így hívják és Õ az egyetlen Judit "ismerõsöm", ezért csak Vele tudom azonosítani, aki egy szeretõ, gondoskodó, bõbeszédû, kissé konok ember. :) Nekem ezek jutnak róla eszembe, tehát jó dolgok végülis, csak nekem egy picit régies hangzású (talán mert Anyu nem a fiatal korosztály), de egyébként a régebbi nevekbõl még ez a legjobb. Tehát , hogy egyszerûbb választ adjak; nekem nem igazán tartozik a legszebb nevek közé, de nem rossz. De persze függ a vezetéknévtõl is. (ha a baba nevén gondolkozol :D) (15L)
Bocsi mindenkitõl, de nekem nem tartozik a kedvenc neveim közé. Nem tartom csúnya névnek, inkább olyan semmilyen.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigi válaszokat!
A kérdező hozzászólása: Muskátli?! Hogyan juthat eszedbe róla?! :D
csúnya
Nekem a muskátli jut róla eszembe XD lóóól
Nekem nagyon tetszik :) Egy kedves, beszédes, de komoly lányt képzelek el ehhez a névhez. Jutkaként egy cserfes tinit, Juciként egy bohókás, mosolygós leányzót. De a Judit egy türelmes, konok, komoly fiatal hölgy. :) 22L
Nekem minden Judit ismerõsöm (kivétel nélkül) hát hogy is fogalmazzak... kétes erkölcsû. Persze ez csak véletlen egybeesés. Egy név nem tehet semmirõl. Alapjába véve nekem nem tetszik. De kinek hogy :)
Én is Judit vagyok. Tinikoromban utáltam hogy így hívnak. Ma már szeretem, bár szívesebben lennék Dóra. Vidám vagyok, könnyen ismerkedõs. Sok féleképpen becéznek. Juci, Jucus, Juculi, Jucsi, Dita:)

Szerintetek milyen név a Nadin illetve Nádja? Milyen eredetû? És engedélyezik-e itthon Magyarországon?

Annyi mindent olvastam már a név eredetérõl, orosz, szerb... de nem tudom eldönteni hogy igaz-e

Legjobb válasz: A Nádja orosz név a Nagyezsda név becézõje. Nekem nagyon tetszik. A Nadin szintén ebbõl a névbõl ered, de ez francia forma. Ez annyira nem tetszik. Mindkettõ adható itthon.

A Nádja orosz név a Nagyezsda név becézõje. Nekem nagyon tetszik. A Nadin szintén ebbõl a névbõl ered, de ez francia forma. Ez annyira nem tetszik. Mindkettõ adható itthon.
A Nadin inkább török/arab eredetû. Van ilyen nevû arab ismerõsöm.
Orosz eredetû mindkettõ es adható. A Nadin a Nadja francia modosulasa

Milyen név a Mónika? Adnak még ilyen átlagos nevet kisbabának?

Legjobb válasz: Nekem jobban tetszik,mint az a sok hülye név,amit ma adnak a gyerekeknek. Ez felnõtt korában is szép lesz,nem úgy mint a most divatos lehetetlen nevek.

Nekem jobban tetszik, mint az a sok hülye név, amit ma adnak a gyerekeknek. Ez felnõtt korában is szép lesz, nem úgy mint a most divatos lehetetlen nevek.
nekem nem tetszik, sosem tetszett. nem nagyon tudok ilyen nevû kisbabát, kislányt.
retró:) )) Nagyon sokan élnek ezzel a névvel, fõleg a mi korosztályunk. Amolyan divatnév, mint régen a Mária meg az Erzsébet, most meg a Kira meg Kincsõ.
Nem jó név. Olyan mintha mindig becézgetnének. Pláne kamaszkorban kellemetlen egy kamasznak. Én Mónika vagyok. De a középsuliba borzalmas volt ezzel a névvel élni. Hangzása szép meg minden, de amikor bemutatkozok olyan minta a "ka" becézgetés lenne. Inkább akkor Anita vagy Erika....
Nekem tetszik .Móni , Moncsi tök aranyos lányos.
Én is Mónika vagyok, és utáltam ebben a formában. Móni akkor már inkább, ha lehet úgy is.
Nemrég született egy ismerõsöm kislánya? Mónika :) Semmi baj nincs ezzel a névvel.
Én csak olyan Mónikákat ismerek, akik nagyon aranyos, kedves emberek:) Nekem tetszik. Sztem mostanában egyáltalán nem átlagos név.


Milyen név a Dóra?

Legjobb válasz: 1 szép lány név!

1 szép lány név!
négybetûs.
Magyar.
Van ilyen név?
Dór.
iõN <--
Négybetûs nõi. Erre magadtól nem jöttél volna rá? :)
Reptoid.
Nõi?
Nõi
Dóóóóraa gyere egy szopatóóóóraa... Amúgy meg egy szép nõi név...
Görög eredetû nõi név, jelentése: Isten ajándéka (d'Ora) Szerintem a legszebb nõi név, a lányom neve is ez. Meg Renáta.

Szerintetek milyen név a Panka?

Mindenki mondja, hogy tök gyerekes, vagy idióta.. én 19 vagyok és így hívnak. Tényleg rossz név?

Legjobb válasz: Aranyos, kislányos név szerintem. (:

Aranyos, kislányos név szerintem. (:
Szerintem jó név :) Olyan kis aranyos, jófej csajt takarhat. :)
Egyedi
van több Panka ismerõsöm is, de egyik sem gyerekes egy kicsit sem!:) nekem tetszik.
Ha van egy Panka ismerõsöd, akkor a Pankákról ugyanaz lesz a benyomásod, és elõítéletes leszel. Tapasztalat! :) Nekem egy sincs. Szerintem jó név. :)
Nem igaz ! Nekem van Cintia és Diána ismerõsöm és nem is csípem õket, de mégis eltökélt szándékom e két név közül választani majd! Amúgy a Panka aranyos név. Nem hétköznapi.. És nem igaz az, hogy komolytalan vagy aranyos egy felnõttnek.. Hülyeség. Szerintem a Judit vagy az Éva, Erika, Ilona sokkal trébb egy felnõttnek! Nevetséges. Meg ezek az új sablonnevek.. Lili, Anna...
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! :) Amúgy a barátom is azt mondja, hogy egyedi, de neki mindig Liptai Claudia jutott eszébe, mikor eleinte meghallotta a nevemet, mert az õ gyerekét és így hívják. -.-
Én is Panka vagyok... Mondjuk én még csak 13 vagyok, de akkor is túl gyerekes. Viszont nem zavar, nagyon szeretem :)

Milyen név a Shenai?

Milyen szàrmazàsu,és mit jelen`t?

Legjobb válasz: - Ázsia-India - (történelmi eredetû) nõi név: templom(ok) vezetõje

- Ázsia-India - (történelmi eredetû) nõi név: templom(ok) vezetõje
elõzõ vagyok: शणय és így írják ott
A kérdező hozzászólása: Köszi, csak azért, mert egy kislànyt fogok szülni hamarosan, és pàromra hagytam a név vàlasztàst, mivel hàlàs vagyok neki sokmindenért:) És ö ezt a nevet szeretné, de nem akartam ràkérdezni, miféle név ez. Mostmàr tudom(köszönöm szépen!)
Szép név! Minden jót Nektek! :)

Milyen név a Bojszi ( Bojsza), valaminek a becézése?

Legjobb válasz: http://www.nytud.hu/oszt/nyelvmuvelo/utonevek/osszesnoi.pdf http://www.nytud.hu/oszt/nyelvmuvelo/utonevek/osszesffi.pdf Itt a teljes választék, valaminek a becézése szerintem. Nem hallottam még ilyen becézést, Bojána vagy valami hasonló név lehet. A szüleim kutyája fut Bojszi néven, én Bobojszának hívom.

http://www.nytud.hu/oszt/nyelvmuvelo/utonevek/osszesnoi.pdf http://www.nytud.hu/oszt/nyelvmuvelo/utonevek/osszesffi.pdf Itt a teljes választék, valaminek a becézése szerintem. Nem hallottam még ilyen becézést, Bojána vagy valami hasonló név lehet. A szüleim kutyája fut Bojszi néven, én Bobojszának hívom.
Szerintem a Bojtorlyán becézése, de ez csak tipp. :) )
én a Bojáná-t tudom elképzelni, volt egy ismerõsöm ilyen névvel.
kutyanév

A "Bonca" milyen névnek a becézése?

A „Bonca” milyen névnek a becézése? Bonifác? Vagy mi?

Legjobb válasz: Lánynév :D és Bonni elvileg. Mert van ilyen nevû ismerõsõm

Lánynév :D és Bonni elvileg. Mert van ilyen nevû ismerõsõm
Bonni. nõi név, volt ilyen osztálytársam.
A kérdező hozzászólása: Elvileg fiúnév. Mert egy lány írta: „hát a Bonca majdnem a barátom vagy mi”.
Volt egy ilyen film: Barátom, Bonca.
Nekem van egy Bodnár vezetéknevû haverom mi õt hívjuk Bocának =)
nekem van 1 Bonifác nevû fiú barátom és õt nevezzük Boncának. :)

Szerintetek milyen név a béla?

Legjobb válasz: Nekem tettszik. Volt egy ismerõsöm, így hívták. Imádtam. Kaptam egy gyönyörû kutyát, Béla lett. Nem gúny, tényleg... Olyan férfias. Tökéletes egy férfinak. Lenne fiam, adnám neki ezt a nevet.

Nekem tettszik. Volt egy ismerõsöm, így hívták. Imádtam. Kaptam egy gyönyörû kutyát, Béla lett. Nem gúny, tényleg... Olyan férfias. Tökéletes egy férfinak. Lenne fiam, adnám neki ezt a nevet.
Gáz.
12. válaszához csatlakoztam. ...én is szeretem õket! :)
#15 értettük :)
#17 az elõzmények után elvárhatod tõlem, hogy ezt is tudtam :) ))
nemááá! Nem csak humorod van, önbizalmad is. De az bõven.. Én is ilyen öregkort szeretnék, akarok!!!
#18 én már belekezdtem ;)
Pillanatok alatt törölték a véleményemet. Ezt írtam: "Olyan "bélás". A Vég vezetéknévvel pedig végzetes." Nem értem, mi van ebben közölhetetlen? Kit sértek vele?!
csak az a baj, hogy a modik ennek az ártatlan - a témához valóban nem tartozó - párbeszédnek a darabjait is törölgeti unalmukban, pedig senkit nem bántunk vele
Mégis kik ezek? Százszemü Argoszok, hogy minden betût meglátnak?
Minden betût? Még a gondolataidat is.... Zsenik. Ne irigykedj. :)
Az én nevem Béla, úgyhogy elfogult vagyok.
......én is!
Nekem nem tetszik.
Alapvetõen lehet h semmi baj nem lenne vele, de annyira elcsépelték meg elkönyvelték "gagyi hülye gyerek" névként h már nem adnám jó szívvel a fiamnak.
Nem rossz név, igaz ma már elég régimódi.
Vitatott, hogy õsmagyar, vagy a népvándorlás korában a nyelvünkbe került keleti eredetû... Az tény, hogy a XV. század elõtt gyakori volt (több uralkodónk is viselte) aztán gyakorlatilag eltûnt, és a XIX. században jelent meg újra...
Jelentése: ragyogó, elõkelõ. Kérdés: illik-e a vezeték névhez. Széééép név. Nekem. :)
olyan méla (az a baj, hogy a Bélákról nekem mindig beugrik a méla, és nem tudok szabadulni ettõl)
Valamint a 2 forintost is így hívta a magyar népnyelv, amíg létezett... "adj egy bélást" mondták a lejmolók az elmúlt évtizedekben...
Számomra egyáltalán nem szép név, sosem tetszett... ebbõl kifolyólag gyermekemnek sem adnám.
A vezetéknév dönt el mindent.
#7-es, túl sok Karinthyt tetszettél olvasni: ...S tán pápuákok pengetnek poros fát S nem lesz Nyugat már, sem Fenyõ, sem Osvát S még él Balázs, még él a méla Béla...
#11 szeretem az olvasott embereket :)
Hajrá, Béla!

Szerintetek milyen név a Dóra?

:))

Legjobb válasz: A környezetemben van egy ilyen nevû idegesítõ ember, ezért nem szeretem, mert rögtön az illetõ jut róla eszembe és vaaaa :D

A környezetemben van egy ilyen nevû idegesítõ ember, ezért nem szeretem, mert rögtön az illetõ jut róla eszembe és vaaaa :D
Szerintem olyan Dórás. :)
Tetszik. :)
lány .
Szerintem meg nem ebbe a kategóriába való név.
Nekem nem tetszik.
Nem igazán szerettem ezt a nevet soha. Egy nagy búgó páncélos bogár jut eszembe róla, ami Dór. és ezért hívják Dórának.(tény hogy nincs ilyen bogár vagy rovar de ez jut eszembe a Dóráról). Egyébként erõs vonású, karakteres arcú lány jut róla eszembe tompa személyiséggel.
Én Dóra vagyok, nem szeretem a nevem... Dórinak szólítanak, az barátságosabb hangzású. Robosztus, erõteljes név az elején lévõ felpattanó mássalhangzó miatt.Nem szeretem. :( Bár Fanni lettem volna inkább...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!