Találatok a következő kifejezésre: Milyen növény szobába, (10 db)

Milyen növény bírja a sötét szobát?

Szeretnék pár növényzet a szobámba, de mindig sötét van és nem tudom mi lenne jó ide egyáltalán... ötletek?

Legjobb válasz: nekem sem a legjobb fekvésû a szobám, volt 1-2 növényem, de nem nagyon fejlõdött. kaptam 2 szerencse bambuszt már pár éve meg van, ne számíts nagy eredményre, de ellesz a kevésbé megvilágított szobában.

nekem sem a legjobb fekvésû a szobám, volt 1-2 növényem, de nem nagyon fejlõdött. kaptam 2 szerencse bambuszt már pár éve meg van, ne számíts nagy eredményre, de ellesz a kevésbé megvilágított szobában.
A Sanseveria-fajok is bírják a sötéte.Vannak törpe és magasabb fajtái is.Nem igényesek, elég 3-4 évenként átültetni õket, és kevés locsolást igényelnek.Elég jól bírja még a Csokros indácska is a sötétet.

Szeretnénk a szobámba egy növényt, de nem tudom milyet, a szobám sötét, szóval igazából nagyon kevés fényt igénylő virág kellene a szobámba, ami sok évig meg marad, locsolni rendszeresen tudom. Milyen virágot vegyek?

A szobám sötét, ezért kevés fényt igényl? virág kellene természetesen kap fényt, de nem olyan sokat, ezért viszonyalga sötétet kedvel? virágot szeretnék.

Milyen növényt ajánlott fürdőszobába rakni? És szobába?

El?ny ha viszonylag igénytelenek.

Legjobb válasz: Köszi! :)

A kérdező hozzászólása: Köszi! :)

Milyen növények szeretik a sötét szobát?

az én szobámban általában sötét van.. meg amúgy sem egy világos szoba és ezért a virágaim tönkremennek. :(

Legjobb válasz: futók http://www.femina.hu/otthon/4_igenytelen_futonoveny_sotet_la..

Ha raksz a cserép alá egy nagyobb alátétet és benne agyaggraulátumot, vizet, hogy párásítson, akkor páfrány is mehet. A futók náluk is jól bírják a sötétet, de mindenképpen sötétzöld levelût vegyél, ne fehér cirmosat. Nagyon szép borostyánok is vannak, szerintem az is mehet. Van egy fehércsíkos yukkánk is, ami elég sötét helyen volt eddig, de most átrendeztük a szobát és megsötétebb helyre kerül. Egyedül este a lámpa világít még neki, gondolom az is számít valamit. Na, mióta sötétebbre került, azóta hozza az új, fényes, szépen csíkos leveleit. Nem is értem. :)
Moha, gomba.

Milyen növényt vegyek a szobámba?

Üdv! Valami terebélyesebb zöld növényt szeretnék aminek sok levele van. A lényeg, hogy könny? legyen gondozni, bírja 15°C-ot, illetve a kevés napfényt. Nem baj, ha jó nagyra megn? és nem virágzik, de legyen jó terebélyes. Milyen növényt ajánlanátok? El?re is köszi.

Legjobb válasz: Szobapálmák, fikuszok, szobafenyõk

Szobapálmák, fikuszok, szobafenyõk
Az orchidea nemigazán terebélyes. Az elsõ válaszoló által írtak szépek lesznek, amikor már nagyok. Csináld úgy, hogy veszel egy viszonylag kisebb méretût, elõbb-utóbb megnõ, még ki is növi a lakást. Én olyankor szoktam elajándékozni, amikor már nem férek tõlük. És kezdem ismét a kicsi nevelgetésével.
Diffenbachia, hosszú sansaveria, vagy szobai futóka (jó sok). Ezek nem túl fényigényesek és szépen tudnak bokrosodni.
Yucca. A miénk már majdnem 2 méteres.
orchideát.... gyönyörû növény nekem is van 3 a lakasban amugy nagyon hálás növeny en nagyon szeretem picit lehethogy draga de attol függ hogy hol veszed.... sok szinben kaphato...remelem hogy segitettem :D
Kikoricalevél (Aspidistra) vagy billbergia is kiváló, hûvös sötét helyre. A fikuszok is jól bírják. (meg már mondták a szobai futókát és sansevieriát)
anyósnyelv, vitorlavirág, Csodacserje(Codiaeum variegatum), hibiszkusz, könnyezõ pálma, Sugárarália,
tavasszal bemész a Kamaraerdei úti kertészetbe, ahol a kertész szakszerûen tanácsot ad bemutatóval együtt...és nem kell vásárolnod...én is ott szoktam vásárolni..de bárhol az országban egy jobb kertész sokat segít...
A lépcsõházban van, közvetlen napsütés sosem éri, igaz, sötét sincs. Ilyenkor télen nincs több 10-15 foknál ott sem, ahol a miénk áll.
A kérdező hozzászólása: De a Yucca nem fény igényes?
A kérdező hozzászólása: Hát, fûteni fûtünk, csak a szobámban ne, túlzottan mûködik. :) Amúgy a mikulás virág nem túlzottan nagy növény. :D
15 C? Nem fûtesz? Nem sok növény szereti ezt a hõmérsékletet. Mikulásvirágot viszont tudnám ajánlani.
A kérdező hozzászólása: Rendben, köszönöm szépen a válaszokat, akkor majd ezek irányába nézelõdök. :) Esetleg nincs valakinek olyan növénye ami kinõtte a helyét és elpasszolná olcsón? :)
A kérdező hozzászólása: És õk nem túl fény igényesek, illetve kb. mennyibe kerülnek, és mekkora cserép kell nekik?
zamiopálma
mûvirág
Attól függ, hogy mennyire nincs sok fény. Ha egy északi ablakról van szó, ott lehet szobapáfrányokat, zöldikét (Chlorophytum), folyókát (Scindapsus), szobaborostyánt tartani, ha nincs ablak, vagy kicsi és az ablaktól messze akarsz növényt tartani, akkor nem valószinü, hogy akár ezek is kibirják.
Nekem északi szobában, távol az ablaktól (a gázkonvektor miatt közelebb nem lehetett) nagyon jól elvolt a kúszó filodendron.
Canabis dark

Milyen növényt vegyek az északi fekvésű szobámba, ahol kevés a napfény?

Igazából a növénynek a sarokban lenne a helye, de nem tudom milyen növény lenne jó ami szép is, de bírja kevés fénnyel is.

Legjobb válasz: Nekem a zamioculcas a kedvencem, nagyon szép, is, és elég jól bírja ha nincs sok fény. Itt egy link amin utánanézhetsz: http://www.edenkert.hu/cikkek/szobanoveny/a-legdivatosabb-pa..

Nekem a zamioculcas a kedvencem, nagyon szép, is, és elég jól bírja ha nincs sok fény. Itt egy link amin utánanézhetsz: http://www.edenkert.hu/cikkek/szobanoveny/a-legdivatosabb-pa..
A kérdező hozzászólása: Néztem a linket amit küldtél és tetszik is ez a virág, nem mondanám mindennapinak :-) Utána is nézek, hogy hol tudnék a lakhelyem környékén ilyent beszerezni! Ha még van valakinek ötlete írjon nyugodtan!!!
Szia! Az én szobám is északi és a következõ virágok vannak benne: szobai futóka, alokázia, zöldike, fokföldi ibolya, szobapáfrány, vitorlavirág, és 2 fajta sárkányfa. Nagyon szépen fejlõdik mind, igaz elég közel vannak az ablakhoz, de sok fényt így sem kapnak, napsütést pedig egyáltalán nem. A vitrolavirág messze van az ablaktól, az kifejezetten a sötét helyet szereti. remélem tudtam segíteni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget! Végignézegettem a virágokat amikrõl írtál, nekem ebbõl a zöldike, a vitorlavirág és a sárkányfa tetszett a leginkább!

Milyen növény való szobába, ahol télen, nyáron meleg van? És hogyan kell gondozni?

Legjobb válasz: Szerintem a pálmák kifejezetten szeretik a meleget - persze feltéve, hogy világos van, ugyanis azt is kedvelik.

Szerintem a pálmák kifejezetten szeretik a meleget - persze feltéve, hogy világos van, ugyanis azt is kedvelik.
A kérdező hozzászólása: A szoba tetõtéri.
Heló!:) Hát szerintem a legjobb megoldás a kaktusz lenne ;)

Milyen állat (vagy akár növény) tenyésztése/termesztése az amit könnyû kis szobában kivitelezni és jövedelmezõ?

Arra gondolok hogy sokat hallottam ilyet hogy valaki pl kigyókat tart, a 3 nõstény kitol vagy 80 tojást aminek a darabját 8-10ezer forintért lehet eladni. vagy pl valami különleges csigafajról is hallottam amit jó drágán el lehet adni, na ilyenek érdekelnének ha valaki tud valamit :D mert nekem csak felületes a tudásom és nem tudom mi igaz, milyen fajt érdemes stb

Legjobb válasz: Kokacserje elég jól hoz... :D Amúgy nem tudom, fekete munka, akkor már inkább valami egyszerûbb dologba csalnék a helyedben. (Persze én nem csalnék)

Kokacserje elég jól hoz... :D Amúgy nem tudom, fekete munka, akkor már inkább valami egyszerûbb dologba csalnék a helyedben. (Persze én nem csalnék)
A kérdező hozzászólása: persze, én voltam anyád szobatársa :D
Hú de intelligens megnyílvánulás... Gondolom szakmunkás képzõben vagy kollégista.
A kérdező hozzászólása: mert megvolt anyád :D
és ehhez miért kell minden mondat végére smájli? :-D
A kérdező hozzászólása: igen, akkor félreértettetek :D koleszos vagyok és csak jó lenne egy kis plusz zsebpénz, ennyi a terv :D örülnék egy konkrét állatfaj nevének is mert nem minden csigára vagy pókra van kereslet :D
Igen csak ha nem vagy õstermelõ, akkor biztosan nem szerezhetsz jövedelmet adómentesen ebbõl sem. Sõt, azt hiszem õstermelõivel sem. De lehet hogy félreértettelek. Azthittem hogy jelentõs összegeket akarsz ezzel keresni. Ha csak annyi hogy tartasz pókokat, kígyót esetleg, egzotikus állatokat egyet kettõt az nem probléma. Csak kicsit rizikós, mert elpatkolhatnak. De amúgy, jó ötletek azok is, nem hinném hogy van jövedelmezõbb az egzotikus állatoknál ami szobában tartható. De utána kell nézni rendesen, mert tényleg szeretnek kimúlni sajnos.
Akváriumi halak, de fõleg növények. Meggazdagodni nem fogsz, de egy kis zsebpénzed lehet belõle.
A kérdező hozzászólása: :D:D maradnék a legál dolgoknál de amúgy korrekt ötlet. de nem értem a szemedben ez miért számít csalásnak, csak állatokat tenyésztenék és eladnám, ebben szerintem semmi megvetendõ nincs :D szóval várok még ötleteket!
Nevelj a hátadon bolhát, kilóját eltudod adni kiszárítva 70Ft-ért. Mást nem nézek ki belõled :D

Szeretnék egy növényt a szobámba. Milyet válasszak?

- Kevés a fény ott, ahova szeretnék egy növényt (Persze napközben van, csak nem az ablak el?tt van az asztalom, és pici az ablak) - Nagy a h?ingadozás a szobámban a számítógépem miatt (20-30 fok között váltakozik kb.) - Természetesen szeretném ha lenne egy (vagy több) szép virága is a növényemnek. Szóval szeretnék egy szép virágot az asztalomra ami jól is érzi magát ilyen feltételek mellett. Köszönöm a segítséget.

Legjobb válasz: A zamioculcas jó lenne, viszont ritkán virágzik, és pár év alatt kinövi az asztalt. Esetleg fokföldi ibolyával próbálkozhatnál, az is elég strapabíró és virágozni is szokott.

A zamioculcas jó lenne, viszont ritkán virágzik, és pár év alatt kinövi az asztalt. Esetleg fokföldi ibolyával próbálkozhatnál, az is elég strapabíró és virágozni is szokott.
kaktusz, orchidea nem kell oket sokat gondoznii :D :D
A fokföldi is inkább ablak közelben, több fénynél virágzik, bár tényleg nem túl kényes. A kaktuszt teleltetni kell, hogy virágozzon (általában). A páfrány állítólag elég strapabíró. Vagy próbálkozhatsz vitorlavirággal, csuporkával is.
Esetleg a törpe sansevieriák,
A kérdező hozzászólása: és még szeretném, ha egy kisebb fajta növény lenne, ami ha nõ akkor inkább magasabbra, és nem szélesebbre. köszönöm.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!