Találatok a következő kifejezésre: Milyen messze lennie (13 db)

Badacsonytomaj milyen helyeket lenne érdemes meglátogatni (gyalog), ill. mennyire messze van a legközelebbi strand? (folly arborétumtól nem olyan messze. )

Folly arborétumtól nem messzi helyre gondolnék GYALOG!

Legjobb válasz: Tavaly én is pont a Folly arborétumnál nyaraltam, éppen ilyentájt. Mi be szoktunk sétálni Badacsonyba, onnan meg vonattal vissza (utána meg szépen felsétáltunk az Oázis a Klastromhoz nevû panzióba, ahol laktunk). Mi leginkább a pincészeteket látogattuk, megnéztük a Kisfaludy-házat, körbejártuk a Badacsonyt, a Római utat, a Rablósort, és kóstolgattuk a finomabbnál-finomabb nedûket :)

Tavaly én is pont a Folly arborétumnál nyaraltam, éppen ilyentájt. Mi be szoktunk sétálni Badacsonyba, onnan meg vonattal vissza (utána meg szépen felsétáltunk az Oázis a Klastromhoz nevû panzióba, ahol laktunk). Mi leginkább a pincészeteket látogattuk, megnéztük a Kisfaludy-házat, körbejártuk a Badacsonyt, a Római utat, a Rablósort, és kóstolgattuk a finomabbnál-finomabb nedûket :)
A kérdező hozzászólása: És a strand milyen messze van és hol?:)
Miért kell ordibálni?
A kérdező hozzászólása: Mert akkora a humorod..
Humorom? NETIKETT (NET-Etikett) ember... attól mert nem látod a másikat csak írsz neki, még léteznek gesztusok. A Csupa nagybetûs írás (már javították) ordibálásnak számít.

Ha Bratislavába, Pozsonyba érkezem repülõvel milyen messze van a legközelebbi vonatállomás Budapestre? Illetve hogyan jövök ki vonatjegyárban? Vagy busszal lenne érdemesebb? Sürgõs.

Utánanézek magam is, de aki már tapasztaltabb nálam, szívesen fogadnám a segítségét.

Legjobb válasz: A fõállomás a Hlavna Stanica, onnan mindennap megy vagy 5-6 vonat Pestre. Ha hamarabb lefoglalod online akkor olcsóbb.

A fõállomás a Hlavna Stanica, onnan mindennap megy vagy 5-6 vonat Pestre. Ha hamarabb lefoglalod online akkor olcsóbb.
A kérdező hozzászólása: [link] Közben megtaláltam ezt az útvonalat. Ennyi gyalogút 1 óra 40 sietve épp elérném.(tõltöttem le pdf-et a menetrendrõl) Végállomás a Keleti pályaudvar, és az tökéletes. Nyilván érdemes busszal odaérni de ott még nem tartok. [link] Táblázat alatt a "Pozsony - Érsekújvár - Párkány - Vác - Budapest" pdf letõlthetõ, de kb táblázatban ugyanez van. Remélhetõleg pontos adatok. Ez a buszjegyfoglalás. Vonatjegyfoglalást nem találtam. Buszhoz meg tuti helyi busszal kell menni hogy odaérjek. [link] Csak ez nem tudom, hogy általánosan elfogadják-e 3000 Ft-ra jönne ki lefoglalva. A vonat olyan 5000 Ft-ból jönne ki ha 17, 5 Euro. Egyéb javaslat?
A reptérrõl legutóbb a 61-es busz ment a fõpályaudvarra, kb. 20 perc az út. A jegy nem lehet több 1 eurónál (60 perceset kell venni, mert 15 perces ugye nem elég). Vonat kétóránként van a Keletibe, a jegy akár egyútra, akár oda-vissza 17, 50 euró és nem változik az ára. Meg tudod venni az elvirán is (forintban fizetve), de legkésõbb Pozsonyban is az állomáson. A távolsági buszt nem ismerem.
A kérdező hozzászólása: Jó tudni, hogy indúl busz oda. Beszélnek angolúl? Jegyet vonatjegyet ki tudnám kérni angolúl? Magyarúl elvileg nem érdemes eleve megszólalni.
A kérdező hozzászólása: Úgytûnik a kérdés már nem aktuális. De azért kíváncsi volnék, hogy angolúl tudnak a szlovákok.
Ugyanannyira tudnak mint Magyarországon. De végsõ esetben a "train station" és a "Budapest" szavakat is megértik.


Milyen messze kell lennie turbókéménynek a falazott kéménytől?

Van erre szabály?

Legjobb válasz: Szerintem nincs,és láttam már a tégla kémény mellet ,közvetlenül.

Szerintem nincs, és láttam már a tégla kémény mellet , közvetlenül.
A kérdező hozzászólása: Itt volt a kéménybélelõ és azt mondta nem fogja átvenni a kéményseprõ, mert nincs meg az 1 méter, ami azért kell mert a füstgáz roncsolja a szilikátokat. Mintha a fagy, a savasesõ nem roncsolná... Nem tök mindegy ha 30 év alatt megy tönkre vagy 40, ha úgysem használom?! Gyakorlatilag csak dísznek van, hogy legyen valami a tetõn. Kerestem a neten ezt a szabályt, de sehol nincs ilyen.

Fúrt kútnak milyen messze kell lenni a ház alapjától:?

6 méter hosszú 120mm-es perforált végű csövet szeretnénk lerakni.. Viszont a ház alapja kb. 8 méterre van. mekkora üreget tud csinálni egy ilyen kút? Félhetek e tőle hogy megsüllyedhet a ház alapja?

Legjobb válasz: Hat méter mély kút nem fog akkora üreget csinálni, ami a Kb 80 cm-es alapot hátrányosan befolyásolná. 8 méterre meg aztán végképp semmi okod az aggodalomra.

Hat méter mély kút nem fog akkora üreget csinálni, ami a Kb 80 cm-es alapot hátrányosan befolyásolná. 8 méterre meg aztán végképp semmi okod az aggodalomra.
2-2, 5 méter.
A televízió képernyõjén általában úgy lehet megállapítani a nézési távolságot, hogy közelrõl addig távolodunk a képernyõtõl, amíg a képet alkotó elemi kép pontok egybe nem olvadnak a szemünkben egy egységes felületté. Passzív 3D nézése esetén (amikor felvettük a szemüveget), akkor addig kell tovább távolodni, amíg a képen lévõ fekete csíkok el nem tûnnek. A passzív 3D képernyõt kétszer ekkora távolságból érdemes nézni. Mindjárt leírom, hogy miért. Általános nézési távolságok: http://www.av-online.hu/teszt/nezesi-tavolsagok_200 A 42" (107cm) passzív 3D tv képernyõn a FullHD mûsort 2D-ben 160 cm-rõl érdemes nézni. Ugyanazon a tv-n a 3D mûsort kb ennek a kétszeresérõl, 3.2 méterrõl lehet zavartalanul látni. Ez azért van, mert a passzív 3D rendszer úgy hozza létre a két szemnek szánt képet, hogy a képernyõn a fizikailag megjeleníthetõ kép pontokból képzõdött sorokban, egymás után sorban lefelé, felváltva egymás közeiben jelenik meg a bal és a jobb szemnek szánt képi információ. A kettõnek a szét választásához van szükség a két ellenkezõ polarizáltságú körpolarizációs szûrõre (szemüvegre), hogy mindegyik szemmel csak azt a sort láthassuk, amelyikben a neki szánt kép rész jelenik meg. A mellette lévõ sorok azzal a szemmel feketének látszanak. Az így feketének látott sorokban az ellenkezõ szemen lévõ szûrõvel láthatjuk a képet, míg az ellenkezõ szemmel látott sorok ezzel a szemmel nézve feketék maradnak. Ez a látható "sor ritkulás" határozza meg a 3D-s nézési távolságot. Ahhoz, hogy a látható képernyõ sorok között ne legyen zavaróan látható a kitakart fekete képernyõ sor, a nézési távolság legalább kétszeresét kell választani. Ha valakinek egyébként nem jó a szeme, akkor lehet közelebbrõl is nézni, különben (jó szemmel) sûrû csíkozottságot láthatunk a képernyõn megjelenni. Persze az is lehet, hogy valaki megtanulja figyelmen kívül hagyni a sûrû csíkokat. Végülis a régi képcsöves televízión is lehetett látni a képernyõ sorokat csíkok formájában, mégis milyen jókat lehetett azzal is tv-zni. Igaz, nem full hd -ben. Ennek a passzív rendszernek ez a hibája. Azért írtam le a tv nézés fõbb szempontjait, hogy érthetõ legyen az oka. Az szerintem kevés, hogy 3.2 m, de miért is? Itt olvashattad. Egyébként meg ha felveszed a 3D szemüveget, akkor addig távolodj a képernyõtõl, amíg zavarónak találod a csíkokat.
A kérdező hozzászólása: Igen, köszönöm, eddig meg van, de a 20 m magassággal sehogy sem tudok mit kezdeni.
A sebességkomponenseket egy jó rajzzal és egy fél szabályos háromszög felfedezésével ki tudod találni. Vízszintesen állandó sebességgel mozog, függõlegesen pedig szabadesés kezdõsebességgel. Ha valahol elakadsz még szóljál nyugodtan, de azt ne várd, hogy megoldom helyetted, és remélem, más sem teszi.
1. lépés kiszámolod a két sebesség komponenst. A függõleges 6m/s lesz. A vízszintest meghagyom neked v_h 2. lépés A függõleges sebesség 6m/s fölfelé, és 20m magasról indul. Ez egy függõleges hajítás. Kiszámolod, milyen magasan van, amikor a sebessége 0, és a t1 idõd, amíg oda felért. Majd ebbõl a h magasságból már egy sima szabadesés, ami t2 ideig tart. 3. lépés A vízszintes távolság: (t1+t2)*v_h Vagyis sebesség*idõvel
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, sikerült:)
s=\frac{a}{2}t^2+v_0t+s_0
Nehogy valamilyen ócska ládákból összerakott, hajléktalan telepre hasonlító menhelyet nyissál. Örökbe akartam fogadni, jártam néhány helyen, rémes volt. Kis kennelben három kutya, még megfordulni se tudtak. Egy helyen találtam normális viszonyokat, de azok sok pénzbõl tartják fenn a menhelyet. Az állataik nem lelki sérültek, nem kennelbetegek, hamar beilleszkednek, ha valaki örökbe fogadja õket.

Távkapcsolatban élők? Milyen messze laktok a párotoktól, és havonta hány napot tudtok együtt lenni?

Legjobb válasz: A párom munkája miatt közöttünk kb 1000-2000km van mindig. 3-4 hetente szoktunk találkozni és ilyenkor együtt vagyunk egy hétig. 23/L 29/F

A párom munkája miatt közöttünk kb 1000-2000km van mindig. 3-4 hetente szoktunk találkozni és ilyenkor együtt vagyunk egy hétig. 23/L 29/F
200 km, hétvégén vagyunk együtt (péntek du-este, szombat, vasárnap).
Mi több mint 400 km-re vagyunk egymástól..kb 2 hetente jön haza egy napra, de ha úgy van és el tudjuk intézni, akkor én is ki szoktam menni meglátogatni pár napra, de az sajna ritka.
A kérdező hozzászólása: Akkor a mi 100kmerünk még nem is olyan nagy távolság.
250km. Hetente-kéthetente három nap. (péntek du. - szombat - vasárnap)
kb 2-3 perc szinte egymás mellett vannak...
Majdnem egymással szemben vannak.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat:D Sokat segítettetek:]


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!