Találatok a következő kifejezésre: Milyen nehézségeik a siketeknek (1 db)

Milyen nehézségeik vannak a siketeknek?

Pontosan miben akadályozza ?ket hallássérültségük?

Legjobb válasz: Az információszerzésben. A környezetedbõl jövõ információk elég nagy részét hangok továbbítják. Gondolj bele: nem hallgathatsz rádiót, nem hallassz többet zenét, nem hallod amit más mond neked.

Az információszerzésben. A környezetedbõl jövõ információk elég nagy részét hangok továbbítják. Gondolj bele: nem hallgathatsz rádiót, nem hallassz többet zenét, nem hallod amit más mond neked.
MINDEN. amit hallani kell... -egy hallássérült-
A siket embereknek sajnos több nehézséggel kell szembenézniük, mint azt gondolnánk. Sérülésük elsõdleges következménye csakugyan bizonyos típusú információ megszerzésének a hiánya. Másodlagosan ez az információhiány kihat a személy életének számos területére. Ha a sérülés a beszédtanulás ideje elõtt következett be, a gyermek nehezebben sajátítja el a hangzó magyar nyelvet, nehézséget jelent számára bizonyos elvont fogalmak megértése is. Beszéde sem lesz tökéletes, -a sérülés súlyosságától függõen hibásan ejt bizonyos beszédhangokat, esetleg artikulálni sem tud megfelelõen. Emiatt persze nehezen érteti meg magát másokkal, kirekesztõdik a társadalomból is, sérülése kihat személyiségére. Természetesen a problémák nagy részének a mértéke attól függ, hogy milyen súlyosságú a hallássérülés, mikor következett be, és, hogy megfelelõ készüléket kapott-e a személy. Csak nagyon tömören vázoltam fel néhány lehetséges problémát, de gyógypedagógiai témájú szakirodalmakban utána tudsz még járni.
Igazából az információszerzés és a kommunikáció. TV, rádió, õket nem hallják, így lemaradnak újabb fejleményekrõl. Ezért szükség van állandó TV feliratozásokra, ezekbõl kevés van, de lesznek sûrûbben, hogy megkaphassák a szükséges infókat, mint a halló emberek. Emellett van újság, internet. A kommunikáció, rengeteg siket van olyan, aki tud helyesen beszélni, nemigen szépen beszél, rosszul beszél. Vagy egyáltalán nem. Hivatalos ügyekben, más ügyekben mindig tolmácst kérik maguknak. Viszont élnek teljes önálló életet, mint a normális emberek. Saját lakás, vezethet autót, ugyanúgy élnek, mint a halló emberek. Tehát, semmi veszve az életük! :-)
információszerzés terén maximum az jelent gondot, hogy ha hirtelen akarok szólni, mint például azt, hogy hol találkozzunk, vagy hogy mit kellene vennem még a boltban, vagy ilyen hétköznapi dolgok, akkor plusz idõ, mire megírom, mire megkapja, mire észreveszi és válaszol. Ilyen téren, hogy TV, nem érzem hátrányban magam, ugyanis a valóvilág pl nem érdekel, meg az ehhez hasonló valóságshow-k, a filmek többsége meg megvan interneten feliratozva, ha tetszik a tévében a reklámja, elõzetese, letöltöm, és már nézem is. reggelente felkelni nehéz, ugyanis hallókészülék nélkül nem hallok semmit, szeretek aludni, ezért a párnám alatt rezgõ mobilra az esetek 70%-ban nem kelek fel. Természetesen most még ébresztenek a szüleim, de nem lesznek mindig mellettem, valamikor talpra is kellene állnom. Nagyon röviden és nagy körítésekben ezek a mindennapos dolgok.

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Dulcolax kúp hatása - tapasztalatok?

Erősebb, mint a glicerines kúp? Azt több helyen is írják hogy 10-30 perc múlva hat, de azt nem, hogy meddig tart a hatása? Okoz-e görcsöket? Többször is kell vele futni? Aki használta már, kérem ossza meg a tapasztalatait.

4

Mi a bélpangás? Mitől van? Mit okoz? Hogyan lehet megszüntetni?

1

Nem tudom kialudni magam mert reggel mindig arra kelek fel hogy wc-re kell mennem. Miért van ez?

próbáltam hogy lefekvés előtt 8 órával nem ittam és nem ettem de ekkor sem sikerült,8 óránál nem alszok többet

2

Lesz valahol az útvonalamon ügyeletes gyógyszertár?

Úgy emlékeztem, a Délinél van, de neten csak hétvégére írja ügyeletesnek. Lehel tér - Ferenciek tere - Déli pu. Lesz valahol? 22-től. Nagyon fontos :O

4

A vízálló műszempilla ragasztót hogy tudnám lemosni?

fontos, műszempilla, ragasztó, lemosás, fájdalom,vízálló

0

Egész nap csuklok. Mitől lehet?

Egy nap kb 15-ször csuklok, de nem sokáig. Nincs semmi betegségem, vagy akármilyen tünet, csak csuklok. Egymás után 4x-5x, utána egy ideig nem, majd megint kezdődik. Milyen oka lehet?

1

Mennyire lehet nagy bajom ha xanax-ra iszok?

alkoholt.. nem keveset :D

0

Székelés után (akkor is ha lágy a széklet) szinte mindig vérzik kicsit a végbélnyílásom. Mitől lehet? A vérzés nagyon minimásil, csak a wc papíron látszik egy pici folt, de még is érdekelne, hogy ez mitől lehet? Másnál is előfordul?

2

Szervtranszplantáció után a beültetett szerv DNS-e megváltozik?

Felvetődött bennem ez a gondolat, magam sem tudom miért. Tehát ha valakibe beültetik más szervét, annak a szervnek a DNS-e még a halotté. Ha évekkel később lefuttatnak azon a szerven egy újabb DNS tesztet, akkor még mindig a halott DNS-e lesz megtalálható, vagy azé, akibe beültették?

2

Ha valakit újraélesztenek, akkor szenved agykárosodást, vagy bármi mást, vagy marad ugyanolyan minden?

7

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!