Találatok a következő kifejezésre: Milyen messze a (222 db)

Meg tudná mondani valaki, hogy hol található az Orangeways irodája? Annyit tudok, hogy az Üllői úton az FTC stadionhoz közel, de pontosan melyik oldalon, és milyen messze a stadiontól?

Legjobb válasz: OrangeWays jegyiroda Budapest, Üllõi út 129. FTC STADION (NÉPLIGET) IX. kerület Telefon: 06-30-830-9696 Email: [email protected] Nyitva: hétfõtõl péntekig 9-18 óráig

OrangeWays jegyiroda Budapest, Üllõi út 129. FTC STADION (NÉPLIGET) IX. kerület Telefon: 06-30-830-9696 Email: [email protected] Nyitva: hétfõtõl péntekig 9-18 óráig
A kérdező hozzászólása: Térképem sajnos nincs, és holnap reggel onnan indul a buszom. Meg tudná valaki mondani, hogy körülbelül hol található ez a 129. szám?
A buszok a népligeti buszpályaudvarral szemben indulnak az út szélérõl. Sajnos pontosabbat nem tudok, még nem mentem orangeways-es busszal.
Elsõ vagyok. Már biztos késõ a válasz, de bemásoltam hol van az iroda. Mögötte ott van hogy FTC. Tehát, onnan indul a busz.Szerintem logikus, hogy mit jelent ott az FTC.

Egy 17 cm sugarú körbe 30 cm hosszú húrt rajzolunk, milyen messze a van a húr a kör középpontjától?

Tudna valaki segíteni?

Legjobb válasz: Nekem 4 centi jött ki...Jól gondolom?

A kérdező hozzászólása: Nekem 4 centi jött ki...Jól gondolom?
Szerintem meg 8 cm. Gondold végig, azt a fix 30 cm-es húrt bárhogy beillesztheted a körbe, majd az Origóból húzol egy sugarat a húr és a körvonal egyik metszéspontjához, majd az O-ból egy szakaszt, merõlegesen a húrra. Így van egy derékszögû háromszöged, aminek egyik befogója 15, másik x, átfogója 17 cm. Pitagorásszal kijön, hogy x=8. Rajz segít.

Messzi van a messzi? Pontosan irjátok le milyen messzi van

Legjobb válasz: Hát az attól függ mikor. A múltkor már majdnem behugyoztam a városban. Akkor az elsõ étterem, vagy valami, iszonyatosan messze volt.

Hát az attól függ mikor. A múltkor már majdnem behugyoztam a városban. Akkor az elsõ étterem, vagy valami, iszonyatosan messze volt.
pontosan oda vissza 210 km. ennyit utazok egy nap.
A párom munkahelye. csak 2 km, de ezt minden hétköznap megteszem gyalog, általában csomagokkal. Megmászok 2 dombot is eközben, és átmegyek a fél városon. Már félúton azt hiszem, hogy hú de messze van még...
A kérdező hozzászólása: oké köszönöm az eddigi válaszokat. a további válszokat elöre is köszönöm.
Ebbõl kiszámítható: 0 < közeli ≤ nem messzi < messzi
nagyon messzi..

Zakynthos. Agios Sostis. Kérdéseim: Milyen messze van a Laganasi strand (gyalog). Hol lehet autót bérelni, csak Laganasban legközelebb? Milyen messze van a Lidl? Melyik tavernát ajánljátok a közelben? :D

Legjobb válasz: A strand az kb 10 perc gyalog, autót bérelni Laganasban lehet, a Lidl az elég messze van, oda csak autóval érdemes menni (kb. 15 perc),taverna pedig szinte minden sarkon van, nekem konkrétan az El Greco nevezetû étterem jött be. Nagyon kedves kis családi vállalkozás, finom kajás, sohasem laktam olyan jól mint akkor. :)

A strand az kb 10 perc gyalog, autót bérelni Laganasban lehet, a Lidl az elég messze van, oda csak autóval érdemes menni (kb. 15 perc), taverna pedig szinte minden sarkon van, nekem konkrétan az El Greco nevezetû étterem jött be. Nagyon kedves kis családi vállalkozás, finom kajás, sohasem laktam olyan jól mint akkor. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a gyros, pontos és felettébb informatív választ!:)

Egy kutya milyen messzire hallja az erdőben a fütyülést?

Elmentem sétálni a kutyámmal az erd?be, és mindig jött, nem volt gond. Csak, bementem 1 pillanatra 1 barlangba, de, tényleg csak annyi volt. Mire kijöttem, nem volt sehol. Nagyon megíjedtem. Folyton fütyültem, de semmi, de ha hívom, egyb?l jön. Vagy 1 órán át hívtam, semmi. gondoltam nagyon messzire ment, ha nem hallja. Hát vissza jöttem, erre itt fekszik a kapu elött. Nagyon boldog voltam/voltunk. Pedig elösz?r volt itt, és tudta az utat vissza. Többet, sosem tévesztem 1 pillanatra sem szem el?l.

Legjobb válasz: Messzire. Az ultrahang tartományban még messzebb, ezért érdemes fütyürészés helyett kutyasípot használni!

Csakhogy az a gond, hogy akkor is kilövik, ha pórázon van. Egyébként kóbor, falkába verõdõ gazdátlan kutyák valóban veszélyesek lehetnek, de egyetlen kutya, fõleg ha nyakörve van, esetleg tacsi, vagy puli - ugyan milyen veszélyt jelent, ha póráz nélkül van? Ha jól tudom, a vadászkutyákat sem arra képzik, hogy megölje a vadat!
Messzire. Az ultrahang tartományban még messzebb, ezért érdemes fütyürészés helyett kutyasípot használni!
A vadászon múlik mennyire szemétláda. Persze én is hallottam már arról, hogy a gazda mellõl is kilövik a kutyát. Elítélem õket.
Szerencsétek volt, örülök. :) "Többet, sosem tévesztem 1 pillanatra sem szem elõl." Ennek pont fordítva kellene lennie. A kutyának kell téged szemmel tartania, soha nem mehet olyan messzire, hogy elveszítsen szem elõl. Fiatal kutyus? Vagy nem régóta van nálad?
Hát a kutyáknak elég jó a fülük, még azt is hallja ha te nyelsz egyet, de a kérdésedre a választ nem tudom.
Szerencse, hogy nem kóborolt el a kis lüke! :) Egyébként, ami azt illeti, szerintem nincs olyan nagyobb épület, vagy valami, ami megakadályozná a hang terjedését, tehát egy jó 2-2, 5 km-es körzetben biztosan hallatszódik.
Az erdõben veszélyes a kutyának kóborolni, vadászok nyikk nélkül és irgalmatlanul kilövik.
Tényleg senkit nem zavar, hogy az erdõben kilõhetik a kutyát?
Vad védelmi területen a kutya sajnos kilõhetõ, amennyiben nincs pórázon. A vadásztól függ, hogy mérlegeli e, ha a kutya nincs pórázon milyen távolságban van a gazdától. Ha a kutya szabadon van úgy kolonccal a nyakában engedhetõ el. A kolonc gátolja a kutyát a vad üldözésében. Én sem a vadászok mellett vagyok, már csak azért sem mert a vadász több vadat ejt el mint a kutyák.
Mondjatok egyeteln olyan esetet, amikor a gazdája mellõl lõttek ki kutyát és a vadász még nem ül a börtönben! (Mikor, hol, kinek a kutyáját, milyen távolságból és ki lõtte ki?) Nem a kutya miatt, hanem az ember miatt nem teheti meg. Nem véletlenül van a jogszabályban a minimálisan 200 méteres távolság elõírva. Mi nemrég találkoztunk vadászokkal, megbeszéltük, hogy mi erre megyünk, õk arra és így már nem is zavarjuk egymást... Persze a veszély mindig fennáll és a kilövés esélye is jelentõsen nagyobb a nullánál, de normális gazdi normális kutyáját normális vadász általában nem lövi ki.
Utolsónak! Neked van igazad az összes mondatodban. Lõttek már ki a gazdi közelében sétálgató nyakörves kutyát is. Szerintem vannak olyan vadászok, akik ezen "szórakoznak"... Nem törõdve azzal, hogy õk a gazdi családtagjaként is funkcionálnak, nem "csak egy kutya". Hát a sípot még nem ismerem, de hallottam róla, és szerintem is csak ha hozzá van szoktatva/oktatva akkor figyel rá, s jön lábhoz. (egy kutyás)
Ja, elvben a törvény szabályozza, hogy mikor lõhetõ ki kutya. Azonban a gyakorlat az, hogy lõttek már ki pórázon levõ öreg tacsit, juhász mellõl pulit, sõt vadászvizslát is, aki egy méterre volt gazdájától. És büntetlenül. Szóval aki erdõben hagyja csatangolni a kutyáját, az bizony veszélynek teszi ki. Egyébként az ultrahang sípra is csak akkor jön vissza, ha erre van tanítva. Mert ugyan hallja, akár az emberi kiáltást, de nem törõdik vele, ha nincs rá tanítva.
megoldás : ultrahangsíp !!! a kisállatboltokban kapható , cc: 6-800.-ft. 10-12 cm hosszú fém síp, magas hangon szól. 4-800 méterrõl behívható vele a kutya. ( az enyém cc: 2 km-rõl is meghallotta, és visszajött !! persze gyakorolni kell sokat. pl. azzal hívod enni .
Akkor lõhetik ki, ha vadat üldöz és a gazdája hatókörén kívül került, de a gazdájától minimum 200 méterre. Vannak olyan kutyák, akik annyira kézben tarthatók, hogy elsõ szóra visszajönnek vagy el sem mennek 200 méternél távolabb. Amúgy zavar, persze, de nem az a megoldás, hogy akkor nem megyünk túrázni.
Mikor bementél a barlangba õ nem látott azt hitte, hogy hazamentél és a te nyomodon hazatalált. Ha ilyen ismeretlen helyen mászkálsz, ne engedd a kutyádat látótéren kívülre.
Én direkt figyelem, hogy mikor kalandozik el a kutyám annyira, hogy már ne tudjon rólam. Eleinte, amíg fiatalabb volt jópárszor sikerült elbújnom elõle, és hagytam, hogy pánikoljon amikor nem talál. Jó kötõdés erõsítõ tréning. Mostanában viszont alig fordul elõ, hogy el tudjak bújni, a szeme sarkából mindig figyel engem. Amikor mégis sikerül, akkor is fél percen belül ott van és érdekes módon mostmár nem pánikol, hanem nyílegyenesen a búvóhelyem irányába rohan.
Örülök hogy hazatalált.
Én készséggel elismerem, hogy nem minden vadász szemétláda. Viszont a baj ott van, hogy MINDEN erdõben van szemétláda vadász. Ezért aki vigyáz a kutyájára, nem megy vele erdõbe/vadászterületre, még pórázon sem!
Fél évesen, 600 km, nyaralni..
5 hósan 3000 km (oda-vissza) Bulgáriába, több nap alatt tettük meg az utat, megálltunk pihenni, végig aludt szinte, sokat megálltunk
A kérdező hozzászólása: köszi szépen, akkor nem izgulok, hogy túl korán indulnék el vele, ha messzire mennék
11 hos, de hosszabb utat meg soha nem tettem meg vele. Nem szeret autoval utazni, vegigsir minden utat, hosszab utat meg sem probaltunk.
2, 5 hónaposan éjszaka Olaszországba, 700 km, elsõsorban. másodsorban 6 hónaposan repülõvel Spanyolországba, én azt mondom, az "nehezebb" volt.
6 hónaposan frankfurtba meg vissza 48 óra alatt 2000 km,
2 hónaposan, 550 km. 6 hónaposan, 600 km. Havonta egyszer 150 km oda-vissza.
5 hónaposan Észak Görögországba mentünk 2 hétre nyaralni, 7, 5 hónaposan Ternibe(rómától 100 km). Mind a kettõ több mint 1000 km volt, éjjel utaztunk. Jas ilyenkor persze végigaludta az éjszakát, amúgy nem jellemzõ, még most 9, 5 hónaposan sem.
3 hos volt, 600 kmre koltoztunk ideiglenes idore(6 hora) itthonrol, mert a ferjemnek ott volt munkaja, o epiteszmernok, .Este lefektettem 9kor es az elso ebredesenel 2kor, megszoptattam es indultunk, az autoba reggel 7-ig aludt, akkor megettem es mentunk tovabb, nagyon jol birta az utat, nem is gondoltam volna.Ugyhogy ne idegeskedj, mert nem lesz gond.
Én a babámat(Skoda Octavia) 3 évesen vittem le Horváto.-ba (510km)

Milyen messzire tudja elhajítani a kislabdát az, aki függőlegesen 20 m magasra képes feldobni? (A kezdősebességek nagysága megegyezik. )

Legjobb válasz: A kérdés nem ERROR, hanem nyilvánvalóan az érkezési magasság ugyanaz mindkét esetben - emiatt ez tekinthetõ akár a talajszintnek is, de lényegtelen. Ki kell számolni a kezdõsebességet, utána pedig meg kell határozni, hogy ilyen sebességgel 45 fokban elhajítva milyen messzire repül.

A kérdés nem ERROR, hanem nyilvánvalóan az érkezési magasság ugyanaz mindkét esetben - emiatt ez tekinthetõ akár a talajszintnek is, de lényegtelen. Ki kell számolni a kezdõsebességet, utána pedig meg kell határozni, hogy ilyen sebességgel 45 fokban elhajítva milyen messzire repül.
:) 20m az 20m bármilyen irányban. Ami számot tevõ az a gravitációs erõ. És az hogy mikor ér bele a talajba a labda. ehhez meg tudni kellene milyen magasról indítod a labdát. Ilyen adatok hiányában ERROR a kérdés.
Mivel a kérdés nem írja, hogy vizszintesen kell eldobni, így ha 45 fokos szögben dobja el, akkor 20 méternél messzebbre repül :) )
Így igaz. Felfelé dobásnál a labdának - ha a dobási szintet "0" szintnek tekintjük - csak mozgási energiája van, méghozzá 1/2*m*(v_0)^2 nagyságú. Mikor a felsõ holtpontra ér, a gravitáció "felemészti" ezt az energiát, és csak helyzeti energiája lesz, ami meg m*g*h nagyságú. A két energia egymással egyenlõ, így v_0 kifejezhetõ: v_0=GYÖK (2*g*h), itt h=20 m-rel és g~9.81 m/s^2-tel számolva v_0-ra ~19.81 m/s-ra adódik. A legmesszebb akkor repül, ha alfa=45°-os szög alatt hajítja el a labdát (gondolom a "Milyen messzire..." kérdés a maximális távolságot jelenti). Itt a képlet kikereshetõ szinte bárhonnan, a dobás távolságát l-lel jelölve, l=(v_0^2 * sin 2alfa)/g felhasználásával l~40.00 m-re adódik. Ha csak nem számoltam el valamit :D
"A kezdõsebességek nagysága megegyezik" A ferde (45fokos) hajítás távolsága mindig kétszerese a függõleges hajítás magasságának - a képletekbõl következõen. Függõl.: h = v^2 / 2g Ferde: d = v^2 * sin(2*alfa) / g

Fiúk ti, ha elélveztek akkor milyen messzire spriccel el a spermátok?

köszi előre is a válaszokat, azt is írd le hogy mekkora a farkad, és a korodat

Legjobb válasz: A sperma kb 60-65 km/h-val hagyja el a péniszt (kezdõsebesség; Vo) A ferde hajítás alapján írj fel rá egy mozgásegyenletet és megtudod h milyen messzire spriccel el.

A sperma kb 60-65 km/h-val hagyja el a péniszt (kezdõsebesség; Vo) A ferde hajítás alapján írj fel rá egy mozgásegyenletet és megtudod h milyen messzire spriccel el.
Jah kimaradt 25 éves vagyok 16 cm hosszú.
Hát ha hosszasan izgatom magam kb 50cm-re. De egyébként van hogy csak kicsordul, vagy 10 cm-re.
18-20 méterre is elspriccel, az erkélyrõl szoktam lövöldözni
hát volt hogy több mint másfél méterre elküldtem , de amúgy változó 17/f és egy laza 17-18centi
Van, hogy semennyire, csak kifolyik, ha mondjuk több nap kihagyás után szexelek akkor viszont elég messzire is elspriccel.
olyankor jobb ha nem állnak elém...
Egyszer már írtam ide, hogy ha nagyobb távolságra vágytok, akkor irány a Kilimandzsáró csúcsa, és akár 8 kilométerre is elköphet a kukacotok. Sõt, ha a szél is besegít, még a vízszintes távolságot is hozzá adhatjátok.
Nekem szinte semennyire, csak kifolyik. Persze ha napokig nem nyúlok magamhoz akkor az elsõ egy-két löket az eljut néhány centire.
A ferde hajításban benne van a gravitáció, a légellenállás elhanyagolható, jóllehet a sebesség négyzetével arányos. Anyád meg ha benyit, rádüvölt: - Kisfiam, ez volt az utolsó húzásod! - Igen mamaaaahhhh!
De vedd figyelembe a gravitációs vonzást meg a légellenállást is, na meg azt is, hogy anyád bármikor benyithat ;)
3-4 méter. 17 cm, 24 éves.

A Balaton Sound-on, hogy működik a kempingezés? Milyen messze van a kemping a fesztiváltól? Mennyibe kerül? (többi bent)

A honlapon azt írják, hogy 1500ft. De mi? Per éjszaka? Per sátor? Per fő? Per hét?

Legjobb válasz: "Milyen messze van a kemping a fesztiváltól?" A sátrazás a rendezvény területén belül van. Tudod, mint a Szigeten. Az 1500 forint pedig a bevitelre értendõ, tehát maradhatsz vele 1 napot vagy akár 3-at is.

"Milyen messze van a kemping a fesztiváltól?" A sátrazás a rendezvény területén belül van. Tudod, mint a Szigeten. Az 1500 forint pedig a bevitelre értendõ, tehát maradhatsz vele 1 napot vagy akár 3-at is.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! :) És akár ezzel egy sátras utánfutóval is mehetek? http://srvimg09.vateraauto.hu/images_aprodhu/2129059_8_644x4..
Szerintem a fesztiválra csak emberi méretû (kézben vihetõ) sátrat lehet bevinni, a gigantikus építményeddel egy független, külsõ kempingbe kellene menned. De erre már nem mernék megesküdni., hátha lesz itt valaki, aki jobban tudja.
Per fõ és a fesztivál egész idejére szól. Maga a bulik helyszínétõl kb 5 percre. Szerintem kb olyan 6-7 fõs sátrat be lehet vinni, mivel tavaly is volt olyan amiben vagy 6-an aludtak.

A pécsi buszmegálló (távolsági buszok ahonnan indulnak) milyen messze van a pécsi vonat pályaudvartól?

Legjobb válasz: Kb 5 perc séta, nincs messze. Mindjárt kerítek egy térképet hozzá.

Kb 5 perc séta, nincs messze. Mindjárt kerítek egy térképet hozzá.
Itt is van: http://maps.google.com/maps?f=q&source=s_q&hl=hu&geocode=&q=.. Bal alsó sarokban a vonat, jobb felsõben a távolsági busz ppályaudvar. Ha sok a csomagod, akkor a vasútállomáson felszállsz egy 30-as buszra, egy megállónyit utazol, a vásárcsarnok mögött van a buszpályaudvar.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen, sokat segítettél!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!