Találatok a következő kifejezésre: Milyen mosószer ki (15 db)

Milyen mosószert használjak a fehérneműk tisztításához, ha úgy néz ki érzékeny vagyok a mosószerre? Az jó, amit a babáknak ajánlanak?

Legjobb válasz: Elvileg jó, de ez csak akkor derül ki száz százalékosan, amikor kipróbálod. Ha végképp nem találsz semmi mosószert, amire nem vagy allergiás, akkor használj háziszappant, tudod, azt a nagy barnát. Az is ugyanolyan jól tisztít és nincs benne semmi olyan vegyi adalék, amire általában allergiásak az emberek.

Elvileg jó, de ez csak akkor derül ki száz százalékosan, amikor kipróbálod. Ha végképp nem találsz semmi mosószert, amire nem vagy allergiás, akkor használj háziszappant, tudod, azt a nagy barnát. Az is ugyanolyan jól tisztít és nincs benne semmi olyan vegyi adalék, amire általában allergiásak az emberek.
A hagyományos mosószappan (a nagy barna) nemhogy ugyanolyan jól, hanem jobban tisztít, mint bármi más. Én ezt tanácsként a fiam pelenkás korában kaptam (azóta felnõtt ember), szóval akkor még hagyományosat használtunk. Azóta is a makacsabb szennyezõdéseket ezzel kezelem elõ.
U.i. az elõzõ válaszomhoz: A mai fogyasztói társadalmunkban csecsemõknek sem átallanak ártalmas szereket gyártani és forgalomba hozni.
Ha nagyon allergiás, esetleg ekcémás vagy, akkor legjobb a mosódió mely egy fának a termése, szóval 100%osan természetes, semmi vegyi anyag nincs benne. Mi apukám ekcémája miatt kezdtük el használni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget! És ilyen barna szappant meg mosódiót hol tudok venni?
A barna szappan, úgy tudom, most fehér papírba csomagolva háztartási boltokban várja az õt keresõket, és ha minden igaz, akkor mosószappan vagy valami ilyesmi a hivatalos neve. Ha kibontod, akkor világosbarna, egyszerû téglaformájú szappan különösebb illat nélkül és varázserõvel bír :-) A mosódiót nem tudom, de valószínûleg háztartási boltban azt is találsz.
A kérdező hozzászólása: Köszi! A Caola mosószappan jó?
Jó, én már használtam.
A kérdező hozzászólása: Köszi!!

Milyen mosószert, (esetleg öblítőt) használtok a babaruhák, pelenkák, ágynemű kimosásához? Hány fokon és milyen programon mossátok ki őket?

Mostkaptam egy adag babaruhát és nem tudom milyen mosószert, öblít?t, hány fokot használjak. Külön a fehéreket és a színeseket vagy mehet együtt? Vasalás mennyire fontos?

Legjobb válasz: külön-külön színeket válogatom.van baba mososzer öblitö én + még ölitö programon öblitem ki tiszta vízzel a mosás program után.

Sziasztok! Én a kislányom ruháit az arbre vert babamosószerrel mosom. Hipoallergén, növényi összetétel, és 1, 5 liter 40 mosásra elég.. nagyon kevés kell belõle. Én kézzel is mosok vele, és nagyon-nagyon jó!
A mi mosóporunkat használom és Lenor öblítõt, mert az nem allergizál, babák számára is van fejlesztve, így nyugodtan használhatom!Annyi, h a nõvérem is ecetet használt öblítéshez és a lánya allergiás lett rá!plusz a ruháknak sem volt jó illata!!!
Én tesco-s sensetiv folyékony mosószert használok, olcsó és jó az illata. Öblítõt a brendonban szoktam venni, Frottee a neve és 540 ft azt hiszem. Eleinte minden alkalommal 60 fokon mostam, és mindet kivasaltam, kb 3-4 hónapos koráig. Aztán már csak a bodykat vasaltam, félév után azt sem. Természetesen a gyûrõdõs anyagokat most is vasalom, de az itthonit nem. De szerintem így is túl steril voltam eleinte a vasalást túlzásba vittem. 8 hós anyuka.
A fenti (elsõ) módszer tökéletes, még annyit tennék hozzá, hogy NE használj semilyen öblítõt, mert jobban allergizálja a babákat, mint a mosószer. Szóval inkább a mosószer maradjon benne, mint bármilyen öblítõ. A dokinéni tanácsára én ecetet használok öblítéshez és tényleg jó (legnagyobb meglepetésemre...), nincs ecetszaga, semilyen szaga sincs és mégis kiöblítõdik a mosószer. Szóval tök jó, olcsó módszer, érdemes.
Én teljesen úgy mosom õket, mint a mi ruháinkat, persze külön a miénktõl. Annyi, hogy általában 30 fokon szoktam kímélõ programon mosni õket. Na persze a textil pelenkákkal más a helyzet, azoknak megy a Clorox meg a 90 fok.
külön-külön színeket válogatom.van baba mososzer öblitö én + még ölitö programon öblitem ki tiszta vízzel a mosás program után.
én a mi mosóporunkkal mosok, öblítõt nem használok. 40 fokon mosom a bana ruháit, egybe mindet. és persze vasalok.
én még soha nem vasaltam csak ha gyürött v. ha használt ruhát kapnék.
Én Dreft bébyt használok és fehér coccolinót.. mindent vasalok, és fogok is:)
Én Persil-t és Tesco Sensitiv-et használok. 40-90 fokon szoktam kimosni a ruhákat, attól függ, hogy milyen anyagú és milyen piszkos.
A kérdező hozzászólása: Jaj, köszönöm a sok választ. Nagyon sokfélét írtatok, de rájöttem nem kell annyira félni, hogy elrontok valamit. Kipróbáltatok ti is sokmindent, nincs 'szentírás' és 'helyre'lehet hozni ha valami elsõre nem sikerül.Köszönöm nektek mégegyszer a válaszokat. Sziasztok
8:34-es vagyok: A vasalás a csíramentesítés miatt fontos (ha így pontosan fogalmazok), vagyis a forró vasaló kiirtja a megmaradt bacikat és fertõtlenít tudtommal.
Ariel volt eddig, most jön az MPD, plusz Silan öblítõt használok, és extra öblítésre állítom a gépet. Ruhákat a bevarrt címke szerint mosok, pelenkát fõzõmosásban. Vasalni (még) mindent vasalok. Ja, azért a rucikat szétszedem szín szerint...
Szia, én azzal a mosóporral mosom a ruháit...stb, amit a miénkhez használok, szintén öblítõt is.Egyben mosok mindent, színeset, pelenkát, újat.Annyi, hogy ha új sötétebb ruha is kerül bele, teszek hozzá színfogót.És most hogy már eszik mást is, én vanist is teszek hozzá.Így elég a 40fok. igaz az elsõ 2 hónapban külön kézzel mostam, öblítõ nélkül, és sima vízzel öblítettem a gépben
Ja, még valami. Extra öblítésre rakom a gépet, hogy ne menjen annyi öblítõ a babaruhákba és persze gõzölve vasalom. Ezzel megölök minden bacit, ami esetleg túlélte a mosást. :-) Harmadik voltam.
Dm saját márkás babás mosóporát és gabi öblítõt használok (ebbõl kb a negyedét annak, mint ami rá van írva) Az új sötét ruhákat elõször külön mosom. 40 fok és 40 perces program, ez a legrövidebb. A vasalás nagyon fontos, ezzel fertõtlenítesz!

Milyen mosószer hozza ki leghatásosabban a foltokat a gyerekruhákból?

Eper, barack, f? folt stb?

Legjobb válasz: Szia! Dm-es folteltávolító porba áztatom a ruhákat, eddig tomi mosóporral mostam, de most átváltok a dm-es mosószerre is, mert a tomi nem oldodik fel a 40-50 fokos vízbe:(. Ja és most már csak folyékony mosószert veszek!! Boldog gyermeknevelést kíván egy éves anyuka!

Szia! Dm-es folteltávolító porba áztatom a ruhákat, eddig tomi mosóporral mostam, de most átváltok a dm-es mosószerre is, mert a tomi nem oldodik fel a 40-50 fokos vízbe:(. Ja és most már csak folyékony mosószert veszek!! Boldog gyermeknevelést kíván egy éves anyuka!
Én a piszkosakat beáztatom pár órára, vagy egy éjjelre áztatóba és kevés cloroxba. A kemény foltokra teszek külön clroroxot. Utána Dreft sensitívvel mosom és kijönnek a foltok.
Én még csak kakifolt ügyben tudok nyilatkozni, de azt a Vanish szappan gyönyörûen kiszedi.

Milyen mosószer viszi ki a babaruhákból a kaki, pisi, tejcsi foltokat? A babamosószerek olyan gyengék, de féltem a baba bőrét is.

Legjobb válasz: én mindent wenis szappannal szedek ki utána jol kiöblitem,és sima mososzert használok folyekonyat,ha jol kiöblited semmi gáz nem lessz

én mindent wenis szappannal szedek ki utána jol kiöblitem, és sima mososzert használok folyekonyat, ha jol kiöblited semmi gáz nem lessz
én is wanish szappant használok és kimosom kézzel majd géppel.semmi baja nincsen, jah és néha áztatom is gépi mosás elõtt biopon áztatóval.
Lehet hogy hülye vagyok , de én kimosnám vmi Domestos, vagy Vanish white-tal simán, és lehetõleg 60 fokon.
Én mindig beáztatom mosás elött, és Tide sensitive-vel mosom. De kipróbálom a szappant amit az elöttem szólók ajánlottak. Szerintem domestossal semmiképpen ne mosd.
Én most kaptam az anyukámtól Ariel folttisztító gélt, nagyon jó!!! Nem reklám, de tényleg szuper:)
Én rendes mosóporral mosok minden babaruhát, nem lesz tõle semmi baja. Mi volt régen? Mosószappan. Szerintem kibírták. Ha nagyon makacs folt van, ki is szoktam fõzni, amit lehet, rendesen, fazékban. Ami fehér, azt lehet fehérítõben áztatni, aztán kimosni hagyományos módon. Nem árt.
Én a kakifoltra öntök egy kis Cloroxot, és beáztatom áztatóba egy éjjelre, és utána mosom Drefttel. Semmi nem foltos, és szép fehér minden.
szia.én Domestos fehéritöt használok, és a mososzer mellé töltöm, semmi folt és a babám böre is gyönyörü.persze 60 fokon és Tide sensitiv mosopor. nekem bevált

31 hetes terhes vagyok. Kaptam és vettem a babámnak kisruhákat. Milyen mosószerrel és öblítővel lehet őket kimosni? Ki mire esküszik?

Legjobb válasz: én a kezdetektõl fogva külön mosom a baba rucikat, sima olcsó tescós mosószerrel, és lila aromaterápiás silan öblitõvel, persze jóval kevesebbet rakok a baba ruhákhoz mint a miénkhez, kevesebb mint felét. 8hós és még mindíg így csinálom, semmi baja a bõrének, és semmijének.

én a kezdetektõl fogva külön mosom a baba rucikat, sima olcsó tescós mosószerrel, és lila aromaterápiás silan öblitõvel, persze jóval kevesebbet rakok a baba ruhákhoz mint a miénkhez, kevesebb mint felét. 8hós és még mindíg így csinálom, semmi baja a bõrének, és semmijének.
Én a saját mosóporunkkal mostam (ariel vagy persil) és gabi öblítõt használtam (ennek a baba öblítõnek tetszik a legjobban az illata)
Én a mi ruháinkkal együtt mosom a kezdetektõl, arielt használok vagy perwollt, és én is gabi öblítõt.
Én külön mosom a mi ruháinktól a kisfiam ruháit. Ugyanazt a mosószert és öblítõt használom, mint a mi ruháinknál, Ariel mosószer + világoskék Lenor öblítõ. Kisfiam allergiára hajlamos gyerek, mi szülõk is mindketten allergiásak, ekcémásak vagyunk, de ezeket a termékeket mindegyikünk bõre jól bírja.
Külön mosom a ruhákat, de ugyanazt a gélt használom a fimanak is mint nekünk. Neki nem teszek öblítõt, csak Vanish-t. Mindent vasalok.
Én külön mosom a babaruhákat, Dreftet használok hozzá, öblítõ nélkül.
dreft baby & sensitive-et ajánlom, öblítõ nélkül is csodás illata marad a ruciknak és elsõ körben persze a külön mosást és mindent vasalást. Kellemes készülõdést!
Külön mosom a gyerekruhákat és külön szennyes tartóban is tárolom. Gabi babamosószert és sensitive baba öblítõt használok (a neve most nem ugrik be, a tesco-ban vettük).
Bocs, az utolsó mondatban rossz helyre került az "is": tehát "vasalni is szoktuk". :)

25 hétbe vagyok és már szortírozom a babaruhákat. Mindegy milyen mosószerbe mosom őket ki? Amúgy arielt használok magunknak.

Legjobb válasz: én is ariellel mosom + sensitive öblítõvel (bármelyik márka sensitive öblítõjével). én viszonylag kevés mosószert rakok a mosógépbe a babaruhákhoz,jól kiöblítem és egyszer átvasalom õket

én is ariellel mosom + sensitive öblítõvel (bármelyik márka sensitive öblítõjével). én viszonylag kevés mosószert rakok a mosógépbe a babaruhákhoz, jól kiöblítem és egyszer átvasalom õket
Szia! Én Tide Sensitiv mosóporral (babáknak való kimondottan)mostam ki a pici ruháit öblítõ nélkül! (Nem ajánlják az öblítõket!) Jó illata van így is, de nem is ez a lényeg ilyenkor. Aztán késõbbre is hagyok munkát, akkor meg majd kivasalom õket. Üdv.31 hetes kismama
csatlakozom az elottem szolohoz :D nem olyan veszesen draga, es sokaig jo (asszem 1500 meg 900 ft)
Lényegében mindegy, csak nagyon jól öblítsd ki. Öblítõt ne használj. De ajánlom figyelmedbe a mosódiót, ami egy teljesen természetes mosószer, fõleg babáknak meg allergiásoknak ajánlják.
Szia! Én a Brendonban található mosószert, és öblítõt használom, kifejezetten babáknak való. Nagyon kellemes, alig érezhetõ illata van. Boldog babavárást: 34 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, tanultam belõle és a vasalás ki is ment a fejembõl!Mindenkinek sok Boldogságot !

Hogy mossam ki a babaruhákat? Gépben vagy kézzel? Milyen mosószert használjak? Hány fokon?

Legjobb válasz: gépben nyugodtan moshatod, de van ahol azt ajánlják, hogy ne mosd együtt a felnõtt ruhákkal, csak az övét. A fok attól függ mit mosol! Mosószer meg szerintem mindegy.

gépben nyugodtan moshatod, de van ahol azt ajánlják, hogy ne mosd együtt a felnõtt ruhákkal, csak az övét. A fok attól függ mit mosol! Mosószer meg szerintem mindegy.
Szia! nyugodtan moshatod gépben ha a cimke másképp nem írja és sok baba ruhát lehet 60 fokon mosni. Az elõkéket mindíg legalább 60 fokon mosd mert igy fertõtlenited. Általában a kétszeri öblítést javasolják a babaruhák mosásakor. Én ajánlom neked a Tide Super Plus Sensitivet. lehet kapni kis dobozban is igy kipróbálhatod és ha nem tetszik nem vesztesz vele max 400 forintot. Nagyon szépek lesznek a ruhák tõle és mivel sensitiv óvja a bõrt. Másod sorban puhák lesznek a ruhák tõle. Használj hozzá valamilyen szintén Sensitiv öblítõt. ( én Lenort használok)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.
Vannak kimondott baba mosóporok illetve öblítõk. Általában A "sensitiv"ek mind azok. Én azt ajánlom a babaruhákhoz. Mi most a gabi márkát használjuk. Én külön mosom a gyerkõcök ruháit, a fok a ruhától is függ.
Mosd gépben, hiszen így lesz igazán tiszta. Én mindent 60 fokon mostam, a saját ruháinktól külön. Mosószernek folyékony Arielt használok (modnjuk csak a babaruhákhoz, a saját ruhákat Lidle-s olcsó mosószerrel mosom), meg Silan Sensitive öblítõt, hogy jó puha legyen.
Az én kisfiam addig volt újszülöttként tele kiütéssel, amíg haza nem mentünk, és nem a folyékony mosószerrel mosott ruhákat kezdte hordani. Nekem a védõnõ ajánlotta még terhesen, mert a por megtapadhat a szövetekben, és irritációt okozhat. Biztos ritka, de nálunk ez volt. Én a folyékonyra esküszök. Mosógépben, 60 fokon. Amelyik babaruhát nem lehet 60 fokon mosni, az nekem nem is kell.

Fehér ingből hogy szedjem ki a fűfoltot? Próbáltam ecetes szódabikarbónával, folttisztítóval, de eddig semmi. A barátom kért meg h 90°on mossam ki. kezdő vagyok, milyen mosószerrel?

légyszi gyorsan, nagyon fontos, köszönöm ^^

Legjobb válasz: Vanis-sel, vagy a folyékony ariel folttisztítóval. Öntsd rá a foltra, kb. negyed órát hagyjad állni, utána kicsit dörzsöld meg, majd moshatod ki. Ha gondolod még a mosógépbe rakhatsz is ugyanúgy foltisztítót a mosópor mellé. Nekem ezzel mindig kijön, a férjem focibíró és rengeteg ruha fûfoltos. Remélem sikerül

Vanis-sel, vagy a folyékony ariel folttisztítóval. Öntsd rá a foltra, kb. negyed órát hagyjad állni, utána kicsit dörzsöld meg, majd moshatod ki. Ha gondolod még a mosógépbe rakhatsz is ugyanúgy foltisztítót a mosópor mellé. Nekem ezzel mindig kijön, a férjem focibíró és rengeteg ruha fûfoltos. Remélem sikerül
Ja, attól függ milyen ing. Ha sima hétköznapi akkor nehogy 90-on mossad ki, mert akkor vége az ingnek. Nézdmeg, hogy hányfokot enged az ing használati cimkéje. Max 50 fok, ha pamut de már az is meredek. Még esetleg domestos fehérítõt is próbáld meg.
Fehér inghez a Tide mosószert ajánlanám, vagy pedig az Arielt.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen, bent van a mosógépben, remélem sikerül ^^
Ecetes kisolló :) Bocs. Na azért, hogy ennél okosabbat is mondjak, egy evõkanál Oxy-Action port keverj ki egészen kicsi vízzel pasztaszerûre. Ezzel masszírozzad a foltot egy szivaccsal. Nekem a tintát is kivette a szõnyegbõl.

Régen használt ruhákon penészfoltot találtam. Hogy mossam ki? Milyen mosószer viszi ki a foltokat?

Legjobb válasz: Én 40 fokos normál mosóprogramon kimostam õket, és újra szp lett!

Én 40 fokos normál mosóprogramon kimostam õket, és újra szp lett!
Tegyél bele ecetet.

Újszülöttnek milyen mosószerrel és öblítõvel mossam ki a ruhácskáit?

Ecet és mosószóda kombó nem szimpi.

Legjobb válasz: Nem kell külön, amivel a tiéteket. Ha nagyon akarod akkor veszel sensitiv öblítõt.

Nem kell külön, amivel a tiéteket. Ha nagyon akarod akkor veszel sensitiv öblítõt.
Az elsõ adag mosásához inkább spéci babamosószert, és öblítõt használj. Ha nem veszed észre, hogy allergiás lenne, akkor majd áttérsz másfajtára. Én anno Norit mosószert, és Gabi öblítõt használtam. Most a babamosószerek teljes tárháza van más...
Dreft Babyt használok a születése óta, és egy nagyon picike Lenor/Silan sensitive öblítõt. Nálunk nem volt nagy változás ilyen téren, mivel az én bõröm is nagyon érzékeny, ezért alapjáraton is ezeket a sensitive termékeket preferálom. Az elsõ hónapokban külön mostam a babaruhákat, de mostmár, hogy lassan 1 éves a kicsim, a mieinkkel együtt mosom õket.
Mindkettõbõl sensitive-et használtam. Mosópornál a Persil sensitive-et, öblítõben pedig fehér Lenort vagy Coccolino-t. Aztán mikor már nagyobb lett, akkor pedig mosóporból elhagytam a sensitive-et, de öblítõbõl még most is, de még saját magunknak is sensitive-et használok, vagyis a fehér öblítõket.
Dreft baby, Frost öblítõ mandulás, aloes
Tomi baby, Silan/Coccolino sensitive. Amióta a "nagy"fiam megszületett, magunkra is ezzel mosok, most született a kisebbik baba, koraszülött, de az õ bõre is bírja ezeket. És legalább nem kell többféle szert venni, a mi ruháinkhoz is jó.
én teljesen ugyanazt használom mint a 4-es válaszoló, vagyis: mosószer: fehér Persil öblítõ: fehér Lenor Lehet, hogy ez csak az én rigojám, de én mosóporral nem mosnám a ruhácskáit, mert az a kényszerképzetem, hogy a porszemcse benne marad a ruha anyagában. Ezért csakis folyékony mosószer jöhet szóba nálam.
Dreft baby öblítõ nélkül (szerintem szuper illata van, és nem terhelem feleslegesen a bõröcskéjét)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!