Találatok a következő kifejezésre: Milyen nehézségeik a siketeknek (1 db)

Milyen nehézségeik vannak a siketeknek?

Pontosan miben akadályozza ?ket hallássérültségük?

Legjobb válasz: Az információszerzésben. A környezetedbõl jövõ információk elég nagy részét hangok továbbítják. Gondolj bele: nem hallgathatsz rádiót, nem hallassz többet zenét, nem hallod amit más mond neked.

Az információszerzésben. A környezetedbõl jövõ információk elég nagy részét hangok továbbítják. Gondolj bele: nem hallgathatsz rádiót, nem hallassz többet zenét, nem hallod amit más mond neked.
MINDEN. amit hallani kell... -egy hallássérült-
A siket embereknek sajnos több nehézséggel kell szembenézniük, mint azt gondolnánk. Sérülésük elsõdleges következménye csakugyan bizonyos típusú információ megszerzésének a hiánya. Másodlagosan ez az információhiány kihat a személy életének számos területére. Ha a sérülés a beszédtanulás ideje elõtt következett be, a gyermek nehezebben sajátítja el a hangzó magyar nyelvet, nehézséget jelent számára bizonyos elvont fogalmak megértése is. Beszéde sem lesz tökéletes, -a sérülés súlyosságától függõen hibásan ejt bizonyos beszédhangokat, esetleg artikulálni sem tud megfelelõen. Emiatt persze nehezen érteti meg magát másokkal, kirekesztõdik a társadalomból is, sérülése kihat személyiségére. Természetesen a problémák nagy részének a mértéke attól függ, hogy milyen súlyosságú a hallássérülés, mikor következett be, és, hogy megfelelõ készüléket kapott-e a személy. Csak nagyon tömören vázoltam fel néhány lehetséges problémát, de gyógypedagógiai témájú szakirodalmakban utána tudsz még járni.
Igazából az információszerzés és a kommunikáció. TV, rádió, õket nem hallják, így lemaradnak újabb fejleményekrõl. Ezért szükség van állandó TV feliratozásokra, ezekbõl kevés van, de lesznek sûrûbben, hogy megkaphassák a szükséges infókat, mint a halló emberek. Emellett van újság, internet. A kommunikáció, rengeteg siket van olyan, aki tud helyesen beszélni, nemigen szépen beszél, rosszul beszél. Vagy egyáltalán nem. Hivatalos ügyekben, más ügyekben mindig tolmácst kérik maguknak. Viszont élnek teljes önálló életet, mint a normális emberek. Saját lakás, vezethet autót, ugyanúgy élnek, mint a halló emberek. Tehát, semmi veszve az életük! :-)
információszerzés terén maximum az jelent gondot, hogy ha hirtelen akarok szólni, mint például azt, hogy hol találkozzunk, vagy hogy mit kellene vennem még a boltban, vagy ilyen hétköznapi dolgok, akkor plusz idõ, mire megírom, mire megkapja, mire észreveszi és válaszol. Ilyen téren, hogy TV, nem érzem hátrányban magam, ugyanis a valóvilág pl nem érdekel, meg az ehhez hasonló valóságshow-k, a filmek többsége meg megvan interneten feliratozva, ha tetszik a tévében a reklámja, elõzetese, letöltöm, és már nézem is. reggelente felkelni nehéz, ugyanis hallókészülék nélkül nem hallok semmit, szeretek aludni, ezért a párnám alatt rezgõ mobilra az esetek 70%-ban nem kelek fel. Természetesen most még ébresztenek a szüleim, de nem lesznek mindig mellettem, valamikor talpra is kellene állnom. Nagyon röviden és nagy körítésekben ezek a mindennapos dolgok.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Gombás fertőzést el lehet kapni cseppfertőzés útján?

0

Shea vajat hol tudnék venni?

Corvinban vagy Arénában tudok valahol venni?

1

Diszkalkuliát milyen orvos állapít meg?

Kihez, milyen orvoshoz kell menjek, hogy megvizsgáljon, ha van egy ilyen gyanúm?

3

Annak milyen oka lehet, hogy futás után (minden alkalommal) mindkét lábszáram belső részébe zsibbadó fájdalom nyilal be?

Tavaly még nem éreztem, de idén már annyira erős a fájdalom futás után, hogy majd összeesek. Tapintásra fokozódik. Sajnos lúdtalpas is vagyok. De a fájdalom egy idő múlva elmúlik. 20 éves korosztály.

1

Anyukám vakbeles. Meg fog gyógyulni?

Most derült ki hogy vakbeles anyukám:( Meg fog gyógyulni? :( 12l

2

Ha lyukas foggal megyek el fogat fehéríttetni, mi történik?

1

Van itt olyan, aki Concort szed magas pulzusszámra és alacsony a vérnyomása?

Szeretném megkérdezni mennyire vált be?Voltak mellékhatásai? Nem vitte le nagyon a vérnyomást is?

3

Hülyeség napi 5 alkalommal kondizni?

2 fajta edzéstervem van. Egyik nap és másik nap.
A hasamat szeretném, hogy gyorsabban fejlődjön.
Hülyeség minden alkalommal csinálni a hasat?
Mert igy hat 2x jön ki hogy hasazok és szerintem az kevés.

2

Berúghatok este? (komoly kérdés)

1 hete vannak Neurológiai problémáim. fáj a fejem, szédülök, (a fejfájás mindíg más jellegű) nem sokára megyek Mr-re! .. a kérdésem az lenne, hogy ennek ellenére berúghatok-e este?

4

Közel hajoltam a mikróhoz, lehet valami bajom tőle?

Kicsit közel hajoltam a mikróhoz, kb. húsz-harminc centire, és kábé tizenöt másodpercig voltam ilyen távolságra tőle, lehet ettől valami bajom?

2

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!