Találatok a következő kifejezésre: Milyen nehézségeik a siketeknek (1 db)

Milyen nehézségeik vannak a siketeknek?

Pontosan miben akadályozza ?ket hallássérültségük?

Legjobb válasz: Az információszerzésben. A környezetedbõl jövõ információk elég nagy részét hangok továbbítják. Gondolj bele: nem hallgathatsz rádiót, nem hallassz többet zenét, nem hallod amit más mond neked.

Az információszerzésben. A környezetedbõl jövõ információk elég nagy részét hangok továbbítják. Gondolj bele: nem hallgathatsz rádiót, nem hallassz többet zenét, nem hallod amit más mond neked.
MINDEN. amit hallani kell... -egy hallássérült-
A siket embereknek sajnos több nehézséggel kell szembenézniük, mint azt gondolnánk. Sérülésük elsõdleges következménye csakugyan bizonyos típusú információ megszerzésének a hiánya. Másodlagosan ez az információhiány kihat a személy életének számos területére. Ha a sérülés a beszédtanulás ideje elõtt következett be, a gyermek nehezebben sajátítja el a hangzó magyar nyelvet, nehézséget jelent számára bizonyos elvont fogalmak megértése is. Beszéde sem lesz tökéletes, -a sérülés súlyosságától függõen hibásan ejt bizonyos beszédhangokat, esetleg artikulálni sem tud megfelelõen. Emiatt persze nehezen érteti meg magát másokkal, kirekesztõdik a társadalomból is, sérülése kihat személyiségére. Természetesen a problémák nagy részének a mértéke attól függ, hogy milyen súlyosságú a hallássérülés, mikor következett be, és, hogy megfelelõ készüléket kapott-e a személy. Csak nagyon tömören vázoltam fel néhány lehetséges problémát, de gyógypedagógiai témájú szakirodalmakban utána tudsz még járni.
Igazából az információszerzés és a kommunikáció. TV, rádió, õket nem hallják, így lemaradnak újabb fejleményekrõl. Ezért szükség van állandó TV feliratozásokra, ezekbõl kevés van, de lesznek sûrûbben, hogy megkaphassák a szükséges infókat, mint a halló emberek. Emellett van újság, internet. A kommunikáció, rengeteg siket van olyan, aki tud helyesen beszélni, nemigen szépen beszél, rosszul beszél. Vagy egyáltalán nem. Hivatalos ügyekben, más ügyekben mindig tolmácst kérik maguknak. Viszont élnek teljes önálló életet, mint a normális emberek. Saját lakás, vezethet autót, ugyanúgy élnek, mint a halló emberek. Tehát, semmi veszve az életük! :-)
információszerzés terén maximum az jelent gondot, hogy ha hirtelen akarok szólni, mint például azt, hogy hol találkozzunk, vagy hogy mit kellene vennem még a boltban, vagy ilyen hétköznapi dolgok, akkor plusz idõ, mire megírom, mire megkapja, mire észreveszi és válaszol. Ilyen téren, hogy TV, nem érzem hátrányban magam, ugyanis a valóvilág pl nem érdekel, meg az ehhez hasonló valóságshow-k, a filmek többsége meg megvan interneten feliratozva, ha tetszik a tévében a reklámja, elõzetese, letöltöm, és már nézem is. reggelente felkelni nehéz, ugyanis hallókészülék nélkül nem hallok semmit, szeretek aludni, ezért a párnám alatt rezgõ mobilra az esetek 70%-ban nem kelek fel. Természetesen most még ébresztenek a szüleim, de nem lesznek mindig mellettem, valamikor talpra is kellene állnom. Nagyon röviden és nagy körítésekben ezek a mindennapos dolgok.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

SOS. Pattanas van a homlokomon. Mit csinaljak?

Holnap randim lesz es volt 2 patanasom. Az egyik a homlokom tetejen a masik meg a ket szemoldokom kozott. Es ma elestem es pont a szemoldok kozotti pattanast beutottem es most nagyon piros. Nem faj de nagyon csunya. Elkeztem keresgelni googleba minden fele praktikat hogy 1 nap alatt hogy tudnam eltuntetni de nem tudom mennyire valnanak be. Az fontos hogy semmi penzem ugyhogy boltba nemtudok elmenni arckremert. Tudnatok segiteni?

2

Másoknak is hullik ennyire a haja?

igaz sokat stresszeltem család miatt meg ősz van..de nagyon hullik a hajam kb marokszámra

1

Mitöl lehet ez? Mi ez?

amikor a szervezetem magától kifujja a levegöt.. én még azon kívül is tudok egy csoomó levegöt kifujni...és ha csutra kifújom a tüdömböl a levegöt.. akkor sokat tudok beszívni. teáht nekem nem a 0.-ról indul a légzés hanem kb- 50% -tól. ez mitöl van?

2

Pécsiek! Melyik fogászati körzethez tartozik a Melinda utca?

0

Hol lehet venni lúdlábtalpbetétet?

0

Szerintetek rossz hatással lehet rám az állandó elzártság? Én egy trafikban dolgozom.

Néha főleg délutános héten, nagyon egyedül érzem magam.

2

Szedhetem egyszerre a kettőt?

Nemrég kezdtem el a Normaflore szuszpenziót szedni (inni, és szeretném elkezdeni a hajvitamin (Das Gesunde Haar vital komplex) szedését. Nem befolyásolják egymást?

2

Szerintetek baj ha minden nap oda vissza a suliba ami 16 16 perc zenét hallgatok fülessel?

3

Mennyit fogok még nőni kb?

160 cm vagyok, 14 éves lány. Még nem jött meg, az lenne a kérdésem, hogy ez befolyásolhatja-e azt, hogy milyen magas leszek? Amúgy nem vagyok későn érő típus tehát minden normálisan van, csak épp még nem jött meg.

4

Mi lehet ez, húzódás, vagy több?

Pénteken elestem, azóta fáj a csípőcsontom, meg a térdem, most ráadásul már a vállam is belefájdult. Egyszerű húzódás vagy mi lehet?

1

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!