Találatok a következő kifejezésre: Milyen nehézségeik a siketeknek (1 db)

Milyen nehézségeik vannak a siketeknek?

Pontosan miben akadályozza ?ket hallássérültségük?

Legjobb válasz: Az információszerzésben. A környezetedbõl jövõ információk elég nagy részét hangok továbbítják. Gondolj bele: nem hallgathatsz rádiót, nem hallassz többet zenét, nem hallod amit más mond neked.

Az információszerzésben. A környezetedbõl jövõ információk elég nagy részét hangok továbbítják. Gondolj bele: nem hallgathatsz rádiót, nem hallassz többet zenét, nem hallod amit más mond neked.
MINDEN. amit hallani kell... -egy hallássérült-
A siket embereknek sajnos több nehézséggel kell szembenézniük, mint azt gondolnánk. Sérülésük elsõdleges következménye csakugyan bizonyos típusú információ megszerzésének a hiánya. Másodlagosan ez az információhiány kihat a személy életének számos területére. Ha a sérülés a beszédtanulás ideje elõtt következett be, a gyermek nehezebben sajátítja el a hangzó magyar nyelvet, nehézséget jelent számára bizonyos elvont fogalmak megértése is. Beszéde sem lesz tökéletes, -a sérülés súlyosságától függõen hibásan ejt bizonyos beszédhangokat, esetleg artikulálni sem tud megfelelõen. Emiatt persze nehezen érteti meg magát másokkal, kirekesztõdik a társadalomból is, sérülése kihat személyiségére. Természetesen a problémák nagy részének a mértéke attól függ, hogy milyen súlyosságú a hallássérülés, mikor következett be, és, hogy megfelelõ készüléket kapott-e a személy. Csak nagyon tömören vázoltam fel néhány lehetséges problémát, de gyógypedagógiai témájú szakirodalmakban utána tudsz még járni.
Igazából az információszerzés és a kommunikáció. TV, rádió, õket nem hallják, így lemaradnak újabb fejleményekrõl. Ezért szükség van állandó TV feliratozásokra, ezekbõl kevés van, de lesznek sûrûbben, hogy megkaphassák a szükséges infókat, mint a halló emberek. Emellett van újság, internet. A kommunikáció, rengeteg siket van olyan, aki tud helyesen beszélni, nemigen szépen beszél, rosszul beszél. Vagy egyáltalán nem. Hivatalos ügyekben, más ügyekben mindig tolmácst kérik maguknak. Viszont élnek teljes önálló életet, mint a normális emberek. Saját lakás, vezethet autót, ugyanúgy élnek, mint a halló emberek. Tehát, semmi veszve az életük! :-)
információszerzés terén maximum az jelent gondot, hogy ha hirtelen akarok szólni, mint például azt, hogy hol találkozzunk, vagy hogy mit kellene vennem még a boltban, vagy ilyen hétköznapi dolgok, akkor plusz idõ, mire megírom, mire megkapja, mire észreveszi és válaszol. Ilyen téren, hogy TV, nem érzem hátrányban magam, ugyanis a valóvilág pl nem érdekel, meg az ehhez hasonló valóságshow-k, a filmek többsége meg megvan interneten feliratozva, ha tetszik a tévében a reklámja, elõzetese, letöltöm, és már nézem is. reggelente felkelni nehéz, ugyanis hallókészülék nélkül nem hallok semmit, szeretek aludni, ezért a párnám alatt rezgõ mobilra az esetek 70%-ban nem kelek fel. Természetesen most még ébresztenek a szüleim, de nem lesznek mindig mellettem, valamikor talpra is kellene állnom. Nagyon röviden és nagy körítésekben ezek a mindennapos dolgok.

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Terhes vagyok? Mit tegyek?

15 éves lány vagyok van barátom de még nm volt szexuális életem.Nagyon aggodom mivel mert a menstruácion sem jár rendsen ne is beszélve az utolso hétröl hányingerem van hasmenésem szédülök rosszul vagyok...+ hiztam is 1-2 kg.amizavar, terhességi tetszetet végeztem azt mutatta h nm vook terhes.Van miért aggodnom?Terhes lehetek?

15

Hogyan vizsgálják meg a pajzsmirigyet?

2

Hogyan kell higiénikusan vizelni egy pasinak? A fitymát hátra kell húzni vizeléskor vagy nem? 16/f

csak azért mert én hátrahúzom mert ha nem akkor sokkal tovább tart "kirázni" azt ami benne marad.

11

Mit tudnék csinálni?

Most néztem vissza a tegnapi fotóimat és a hátam kicsit púposnak tűnik(hanyag testtartás...sajna kisebb koromban hirtelen nőttem sokat és akkor szépen mondva is,lesz*rtam,pedig anyáék mindig mondták,hogy húzzam ki magam..),pedig én úgy éreztem,hogy kihúzom magam.Vegyek olyan hevedert vagy mit,ami kihúzza?Segítsetek,nagyon zavar!:S:(

1

Miért harapom meg alvás közben a nyelvem?

Tegnapi esti már a 3 alkalom volt,hogy éjjel arra ébredek hogy fáj a nyelvem mert ráharaptam.Mitől lehet?

2

Túl keményített ágyneműtől bőrszárazság. Megoldás?

Sziasztok!
Külföldön hotelban dolgozom szobalányként.
Túlságosan kemény az ágynemű amivel dolgozom és már 3-4 ágytól is kipirosodik, kiszárad a kezem és az ujjbegyeim kirepednek..
Nagyon fáj, de a probléma, hogy még vérzik is, így nem tudok vele dolgozni.
Folyamatosan kenegetem, minden fajta kenőcsöt kipróbáltam, reggelre jó lesz, de amint elkezdek dolgozni végem...
Allergiám nincsen...
Nincs valaki aki már volt ilyen helyzetben?
Esetleg valakinek nincs valamilyen tanácsa?
Előre is köszönöm!

0

Mit tudok tenni?

Régen el voltam hízva egy kicsit. És akkor annyira nem zavart sőtt észre se vettem, hogy x lábam van. Vastag volt a vádlim, meg a combom. Most viszont 164 cm vagyok és 50 kiló. És esküszöm még csúnyább vékonyan az x láb mint kövéren. Mit tudok tenni? Utálom, hogy megyek és összeverődik a térdem. Már a külső lábélemen járok és ha normálisan állok úgy érzem befele törik az egész lábam. mit tudok tenni? Nem csak az érzés de a látvány is zavar.

1

Fáj a derekam a sok ülestől mi segíthet?

Elkezdtem irodaban dolgozni, de mar a 6. bent toltott napon még reggel amikor eloszor leultem az asztalhoz, elkezdett bal oldalt fajni. raadasul 9 oraztam aznap. masnap uj feladatot kaltam, 4 orat allva dolgoztam, ahol hajolni kellett kicsit. ma meg futason voltam.
igazabol hajolnasnal faj csak, de akkor nagyon, ugy erzem, hogy szetszakad.
Eddig sportkremet hasznaltam.

1

Ha lenyelek egy pezsgőtablettát fölpuffad a hasam? Csak kíváncsi vagyok.

7

Mi van ha sok b vitamint eszek? Mik lesznek a tünetei?

2

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!