Találatok a következő kifejezésre: Milyen mosóport öblítőt (19 db)

Milyen mosópor+öblítő kombinációt használtok, és mennyi idős a baba?

És Persil sensitívet, és Lenor sensitívet.De elfogyot a babám mósópora, és a miénk van.Ha kimosom vele okozhat nála valami problémát?Vagy inkább ne kockáztassak?

Legjobb válasz: Én az elejétõl a mi mosóporunkat használom, csak keveset teszek bele (Dosia color) és Lenor sensitiv öblítõt. A mosógépen van nekünk + öblítés, így én duplán öblítem a baba ruháit. Most 6 hónapos, semmi baja. Szerintem nyugodtan használd a Tiéteket. Üdv. (L)

Én az elejétõl a mi mosóporunkat használom, csak keveset teszek bele (Dosia color) és Lenor sensitiv öblítõt. A mosógépen van nekünk + öblítés, így én duplán öblítem a baba ruháit. Most 6 hónapos, semmi baja. Szerintem nyugodtan használd a Tiéteket. Üdv. (L)
DM-es color folyékony mosószer (festék-, tartósítószer-, és illatanyagmentes), ha öblítek, akkor egy kis ecettel. A védõnõ az elején lebeszélt a mindenféle sensitiv öblitõkrõl, azt mondta az is csak reklám, attól még ugyanúgy vegyszer.
2, 5 és fél évesek a gyerekek. Ariel color folyékony vagy Perwoll fehér vagy Perwoll fekete + Coccolino öblítõ. Az elsõ gyereknél külön mostam fél éves koráig a ruhákat, de a tesónál már nem. Soha nem volt gond, de nem érzékeny a bõrük.
Dosia color + coccolino sensitiv vagy sárga lenor (tatabányán van egy euro-s bolt, ahol a másfél literes lenor 580 ft, úgyh ezentúl csak lenorral fogom öblíteni a ruháit) *Sz*
Dreft mosószer + fehér Lenor öblítõ. Annyira jó az illata, hogy most már magunknak is ezzel mosok. A Dreft akciós szokott lenni elég gyakran a penny-ben, ott veszem. (B)
Nagy 10, kics1 éves, sima folyékony mososzert használok, vagy mososzódát, öblítõt nem. Nem moso külön és nem vasalok.
Én a kezdetektõl foga normál mosóporral mosok, és normál öblítõt használok. 6 hónapos koráig csak az õ ruháit mostam, és nem kevertem a miénkkel, ennyi amit tettem. Persze nyilván szerencsém van, hogy nem érzékeny a lányom bõre. Egyszer egy akció miatt elcsábultam, és vettem babaruha - mosüport és öblítõt, de az minden foltot (pl kaka) a ruhában hagyott, az öblítõ pedig kifejezetten büdös volt). Amikor 6 hós koráig külön mostam a lányom ruháit, annyi volt még, hogy lényegesen kevesebb mosüport és 9blítõt használtam, illetve az elsõ hetekben folyékony mosóport, mert azt olvastam, hogy az könnyebben oldódik és egészen biztosan nem maradnak mosóporszemek a szüvetek szálai közt.
Nem mosom a ruháit, csak az elsõ hónapban tettem. Eleinte Tomi folyékonyt használtam, meg bármilyen sensitive öblítõt.Most már egy jó ideje Lidl-is mosószer a folyékony, és sensitive öblítõ.13 hónapos.
Szia! Én Persil senzitiv és Silan, vagy lenor öblítõ. De mostam már a gyerek ruháit is Tomi-val, amikor elfogyott a Persil, és semmi baja tõle.
Folyékony Ariel, néha Ariel por osószer, Silan sensitiv, Coccolino sensitiv öblítõ. A gyerekek 22 hónapos és 5 hónapos
Én azzal mosom a babaholmit, amivel a miénket(Ariel Pro-Zim7), öblítõt is ugyanazt, sensitivest. 4, 5 hós, semmi baja nincs tõle. De nem teszek sok mosóport az övéhez, és ha csak fél adag is egész programon mosom, hogy jó bõ vízzel kiöblítse a ruhákból a mosóport és az öblítõt.
Próbáld ki, hátha nem lesz baj. Ha baj lesz, 1-2 nap múlva kiderül, legfeljebb átmosod újra a ruhákat. Az én babám 16 hónapos, még mindig muszáj mindenbõl babásat venni (mosópor+öblítõ), mert neki egybõl elkezd hámlani a bõre, ha mást használok.
Nálunk a babónak nincsen külön mosópora.Ariel mosóporunk van és Silan öblítõ.Nem hiszem, hogy baj, ha egy a mosópor, én eddig semmit nem vettem észre.(G)
Az elsõnél én is sensitiveztem mindenbõl...Most folyékony ariel(szerintem jobb mint a por)és coccolino a rózsaszin.Isteni illatkombináció!1 éves a baba, és nem érzékeny rá!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat.Én is gondolkodom hogy nem használok már neki külön mosóport.Majd kipróbálom, hátha jó lesz a miénk is és nem lesz lesz érzékeny a bõre.

Hány gép ruhát mosol egy héten, és hány főre? És mennyi és milyen mosóport, öblítőt használsz el egy hónapban?

Mi hárman vagyunk. Két naponta három gép ruha. Havi 4-5 kg Ariel, és 2,5-3l Lenor sensitive... nagyon sok. Más mennyit mos???

Legjobb válasz: Egy héten egyszer mosok, pénteken. De akkor 3 géppel. Külön a fehéret, a szinest és a törülközõt. Gépenként 2-2 adag mosópor és egy-egy adag öblitõ fogy el. Még nem számoltam össze ez mennyi havonta. Egy bazi nagy doboz mosóport veszünk és kb. 2-3 havonta fogy el. 2-en vagyunk, gyerek nincs.

Egy héten egyszer mosok, pénteken. De akkor 3 géppel. Külön a fehéret, a szinest és a törülközõt. Gépenként 2-2 adag mosópor és egy-egy adag öblitõ fogy el. Még nem számoltam össze ez mennyi havonta. Egy bazi nagy doboz mosóport veszünk és kb. 2-3 havonta fogy el. 2-en vagyunk, gyerek nincs.
Öten vagyunk 5 gép hetente. (Abból 1 ágynemû, 1 törülközõ, konyharuha) Ez így is 3gép, azaz 18 kg ruha hetente. Ennél többet nem is tudnánk csinálni. egy 4, 5 kilós persil olyan 2-3 hónapra elég, öblítõt nem használok, a szárítógépbe a kendõkbõl havi 1 doboz fogy.
Mintha Én kérdeztem volna. Nálam van MosóMasaMosodája. Hárman vagyunk. 1 hónapban 4, 5 l Bonux mosógél és minimum 2 l Lenor Sensitive. Egy héten egyszer mosok, szombaton. Külön fehérek, külön törölközõk-zoknik, külön szinesek, külön sötétek, külön gyerekruhák, külön fehérnemûk. ez egy napra 6 gépnyi ruha. + ha mosok ágynemûket, + polár takarók. Azt hiszem nem hagytam ki semmit. 24/N
19:50 vagyok Én nem használok sokat a Tomiból : 4 kg ruhához 1 mérõpohárnyi mosóport öntök. És a ruháink hófehérek, semmi nem szürke (lehet, ez az öblítésektõl vagy a mosógéptõl is függ?). Volt már nálunk is Ariel meg Persil, én semmi különbéget nem látok (árban viszont nem mindegy)! :D
Hárman vagyunk, heti átlag 3X mosok. Egy fehér, egy színes, és egy gyerekruha. (persze, ha ágynemû van, azt külön). A kislányom ruháit csak mosódióval mosom, a magunkéhoz Tomit használok. Öblítõt nem, ecettel, és illóolajjal öblítek. A mosószer olyan 2-3 hónapig elég (színesnek, fehérnek külön, és 3-3 litereset vettem). De lassan áttérek a mi ruháinknál is a mosódióra. Folttiszítónak Domestos fehérítõt, illetve mosószappant használok, nem szeretem, ha foltok az elõke, vagy nem ragyog a textilpelus.
egyszer mosok hetente, akkor kb 3 géppel. 3an vagyunk egyébként. fehérek, sötétek, közepes színûek. 1 ruhát többször is felveszünk(persze nem egymás utáni napokon), amíg nem koszos, ágynemût max 3 hetente mosok. bonux folyékony mosóport és silan öblítõt hazsnálok. nem tudom mennyit, 1 adag ruhához kb 130-150ml mosópor és 2 kupak öblítõ.
heti 2-3x mosok 1 géppel. nem mosom külön a színest, meg a fehéret, mert akkor vagy félig lenne mindig a mosógép, vagy nem lenne mit felvennem... mosóporból biopont használok, az elég 2-3 hónapig is, öblítõbõl havonta veszek, most épp sárga coccolinom van :)
3fõre. kb.7x egy héten (1 ágynemû, 1 törölközõ, 1 gyerek, 2 színes, 1 világos, 1 egyéb(terítõk/törlõk, takaró, szõnyeg etc.-külön persze) Folyékony persil sensitive kb. 1liter havonta (100ml per adag) Silan aromatherapy bordó sokáig elég kb.3hónap egy nagy flakon(keveset teszek azt is felöntöm vízzel) /Azt gondolom nagyobb adagot javasol a gyártó, hogy gyakrabban kelljen venni, pedig kevesebbel is eléred uazt a hatást)
Kettõ és felünkre mosok hetente egyszer, olyankor mindent:) Ez azt jelenti, hogy (nagyon pici elõl töltõsünk van) 1 adag lepedõ, ágynemû, takaró, 1 adag törülközõ (fejenként 4-4, úgyhogy épp csak elfér), és 2-3 adag ruha színfogó kendõvel és 1 adag fehérnemû és pizsi színfogó kendõvel szintén:) Én mosódiót használok és ecetes víz öblítõt, nos õszintén bevallom, 10 havonta egyszer kell költenem 3000ft-ot mosószerre, mivel a 250-grammos mosódió 50-60 mosásra is elég:) És mivel nekünk nincsenek még olyan szennyezõdéseink, nagyon olcsón kijövünk:) )) Karira már itt lesz Abigél is, az õ ruháit is ezzel fogom mosni, így elkerülöm az ekcémát remélem( nekem kijött és sajna úgy félrekezelték, hogy asztma lett belõle), tudom, hogy a babák makacs foltokat hagynak de inkább veszek több textilpelust és ruhát, csak ne legyen baja:)
A kérdező hozzászólása: köszi a gyors válaszokat. Utolsónak, én is mostam évekig Tomival, de aztán egyszer kipróbáltam az Arielt. Nos amit a Tomi szürkén hagyott, az az Arieltõl hófehér lett és kevesebb is elég belõle a tiszta ruhához mint a Tomiból, így igazából nem is drágább, hiszen a Tomiból több fogyott sokkal. Üdv.
anyukám szinte minden nap mos. 4-en vagyunk. egy hét alatt kb 6-7et mos. és vasárnap vasal. bár múlt héten beteg volt vasárnap, nem bírt felkelni, aztán most kissé felburult a rend, mert én annyira nem vasalok jól, hogy annyi ruhát megcsináljak, hugom kicsi, apa meg egy lusta disznó, meg én a kezébe se adnám a vasalót, véletlen sem!

32-hetes vagyok, hamarosan ki kell mosni a baba ruháit. Géppel vagy kézzel mossam? Sok színes van, vegyesen? Ti hogyan csináljátok? És milyen mosópor öblitő?

Legjobb válasz: Szia! Mosd nyugodtan gépben, én is úgy tettem annak idején. Én mondjuk egybe mostam a színeseket és a fehéreket mert csak 40 fokon mostam. Most is külön mosom a pici ruháit amiénktõl 40 fokon, igaz azóta mosóport váltottam mert az Ariellel nem jönnek ki a gyümifoltok. Jó babavárást!

Szia! Mosd nyugodtan gépben, én is úgy tettem annak idején. Én mondjuk egybe mostam a színeseket és a fehéreket mert csak 40 fokon mostam. Most is külön mosom a pici ruháit amiénktõl 40 fokon, igaz azóta mosóport váltottam mert az Ariellel nem jönnek ki a gyümifoltok. Jó babavárást!
ELég divatos dolog külön mosni a felnõtt ruháktól, amit én abszolúte nem értek, de aki ahogy akarja. Ezek szerint azt feltételezzk, hogy a mosással nem mossuk ki a ruhánkat és koszosan vesszük föl? És majd nem ölelhetem magamhoz a gyereket, mert ilyen ruha lesz rajtam?????? Én géppel mostam, színek szerint, fokozatosan a mieinkkel. Öblítõt viszont nem használok ilyenkor, és kivasaltam minden ruhát, ami ugye fertõtlenít. 38 hetes
Nyugodtan mossd géppel, úgy mintha a saját ruháitokat mosnád. Gondolom késõbb is ezzel fogod. Mosóporból használd azt amit eddig is, öblítõbõl meg valami sensitivet használj szerintem.
Szia! Én Dreft sensitiv és Lenor sensitiv-vel mostam ki, és géppel. a fehéret külön, a szinesektöl, és persze géppel mostam 40fokon. Utánna mindent átvasaltam. 38hetes km
Szia! Mosógépben nyugodtan moshatod. Textil pelus feje a lá 90 fokon, fehér, színes külön. Öblítõ: sensitiv (én Lenor), mosószer folyékony (nem tapadnak meg a szemcsék az anyagban) és szintén sensitiv ( én Persil ). És utána ki kell vasalni. Ja, és mindenképp külön mosd a ti ruháitoktól.
Az elsõ és az új ruhákat mindíg külön mosom a mieinktõl gépben, Ecover mosószerrel, öblítõ nélkül. Aztán mindent kivasalok.


Minden babaruhát kimostok? És kézzel vagy géppel? És milyen mosóporral? Öblítitek is ilyen direkt Senzitiv öblítővel? És nekem még az a gondom, hogy én sem bírom az ilyen nagy cimkéket, nemhogy egy kisbaba. Azt kivágtátok belőle?

Legjobb válasz: Az elsõ 6 hétben sensitív termékeket használtam, de azóta ugyan azzal mosom mint amivel a miénket.Hál'istennek nem érzékeny a bõre. A cimkét nem vágtam ki, mert félek, hogy szúrná az ami benne marad, vagy varni kell.

A kérdező hozzászólása: Utolsó elõttinek üzenem, köszi hogy mégegyszer írtál.Sokan mondták a huggiest úgyhogy te végleg megerõsítettél.Egyébként is mindenkinek köszönöm az összes tanácsot 2. válszolónak, pedig, hogy az elsõ válszod is hasznos volt számomra és egyébként mindenkié.Fõleg, hogy elsõ babám lesz, és sok mindenben még tanácstalan vagyok és mindent naygon jól akarok csinálni.Mindenkinek Boldog Új Évet Kívánok!
A második vagyok: annyit szeretnék még írni, hogy tényleg nem gyûrõdnek általában a kisruhák, de a babáknál a fertõtlenítés a vasalás célja. A foltokra én wanish szappant használtam. A kaki pedig nekem úgy jön ki legkönnyebben, ha nem hagyom beleszáradni. Amúgy igen, megfelel az általad leírt szer. A cimkéket meg ha teljesen kiszeded, az sokkal jobb megoldás, mint a levágás. Bocs, hogy az elején nem a kérdésre válaszoltam, csak tanács lenne.
Szia! Én minden ruhácskát Ariellel mostam, Coccolinoval öblítettem, kezdetektõl ezeket használom, nálunk bevált. Vasalni nem szoktam a babaruhákat, felesleges. A címkéket pedig minden esetben kivágtam, nálunk nem volt gond vele, nem sérült az anyag, de én is nehezen tûröm a címkéket, nem akartam, hogy rossz legyen a babának.
szia én minden ruhát kimostam amikor megvettem vagy megkaptam, betettem a szekrényébe, most 35 hetes vagyok, de pár nap múlva megfogom az összeset és mégegyszer kimosom (lehet tisztaságmániás lennék?:) öblítõ nélkül, kézzel. a cimkéket én se szeretem a saját ruháimban, rögtön kivágtam õket én is a pici ruhákból is. sokszor -amikor ilyen szúrós mûanyag a címke- akkor nem is azt vágtam, hanem rögtön a cérnát, így az egészet ki tudom szedni, és utána megvarrtam azt a részt, ahol szét szedtem. ha nem vizsgálod meg alaposan, nem is lehet látni a helyét :)
Mosni mindent kimostam, Ariel, plussz Lenor öblitö, géppel, 30 fokon. (még nem koszos, szoval ez a fok elég elöször) Kivàgni nem vàgtam ki semmit, félek hogy pici lyuk marad a ruhàn. De ha olyan nagy a cimke, probàld kivàgni, csak ovatosan!
Szia! Én minden egyes ruhadarabot kimostam miután megvettük. Ugyanazzal a mosóporral mostam , mint a miénket.Öblítõbõl sem senzitívet használtam, de mi sem és a kisfiam sem allergiás rá. 6 hónapos koráig csak kézzel mostam a ruháit és az öblítést tiszta vízzel fejeztem be. Ami a címkéket illeti én sem vágom ki, mert szerintem rosszabb lenne neki.Inkább hagyom, ahogy van. Nem vettem észre, hogy zavarná.
A kérdező hozzászólása: Köszi, mert van olyan cimke, ami tényleg olyan nagy, fõleg a sapkában, hogy nem is tudom miért tesznek bele ilyen óriásit.Köszönöm a válszokat.
Én Sensitiv mosóport és öblítõt használok, mielõtt a baba megszületett is ezzel mostam ki, és azóta is ezzel mosom a ruháit.Igen, én minden ruháját elõre kimostam, öblítettem, vasaltam. A nagy címkéket kivágtam, mert amit benne hagytam vörös lett a manó háta pl badynál.Szerencsére nem volt gond, ki lehetett úgy vágni hogy ne kelljen varrni.
Szia! Én a kiírt idõpont elõtt néhány héttel kimostam, vasaltam minden kisruhát, a cimkét nem vágtam ki. Norit Baby mosószert találtam a Tescóban, de szerintem bármilyen "babás", babának való jó. Öblítõt sensitiv-et tettem, keveset, és egybõl a dobba, hogy azért jól ki legyen öblítve. Bár lehet, hogy így nem is volt értelme használni. Olyan 6 hónapos korától már a mi mosószerünket használtam, de persze külön mostam még a babáét. 1 éves kora óta pedig a mi ruháinnkal együtt megy a gép.
Az elsõ 6 hétben sensitív termékeket használtam, de azóta ugyan azzal mosom mint amivel a miénket.Hál'istennek nem érzékeny a bõre. A cimkét nem vágtam ki, mert félek, hogy szúrná az ami benne marad, vagy varni kell.
A kérdező hozzászólása: Ja meg a kivágást én úgy gondoltam, hogy teljesen a cérnát vágogatom el és úgy nem marad benne semmi, csak jártam már úgy az én ruhámnál, hogy véletlenül megsértettem az anyagot.
A kérdező hozzászólása: Szóval akkor ha én Arielt használok mosóporból(fehér ruhákra valót)az jó lesz?Nálunk is ez már bevált, az öblítõt még mindig keresem.De abból meg Senzitívet vennék.Azt szagoltam jó illata van.Az jó lenne nekünk is.Ez így akkor jó?
Én ugyanazt a mosóport használom, amit eddig is használtam (folyékony TOMI), csak a baba miatt Sensitiv Lenort használok. Amikor még terhes voltam, mindent 30 fokon mostam. Most hogy megvan már a kislány, 60 fokon mosok, és muszáj vagyok Vanish folttisztítót is a TOMI mellé rakni, különben nem jön ki a kaka, és a bodyk széle sajnos idõnként kakás lesz :( :( Vegyél valamilyen sensitiv öblítõt, mindegy milyen márkájút, az jó lesz a babádnak!!! Üdv
Szia, én írtam az Arielt. Nekem gyerekorvos is ajánlotta, mint a legkevésbé allergizáló mosószert, ugyanezt mondta a Coccolinora is. Fehérítõt én nem használok babaruhákhoz, ha van is egy kis kakifolt, azt az Ariel kimossa. Legtöbb babaruhát 30 fokon mosom, mégis tiszták lesznek. Ha nagyon összekakilja magát, akkor is elég a 40fok. Amúgy pedig ajánlom a Huggies pelust, abból nem nagyon folyik ki a cucc. Sok mindent kipróbáltunk már, de ez vált be. Ráadásul az ára is jó.
A kérdező hozzászólása: Még a legapróbb kesztyûben is van óriási cimke, de attól félek nem tudom megcsinálni szépen és utána meg varrni kell ha megsértem az anyagot.Most egyébként a készülõdésre értettem a kérdésemet, nem amikor már megvan a baba.

Atópiás dermatitis-es babák szülei! Milyen mosóport/öblítőt használtok? És van valamilyen homeopátiás készítmény a szteroidos kenőcs helyett?

Legjobb válasz: Mintha én írtam volna a kérdést:)) Én nem használom a szteroidos krémet,tartok tõle. Gyógyszertári fürdetõt használok testápoló helyett és csodák módjára gyönyörûen rendbehozta a testét. Mosni pedig mosódióval mosok,öblítõt nem használok. Mennyi idõs a babád? Mik a tünetek és hol? Milyen kenõcsöt kaptatok?

Mintha én írtam volna a kérdést:) ) Én nem használom a szteroidos krémet, tartok tõle. Gyógyszertári fürdetõt használok testápoló helyett és csodák módjára gyönyörûen rendbehozta a testét. Mosni pedig mosódióval mosok, öblítõt nem használok. Mennyi idõs a babád? Mik a tünetek és hol? Milyen kenõcsöt kaptatok?
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Ma voltunk bõrgyógyásznál, a véreredmény negatív, tehát nem tejallergiás a kisfiam. Viszont még sem ehet tejterméket, azt mondta az orvos, hogy mellõzzük, marad a Miliupa Pepti Plus és a Sinlac. Annyit mondott még hogy ha szép lesz hosszabb idõn keresztül a bõre, és nem jönnek elõ a kiütések, akkor lehet tejtermékekkel próbálkozni, ha nem, akkor 2 éves kora után csinálnak egy terheléses vizsgálatot, de ahhoz 3 napra kórházba kell mennünk.
09:20-as válaszolónak. Jövõ hétfõn megyünk bõrgyógyászhoz. Sok mindenrõl szeretném kifaggatni, majd írok. Kitartás Nektek, és szegény gyerekeknek is! És tényleg ez legyen az életben a legnagyobb bajuk!
A kérdező hozzászólása: Nekünk a doki semmit nem mondott sem a mosószerre, sem az öblítõre, csak többektõl hallottam hogy attól is lehet. Mindig külön mosom a mi ruháinktól az övét, és egy nagyon falatka sensitive öblítõt használok csak, és van a mosógépen egy plusz öblítõ program ami csak vízzel átöblíti a ruhákat.
A kérdező hozzászólása: 09.20-as válaszolónak: És nem mondott semmit a doki hogy miért ne kapjon tejet, ha egyszer ki van mutatva hogy nem tejallergiás? Remélem nekünk nem fog ilyet mondani. Szegénykét én is úgy sajnálom, hogy nem ehet bármit, még néhány gyümölcsös desszertben is van tejszín, arról nem is beszélve hogy amúgy sem egy jó étvágyú baba, tápszerbõl már a sokadikat kapja, egy ideig jobban issza, mert új íz tetszik, aztán egy idõ után már nem kell neki. Ha ehetne egy kis túrókrémet, joghurtot, babapudingot, talán kicsit jobban enne.
A kérdező hozzászólása: 22.32-es válaszolónak: Pont úgy vagyunk mint Ti, el vagyunk keseredve hogy ilyen a bõre, de mindig arra gondolunk hogy ennél komolyabb betegsége ne legyen! Nem viszket neki, szerencsére. Nekünk egyszer max. kétszer kell kenni a hígitott advantan kenõccsel, testápolóval pedig mindig fürdés után, de szerintem nem gond ha többször is bekened testápolóval, abban nem hiszem hogy lenne bármi, nem olyan mint a szteroidos kenõcs. Ha kedden kiderül hogy nem tejallergiás, akkor kifaggatom jobban a dokit. Anyukám nyugtat, õ csecsemõgondozó, és azt mondta hogy sok atópiás kisgyereket ismert, és kinõtték egy idõ után.
Szia! Nekünk is dermatitis-ünk van. Nagyon korán, 2 hónapos kora óta. Én sem mertem már semmit se enni, szinte minden kiütötte. A tejtermék fõleg! Sajna már nincs tejem, de ez most nem is lényeg. Nekünk burow kenõcsöt írt az orvos, azt mondja az kozmetikumnak minõsül, és minden nap be lehet vele kenni a bõrét, csak hûsíti neki. Jövõ héten akarok bõrgyógyászhoz elmenni, hátha ajánl valami jó kencét. Most, hogy fûtünk, most már folyamatosan vannak szegényen piros, száraz foltok, szerintem a száraz levegõ is hozzájárul a vízen kívül. Ti is el vagytok keseredve, hogy a babátoknak ilyen érzékeny a bõre? Mert én nagyon!! Tiszta depi vagyok miatta. Csak azzal nyugtatom magam mindig, hogy nagyobb baja sose legyen! Hányszor kenitek a bõrüket testápolóval? Mert én kétszer háromszor is kenem. Nem sok az egy kicsit?
Utolsónak: lehet ezt a homeost egész pici babának is adni?3hónaposnak?Ha igen, hogy? Mert mi még csak cicizünk.Se víz, se tea... Bocs az off-ért, elsõ voltam.
Homeopátiás készítmény: Halicar. Megint lehet kapni. Ezek a szteroidos kenõcsök, krémek elvékonyítják a bõrt. Fiam 9 éves és ekcémás, õ örökölte az apjától.
A kérdező hozzászólása: Köszi mindkettõtöknek a válaszokat! Én is a vízre gyanakszom egyébként. Egy ismerõsnek a gyermekorvosa azt mondta hogy nem szabad hosszan fürdetnie a babát, állítsa be a kádba, mossa le és zuhanyozza le. A mosóport, öblítõt azért kérdeztem mert a bõrgyógyász nem mondott rá semmit, viszont egy másik ismerõs állítja hogy az lehet a hibás, igaz mindjárt ajánlott is egyet, amit õ is forgalmaz. Kedden megyünk vissza a bõrgyógyászhoz, meglesz a tejallergia eredmény, akkor megkérdezem hogyan tovább, de nem szeretném már tovább használni a szteroidos kenõcsöt. Amúgy a gyógyszertári fürdetõvel fürdetem, illetve Balneum Hermal fürdetõolajat is ajánlott a bõrgyógyász.
Második vagyok. Az én babám is utálta eleinte a Babé illatát: az elsõ alkalommal úgy ordított és olyan lila lett a bõre, hogy azt sose felejtem el. Hívtam a védõnõt és jól letoltam, hogy mit ajánlott nekünk. Aztán azt javasolta, hogy a fürdetõt is és a krémet is keverjem el egy kis gyógyszertári fürdetõvel, így nem volt már olyan intenzív illata és késõbb már töményen is tudtuk használni. Amúgy nincs nagy illata, nehogy azt hidd. Nekünk felnõtteknek szinte fel sem tûnik, de az õ orruk még nincs hozzászokva és gondolom elõször megijednek tõle.
Az én babámnál 3 hónaposan kezdõdött, pedig mi is csak a gyógyszertári fürdetõt használtuk. A Védõnõ a Babe omega fürdetõt és testápolót javasolta. Drága, de rendszeres használat során rendbejött a bõre. Amikor fél éves kora körül azt hittük, hogy már meggyógyult, elhagytuk a Babét és visszatértünk a gyógyszertárira, akkor megint elõjöttek a foltok. Úgyhogy többet nem is kisérleteztünk, csak 2 éves kora után mertük a Babe testápolót a Nivea baby soft krémre lecserélni, de a tusfürdõt még mindig használjuk. Nálunk egyértelmûen a víz okozta, kiszárította a bõrét. Mosószert eleinte Bip hypoallergént használtunk, öblítõt is. Azóta már sokfélét kipróbáltam egyiktõl sem volt semmi gond.
A kérdező hozzászólása: Szia! 13, 5 hónapos a kisfiam, 5 hónapos kora óta küzdünk az atópiás dermatitis-el. Piros száraz foltok vannak rajta, változó hogy hol. Leginkább a karján szokott lenni és a hátán. Higított advantan kenõcsöt kaptunk rá, pár nap alatt elmúlik tõle, utána glicerines testápolót kell használni, egy ideig tünetmentes, aztán újra elõjön. Tejterméket nem ehet, pár hete vettek tõle vért, hogy megállapítsák, tényleg tejfehérje érzékeny-e, kedden lesz meg az eredmény már nagyon izgulok. De nem hiszem hogy az lenne, mert nem kapott semmi tejterméket, mégis egyre többször elõjön, most már az arcán is. Amúgy leginkább fürdés után jönnek elõ a foltok.
12 éves vagyok.és én is atopias dermatitiszes vagyok kicsi korom ótaa. már nagyon unom mindent kipróbáltunk és semmi nem segit.minden orvosnál voltunk szinte.és tavaly kiderült lisztérzékeny vagyok..és egy ideig nem ettem és nem változott most eszek. :/ de mindenbe van LISZT. nem tehetek róla... nagyon kivagyok.ezt ti nem érzitek de én már kiskorom óta szenvedek.eõször csak hajlatokba jelent meg.demost már alig van olyan hely ahol nincs.HA VALAKI TUD SEGITSEN valahogy.:(

Milyen mosópor-öblítő kombinációt használtok, hogy szuper illatos maradjon a ruha?

Néha olyan kellemes illat csap meg egy-egy ember után az utcán,tudom,hogy a ruhából jön!Mi vált be Nektek?

Legjobb válasz: Persil gél (bele a dobba a ruhák közé) és Lenor aromaterápia bármelyik illat (mint öblítõ).

Persil gél (bele a dobba a ruhák közé) és Lenor aromaterápia bármelyik illat (mint öblítõ).
Ariel-t hasznalsz csak, nem lesz furcsa tapintasu a ruha tole. Isteni lesz tole! Most az Ariel gel-t hasznalom, most probaltam eloszor, eddig mosoport hasznaltam, Arielt. De ez a gel jobb, probald ki!
Ariel-Lenor. Lenor fehér vagy sàrga!
mindenképp lenor! és sárgától illatoznak a ruhák messzirõl is, és sokáig! amikor én is érzem másokon az utcán , akkor én sárga lenortnak az illatát érzem másokon is!
Nem biztos, hogy jo ha hasznalsz oblitot, szerintem. Feher ruhakhoz csak a zold Arielt hasznalom, isteni. A lila Ariel-t meg nem probaltam szinesekhez, de gondolom, hogy annak is jo az illata. En egyaltalan nem hasznalok oblitot, szerintem ez igy mar tul sok vegyszer lenne, dragabb is, es az Ariel melle felesleges is. Amugy csinald azt, hogy tobbfelet kiprobalsz, elvegre mindenkinek mas valik be. Ha jo a mosopor, felesleges az oblito.
Nekem most a Silan aromaterápiás öblítõi jönnek be. Nagyon finom illata lesz tõle a ruháinknak.
szívesen. :) mi is illatozunk az utcán, szokták néha kérdezni, hogy mivel mosok. :)
A kérdező hozzászólása: Nem lesz fura tapintása öblítés nélkül?
A kérdező hozzászólása: Köszi:)
A kérdező hozzászólása: Köszi!Meglesz:)
Én épp most vettem - életemben elõször :-P - folyékony mosószert, REX-et. Annyira erõs, átható illata lett a ruháknak... Teljesen más, mint a mosópor. Biztosan más márkáknál is igaz ez. Szerintem mindenképp próbálj ki valamilyen folyékonyat. Én már próbáltam Arielt, Persilt is, porban semmi extra - legalábbis nekem. És nem is mosott "szépre". Öblíteni Silannal, vagy Lenorral szoktam. A folyékony mosószerhez - épp az illata miatt -, fele mennyiséget használok.
Én nem tudom miért, de többféle öblitõt kipróbáltunk már , de sajnos elég gyengén érezni az illatot. Vagy az is lehet sok a ruha amit egyszerre mosunk?(spórolás végett)ilyenkor mi a teendõ?

Ki milyen mosóport, vagy gélt használ, illetve öblítőt?

Csak kíváncsiságból kérdezem, mert nekem eddig egyik sem teljesített 100%-on.

Legjobb válasz: Dosia mosópor és Lenor sensitive öblítõ.

Dosia mosópor és Lenor sensitive öblítõ.
Én mosógélt használok Arielt, Tomit mikor milyet, amikor nagyon koszosak a ruhák (fõleg a gyermekemé)akkor teszek bele Vanish folttisztítót is.Öblítõk közül pedig a zöld Coccolinónak és a lila Silánnak a legtartósabb az illata, én ezeket használom egyiket sem hígítva.
tomi kristály japánkert, es domol white öblítõ jelenleg , szeretem õket :)
ariel gélkapszulák és lenor öblítõ. Ez nálam örök duo!
Tomi kristály mosópor és Lenor(piros :D) öblítõ vagy nagy ritkán coccolino szerintem elég jól teljesítenek, konyhán dolgozok és jól kiszedik a ruhámból a "konyhaszagot" :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a válaszát és a linkeket is:) Megy a zöld és még várok tapasztalatokat:)
Dosia mosóport szoktam külön veszem a színesekhez és külön a fehérekhez.Meg szoktam Ariel mosókapszulát használni. Az öblítéshez lenor , Quanto , Coccolino.
http://www.cfa.hu ennek a cégnek a saját termékeit használjuk és meg vagyunk velük elégedve.
ártól függ.van hogy tomi kristályt vagy biopont esetleg dosiát.de ha olcsó akkor persil ariel.ja és szerintem a gél jobb.
Nekem az ariel kapszulák a szerelmeim. És elég gyakran le is akciózzák õket itt-ott :)

Milyen mosóporral mostok és milyen öblítőt használtok a babaholmik mosásakor, hogy nagyon jó illatúak legyenek?

Nekem sosem sikerül, de kaptam már két ismer?st?l is nagyon illatos babaholmit. Mi a praktikája?

Legjobb válasz: Én Tide-ot használok és Quantót használok öblítõnek. szerintem jó illata van de a Lenor is nagyon jó illatú.

Én Tide-ot használok és Quantót használok öblítõnek. szerintem jó illata van de a Lenor is nagyon jó illatú.
A kérdező hozzászólása: Mármint a Gabi öblítõ illata marad meg a ruhákban:D
bonux amiben vízlágyító is van!nálunk nagyon kemény a víz, így ha nem ezt használnám törni lehetne a ruhákat:S!és lenor a kék vagy sárga vagy zöld vagy bármelyik!
tomi mosópor, sárga silan öblítõ
Tudom, nem kérdezted és ezért OFF leszek: az orvosok egyöntetûen mondják, hogy csecsemõknél, kisgyerekeknél ne használjunk öblítõt, nagyon irritatív az õ bõrüknek. Azt mondják, hogy még az is jobb, ha egyáltalán nem használsz öblítõszert és esetleg a mosószerbõl marad a ruha szálai közt, mint hogy az öblítõt használd. (A mi dokink nagyon figyel az ilyenekre pl.) Ezért én ecetet használok öblítésre. Kiöblíti, nem lesz ecet-illata a ruháknak, igaz, hogy szuper-baba-illata se lesz.
Én dreft babyt használok, öblítõt nem, de mivel van benne valami illatanyag, így nagyon illatosak lesznek a ruhái.
Tide Sensitív és Coccolino Sensitív nekünk ez jó! :D
Tomi kristály Tavaszi virágoskert és Lenor vagy Silan szenzitív öblítõ A babarucikban nekem benne marad, de a mi ruháinkba nem :(
A kérdező hozzászólása: Én most próbáltam ki a Gabi öblítõt, ami meg is marad a ruhákban vasalás után is, de csak akkor, ha nem tömöm tele a mosógépet. Ezt vettem most észre. Dehát ezt ki engedheti meg magának mostanság?? Olyan jó szagú volt a fiam tõle, hogy az apja megkérdezte fektetés elõtt, hogy buliba készül-e:D A mosóporom sima Tomi.
Ariel Gold, és Lenor Sensitive. El lehet ájulni a babaszagtól olyan illatosak a ruhák tõle. Isteni!

Érzékeny bőrű babák ruháihoz milyen mosóport ill. öblítőt használtok?

Ekcémás a baba.3.5 hós.

Legjobb válasz: Van direkt babamosószer, meg öblítõ. Bababoltba vettük amikor kellett. Jó illata is van és nagyon szerettem :)

Van direkt babamosószer, meg öblítõ. Bababoltba vettük amikor kellett. Jó illata is van és nagyon szerettem :)
Bocs az OFF-ért. Kedves Utolsó! Többszöri mosás után sem lesznek a Dreft baby-vel olyan érdes, durva tapintásúak a ruhák?
Öblítõt én is teljesen elhagytam.
Dreft babyt. Öblítõt nem használok orvosi javaslatra, de ehhez nem is szükséges, mert az illata is jó és a ruha is puha lesz. Kipróbáltam a Persil babyt, amit a kismama csomagban kaptam, de nem is mosott szebben és a ruhák is legkeményedtek öblítõ nélkül.
Sima mosószódát. A többi mosószernek is a szóda az alapja, ebben csak az van, semmi más.
Ariel mosopor és Lenor (sensitiv)feher.szinu öblitö.Mar 4 éve hasznalom .
Dreft baby mosószer, öblítõ nem is kell hozzá, olyan finom az illata.
Én a DM-ben Denk Mit Ultra Sensitive folyékony mosószert, és ugyanilyen öblítõt használok a ruháira. Bár nem nagyon ekcémás a bõre, de szokott néha ilyen kis száraz folt lenni rajta. Van Babylove hasonló csomagolású fürdetõ is, azt is szoktuk használni. Mindegyik teljesen illatanyag mentes.
A kérdező hozzászólása: DM-ben Rossman-ban lehet kapni?
7. vagyok Már a második gyermekemnél használom a Dreftet, szinte ugyanazok a ruhák és még mindig puhák. Szóval többszöri mosás után sem változtak. :) Nekem nagyon bejött. A saját ruháinkat Ariellel mosom, Lenorral vagy Coccolinoval öblítem és azok sem puhábbak mint a babaruhák Drefttel, öblítõ nélkül mosva.

Milyen mosóport és öblítőt használtál újszülött babádnak?

Mennyit használtatok bel?le?

Legjobb válasz: Ugyan azt mint magunknak. Folyékony Arielt, öblítõt nem használok, se magunknak, se a babának. :)

Ugyan azt mint magunknak. Folyékony Arielt, öblítõt nem használok, se magunknak, se a babának. :)
6 hós koráig mosódióval mostam a ruháit, öblítõnek pici ecetet használtam. Utána ez már kevés volt a hozzátáplálás miatt: persil sensitív + coccolino
Az en babam szerencsere nem erzekeny boru, de neki kulon persil expert sensitive mosoport hasznalok es feher coccolino oblitot. Amikor meg a pocakban volt, akkor dreft babyvel mostam ki az osszes ruhajat, de nagyon hamar elfogy, igy attertem a porra, gondoltam egy probat meger. Hala Istennek nem utotte ki, birja a bore. Ki kell tapasztalni, minden babanak mas jo.
én csak azt szoktam figyelni, hogy a felületaktív anyag 15% alatt legyen (dreft, ariel, dm sensitiv)
Persil sensitive expert mosópor (bár mostanában nem igezán találok:() + silan sensitive v. lenor sensitive.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!