Találatok a következő kifejezésre: Milyen mikor a szülést (145 db)

Volt/van fogadott orvosod? Milyen volt a szülése, akinek nem volt, és milyen volt annak, akinek volt? Nekem most nincs, és nem tudom eldönteni, hogy legyen-e. Felmerül a kérdés, hogy mi van ha nem ér rá, stb?

De azt a pénzt szívesebben költeném a gyermekemre.Az els? kisfiamnál volt fogadott dokim, de semmi jó tapasztalatom nem volt. Csak negatív. Tanácsok?

Legjobb válasz: Szia Nekem volt magándokim,de a szüléshez nem fogadtam fel. Nálunk a kórházba sajnos kevés,2 orvos van aki rendes a többi sz*rba se veszi az embert.Az épp ügyeletesnél szültem és szerencsém volt nagyon,a szülésznõ és a doki nagyon édesek,türelmesek voltak.Azon a napon csak én szültem az osztályokon se volt nagy tömeg húsvét elõtt,közel 4 órát töltöttem a szülõszobán a doki végig mellettem volt,nyugtatott,biztatott,szórakoztatott.Szülés után mindig bejött beszélgetni hozzám.húsvétkor egy kis tojást kaptam tõle,varrat szedésnél is rettenetesen kedves volt,pedig pénzt nem kapott.Egy hétig voltunk bent,indulás napján bejött elköszönni és pár tanáccsal ellátni.Azóta is ha összefutunk valahol pár percet mindig beszélünk. Ha az összes orvos ilyen lenne......

Szia Nekem volt magándokim, de a szüléshez nem fogadtam fel. Nálunk a kórházba sajnos kevés, 2 orvos van aki rendes a többi sz*rba se veszi az embert.Az épp ügyeletesnél szültem és szerencsém volt nagyon, a szülésznõ és a doki nagyon édesek, türelmesek voltak.Azon a napon csak én szültem az osztályokon se volt nagy tömeg húsvét elõtt, közel 4 órát töltöttem a szülõszobán a doki végig mellettem volt, nyugtatott, biztatott, szórakoztatott.Szülés után mindig bejött beszélgetni hozzám.húsvétkor egy kis tojást kaptam tõle, varrat szedésnél is rettenetesen kedves volt, pedig pénzt nem kapott.Egy hétig voltunk bent, indulás napján bejött elköszönni és pár tanáccsal ellátni.Azóta is ha összefutunk valahol pár percet mindig beszélünk. Ha az összes orvos ilyen lenne......
Ezt neked kell eldöntened. Szerintem mindkettõnek van pozitív és negatív oldala is. Nekem pl volt fogadott dokim, 38+6 hetes voltam mikor megindult a szülés, reggel 6-kor estem be a kórházba, az ügyeletes megvizsgált, felvette az adataimat, ctg-re kötött és már ott is volt a fogadott dokim. Délutánra lett meg a kisfiam, a doki végig mellettem volt... mármint intézte a dolgait, de sûrûn jött, vizsgált, ellenõrzött, szülésnél a fejemnél ült és simogatta a buksim, nyugtatgatott. A kórházi napokon minden nap bejött, kérdezgette mi újság, van-e tejem, hogy van a baba stb... Varratszedés, 6 hetes kontroll.. minden rendben volt, végig kedves volt. DE barátnõmnek nem volt szerencséje, a dokija kikötötte, hogy 120 ezret kér a szülésért, a szülés hamarabb indult meg, doki külföldön. Barátnõm nem akarta odaadni így neki a pénzt, a doki meg azt mondta akkor nem adja ki az igazolást, ami az anyaságihoz kell. Szóval igazán okosat nem tudtam mondani, ezt neked kell érezned, hogy ha most is magándokihoz jársz mennyire bízol meg benne, mennyire szimpatikus stb.
A kérdező hozzászólása: Gratulálok Kedves utolsó válaszoló. Jó egészséget kívánok Nektek!
Fél napos kisfiú apukája vagyok! Ma délben született Gyõrben a kisbabánk nem volt fogadott orvosunk, szülésznõnk sem. Ennek ellenére minden simán ment mindenki kedves volt a doki is. Sokat segített párommal is kedves volt pedig 9 óra vajúdás volt. Csak jó tapasztalatot tudok a szülésrõl mondani.:-)) Egyébként mi is azt gondoltuk hogy azt a pénzt értelmesebb a gyerekre elkölteni, úgy is teszünk :-)
Szia! A terhesség alatt magándokihoz jártam, de nálunk csak úgy lehet orvost fogadni, hogy nem hívják be. Csak akkor engedik be a szülõszobára, ha a szülés a munkaidejében történik. Vagy pont ügyeletes. A végén a fõorvos szikéje alatt kötöttem ki. És ez volt a legjobb dolog, ami a mi helyzetünkben történhetett. Ha nem így történik, a kisfiam már nem élne.
Én fogadtam orvost, mert utáltam volna, ha mindig mások vizsgálnak és nagyon rendes volt mert biztosította számomra azt a komfort érzetet, amit akartam. Végig minden vizsgálatot õ végzett és mindenrõl rendesen tájékoztatott, aztán segített megszülni a kisfiam. A tarifája úgy tudom 60e ft, de mi többet adtunk neki, mert nagyon elégedettek voltunk. A szülésznõk elõtt is le a kalappal, mert nagyon rendesek és segítõkészek voltak. A veszprémi kórházban szültem 3 hete.
Nekem volt fogadottdokim, akivel maximálisan elégedett vagyok. Azt mondta, csak akkor nem lesz ott a szlésemnél, ha külföldön tartózkodik. Itthon volt, és amint hívták hogy szülök jött. Már attól megnyugodtam, hogy belépetta szülõszobába, mikor én már egy ideje ott vajúdtam. Egyszerûen megnyugtatott, hogy van ott valaki, akit már isemerek, és még ráadásul szakember is.
12.41: igen az a doki szemét volt. És sajnos én még tudok cifrább eseteket is. Sajnos a környezetemben levõ kismamák nem mindig tudtak normális orvost kifogni. Csak nem akartam ezzel traktálni a kérdezõt. Elõtted válaszoló voltam.
MAgándokihoz jártam és a 26.héten meg is fogattam.jól tettem 24 órát volt mellettem a "nagy"nap.dokija válogatja:)
Ez a legutóbb említett doki egy szemét.
Szia! Nem volt fogadott orvosom, sem szülésznõm, de mindeni tök rendes volt! Kedvesek, segítõkészek, normálisak. Jól tettem, hogy a babára költöttem azt a pénzt... Miskolc.

Meg mik az elő jelek a szülésnek? Honnan tudom hogy mikor indul meg a szülés? Meg ha korábban akkor mit lehet tenni? A második babámat várom, csak az elsővel 7 hetesen elvetéltem sajnos! Emiatt is érdekelne, hogy milyen lesz a szülés?

Legjobb válasz: nekem 5 perces fájásokkal kezdõdött de még takaritottam meg ilyenek.aztán du jöttek az egypercsesk és 40 perc múlva megvolt a baby.de ez nem mindenkinél van ilyen gyorsan.bennem olyan élményt hagyott hogy ha lehetne holnap újra szülnék uh nyugi sok sikert

nekem 5 perces fájásokkal kezdõdött de még takaritottam meg ilyenek.aztán du jöttek az egypercsesk és 40 perc múlva megvolt a baby.de ez nem mindenkinél van ilyen gyorsan.bennem olyan élményt hagyott hogy ha lehetne holnap újra szülnék uh nyugi sok sikert
Nálam mensi görcsökkel indult, csak alul görcsölt a hasam, és nagyon gyorsan (kb. 1 óra alatt) rendszeressé vált. Mivel 2 hete már kórházban voltam, kéznél volt a doki, megvizsgált, így átküldött a szülõszobára. 2, 5 óra múlva már meg is született a kislányom. Elsõ szülés volt, tehát nem mindenkinél tart 12 órát, ahogy írják!
Szia! Ne idegeskedj, fogod tudni, hogy ez már a szülés lesz. Én is azon aggódtam, hogy mi lesz, ha nem fogom tudni, hogy mikor kell menni. Nekem reggel fél 7 körül(38 hetesen) menstruációs görcseim voltak, és a derekam is rettentõen fájt. Tíz percenként jöttek a fájások, kb. 10 óráig. Akkor felhívtam a dokimat, aki azt mondta, hogy induljunk a sürgõsségi ambulanciára, ott megvizsgálnak, és ha szülés lesz máris jön. Megvizsgáltak és közölték, hogy egy pár órán belül meglesz a baba. 12 órakor felfeküdtem a szülõszobára, és háromnegyed ötkor megszületett a kisfiam. Nem akarlak ijesztgetni, de a szülés elmondhatatlanul fájt, de megérte. Az a lényeg, hogy mindig azt csináld amit mondanak. Minden jót, és könnyû szülést kívánok!
Szia!Nekem is 7 hetesen ment el az elsõ babám... NEkem a szülés magzatvíz elfolyással kezdödött-irány a kórház, de mivel fájásom nem volt, kaptam ágyat.8 órával késöbb indultak a 3 perces fájások.Nem könnyû, de gondolom Te is végig idegeskedted ezt a terhességed, ugyhogy nagy megkönnyebbülés lesz tudni, hogy kinn van és egészséges! Könnyû szülést kívánok Neked!
Az ember már 36-dik héttõl fájogat és várja mikor lesz már durva fájása. Biztos rájössz amikor beindul mert nagyon erõs fájás lesz, ez majd bevillan az agyadba "húha ez lesz az"... Ezeket mérjed, mennyi idõ telik el a fájások között ha 3-4 fájás ugyan ilyen erõs és rendszeres akkor szülni fogsz. Persze elfolyhat a víz is, ilyenkor menjetek be a korházba a fertõzésveszély miatt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a válaszait, nekem nagyon hasznosak voltak!!!!:)

Akinek 38. hetesen 4 kg korulire becsultek a baba sulyat, mikor es mennyivel szuletett vegul? Milyen volt a szules?

Legjobb válasz: Nekem 3200g-ra becsülték 38 héten, végül 40 héten napra pontosan szültem 4100g-os, 60cm babát. Hosszú, nagyon hosszú volt a szülés, mondjuk nekem elsõ baba volt így ezért is nehezebben ment (legalább is azt mondták az elsõ gyakran nehezebb és hosszabb). Végül megszültem a csöppségemet, de a doki a hasamon feküdt (nem fáj, sõt jó mert végre jön kijjebb a baba) a szülésznõk 2db pedig húzták a babóca fejét. De megszültem, és büszke voltam mert a szülészeten az enyém volt a legnagyobb baba. :D Jaa és még a feje is nagy volt! :D Volt egy kislány 4080g-mmal de neki szemmel láthatóan a feje kisebb volt, szóval nem is a súly ha nem inkább a buksija ami számít szülés közben. Amit tudnék tanácsolni, hogy pihenj nagyon sokat szülés elõtt, és igyál sok folyadékot. Ne takaríts, se csinálj az utolsó héten már semmit csak pihenjél, szerintem ez nagyon fontos.

Nekem 3200g-ra becsülték 38 héten, végül 40 héten napra pontosan szültem 4100g-os, 60cm babát. Hosszú, nagyon hosszú volt a szülés, mondjuk nekem elsõ baba volt így ezért is nehezebben ment (legalább is azt mondták az elsõ gyakran nehezebb és hosszabb). Végül megszültem a csöppségemet, de a doki a hasamon feküdt (nem fáj, sõt jó mert végre jön kijjebb a baba) a szülésznõk 2db pedig húzták a babóca fejét. De megszültem, és büszke voltam mert a szülészeten az enyém volt a legnagyobb baba. :D Jaa és még a feje is nagy volt! :D Volt egy kislány 4080g-mmal de neki szemmel láthatóan a feje kisebb volt, szóval nem is a súly ha nem inkább a buksija ami számít szülés közben. Amit tudnék tanácsolni, hogy pihenj nagyon sokat szülés elõtt, és igyál sok folyadékot. Ne takaríts, se csinálj az utolsó héten már semmit csak pihenjél, szerintem ez nagyon fontos.
1:36.héten 3500gr körülinek mondták, 38.héten 4050gr és 50cm-el született 2:39.hét becslés 4500gr, aztán 3 nap múlva 4000gr és 55cm lett
Nekem is 4 kg körülire saccolták, mikor betöltöttem a 40. hetet és addig is hízott a baba (kibújni pedig esze ágában sem volt) a dokim azt mondta, hogy inkább megcsászároz, mert a természetes szülésnek mindketten kárát látnánk - én is és a baba is. Nem bánom így utólag, mert 4750 grammal született a fiam; nem hiszem, hogy meg tudtam volna szülni.
A masodik fiamat 36 hetesen 3600 g-ra becsultek, 35 cm-s fejkorfogattal. Mivel kb 150 g-ot hiznak meg hetente ilyenkor, 4200 korulre saccoltak a vegere. Be voltam parazva rendesen, mert az elso fiam rettenetes nehez szulessel jott a vilagra, pedig csak 3290 volt. Vegul 4 kg lett a masodik, de 58 cm. Meg a keze is elol volt, megis sokkal konnyebb lett a kitolas.
39 hetesen 3500 grammra becsultek a fiam, mondta is a dokim jo nagy baba lesz. Ra majd' 2 hetre szuletett 3440 grammal, 53 centivel.
38 hetesen 4400 grammra becsülték, még azon a héten megszületett 4100 grammal.
Ismerõs is úgy járt mint a 2. válaszoló, nagy súlyúnak becsülték a gyereket, végül 3100 g lett viszont jó hosszú :)
Elsõ gyerek: 38. héten 3800-nak saccolták, két napra rá megszületett 3030g-mal. Második gyerek: 2100grammosnak becsülték a 38. héten, rá 5 napra megszületett 3300grammal, 49 cm-rel.
Nalam is 4kilora becsultek a 38heten. En beparaztam higy hogy fogom megszulni, uristen. 40 hetre szultem, ugy ahogy kell, akkor jott a meglepi, 2800gramm volt a fiam! De mellette 62centi. Nem szabad keszpenznek venni ezeket. :)
38. héten 4 kiló körülire becsülték. 41. héten indították, 3300 gramm, 54 cm, elsõ fájástól 10 óra.

A szülés utáni depresszió milyen? Mik a tünetei? Előjöhet majdnem fél évvel szülés után?

Legjobb válasz: A kicsi az elsõ mindig minden helyzetben. Igaz nagyon ritkán magára hagyom 2 percre, amikor már nagyon ki kell eresztenem a gõzt, kimegyek a füribe és fújok kettõt. De eszembe sem jutna, hogy ne törõdjek vele. Lehet hogy akkor inkább csak az õsz miatt jött ki rajtam nagyon a fáradtság. De ha a fiam mosolyog és nevet, az mindennél többet ér.

A kérdező hozzászólása: A kicsi az elsõ mindig minden helyzetben. Igaz nagyon ritkán magára hagyom 2 percre, amikor már nagyon ki kell eresztenem a gõzt, kimegyek a füribe és fújok kettõt. De eszembe sem jutna, hogy ne törõdjek vele. Lehet hogy akkor inkább csak az õsz miatt jött ki rajtam nagyon a fáradtság. De ha a fiam mosolyog és nevet, az mindennél többet ér.
Nálam 8 hónappal szülés után jött elõ, nagy valószínûséggel az(bocs rohannom kell, ha gondolod priviben elmesélem hogy volt nálam)
Azért, mert fáradt vagy, magad vagy, néha kedvetlen vagy, még nem vagy depis! Ezen mindannyian átesünk! TEssék kihasználni a jó idõt, sokat menni sétálni, kint lenni levegõn és beszélgetni más anyákkal, mindjárt nem leszel depis!
Ragadd magad nyakon és rántsd ki a kakiból! Tünetei: nem érdeklõdsz semmi iránt, a gyereket nem tudod ellátni, de nem is érdekel. Lehet, hogy csak itt az õsz és most jön ki rajtad a fáradtság, rég aludtál már 1 nagyot stb. Nevess, keresd a szépet (most gyönyöürûek a színek), gyönyörködj a piciben és gondolj bele, hogy benned fejlõdött 2 sejtesbõl és te tartod életben. Van helyed, feladatod, jövõd. Ha mindez hidegenhagy, akkor depi és érdemes szakember segítségét kérned. Ha "csak" levert vagy, akkor értékeld magad és vegyél erõt magadon! VAN KIÉRT!!! Sok sikert!

Nemsokára fogok szülni Pécsen az édesanyák uti korházban, milyen ott a szülés, a személyzet? Mit kell vinnem a babának, magamnak?

Legjobb válasz: pelenkát, popsitörlõt, úgy tudom..., legalábbis a védõnõ ezt mondta. én még csak 36 hetes vagyok, én is ott szeretnék majd szülni. mikorra vagy kiírva?

pelenkát, popsitörlõt, úgy tudom..., legalábbis a védõnõ ezt mondta. én még csak 36 hetes vagyok, én is ott szeretnék majd szülni. mikorra vagy kiírva?
A kérdező hozzászólása: én 33hetes vagyok.szeptember közepére vagyok kiirva
voltál szülõszobalátogatáson? elvileg a védõnõd értesít az idõpontjáról. ha õ külön nem szól, kérdezz rá, hogy mikor lesz a következõ alkalom. ha még nem voltál, feltétlenül menj el, mert sok hasznos dolgot elmond a szülésznõ.

Más is elérzékenyült mikor 1 éves lett a babája? Ma 1 éves a kislányom és folyamatosan az jár a fejemben h milyen volt a szülés stb. Nagyon jó érzés és mégis szomorú h lezárult 1 korszak. Más is járt így vagy csak én vagyok ilyen gyagyás?

Legjobb válasz: A fiam hétfõn lesz egy éves, de már most tudom, hogy el fogok érzékenyülni:) Szerintem ez normális, hiszen egy ficergõ, apró kis csomagocskából lett egy szaladgáló, kiabáló, mosolygyáram:) Boldog Születésnapot a kicsinek!

A fiam hétfõn lesz egy éves, de már most tudom, hogy el fogok érzékenyülni:) Szerintem ez normális, hiszen egy ficergõ, apró kis csomagocskából lett egy szaladgáló, kiabáló, mosolygyáram:) Boldog Születésnapot a kicsinek!
Elsõ!Utolsó elõtti vagyok.Tudtam, hogy van itt egy anyuka, akinek 19-ei a babája, egy korábbi kérdésre válaszolva írtad.Csak a kíváncsiság kedvéért hány órakor született a babád?
Utolsó, elsõ vagyok, az én fiam is hétfõn lesz egy:) )) Minden tündéri babát isten éltessen, és sok boldogságot az anyukájuknak is:) )
Gratulálok Nektek!Az én lányom hétfõn lesz egy éves, tuti bõgni fogok, bár én olyan érzelgõs lettem, mióta szültem, hogy szinte mindenen tudnék sírni, ha olyat csinál, puszit ad például.
A kérdező hozzászólása: Gratulálok nektek is:) Akkor megnyugodtam h nem én vagyok a gyagyás:D
Nekem Õ a második és holnap lesz egy éves. Ma is ccsak néztem mikor mentünk a boltba nem maradt a babakocsiban kivettem és a növérével kézenfogva sétált.El kezdtem könnyezni.Szoval nem te vagy a gyagyás! BOLDOG SZÜLINAPOT NEKTEK!!!!!!
Nem vagy gyagyás:) Én is így voltam vele, szinte rosszul esett, hogy már nem babám van, hanem kisgyerekem. Imádom, ahogy nyílik az értelme, kezd beszélni, napról-napra okosabb. De egyre jobban úgy érzem, hogy mégegyszer átélném a szülés boldog pillanatát, és a babázós korszak is nagyon hiányzik néha. De még nem jöhet a tesó:)
A kérdező hozzászólása: köszönjük.:D Csak 1 tortánk volt....De abból jócskán evett:)
nagyon érdekes volt, mert õt igazából csak az érdekelte, hogy mindenki foghassa végre a kezét, és sétálhasson, örült a mamáknak, és hogy körülötte volt mindenki, én meg sírtam helyette is, de én nem a szülésre gondoltam, hanem hogy milyen nagy már megint megy az idõ, és hányszor, de hányszor fogok még én sírni helyette is. Nagyon boldog szülinapot nektek.
Boldog szülinapot! :) 2 tortát kapott Õ is?:) 1et amit szétmancsolhat és szigorúan csokis, a másik amibõl eszünk?:)
A kérdező hozzászólása: köszi:)
elõször is boldog szülinapot!nekem még csak 7 és fél hónapos a kisfiam és ebéd után lent játszott a szõnyegen, tök jól elvolt, én meg csak néztem és pityeregtem, hogy most született és már ilyen kis ügyes bogyóka.én tuti ki fogom bõgni a púpomat is, mikor szülinapja lesz.
A kérdező hozzászólása: Hát igen...De már sosem lesz olyan pici és ez kicsit rossz de másrészrõl pedig én érzem magam a legbüszkébb anyukának a világon mert van 1 gyönyörû nagy lányom:) Vegyes érzés de olyan jó.Csak úgy rám jön a sírás néha ha ránézek:) Mert milyen nagy és nem lesz többé pici ugyanakkor milyen gyönyörû és nagy és milyen büszke vagyok.Bocs ha összevissza írok csak most is folyik a könnyem:)
hûûû tuti ilyen leszek én is 3 hét múlva!!:) )) Olyan furcsa! Gyorsan elrepült ez az 1 év, és most már tényleg egy kisember van veled, nem lehet nem imádni és olyan félõ hogy gyorsan el fog szaladni a gyerekkora és azt veszed észre, hogy már egyetemre jár...
A kérdező hozzászólása: köszönöm/köszönjük.:) Nagyon furi hogy ilyen nagy már.Örülök neki.Csak olyan gyorsan eltelt ez az év.Mire észbe kaptam 1 éves lett. Én is gratulálok nektek!!!
A kérdező hozzászólása: Minden babát és a családját isten éltessen sokáig és mindenki sok boldogságot kívánok!Köszönöm a válaszokat!:)

Mik a tapasztalatok Dr. Elekes Tiborról, a Telkiben, milyen volt a szülés? Nemsokára fogok szülni nála, szintén a Telkiben. Minden érdekel!

Kellett adni neki külön pénzt? Ha igen, mennyit? Ki volt a szülészn?? Csak a szülés végére ment be? Minden érdekel, kérlek írjátok meg!

Legjobb válasz: Az egyik Telkis beteg panaszkodott, hogy a szülésért az orvos hálapénzt kért. Én mondtam, hogy a Telkiben tilos. Erre nem adta ki az orvos nevét, csak a munkahelyeit árulta el. Az Elekes az egyetlen, akire ráillik a leírás. Nem biztos, hogy a te orvosod, de csak õ dolgozik a Rózsakert Medical- nál és a Telkiben is. Ha tõled is pénzt kért zsebbe is, akkor ideje lenne bejelenteni a gazdasági igazgatónak vagy az igazgatónak.

Az egyik Telkis beteg panaszkodott, hogy a szülésért az orvos hálapénzt kért. Én mondtam, hogy a Telkiben tilos. Erre nem adta ki az orvos nevét, csak a munkahelyeit árulta el. Az Elekes az egyetlen, akire ráillik a leírás. Nem biztos, hogy a te orvosod, de csak õ dolgozik a Rózsakert Medical- nál és a Telkiben is. Ha tõled is pénzt kért zsebbe is, akkor ideje lenne bejelenteni a gazdasági igazgatónak vagy az igazgatónak.
Nem értem a kérdést, ha egyszer a fogadott orvosod kötelessége veled megbeszélni, hogy mikor elérhetõ és mikor szülsz! Nem puszira adod a kórháznak a közel 1 millió forintot. Hálapénz viccelsz, ez egy magánkórház! A végén benyújtják a számlát! Én is ott szültem, de nem nála.
A kérdező hozzászólása: Végül nála szültem, de a Jánosban. Átgondoltam a dolgot, és úgy voltam vele, hogy nekem az a 4 nap nem ér annyit, amennyi a Telki lett volna. Így is jó volt, eltelt gyorsan.
Nagyon kíváncsi lennék, mi lett a vége ennek a történetnek?! Én már több éve járok Dr. Elekes Tiborhoz, és csak jó tapasztalataim vannak vele kapcsolatban. Bármi kérdésem volt mindig egyenes és korrekt választ kaptam tõle. Amikor végül a betegségem okán mûtétre került sor, megmondta mennyi a mûtét ára a Telki Kórház, én pedig eldönthettem, hogy ezt vállalom-e, vagy megcsináltatom a Jánosban. Telkit választottam és nem csalódtam! Tekintettel arra, hogy én is ebben az országban szocializálódtam, persze a mûtét után megkérdeztem, mennyivel tartozom, mire azt a választ adta, hogy a megbeszélt összeg rajta lesz a számlán. És tényleg rajta volt, tehát nem hálapénzt kell Telkin fizetni, hanem a „választott orvos honoráriumát”, amiben ráadásul elõre megegyeztünk. Szerintem, ez úgy lenne korrekt vele szemben és a többi ott praktizáló orvossal szemben is, ha ezt tisztáznánk. És talán olyanok írhatnának, akik nem hallomásból gyûjtik a tapasztalatokat!!!!
Ez felháborító! Nem értem, hogy teheti ezt meg a Telkiben! A doki és a szülésznõ is tiszta gáz! Tõlem lehet a világ legszuperebb orvosa is, de ha már kifizetek sokszáz-ezer forintot a szülésért, akkor õ már ne kérjen pluszba! (Anyukám orvos professzor, és egy hónap alatt keres annyit, amint amit a szülészek 1-1 nap alatt. Ki is van akadva rendesen, már attól is, hogy egy állami kórházban ennyi meg annyi pénzt elkérnek a dokik a szülésért, de hogy a Telkiben... Ez tényleg felháborító!!!)
Itt olvastam én is, hogy a Telkiben KÉRNEK pénzt az orvosok a szülésért, amit egyébként állami kórházban, fogadott orvos létükre sem tesznek. (persze itt is vannak kivételek). Annyi biztos, hogy Fehérváron egy lelkiismeretlen mocsok van és õ is dolgozik a Telkiben. Úgyhogy én már fordultam is ki a kórház honlapjáról.
A kérdező hozzászólása: Tõlem 150-et kért. Azért, szerintem a mai világban nem tartunk ott, hogy 150 ezer forinétért 2 óra hosszát legyen bennt az orvos a szülésnél, majd még két nap múlva benézzen... De javítsatok ki, ha tévedek. Nekem is rendes munkám van, 2 egyetemet is elvégeztem, de ha 2 óra munkáért 150 ezret kérnék az ügyféltõl, akkor nem lenne egy ügyfelem sem :( Egyébként gondoltam, rá, hogy az ügyeletesnél szüljek, de most már így a végén olyan kellemetlen lenne... Amúgy meg, szerintem az a tény, hogy valaki a terhessége alatt nem kórházba jár gondozásra, hanem úgy dönt, hogy rászánja azt a pénzt, amit egy magánrendelõben kérnek, az nem azt jelenti, hogy végtelenítve van a bankszámlája, vagy két marékkal szórja a pénzt, és az ilyet jól le lehet húzni....
Hát érdekes ez a szüléskor ott volt 2 órát, és 2 nap múlva is benézett... Én nem ott szültem. Állami fenntartású kórházban. Valószínûleg az én orvosom jóval kevesebbet keres, mint pl Elekes, valószínû a szülés után kapott pénze is jóval kevesebb, mint amit Elekes szokott kapni, mégis minden nap megnézett amíg kórházban voltunk. Egyébként én egyszer voltam Elekesnél, amikor kiderült a terhesség (Rózsakertben), és majd elájultam a számlától, úgyhogy a következõ vizsgálatra már el se mentem.
Szerintem a Telki ugyanúgy mûködik, mint a többi (nem magán) kórház, annyi kivétellel, hogy megfizeted a terhesgondozást, a szülés utáni kórházi ellátást és kényelmet egy összegben a kórház számlájára. De az orvos és a szülésznõ, hogy bemenjen akkor, amikor te szülsz, nem tartozik bele. Szerintem ugyanúgy lehet szülni épp ügyeletben levõ orvosnál is "ingyen", mint fogadott orvosnál "pénzért", vagy nem így van? Amúgy egy ismerõsöm Elekesnél szült, de nem a Telkiben, és nagyon rendes volt. Szüléskor ott volt 2 órát, majd 2 nap múlva is benézett, hogy minden rendben van-e. Nem volt vele semmi gond.
A kérdező hozzászólása: Három ismerõsöm is szült Csermely Gyulánál, de senkitõl nem kért pénzt. Így utólag nem is értem, miért nem hozzá mentem :(
Csermely Gyula is mindkét helyen dolgozott régen, de lehet, már nem így van... A szakdolgozatom anno hálapénzzel kapcsolatban írtam, jártunk akkor - majd 10 éve - a Telkiben is, ahol kb. 4-5 orvossal beszéltünk, és mindenki egyöntetûen állította, hogy ott szigorúan tilos a hálapénz, ettõl más a Telki. Elég szomorú, ha ez változott azóta, vagy akkor sem volt igaz, ki tudja.
A kérdező hozzászólása: Hát igen. Ezért kérdeztem a dolgot, mert tõlem is kért. És nem is keveset :( Az elsõ válaszolónak: Elekes a Telkiben is dolgozik, szóval nem fogadott orvos (úgy értem, hogy nem külsõs). Mivel hozzá jártam végig, és kb jövõ héten szülük, most már nem akarok váltani, és egyébként szakmailag meg jó, de teljesen ki vagyok borulva ezen a pénz dolgon. Tudom, hogy ha fogadott orvos, akkor az pénzbe kerül, de úgy gondoltam, hogy a Telkiben csak nem kéne már hálapénzt adni :( Sõt, még a szülésznõ is bejelentette az igényt 50 rugóra...
Elekes a legszuperebb ultrahangos doki , amit valaha láttam!! Rózsakertbe csinálta az ultrahangot, annyira részletesen, h elmondani se tudom!!ÉS!!! a 12.hétem már megmondja a baba nemét is'100%ig!!! szuper doki!!!!

Milyen érzés mikor beindítják a szülést?

Ha nincs egyáltalán fájdalmam és beindítják, hirtelen er?s fájások következnek. Mire számítsak? Légyszi írjatokbármilyen títpusu beindításról, és hogyan éltétek meg, milyen volt.

Legjobb válasz: Nekem programozott szülésem volt, mivel jóslófájásaim voltak, de nem igaziak.Elõször elõkészítenek, majd a doki megvizsgál, burkotrepeszt-nem fáj, csak fura, mert kifolyik a magzatvíz.két-három órát még semmi, enyhe görcsök. Majd amikor megkapod az oxitocin infúziót, akkor jönnek már komolyabb fájások.Nekem reggel 8-kor repesztettek és 14:45-re lett meg a bébi.Bár 3900 g volt,vagyis nagy baba, így jobban szenvedtem.Egy újnyira voltam kitágulva, majd mikor jöttek az igazi fájások, olyan 11-12 között, óránként tágultam egy újnyit.Segített a doki mindenfélékkel. Készülj fel, sok szúrkálás lesz, de abban a helyzetben nem fogsz arra gondolni.Ne nézz oda, mikor mekkora tûvel közelít, mert ijesztõ. Nekem mindig a férjem tudósított. Nagyon fáj, ez leírhatatlan, de mikor túl vagy, csodálatos érzés, amikor a pocidra teszik, megszopiztatod... Nincs tapasztalatom, hogy milyen, ha magától megindul, de biztos az sem könnyû.Sokat jelent, hogy milyen az orvosod. Az enyém szuper volt. Szültek mellettem többen, de náluk alig volt jelen a dokijuk. Tehát a vajúdás húzós, a kitolás megkönnyebbülés, mert végre nem kell visszafolytani a nyomást. Amikor már nemcssak görcsös, szúró érzésed van, hanem mintha egszerre kellene pisilni, kakálni, akkor már nem sok van hátra. Fontos, hogy bármit érzel, mindent, még ha hülyeségnek tartod is, mondd a dokinak, vagy a szülésznõnek. Ne félj!Mindeki túl van rajta.Könnyû szülést kívánok. Egy három hónapos baba anyukája.

Nekem programozott szülésem volt, mivel jóslófájásaim voltak, de nem igaziak.Elõször elõkészítenek, majd a doki megvizsgál, burkotrepeszt-nem fáj, csak fura, mert kifolyik a magzatvíz.két-három órát még semmi, enyhe görcsök. Majd amikor megkapod az oxitocin infúziót, akkor jönnek már komolyabb fájások.Nekem reggel 8-kor repesztettek és 14:45-re lett meg a bébi.Bár 3900 g volt, vagyis nagy baba, így jobban szenvedtem.Egy újnyira voltam kitágulva, majd mikor jöttek az igazi fájások, olyan 11-12 között, óránként tágultam egy újnyit.Segített a doki mindenfélékkel. Készülj fel, sok szúrkálás lesz, de abban a helyzetben nem fogsz arra gondolni.Ne nézz oda, mikor mekkora tûvel közelít, mert ijesztõ. Nekem mindig a férjem tudósított. Nagyon fáj, ez leírhatatlan, de mikor túl vagy, csodálatos érzés, amikor a pocidra teszik, megszopiztatod... Nincs tapasztalatom, hogy milyen, ha magától megindul, de biztos az sem könnyû.Sokat jelent, hogy milyen az orvosod. Az enyém szuper volt. Szültek mellettem többen, de náluk alig volt jelen a dokijuk. Tehát a vajúdás húzós, a kitolás megkönnyebbülés, mert végre nem kell visszafolytani a nyomást. Amikor már nemcssak görcsös, szúró érzésed van, hanem mintha egszerre kellene pisilni, kakálni, akkor már nem sok van hátra. Fontos, hogy bármit érzel, mindent, még ha hülyeségnek tartod is, mondd a dokinak, vagy a szülésznõnek. Ne félj!Mindeki túl van rajta.Könnyû szülést kívánok. Egy három hónapos baba anyukája.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors és "leíró" válaszokat. Erre volt szükségem. Nagyon félek, fõleg mert bíztam abban, hogy magától beindul a szülés, de még sehol semmi és ma be kell feküdnöm.
En sajnos nem tudok valasztadni, mert elotte vagyok, de szeretnek szep es konnyu szulest kivanni!!!

Nyíregyházi kórházról írnátok tapasztalatokat? Milyen az ellátás a szülőszobán és az osztályon? Miket kell bevinni a szülésre?

Legjobb válasz: szia.ezekre a dolgokra én is kiváncsi vagyok.te mikorra vagy kiírva?én jövõ hét péntekre.ha te késõbb szülnél mint én akkor ha gondolod szülés után írok neked hogy mi hogy van nyíregyen a kórházban.én szalkára jártam dokihoz végig úgy volt hogy ott is szülök.de most elbizonytalanodtam mert 5 hete nem csináltak nekem szalkán ultrahangot még nst után sem.így most a szülésig nyírbátorba megyek az sztkba ultrahangra meg nstre és ha beindul a szülés akkor nyíregyre megyünk.de az egyik ismerõsöm tavaly ott szült és nagyon dicsérte õket pedig nem adott a dokiknak egy ftot sem.

szia.ezekre a dolgokra én is kiváncsi vagyok.te mikorra vagy kiírva?én jövõ hét péntekre.ha te késõbb szülnél mint én akkor ha gondolod szülés után írok neked hogy mi hogy van nyíregyen a kórházban.én szalkára jártam dokihoz végig úgy volt hogy ott is szülök.de most elbizonytalanodtam mert 5 hete nem csináltak nekem szalkán ultrahangot még nst után sem.így most a szülésig nyírbátorba megyek az sztkba ultrahangra meg nstre és ha beindul a szülés akkor nyíregyre megyünk.de az egyik ismerõsöm tavaly ott szült és nagyon dicsérte õket pedig nem adott a dokiknak egy ftot sem.
Én kértem, azt mondták itt csak gáz van...
Második vagyok:a gáz elkábít, elnyom, mintha nagyon be lennél rúgva, ezáltal tompítja a fájdalmat.Az elején megijedtem, hogy elájulok, de mondták, hogy nyugodjak meg, nem fogok.Utánna már nagyon bejött.Nélküle éln nem is tudom mi lett volna.Epi-t nem tudom lehetett-e volna kérni, én nem kértem, de gondolom elõzetes egyeztetés alapján lehet.Ott "helyben" már nem biztos.
a gázzal nem érzed úgy a fájdalmat?ez elkábít nem?más fájdalomcsillapítót nem is lehet kérni?
utolsó imádtam azt a cuccot:D mintha orgazmusom lett volna tõle haza is kéne belõle pár slukk:)
Jah, 3 napot voltunk bent és 3 óránként hozták be a babát kajálni, mindent megmutatnak, köldökkezelés stb. ha kéred s ha nem eszik rendesen a baba akkor kihozzák neked ott lehet végig veled, de inkább pihend ki magad, tudom nehéz, de majd otthon babázol.
Nekem nem volt fogadott orvosom, sem fogadott szülésznõm.A csecsemõs nõvérek nagyon aranyosak. Mivel éjszaka vitt be a mentõ az ügyeletes orvosnem volt túl kedves, de amikor már felvittek a szülõszobába ott nem volt semmi gáz. A szülõszobába én nem vittem be ásványvizet, rosszul tettem! MOBIL ÉS ÁSVÁNYVÍZ! Ha nem pisilsz a szülés után megkatétereznek és az már odalent olyankor nagyon nem hiányzik. Én azt hittem lehet majd fájdalomcsillapítót kérni, de max gázt kaphatsz. én nem bírtam ki nélküle, mert megrepedt a méhszájam..A lényeg, hogy a nõvérkék így is adtak nekem inni, pedig tele volt a szülõszoba, de ha nem akarod magad kiszolgáltatottnak érezni magad akkor gondoskodj róla. Ha van még kérdésed írj nyugodtan.
jah és azt elfelejtettem megkérdezni hogy hány napot kell bent lenni a kórházban?
szia.én az elsõ válaszoló vagyok.és te miket vittél be a szülõszobára?miért nem választanád megint azt a szobát?azért a szobáért kell fizetni?jó ha veled van a baba vagy inkább nem?
Nekem a szülés nagyon jó élmény volt, mindenki nagyon kedvesen bánt velem (nem volt fogadott szülésznõ, csak orvos, aki már csak a végére jött be) abszolút korrektek voltak.Apuka velem volt.Kaptam vajúdó labdát, ihattam-vigyetek ásványvizet, de nagyon sokat, mert szülés után muszáj inni, méghozzá litereket, illetve jó a szõlõcukor is.Mobilt lehet bevinni, de amúgy én egy komplett táskát vittem, amit gondoltam azt bele is raktam még. Az osztályon én baba-mama szobába voltam, ott túl sokat nem járkálnak be a nõvérek, a baba velünk van, de elsõ éjszaka érdemes leadni, mégha nehezére is esik az embernek, mert pihenni kell.Egyébként én nem választanám újra ezt a szobát ha lehetne, maradnék a hagyományosnál.A szoba tiszta volt, arra nem volt panasz, a kaja szerintem jó, bár a többieknek nem ízlett, nekem nem volt vele bajom. Ha van még kérdés, szívesen válaszolok!
Tuti lehet, ha fogadott orvossal elõre megbeszéled.barátnõm így vlt, csak aztán annyira hamar megszült, hogy nem volt rá idõ.

Tulajdonképpen hogyan megy ez a szülés utáni vérzés? Meddig tart és milyen jellegű? Mikor jön meg az első menstruáció? Mikor lehet szülés után először szeretkezni? Bocsi a sok kérdésért, de sokmindent hallani.

Nekem rendszeres 28 napos a ciklusom és 4-5 napos a mensim. Ez változni fog ?

Legjobb válasz: mindenkinél máshogy van.van akinek csak 1-2 hét van aki vérzik 6 hétig.én 5 hétig véreztem.az elsõ pár napban(amig a korházba voltam erõsen véreztem,szal sok volt,de lassan kezdett csökkenni.1 hét után már elég volt a sima betét(always-t használtam)szülés után 4 héttel már elég volt a tbetét,mert már csak barnáztam leginkább. mikor elmult a vérzésem(5.hét)utána a párommal már voltunk együtt. az elsõ menstruációm 8 hetesen jött meg(valószinü h a fog.injekció hozta ki)2 hétig tartott.azóta semmi. remélem tudtam segíteni az én esetemmel,de ez mindekinél más. könnyû és gyors szülést 5 hós fiucska anyukája

mindenkinél máshogy van.van akinek csak 1-2 hét van aki vérzik 6 hétig.én 5 hétig véreztem.az elsõ pár napban(amig a korházba voltam erõsen véreztem, szal sok volt, de lassan kezdett csökkenni.1 hét után már elég volt a sima betét(always-t használtam)szülés után 4 héttel már elég volt a tbetét, mert már csak barnáztam leginkább. mikor elmult a vérzésem(5.hét)utána a párommal már voltunk együtt. az elsõ menstruációm 8 hetesen jött meg(valószinü h a fog.injekció hozta ki)2 hétig tartott.azóta semmi. remélem tudtam segíteni az én esetemmel, de ez mindekinél más. könnyû és gyors szülést 5 hós fiucska anyukája
Nekem 6 hétig tartott a szülés utáni vérzés. Bár maga a vérzés csak 2 hétig, utána erõs majd egyre gyengébb barnázás. Szexelni a 6.hét után lehet. Nekem a babám 1 éves szülinapja körül jött meg elõször. Nem lett egybõl 28 napos ciklus, mint régen.
A vérzés 2-3 hétig tartott. A mwnstruációm elõször a baba 3, 5 hónapos korában jött meg, majd 5 hónaposan és utána minden hónapban 28 napra. 10 hónapos és még szoptatok. Viszont az elsõ 2 napon ömlik belõlem a vér (tampon+be betét), nem szedek semmilyen fogamzásgátlót. Spirált akarok felrakatni, az elsõ szülésem után is az volt fent 6 évig.
Nekem 4 hétig tartott, már azt hittem sose lesz vége. Kb. 5 napig elég erõs volt, tena extra betétet használtam. Egy hét után már elég volt a normál egészségügyi betét, és utána már csak a szoptatások után vérezgettem. A 4. hét után már csak "barnázás" volt.
nekem kb 5 hetig tartott a verzes, a vege mar barnazas volt.az elsö mensi a masodik honapban jött, szexelni meg elvileg 6 het.de nekem 2 honappal szüles utan meg nagyon fajt, alig birtam, fajt belül is a mehszajam tajan es a gatseb is, ami 5 ölteses volt.es neha meg most is verzek szex utan, 3 honapja szültem de a varrat helyen most is faj, hiaba...nem mulik könnyen az eletre szolo kaland.a mensid meg ha minden igaz nem fog jönni mert amit majd felirnak fogamzasgatlot attol nem lesz amig szeded

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!