Találatok a következő kifejezésre: Milyen nehézségeik a siketeknek (1 db)

Milyen nehézségeik vannak a siketeknek?

Pontosan miben akadályozza ?ket hallássérültségük?

Legjobb válasz: Az információszerzésben. A környezetedbõl jövõ információk elég nagy részét hangok továbbítják. Gondolj bele: nem hallgathatsz rádiót, nem hallassz többet zenét, nem hallod amit más mond neked.

Az információszerzésben. A környezetedbõl jövõ információk elég nagy részét hangok továbbítják. Gondolj bele: nem hallgathatsz rádiót, nem hallassz többet zenét, nem hallod amit más mond neked.
MINDEN. amit hallani kell... -egy hallássérült-
A siket embereknek sajnos több nehézséggel kell szembenézniük, mint azt gondolnánk. Sérülésük elsõdleges következménye csakugyan bizonyos típusú információ megszerzésének a hiánya. Másodlagosan ez az információhiány kihat a személy életének számos területére. Ha a sérülés a beszédtanulás ideje elõtt következett be, a gyermek nehezebben sajátítja el a hangzó magyar nyelvet, nehézséget jelent számára bizonyos elvont fogalmak megértése is. Beszéde sem lesz tökéletes, -a sérülés súlyosságától függõen hibásan ejt bizonyos beszédhangokat, esetleg artikulálni sem tud megfelelõen. Emiatt persze nehezen érteti meg magát másokkal, kirekesztõdik a társadalomból is, sérülése kihat személyiségére. Természetesen a problémák nagy részének a mértéke attól függ, hogy milyen súlyosságú a hallássérülés, mikor következett be, és, hogy megfelelõ készüléket kapott-e a személy. Csak nagyon tömören vázoltam fel néhány lehetséges problémát, de gyógypedagógiai témájú szakirodalmakban utána tudsz még járni.
Igazából az információszerzés és a kommunikáció. TV, rádió, õket nem hallják, így lemaradnak újabb fejleményekrõl. Ezért szükség van állandó TV feliratozásokra, ezekbõl kevés van, de lesznek sûrûbben, hogy megkaphassák a szükséges infókat, mint a halló emberek. Emellett van újság, internet. A kommunikáció, rengeteg siket van olyan, aki tud helyesen beszélni, nemigen szépen beszél, rosszul beszél. Vagy egyáltalán nem. Hivatalos ügyekben, más ügyekben mindig tolmácst kérik maguknak. Viszont élnek teljes önálló életet, mint a normális emberek. Saját lakás, vezethet autót, ugyanúgy élnek, mint a halló emberek. Tehát, semmi veszve az életük! :-)
információszerzés terén maximum az jelent gondot, hogy ha hirtelen akarok szólni, mint például azt, hogy hol találkozzunk, vagy hogy mit kellene vennem még a boltban, vagy ilyen hétköznapi dolgok, akkor plusz idõ, mire megírom, mire megkapja, mire észreveszi és válaszol. Ilyen téren, hogy TV, nem érzem hátrányban magam, ugyanis a valóvilág pl nem érdekel, meg az ehhez hasonló valóságshow-k, a filmek többsége meg megvan interneten feliratozva, ha tetszik a tévében a reklámja, elõzetese, letöltöm, és már nézem is. reggelente felkelni nehéz, ugyanis hallókészülék nélkül nem hallok semmit, szeretek aludni, ezért a párnám alatt rezgõ mobilra az esetek 70%-ban nem kelek fel. Természetesen most még ébresztenek a szüleim, de nem lesznek mindig mellettem, valamikor talpra is kellene állnom. Nagyon röviden és nagy körítésekben ezek a mindennapos dolgok.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Proktológiai (aranyér) vizsgálatnál gondot jelent a hüvelyi folyás (elég erős)?

Most kezdtem el hüvelykúpot használni ami miatt eléggé erős folyásom lett (gondolom távozik a szervezetemből ami megmaradt, vagy valami..) és ez kb egész nap. Nem tudom hogy zajlik egy ilyen vizsgálat vagy mennyi idő.. ha esetleg beavatkozásra is sor kerül, ez nagyon zavaró lenne? Megcsinálják így egyáltalán? :(

9

Ez lehet áramütés? (infók lent)

kb 13-15órája történt,nem éreztem semmit sem akkor pont mikor történt,semmi fájdalaom. az ujjam utána 20percel fájt egy kicsit.

0

Köröm nőtt a körmömre, mitől lehet ez?

Nagylábújjamon..

2

Mitől fákat az achilleusz sarkam?

Ma reggeltől váratlanul ugyanis nem terheltem.

1

Miert van ez, mit tudok ez ellen tenni? :/ :o please!

14 eves vagyok,es eszrevettem hogy a hasamon es a hatamon eros a szorzet,par honapja neki alltam a hasamat borotvalni,de hat egyre rosszabb lett ezert inkabb abbahagytam..a hasam nem is annyira foglalkozom, mert legyantazom max... de a hatammal mit csinaljak?:OOO

2

Letudná nekem írni valaki mi az a HIV?

Csak annyit tudok hogy vérrer,ondóval,előváladékkal meg ilyenekkel terjedő valami,Segítene valaki hogy mi pontosan?mik a tünetek?mit okoz? stb.

16

Mit tegyek a pattanásaim ellen?

Sziasztok.15 éves vagyok és fiú.Nagyon de nagyon sok pattanásom van.Minden nap jönnek elő.Ha kinyomom,akkor tiszta piros lesz utána,és begyullad.Már voltam kb. 3-4x kozmetikusnál,de utána még iskolába se mertem elmenni mert tele voltam hegekkel.Tiszta vörös volt a fejem.A másik meg hogy nagyon fájdalmas.Mindig elkezdem könnyezni.Az ilyen arcra kenhető cuccokat nagyon nem szeretem.Egyszerűen nem tudom elviselni az arcomon.A kozmetikus ajánlotta a baba szappant,hogy minden este fürdéskor mossam át vele az arcomat.Ez sem segít,ettől még több pattanásom lesz.Légyszi segítsetek hogy elmúljanak.Nem eszem túl sok csokit.De minden reggel kakaót iszom.Mert ezzel kibírom egy csomó ideig enni való nélkül,és jól esik reggel.Nem tudom mással pótolni.

9

Hany napig birja az ember folyadek nelkul? Utana kiajul vagy mi tortenik?

1

Melyik a legjobb C vitamin?

Melyik márkát érdemes venni? Az orvos elég nagy dózist javasolt, de én nem akarok sokat szedni. Napi 1000-2000 mg-ra gondoltam. De nem tudom, hogy melyiket vegyem.

3

Jó napot kivánok. Nekem az lenne a kérdésem, hogy már 3x kapom azon az öcsémet, hogy álmából fuldokolva kelt fel. 1-2 pillanatig nem kapott levegőt, utánna minden rendben volt és aludt továb.. Mi lehet ennek az oka? Vagy ez normális egyéltalán?

Először körülbelül egy hónapja fordult ez elő. Azóta még két alkalom. Nem tudom mitől lehetett ez, de nagyon megijedtem. Féltem az öcsémet. Minden alkalom után megkérdeztem minden rendben van-e.. Azt mondta igen, de én akkor tudni szeretném mitől lehetett ez egyáltalán. Válazsukat előre is köszönöm. Tisztelettel: K. Zsanett

1

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!