Találatok a következő kifejezésre: Milyen növényt a (285 db)

Gurámiknak milyen növény a jó? LINK

http://www.aquadepo.hu/index.php/eloleny-8729-noveny-c-539_8..

Legjobb válasz: ha jól tudom a gurámik szeretik a magasabbra növõ, mondjuk hínárféléket, mivel sokat vannak a vízfelszín közelében, jó nekik ha odáig elér jó pár növény, személyes javaslatom a valiznéria és a fodros vízikalász lenne

ha jól tudom a gurámik szeretik a magasabbra növõ, mondjuk hínárféléket, mivel sokat vannak a vízfelszín közelében, jó nekik ha odáig elér jó pár növény, személyes javaslatom a valiznéria és a fodros vízikalász lenne

Ez milyen növény a kertemben?

Magról kelt ki a komposzt körül. Azt hittem valami káposztaféle, ezért szétpalántáztam, de most elbizonytalanodtam. A szaga káposzta-félére utal és volt olyan ami kivirágzott, felmagzott a káposztafélékre hasonló módon.

Legjobb válasz: karalábé

karalábé
A kérdező hozzászólása: Ekkora? Viszonyításképpen mellette a kelkáposzták eltörpülnek. Mikor hoz gumót? Mert a szára még nem akar dagadni. Egyébként tényleg a karalábéra hajaz a levélzet.
Ha õszi óriás karalábé, akkor majd szeptember környékén fog gumósodni (ennek nagyok a levelei és még az enyémen sem látszanak gumók, pedig már május közepén kiültettem a palántákat)

Eh milyen növény a fán?

http://kepfeltoltes.hu/120318/SAM_0205_www.kepfeltoltes.hu_... egy adag jávai mohát vettem. a jávai moha megmakkant, és ez "maradt" a helyén. biztosan jávai moha volt! köszi a segítséget:)

Legjobb válasz: *ez

A kérdező hozzászólása: *ez
Nekem hemianthus micranthemoides-nek tûnik talán... elvan CO2 nélkül, de az erõs fényt igényli.
Hasonlít, de a HM az fölfele hosszabbra nõ (kb 30 centi hosszúra). Szerintem ez valami más, de gõzöm nincs hogy mi. Mindenesetre szép növény.
Mondjuk lehet hogy tényleg az, csak még nem nõtt meg.
A kérdező hozzászólása: de még elég fiatal, úgyhogy lehet, hogy az annak elég 72literre 30W?
Hát nálam 1watt/literen van, és igényli a tápozást is rendesen. Megpróbálhatod, de nem hiszem, hogy sokáig bírná.
Elég fényigényes, de ha eddig megmaradt, kitudja. Nálam egy 26W kompakt izzó van fölötte.

Milyen növények a dohánynövények?

Mi a nevük? És lehet itthon termeszteni ?ket? Van olyan fajta amit lehet?

Legjobb válasz: http://hu.wikipedia.org/wiki/Doh%C3%A1nyt%C3%ADpusok_list%C3..

Bármelyiket lehet, tavasszal kell vetni. Hogy szabad-e? Azt nem tudom. Eladásra biztos nem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! De bevallom, hogy kicsit konkrétabbra gondoltan, pl: Melyik fajtát próbálta már valaki, mik az észrevételei, gyors növésüek-e, érdemes-e saját "szívásra" tartani otthon, honnan szerezhetõ be a mag? Valakinek van tapasztalata?
Gyanítom, hogy ezzel nem spórolsz, ámbár nem értek hozzá, de ha jól sejtem, a cigiben nem natúr dohány van, hanem mindenféle módon (érleléssel, adalékanyagokkal) kezelt. És ilyet nem gyártasz le otthon.
A kérdező hozzászólása: Magyarember elszívja a diófalevelet is, csak spóroljon rajta! :D Viccet félretéve, csak kíváncsiságból akarok belekezdeni! jogilag szerintem abszolút nem szólhatnak bele, hogy azt szívom ami otthon terem... És ha havi 5 dobozt ki lehet belõle termelni, már megérte! Csak jó lenne tudni róla bõvebben! Ha van valakinek tapasztalata, szóljon! Kösz a választ!

Milyen növény a fű? Mi lesz ha az ember sok füvet eszik?

A fűre azt a füvet értem ami mindenhol ott van. A gyep. Se virága se semmije. Mi ez a növény?

Legjobb válasz: fü...kezdj a wikipediaval, elég hosszan le van írva. ha sok füvet eszel, nagyjából egyben átmegy rajtad, mert az emèsztõrendszered nem bírja lebontani belöle a cellulózt.

fü...kezdj a wikipediaval, elég hosszan le van írva. ha sok füvet eszel, nagyjából egyben átmegy rajtad, mert az emèsztõrendszered nem bírja lebontani belöle a cellulózt.
http://hu.wikipedia.org/wiki/F%C5%B1f%C3%A9l%C3%A9k Egyébként el kell, hogy keserítselek, van viráguk.
Azon kívül, hogy egy grammmot nem tudsz megemészteni belõle - nagyon hamar lekoptatja a fogaidat is. Évmilliók alatt fejlõdött ilyenre, ez a legpusztítóbb hatású növény ebbõl a szempontból. Ráadásul kaphatsz olyan vírust is tõle, ami szép lassan megeszi a májadat és nincs gyógyszere.

40 literes akváriumom van. Tervezek bele pár Törpe pettyes kalászhalat, és Red cherry-ket. Milyen legyen a berendezés? Milyen növényekkel? ( 15 W világítás csak. :/) Milyen aljzattal?

Köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: Aljzat: bazaltzúzalék Növények ennyi fény alatt: anubiasok, jávai moha vasfára kötözve, gömbmoha, fodros vízikehely.

Aljzat: bazaltzúzalék Növények ennyi fény alatt: anubiasok, jávai moha vasfára kötözve, gömbmoha, fodros vízikehely.

Igaz az h a nyövények földjére lehet kávézaccot tenni? Ha igen milyen növényekre és miért?

Legjobb válasz: Minden növény más savasságot szeret. Meg kellene nézni hogy a kávézacc milyen és melyik növény kedveli ezt. El tudom képzelni hogy van olyan amelyik szeretheti, mert szerintem a káveban biztos hogy valami sav is van.

Minden növény más savasságot szeret. Meg kellene nézni hogy a kávézacc milyen és melyik növény kedveli ezt. El tudom képzelni hogy van olyan amelyik szeretheti, mert szerintem a káveban biztos hogy valami sav is van.

Milyen növényeket lehet ültetni/amik meg is maradnak/ diófa alá, mellé vagy közvetlen közelébe? Azt hallottam hogy nem minden növény él meg a diófa közelében, ez igaz?

Legjobb válasz: A diófa alatt csak a gaz él meg,más növény nem. Illetve tavasszal a hagymás növények,mert azok hamarabb virágoznak,mint ahogy diófa kilombosodik.

A diófa alatt csak a gaz él meg, más növény nem. Illetve tavasszal a hagymás növények, mert azok hamarabb virágoznak, mint ahogy diófa kilombosodik.
A diófa levelében csírázásgátló anyagok vannak, tehát nemigen tud kikelni semmi. Ennek ellenére én ültettem viszonylag közel hozzá büdöskét, az elég szép, és nemrégiben ültettem alá babot, az is kihajtott, nem tudom mi lesz belõle. De igényesebb növényt semmiképp nem érdemes.
nekem már a gaz sem nõ alatta:(

Szeretnék egy nagyméretű (legalább 1 - 1 1/2 méter magas) növényt a nappalimba. Milyen növény van ami megnő ilyen nagyra, és nem kényes (jól bírja a panelt)?

Legjobb válasz: Szia! Nem írtad, hogy virágos növényt szeretnél? Vagy csak aminek levele van? Esteleg leírhatnád, hogy milyen fekvésû az ablakod, mert ettõl is sok minden függ. Ennek hiányában én ajánlom a diffenbacchiát, kevés törõdést igényel és gyorsan nõ, az enyém már meghaladta a 2 m-t is!

Szia! Nem írtad, hogy virágos növényt szeretnél? Vagy csak aminek levele van? Esteleg leírhatnád, hogy milyen fekvésû az ablakod, mert ettõl is sok minden függ. Ennek hiányában én ajánlom a diffenbacchiát, kevés törõdést igényel és gyorsan nõ, az enyém már meghaladta a 2 m-t is!
Nekem Yuccám van, sok virágom tonkrement már, de ez még bírja, már majdnem a plafonig ér, és minden vendégunk rácsodálkozik:)
Fikusz és yucca. Gyönyörûek. :)
Igen, jól bírják. De egyébként vehetsz spricnit, és lespriccelheted õket vízzel. :) Utolsó voltam.
Hibiszkusz.Ha jol érzi magát, mert sok napfényre van szüksége, gyorsan nõ, s gyönyöröen virágzik.Állandoan.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Köszi szépen az ötleteket :) . A lakás észak - déli fekvésû, a nappali ablakai a déli oldalon vannak. Sok ablak van, világos a szoba, de mindig nagyon száraz a levegõ. Ezek a növények ugye bírják az ilyen feltételeket? Köszi még egyszer!

A trópusokon milyen állatokat tenyésztenek, és milyen növényeket termesztenek?

Legjobb válasz: Ez a kérdés így némileg tág.. Milyen növényeket? Haszonnövényt? Gabonát? Dísznövényt? Szárazföldön? Vízben? Detto, milyen állatot? Mert korallon át kagylókon keresztül egész a csirkéig tenyésztenek mindent a trópusokon is...

Ez a kérdés így némileg tág.. Milyen növényeket? Haszonnövényt? Gabonát? Dísznövényt? Szárazföldön? Vízben? Detto, milyen állatot? Mert korallon át kagylókon keresztül egész a csirkéig tenyésztenek mindent a trópusokon is...
A kérdező hozzászólása: Bocsi, igaz. Haszonállatra, gabonára, haszonnövényre gondoltam. Vízben szárazföldön egyaránt.
Oké, és melyik ország? Mert Közép és Dél Amerikában pl. nem termelnek rizst, míg Ázsiában szinte egyeduralkodó gabona.
A kérdező hozzászólása: Ázsia

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!