Találatok a következő kifejezésre: Milyen munkát ha (211 db)

Milyen munkát vállalhatok, ha nem sikerült (még) befejezni az egyetemet, de már nem vagyok hallgató?

Lényeg hogy meggyűlt a bajom a záróvizsgákkal, és még hátravan pár. Nem bírom a 3-4 hónapos folyamatos stresszt, ilyen vagyok. A szüleim azonban nem nézik jó szemmel (érthetően), hogy nem fejeztem még be az egyetemet.

Legjobb válasz:
Milyen szakma? Kereshetsz a leendõ végzettségednek megfelelõ állást, az önéletrajzodba megjelölve a folyamatban lévõ tanulmányokat. Így egyébként tapasztalataim szerint könnyebben is talál munkát az illetõ mivel helybõl kevesebb fizetéssel vennének fel az érettségi miatt, de mégis rendelkezik már olyan tudással, hogy az adott munkát képes elvégezni! Aztán késõbb kisebb lépcsõkben kapnál fizuemelést már ha kapnál, ha meg elvégzed az egyetemet az már senkit nem fog érdekelni a munkahelyeden max beszkennelik de helybõl ezért nem kapsz 100ezres emelést. Maximum idõvel átléped az érettségis limitet. Nálam úgy volt, hogy szintén abbahagytam (sajnos) aztán felvettek 130bruttóval, nagyon sokat fejlõdtem (igazából élesbe fejlõdik nagyon sokat a tudásod) megemelték 2 lépcsõbe 170re mondván az a limit érettségivel, hiába tudok már olyan sok mindent, magasabb fizetést nem tudnak így elszámolni a vállalat fejesei felé (persze ez csak habiszöveg, lényegében a tulajdonostársak nem nagyon nézik ezt). Aztán befejeztem az egyetemet, rá pár hónapra mentem, hogy akkor megemelnék-e mondták hogy sajnos most nem tudják mert az idei bérfejlesztésnek már annyi, én ezt benyeltem de közbe keresgéltem, találtam is egy jobbat aztán mikor felmondtam akkor ajánlottak fel aránylag jó bért (ha ezt egybõl megkapom nem is keresgélek) viszont az új állás még így is bruttó 80al többet fizetett így léptem, úgyhogy mondhatni ráb*sztak :)

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Milyen szakma? Kereshetsz a leendõ végzettségednek megfelelõ állást, az önéletrajzodba megjelölve a folyamatban lévõ tanulmányokat. Így egyébként tapasztalataim szerint könnyebben is talál munkát az illetõ mivel helybõl kevesebb fizetéssel vennének fel az érettségi miatt, de mégis rendelkezik már olyan tudással, hogy az adott munkát képes elvégezni! Aztán késõbb kisebb lépcsõkben kapnál fizuemelést már ha kapnál, ha meg elvégzed az egyetemet az már senkit nem fog érdekelni a munkahelyeden max beszkennelik de helybõl ezért nem kapsz 100ezres emelést. Maximum idõvel átléped az érettségis limitet. Nálam úgy volt, hogy szintén abbahagytam (sajnos) aztán felvettek 130bruttóval, nagyon sokat fejlõdtem (igazából élesbe fejlõdik nagyon sokat a tudásod) megemelték 2 lépcsõbe 170re mondván az a limit érettségivel, hiába tudok már olyan sok mindent, magasabb fizetést nem tudnak így elszámolni a vállalat fejesei felé (persze ez csak habiszöveg, lényegében a tulajdonostársak nem nagyon nézik ezt). Aztán befejeztem az egyetemet, rá pár hónapra mentem, hogy akkor megemelnék-e mondták hogy sajnos most nem tudják mert az idei bérfejlesztésnek már annyi, én ezt benyeltem de közbe keresgéltem, találtam is egy jobbat aztán mikor felmondtam akkor ajánlottak fel aránylag jó bért (ha ezt egybõl megkapom nem is keresgélek) viszont az új állás még így is bruttó 80al többet fizetett így léptem, úgyhogy mondhatni ráb*sztak :)
Akár a saját szakmádban is elhelyezkedhetsz, ha nem olyan pályán vagy, amihez feltétlenül kell a diploma már a felvételedkor is. Ezzel együtt a helyedben meggondolnám. Ha még így is kiütnek a vizsgák, munka mellett pláne nem fogsz megbirkózni velük. Inkább vegyél egy nagy levegõt, ülj le tanulni, és essél túl rajtuk.
Akkor csak fél év múlva kell egy vizsgát tenned. Lényegében bármi ami akad, aztán diploma után keresnék jobbat.

Milyen munkád van/lenne (munkaidő, távolság) ha a férjed az alábbiakhoz hasonlóan dolgozik?

Férjem 12 órás műszakban van, kb 6-8 napot megy (karbantartási feladatoktól függ a hossz). Ha nappalos reggel 6-ra jönnek érte, este 7-re ér haza. Ha éjszakás, akkor este 6-ra jönnek érte, reggel 7-kor ér haza. Kb. fél 8-8 felé lefekszik, délután fél 4-4-ig. Ha szabadnapos (van hogy 3 nap, van hogy 7) maszekol, vagy horgászik. Két gyermekünk van, kisfiam 5 éves, a kislány 3, most kezdi az ovit. Köszi!

Legjobb válasz: én férjem vállalkozó, konkrétan múltkor a gyerekem nem ismerte fel az utcán :S télen viszont 3 hónapot itthon ül... általában 6 vagy 8 órában dolgozom, attól függ milyen kedvem van vagy erõm :) ha a gyerkõc nincs oviba akkor hazahozom a munkámat. télen meg 10-12 órában dolgozom, hogy megkeressem a férjem kimaradt keresetét, akkor meg engem nem lát a gyerek. de nekünk jó így, néha nehéz, néha azt gondolom, hogy jobb lenne ha haza se jönne aludni mert annyival több dolgom van (mosás, fõzés, ágy beágyazás), de persze annyira azért nem gondolom komolyan :D viszont a jó házasság titka tuti az, hogy nem találkozunk, 13 éve húzzuk így egymás mellett :)

én férjem vállalkozó, konkrétan múltkor a gyerekem nem ismerte fel az utcán :S télen viszont 3 hónapot itthon ül... általában 6 vagy 8 órában dolgozom, attól függ milyen kedvem van vagy erõm :) ha a gyerkõc nincs oviba akkor hazahozom a munkámat. télen meg 10-12 órában dolgozom, hogy megkeressem a férjem kimaradt keresetét, akkor meg engem nem lát a gyerek. de nekünk jó így, néha nehéz, néha azt gondolom, hogy jobb lenne ha haza se jönne aludni mert annyival több dolgom van (mosás, fõzés, ágy beágyazás), de persze annyira azért nem gondolom komolyan :D viszont a jó házasság titka tuti az, hogy nem találkozunk, 13 éve húzzuk így egymás mellett :)
A kérdező hozzászólása: Azt elfelejtettem írni, hogy segítségünk nincs. Anyukám másik megyében él, anyós folyamatos munkarendben 12 órázik.
Nem így dolgozik a férjem, de ha így dolgozna nekem akkor is ugyanolyan munkarendem lenne, mint most, azaz reggel fél 8-tól délután 4-ig dolgozom hétfõtõl péntekig abban a városban, ahol lakunk (kb. 20 perc autóval, tömegközelekedéssel 30-35 perc.)
A kérdező hozzászólása: Kicsit konkretizálom a kérdést: szóval a munkarendjébõl látszik, hogy olyan mint Columbo feleség, mindenki hallott róla, de senki se látja.... Eddig itthon voltam, gond nélkül megfõztem, rendbe tartottam a házat, veteményest, oviba, bevásárolni jártam...Ezeket a jövõben is el kell látnom, de most már a kicsi is ovis, tehát amikor haza érünk akkor tudok a gyerekekkel is lenni, meg a feladatokat is elvégezni. Fõznöm mindennap kell, ráadásul húst hússal típusúak. Merjek keresgélni 8 órást, vagy próbáljak meg részmunkaidõt? Betegség esetén is nekem kell majd táppénzre jönnöm, kicsit félek, hogy is fog ez menni. És nem, nem kibúvókat keresek a munka alól, hanem szeretném tudni akik élesben csinálják így, mit hogy oldanak meg.
Ezt cask te tudhatotod, hogy mennyi idod van, mennyit vesznek el a gyerekek, es mennyire van szuksegetek meg egy keresetre, vagy egybol is jol kijottok. En lehet ket kicsi gyerkoc mellett, 4 oras muszakot vallalnek.
Én férjem külföldön dolgozik, 7 napból 5-öt, éjjel sincs itthon olyankor. Mióta oviba, iskolába járnak a gyerekek fél 8-tól fél 4- ig dolgozok. Du összeszedem õket, edzésre viszem hetente kétszer, naponta kisbevásárlás, ha van idõ, akkor nagy. Este hazaérünk, van hogy még ki kell kérdeznem a nagyot, meleg vacsi csak ritkán van, kertre se nagyon van idõm. Hétvégén takarítás, mosás, vasalás, tanulás, kikérdezés, fõzés. Szal nem unatkoztam. Most várom ennek ellenére a 3.-at, most pihi van, mert feküdnöm kell, így minden a páromra marad, mikor itthon van, hát nem unatkozik :-) De mi így szertjük az életet, ha zajlik:-) És utolsó jól írta, ez egyben a jó házasság titka is, mi is 13 éve vagyunk együtt :-)
Reggel megy, este, vagy éjjel jön. Ha ráér, elmegy sportolni, vagy a haverokkal. Van, hogy hétvégén is dolgozik. Annyi segítség, hogy reggel õ viszi a gyerekeket (most már, mert régebben én csináltam ezt is), és bevásárol. Én pedagógus vagyok, ezért korán megyek, eddig korán jöttem haza, ez mostantól nem így lesz sajnos, ha már pénzt nem kapunk, legalább dolgozzunk többet ugyebár. Nem tudom, mi lesz a gyerekekkel ezután, hogy oldjuk meg sajnos...
Azt nem írtam, hogy nem a közelben dolgozom, kocsival legalább 40 perc.

Gyenge kommunikációs készséggel milyen munkát vállaljak? Közgazdászként végeztem, de utálom az irodai munkát. Pályát kellene módosítanom? De ha nincs túl jó beszédkészségem milyen irányba haladjak?

Érdeklődési területeim: egészséges életmód, alternatív gyógymódok, pszichológia, kutyák

Legjobb válasz: Érdekes, de ami érdeklõdési területeket felsoroltál, ott mindegyiknél emberekkel kell foglalkozni. (És elég távol állnak a közgazdaságtantól.) Esetleg kutató munkát javasolnék.

Érdekes, de ami érdeklõdési területeket felsoroltál, ott mindegyiknél emberekkel kell foglalkozni. (És elég távol állnak a közgazdaságtantól.) Esetleg kutató munkát javasolnék.
Pontosan melyik szakirány?
pl. biokozmetikus


Ha megyek/mennék vissza dolgozni gyes lejárta után, akkor milyen munkát kell elfogadjak a cégemnél?

Az osztályom megsz?nt. Bármilyen gáz melót felajánlanak majd cégen belül. Nem akarok eladó lenni ( kereskedelemben dolgoztaím, de irodában).Mit muszáj elfogadnom? van ilyen? Ha gázabbnál gázabb munkákat ajánlanak és egyiket semfogadom el, akkor mi történik?

Legjobb válasz: Mivel az a hely megszûnt ahol dolgoztál,így a cégen belül bármi munkát adhatnak(akár eladói melót is).A felkínált lehetõségek közül választhat,ha lesz egyáltalán választási lehetõséged.Ha egyik sem kell neked,és egyiket sem fogadod el,akkor azt fogják mondani neked,hogy "nagyon sajnáljuk,hogy nem marad velünk tovább",és aláírják a közös megegyezéssel a felmondásodat.Kirúgni nem fognak,de ha neked semmi felkínált munka nem jó ,te fogsz elmenni..Szóval sok lehetõséged nincs..vagy elfogadod amit felkínálnak,vagy felmondasz.

Mivel az a hely megszûnt ahol dolgoztál, így a cégen belül bármi munkát adhatnak(akár eladói melót is).A felkínált lehetõségek közül választhat, ha lesz egyáltalán választási lehetõséged.Ha egyik sem kell neked, és egyiket sem fogadod el, akkor azt fogják mondani neked, hogy "nagyon sajnáljuk, hogy nem marad velünk tovább", és aláírják a közös megegyezéssel a felmondásodat.Kirúgni nem fognak, de ha neked semmi felkínált munka nem jó , te fogsz elmenni..Szóval sok lehetõséged nincs..vagy elfogadod amit felkínálnak, vagy felmondasz.
A kérdező hozzászólása: A végkielégítést, amit a többiek kaptak, azt a kismamák bukják, mert direkt olyan munkát ajánlanak, amit egy jóérzésû anya nem tud elfogadni? ( dolgozz az összes hétvégén - kivéve egy vasárnapot fél év alatt, maradj bent éjjel is stb)

Ha gyes után visszamennék dolgozni és a csoportom megszünt, akkor milyen munkát ajánlhat fel a munkáltató?

Ajánlhat olyat, ami a végzettségemhez képest jóval lejebbi munkakör és ha nem akarok oda menni, akkor végkielégítés nélkül meg tud t?lem szabadulni, közben akik a csoportmegsz?néskor ott voltak, azok kaptak végkielégítést?

Legjobb válasz: "84. § A munkavállaló személyi alapbérét a sorkatonai vagy polgári szolgálat teljesítését, illetve a gyermek ápolása, gondozása céljából kapott fizetés nélküli szabadság [138. § (5) bekezdés a) pont], továbbá a közeli hozzátartozó ápolására vagy gondozására biztosított fizetés nélküli szabadság (139. §) megszûnését követõen a munkáltatónál az azonos munkakörrel és gyakorlattal rendelkezõ munkavállalók részére idõközben megvalósított átlagos éves bérfejlesztésnek megfelelõen módosítani kell. Ilyen munkavállalók hiányában a munkáltatónál ténylegesen megvalósult átlagos, éves bérfejlesztés mértéke az irányadó." A Munkatörvény könyve rád vonatkozó része így szól. Az alapszabály az lenne, hogy a gyesrõl visszatérõ kismamát képzettségének, munkatapasztalatának stb. megfelelõ munkakörben (lehetõleg eredeti munkakörében) kell foglalkoztatni, a munkabért a távolléte alatt végrehajtott bérfejlesztések arányában fel kell emelni. Esetedben az eredeti munkakör nem lehetséges, mert az már nincs meg. Más munkakörben való foglalkoztatás csak munkaszerzõdés módosítással lehetséges, ami a két fél közös akarata. Ha a munkáltató ajánlata számodra elfogadhatatlan akkor egyoldalúan nem kényszeríthet más munkakörbe. Végkielégítés abban az esetben jár, ha a munkáltató rendes felmondással szünteti meg a munkaviszonyodat. A közös megegyezéssel való munkaviszony megszûnésekor a munkáltató nem köteles végkielégítést fizetni. A közös megegyezésben is meg lehet állapodni végkielégítésrõl, de ez számodra csak akkor járható út, ha ebbe a munkáltató is belemegy.

"84. § A munkavállaló személyi alapbérét a sorkatonai vagy polgári szolgálat teljesítését, illetve a gyermek ápolása, gondozása céljából kapott fizetés nélküli szabadság [138. § (5) bekezdés a) pont], továbbá a közeli hozzátartozó ápolására vagy gondozására biztosított fizetés nélküli szabadság (139. §) megszûnését követõen a munkáltatónál az azonos munkakörrel és gyakorlattal rendelkezõ munkavállalók részére idõközben megvalósított átlagos éves bérfejlesztésnek megfelelõen módosítani kell. Ilyen munkavállalók hiányában a munkáltatónál ténylegesen megvalósult átlagos, éves bérfejlesztés mértéke az irányadó." A Munkatörvény könyve rád vonatkozó része így szól. Az alapszabály az lenne, hogy a gyesrõl visszatérõ kismamát képzettségének, munkatapasztalatának stb. megfelelõ munkakörben (lehetõleg eredeti munkakörében) kell foglalkoztatni, a munkabért a távolléte alatt végrehajtott bérfejlesztések arányában fel kell emelni. Esetedben az eredeti munkakör nem lehetséges, mert az már nincs meg. Más munkakörben való foglalkoztatás csak munkaszerzõdés módosítással lehetséges, ami a két fél közös akarata. Ha a munkáltató ajánlata számodra elfogadhatatlan akkor egyoldalúan nem kényszeríthet más munkakörbe. Végkielégítés abban az esetben jár, ha a munkáltató rendes felmondással szünteti meg a munkaviszonyodat. A közös megegyezéssel való munkaviszony megszûnésekor a munkáltató nem köteles végkielégítést fizetni. A közös megegyezésben is meg lehet állapodni végkielégítésrõl, de ez számodra csak akkor járható út, ha ebbe a munkáltató is belemegy.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Ha én nem fogadok el kitolós munkaköröket ( pld direkt olyat ajánl fel, amit anyukák nem szívesen választanak pld éjszakai munka és hétvégén is folyamatos kötelezõ túlórákkal) és nem is írok alá olyan közös megegyezzést, hogy húzzak el ingyen, akkor csak õ tud felmondani végkielégítéssel szerinted? Ott dolgozom 10 éve...de utálnak anyákkal dolgozni, mert az anyák megbízhatatlan munkaerõnek minõsülnek ( kivéve, ha rokon vagy barátnõ) ...nem akarom azt, hogy végkielégítés nélkül kidobjanak, mint valami tömeggyilkost...
Szia! Én úgy tudom, az is kérdés, letelt-e már a 3 éved a szülés idõpontjától, mivel addig nem szabad veled rendkivüli munkát végeztetni, azaz nem adhatnak éjszakai mûszakot, és nem erõltethetnek rád túlórát, de nézz utána!

Orvosi egyetem mellett lehet-e bírni a munkát? Ha igen milyen munkát ajánlanátok?

Felsőfokú angol nyelvvizsgám van, valami tolmácsszerű munka jól jönne, amit otthonról lehet végezni. Olyanok írjanak inkább akik szintén próbálkoznak munkával, igen erős egyetem mellett.

Legjobb válasz: Ismerek olyat, aki dolgozik mellette, de a többség nem vállalja be. Enélkül is elég sokan csúsznak, nehéz úgy megoldani, hogy ne a tanulás rovására menjen, tényleg nagyon jó képességûnek kell lenni hozzá. Meg azért számítsd bele, hogy ha az elõadásokat el is lógod, még így is elég sok és hosszú gyakorlat van, amikre elõre fel is kell készülni, ami nem csak idõt de energiát is elvesz. A helyedben inkább tanulmányi ösztöndíjra hajtanék a munka helyett. Egyébként az elsõ félév meg elég csalóka lehet, szóval ezzel a "kipróbálással" vigyázz. Van, ahol igaz, hogy nehéz már az is, de még így is sokkal barátibb, mint a következõ 3-5 félév...

Ismerek olyat, aki dolgozik mellette, de a többség nem vállalja be. Enélkül is elég sokan csúsznak, nehéz úgy megoldani, hogy ne a tanulás rovására menjen, tényleg nagyon jó képességûnek kell lenni hozzá. Meg azért számítsd bele, hogy ha az elõadásokat el is lógod, még így is elég sok és hosszú gyakorlat van, amikre elõre fel is kell készülni, ami nem csak idõt de energiát is elvesz. A helyedben inkább tanulmányi ösztöndíjra hajtanék a munka helyett. Egyébként az elsõ félév meg elég csalóka lehet, szóval ezzel a "kipróbálással" vigyázz. Van, ahol igaz, hogy nehéz már az is, de még így is sokkal barátibb, mint a következõ 3-5 félév...
Képességektõl függ. Alapból elég sok óra van, ha az elõadásokat el is lógod, a gyakok kötelezõek. Van, hogy estig suliban vagy. Vkinek minden nap tanulnia kellm ahhoz, hogy menjen a suli. De vki simán elvan úgy, hogy csak számnonkérések meg vizsgák elõtt tanul. Ha minden nap tanulnod kell, akkor nem lesz idõd még dolgozni is. Ha gyorsan tanulsz, akkor lesz idõd. Szerintem az elején ne vállald be. Az elsõ félév alatt meg tudod nézni, hogy mennyire megy a dolog, mennyi tanulást igényel egy-egy óra, aztán majd meglátod.
Orvosi mellett nincs idõ még otthoni munkára sem. Hacsak nem vagy lángész, aki kevés tanulással is eredményt ér el.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat ! :D

Mennyire gáz, és milyen gyakori, ha valaki a fix, kötött munkaidőt szereti és a gépiesebb, kevés kreativitást igénylő munkákat?

Gáz, ha valaki ilyesmire akar váltani egyetemet végzett ember létére?

Legjobb válasz: "Mennyire gáz, és milyen gyakori, ha valaki a fix, kötött munkaidõt szereti és a gépiesebb, kevés kreativitást igénylõ munkákat?" Ez a gyakoribb, csak mindenki tudja, hogy ezt le kell tagadnia és azt kell hazudnia, hogy mindig új kihívásokat keresõ, rugalmas, céltudatos, sikerorientált csapatjátékos tele kreativitással.

"Mennyire gáz, és milyen gyakori, ha valaki a fix, kötött munkaidõt szereti és a gépiesebb, kevés kreativitást igénylõ munkákat?" Ez a gyakoribb, csak mindenki tudja, hogy ezt le kell tagadnia és azt kell hazudnia, hogy mindig új kihívásokat keresõ, rugalmas, céltudatos, sikerorientált csapatjátékos tele kreativitással.
Szerintem nem gáz, minden munkát meg kell becsülni, ha kreatív, ha nem, persze amennyiben hasznos és meg lehet élni belõle (ma már ez is nagyon számít).
A kérdező hozzászólása: Nagyon úgy érzem, hogy nekem az lenne való, még ha kevesebbet is fizet, mert úgy meglenne a lelkibékém. Az a gond, hogy jövõre MSC diploma és szüleim eltartottak és fizettek amit kellett (nem az egyetemre gondolok, államin vagyok) és ha valami olyan munkát vállalnék amihez fölösleges volt ez az 5 év egyetem, akkor lehet, hogy boldogabb, nyugodtabb ember lennék, de nagyon nagy csalódást okoznék nekik...
19:21 MSc diplomával épp elég gépies rutinmunkát találsz, sõt, ilyen az állások többsége. Hogy csak az egyik leggépiesebb rutinmunkát említsem: a legtöbb tudományos kutatás :) ))))
A kérdező hozzászólása: Hm az mitõl rutinmunka? Nem séma szerint mennek azok...
"Hm az mitõl rutinmunka?" Jó, nem az, csak 99%-ban.
A kérdező hozzászólása: De tényleg kíváncsi vagyok, miért látod rutinmunkának, mert én pont hogy úgy érzem, azokhoz marha sok kreativitás kell. Nem egykaptafára mennek a kutatások. Saját magadnak kell hipotéziseket felállítanod, azokat értékelni, megtalálni az új irányt, stb. Ebben mi rutin? Rutin például pakolni a dobozokat egy raktárban.

19 eves vagyok, gimnaziumi vegzettsegem van, tudnak-e munkat talalni budapesten? Ha igen milyen munkat? Es ha nem, akkor milyen kepzes a legajanlottabb?

Legjobb válasz: hát ha 19 évesen gimnáziumi végzettséggel még mindig tudNÁK-ot írsz akkor nem.

hát ha 19 évesen gimnáziumi végzettséggel még mindig tudNÁK-ot írsz akkor nem.
Képes voltál átmenni az érettségin úgy, hogy nákolsz? Ez is csak azt mutatja, hogy manapság az érettségi olyan, mint harminc éve a nyolc általános volt. Alapvetõ dolog. Ne várd, hogy szakma nélkül bárki is alkalmazna. Persze a bevásárlóközpontba elmenni kocsit tologatni minimálbérért még talán ez a végzettség is elegendõ. Magasabb színvonalú munkákat ne várj.

Ha hostess szeretnék lenni, milyen iskolába kell tovább mennem? Mennyit keresnek? Milyen munka?

Ez a hostess munka nagyon tetszik nekem! Olyan kérdésem lenne, hogy milyen iskolát kéne hozzá elvégeznem? Most megyek nyolcba és el kell döntenünk, hogy hova megyünk. A jövőbe nekem ez jól fog jönni? Pénz üyileg el fogom tudni magam tartani?

Legjobb válasz: Szerintem a legalkalmasabb a kereskedelmi, bár ez a munka leginkább alkalmi meló, mintsem szakma ...

Szerintem a legalkalmasabb a kereskedelmi, bár ez a munka leginkább alkalmi meló, mintsem szakma ...
nem:) ez alkalmi munka, és nem kell hozzá végzettség. 1-2év múlva el is kezdheted suli mellett. jól kell kinézni, és csinálhatod. nem fogsz vele sokat keresni kezdetben.
Hostess munka nagyon alkalmi. Nem lehet belõle megélni, fõleg Magyarországon. Nem kell hozzá végzettség és nem egy biztos állás. Nem is lenne hosszútávú unkád, hiszen általában céges rendezvényekre szokták meghívni a hostess lányokat. Én is sokat hostesskedtem, nekem is nagyon megtetszett, de sajnos erre nincs manapság igény ezáltal nem is fizetik meg. Iskola mellett ha adandó 1-2 alkalom menj el, de mint fõállásként nem szabad. Remélem tudtam segíteni :)

Ha nincs érettségim milyen munkát kaphatok?

Még nincs sajnos érettségim de már csak 2 tantárgy hiányzik,és már megszünt a tanuloi jogviszonyom is igy milyen munkát lehet vállalni? :/ (lány)

Legjobb válasz: Szerintem menj el a munkaügyi hivatalba regisztrálj be és majd ajánlanak valami szakképzést vagy munkát. Sajnos érettségivel sem lehet munkát találni, nekem megvan az érettségim és jelenleg szakmát tanulok mert sehol semmi nincs, így meg van gyakorlati idõ amit legalább fizetnek, nem sok pénz de kezdésnek elmegy. Esetleg betanított gyári munkákat is találhatsz még.

Szerintem menj el a munkaügyi hivatalba regisztrálj be és majd ajánlanak valami szakképzést vagy munkát. Sajnos érettségivel sem lehet munkát találni, nekem megvan az érettségim és jelenleg szakmát tanulok mert sehol semmi nincs, így meg van gyakorlati idõ amit legalább fizetnek, nem sok pénz de kezdésnek elmegy. Esetleg betanított gyári munkákat is találhatsz még.
Hát hosszútávon érettségi nélkül nem is nagyon érdemes rendes állásban gondolkozni. :/ Rövidtávra lehet, hogy találsz valami munkát, de arra készülj fel, hogy ezek kicsit sem mókásak és nem fognak túlfizetni. Érdemes expressz.hu-n körülnézni. Fõleg olyanokat fogsz találni, hogy szórólapozás, kérdõívezés, telemarketing. Ennél jobbat nem fogsz találni. Ahol azt írják, hogy mégis az bullshit. Az ilyen online meg otthoni munkák az szinte mind átverés, nem is érdemes próbálkozni velük. Vagy hát még mindig ott van a masszõz meg a webcam modell munkák. Oda bármikor elmehetsz, ha kicsit is csinos vagy. De szerintem ha csak teheted még ne menj el dolgozni. Tanulj egy fél évet, csináld meg rendesen az érettségit, aztán majd utána keress valami jobb munkát, vagy még jobb ha továbbtanulsz. :) Vagy. Még mindig ott van az, hogy okosban keresel pénzt különbözõ kisebb munkákkal. Ha jól tudsz rajzolni, akkor logókat tervezel például vagy ilyesmi.
hány éves vagy?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!